...%
pH 3,08
Συνολική οξύτητα 6,67 g/dm3
Συνολικοί σακχαρίτες 3,0 g/dm3
Οινολογία Casa Agrícola Manuel Joaquim Caldeira
*Περιέχει θειώδη
ΙΣΤΟΡΙΑ
Προέλευση
Οι σταφύλια που δίνουν αυτό το κρασί προέρχονται από αμπέλια της Quinta dos Castelares στο Freixo de Espada à Cinta.
Σκοπός μας σε αυτό το κρασί είναι η συγκέντρωση αρωμάτων και η υψηλή οξύτητα μέσω των αμπελώνων που είναι φυτεμένοι σε υψόμετρο 700μ, ώστε να αναδειχθεί όλος ο χαρακτήρας της ποικιλίας.
...Papo Seco Reserva Tinto 2018 Κόκκινο – Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης (DOC) DOURO
Touriga Franca (75%), Touriga Nacional (25%)
Υποπεριοχή Cima-Corgo
Υψόμετρο: 450 – 480 μέτρα
Απόδοση ανά εκτάριο: 4,5 τόνοι κατά μέσο όρο
Σύστημα εκπαίδευσης: Διπλός κορδόνι
Πυκνότητα φύτευσης: 3.800 – 4.500 αμπέλια / εκτάριο
Τύπος φύτευσης: Σκαλοπάτια και σειρές κατά την κατηφόρα...
... ‘bio κρασί’ αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή κανονιστική διάταξη του 2012 που απαγορεύει τη χρήση συνθετικών χημικών προϊόντων στα αμπέλια και επιβάλλει τη μείωση των θειωδών στις αντίστοιχες μέγιστες επιτρεπόμενες δόσεις. Με τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στους τρόπους ζωής, εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για αυτό το είδος κρασιών και περισσότεροι παραγωγοί...
... προερχόμενες από άλλες οινοπαραγωγικές περιοχές και διεθνείς ποικιλίες. Το τοπίο, τυπικά μεσογειακό, αποτελείται από ήπιες κυματιστές πεδιάδες που καταλαμβάνουν λίγο περισσότερα από 1.500 εκτάρια συνολικής έκτασης, εκ των οποίων 460 εκτάρια είναι καλλιεργημένα με αμπέλια και περίπου 80 εκτάρια με ελαιώνες. Φιλοξενώντας μια κληρονομιά 194 φυτευμένων ποικιλιών, 37 από τις οποίες είναι σε πλήρη παραγωγή. Αυτή...
... στην αριστερή όχθη του Γουαδιάν), προσδίδει στα κρασιά χαρακτηριστικά sui generis και μεγάλη ποιότητα. Τα κρασιά που παράγονται εκεί είναι ισχυρά και συμπυκνωμένα, τόσο ως προς το χρώμα όσο και ως προς το άρωμα.
... και ένα πιο κομψό κρασί, σαφώς ένα κρασί terroir. Το VALE DE PIOS είναι ένα μεγάλο κρασί που παράγεται από προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια από τα καλύτερα αμπέλια μας. Οι ποικιλίες που το απαρτίζουν και η αναλογία τους στο τελικό μείγμα εξαρτώνται από τις συνθήκες της χρονιάς. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά μόνο σε εξαιρετικά χρόνια. Το PIOS είναι ένα κρασί terroir, που επιδιώκει να συνδυάσει αρχαίες τεχνικές αμπελουργίας και οινοποίησης με τα σύγχρονα πρότυπα των πιο αναγνωρίσιμων σχολών οινολογίας. Ένα μοναδικό κρασί που εκφράζει όλη μια ατμόσφαιρα, όλη μια ιστορία, όλη μια κουλτούρα.