...Βαθμός: 100% Arneis.
Οινοποίηση: ζύμωση σε γαλλικά και ακακία βαρέλια.
Ωρίμανση: παραμονή "sur lies" σεβαρέλια μέχρι την επόμενη συγκομιδή.
Χρώμα: έντονο κίτρινο χρώμα.
Άρωμα: κομψό και πολύπλοκο, με νότες ώριμου φρούτου καλά συνδυασμένες με αρώματα ακακίας και γλυκών μπαχαρικών.
Γεύση: αλμυρή και γεμάτη, με μακρύ και επίμονο φινάλε.
Αλκοολικός βαθμός: ±13,5%.
Γαστρονομικός συνδυασμός:
είναι κατάλληλο για ορεκτικά, ελαφριά πιάτα, πιάτα με ψάρι και λευκά κρέατα.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία περίπου 8°C.
...Εξαιρετικό κρασί που προέρχεται από προσεκτική επιλογή σταφυλιών Cannonau, κυρίως από αμπέλια άνω των 40 ετών και καλλιεργημένα σε αμπελώνες.
Μετά από αργή ζύμωση με τις φλούδες, που πραγματοποιείται σε μικρούς ανοξείδωτους κάδους για περίπου 20 ημέρες, ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες. Ακολουθεί μια ωρίμανσησε μπουκάλι ξαπλωμένο για τουλάχιστον 8 μήνες.
Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα με...
...Κρασί που προέρχεται από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Ωρίμανσησεβαρέλια.
Στη μύτη αναδύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και μαρμελάδες, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, γλυκόριζα, καβουρδισμένα και βαλσαμική νότα από μεσογειακή βλάστηση.
Ιδανικό με σκληρά τυριά όπως Comtè, Gorgonzola, αλλαντικά όπως Pancetta από χοιρινό, chorizo, capocollo και κόκκινες κρέατα στη σχάρα.
... βρούμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, όπως αυτός της Defranceschi, και για την ωρίμανση του κρασιού χρησιμοποιούμε τόσο βαρέλια από γαλλική δρυς της Saury, άριστης ποιότητας, όσο και από την ιταλική εταιρεία Garbellotto, η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετική στην αγορά.
... εκτίθενται προς το μεσημέρι και προς τα δυτικά βρίσκονται σε εωκενικές εδάφους που προέρχονται από πετρασέρα, γκαλέστρο και ασβεστόλιθο. Το κελάρι φιλοξενεί βαρέλια 25 εκατονικών από γαλλική δρυ, βαρέλια 39 εκατονικών από δρυ Σλαβονίας και δεκατέσσερις μπαρίκες από διάφορες ξυλώδεις ουσίες που χρησιμοποιούνται μόνο για το Ρόσσο Τοσκάνου. Η παραμονή σε δρυ για το Μπρουνέλο είναι τρία χρόνια, ακολουθούμενη από ωρίμανση έξι μηνών σε φιάλη. Τα κρασιά είναι παραδοσιακού στυλ.