...Η La Flaguerie Poirino προέρχεται από το μείγμα χυμού αχλαδιού και νεαρού καβαδό που έχει ωριμάσει σε δρύιναβαρέλια. Έχει φωτεινό πορτοκαλί χρώμα και αναπτύσσει μια πλούσια αρωματική παλέτα με φινέτσα και κομψότητα.
Ακαθάριστο βάρος: 1100g / 2.42lb
Βάρος κουτιού των 6: 7kg / 15,43lb...
... πρακτικές και Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία (επίπεδο 3), έχει λάβει όλες τις προσοχές από τον αμπελώνα μέχρι το κελάρι. Είναι ο γευστικός και ελαφρύς χαρακτήρας που αναζητείται εδώ στη διαδικασία οινοποίησης και ωρίμανσης.
VINIFICATION
Τάξη των μούρων
Παραδοσιακή οινοποίηση
Ωρίμανση για μερικούς μήνες σε δρύιναβαρέλια
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Sauvignon
DÉGUSTATION
Εντυπωσιακό και λαμπερό κόκκινο χρώμα κερασιού.
Λεπτή και ευχάριστη μύτη με κόκκινα και μαύρα φρούτα.
Φρουτώδης, απαλός και στρογγυλός ουρανίσκος υποστηριζόμενος από λειωμένους και ελαφρώς γλυκόριζους τανίνες.
... επιταχύνουν έτσι την ωρίμανση των σταφυλιών.
Τα σταφύλια προέρχονται από εδάφη αργιλοασβεστολιθικά με κυρίαρχο τον ασβεστόλιθο της Côte Chalonnaise. Οι κλίσεις είναι ήπιες και στραμμένες προς Ανατολή και Νοτιοανατολή.
Εκτροφή
Η οινοποίηση ξεκινά σε δεξαμενές inox και στη συνέχεια σε δρύινες δεξαμενές. Η διάρκεια σε δρύιναβαρέλια ποικίλλει ανάλογα με τις χρονιές.
Χαρακτήρας του κρασιού
Ωραίο κόκκινο...
... οινοποίηση γίνεται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο του Μπορντό με φυσική αλκοολική ζύμωση, έλεγχο θερμοκρασίας, μακρά εκχύλιση (18 ημέρες), 2 ανατροπές την ημέρα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Αυτές οι διαδικασίες επιτρέπουν την μέγιστη εξαγωγή της ποιότητας των φρούτων: χρώμα, αρώματα και δομή. Η ωρίμανση του κρασιού γίνεται στη συνέχεια σε δρύιναβαρέλια, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι καινούργιο...
...Η τεκίλα είναι ένα εμβληματικό ποτό του Μεξικού, παρασκευασμένο από το μπλε αγαύη, ένα ζουμερό φυτό που καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές του Χαλίσκο. Γνωστή για τις έντονες γεύσεις της και τις γήινες νότες, η τεκίλα είναι ένα προϊόν παράδοσης και τεχνογνωσίας. Διατίθεται σε πολλές κατηγορίες, όπως η τεκίλα Blanco, φρέσκια και μη παλαιωμένη, η τεκίλα Reposado, που ωριμάζει μεταξύ 2 και 12 μηνών σε δρύιναβαρέλια, και η τεκίλα Añejo, που ξεκουράζεται πάνω από ένα χρόνο για να αναπτύξει πιο πλούσιες και σύνθετες αρωματικές νότες.
...Υποκύψτε στην κομψότητα του Bourgogne rouge, ενός κρασιού με αξιοσημείωτο βάθος και πολυπλοκότητα. Ωριμασμένο προσεκτικά σε γαλλικά δρύιναβαρέλια, αυτό το κρασί αποκαλύπτει πλούσια αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και λεπτές ξυλώδεις νότες. Στο στόμα, μια βελούδινη υφή και μαλακοί τανίνες αγκαλιάζουν τον ουρανίσκο, προσφέροντας μια αρμονική και μαγευτική αισθητηριακή εμπειρία. Αφεθείτε στην διαχρονική κομψότητα αυτού του Bourgogne rouge.
...Το Cognac είναι ένα πολυτελές ποτό, αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την εξαιρετική του ποιότητα και τη λεπτή του γεύση. Παραγόμενο στην περιοχή του Cognac στη Γαλλία, αυτό το ποτό παρασκευάζεται από προσεκτικά επιλεγμένα λευκά σταφύλια, που αποστάζονται δύο φορές σε παραδοσιακούς χαλκούς άμβυκες. Η διαδικασία ωρίμανσης σε δρύιναβαρέλια προσδίδει στο Cognac τα πολύπλοκα αρώματά του και το...
...Το Armagnac Castarède - 1992 είναι μια εξαιρετική σοδειά, ωριμασμένη σε δρύιναβαρέλια μέχρι την εμφιάλωσή του. Αυτό το ποτό, με 40°, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας. Ως χωνευτικό, απολαμβάνεται αργά, επιτρέποντας την εκτίμηση των πλούσιων και πολύπλοκων αρωμάτων του. Η ωρίμανση σε βαρέλι προσδίδει σε αυτό το Armagnac ξυλώδεις νότες και βάθος γεύσεων που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις...
...Οι βαρέλια μας προέρχονται από μια τέχνη που μεταδίδεται από πατέρα σε γιο μέσα στα χρόνια.
Τα σχεδιάζουμε από αυστηρά επιλεγμένες γαλλικές βελανιδιές, προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Προτείνουμε χωρητικότητες που κυμαίνονται από 225 έως 400L και προσαρμόζουμε την καύση κατόπιν αιτήματος.
...Συνοδεύει: τυριά, θηράματα, πιάτα με σάλτσες, πικάντικα πιάτα, κόκκινα κρέατα
Οινοποίηση: Οι συγκομιδές γίνονται χειρονακτικά σε κασόνια με διπλή επιλογή. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε μικρές θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Η μαλακτική ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές σε ξεχωριστό χώρο. Η ωρίμανση των 18 μηνών γίνεται σε βαρέλια από δρυ (20 έως 30% καινούργια).
Οφθαλμός: σκούρο και βαθύ...
Η TECNIWOOD είναι μια πρωτοπόρος επιχείρηση στην ανακαίνιση βαρελιών εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ειδικευόμαστε σε νέα, ανακαινισμένα και μεταχειρισμένα βαρέλια.
Η TECNIWOOD αποστέλλει τα βαρέλια της σε πολλές χώρες παραγωγής κρασιού και αποσταγμάτων: νέα βαρέλια από γαλλική, ευρωπαϊκή και αμερικανική δρυ / ανακαινισμένα βαρέλια από γαλλική και αμερικανική δρυ / μεταχειρισμένα βαρέλια.
Η TECNIWOO...
...Ο αυθεντικός σαμπάνια par excellence, η cuvée Fût de Chêne ξεχωρίζει για τη δύναμή της, την κομψότητά της και τη φρεσκάδα της. Η ωρίμανσή της σε μεγάλα δρύιναβαρέλια από τη συγκομιδή μέχρι την εμφιάλωση την καθιστά μια σαμπάνια που δεν περνά απαρατήρητη.
... υπόλοιπα. Η φρουτώδης μύτη του με νότες ροδοπέταλου αποκαλύπτει τη γλυκύτητα του αλμυρού καραμέλας και των κόκκινων μούρων, ιδιαίτερα των σμέουρων. Στο στόμα, η επίγευση είναι αξιοσημείωτα μακρά με μια απαλή γεύση δέρματος, κακάο και μαύρου τσαγιού. Αυτό το armagnac εκπέμπει εκπληκτικές χρυσές και χαλκώδεις αποχρώσεις, απόδειξη της καθαρής ωρίμανσής του στα αιώνια chais μας: γαλλικά δρύιναβαρέλια, ανέγγιχτα από καραμέλα, boisé ή ζάχαρη.
...CEPAGE : Ugni blanc
SOL : Argilo-calcaire
ELABORATION :
Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή, η σοδειά αρχικά οινοποιείται. Στη συνέχεια, το παραγόμενο κρασί αποστάζεται σύμφωνα με τη μέθοδο Charentaise, δηλαδή με διπλή απόσταξη. Αυτό το μείγμα αποτελείται από διάφορες eaux-de-vie της περιοχής μας που έχουν ωριμάσει μεταξύ 2 και 5 ετών σε δρύιναβαρέλια.
DEGUSTATION :
Αναδεικνύει μελιτώδεις ανταύγειες...
...Μεγάλη Κουβέ λευκό
AOP Coteaux d'Aix-en-Provence
Λευκό βιολογικό κρασί
Ποικιλίες σταφυλιών
Vermentino 70% - Ugni blanc 30%.
Ωριμάζει για 12 μήνες σε νέα δρύιναβαρέλια, στη συνέχεια ωριμάζει σε φιάλη
στη συνέχεια ωριμάζει σε φιάλη για 1 χρόνο.
Γευσιγνωσία
Το χρώμα είναι ανοιχτό κίτρινο με χρυσές και ασημένιες αντανακλάσεις.
Η γεύση είναι δομημένη, στρογγυλή και βαθιά:
- Υφή: όμορφη και...
...Το Very Special (VS) είναι ένα μείγμα Κονιάκ διαφορετικών ηλικιών, το νεότερο από τα οποία έχει περάσει τουλάχιστον 2 χρόνια σε δρύιναβαρέλια. Είναι ένα φρέσκο και ειλικρινές Κονιάκ, με αρώματα φρούτων που συνδυάζονται με τον κόσμο της μιξολογίας.
... απολάσπωση για 48 ώρες, ο μούστος τοποθετείται απευθείας σε γαλλικά δρύιναβαρέλια (25% καινούργια) όπου θα πραγματοποιήσει όλη τη διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης. Η μηλογαλακτική ζύμωση δεν επιδιώκεται σκόπιμα ώστε να διατηρηθεί η ζωντάνια. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης σε ολικούς οινολάσπες για 10 μήνες, το κρασί αναδεύεται τακτικά για να αποκτήσει περισσότερο σώμα. Αυτή η εργασία "à la...
...στηρίζεται σε μια παρούσα και αρμονική τανική δομή και συνεχίζεται με μια όμορφη επίγευση φρούτου.
Γενική εντύπωση: είναι ένα κρασί υψηλής ποιότητας που μπορεί να καταναλωθεί ήδη τώρα ή να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια.
Να απολαμβάνεται μεταξύ 16 και 18°C.
Προϊόν: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Ωριμασμένο σε δρύιναβαρέλια
Επιφάνεια: 1 εκτάριο
Ποικιλία: 100% Merlot
Έδαφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό
Όψη: διαυγής, λαμπερή, χρώμα καρμινί...
...Βαλσαμικό ξύδι Grande Réserve 5 ετών, ποικιλία Pedro Jimenez, 8° οξύτητας.
Προϊόν 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά, χωρίς γλυκαντικά.
Αυτό το ξύδι παρασκευάζεται με την καλύτερη επιλογή γλυκών σταφυλιών "Pedro Jimenez" με μια αργή διαδικασία οξίνισης και ωριμάζει σε δρύιναβαρέλια για 5 χρόνια.
Δυνατό και ισορροπημένο ξύδι, με σκούρο καστανό χρώμα και εξαιρετικό άρωμα από αποξηραμένα...
...Πομερόλ
Συνδυασμός :
90% Μερλό - 10% Καμπερνέ Φραν
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 25 χρόνια
Οινοποίηση :
Χειρονακτική συγκομιδή, ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές από σκυρόδεμα. Τα κρασιά ωριμάζουν σε γαλλικά δρύιναβαρέλια με 50% νέα βαρέλια και 50% βαρέλια από προηγούμενο κρασί για 20-22 μήνες.
...Φτιαγμένο από πνεύματα κονιάκ που έχουν ωριμάσει τουλάχιστον 5 χρόνια σε αρμένικα δρύιναβαρέλια. Έχει πολύ ευχάριστη και απαλή γεύση και φωτεινό άρωμα, με μια μακρά υπέροχα ζεστή επίγευση.
...Η Prestige Cuvée φέρει το όνομα του Ιρλανδού ιερέα, ιδρυτή της Brande Shepherdess τον δέκατο όγδοο αιώνα, και είναι φτιαγμένη από την ένωση των καλύτερων σταφυλιών, που ωριμάζουν σε γαλλικά δρύιναβαρέλια.
Το Château Brande-Shepherdess κατατάσσεται Νο. 1 από όλα τα Bordeaux και Bordeaux superiors από την Revue du Vin de France (RVF) για το έτος 2013.
Διατίθεται σε φιάλες των 75cl, Magnum (1.5 L) και double Magnum (3L).
... τη διάρκεια αυτής της περιόδου ωρίμανσης, το κονιάκ είναι σε μόνιμη επαφή με τα δρύιναβαρέλια, μια φυσική αλληλεπίδραση που του δίνει το πολύχρωμο, πλούσιο και πολύπλοκο μπουκέτο του. Με την πάροδο των ετών, αυτά τα αρώματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Αφού ρίξετε το κονιάκ σας στο ποτήρι σας, αφήστε το να αεριστεί για ένα λεπτό. Αντιδρώντας με τον αέρα, θα απελευθερώσει ένα έντονο και μοναδικό μπουκέτο και θα σας προσφέρει όλη την παλέτα των πλούσιων αρωμάτων του. Μου αρέσει να αποκαλώ αυτή τη στιγμή 'τη μυστική στιγμή'."...
... 3 έως 4 εβδομάδες για να εξαγάγει όλο το δυναμικό του εδάφους.
Ωρίμανση: 12 μήνες σε γαλλικά δρύιναβαρέλια με 20% καινούριο ξύλο. Παραδοσιακή κολλήση.
Γευσιγνωσία: Ρούμπιν χρώμα. Ευχάριστη, ώριμη και ανοιχτή μύτη με νότες μαρμελάδας φρούτων και μια χυμώδη και καπνιστή πινελιά. Η γεύση είναι λειασμένη και ώριμη, αλλά διατηρεί μια όμορφη φρουτώδη γεύση. Η επίγευση δείχνει μια δόση σφιχτότητας που προσθέτει βάθος.
...Το Chianti Classico Riserva της Rocca Delle Macie γεννήθηκε ταυτόχρονα με το οινοποιείο. Σήμερα, αυτό το ιταλικό κρασί είναι ένα από τα απαραίτητα του τοσκανικού αμπελώνα.
Ωριμάζει σε γαλλικά δρύιναβαρέλια για δύο χρόνια, αυτό το Chianti έχει ωριμάσει για αρκετούς μήνες σε μπουκάλι.
Με ένα ρουμπινί χρώμα, η cuvée χαρακτηρίζεται από μια όμορφη ζωντάνια που αποτυπώνει τον χαρακτήρα και τη φρεσκάδα του terroir. Είναι γεμάτο αρώματα κερασιού και βιολέτας.
Αυτό το Chianti Classico Riserva σίγουρα θα ταιριάξει με όλα τα κρέατα και τα ζυμαρικά.
...Ενδυμασία:
Grenache Blanc - Grenache Gris
Εδάφη:
Αργιλο-ασβεστολιθικά, παλιές αμπελιές στις ηλιόλουστες βεράντες του terroir των Aspres
Οινοποίηση:
Άμεση πίεση, ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές και στη συνέχεια ωρίμανση σε γαλλικά δρύιναβαρέλια με ανακάτεμα στις οινολάσπες.
Γευσιγνωσία:
Χρώμα με ασημένιες ανταύγειες,
Η μύτη προσφέρει λεπτές αρωματικές νότες από λευκό ροδάκινο,
αχλάδι...
... της Κότης ντ'Ορ, ιδανικό για το Chardonnay.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Ηλικία : 70 έως 80 ετών.
Συγκομιδή : Χειρονακτική.
Αποδόσεις : εσκεμμένα χαμηλές, μεταξύ 35 και 40 Εκατόλιτρων ανά εκτάριο ανάλογα με τα χρόνια. Μικρές σταφίδες πολύ συγκεντρωμένες σε ζάχαρη.
Οινοποίηση : Πολύ μακρά οινοποίηση, σε κρύο (μεταξύ 15 °C και 20 °C).
Ωρίμανση : 20 % ωρίμανση σε δρύιναβαρέλια 3 έως 5 κρασιών. Το υπόλοιπο της ωρίμανσης σε δεξαμενές για 6 έως 8 μήνες πάνω σε λεπτά οινολάσπες.
...Η ετικέτα μας Noémie είναι το αποτέλεσμα του πάθους και της δουλειάς μας. Επιλογή αμπελώνων με χαμηλή απόδοση, οινοποίηση σε δρύιναβαρέλια για το λευκό, ωρίμανση σε δρύιναβαρέλια για το κόκκινο. Ετικέτα υψηλής έκφρασης με πλούσιο και επίμονο χαρακτήρα που θα βρει τη θέση της σε ένα γαστρονομικό τραπέζι.