... ανάλογα με την ωριμότητα. Διαύγαση και ζύμωσησεβαρέλι. Άμεση ζύμωσησεβαρέλι, παλαίωση του μεγάλου κρασιού 18 μήνες σεβαρέλι (1/3 καινούργιο ξύλο) με ανακάτεμα των οινολάσπων.
Μάτι: κρυστάλλινο χρώμα, ανοιχτό χρυσό με πράσινες ανταύγειες.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρετε στους 10-12°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 13,5%.
Χρόνος παλαίωσης: 25 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Domaine de Chevalier.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2017.
Καλλιέργεια: Λογική.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
... γλυκών κρασιών. Οι περιεκτικότητες σε ζάχαρη των καρπών μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα διατηρώντας παράλληλα σημαντική οξύτητα. Αυτό επιτρέπει την παραγωγή κρασιών που είναι ιδιαίτερα καλά ισορροπημένα, ισχυρά και ευρύχωρα (με πολύ λιπαρότητα και όγκο). Οι αρωματικές νότες είναι τυπικές, σύνθετες και έντονες (ξηροί καρποί, φουντούκι, καβουρδισμένο, εξωτικά φρούτα, βούτυρο, κ.λπ.). Το Chardonnay B είναι επίσης κατάλληλο για παλαίωση και ζύμωσησεβαρέλι.
Καλλιεργητικές και αγρονομικές ικανότητες
Το Chardonnay B συνήθως κλαδεύεται σε μακριά ξύλα. Ωστόσο, σε ευνοϊκές κλιματικές περιοχές...
... αποστέρηση και ζύμωσησε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα 1.500 λ.
Μαλολακτική ζύμωσησε νέες γαλλικές δρύινες βαρέλες. Παλαίωση πάνω στις οινολάσπες του για 25 μήνες.
Δεν εφαρμόζεται ή εφαρμόζεται πολύ λίγο batonnage στο οινοποιείο μας, καθώς η προστασία από την οξείδωση συμβαίνει φυσικά από μόνη της με περίπου 5 εκ. οινολάσπες σε κάθε βαρέλι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Tiramisu - νότες καφέ, κρέμας και κακάου...
...Εντατικός, φρουτώδης, χαμηλής οξύτητας λευκός οίνος από το Piwi Cabernet blanc
Περιγραφή: Εντατικός, φρουτώδης, χαμηλής οξύτητας · νέα, λευκή ποικιλία σταφυλιού που προήλθε από την οικογένεια Cabernet. Βραβευμένος με Χρυσό στο Διεθνές Βραβείο Οίνου PIWI 2021.
Συνοδευτικά πιάτα: Ψητές γαρίδες στον φούρνο με ελαιόλαδο, φρέσκος ταύρος με πράσινη σάλτσα. Καπνιστός πέστροφα ή πέστροφα Μυλλερίν. Λαχανόπιτα
Οινοποίηση: 24 ώρες εκχύλισης, ήπια πίεση, αυθόρμητη ζύμωσησε δρύινο βαρέλι, 12 μήνες ωρίμανσης με τις οινολάσπες, βιολογική αποδόμηση οξέος, εμφιαλωμένο με μόνο μία διήθηση.
... ζυμωμένο σεβαρέλι. Τα κόκκινα κρασιά είναι: TEMPRANILLO-MERLOT, TEMPRANILLO-SYRAH, TEMPRANILLO-MERLOT-SYRAH. Αυτά τα τρία τελευταία μπορεί να έχουν από 12 μήνες έως 18 μήνες σεβαρέλι και προορίζονται για την παραγωγή των καλύτερων κρασιών PAGO της περιοχής, καθώς και για το Moscatel Dulce από όψιμη συγκομιδή. Διαθέτουμε μια αποθήκη βαρελιών, περίπου 650 μονάδων, καθώς και δεξαμενές 5000 και 8000...
... Liessi, εδώ και τρεις γενιές, παράγει εκλεκτά κρασιά, χαρακτηριστικά της περιοχής, κομψά στην εμφάνιση και εξαιρετικά στη γεύση. Κρασιά πρώτης ποιότητας, προερχόμενα από σταφύλια των λόφων Conegliano-Valdobbiadene, επεξεργασμένα με πάθος και επαγγελματισμό. Μεταξύ των πιο γνωστών: Prosecco Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut DOCG, Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG Millesimato Extra Dry, Le mire Idol - Κόκκινο κρασί με βαρέλι IGT Colli Trevigiani Rosso, Rosso delle Mire. Πώληση κρασιού σε φιάλες και χύμα. Ιστοσελίδα www.proseccolemire.it.