...Το Ρούμι Vieux 12 ετών Damoiseau είναι ένα μείγμα ρουμιών από την Γουαδελούπη που έχει ωριμάσει για 12 χρόνια σεβαρέλια από δρυ με χωρητικότητα 190 λίτρων στο αποστακτήριο, γι' αυτό και πρόκειται για τροπική ωρίμανση.
Αυτή η όμορφη φιάλη περιέχει ένα ρούμι με πολύ καλά διαμορφωμένο χαρακτήρα. Η δομή του στο στόμα είναι απίστευτη.
ΤΡΟΠΟΣ ΓΕΥΣΗΣ
Καθαρό. Μπορεί να συνοδευτεί με εξαιρετικά...
...VINIFICATION : Λογική αμπελουργία
Μακροχρόνια προζυμωτική εκχύλιση σε κρύο, Ζύμωση στους 18°C Ζύμωση και ωρίμανσησε οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια (228 L) του 30% του μείγματος (8 μήνες)
Ωρίμανσησε οινολάσπες σε δεξαμενή του 70% του μείγματος (5 μήνες)
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ:
Η μύτη εκφράζει γευστικές νότες από γλυκά λεμόνια και εξωτικά φρούτα, ανανά και μάνγκο, και στη συνέχεια εξελίσσεται σε πιο...
... σύνθεση αυτών των διαφορετικών ποικιλιών που θα παράγει καλά προϊόντα.
Το domaine διαθέτει μια ισχυρή τεχνογνωσία που αναγνωρίζεται από πολλές διακρίσεις στην καλλιέργεια φρούτων και την παραγωγή όλων των προϊόντων σιδηροδρομικής χρήσης: πίεση, επιλογή και ζύμωση, απόσταξη μέχρι την ωρίμανσησε γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκλειστικά.
Επισκεφθείτε τον κατάλογο προϊόντων μας και ανακαλύψτε τις γκάμες μας.
... και αποτελούνται κυρίως από παλιές αμπελιές (>50 ετών). Το προφίλ τους χαρακτηρίζεται από μέτριο αλκοολικό βαθμό, μια ασυνήθιστη μεταλλικότητα και φρεσκάδα για το γεωγραφικό μας πλάτος, που τα καθιστά εξαιρετικά εύπεπτα και χωρίς καμία βαρύτητα. Τα κρασιά μας παράγονται αποκλειστικά από βιολογικά σταφύλια του κτήματος. Δεν δέχονται ή δέχονται ελάχιστους πρόσθετους παράγοντες, περιορισμένους σε ελάχιστες δόσεις θείου (γενικά <30 mg/L). Η ωρίμανση γίνεται σε μεγάλα βαρέλια και παλαιωμένα βαρέλια με σκοπό να μειωθεί στο ελάχιστο η χρήση νέου ξύλου και να μην επηρεαστούν τα κρασιά.
... οινοπαραγωγών έχει επιλέξει αποκλειστικά την ωρίμανσησε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και σε πήλινες γλάστρες. Μόνο οι Chardonnay, που φυτεύονται σε υψόμετρο άνω των 380 μέτρων σε βόρεια πλαγιά, αποκτούν όλη τους την έκταση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Σε ανάγκη εμπορικής ανάπτυξης, ο αμπελώνας αναζητά ανεξάρτητους εμπορικούς αντιπροσώπους ειδικευμένους στο κρασί για να προσεγγίσουν τον τομέα CHR σε όλη τη Γαλλία.
...που προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 35 έως 40 ετών. Είναι μια κουβέ 100% Malbec, οι ζυμώσεις είναι μακρές, διαρκούν 3 έως 4 εβδομάδες με μια τελική ζύμωση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και η ωρίμανση γίνεται αποκλειστικά σε καινούργια βαρέλια από δρυ για τουλάχιστον 18 μήνες.
Τέλος, το CHÂTEAU LE BREZEGUET παράγει επίσης ένα κρασί από τα πιο νεαρά αμπέλια, το CHEMIN DE COMPOSTELLE. Οι ποικιλίες που...
Το Château Beauchêne είναι μια κατοικία που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και έχει κατασκευαστεί δίπλα σε μια φάρμα του 12ου αιώνα. Το Château περιλαμβάνει παλιές κάβες, των οποίων οι θόλοι επιτρέπουν σήμερα την ωρίμανση των καλύτερων κρασιών σεβαρέλια από δρυ. Το άμεσο περιβάλλον του κάστρου είναι γεμάτο από σημάδια παλιάς κατοίκησης: ένα πιεστήριο της ρωμαϊκής εποχής έχει ανασκαφεί, ενώ πολλές ενδείξεις αμφορέων και γαλλικών νομισμάτων ανακαλύπτονται τακτικά.
... επεξεργάζονται κυρίως σκληρά ξύλα από φυλλοβόλα (βουλγαρικό και δρυς).
- ΜΕΡΑΝΤΕΡΙΑ: συναρμολογημένα από έναν μάστερ βαρελά, τα μεράν μας διαμορφώνονται (πλάκες και βάσεις) και αποτελούν τα βαρέλια δρυός που προορίζονται για την ωρίμανση κρασιών και αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, παράγουμε επίσης μια ποικιλία εναλλακτικών προϊόντων (πλάκες, τσιπς κ.λπ.) για την οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ή άλλες...
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΙΣΟΝ ΝΕΥΒ είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία που αποκτήθηκε το 1900. Από εκείνη την ημέρα, ο αμπελώνας εκμεταλλεύεται από γενιά σε γενιά. Ο αμπελώνας έχει νότια έκθεση και έδαφος πηλώδες, σιδηρούχο και ελαφρώς ασβεστολιθικό, που παράγει ένα εξαιρετικό κρασί. Ο κύριος ποικιλία είναι το Malbec. Η ωρίμανση γίνεται σε τσιμεντένιες δεξαμενές και επίσης σεβαρέλια από δρυ.
Η κάβα του Αζέ βρίσκεται στην καρδιά του αμπελώνα του Μακονέ, στο νότο της Βουργουνδίας (στο τρίγωνο Τουρνύ-Κλουνί-Μακόν). Διατηρώντας τις παραδοσιακές μεθόδους (ωρίμανσησεβαρέλια από δρυ για την παλαίωση των κρασιών), η κάβα του Αζέ έχει αποκτήσει νέες προηγμένες τεχνολογίες (πνευματικά πιεστήρια και θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές). Στην κάβα του Αζέ μπορείτε να ανακαλύψετε και να...