...Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Η έντονη αρωματική μυρωδιά του κρασιού ηρεμεί με τα χρόνια στο μπουκέτο, υπογραμμισμένη από την πολύ κομψή βοτανική μυρωδιά. Η γεύση είναι πλήρης, παρατεταμένη, γεμάτη χαρακτήρα.
Ποικιλία σταφυλιού: Cabernet Franc
Περιοχή: Βενετία...
... Bourgeois», καθιστώντας το σήμερα αναφορά στο Médoc.
Οι 17 εκτάρια του Château Pontet Barrail εκτείνονται σε ένα εδάφος αργιλοασβεστολιθικό και αμμώδες-χαλικώδες που επιτρέπει στις αμπελιές, μέσης ηλικίας 38 ετών, να ανθίζουν πλήρως.
VINIFICATION
Παραδοσιακή σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox, ωριμασμένο σε βαρέλια από δρυ ανανεωμένα κατά τρίτα.
CÉPAGES
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Χρώμα γκρανάτ με ρουμπινί περίγραμμα.
Μύτη με καπνιστές νότες, με αρώματα από γλυκές μπαχαρικές, σύκα και ώριμα μαύρα φρούτα.
...
Ποικιλίες: merlot 85% cabernet franc 15%
Περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις:
HVE 3 από το 2017
και ISO 14001 (ΜΜΕ των κρασιών του Μπορντώ) από το 2015
Γεωργικές τεχνικές:
λογική καλλιέργεια, εδάφη οργωμένα ή χορταριασμένα, κλάδεμα του αμπελιού σε μικτό guyot, χειρονακτικές πράσινες εργασίες προσαρμοσμένες σε κάθε αγροτεμάχιο
Συγκομιδές: μηχανικές με πολλές επιλογές: ωριμότητα και μέγεθος των...
...Χαρακτηρίζεται από ένα έντονο χρώμα, τραγανά φρούτα, και μια πυκνή και γλυκιά γεύση, είναι πραγματικά ένα κρασί απόλαυσης.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (12%), Cabernet Franc (9%), Petit Verdot (9%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgeresma στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 12 - 2017...
...Ιστορία: Το Château Brane-Cantenac είναι ένα κτήμα που βρίσκεται στους αμπελώνες του Μπορντό, στην ονομασία Margaux. Ιδιοκτησία 75 εκταρίων, φημισμένο για τα κομψά και εκλεπτυσμένα κρασιά του. Το BriO de Cantenac είναι το δεύτερο κρασί του Château Brane-Cantenac, που βρίσκεται στην καρδιά της ονομασίας Margaux.
Ποικιλίες: 29% Cabernet Sauvignon, 62% Merlot, 9% Cabernet Franc
Οινοποίηση...
...Κόκκινο Κρασί Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc.
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα με αποχρώσεις γαρνέτ που δείχνουν λίγη ανάπτυξη. Εντατική στη μύτη, παραμένει αρκετά νεανικό παρά την ηλικία του.
Δείχνει πολλά ώριμα σκούρα κόκκινα και μαύρα φρούτα, όμορφα συνδυασμένα με αρώματα ωρίμανσης σε υψηλής ποιότητας δρύινα βαρέλια.
Μαύρο κεράσι, ξινό κεράσι, βανίλια, μια υποψία πικάντικου μαύρου πιπεριού...
... Chenin Blanc, Cabernet Franc και Chardonnay προσφέρει μια φυσαλίδα χαρακτήρα με εξαιρετική φρεσκάδα.
DEGUSTATION
Robe: Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες, λεπτές φυσαλίδες
Nez: Η λεπτή αφριστική αίσθηση φέρνει αέριες αρωματικές νότες που αφήνουν μια εντύπωση φρεσκάδας: πράσινο μήλο...
...ΜΙΛΛΕΣΙΜΕ: 2020
CEPAGE: Cabernet franc.
TERROIR: Λιμνών αργιλοειδών.
VINIFICATION ET ELEVAGE: Σταφύλια που συλλέγονται σε καλή ωρίμανση. Μακράνωση 24 ωρών, σε χαμηλή θερμοκρασία, για την εξαγωγή του χρώματος. Ζύμωση σε δεξαμενές inox, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να διατηρηθεί το αρωματικό δυναμικό του φρούτου και η φρεσκάδα του.
APPELLATION: AOP Cabernet d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION: Ρούχα...
... στο Saint Estèphe, 4η κλάση
- Le Moulin de Gassac, η αφετηρία της φήμης του εδάφους Aniane
στο Languedoc.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Cabernet Sauvignon 40 %
Grenache 40 %
Syrah 13 %
Merlot 4 %
Cabernet Franc 3 %
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Ένα λεπτό και ευαίσθητο άρωμα, ώριμα αρώματα κόκκινων φρούτων, με την κερασιά να ξεχωρίζει.
Στο στόμα, υπάρχουν έντονες νότες κακάου με μια πολύπλοκη επίγευση αρωμάτων καπνού.
Το στόμα χαρακτηρίζεται από τον πλούτο του, τις λεπτές και μεταξένιες τανίνες του; μια πολύ ωραία ισορροπία και κυρίως η
επίμονη γεύση του.
...Ένα κομψό και ισχυρό κόκκινο κρασί.
Προερχόμενο από ένα μείγμα με κυρίαρχο το Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc και Petit Verdot, η cuvée "Tradition" είναι η Prestige cuvée του κάστρου.
Μετά από μια κλασική οινοποίηση του Μπορντό με μακρά εκχύλιση, τα κρασιά ωριμάζουν πλήρως σε καινούργιες δρύινες βαρέλες για 12 έως 18 μήνες.
Έτσι, αποκαλύπτονται νότες βανίλιας, καβουρδισμένων και...
...Saint Emilion Grand Cru
Συγκέντρωση :
Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 20 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Χειρονακτική συγκομιδή, τα σταφύλια απομακρύνονται από τα κοτσάνια και στη συνέχεια ταξινομούνται με μπάνιο πυκνότητας. Ακολουθεί μια προζυμωτική εκχύλιση σε κρύο για μία εβδομάδα, και η αλκοολική ζύμωση διάρκειας 10 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται ανυψώσεις και πατήματα. Εκχύλιση και στη συνέχεια πίεση πριν από την ωρίμανση 15 μηνών: 60% σε νέα βαρέλια και 40% σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox.
Οινολόγος :
Thomas Duclos...
...Γαλλική Ονομασία
Cabernet franc N
Χρήση
Ποικιλία σταφυλιού για κρασί
Φαινολογία
Εποχή εκβλάστησης: 5 ημέρες μετά το Chasselas.
Εποχή ωρίμανσης: 2η εποχή, 2,5 έως 3 εβδομάδες μετά το Chasselas.
Τεχνολογικές δυνατότητες
Οι τσαμπίδες είναι μεσαίου μεγέθους και οι καρποί είναι μικρού μεγέθους. Αυτή η ποικιλία επιτρέπει την παραγωγή αρωματικών κρασιών ποιότητας και μέσης παλαίωσης. Αντίθετα, οι...
... αλλαντικών ή κατά τη διάρκεια του γεύματος με πουλερικά και κόκκινο κρέας.
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Κόκκινο κρασί
Ποικιλία: 100% Cabernet-franc
AOC: Chinon
Φυλάξη: Έτοιμο προς κατανάλωση από τώρα και μέχρι το 2028
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14-16°C...
...Δυνατό κρασί με στέρεες τανίνες και αρώματα από μαγειρεμένα φρούτα. Πολύ παλιές αμπελώνες σε χαλίκια. Μπορεί να καταναλωθεί στην νεότητά του.
Δημοσίευση: DOMAINE DAMIEN LORIEUX
Ονομασία: BOURGUEIL
Περιοχή: VAL DE LOIRE
Χρώμα: Κόκκινο
Ποικιλίες: 100% CABERNET FRANC
Τρόπος καλλιέργειας: Λογική γεωργία
Περιεκτικότητα: 75cl
Βάρος: 1 kg
Χρονιά: 2020
Χαρακτήρας: ελαφρύ / φρουτώδες...
...Jancis ROBINSON, έδωσε βαθμολογία 92/100 στο Château Brande-Bergère Cuvée O’Byrne 2009. Έγραψε συγκεκριμένα:
«Αυτό το κρασί κατατάσσεται σε μια κατηγορία πολύ ανώτερη από αυτή της τιμής του όσον αφορά την ευχαρίστηση που προσφέρει. Είναι γεμάτο φρούτο και γοητεία… Είναι απίστευτα συμπυκνωμένο με λειωμένους τανίνες και διακριτική ξυλεία. Μου άρεσε ιδιαίτερα η πλούσια γεύση του και η φρεσκάδα του στο...
Το κάστρο HOSTENS PICANT διαθέτει έναν λοφώδη αμπελώνα 42 εκταρίων στην περιοχή του Μπορντό. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για το κόκκινο κρασί είναι οι Merlot και Cabernet franc, ενώ για το λευκό κρασί είναι οι Sémillon, Sauvignon και Muscadelle. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα για την καλλιέργεια του αμπελιού και όλες οι εργασίες στον αμπελώνα γίνονται με το χέρι. Τα κρασιά του κάστρου HOSTENS PICANT διατίθενται στη Γαλλία και για εξαγωγή.
... τοπικές ποικιλίες Gaillacois, οι Duras και Braucol. Οι λευκές ποικιλίες περιλαμβάνουν τον Sauvignon, τον Listan και 3 τοπικές ποικιλίες Gaillacois, τις Mauzac, Lenc del El και Muscadelle. Έτσι, οι LES VIGNES DE GARBASSES παράγουν λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, χυμό σταφυλιού και ξύδι από κόκκινο κρασί.
Στο CLOS PUY ARNAUD, ο Thierry Valette παράγει και εμπορεύεται κρασιά Bordeaux. Ο αμπελώνας αποτελείται από 70% Merlot, 25% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon. Το CLOS PUY ARNAUD είναι δεσμευμένο υπέρ του περιβάλλοντος και παράγει βιολογικά κρασιά. Χάρη σε αυτή τη δέσμευση, τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το CLOS PUY ARNAUD παράγει 3 σειρές κρασιών: ένα Grand Vin που είναι ένα σπουδαίο κρασί παλαίωσης, τη Cuvée Pervenche που είναι ένα φρουτώδες κρασί μέσης παλαίωσης, και τη Cuvée Bistrot που είναι ένα φρουτώδες κρασί.
Το CHÂTEAU CRANSAC καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 150 εκταρίων, εκ των οποίων 50 εκτάρια είναι αμπελώνες. Η ιδιοκτησία βρίσκεται στις παλιές βεράντες του Τάρν και οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε εδάφη Boulbènes, αμμώδη και ιλύ. 49 εκτάρια παράγουν κόκκινο κρασί και 1 εκτάριο λευκό κρασί, με τον αμπελώνα να είναι κατά μέσο όρο 30 ετών. Οι ποικιλίες του κτήματος είναι 53% Négrette, 16% Cabernet Franc, 14% Gamay, 11% Syrah και 6% άλλες ποικιλίες για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και 100% Sauvignon για την παραγωγή λευκού κρασιού. Το CHÂTEAU CRANSAC επιβεβαιώνεται ως Ανεξάρτητος Οινοπαραγωγός.
... παράγει κόκκινα, ροζέ, ξηρά λευκά, γλυκά λευκά και Crémant de Bordeaux. Όλη η παραγωγή είναι πιστοποιημένη ως Βιολογικό Κρασί από το έτος 2012.
Παρουσίαση ποιότητας: φυσικός φελλός μη φραγμένος, ετικέτα με χρυσό φύλλο και εξατομικευμένο καπάκι. Ετικέτα πίσω στη γλώσσα που επιθυμείτε, γραμμωτός κωδικός.
Διαθέσιμα magnums και, ανάλογα με τη σοδειά, double-magnum, jéroboam, impériale...
Πέρα από τα κουτιά των 6 και 12 φιαλών, μπορούμε να προσφέρουμε κουτιά δώρων, ξύλινες κούτες με σφραγίδα στο όνομα του Château Rioublanc.
Οι παραγγελίες επεξεργάζονται γρήγορα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο ξίδι του Ορλεάν, είναι ένας συνδυασμός τριών στοιχείων: της θερμοκρασίας, του αέρα και του χρόνου. Στην Martin Pouret, ένας άλλος παράγοντας μπαίνει στην εξίσωση, η ποιότητα των κρασιών που χρησιμοποιούνται ή πώς ένα κρασί γίνεται καλό ξίδι. Χρησιμοποιούμε μόνο κρασιά που προέρχονται από τις καλύτερες ποικιλίες του γαλλικού αμπελώνα, όπως αυτές της κοιλάδας του Λίγηρα (Cabernet franc, ...), του...