... τεχνικές οινοποίησης.
Το Château Picon βρίσκεται στην κοινότητα Eynesse, κοντά στη μπατίστα Sainte-Foy-la-Grande. Η επιβλητική ιδιοκτησία 81 εκταρίων είναι κρυμμένη σε μια πλαγιά που υπερβαίνει την κοιλάδα της Dordogne. Απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir, αποτελούμενη από ένα επιφανειακό αμμώδες έδαφος και αργιλώδη-ασβεστολιθικόέδαφος σε βάθος. Οι αμπελώνες, με μέση ηλικία 35 ετών, είναι κυρίως εκτεθειμένοι προς τον νότο. Είναι τοποθετημένοι σε ένα ενιαίο κομμάτι γύρω από το κάστρο και τα οινοποιεία.
Το Château Picon είναι πιστοποιημένο για Γεωργία με Υπευθυνότητα.
...Το αιθέριο έλαιο από τη Λεβάντα Στοχάς (Lavendula Stoechas) είναι η ποικιλία λεβάντας που φυτρώνει στο Μακί της Κορσικής. Σε αντίθεση με τη φαρμακευτική λεβάντα που αναπτύσσεται σε ασβεστολιθικόέδαφος, η Λεβάντα Στοχάς ριζώνει στο πυριγενές έδαφος του μακί. Τα λουλούδια της, που είναι πολύχρωμα, της έχουν δώσει το παρατσούκλι «Λεβάντα πεταλούδα». Η Λεβάντα Στοχάς συλλέγεται σε φυσικό περιβάλλον, το αιθέριο έλαιο προέρχεται από βιολογική γεωργία, πιστοποιημένο από την ECOCERT FR-BIO-01.
...Σχόλιο
Αυτή η λοφώδης περιοχή που συνορεύει με την εκβολή της Γκιρόντ έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Το όμορφο χρώμα τους και τα αρώματα από κόκκινα φρούτα καθιστούν τα κρασιά των Côtes de Bourg μοναδικά και ικανά για μακροχρόνια παλαίωση. Τα 10 εκτάρια του κτήματος Haute-Libarde που βρίσκονται σε ένα αργιλώδες-ασβεστολιθικόέδαφος στο Bourg Sur Gironde είναι η περηφάνια του κ. Denis Levraud. Η...
...Είναι ένα νέο αζωτούχο και ασβεστολιθικό λιπάσμα με χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και γρήγορης απορρόφησης αζώτου, που εφαρμόζεται σε θερμοκήπια και σε εκτενή γεωργικά εδάφη. Βελτιώνει το έδαφος και το κοκκοποιεί, καθιστώντας το ανθεκτικό στη συσσωμάτωση. Όταν χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές καλλιέργειες, λουλούδια, φρούτα και λαχανικά, παρατείνει την ανθοφορία, ενισχύει την ανάπτυξη των ριζών...
...Ιστορία: Επανακτημένο από την οικογένεια Sartorius-Barton, αυτός ο οίνος από το Moulis en Médoc γνωρίζει μια δυναμική αναγέννηση. Ο αμπελώνας 42 εκταρίων διαθέτει έδαφος σε μεγάλο μέρος αργιλώδες-ασβεστολιθικό, ευνοϊκό για την ανάπτυξη του Cabernet-Franc και του Merlot, ενώ μια περιοχή με λεπτό χαλίκι και άμμο επιτρέπει την επίτευξη εξαιρετικής ωρίμανσης του Cabernet Sauvignon.
Ποικιλίες: 47...
Μετά από περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, η Aizkibel S.A. ειδικεύεται στην εξαγωγή, θραύση και ταξινόμηση ασβεστόλιθου για την κατασκευή σκυροδέματος, κονιάματος, ασφάλτου και χαλικιού σε διάφορες ποικιλίες και κοκκομετρίες.
... μαρμελάδα φρούτων.
Γεύση Ωραία γλυκύτητα στο στόμα συνοδευόμενη από νότες μαρμελάδας κερασιών και μεταξένιες, καλά περιτυλιγμένες τανίνες.
Γενική εντύπωση είναι ένα κρασί που ταιριάζει.
Προϊόν: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Ωριμασμένο σε βαρέλια από δρυ
Επιφάνεια: 0.5 εκτάριο
Ποικιλία: 100% Merlot
Έδαφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό- Πλαγιά
Όψη: έντονο, βαθύ, ζωντανό και φρέσκο χρώμα...
... 6","Sol":"Έδαφος: αργιλώδες ασβεστολιθικό","NOTES":"ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Το άρωμα ανοίγει σε νότες κόκκινων φρούτων, η επίθεση στο στόμα κυριαρχείται από τα φρούτα.","APPELATION":"ΑΠΟΚΛΗΣΗ: AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX","Origine des raisins":"Προέλευση σταφυλιών: 100% κτήμα του Μανουά του Βαλέτ","ALCOOL/ Alcool":"ΑΛΚΟΟΛ: 13 %Vol","PALETTE":"ΠΑΛΕΤΑ: Παλέτα VMF 100 x 120 με 720 μπουκάλια, 120 κουτιά των 6...
...Η Aurora Rosado παρασκευάζεται από σταφύλια της ιδιοκτησίας του οινοποιείου, που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης γεωργίας. Οι αμπελώνες όπου μεγαλώνουν τα σταφύλια Grenache είναι κατά μέσο όρο 20 ετών και βρίσκονται σε κυματιστούς λόφους σε πετρώδες, αργιλώδες-ασβεστολιθικόέδαφος. Η σοδειά του 2019 χαρακτηρίστηκε από έναν ξηρό χειμώνα και βροχερό άνοιξη, ωστόσο ο φυτικός...
... τους. Η ποιότητα των κονιακών Courvoisier είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και τακτικά βραβευμένη σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς ποτών (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Μπαχαρικό ψωμί
Οι αμπελώνες που καλλιεργούνται σε ασβεστολιθικό και πυριτικό έδαφος δίνουν στρογγυλές και γλυκές αποστάξεις που, μετά από απόσταξη πάνω στις οινολάσπες, αναπτύσσουν πολύπλοκα αρώματα με μπαχαρένιες...
...Αμπελώνας : Ακριβώς στο νότο της Βουργουνδίας, στα σύνορα με το Μποζολέ, η περιοχή της ονομασίας ξεπερνά αυτή του χωριού. Το χωριό του Αγίου Βεράντ έχει ένα "δ", η ονομασία δεν το έχει γιατί συλλέγεται από έξι χωριά. Ιδρύθηκε το 1971, είναι η προτελευταία ονομασία που δόθηκε στην περιοχή του Μακονέ.
Αμπελουργία :
Το έδαφος : Ένα πολύ ασβεστολιθικό κόκκινο έδαφος, σε κλίση άνω του 50...
...Διαθέτοντας μια όμορφη αρωματική δύναμη, αυτό το Pouilly-Fuissé Les Vignes du Hameau προέρχεται από ένα αργιλώδες-ασβεστολιθικόέδαφος που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού Pouilly. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 14 μήνες, το προφίλ του στρέφεται αποφασιστικά προς την απόλαυση με τις βουτυρώδεις και βανιλένιες νότες του, περιτυλιγμένες σε μια πολύ κομψή ξυλώδη γεύση. Όμορφα φρουτώδη αρώματα...
...Vin de Pays Crac Boum Bu domaine Saint Germain
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλία: Chardonnay, Mondeuse Blanche και Jacquere.
Επιφάνεια: 1,50 εκτάριο
Απόδοση 2018: 55,50 hl/ha
Καλλιέργεια: Βιολογική - Πιστοποιημένη AB από την ECOCERT France sas.
Terroir και Έδαφος: Όλες οι εκτάσεις μας βρίσκονται σε αργιλώδες-ασβεστολιθικόέδαφος της κοινότητας Saint-Pierre d’Albigny, η οποία βρίσκεται πάνω σε κώνο αποθέσεων...
...
Είναι ένα ετήσιο ή διετές φυτό που μπορεί να φτάσει τα 50 εκ. ύψος. Αγαπά ιδιαίτερα ένα ζεστό, ελαφρύ, ασβεστολιθικόέδαφος, πλούσιο σε χούμο και αναπτύσσεται στον ήλιο ή σε ημι-σκιά.
Καταναλώστε τον φρέσκο για να αρωματίσετε ψάρια, πουλερικά, σούπες, στιφάδο, φρέσκα και τηγανητά λαχανικά, σάλτσες με βάση την ντομάτα, γιαούρτι.
...Μαύρη Καλοκαιρινή Τρούφα (Tuber Aestivum) Διαθεσιμότητα: Απρ-Σεπ.
•Η πιο άφθονη τρούφα που συλλέγεται. Το καρποφόρο σώμα κυμαίνεται από το μέγεθος ενός φουντουκιού έως αυτό ενός πορτοκαλιού. Η επιφάνεια είναι μαύρη.
Η οσμή είναι ευχάριστη και μπορεί να είναι αρκετά έντονη, θυμίζοντας φουντούκια και μανιτάρια.
Η κύρια περίοδος ωρίμανσης διαρκεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή η τρούφα συναντάται συνήθως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη ή όπου υπάρχει ασβεστολιθικόέδαφος.
...VITIGNO: Trebbiano di Lugana 100%
ZONA DI PRODUZIONE: Οι σταφίδες προέρχονται από την πρώτη ζώνη της περιοχής με ασβεστολιθικό και αργιλώδες έδαφος της λίμνης Γκάρντα, στη μυθική Σιρμιόνε, υψόμετρο 68 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας
SESTO DI IMPIANTO: Καλλιέργεια σε σειρές με κλάδεμα guyot
AFFINAMENTO E FERMENTAZIONE: Σε ανοξείδωτο χάλυβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία
COLORE: Έντονο κίτρινο με...
Ο χώρος όπου εκτρέφονται τα σαλιγκάρια βρίσκεται σε μια φάρμα με χαρακτηριστικά που προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την εκτροφή αυτού του μαλάκιου. Πρόκειται για ένα ασβεστολιθικό και υγρό έδαφος, με υπόγειες ροές νερού, που παρέχουν ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ανάπτυξη του σαλιγκαριού. Η διατροφή που παρέχουμε στα ζώα είναι αυστηρά φυσική, βασισμένη σε τριφύλλι και ένα συμπλήρωμα οικολογικής...
... έντονη οινοπαραγωγική κλίση, χαρακτηρίζεται από ασβεστολιθικόέδαφος πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και φτωχό σε νερό, σε συνδυασμό με τις τυπικές μορφές καλλιέργειας σε αμπελώνες και στήλες με χαμηλές αποδόσεις ανά εκτάριο, συμβάλλει στη δημιουργία σταφυλιών μεγάλης ποιότητας. Η προσοχή που δίνουν τα μέλη στη φροντίδα των σταφυλιών στο χωράφι, εξασφαλίζοντας απόλυτη ιχνηλασιμότητα του παραδιδόμενου...
Η εταιρεία Caporale κατέχει τα δικά της εδάφη στην εξοχή του Canosa, μία από τις περιοχές της Πούλια και της Ιταλίας που ιστορικά και μορφολογικά είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια ελιάς. Εδώ το έδαφος είναι ιδιαίτερα πετρώδες, τυφώδες, ασβεστολιθικό και πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, εξασφαλίζοντας στις ελιές την ιδανική συνδυαστική θρεπτικών ουσιών. Από το 1910, η εταιρεία Caporale καλλιεργεί την...
Το CHÂTEAU DE SALETTES βρίσκεται στην καρδιά των Πρώτων Κωστών, μεταξύ Gaillac και Cordes στο Νότιο-Δυτικό τμήμα της Γαλλίας. Ο αμπελώνας του Château εκτείνεται σε 32 εκτάρια σε ένα αργιλώδες-ασβεστολιθικόέδαφος που είναι πολύ ευνοϊκό για την αμπελοκαλλιέργεια, με μέση ηλικία των αμπελιών τα 40 χρόνια. Μεταξύ Μεσογείου και Ατλαντικού, το κλίμα που απολαμβάνουν τα αμπέλια είναι επίσης εξαιρετικό...
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΙΣΟΝ ΝΕΥΒ είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία που αποκτήθηκε το 1900. Από εκείνη την ημέρα, ο αμπελώνας εκμεταλλεύεται από γενιά σε γενιά. Ο αμπελώνας έχει νότια έκθεση και έδαφος πηλώδες, σιδηρούχο και ελαφρώς ασβεστολιθικό, που παράγει ένα εξαιρετικό κρασί. Ο κύριος ποικιλία είναι το Malbec. Η ωρίμανση γίνεται σε τσιμεντένιες δεξαμενές και επίσης σε βαρέλια από δρυ.
Maison ιδρύθηκε το 1976 από τον Bernard Lonclas, βρίσκεται στο γοητευτικό χωριό Bassuet, περιτριγυρισμένο από τους λόφους του και ένα πολύτιμο ασβεστολιθικόέδαφος που ευνοεί το chardonnay. Μια πάθος, ένα δυναμικό πνεύμα επιχειρηματικότητας, μοντερνισμός και παράδοση με τη συνεργασία της κόρης του Aurélie. Το Champagne Bernard Lonclas επιβεβαιώνεται μέσω μιας επιλογής της συγκομιδής και των διαφόρων κρου του προμηθευτή.
Το Château LOUPIAC GAUDIET διαθέτει ένα αμπελώνα 28 εκταρίων που βρίσκεται στους λόφους που υπερβαίνουν τον Γαρονή. Οι αμπελώνες είναι κατά μέσο όρο 47 ετών και το έδαφος είναι αργιλώδες και χαλικώδες με ασβεστολιθικό υπέδαφος. Η ποικιλία των αμπελιών περιλαμβάνει Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Τα κρασιά του Château LOUPIAC GAUDIET παράγονται με παραδοσιακό τρόπο, με χειρονακτική συγκομιδή, ενώ χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές.