...Το κόκκινοκρασί J.P. CHENET cabernet syrah είναι ένα κομψό και εκλεπτυσμένο μείγμα ποικιλιών, με γεμάτο σώμα και έντονη γεύση. Κάθε μπουκάλι 75 cl προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία και τέλεια αλκοολική περιεκτικότητα. Ιδανικό για να συνοδευτεί με πιάτα κρέατος ή ωριμασμένα τυριά.
...Είναι έντονο ρουμπινί κόκκινο με βιολετί ανταύγειες στην νεότητά του: τα αρώματα είναι έντονα και ποικίλα, επικεντρωμένα σε φρουτώδεις, λουλουδάτες και πικάντικες νότες με μια ελαφριά φυτική υπόνοια. Η γεύση είναι έντονη, βελούδινη και νόστιμη, με μια κομψή δομή και σύνθετους και εκλεπτυσμένους τανίνες. Η ζεστή αλκοολική νότα υποστηρίζει την απαλότητα και μεταφέρει τις αισθήσεις προς μια τέλεια γευστική-οσφρητική αντιστοιχία. Η επίγευση είναι επίμονη και κλείνει με νότες φρούτων και μπαχαρικών.
Περιοχή: Σιλβόζ
Τυπολογία: D.O.C.
...Κόκκινοκρασί τραπεζιού, παρασκευασμένο από ένα μείγμα κοινών σταφυλιών από την περιοχή Ταραντίνο και Μπρίντισι. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol.
...Η Illivia Leone de Castris Negroamaro προέρχεται από τους αμπελώνες που βρίσκονται στον δήμο Σαλίτσε Σαλέντινο. Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά προς το τέλος του Σεπτεμβρίου και εκτός από τα σταφύλια Negroamaro, συλλέγονται πολύ μικρές ποσότητες Malvasia Nera di Lecce. Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή, οι τσαμπίδες που μεταφέρονται στο οινοποιείο θα οινοποιηθούν σε κόκκινοκρασί και μετά την περίοδο ζύμωσης, το Negroamaro Illivia ωριμάζει σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές για δύο μήνες πριν από την εμπορία.
Η Sicilian Goodness, μια νέα και δυναμική εταιρεία από τη Σικελία, ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων με την επωνυμία Sicilian Goodness και το εμπόριο παραδοσιακών σικελικών προϊόντων για εμπόρους και ιδιώτες. Τα προϊόντα εξάγονται και είναι παρόντα σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά στέλνοντάς μας ένα email στο info@siciliangoodness.com...
...Κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα σταφυλιών Negroamaro (50%), Cabernet (25%) και Syrah (25%) καλλιεργημένων σε αμπελώνες. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε.
Μετά από έξι μήνες σε βαρέλι, συνεχίζεται η ωρίμανση στη φιάλη.
Στη μύτη αναδύονται φρουτώδεις νότες από μύρτιλο, κόκκινο φραμπουάζ και κεράσι σε σιρόπι, με μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και πιπέρι, με έντονη βαλσαμική νότα.
Χάρη στην κομψότητα των τανινών του, ταιριάζει με ζυμαρικά με βάση το κρέας, όπως τα straccetti με ραγού από μοσχάρι, κρέατα στη σχάρα όπως μοσχάρι και παϊδάκια από αρνί.
...Βιτίνιο: 60% Μερλό, 40% Καμπερνέ Σαβινιόν | Χρώμα: κόκκινο ρουμπινί, με βιολετί ανταύγειες και τείνει προς το γρανάτη με την παλαίωση | Οσμή: κρασί μεγάλης κομψότητας. Ανιχνεύονται φρουτώδεις αρώματα όπως το μύρτιλο και η βατόμουρο, με καβουρδισμένες και βανιλιές νότες υψηλής ποιότητας | Γεύση: στο στόμα παρουσιάζεται ξηρό, ζεστό και γεμάτο. Οι τανίνες είναι αισθητές, αλλά με απαλό τρόπο χάρη στη διάρκεια παραμονής σε βαρέλι.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Εξαιρετικό κρασί με ψητά κρέατα, ιδιαίτερα χοιρινό, αρνί και κατσίκι. Συμπληρώνει καλά την κυνηγετική τροφή. Κρασί και για διαλογισμό.
... σε θερμοκρασία 25-26° C. Μετά την αλκοολική και μαλακτική ζύμωση, ακολουθεί η ωρίμανση σε δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα μέχρι την εμφιάλωση.
Ικανότητα παλαίωσης: 3 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Χρώμα: κόκκινο ρουμπινί που με τα χρόνια τείνει να αποκτά γκρανάζ απόχρωση.
Άρωμα: κρασάτο, έντονο, ευρύ και επίμονο.
... το μπαχαρένιο της κανέλας, παρουσιάζεται σε έντονο κόκκινο ρουμπινί χρώμα. Χάρη στη ζουμερή και γεμάτη γεύση του, είναι τέλειο μόνο του ή με σοκολάτα. Εξαιρετική η συνδυαστική του με παλαιωμένα τυριά.
Μέγεθος: 0,5 lt.
Τύπος κρασιού: Παστό.
Χρονιά: 2019.
Χώρα: Ιταλία.
Περιοχή: Τοσκάνη.
Ποικιλία: 100% Aleatico.
Ωρίμανση: 6 μήνες σε μικρές ξύλινες δεξαμενές - 6 μήνες σε φιάλη.
Χρώμα: Έντονο κόκκινο ρουμπινί.
Άρωμα: Φράουλα, Δαμάσκηνο, Άγρια ρόδα.
Θερμοκρασία: 12° C.
Ιδανικό με: Σοκολάτα, παλαιωμένα τυριά.
...Ciliegiolo... μια διαφορετική γεύση από την Τοσκάνη. Οπτικά, έχει έντονο κόκκινο χρώμα σχεδόν αδιαπέραστο, φρουτώδες, με ευχάριστες νότες μαρμελάδας κερασιού, ώριμου βατόμουρου, ελαφρώς μπαχαρικών, λευκού καπνού, και κυρίως μαύρου πιπεριού. Στη γεύση, είναι πλούσιο, ισορροπημένο, αρμονικό, κομψό και λεπτό, με αξιόλογο το βελούδινο τανίνι.
Ένα εξαιρετικό κρασί, μπορεί να συνοδευτεί με θηράματα, όπως ένα πλούσιο αγριογούρουνο σε σάλτσα με πολέντα και ωριμασμένα τυριά, όπως ένα ωριμασμένο τοσκάνικο πεκορίνο.
...Αποκαλούμενος στον Μεσαίωνα "Βασιλιάς των κρασιών", αντιπροσωπεύει την αυθεντική έκφραση μιας περιοχής που πάντα προοριζόταν για την αμπελοκαλλιέργεια.
Έντονο κόκκινο χρώμα, με ρουμπινί ανταύγειες.
Στη μύτη απελευθερώνει αρωματική πολυπλοκότητα που κυμαίνεται από ώριμο βύσσινο μέχρι νότες γαρίφαλου και μοσχοκάρυδου.
Η γεύση, αρχικά χορτώδης σχεδόν βαλσαμική, ανοίγει δυναμικά και αλμυρά με νότες γλυκόριζας.
Στο τελείωμα, που είναι πολύ μακρύ, επιστρέφουν με συνέπεια και ισορροπία οι τόνοι που εκφράστηκαν στη μύτη.
... με πιπέρι είναι η απαράμιλλη τραγανότητά τους σε κάθε μπουκιά. Τα κράκερ ρυζιού περιέχουν πολύ λίγα λιπαρά, καθιστώντας τα το κατάλληλο σνακ για όσους ακολουθούν δίαιτα ή επιθυμούν μια καλή δόση ενέργειας πριν από τη σωματική δραστηριότητα. Η συσκευασία των 500 γραμμαρίων είναι η ιδανική επιλογή αν οργανώνετε ένα πάρτι και θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα τελειώσουν αμέσως. Ιδανικός συνδυασμός των κράκερ ρυζιού με μεξικάνικη σάλτσα και ένα ποτήρι κόκκινοκρασί.
... Βαλπολιτσέλα. Η εξαιρετική έκθεση των αμπελώνων που απολαμβάνουν καλή ηλιοφάνεια και τη δροσερή αύρα που έρχεται από τη γειτονική λίμνη Γκάρντα, επιτρέπει στα σταφύλια να εκφράσουν το καλύτερο των δυνατοτήτων τους. Η επιδέξια ωρίμανση στην κάβα παραδίδει ένα κόκκινοκρασί μεγάλης κομψότητας και αρμονίας, εκλεπτυσμένο και ικανό να εξελιχθεί θετικά για πάνω από μια δεκαετία.
Συνιστάται να σερβίρεται σε...
...Βαθμός: 100% Νεμπιόλο.
Οινοποίηση: παραδοσιακή ζύμωση με εκχύλιση με καπάκι βυθισμένο για περίπου 21 ημέρες.
Ωρίμανση: 36 μήνες σε μικρές δρύινες βαρέλες.
Χρώμα: έντονο κόκκινο γκρανάτε.
Άρωμα: έντονο και πολύπλοκο, με νότες από μικρούς καρπούς του δάσους και γλυκές μπαχαρικές νότες.
Γεύση: ξηρή και γεμάτη, αρμονική και με καλή διάρκεια.
Αλκοολικός βαθμός: ±14%
Γαστρονομικός συνδυασμός: εκλεπτυσμένο κρασί κατάλληλο για κυρίως πιάτα με κόκκινα κρέατα, κυρίως βραστά και ψητά, ώριμα τυριά και σύνθετα πιάτα με βάση φοντί και τρούφα.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία περίπου 18°C.
...Εξαιρετικό κρασί που προέρχεται από προσεκτική επιλογή σταφυλιών Cannonau, κυρίως από αμπέλια άνω των 40 ετών και καλλιεργημένα σε αμπελώνες.
Μετά από αργή ζύμωση με τις φλούδες, που πραγματοποιείται σε μικρούς ανοξείδωτους κάδους για περίπου 20 ημέρες, ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες. Ακολουθεί μια ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για τουλάχιστον 8 μήνες.
Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα με...
...Βαθύ κόκκινοκρασί, με έντονο αρωματικό χαρακτήρα βοτάνων και μπαχαρικών. Το ισχυρό και ώριμο σώμα του έρχεται στη μύτη με την πρώτη γεύση, απαλυνόμενο από την κατάλληλη οξύτητα και τις μαλακές τανίνες. Το κρασί προσφέρει μια βελούδινη και καλά στρογγυλεμένη γεύση, με την γεύση να είναι ισορροπημένη, έντονη αλλά και πολύπλοκη. Απελευθερώνει ένα μακρύ άρωμα και επίγευση καπνού, καλά αναμειγμένα με ξυλώδεις νότες.
... ποιότητας ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές και αρωματισμένα λάδια με λεμόνι, κόκκινο μανταρίνι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τρούφα.
Δεν συνεργαζόμαστε με τη μεγάλη διανομή αλλά με μικρά καταστήματα, εστιατόρια και καταστήματα gourmet υψηλής ποιότητας.
Μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες για τα προϊόντα μας στο συνημμένο και περισσότερα στο www.essenzadipuglia.it...
... Liessi, εδώ και τρεις γενιές, παράγει εκλεκτά κρασιά, χαρακτηριστικά της περιοχής, κομψά στην εμφάνιση και εξαιρετικά στη γεύση. Κρασιά πρώτης ποιότητας, προερχόμενα από σταφύλια των λόφων Conegliano-Valdobbiadene, επεξεργασμένα με πάθος και επαγγελματισμό. Μεταξύ των πιο γνωστών: Prosecco Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut DOCG, Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG Millesimato Extra Dry, Le mire Idol - Κόκκινοκρασί με βαρέλι IGT Colli Trevigiani Rosso, Rosso delle Mire. Πώληση κρασιού σε φιάλες και χύμα. Ιστοσελίδα www.proseccolemire.it.
... βραβείο Best Buy (ποιότητα/τιμή) στο SIAL στη Γαλλία με το Vignamurata Sovana Superiore Sangiovese DOC. Ιδιαίτερες είναι οι παραγωγές κρασιού Kasher, τόσο λευκού όσο και κόκκινου, που παράγεται με την αρχαία τεχνολογία των ραββίνων. Εκτός από το Λευκό Πιτιλιάνου, παράγουμε: κρασί Vermentino, κρασί Viogner Toscana Grantosco τόσο λευκό όσο και κόκκινο, Sangiovese Sovana DOC και Sangiovese Sovana...
...Η ιστορία του Λαμπρούσκου περιέχει τη γοητεία των πρώτων μαρτυριών των ποιητών και των συγγραφέων της κλασικής εποχής (Βιργίλιος, Κατώνας), οι οποίοι στα έργα τους αναφέρονται σε μια "Λαβρούσκα βίτις", δηλαδή ένα άγριο αμπέλι που παρήγαγε καρπούς με ξινή γεύση. Το Λαμπρούσκο, ένα κόκκινοκρασί που μπορεί να είναι αφρώδες ή σπινθηριστό, με λαμπερό κόκκινο ρουμπινί χρώμα, σερβίρεται στους 12-14 °C...
Η Αγροτική Επιχείρηση Podere San Pierino βρίσκεται στην καρδιά του Chianti Classico. Εδώ παράγονται εξαιρετικά κρασιά: Chianti Classico, Κόκκινοκρασί I.G.T. Toscana, Λευκό και ροζέ κρασί. Από τις 2000 ελιές που υπάρχουν στην επιχείρηση παράγεται ένα φανταστικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι το καμάρι της επιχείρησης. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα δευτερεύοντα προϊόντα, όπως: Grappa di...
...φτάνουν σε όλη την Ιταλία, προσφέροντας τα τρία κύρια κρασιά τους, στα οποία αφιερώνουν ιδιαίτερη προσοχή που προέρχεται από την αρχαία τους πάθος. Παρουσιάζουν ένα κόκκινοκρασί του Πιεμόντε, το Barbera d’Asti, το Brachetto d’Aqui και ένα λευκό κρασί του Πιεμόντε, το Moscato d’Asti.
... περίπτωση οι διαθέσιμες ποικιλίες είναι: Κόκκινο σταθερό 2014, Ξηρή αφρώδης Malvasia, Barbera και Bonarda (αφρώδες Gutturnio), αφρώδης Pinot grigio, ξηρή αφρώδης Bonarda, αφρώδης Ortrugo, αφρώδης Barbera, αφρώδες κόκκινοκρασί για το τραπέζι. Το οινοποιείο μπορεί να επισκεφθεί από Δευτέρα έως Σάββατο.