... πρακτικές και Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία (επίπεδο 3), έχει λάβει όλες τις προσοχές από τον αμπελώνα μέχρι το κελάρι. Είναι ο γευστικός και ελαφρύς χαρακτήρας που αναζητείται εδώ στη διαδικασία οινοποίησης και ωρίμανσης.
VINIFICATION
Τάξη των μούρων
Παραδοσιακή οινοποίηση
Ωρίμανση για μερικούς μήνες σε δρύινα βαρέλια
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Sauvignon
DÉGUSTATION
Εντυπωσιακό και λαμπερό κόκκινο χρώμα κερασιού.
Λεπτή και ευχάριστη μύτη με κόκκινα και μαύρα φρούτα.
Φρουτώδης, απαλός και στρογγυλός ουρανίσκος υποστηριζόμενος από λειωμένους και ελαφρώς γλυκόριζους τανίνες.
... όμορφα κρασιά των Caves Bailly Lapierre που προέρχονται αποκλειστικά από τους σπουδαίους αμπελώνες της Βουργουνδίας.
Η οινοποίηση και η παλαίωση: μόνο οι καλύτεροι χυμοί πίεσης επιλέγονται και οινοποιούνται ξεχωριστά. Ωρίμανσησε ανοξείδωτο δοχείο για περίπου 10 μήνες και στη συνέχεια παλαίωση σε ξύλινα βαρέλια για περισσότερα από 5 χρόνια και απογόμωση.
Γευσιγνωσία
Θερμοκρασία σερβιρίσματος μεταξύ 10° και 12 °C.
Κρασί γιορτής, συνοδεύει επίσης με λεπτότητα μια εκλεπτυσμένη κουζίνα.
...Το Armagnac Castarède - 1992 είναι μια εξαιρετική σοδειά, ωριμασμένη σε δρύινα βαρέλια μέχρι την εμφιάλωσή του. Αυτό το ποτό, με 40°, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας. Ως χωνευτικό, απολαμβάνεται αργά, επιτρέποντας την εκτίμηση των πλούσιων και πολύπλοκων αρωμάτων του. Η ωρίμανσησε βαρέλι προσδίδει σε αυτό το Armagnac ξυλώδεις νότες και βάθος γεύσεων που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις...
... οινοποίηση γίνεται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο του Μπορντό με φυσική αλκοολική ζύμωση, έλεγχο θερμοκρασίας, μακρά εκχύλιση (18 ημέρες), 2 ανατροπές την ημέρα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Αυτές οι διαδικασίες επιτρέπουν την μέγιστη εξαγωγή της ποιότητας των φρούτων: χρώμα, αρώματα και δομή. Η ωρίμανση του κρασιού γίνεται στη συνέχεια σε δρύινα βαρέλια, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι καινούργιο...
...Το ιαπωνικό ουίσκι είναι αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο για την εκλεπτυσμένη του γεύση, την τέλεια ισορροπία και την αρωματική του πολυπλοκότητα. Εμπνευσμένο από τις σκωτσέζικες μεθόδους, το ιαπωνικό ουίσκι ξεχωρίζει για την προσεκτική προσοχή που δίνεται σε κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής, από την επιλογή των συστατικών μέχρι την απόσταξη και την ωρίμανσησε δρύινα βαρέλια, συχνά...
... μούρων, επιλεκτική συγκομιδή
Οι οινοποιήσεις: παραδοσιακές με ήπια και ελεγχόμενη εκχύλιση σε θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές
Ωρίμανση: 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια εκ των οποίων το 40% είναι καινούργια...
...Bidaia, το "ταξίδι" στα βασκικά, είναι ένα μοναδικό κουβανέζικο ρούμι. Μετά από 3 χρόνια ωρίμανσης στην Κούβα, το ρούμι μας έχει ωριμάσει σεβαρέλια Armagnac και λευκού κρασιού Irouleguy Domaine Arretxea στις εγκαταστάσεις μας στην καρδιά της Χώρας των Βάσκων. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, το Bidaia είναι ένα ρούμι από μελάσα ιδιαίτερα αρωματικό που παίζει με τους κανόνες με μια πρωτοφανή ωρίμανση...
...Η δύναμη και ο χαρακτήρας ενός Stout συνδυασμένα με την πολυπλοκότητα και τις τανίνες που προσφέρει η ωρίμανσησεβαρέλια Armagnac. Απολαύστε αυτήν την εκπληκτική συμμαχία.
Χρώμα: Καφέ
Στυλ: Stout
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ: 10%...
...Επιδόσεις
Απαλή και λεπτή ξυλώδης επίδραση, οι τανίνες είναι μαλακές και λεπτές, οι αρωματικές επιδράσεις είναι πολύ κοντά στο γαλλικό δρυ.
Συστάσεις
Λευκές ποικιλίες: λεπτή ξυλώδης επίδραση μετά από 4 έως 5 μήνες.
(Δοκιμή πολύ νωρίς).
Κόκκινες ποικιλίες: ωρίμανση τουλάχιστον 10 μήνες.
Στέγνωμα
Φυσικό, σε εξωτερικό χώρο, σε σκληρές κλιματικές συνθήκες: βροχές, κρύος άνεμος και φυσική ζέστη.
Χρόνος στέγνωσης: 2 χρόνια.
... Simcoe για πολύ ευχάριστες γεύσεις, εσπεριδοειδή γκρέιπφρουτ και ελαφρώς ρητινώδεις.
• Clash: Ξανθιά Triple, 9%, πολύ ελαφριά πικράδα για να αφήσει χώρο στους 7 κριθαριού και την ωρίμανσησε φιάλη για 3 εβδομάδες με κομμάτια βαρελιού από ουίσκι.
...Côtes-de-Bourg
Συνδυασμός :
Merlot - Cabernet Sauvignon
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 15 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Συγκομιδή χωρίς σπάσιμο, μη πατημένη. Ζύμωση σε δεξαμενές από σκυρόδεμα.
Μεταξύ δύο και τριών εβδομάδων εκχύλισης με ελεγχόμενη εξαγωγή για
να αποκτηθεί μια λεπτή και κομψή τανική δομή. Τοποθέτηση σεβαρέλια στο τέλος της
μηλογαλακτικής ζύμωσης. Ωρίμανσησεβαρέλια για 12 μήνες.
... κορυφή της πληρότητάς τους. Χάρη σε μια ωρίμανση αρκετών δεκαετιών, ο Μαέστρος του Κελλαρίου μας διατηρεί αυτό το άρωμα αποξηραμένου φρούτου για να το εξελίξει σε πικάντικες νότες ζεστού κέικ με φρούτα.
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
Στεγνό: χρειάζονται δεκαετίες για να δημιουργηθεί το Initiale Extra που αξίζει να καταναλωθεί και να δοκιμαστεί σε μικρές γουλιές.
Σας προτείνουμε να σερβίρετε το Initiale Extra σε...
... κτήματα του Κάστρου, αυτή η κουβέ κάνει αντικείμενο όλων των φροντίδων του ιδιοκτήτη: πράσινες συγκομιδές, σεβασμός στη φύση (χωρίς ζιζανιοκτονία), λογική καλλιέργεια, χειρονακτική συγκομιδή, οπτικός διαχωρισμός, ωρίμανσησεβαρέλια.
Ωρίμανση: 10 μήνες σεβαρέλια.
Γευσιγνωσία: Χρώμα με βιολετί λάμψη, βαθύ πορφυρό, με έντονη ένταση; Ισχυρή μύτη, νότες από ώριμα μαύρα φρούτα σε συνδυασμό με έντονα αλλά ελεγχόμενα ξυλώδη αρώματα, υπόσχεση μελλοντικής πολυπλοκότητας; Πλούσια και πλούσια, αποκαλύπτει μια ώριμη και κομψή ύλη, μια πυκνή δομή βασισμένη σε σφιχτούς και ζωντανούς τανίνες.
... βαρέλια, ακολουθούμενη από ωρίμανσησε λεπτά οινολάσπης, προσδίδει σε αυτό το κρασί μια μεταξένια υφή και μια όμορφη κρεμώδη αίσθηση, προσθέτοντας ταυτόχρονα μια διακριτική πολυπλοκότητα.
Η μπουκέτο ανοίγει με νότες από πεπόνι honeydew, φρέσκο κομμένο χόρτο και λάιμ, ισορροπημένες από εξωτικά αρώματα λυκίσκου και γκουάβας. Στο στόμα, οι γεύσεις από νέφλες και φρούτο του πάθους κυριαρχούν...
...Σόλοι:
Λιμωνο-Ασβεστολιθικοί
Χρυσό μετάλλιο από τους Gilbert και Gaillard
Οινοποίηση:
Συγκομιδή χωρίς κοτσάνια, μακρά εκχύλιση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και στη συνέχεια ωρίμανσησε γαλλικά βαρέλια.
Λαμπερό χρώμα, κόκκινο ρουμπινί
Εντυπωσιακή και πλούσια μύτη, αρώματα καβουρδισμένου, βανίλιας και γλυκόριζας συνοδευόμενα από ώριμα φρούτα όπως το δαμάσκηνο.
Στο στόμα, οι τανίνες είναι μεταξένιες και καλά ενσωματωμένες.
Σύνθεση: 100% Cabernet Sauvignon
Σόλοι: Λιμωνο-Ασβεστολιθικοί...
... % εκτεθειμένο πλήρως νότια. Όλες οι εργασίες του αμπελιού γίνονται αποκλειστικά με την πλάτη και με το χέρι.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Ηλικία : 45 ετών.
Συγκομιδή : Χειρονακτική.
Αποδόσεις : Μεταξύ 40 και 45 εκατόλιτρα ανά εκτάριο ανάλογα με τα έτη.
Σταφύλια υπερώριμα σκόπιμα.
Οινοποίηση : Πολύ μακρά οινοποίηση, σε κρύο πάνω σε λεπτό ίζημα. (μεταξύ 15 °C και 20 °C)
Ωρίμανση : 100 % ωρίμανσησεβαρέλια από δρυ 1 έως 3 κρασιών. Η ωρίμανσησεβαρέλια διαρκεί από 9 έως 12 μήνες.
...Το Κονιάκ είναι το DNA της αμπελοκαλλιέργειας της Ολερόν. Από γενιά σε γενιά, η τεχνογνωσία μας προσαρμόστηκε στο έδαφός μας για να παράγει Κονιάκ με ανθώδεις και ιωδινές νότες, αντάξιες του θαλάσσιου περιβάλλοντός μας.
Η κάβα μας για την παλαίωση, που βρίσκεται δίπλα στο κανάλι που συνδέει τον ωκεανό, δέχεται τις θαλάσσιες επιρροές με την πάροδο του χρόνου. Η ωρίμανση γίνεται σεβαρέλια 400...
...Η ετικέτα μας Noémie είναι το αποτέλεσμα του πάθους και της δουλειάς μας. Επιλογή αμπελώνων με χαμηλή απόδοση, οινοποίηση σε δρύινα βαρέλια για το λευκό, ωρίμανσησε δρύινα βαρέλια για το κόκκινο. Ετικέτα υψηλής έκφρασης με πλούσιο και επίμονο χαρακτήρα που θα βρει τη θέση της σε ένα γαστρονομικό τραπέζι.
...Το πνευμα: Αυτό το νόστιμο γαλλικό Single Malt Whisky από το σπίτι του Breuil δίνει έμφαση στην τύρφη χάρη σε μια ωρίμανσησε δρύινα βαρέλια που ανήκαν προηγουμένως στη σκωτσέζικη αποσταγματοποιία Laphroaig, ειδικό στο είδος. Εδώ, η τύρφη είναι έντονη αλλά και τέλεια ισορροπημένη, χωρίς να γίνεται βαριά και αναδεικνύει μάλλον νότες στάχτης. Αυτές συνδυάζονται με φρουτώδεις αρώματα (γκρέιπφρουτ...
...Σε αρωματικό επίπεδο, αυτό το blended whisky – Συλλογή Νο. 3 συνδυάζει δημητριακά αρώματα από το χειμερινό ξανθό κριθάρι με ξυλώδεις νότες, ακολουθούμενες από φρουτώδη και μπαχαρένια αρώματα που προέρχονται από την ωρίμανσησεβαρέλια κρασιού.
...Τερέν: Αργυρός και χαλικώδης έδαφος σε σχιστόλιθους
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Ο σταφύλι συλλέγεται χειροκίνητα με διαδοχικές επιλογές.
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σεβαρέλια και η ωρίμανση διαρκεί 18 μήνες σεβαρέλια.
Υπολείμματα ζάχαρης: 210 g/λίτρο
Βαθμός: 12.5
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μύτη: Κίτρινο
Μύτη: Νότες από κυδώνια
Στόμα: Γλυκά φρούτα, κυδώνια με πλούσια επίγευση...
...MILLESIME : 2018
CEPAGE : Chenin.
TERROIR : Gravier d'Anjou.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Απαλή πίεση 3 επιλεγμένων τρυγημάτων σταφυλιών που έχουν υποστεί αποξήρανση και βοτρύτη. Ζύμωση σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια ωρίμανση 12 μηνών πάνω σε λεπτά οινολάσπης για την εξαγωγή μιας πολύπλοκης αρωματικής δομής.
APPELLATION : AOP Coteaux de l'Aubance.
NOTES DE DEGUSTATION : Λαμπερό και χρυσό...
...Εκλεπτυσμένο στο νησί Χονσού (το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας), αυτό το μπλέντ 5 ετών είναι ένα μείγμα από ουίσκι σιτηρών και κριθαριού. Το Hinotori 5 ετών έχει ωριμάσει σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια (λευκή δρυ) που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για την ωρίμανση άλλων ουίσκι.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Ιαπωνία
Περιοχή παραγωγής: Χονσού
Ονομασία: Ουίσκι
Εσοδεία: 2021
Αλκοόλ: 43°
Περιεκτικότητα: 70cl...
... από τους διαφορετικούς ποικιλίες συνδυάζονται μετά από 6 μήνες. Η ωρίμανση γίνεται, ένα μέρος σε δρύινα βαρέλια για να τελειοποιηθούν οι τανίνες και να προστεθεί πολυπλοκότητα, το άλλο μέρος σε τσιμεντένιες δεξαμενές για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του φρούτου.
DÉGUSTATION
Ικανός και πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας, συνδυάζοντας αρώματα πολύ ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες γλυκόριζας και μια πινελιά...
...ωριμάζει εν μέρει σε δεξαμενές inox και εν μέρει σεβαρέλια ενός ή δύο κρασιών για να εξασφαλίσει καλή ευελιξία.
Χρώμα: Κόκκινο
AOC: Bordeaux Supérieur
Αμπελώνες: Έδαφος αργιλώδες-λιθώδες
Οινοποιήσεις: Ωρίμανσησε δεξαμενές inox και σεβαρέλια
Βραβεία και μετάλλια: Ασημένιο/Χάλκινο στο Λος Άντζελες...