...
Οινοποίηση κατά parcel
Μακρά παραμονή σε βαρέλια για 3 εβδομάδες
Μαλολακτική ζύμωση σε βαρέλια
Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Με ένα καθαρό ρουμπινί χρώμα, το κόκκινο κρασί Château Lalande αποκαλύπτει ένα ευχάριστο μπουκέτο από κόκκινα φρούτα και κακάο στη μύτη, με νότες καβουρδισμένου ξύλου. Η γεύση ανοίγει με μια απαλή και στρογγυλή επίθεση, εξελισσόμενη σε φρουτώδεις νότες με ελαφρώς μαλακωμένα τανίνες. Ένα σπουδαίο κρασί από το Saint-Julien.
... οινοποίηση γίνεται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο του Μπορντό με φυσική αλκοολική ζύμωση, έλεγχο θερμοκρασίας, μακρά εκχύλιση (18 ημέρες), 2 ανατροπές την ημέρα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Αυτές οι διαδικασίες επιτρέπουν την μέγιστη εξαγωγή της ποιότητας των φρούτων: χρώμα, αρώματα και δομή. Η ωρίμανση του κρασιού γίνεται στη συνέχεια σε δρύινα βαρέλια, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι καινούργιο...
...στρογγυλό, κομψό, φρουτώδες, ευχάριστο στην κατανάλωση.
Αξιολογείται καθ' όλη τη διάρκεια ενός γεύματος, από ορεκτικά έως κυρίως πιάτα.
Σερβίρεται πολύ κρύο.
Προϊόν: Château du Garde AOC Bordeaux Clairet
Επιφάνεια: 2 εκτάρια
Ποικιλία: 80% Merlot 20% Cabernet
Εδάφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό
Όψη: διαυγής, λαμπερή, χρώμα ρουμπινί
Μύτη: φρουτώδης και εκφραστική
Γεύση: λιπαρή, φρουτώδης και μακρά...
...Ο Κλασικός Πανετόν είναι ο τυπικός παραδοσιακός Πανετόν. Ο Πανετόν μας έχει διπλή ζύμωση που διαρκεί πάνω από 48 ώρες, παρασκευάζεται μόνο με ζωντανή μαγιά και είναι γεμιστός με σταφίδες Σουλτάνα και γλυκανθισμένες φλούδες πορτοκαλιού. Η ζύμη είναι εξαιρετικά αφράτη, η γεύση κομψή αλλά έντονη. Ο κλασικός μας πανετόν είναι πολύ πλούσιος αλλά εξαιρετικά εύπεπτος χάρη στη μακράζύμωση και στη χρήση...
...Βordeaux Blanc
Συνδυασμός :
60% Σαβινιόν - 20% Σεμιγιόν - 20% Μουσκαντέλ
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 3 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Μακρά εκχύλιση για τις ποικιλίες Σαβινιόν Μπλαν και Μουσκαντέλ. Απαλή και αργή πρέσα. Ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ωρίμανση πάνω σε λεπτά οινολάσπης μέχρι την εμφιάλωση. Σταθεροποίηση πρωτεϊνών και ταρτάρων.
...Σε ξύλινες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Εξαγωγή με αεροπνευματική πίεση. Ζύμωση: 35 ημέρες
Ωρίμανση: Σε νέες δρύινες βαρέλες (20%), πάνω σε λεπτά οινολάσπης, για 16 μήνες. Χωρίς κολλήσεις.
Γευσιγνωσία: Ένα σκούρο χρώμα ντυμένο με βαθύ κόκκινο. Εκφραστικό, το αρωματικό μπουκέτο αποκαλύπτει νότες μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, μπαχαρικών και λεπτές ανθικές νότες. Ισχυρή, η γεύση αναπτύσσει μια κομψή ύλη με τανίνες ευχάριστα λειασμένες και μεταξένιες. Η επίγευση είναι πολύ μακρά, παρακολουθούμε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο Castillon-Côtes de Bordeaux που υπόσχεται μια πολύ όμορφη εξέλιξη στην παλαίωση.
...","Vinification":"Οινοποίηση Μερική μακρά εκχύλιση. Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε ανοξείδωτη δεξαμενή μέχρι την εμφιάλωση.","robe cerise noire, reflet violet":"μαύρο κερασί, μωβ αντανάκλαση","Millésime:2019":"Χρονιά: 2019"}...
...Η διαδικασία παραγωγής της σειράς Lubrano περιλαμβάνει μακράζύμωση που προσφέρει στη μπαγκέτα μια αέρινη ψίχα και μια τραγανή κρούστα χάρη στο ψήσιμο σε πέτρινη βάση.
... χρώμα. Αρμονική πολύπλοκη αρωματική σύνθεση από γλυκά φρούτα (βερύκοκα, κυδώνια), μέλι, μπαχαρικά γύρω από λεπτές νότες ξύλου. Κρεμώδης επίθεση υποστηριζόμενη από μια γευστική, μακρά και φρέσκια δομή.
ACCORD METS/VIN : Απεριτίφ, φουά γκρα, επιδόρπια, γλυκά ψωμάκια, τάρτες με λευκά φρούτα.
TEMPERATURE DE SERVICE : 10°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl...
... κοιλάδα του Ροδανού. Ο αμπελώνας είναι φυτεμένος σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη καλυμμένα με κυλινδρικές πέτρες.
Αυτή η Cairanne Excellence προέρχεται από παλιούς αμπελώνες (30 έως 80 ετών) με πολύ χαμηλή απόδοση 30 hl/ha.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Grenache 60%
Syrah 40%
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Μετά τη χειρονακτική συγκομιδή, τα σταφύλια απομακρύνονται πλήρως από τους βλαστούς κατά την παραλαβή στο κελάρι. Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά, με παραδοσιακή μέθοδο. Η ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία επιτρέπει μακρά εκχύλιση (3 έως 4 εβδομάδες).
... γλυκές μπαχαρικές νότες και βανίλια. Στη συνέχεια εξελίσσεται σε νότες πιπεριών και ροζ μούρων. Στο στόμα, η επίθεση είναι στρογγυλή και σάρκινη, με μπαχαρικές νότες, και στη συνέχεια εξελίσσεται σε γευστικές νότες μαύρων φρούτων και ξυλώδεις νότες που υποστηρίζουν μια όμορφη και μακρά τελική γεύση.
Συνοδεία φαγητού-κρασιού: Κόκκινα κρέατα, κρέατα σε σάλτσα, μανιτάρια, τυριά
Σερβίρισμα: 18-20°C
Συντήρηση: Να καταναλωθεί τώρα ή θα συνεχίσει να βελτιώνεται για τα επόμενα 5 χρόνια...
... Γεωργία, για να εκφράσουν όλο το δυναμικό του σπουδαίου μας terroir.
ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ: Οινοποιούμε με παραδοσιακό τρόπο, με ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες, μακράζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, διαχείριση του οξυγόνου και των θερμοκρασιών, περιορισμένες προσθήκες σε θειώδη και πρόσθετα. Εδώ το κυριότερο είναι: το σταφύλι πρώτα!
Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ: Σύμβολο του τόπου, ο πύργος οινοποίησης μας σε 4 ορόφους...