... κυρίως φυτεμένοι με Merlot σε ένα οροπέδιο από ασβεστόλιθο agenais και απολαμβάνουν ιδανική έκθεση. Αυτή η σκληρή και βραχώδης γη, συχνά χαρακτηριζόμενη ως ‘ανυπότακτη’ λόγω της δυσκολίας στην καλλιέργεια, παράγει κρασιά με αξιοσημείωτη τυπικότητα.
CULTURE DE LA VIGNE
Εργασία εδάφους
Αφαίρεση βλαστών και φύλλων
VINIFICATION
Περιορισμένες αποδόσεις
Ήπια εξαγωγή για να αναδείξει τα αρώματα φρούτου
Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox
CÉPAGES
94% Merlot
5% Cabernet Sauvignon
1% Cabernet Franc.
...Ο Βουργουνδίας Αλιγκότε προέρχεται εξ ολοκλήρου από την ποικιλία Αλιγκότε.
Οι αμπελώνες μας για τον Βουργουνδία Αλιγκότε βρίσκονται κυρίως μεταξύ του Μπούξι και του Σαιντ-Ζενγκού-λε-Νασιονάλ, στις πλαγιές. Ο υπόγειος χώρος είναι αργιλώδης-ασβεστολιθικός. Το έδαφος είναι συχνά καλυμμένο με θραύσματα πέτρας, γεγονός που επιτρέπει στους σταφυλιούς να φτάσουν σε καλή ωρίμανση.
Η Ωρίμανση
Η οινοποίηση...
...Δημιουργία σχεδίων δεξαμενών από εμάς και παρακολούθηση της κατασκευής μέχρι την έναρξη λειτουργίας στον χώρο. Δεξαμενέςγιαοινοποίηση, ζύμωση και αποθήκευση.
... για μια βέλτιστη εξαγωγή αρωμάτων, χρώματος και τανινών. Το κρασί απομακρύνεται από τις οινοποιητικές δεξαμενές μετά από 15 έως 20 ημέρες πριν από τη μηλογαλακτική ζύμωση.","Cépages":"Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (37%), Petit Verdot (3%)","Producteur":"Οικογένεια Ντυφόρ στο Σαιντ-Μισέλ-ντε-Ριευφρέ (33720)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021"}...
...Οινοποίηση
Καλλιέργεια με μέτρο, χειροποίητο ξεφύλλισμα, πράσινη συγκομιδή. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Μακρά εκχύλιση για 15-20 ημέρες σε δεξαμενή. Ωρίμανση σε καινούριες δρύινες βαρέλες (100%) για 12 μήνες.
2016: Χρυσό Μετάλλιο G & G 2019 / WINE ENTHUSIAST 90/100
«Ιδιοκτησία της οικογένειας Ριβιέρ, αυτό το κρασί φέρει το όνομα του ιδιοκτήτη του κάστρου τον 16ο αιώνα...
... διέλευση
- 3 μη ρυθμιζόμενα πόδια από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 400 mm
- Βαλβίδα επιπέδου με προστασία από ανοξείδωτο χάλυβα
- Βαλβίδα γευσιγνωσίας DIN15
- Ζώνη ψύξης ύψους 500 mm
- Υποδοχή για αισθητήρα στα 400 mm από τον πυθμένα του περιβλήματος
- Πινακίδα κατασκευαστή
- Εξωτερική φινίρισμα: σφραγισμένο
- Εσωτερική φινίρισμα: γυαλισμένο ανόπτηση
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
- Ύψος καμπάνας: 2250 mm
- Διάμετρος: 1200 mm
- Συνολικό ύψος: 2945 mm
- Πάχος:
-- Λαιμός και οροφή 1,5 mm
-- Πυθμένας 2,0 mm...
...
Οινοποίηση:
Άμεση πίεση. Τα μούστα ψύχονται γρήγορα για να διατηρηθούν τα αρώματα. Φυσική απολάσπωση στο κρύο. Οινοποίηση σε δεξαμενές στους 16°C για βέλτιστη φρεσκάδα και αρωματική έκφραση. Ωρίμανση πάνω σε λεπτά οινολάσπης μέχρι την εμφιάλωση.
...VIOGNIER
Σκληρός γρανίτης του οροπεδίου, νότια και νοτιοανατολική έκθεση
Αμπέλια 15 έως 20 ετών.
Αποδόσεις :
50 hl/ha
Χειρονακτική συγκομιδή.
Η συγκομιδή απομακρύνεται από τα σταφύλια για μια εκχύλιση 18 ωρών.
Οινοποίηση σε δεξαμενές με έλεγχο θερμοκρασίας
Γευσιγνωσία :
Λεπτό και πολύ ανθώδες άρωμα, στόμα με όμορφη πολυπλοκότητα και αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου. Ωραία στρογγυλότητα.
... ωριμάζουν νωρίτερα από τις Chardonnay και Muscat. Έτσι, τις μαζεύουμε καλά ώριμες για μέγιστη αρωματικότητα και οι λευκές ποικιλίες «φρεσκάρουν» το μείγμα. Οι τρεις ποικιλίες πιέζονται ταυτόχρονα για περισσότερη αρμονία και η οινοποίηση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox. Η ωρίμανση διαρκεί 6 μήνες σε δοχεία από γρανίτη 500l για να ενισχυθεί η μεταλλικότητα του κρασιού.
Σχόλια γευσιγνωσίας: Ξηρό ροζέ...
...ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΣΑΜΠΑΝΙΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 65% Σαρντονέ και 35% Πινό Μενιέ
Αλκοόλ: 12,5%
Έδαφος: Αργιλοασβεστολιθικό
Οινοποίηση: 10 μήνες σε δεξαμενές και 14 μήνες για την σαμπανιοποίηση
Χωρητικότητα: 750 ml
Χρώμα: ανοιχτό κίτρινο, λεπτές και τακτικές φυσαλίδες
Γεύση: Νότες εσπεριδοειδών, φρούτα με λευκή σάρκα
Συμβουλές: Να απολαμβάνεται ως απεριτίφ ή καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματος. Αυτή η σοδειά θα αναδείξει τα πιο απλά πιάτα και θα υπογραμμίσει με κομψότητα τα πιο εκλεπτυσμένα πιάτα. Να καταναλώνεται μεταξύ 6 και 8 °C.
... Βιολογική Γεωργία. Η οινοποίηση γίνεται αποκλειστικά σε δεξαμενές inox και τα κρασιά τους διαθέτουν έναν όμορφο άμεσο και κομψό καρπό. Ένας όμορφος αμπελώνας που αξίζει να παρακολουθείτε από κοντά!
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό κρασί
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Petit Chablis
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2026
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C...
... δρύινες κάβες για το 50% του όγκου που φιλοξενείται σε κλιματιζόμενο κελάρι.
Μάτι: πυκνό βιολετί
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρετε στους 16-18°C
Ποσοστό αλκοόλ: 13,5%
Χρόνος παλαίωσης: 21 χρόνια
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Κτήμα: Château Cheval Blanc
Προέλευση: Saint-Émilion Grand Cru
Χρονιά: 2014
Καλλιέργεια: Υπεύθυνη
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης...
...
VINIFICATION
Μηχανικός τρύγος τη νύχτα. Σύντομη εκχύλιση φλοιού. Πίεση. Ρυθμιζόμενη θερμοκρασία αλκοολικής ζύμωσης με μπλοκαρισμένη μαλακτική ζύμωση. Παραδοσιακή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 12,5% vol. Αλλεργιογόνα (θειώδη) Περιέχει θειώδη.
Αυτό το ροζέ κρασί είναι ιδανικό για γεύματα με φίλους, συνοδευόμενο από ψητά στη σχάρα και τσιάν από λαχανικά.
...{"CÉPAGES":"ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ\n20% Γκρενάς Μπλαν 20% Ουνι Μπλαν 20% Μαρσάν 20% Ρουσάν 20% Κλαιρέτ\nΒαθμός 13°\n\nVINIFICATION\nΗ μηχανική συγκομιδή μας επιτρέπει να συλλέγουμε τα σταφύλια γρήγορα το πρωί, για να διατηρήσουμε όλα τα αρώματα. Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία και ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες για να δώσουμε λιπαρότητα για 10 μήνες.\n\nDÉGUSTATION\nΧρώμα ανοιχτού...
...Πομερόλ
Συνδυασμός :
90% Μερλό - 10% Καμπερνέ Φραν
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 25 χρόνια
Οινοποίηση :
Χειρονακτική συγκομιδή, ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές από σκυρόδεμα. Τα κρασιά ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με 50% νέα βαρέλια και 50% βαρέλια από προηγούμενο κρασί για 20-22 μήνες.
...Ιστορία: Οικογενειακή ιδιοκτησία περίπου τριάντα εκταρίων, ριζωμένη στην καρδιά του Μεντόκ, στην κοινότητα του Σαιν-Σοβέρ, μόλις λίγα βήματα από το Πωγιάκ.
Ποικιλίες: 65% Καμπερνέ Σαβινιόν, 35% Μερλό, 5% Πετί Βερντό.
Οινοποίηση: Μηχανικός τρύγος με ενσωματωμένη διαλογή, δεύτερη χειροκίνητη διαλογή στο κελάρι. Οι ζυμώσεις γίνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενέςγια 6 έως 10 ημέρες. Η εκχύλιση διαρκεί...
...Ενδυμασία: Μακαμπέου - Μουσκάτ
Κόστες Καταλάνες
Χρυσό μετάλλιο από τους Gilbert και Gaillard
Εδάφη: Αργιλο-ασβεστολιθικά
Οινοποίηση: Άμεση πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση σε δεξαμενές inox στους 14" / 16" για 15 έως 20 ημέρες, ακολουθούμενη από παλαίωση σε λεπτές οινολάσπες μέχρι την εμφιάλωση
Γευσιγνωσία:
Χρώμα ανοιχτό κίτρινο και λαμπερό,
Η μύτη προσφέρει αρώματα φρέσκων φρούτων,
λεμονιών και εξωτικών καθώς και όμορφες
ανθικές νότες.
Ζωντανό και φρέσκο στο στόμα, η τυπικότητα του μουσκάτ
είναι κυρίαρχη στην επίγευση.
Ενδυμασία: Μακαμπέου - Μουσκάτ
Εδάφη: Αργιλο-ασβεστολιθικά...
... Μετάλλιο στην ΚΟΛΩΝΙΑ το 2014","Déguster ce Champagne à toute heure, de jour comme de nuit.":"Απολαύστε αυτό το Σαμπάνια οποιαδήποτε ώρα, μέρα ή νύχτα.","Vinification":"Οινοποίηση : Παραδοσιακές δεξαμενές","Culture":"Καλλιέργεια : Υπεύθυνη αμπελοκαλλιέργεια","Altitude":"Υψόμετρο : 250 - 320 μέτρα"}...
... ζωτικότητα της ποικιλίας.
Κλάδεμα: γαλλικό, πολύ κοντό, επιτρέπει τον έλεγχο των αποδόσεων.
Συγκομιδή: χειρονακτική.
Οινοποίηση:
Παραδοσιακή μέθοδος Μποζολέ, ημι-καρbonique,
με ολόκληρες τσαμπιά. Με εκχύλιση 8 ημέρες κατά μέσο όρο.
Ωρίμανση σε δεξαμενέςγια 6 έως 8 μήνες.
Γευσιγνωσία:
Ένα κρασί που δεν κάνει παραξενιές!
Η μύτη του χαρακτηρίζεται από αρώματα
παιώνιας και κερασιάς. Στο στόμα, είναι γερό, σάρκινο.
Οι τανίνες είναι παρούσες χωρίς να είναι σκληρές.
Η στρογγυλότητα της ποικιλίας παρουσιάζεται εδώ με ωραίο βάθος.
... από τους διαφορετικούς ποικιλίες συνδυάζονται μετά από 6 μήνες. Η ωρίμανση γίνεται, ένα μέρος σε δρύινα βαρέλια για να τελειοποιηθούν οι τανίνες και να προστεθεί πολυπλοκότητα, το άλλο μέρος σε τσιμεντένιες δεξαμενέςγια να διατηρηθεί η φρεσκάδα του φρούτου.
DÉGUSTATION
Ικανός και πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας, συνδυάζοντας αρώματα πολύ ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες γλυκόριζας και μια πινελιά...
Το CHATEAU CANTELAUZE-MEZY, οινοποιείο που βρίσκεται στην περιοχή CAHORS, στο DURAVEL στο LOT, αποτελείται από 10 εκτάρια Malbec και 2 εκτάρια Merlot, όπου οι αμπελώνες επηρεάζονται από δύο κλίματα, ατλαντικό ή μεσογειακό, ανάλογα με τις εποχές.
Ο τομέας αποτελείται από:
- ένα κλιματιζόμενο οινοποιείο που περιλαμβάνει δεκαέξι δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα που επιτρέπουν τη χωριστή οινοποίηση...
... μοντερνισμού. Η τεχνολογία συμμετέχει σε μια διαρκή επιθυμία να βελτιωθεί η μετατροπή του σταφυλιού σε κρασί.
Δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, πνευματικά πιεστήρια, μονάδα ψύξης, απομαγνητιστές... Μια παραδοσιακή οινοποίηση και αποθήκευση σε βαρέλια συνεχίζεται ακόμα, με μια κάβα που περιέχει περισσότερα από 300 βαρέλια που ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια.
... την ανακαίνιση των οινοποιείων, αναλύουμε και προτείνουμε εκ των προτέρων τα υλικά και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μέγιστη διαχείριση των κινδύνων. Η THEMAS διανέμει την Clayver στη Γαλλία. Η Clayver είναι μια κεραμική δεξαμενή σχεδιασμένη ειδικά για τη οινοποίηση και την ωρίμανση του κρασιού, κατασκευασμένη χειροποίητα στην Ιταλία. Το υλικό είναι αδιάβροχο στα υγρά, δεν απαιτείται...
... επεξεργάζονται κυρίως σκληρά ξύλα από φυλλοβόλα (βουλγαρικό και δρυς).
- ΜΕΡΑΝΤΕΡΙΑ: συναρμολογημένα από έναν μάστερ βαρελά, τα μεράν μας διαμορφώνονται (πλάκες και βάσεις) και αποτελούν τα βαρέλια δρυός που προορίζονται για την ωρίμανση κρασιών και αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, παράγουμε επίσης μια ποικιλία εναλλακτικών προϊόντων (πλάκες, τσιπς κ.λπ.) για την οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ή άλλες...
... τον κόσμο. Έτσι, η BIO-INOX σχεδιάζει και κατασκευάζει δεξαμενές διαδικασιών, αποθήκευσης, δεξαμενές καθαρισμού εντός εγκαταστάσεων (NEP/CIP) ενσωματώνοντας τεχνολογίες ανάμειξης και θερμικών μεταφορών. Η BIO-INOX σχεδιάζει και κατασκευάζει επίσης δεξαμενές και εξοπλισμό από ανοξείδωτο χάλυβα που προορίζονται γιαοινοποίηση, σταθεροποίηση ταρτάρ, πατητήρι, ζύμωση, αποθήκευση, τήξη ζάχαρης.