... ανάλογα με την ωριμότητα. Διαύγαση και ζύμωσησεβαρέλι. Άμεση ζύμωσησεβαρέλι, παλαίωση του μεγάλου κρασιού 18 μήνες σεβαρέλι (1/3 καινούργιο ξύλο) με ανακάτεμα των οινολάσπων.
Μάτι: κρυστάλλινο χρώμα, ανοιχτό χρυσό με πράσινες ανταύγειες.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρετε στους 10-12°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 13,5%.
Χρόνος παλαίωσης: 25 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Domaine de Chevalier.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2017.
Καλλιέργεια: Λογική.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
... γλυκών κρασιών. Οι περιεκτικότητες σε ζάχαρη των καρπών μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα διατηρώντας παράλληλα σημαντική οξύτητα. Αυτό επιτρέπει την παραγωγή κρασιών που είναι ιδιαίτερα καλά ισορροπημένα, ισχυρά και ευρύχωρα (με πολύ λιπαρότητα και όγκο). Οι αρωματικές νότες είναι τυπικές, σύνθετες και έντονες (ξηροί καρποί, φουντούκι, καβουρδισμένο, εξωτικά φρούτα, βούτυρο, κ.λπ.). Το Chardonnay B είναι επίσης κατάλληλο για παλαίωση και ζύμωσησεβαρέλι.
Καλλιεργητικές και αγρονομικές ικανότητες
Το Chardonnay B συνήθως κλαδεύεται σε μακριά ξύλα. Ωστόσο, σε ευνοϊκές κλιματικές περιοχές...