...
Συγκομιδή σε τέλεια ωριμότητα
Μακρά κρυά μακράς διάρκειας
Οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία
Ωρίμανση σε δεξαμενές
CÉPAGES
Sauvignon
DÉGUSTATION
Το Roumaguet Bordeaux Blanc Sec έχει μια λαμπερή κίτρινη ρόμπα. Η μύτη εκφράζει όμορφες νότες εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων. Ο ουρανίσκος είναι κρεμώδης, καλά ισορροπημένος μεταξύ στρογγυλότητας και οξύτητας, με φρουτώδη και επίμονη επίγευση.
ACCORDS METS & VINS
Το Roumaguet θα είναι ιδανικό ως απεριτίφ ή ως συνοδευτικό θαλασσινών, ψαριών σε σάλτσα, και ψητών ψαριών.
...Το λευκό κρασί, που παρασκευάζεται κυρίως από σταφύλια με ανοιχτόχρωμη σάρκα, ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και την ελαφρότητά του. Συχνά ζωηρό και φρουτώδες, εκτιμάται για τα αρώματά του από εσπεριδοειδή, μήλο, αχλάδι ή λευκά λουλούδια. Τα λευκά κρασιά μπορεί να είναι ξηρά, ημίγλυκα ή γλυκά, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων που ταιριάζουν τέλεια με θαλασσινά, ψάρια και ήπια τυριά. Είτε πρόκειται για Chardonnay, SauvignonBlanc ή Riesling, κάθε λευκό κρασί αποκαλύπτει λεπτές νότες που το καθιστούν ιδανικό σύντροφο για στιγμές κοινωνικότητας ή εκλεπτυσμένα γεύματα.
...Le domaine Catalina Sounds, fondé en 2005, s’est fixé pour ambition de produire les vins les plus emblématiques de la région de Marlborough, en Nouvelle-Zélande.
Implanté dans le terroir privilégié de la vallée de Waihopai, au nord de l’Île du Sud, le domaine tire son nom du Catalina, l'hydravion qui survolait le Pacifique Sud pendant la Seconde Guerre mondiale.
Ce sauvignonblanc incarne cette...
...ΜΙΛΛΕΣΙΜΕ: 2020
CEPAGE: Sauvignonblanc.
TERROIR: Αργιλοσαθρώδες.
VINIFICATION ET ELEVAGE: Απαλή πίεση. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρηθεί η αρωματική νεότητα του φρούτου. Ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες σε δεξαμενές inox.
APPELLATION: IGP Val de Loire Sauvignon.
NOTES DE DEGUSTATION: Λαμπερό χρώμα, ανοιχτό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Έντονη, λεπτή μύτη με ανθικές νότες (γιασεμί, άνθος της αμπέλου) και εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ). Ζωντανή, αρμονική γεύση γεμάτη φρεσκάδα.
ACCORD METS/VIN: Ορεκτικά, θαλασσινά, ψάρια.
TEMPERATURE DE SERVICE: 8°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl...
...Œil
robe κίτρινη ανοιχτή φωτεινή
Nez
φρέσκες νότες από sauvignon που αναμειγνύονται με αυτές των εσπεριδοειδών και των λευκών λουλουδιών
Bouche
όμορφες ξινές νότες
Vinification: ανυψωμένο 6 μήνες σε δεξαμενές inox
Accord met-vin: απεριτίφ, φρέσκια και σύγχρονη κουζίνα
Le conseil de l'œnologue: σερβίρεται μεταξύ 8 και 10°
Conditionnement: Τιμή ανά μονάδα πωλείται σε κουτί των 6 φιαλών με δωρεάν μεταφορά
Domaine: Cave du Marmandais
Appellation: Côtes du Marmandais
Millésime: 2018
Cépage: SauvignonBlanc
Culture: Παραδοσιακή
Label: Appellation d'Origine Contrôlée...
...Pessac Léognan Blanc
Assemblage :
90% SauvignonBlanc – 10% Sémillon
Potentiel de garde :
Ενδείκνυται για περίπου 15 χρόνια
Vinifications :
Χειρονακτική συγκομιδή, ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox. Τα κρασιά ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες με 20% νέα βαρέλια. Ωρίμανση πάνω σε συνολικές οινολάσπες με ανακάτεμα δύο φορές την εβδομάδα για 2 μήνες.
...SauvignonBlanc IGP μυστικό των εραστών cuvée "Το Ραντεβού"
TERROIR :
Συντίθεται από πέντε terroirs που έχουν επιλεγεί αυστηρά, το Sauvignonblanc αντλεί τη φρεσκάδα και τη μεταλλικότητά του από τη Λεκάνη του Thau, από την Λιμνοθάλασσα της Marseillette, από την υψηλή κοιλάδα του Aude, κοντά στο Limoux, και από την Δυτική Aude. Σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές, η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ...
...μεταξένιο σώμα και φινίρισμα. Παρατηρούνται καθ' όλη τη διάρκεια αρώματα εξωτικών φρούτων.
Γενική εντύπωση: αρμονικό λευκό κρασί, νόστιμο με αρώματα που διαρκούν.
Αξιοποιείται ως απεριτίφ ή με θαλασσινά πιάτα.
Σερβίρεται πολύ κρύο.
Προϊόν: Château du Garde
Επιφάνεια: 2,5 εκτάρια
Ποικιλία: 60% Sémillon 40% Sauvignon
Έδαφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό
Όψη: διαυγής, λαμπερή, κίτρινο-πράσινη απόχρωση
Μύτη: λεπτή, φρουτώδης και φρέσκια...
...Λευκό κρασί τυπικό, Lion de Fabre Bordeaux blanc, από την περιοχή του Μπορντό. Λευκό κρασί με όμορφη φρεσκάδα, οξύτητα στο στόμα και πολύ αρωματική μύτη.
Συνδυασμός: SauvignonBlanc, Semillon, Muscadet
ΧΡΟΝΙΑ:* 2020
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: SauvignonBlanc, Semillon, Muscadet...
... βουτύρου, βανίλιας και δρυός. Ένα ώριμο φρούτο είναι επίσης παρόν, που θυμίζει ροδάκινο, αχλάδι καθώς και μια πινελιά εσπεριδοειδών στο φινάλε. Ένα μεγάλο, πολύπλοκο και απολαυστικό λευκό κρασί με μακρά διάρκεια!
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό Κρασί
Σταφύλια: 100% Sauvignon
AOC: Pessac-Léognan
Φυλάξη: Έτοιμο προς κατανάλωση και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το 2031
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 11-13°C...
... λευκό κρασί λεπτό, φρουτώδες και λουλουδάτο. Σερβίρεται δροσερό, θα απολαύσετε υπέροχα ως απεριτίφ και με τα στρείδια του Κόλπου του Arcachon.
60% SauvignonBlanc, 35% Sauvignon Gris, 5% Sémillon.
Γευσιγνωσία:
Στο στόμα, από την αρχή, βρίσκουμε έναν συγκεντρωμένο, λιπαρό και τέλεια ισορροπημένο αρωματικό Sauvignon.
Φρουτώδες και μεταλλικό, αυτή η σοδειά ταιριάζει με θαλασσινά, αλλά και με λεπτά ψάρια...
... κηλίδες και τις ατέλειες.
3. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Συστατικά
Κύρια συστατικά Το μέλι manuka
Παγκοσμίως γνωστό, το μέλι manuka είναι ένα υπερ-τροφή με αντιβακτηριακές ιδιότητες που βρίσκεται μόνο στη Νέα Ζηλανδία και βοηθά στην προώθηση μιας νεανικής, φρέσκιας και χωρίς ατέλειες επιδερμίδας.
Σταφύλι & Kiwi Vinanza®
Αυτή η αντιοξειδωτική ένωση προέρχεται από εκχυλίσματα βιολογικού ελαίου σπόρων σταφυλιού sauvignonblanc και φλούδας ακτινιδίων που καλλιεργούνται στη Νέα Ζηλανδία.
...ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
SauvignonBlanc 100%
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Η συγκομιδή είναι αποκλειστικά χειρονακτική και στο κελάρι, η οινοποίηση διαχειρίζεται με παραδοσιακό τρόπο σε ανοξείδωτες δεξαμενές με αυστηρό έλεγχο των θερμοκρασιών και ελάχιστη παρέμβαση, προκειμένου να διατηρηθεί η καθαρότητα του φρούτου και τα αρώματα της ποικιλίας Sauvignon.
Ο οίνος ωριμάζει με τις οινολάσπες για έξι μήνες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ...
...Ένα φρουτώδες και στρογγυλό λευκό Bordeaux, προερχόμενο από ένα μείγμα Sémillon, SauvignonBlanc και Sauvignon Gris.
Γεννημένο σε ένα εδάφος λειμώνα-αργίλου, συγκομίζεται σε πλήρη ωριμότητα για να εξασφαλίσει ένα μπουκέτο αρωμάτων.
Ζυμωμένο σε δεξαμενές inox, η ωρίμανση δύο μηνών πάνω σε λεπτές οινολάσπες του προσφέρει ευκαμψία και στρογγυλότητα.
Χρώμα: Λευκό
AOC: Bordeaux λευκό ξηρό
Αμπέλια: Έδαφος λειμώνα-αργίλου
Ζυμωτική διαδικασία: Ωρίμανση 2 μηνών πάνω σε λεπτές οινολάσπες
Βραβεία και μετάλλια: 91-89/100 Wine Enthusiast...
... ισχυρές νότες κόκκινων φρούτων καθώς και μια μοναδική ισορροπία. Αυτό επιτρέπει σε αυτά τα κρασιά να εκτιμώνται από τα πρώτα τους χρόνια, αλλά και να μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα κόκκινα κρασιά παράγονται σε 25 εκτάρια, που αποτελούνται κυρίως από Merlot, αλλά και από Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. Οι εκτάσεις SauvignonBlanc και σύντομα Semillon είναι αφιερωμένες στην παραγωγή του λευκού μας κρασιού.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!
... οι όγκοι κονιάκ πωλούνται στο εμπόριο και ένα μέρος σε μπουκάλια κάτω από τις μάρκες μας Boyard και Louis Pearl. Ο αμπελώνας που συμμετέχει στη συνεταιριστική κάβα καλύπτει 320 εκτάρια (50% του αμπελώνα του Ολερόν). Σε αυτή την επιφάνεια, 220 εκτάρια προορίζονται για κονιάκ και Pineau des Charentes (ποικιλίες Ugni Blanc και Colombard), 25 εκτάρια είναι φυτεμένα με ποικιλίες Sauvignon και...
...% βιολογικών κρασιών. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι ο Sauvignonblanc, η muscadelle, ο mauzac, ο len de l'el, ο merlot, ο duras, η syrah, ο braucol και ο gamay. Ο τομέας παράγει κόκκινα, ροζ, ξηρά λευκά και γλυκά λευκά κρασιά.
... παραγωγή κόκκινων κρασιών είναι κατά μέσο όρο 20, 25 ή 30 ετών, και βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά και αμμοχάλικα εδάφη για το Château Grand Bertin de St Clair. Οι ποικιλίες των κόκκινων κρασιών είναι το Cabernet Sauvignon και το Merlot. Το λευκό κρασί που παράγεται είναι ένα ξηρό λευκό από ποικιλία Sauvignon, με τους αμπελώνες που βρίσκονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη να είναι κατά...
Το CHATEAU PIERRAIL είναι μια οικογενειακή αμπελουργική επιχείρηση που εκτείνεται σε 75 εκτάρια αμπελιών.
Σε όλα τα 75 εκτάρια, 57 εκτάρια είναι αφιερωμένα σε κόκκινες ποικιλίες και 18 εκτάρια σε λευκές ποικιλίες. Οι κόκκινες ποικιλίες αποτελούνται από 85% Merlot και 15% Cabernet, ενώ οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν 70% SauvignonBlanc και 30% Sauvignon Gris.
Ως ένδειξη ποιότητας, το CHATEAU PIERRAIL βραβεύεται τακτικά.
... επιφάνεια του αμπελώνα είναι επίσης φυτεμένη με λευκές ποικιλίες: SauvignonBlanc και Sémillon, όλες φυτεμένες σε εδάφη από χαλίκια, σε συνδυασμό με άμμο και αργιλώδεις υποστρώσεις. Εφαρμόζουμε μια λογική καλλιέργεια που σέβεται το περιβάλλον. Τα κρασιά μας είναι αυθεντικά και αντικατοπτρίζουν τον τόπο όπου τα παράγουμε, τον βόρειο Μεντόκ, καθώς και την τεχνογνωσία μας. Τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται μαζί με έναν κοινό στόχο: να εξάγουν όλο το δυναμικό της γης μας, για να παράγουν 5 cuvées με προσωπικότητες.
Από το 1820, το DOMAINE DE LABALLE παράγει κρασιά και Bas Armagnac. Το DOMAINE DE LABALLE εκτείνεται σε 17 εκτάρια σε ένα terroir που ονομάζεται Sables Fauves, το οποίο είναι το ιδανικό έδαφος για το Bas-Armagnac. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για το armagnac είναι: το ugni blanc και το baco, για τα ξηρά λευκά κρασιά: το colombard, το ugni blanc, το sauvignonblanc, το sauvignon gris, το gros...
Το Château HAUT GRELOT βρίσκεται στην περιοχή Blaye Côtes de Bordeaux.
Το château διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 62 εκτάρια, ηλικίας περίπου 25 ετών. 24 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή λευκών κρασιών και 38 εκτάρια στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Μεταξύ των κόκκινων ποικιλιών περιλαμβάνονται οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Malbec. Για την παραγωγή λευκών κρασιών, συναντάμε τις ποικιλίες SauvignonBlanc, Muscadelle και Sémillon. Το Château HAUT GRELOT δεσμεύεται υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου που ονομάζεται Ιχνηλασιμότητα.
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΖΙΕΡ είναι μια αμπελουργική έκταση που βρίσκεται στις βεράντες της κοιλάδας του Λοτ. Η έκταση εκτείνεται σε 55 εκτάρια αμπελιών, με κύριο σταφύλι που χρησιμοποιείται για τα κρασιά AOP CAHORS να είναι το Malbec, το οποίο παράγει πλούσια, χρωματιστά και κομψά κρασιά. Τα συμπληρωματικά σταφύλια που χρησιμοποιούνται είναι το Merlot και το Tannat, ένα σταφύλι που προέρχεται από την περιοχή του Madiran. Το κάστρο παράγει επίσης κρασιά IGP Côtes du Lot με διαφορετικά σταφύλια όπως το Sauvignonblanc ή το Chardonnay.
Ο τομέας BOSC-LONG εκτείνεται σε 50 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στους λόφους της κοινότητας Cahuzac sur Vère στην Ελεγχόμενη Ονομασία Gaillac. Το ευνοϊκό κλίμα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμπέλου. Στον τομέα BOSC-LONG καλλιεργούνται διεθνείς και τοπικές ποικιλίες. Θα βρείτε λευκές ποικιλίες όπως το Chardonnay, το Sauvignonblanc, το Loin De L’œil και τη Muscadelle, καθώς και κόκκινες ποικιλίες όπως το Merlot, το Cabernet-Sauvignon, το Braucol, τη Syrah, το Duras και το Gamays. Έτσι, ο τομέας BOSC-LONG παράγει και εμπορεύεται κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά.
Οι αμπελώνες DELBECK είναι ειδικευμένοι τόσο στην παραγωγή κρασιού όσο και στην παραγωγή αλατιού κρασιού.
Οι αμπελώνες DELBECK παράγουν λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από την ονομασία Saint-Georges Saint-Emilion, Lalande de Pomerol, Bordeaux Rouge, Bordeaux Blanc και Bordeaux Rosé.
Παράγουν επίσης Poivrine και αλάτι αρωματισμένο με Fleur de Merlot, Fleur de Cabernet, Fleur de Syrah, Fleur de Pinot και Fleur de Sauvignon. Η Poivrine είναι ένα γαστρονομικό καρύκευμα που αποτελείται από Πιπέρι και Κρασί.