... προσφέρει τέλεια ισορροπία, καθώς και αναζωογονητική μεταλλικότητα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 13°C με μια τάρτα λαχανικών, μια πιατέλα θαλασσινών, ένα φιλέτο ρογέ με μάραθο, πάπια με κάρυ ή μια ποικιλία τυριών.
Περιοχή: Μαγωνάς
Ποικιλία: Σαρντονέ - Αμπέλια 50 ετών κατά μέσο όρο...
... τα κόκκινα.
Η Terre de Ghaya προσφέρει επίσης μοναδικές οινοτουριστικές εμπειρίες, όπως περιηγήσεις στους αμπελώνες και πικνίκ στα αμπέλια.
Προσοχή: Η κατάχρηση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία, καταναλώστε με μέτρο.
... καλύτερη φροντίδα. Η ωρίμανση των κόκκινων κρασιών του κτήματος διαρκεί τουλάχιστον 12 μήνες. Μικρή εκμετάλλευση μέσα στους μεγάλους τομείς της ονομασίας Pessac-Léognan, τα κρασιά του Château Le Bruilleau διακρίνονται τακτικά από τον τύπο για την ποιότητά τους.
Γευσιγνωσία
Δυνατός αρωματικός χαρακτήρας από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, νότες δέρματος και κέδρου, γεμάτο στόμα, με καθαρά τανίνες...
...Ιστορία: 61 εκτάρια παλιών αμπελιών επιλεγμένων μαζικά, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είναι μερλότ και καμπερνέ που είναι άνω των 50 ετών και παράγουν κυρίως εξαιρετικό κρασί, Château Laroque. Οι Πύργοι του Laroque είναι μια επιλογή από αμπέλια 30 ετών και κάτω.
Ποικιλίες: 96 % Merlot, 4 % Cabernet franc
Οινοποίηση: χειρονακτική συγκομιδή, δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και τσιμέντο...
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ στο Domaine Tour Campanets!
Βρίσκεται στην κοινότητα του Puy-Sainte-Réparade, ανάμεσα στον Luberon και τη Μεσόγειο Θάλασσα, 20 λεπτά από την Aix-en-Provence, το όμορφο Domaine μας εκτείνεται σε 60 εκτάρια δασών και 35 εκτάρια αμπελώνων, σε υψόμετρο 250 μέτρων.
ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΜΑΣ είναι φυτεμένα σε αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη και καλλιεργούνται με μεγάλη προσοχή, με Βιολογική Γεω...
... ενέργεια σε αυτό το μπουκάλι. Ο Chenin εκφράζει εδώ όλη του την κομψότητα με νότες εσπεριδοειδών, αχλαδιού και μελιού, ενώ η ωρίμανση που πραγματοποιείται σε βαρέλια από δρυ, αλλά και σε μεγάλα δοχεία και αμφορείς, προσφέρει μια ωραία στρογγυλάδα με αρώματα βουτύρου, βανίλιας και μια πινελιά ξηρών καρπών (φουντούκι, καρύδι). Σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα κρασιά του Anjou σε αυτό το στυλ που είναι σφιχτό και πολύπλοκο!
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό κρασί
Ποικιλία: 100% Chenin
AOC: Anjou
Φύλαξη: Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το 2028
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C...
...Ποικιλία: Garnacha 100%
Έτος φύτευσης: 1917. 103 ετών αμπέλια που έχουν φτάσει σε ύψος 160 εκ.
Ρίζα: Rupestris du lot
Υψόμετρο: 542 μέτρα
Αλκοόλ: 15º
Επιφάνεια: 0,215 εκτάρια
Εκπαίδευση: Θάμνοι
Πλαίσιο φύτευσης: 1,60 x 1,60 μ
Φιάλη: 19 Σεπτεμβρίου 2019
Παραγωγή: 732 φιάλες, 800 κιλά. 3.700 κιλά/εκτάριο (η επιτρεπόμενη απόδοση Garnacha είναι 6.500 κιλά/εκτάριο)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Συλλέγεται με το χέρι...
...Ονομασία: IGP Côtes Catalanes
Ποικιλία: 100% Chardonnay
Έδαφος: Τα σταφύλια προέρχονται από τους αργιλοασβεστολιθικούς λόφους στο βάθος της κοιλάδας της Boulzane. Σε ορισμένα σημεία, ο σχιστόλιθος προσθέτει πολυπλοκότητα στο κρασί.
Ηλικία των αμπελιών: Τα αμπέλια φυτεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ήταν τα πρώτα Chardonnay που φυτεύτηκαν στο Ρουσιγιόν!
Επεξεργασία: Μετά από μια ψυχρή...
Η MAISON VIGNES & MER είναι μια επιχείρηση που ιδρύθηκε στην Προβηγκία το 2016. Οι αμπελώνες είναι πολύ καλά συντηρημένοι και εκμεταλλεύονται εδώ και πολλά χρόνια στον αμπελώνα του Bandol, γύρω από την κοινότητα της Cadière d'Azur. Βρισκόμενοι στην πατρίδα των ροζ κρασιών, προσφέρουμε μια γκάμα ροζ κρασιών, σε κρασί της χώρας, σε Côtes de Provence και σε Bandol. Έχουμε επίσης ισχυρά αλλά λεπτά Ban...
Ανακαλύψτε την επιλογή μας από θεϊκά κόκκινα, λευκά, ροζέ και αφρώδη κρασιά! Φιλοδοξία μας είναι να διευκολύνουμε τη συνεργασία μεταξύ των Γάλλων οινοπαραγωγών και των εθνικών και διεθνών αγοραστών. Ιδρυμένη το 2018, η DIXVINS είναι το B2B κατάστημά σας που προσφέρει την online πώληση κρασιών και αποσταγμάτων made in France για εστιατόρια, κάβες και χονδρέμπορους σε όλο τον κόσμο. Σας προσφέρουμε ...
Η ιστορία των Κελαριών Kandler ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια όταν η γαλλο-γερμανική οικογένειά μας αποφάσισε να αγοράσει χαμένες εκτάσεις στην ενδοχώρα του Minervois στη Roubia, ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα, ανάμεσα στην μεσαιωνική πόλη της Carcassonne και το Canal du Midi. Το Château Tourril πήρε το όνομά του από την «Πέτρα του Tourril», έναν παλιό γαλλο-ρωμαϊκό πύργο σήμανσης που δεσπόζει σε αυτό...
Ως ελεύθεροι και ανεξάρτητοι παραγωγοί γαλλικών κρασιών, πιστεύουμε και δεσμευόμαστε εδώ και καιρό στη δημιουργία αυθεντικών και ποιοτικών κρασιών, που σέβονται τα οικοσυστήματα και ικανοποιούν τις επιθυμίες των οινόφιλων.
Τα Domaines Fabre είναι οικογενειακές ιδιοκτησίες εδώ και 3 γενιές, σε ονομασίες Haut-Médoc & Margaux. Όλα μας τα κρασιά είναι πιστοποιημένα με Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία Επίπεδ...
...%
pH 3,08
Συνολική οξύτητα 6,67 g/dm3
Συνολικοί σακχαρίτες 3,0 g/dm3
Οινολογία Casa Agrícola Manuel Joaquim Caldeira
*Περιέχει θειώδη
ΙΣΤΟΡΙΑ
Προέλευση
Οι σταφύλια που δίνουν αυτό το κρασί προέρχονται από αμπέλια της Quinta dos Castelares στο Freixo de Espada à Cinta.
Σκοπός μας σε αυτό το κρασί είναι η συγκέντρωση αρωμάτων και η υψηλή οξύτητα μέσω των αμπελώνων που είναι φυτεμένοι σε υψόμετρο 700μ, ώστε να αναδειχθεί όλος ο χαρακτήρας της ποικιλίας.
...Papo Seco Reserva Tinto 2018 Κόκκινο – Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης (DOC) DOURO
Touriga Franca (75%), Touriga Nacional (25%)
Υποπεριοχή Cima-Corgo
Υψόμετρο: 450 – 480 μέτρα
Απόδοση ανά εκτάριο: 4,5 τόνοι κατά μέσο όρο
Σύστημα εκπαίδευσης: Διπλός κορδόνι
Πυκνότητα φύτευσης: 3.800 – 4.500 αμπέλια / εκτάριο
Τύπος φύτευσης: Σκαλοπάτια και σειρές κατά την κατηφόρα...
...Βόρεια της περιοχής του terroir, στα "μεσαία βουνά".
Αυτός είναι ο υψηλότερος cru στο Beaujolais.
Το Chiroubles είναι εδώ και καιρό ένα σημείο στάσης για τους περιπατητές
που σταματούν για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα πάνω από τους λόφους του Beaujolais
και την κοιλάδα του Σαόν.
Έδαφος: αρκετά χοντρός γρανίτης και πορφυρίτης.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 αμπέλια/εκτάριο για τον...
...VIOGNIER
Σκληρός γρανίτης του οροπεδίου, νότια και νοτιοανατολική έκθεση
Αμπέλια 15 έως 20 ετών.
Αποδόσεις :
50 hl/ha
Χειρονακτική συγκομιδή.
Η συγκομιδή απομακρύνεται από τα σταφύλια για μια εκχύλιση 18 ωρών.
Οινοποίηση σε δεξαμενές με έλεγχο θερμοκρασίας
Γευσιγνωσία :
Λεπτό και πολύ ανθώδες άρωμα, στόμα με όμορφη πολυπλοκότητα και αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου. Ωραία στρογγυλότητα.
...100% Καριγνάν
Αυτό το κρασί από καριγνάν προέρχεται από αμπέλια εκατοντάδων ετών, που συλλέγονται σε βέλτιστη ωριμότητα, από αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που βρίσκονται στους πρόποδες των Άλμπερς και της κορυφής του Κανονί. Άρωμα με πιπεράτες νότες. Μακρύ στο στόμα, στρογγυλό και ισορροπημένο. Να το απολαύσετε με ζεστές ορεκτικές, κόκκινες κρέατα, πιάτα με σάλτσες και πιατέλες τυριών.
Πιστοποίηση: βιολογικό...
...Ένα φρουτώδες και στρογγυλό λευκό Bordeaux, προερχόμενο από ένα μείγμα Sémillon, Sauvignon Blanc και Sauvignon Gris.
Γεννημένο σε ένα εδάφος λειμώνα-αργίλου, συγκομίζεται σε πλήρη ωριμότητα για να εξασφαλίσει ένα μπουκέτο αρωμάτων.
Ζυμωμένο σε δεξαμενές inox, η ωρίμανση δύο μηνών πάνω σε λεπτές οινολάσπες του προσφέρει ευκαμψία και στρογγυλότητα.
Χρώμα: Λευκό
AOC: Bordeaux λευκό ξηρό
Αμπέλια: Έδαφος λειμώνα-αργίλου
Ζυμωτική διαδικασία: Ωρίμανση 2 μηνών πάνω σε λεπτές οινολάσπες
Βραβεία και μετάλλια: 91-89/100 Wine Enthusiast...
... σκληρές, χορτώδεις, πικρές και τα κρασιά που παράγονται στερούνται φρούτου και ευκαμψίας; αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να διορθωθούν ευνοϊκά μέσω της ανθρακικής εκχύλισης. Αυτό συνδέεται συχνά με την ηλικία των αμπελιών, τις συνθήκες παραγωγής και το terroir. Πράγματι, σε περιοχές με χαμηλή γονιμότητα, σε καλές περιοχές, με ενήλικα αμπέλια και περιορισμένη παραγωγή, τα παραγόμενα κρασιά μπορούν να είναι ισχυρά και γενναιόδωρα.
Καλλιεργητικές και αγρονομικές ικανότητες
Το Carignan N έχει όρθια ανάπτυξη. Είναι μια γόνιμη ποικιλία που επιτρέπει την τακτική και συχνά σημαντική παραγωγή.
...Εξαιρετικό κρασί που προέρχεται από προσεκτική επιλογή σταφυλιών Cannonau, κυρίως από αμπέλια άνω των 40 ετών και καλλιεργημένα σε αμπελώνες.
Μετά από αργή ζύμωση με τις φλούδες, που πραγματοποιείται σε μικρούς ανοξείδωτους κάδους για περίπου 20 ημέρες, ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες. Ακολουθεί μια ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για τουλάχιστον 8 μήνες.
Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα με...
...Το Château Dauzac, 5ο Grand Cru Classé του Margaux, είναι ένα από τα παλαιότερα αμπέλια του Médoc. Από την απόκτησή του το 1988 από την γαλλική ασφαλιστική εταιρεία MAIF, το κτήμα είναι ένα από τα κοσμήματα της ονομασίας. Ο Laurent Fortin, γενικός διευθυντής, στοχεύει να ενισχύσει την αναγέννηση του château δημιουργώντας ένα δεύτερο Grand Vin: AURORE DE DAUZAC. Αυτό το κρασί εκφράζει τέλεια την έκφραση του terroir του Dauzac και είναι χορηγούμενο από την γοητευτική Stéphanie Quellec, νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011 και σήμερα Executive Chef του ξενοδοχείου Prince de Galles στο Παρίσι.
... πάντα αυτή την ισορροπία και τις αναζωογονητικές τελειώσεις. Από το 1614, η οικογένεια Jean-Baptiste ADAM εργάζεται ακούραστα στα αμπέλια και τα οινοποιεία. Λίγες είναι οι οικογένειες αμπελουργών που μπορούν να καυχηθούν για τέσσερις αιώνες πάθους για το κρασί. Αμπελουργός από πατέρα σε γιο εδώ και 14 γενιές, η Maison Jean-Baptiste ADAM καλλιεργεί την τέχνη του εμπορίου και της εμπορίας στο Ammerschwihr.
Η Αγροτική Επιχείρηση La Torre βρίσκεται κοντά στο Σαντάντζελο ιν Κόλλε, στην νότια περιοχή του δήμου Μονταλτσίνο. Η επιφάνεια εκτείνεται σε τριάντα έξι εκτάρια, εκ των οποίων 5,6 είναι φυτεμένα με αμπέλια. Τα κρασιά της επιχείρησης είναι το Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο, το Ρόσσο ντι Μονταλτσίνο, το Άμππελιο, το Ρόσσο Τοσκάνου και σε εξαιρετικά χρόνια το Μπρουνέλο Ριζέρβα. Οι αμπελώνες που...
... Αναγέννησης. Από πάντα υπήρχε ισχυρός δεσμός μεταξύ γης και κρασιού. Ο ιστορικός Giovanni Antonio Pecci, στις αρχές του 18ου αιώνα, σε μια αναφορά για τον Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης, περιγράφει την τοποθεσία της σημερινής κάβας ως "σε έναν λόφο εύκολα προσβάσιμο, γεμάτο αμπέλια και ελιές, βρίσκεται το μικρό κάστρο". Το 1902, η Abbadia Ardenga λαμβάνει το πρώτο σημαντικό βραβείο για τα κρασιά που έχουν ωριμάσει πάνω από ένα χρόνο, αφιερωμένο σε επιχειρήσεις που ήδη εξάγουν εκτός Ιταλίας. Η σημερινή επιχείρηση ανανεώνεται το 1934 με την ενημέρωση του καταστατικού της.
... επιφάνεια της θάλασσας, στο κέντρο της Μεσογείου, στην Πούλια, όπου το μικροκλίμα, ευνοϊκό για τη βιολογική παραγωγή, και τα πολύτιμα μέταλλα και θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν σε αυτές τις εδάφους προσδίδουν στα κρασιά μια πραγματικά ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά των κρασιών, να γνωρίσουμε και να σεβαστούμε τη γη, να επιλέξουμε ικανό και καταρτισμένο προσωπικό και να παράγουμε σύμφωνα με το βιολογικό σύστημα.
... τη ζύμωση αυτού του ιερού φρούτου και την κοινή χρήση του. Πεισμένοι ότι υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος να ανακαλύψουμε στον ευρύ τομέα της αμπελουργίας, οι Λούκας και Μπερτράν επιθυμούν να μοιραστούν οργανικά και φυσικά κρασιά με σήμα ποιότητας και αυθεντικότητας.
... τους αμπέλια να φυτεύονται το 1830. Ένα ζεστό αλλά ήπιο κλίμα από τη θάλασσα επιτρέπει την παραγωγή πλούσιων, ευέλικτων και έντονων κρασιών. Αυτό μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε σταθερά και υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Ανακτήθηκε το 1999, το κτήμα του CHATEAU LE BREZEGUET παράγει κρασιά από αμπέλια μέσης ηλικίας 25 ετών, όπου η ποικιλία που χρησιμοποιείται είναι το Malbec. Για την παραγωγή των κρασιών του, οι ζυμώσεις σε θερμοκρασία περιβάλλοντος διαρκούν περίπου τρεις εβδομάδες, το κρασί στη συνέχεια ωριμάζει για τουλάχιστον 18 μήνες.
Το CHÂTEAU LE BREZEGUET παράγει επίσης μια κουβέ από τα παλιά του αμπέλια...
... ‘bio κρασί’ αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή κανονιστική διάταξη του 2012 που απαγορεύει τη χρήση συνθετικών χημικών προϊόντων στα αμπέλια και επιβάλλει τη μείωση των θειωδών στις αντίστοιχες μέγιστες επιτρεπόμενες δόσεις. Με τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στους τρόπους ζωής, εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για αυτό το είδος κρασιών και περισσότεροι παραγωγοί...