...ORIGINE
Vin Rouge Cabernet Sauvignon Bordeaux
Le Château Cazeau jouit d’une magnifique chartreuse girondine dont les origines remontent au 16e siècle. Il est idéalement situé à Gornacau cœur de l’Entre-Deux-Mers, à seulement quelques kilomètres à l’est de Sauveterre de Guyenne.
Son vignoble de plus de 300 hectares bénéficie d’une situation exceptionnelle sur des coteaux argilo-calcaires...
Ιδρυμένη στη Ρεν το 2011, η επιχείρησή μας έχει εξειδικευτεί στη διανομή βιολογικών, βιοδυναμικών και χωρίς θειώδη κρασιών που προορίζονται για επαγγελματίες. Σε στενή συνεργασία με οινοπαραγωγούς που δεσμεύονται σε οικολογικές πρακτικές, σας προσφέρουμε μια γκάμα αυθεντικών και γευστικών κρασιών.
Με την πάροδο των ετών, έχουμε διευρύνει τις δραστηριότητές μας για να προσφέρουμε σήμερα μια πιο δι...
...CÉPAGES : 35% Merlot ; 15% Cabernet Sauvignon; 50% Cabernet Franc
2016 : WINE ENTHUSIAST : 90/100 : « Δώδεκα μήνες σε ξύλο και πλούσιοι τανίνες συνδυάστηκαν για να δώσουν σε αυτό το κρασί έναν ισχυρό και δομημένο χαρακτήρα. Ένα ζουμερό υπόβαθρο γεύσεων από μαύρη δαμάσκηνο και η οξύτητα θα συνεχίσουν πιθανώς να δίνουν σε αυτό το κρασί μια νότα φρεσκάδας ακόμη και καθώς ωριμάζει. Πιείτε αυτό το...
... αμπελώνας εκτείνεται σε 80 εκτάρια.
Ποικιλίες: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και σκυρόδεμα
Ωρίμανση: 12 μήνες σε βαρέλια (20% νέα, 80% από ένα ή δύο κρασιά)
Γευσιγνωσία: Ανοίγοντας με ένα μπουκέτο από ώριμα μαύρα φρούτα, ο Chevalier de Lascombes γοητεύει με την καθαρή του επίθεση. Συγκεντρωμένο, το στόμα χαρακτηρίζεται από την υποβλητική του συμμαχία μεταξύ δύναμης και κομψότητας.
...Βordeaux
Συνδυασμός :
100% Cabernet Sauvignon
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 7 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές γύρω στους 25°. Η διάρκεια της εκχύλισης (15 έως 25 ημέρες) θα καθοριστεί ανάλογα με την χρονιά και το δυναμικό κάθε αμπελώνα. Τα κρασιά ωριμάζουν και αποκτούν ξύλινη γεύση για 12 μήνες. Τα τακτικά κρασί θα προσφέρουν το απαραίτητο οξυγόνο για την ένωση των τανινών του ξύλου και του κρασιού.
...Τα κρασιά της Kanonkop είναι διάσημα σε όλη τη Νότια Αφρική για την εγγύηση ποιότητας, την καθαρότητα και την κομψότητά τους.
Ο cabernet sauvignon της ιδιοκτησίας είναι σκούρος, με απίστευτα πολύπλοκα αρώματα όπως υγρός καπνός, μπαχαρικά από δρυ, σάλτσα βατόμουρου, τσάι chai και φρέσκια γη. Ο ουρανίσκος είναι εξίσου ποικιλόμορφος - μπορείτε να διακρίνετε νότες από γλυκό σμέουρο και κεράσι με καβουρδισμένα κόκκους καφέ. Οι τανίνες είναι άμεσες και ισορροπημένες.
Συνιστάται να το απολαύσετε με πιάτα σε σάλτσα ή μια ωραία κοπή βοδινού.
... τανίνες, ενώ παράλληλα διατηρούν τη φρεσκάδα των αρωμάτων και των μπαχαρικών.\nΤα κρασιά στη συνέχεια ωριμάζουν ξεχωριστά σε δεξαμενές για αρκετούς μήνες, με μια διακριτική τελική επεξεργασία ξύλου που πραγματοποιείται πριν από την εμφιάλωση.\n\nDÉGUSTATION\nΣκούρο χρώμα με βιολετί ανταύγειες.\nΈνας Cabernet Sauvignon με αρώματα μέντας, κόκκινων φρούτων, ώριμου πιπεριού, καπνιστές νότες και ελαφρώς ψημένες. Σώμα σάρκινο, απολαυστικό, καλά δομημένο, με πολλά φρούτα.\nΑυτό το κρασί θα συνοδεύσει τα κόκκινα κρέατά σας, πίτσα. Αυτό το κρασί είναι ιδανικά σερβιρισμένο μεταξύ 14°C και 16°C."}...
...Σόλοι:
Λιμωνο-Ασβεστολιθικοί
Χρυσό μετάλλιο από τους Gilbert και Gaillard
Οινοποίηση:
Συγκομιδή χωρίς κοτσάνια, μακρά εκχύλιση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και στη συνέχεια ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια.
Λαμπερό χρώμα, κόκκινο ρουμπινί
Εντυπωσιακή και πλούσια μύτη, αρώματα καβουρδισμένου, βανίλιας και γλυκόριζας συνοδευόμενα από ώριμα φρούτα όπως το δαμάσκηνο.
Στο στόμα, οι τανίνες είναι μεταξένιες και καλά ενσωματωμένες.
Σύνθεση: 100% Cabernet Sauvignon
Σόλοι: Λιμωνο-Ασβεστολιθικοί...
...ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Syrah 60 % - Cabernet Sauvignon 30 % και Grenache 10 %.
ΓΕΥΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Η μύτη είναι εκφραστική, με μια όμορφη, πολύ λεπτή λευκή ανθοδέσμη.
Η γεύση είναι στρογγυλή, ισχυρή και ισορροπημένη με έντονα αρώματα κόκκινων μούρων.
...ΜΙΛΛΕΣΙΜΕ: 2020
CEPAGE: Cabernet franc.
TERROIR: Λιμνών αργιλοειδών.
VINIFICATION ET ELEVAGE: Σταφύλια που συλλέγονται σε καλή ωρίμανση. Μακράνωση 24 ωρών, σε χαμηλή θερμοκρασία, για την εξαγωγή του χρώματος. Ζύμωση σε δεξαμενές inox, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να διατηρηθεί το αρωματικό δυναμικό του φρούτου και η φρεσκάδα του.
APPELLATION: AOP Cabernet d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION: Ρούχα...
...θηράματα, πάπια κ.λπ.!
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Κόκκινο κρασί
Ποικιλίες: 90% Tannat, 10% Cabernet-sauvignon
AOC: Madiran
Παλαίωση: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2050
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C...
...Ονομασία: IGP Côtes Catalanes
Ποικιλία: 50% Cabernet Sauvignon – 50% Merlot.
Έδαφος: Τα σταφύλια προέρχονται από τα εδάφη της πλημμυρικής πεδιάδας του Caudiès, που αποτελούνται από λάσπες και μια σημαντική ποσότητα βότσαλων διαφόρων τύπων (χαλαζίας, βότσαλα γρανίτη, ασβεστόλιθοι, σχιστόλιθοι…) που μεταφέρονται από τον ποταμό.
Παρασκευή: Τα σταφύλια συλλέγονται σε προχωρημένη ωρίμανση, καθώς η...
...στρογγυλό, κομψό, φρουτώδες, ευχάριστο στην κατανάλωση.
Αξιολογείται καθ' όλη τη διάρκεια ενός γεύματος, από ορεκτικά έως κυρίως πιάτα.
Σερβίρεται πολύ κρύο.
Προϊόν: Château du Garde AOC Bordeaux Clairet
Επιφάνεια: 2 εκτάρια
Ποικιλία: 80% Merlot 20% Cabernet
Εδάφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό
Όψη: διαυγής, λαμπερή, χρώμα ρουμπινί
Μύτη: φρουτώδης και εκφραστική
Γεύση: λιπαρή, φρουτώδης και μακρά...
...{"PACKAGING":"ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 750 ml","rouge boisé et charpenté":"κόκκινο ξυλώδες και σφιχτό: μακρύ στο στόμα","Conseils":"ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Συνοδεύει όλα τα γεύματα, ειδικά τα κόκκινα κρέατα και τα τυριά, σερβίρεται μεταξύ 16 και 18 °C.","Cépages":"Ποικιλίες: 80% MERLOT, 20% CABERNET SAUVIGNON","REGION de PRODUCTION":"ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μπορντώ","grand vin de bordeaux":"μεγάλο κρασί του Μπορντώ: κουτιά των...
...Ένα κομψό και ισχυρό κόκκινο κρασί.
Προερχόμενο από ένα μείγμα με κυρίαρχο το Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc και Petit Verdot, η cuvée "Tradition" είναι η Prestige cuvée του κάστρου.
Μετά από μια κλασική οινοποίηση του Μπορντό με μακρά εκχύλιση, τα κρασιά ωριμάζουν πλήρως σε καινούργιες δρύινες βαρέλες για 12 έως 18 μήνες.
Έτσι, αποκαλύπτονται νότες βανίλιας, καβουρδισμένων και...
... Chenin Blanc, Cabernet Franc και Chardonnay προσφέρει μια φυσαλίδα χαρακτήρα με εξαιρετική φρεσκάδα.
DEGUSTATION
Robe: Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες, λεπτές φυσαλίδες
Nez: Η λεπτή αφριστική αίσθηση φέρνει αέριες αρωματικές νότες που αφήνουν μια εντύπωση φρεσκάδας: πράσινο μήλο...
... παραμείνουν πολύπλοκες φρουτώδεις νότες από κεράσι, βανίλια και κακάο.
Φωτογραφία μη συμβατική - Μπορεί να ισχύουν χρεώσεις συσκευασίας - επικοινωνήστε μαζί μας
Συνοδευτικά Πιάτα-Κρασιά: -Απεριτίφ -Μαγρέ του Πάπια -Κρέας σε...
... πιο πλούσιες σε διαλυμένο οξυγόνο.
Μια πρόσφατη μελέτη με το ISVV (Μπορντό) επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία Bucher Inertys μειώνει σημαντικά το διαλυμένο οξυγόνο στα κρασιά και τροποποιεί τον οργανωληπτικό τους χαρακτήρα.
Για τον Philippe Darriet, Καθηγητή, Διευθυντή της Μονάδας Έρευνας Οινολογίας ISVV Μπορντό: «Τα κόκκινα κρασιά πίεσης (Merlot και Cabernet Sauvignon) που παρασκευάστηκαν το 2014...
... ισχυρές νότες κόκκινων φρούτων καθώς και μια μοναδική ισορροπία. Αυτό επιτρέπει σε αυτά τα κρασιά να εκτιμώνται από τα πρώτα τους χρόνια, αλλά και να μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα κόκκινα κρασιά παράγονται σε 25 εκτάρια, που αποτελούνται κυρίως από Merlot, αλλά και από Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. Οι εκτάσεις Sauvignon Blanc και σύντομα Semillon είναι αφιερωμένες στην παραγωγή του λευκού μας κρασιού.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!
... μια παραδοσιακή μίξη του Μπορντό: Merlot (40%), Cabernet Franc (35%), Cabernet Sauvignon (25%).
Τα κρασιά του Château Brande-Bergère έχουν διακριθεί πολλές φορές (χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι, World Wine Award από το Decanter, αξιολόγηση από τους καλύτερους κριτικούς κρασιού και αναγνώριση από τα καλύτερα εστιατόρια, όπως το Arpège στο Παρίσι, τρία αστέρια Michelin).
Η διάσημη Βρετανίδα κριτικός...
... Chardonnay για τα λευκά κρασιά και περίπου 75 εκτάρια με κόκκινες ποικιλίες (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) για τα κόκκινα κρασιά και το κόκκινο Pineau. Οι αμπελώνες μας εκμεταλλεύονται από άνδρες και γυναίκες, των οποίων η μέση ηλικία κυμαίνεται γύρω στα 42 χρόνια, κάτι που είναι σχετικά νέο και προοιωνίζει όμορφες προοπτικές εξέλιξης.
... ενός οινολόγου. Τα παραγόμενα κρασιά πωλούνται υπό την επωνυμία "TERROIR DE LAGRAVE". Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών σε AOC GAILLAC και Côtes du Tarn. Οι κόκκινες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Fer-Servadou, Braucol, Duras, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah και Gamay. Οι λευκές ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Loin de l’Oeil, Mauzac και Sauvignon.
... τελευταία ιδιοκτησία που αποκτήθηκε είναι το Château Moulin de Cassy.
Ο αμπελώνας COMPAGNET βρίσκεται στην περιοχή της Ελεγχόμενης Ονομασίας Προέλευσης Μεντόκ και στην περιοχή της Ελεγχόμενης Ονομασίας Προέλευσης Bordeaux Blanc Sec. Έτσι, ο τομέας παράγει έξι διαφορετικά κρασιά, εκ των οποίων πέντε είναι κόκκινα AOC Μεντόκ και ένα λευκό AOC Bordeaux Blanc Sec. Οι αμπελώνες που προορίζονται για την...
... ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι οι Merlot, Cabernet-Sauvignon και Cabernet-Franc, με μέση ηλικία 25 ετών και επωφελούνται από μια πολύ λογική πυκνότητα φύτευσης. Το Château αναζητά για τα κρασιά του μια ισορροπία μεταξύ φρούτων, μπαχαρικών και ξύλου. Τα κρασιά του Château CANTINOT είναι κομψά και διαθέτουν μια τανική ευκαμψία.
... επιφάνεια του αμπελώνα είναι επίσης φυτεμένη με λευκές ποικιλίες: Sauvignon Blanc και Sémillon, όλες φυτεμένες σε εδάφη από χαλίκια, σε συνδυασμό με άμμο και αργιλώδεις υποστρώσεις. Εφαρμόζουμε μια λογική καλλιέργεια που σέβεται το περιβάλλον. Τα κρασιά μας είναι αυθεντικά και αντικατοπτρίζουν τον τόπο όπου τα παράγουμε, τον βόρειο Μεντόκ, καθώς και την τεχνογνωσία μας. Τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μαζί με έναν κοινό στόχο: να εξάγουν όλο το δυναμικό της γης μας, για να παράγουν 5 cuvées με προσωπικότητες.
Το κάστρο HOSTENS PICANT διαθέτει έναν λοφώδη αμπελώνα 42 εκταρίων στην περιοχή του Μπορντό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για το κόκκινο κρασί είναι οι Merlot και Cabernet franc, ενώ για το λευκό κρασί είναι οι Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα για την καλλιέργεια του αμπελιού και όλες οι εργασίες στον αμπελώνα γίνονται με το χέρι. Τα κρασιά του κάστρου HOSTENS PICANT διατίθενται στη Γαλλία και για εξαγωγή.