Ο Μισέλ Γκράσι, ειδικός στην τεχνολογία τυροκομίας, ασχολείται με την τεχνολογική έρευνα των ιταλικών τυριών από ωμό γάλα. Είναι σύμβουλος τυροκομίας και δάσκαλος για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου. Συγγραφέας ορισμένων τόμων που σχετίζονται με το τυρί, μεταξύ των οποίων το "Aroma, ένα αισθητηριακό ταξίδι στα ιταλικά τυριά DOP", εκδόσεις Tamellini, και το "Εγχειρίδιο του Τυροκόμου" εκδοθέν από την Hoepli.
Οι tortelloni μας, ravioli σε σχήμα μεγάλων tortellini, γεμιστά με προσούτο και τυρί προσφέρουν μια πολύπλοκη και αρμονική γευστική εμπειρία. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη ισορροπημένων γεύσεων: η αλμυρότητα του προσούτο, η κρεμώδης και πολύπλοκη γεύση του τυριού, είναι ικανές να ευχαριστήσουν και να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Είναι ένα τυρί που παράγεται από γάλα πρόβειου σε θερμοκρασία περίπου 30/32°C.
Με αυτόν τον τύπο μετατροπής, προκύπτει ένα λευκό τυρί πρόβειου με λίγο θρυμματιστή υφή και ξηρή, λεπτή γεύση.
Η παραγωγή προβλέπεται σε δύο μεγέθη: ένα σε σχήμα μπολ με βάρος περίπου 1,450 κιλά
και το άλλο σε ίσιο σχήμα με βάρος περίπου 1,900 κιλά.
Πριν από την εμπορία, υποβάλλεται σε επεξεργασία με μαύρη πλαστική κρούστα. Η ωρίμανση κυμαίνεται γύρω από 60/70 ημέρες.
Το Bio Rosso είναι ένα φρέσκο τυρί φτιαγμένο από βιολογικό γάλα.
Η επεξεργασία ακολουθεί φυσικά όλες τις οδηγίες που παρέχονται από τον φορέα πιστοποίησης, ο οποίος ελέγχει όλα τα στάδια του κύκλου παραγωγής μέχρι την τελική εμπορία του προϊόντος. Το γάλα που χρησιμοποιείται είναι αυστηρά από καθαρό πρόβειο γάλα.
Το Bio Rosso, με 15/20 ημέρες ωρίμανσης, επεξεργάζεται στην κρούστα με βιολογική πάστα ντομάτας, είναι ένα προϊόν σε σχήμα μπολ, με βάρος περίπου 1,500 κιλά;
Παράγεται με γάλα που προέρχεται από συγκεκριμένες περιοχές, όπως ορίζεται από τον κανονισμό του Συνεταιρισμού για τη Διαχείριση και Παραγωγή του πεκορίνο DOP. Η πήξη γίνεται σε θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 35 και 38°C και η θρυμματισμένη καζίνη πρέπει να έχει μέγεθος κόκκου καλαμποκιού. Η μορφή μπορεί να ζυγίζει από 1,000 kg έως 3,500 kg. Η παραγωγή μας έχει μέγεθος περίπου 1,800 kg ανά μορφή και ωριμάζει για τουλάχιστον 120 ημέρες. Η μυρωδιά είναι έντονη και η γεύση είναι ελαφρώς αποφασιστική.
Παράγεται μόνο από γάλα πρόβειο, μετατρέπεται σε θερμοκρασία περίπου 30/32°C και είναι ένα λευκό τυρί με ελαφρώς θρυμματιστή υφή και ξηρή, λεπτή γεύση.
Η επεξεργασία της κρούστας με συμπυκνωμένο ντομάτας του προσδίδει μια ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση.
Η παραγωγή προβλέπεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη, το πρώτο σε σχήμα μπολ με βάρος περίπου 1,450 κιλά;
το άλλο σε ευθύ σχήμα με βάρος περίπου 1,900 κιλά.
Η ωρίμανση κυμαίνεται γύρω στις 60/70 ημέρες.
Η επιθυμία όλων μας είναι σίγουρα να ακολουθήσουμε μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή.
Πράγματι, δεν είναι τυχαίο ότι στη φύση μας υπάρχει πάντα η πρόθεση να ανακαλύψουμε ξανά, να βρούμε και να καταναλώσουμε γνήσια τρόφιμα όπως υπήρχαν παλιά.
Δεδομένου ότι η εταιρεία μας είναι προσανατολισμένη στην παράδοση, δεν θα μπορούσαμε να στερήσουμε τους λάτρεις του τυριού από ένα Pecorino Val d’Orcia που έχει ωριμάσει σε σπηλιά. Το χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος βρίσκεται ακριβώς στην ωρίμανση. Αυτή γίνεται φυσικά, μέσα σε μια σπηλιά σκαμμένη στο τοφφέ; και είναι ακριβώς σε αυτό το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου ωρίμανσης, που το τυρί αποκτά αρώματα και γεύσεις αξέχαστες “πραγματικά αξέχαστες”. Μέσα στη σπηλιά παραμένει για περίπου 4 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων το τυρί φυλάσσεται προσεκτικά καθώς και επεξεργάζεται με κρούστα από φυτικό λάδι για να διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση του.
το βιολογικό παλιό, με 4 μήνες ωρίμανσης,
προτείνεται σε 2 μεγέθη. Η μορφή σε ευθύ σχήμα, με βάρος περίπου 1,9 κιλά, είναι, το μέγεθος σε σχήμα μπολ, με βάρος περίπου 1,450 κιλά;
Διαθέσιμα τόσο σε γυμνή μορφή όσο και σε συσκευασία κενού αέρος.
eυθύ σχήμα 1,9 κιλά;
eυθύ σχήμα ½ κιλό 1,00;
eυθύ σχήμα ¼ κιλό 0,500
μπολ 1,400 κιλά;
½ κιλό 0,700;
¼ κιλό 0,350
Η ωρίμανση στο ζυρό με μέλισσα προσφέρει στο πεκορίνο ένα λεπτό άρωμα λεμονιού που μαγεύει και προκαλεί περιέργεια.
Παρουσιάζεται σε συσκευασία δώρου σε σχήμα μπολ με βάρος περίπου 1,400 κιλά;
Διαθέσιμη επίσης σε συσκευασία κενών αέρος με ολόκληρη μορφή περίπου 1,400 κιλά;
Σε μισή μορφή περίπου 0,750 κιλά;
Σε τέταρτα μορφής 0,300 κιλά.
Είναι ένα τυρί από καθαρό πρόβειο γάλα σε οβάλ σχήμα και με βάρος περίπου 0,800 κιλά.
Παραγόταν παλαιότερα μόνο με το γάλα της άνοιξης, σε αντίθεση με τώρα που είναι διαθέσιμο σχεδόν όλο το χρόνο. "Το βάρος και η σχετική οβάλ μορφή λέγεται ότι οφείλονται στη μετατροπή αυτού του προϊόντος σχεδόν στο τέλος της πήξης και τοποθετείται απευθείας στη σούπα σε οβάλ σχήμα, διότι διαφορετικά, η ζύμη δεν θα ήταν αρκετή για να αποκτήσει την παραδοσιακή σχήμα που σερβίρεται σε μπολ."
Φρέσκο πεκορίνο ωριμασμένο για περίπου 15 ημέρες.
Παράγεται με γάλα που προέρχεται από συγκεκριμένες περιοχές, όπως ορίζεται από τον κανονισμό του Συνεταιρισμού για τη διαχείριση και παραγωγή του πεκορίνο DOP.
Η πήξη γίνεται σε θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 35 και 38°C και η θρυμματισμένη καζίνη πρέπει να έχει μέγεθος καρυδιού.
Η μορφή μπορεί να ζυγίζει από 1,00 kg έως 3,50 kg.
Η εταιρεία μας προσφέρει κομμάτι περίπου 2,00 kg, ωριμασμένο τουλάχιστον 20 ημέρες.
Η ζύμη είναι λευκή και συμπαγής και η γεύση φρέσκια και απαράμιλλη.
Το pecorino rosso natura επεξεργασμένο σε κρούστα με συμπυκνωμένο ντομάτα; διαθέσιμο σε μορφή σκεύους βάρους kg. 1,5 / ολόκληρη μορφή και επίσης σε
συσκευασία κενών όπως ακολουθεί:
kg. 1.5 ολόκληρη μορφή;
kg. 0.750 μισή μορφή;
kg. 0,350 τέταρτο της μορφής.
Στη γκάμα των φρέσκων προϊόντων, προτείνουμε ένα τυρί πεκορίνο μικρού μεγέθους και στρογγυλού σχήματος, που χαρακτηρίζεται σε όλη την περιφέρεια από διαλείπουσες ρίγες σε χαμηλό ανάγλυφο.
Η προβλεπόμενη ωρίμανση είναι περίπου 10 ημέρες, με αυτή την ωρίμανση, το προϊόν παραμένει μαλακό και με ήπια γεύση.
Το βάρος της μορφής είναι περίπου 0,500 κιλά.
Διατίθεται επίσης σε συσκευασία s/v ολόκληρο.
Η ρικότα είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από τον ορό που απομένει μετά την επεξεργασία του τυριού.
Για να αποκτήσουμε μια πιο τρυφερή και λεπτή ρικότα, ο ορός εμπλουτίζεται με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος.
Το προϊόν παρασκευάζεται θερμαίνοντας τον ορό σε θερμοκρασία περίπου 80°C και συσκευάζεται σε θερμοσυσκευασμένο δοχείο βάρους περίπου 2 κιλών.
Εξαιρετική για να την απολαύσετε φυσικά, καθώς και με ζάχαρη, σοκολάτα, αλκερμές και άλλα. Στην κουζίνα, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γλυκά και επίσης νόστιμα αλμυρά πιάτα
όπως ραβιόλια και κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι. Βάρος φουσκέλας περίπου 350 γρ.
Πεκορίνο ωριμασμένο σε κρούστα καρυδιάς
Το πεκορίνο ωριμασμένο σε κρούστα καρυδιάς είναι ένα ιδιαίτερο τυρί με ελαφρώς πικρή γεύση, χάρη στην ωρίμανση που πραγματοποιείται κάτω από ένα πέπλο φύλλων καρυδιάς. Σίγουρα, ακόμη και αν προσπαθήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε με λόγια την νοστιμιά αυτού του πολύτιμου και αρχαίου ΤΥΡΙΟΥ; αυτό που μπορούμε ωστόσο να δηλώσουμε με βεβαιότητα είναι ότι ο ουρανίσκος ενθουσιάζεται!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ!!!
Παρουσιάζεται σε συσκευασία δώρου σε σχήμα μπολ με βάρος περίπου 1,400 κιλά;
Η ρικότα είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από τον ορό που απομένει μετά την επεξεργασία του τυριού.
Για να αποκτήσουμε μια πιο τρυφερή και λεπτή ρικότα, ο ορός εμπλουτίζεται με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος. Το προϊόν παρασκευάζεται θερμαίνοντας τον ορό σε θερμοκρασία περίπου 80°C, μετά από το οποίο ψύχεται, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον ομογενοποιητή, ο οποίος το λειαίνει και το θερμαίνει μέχρι μια θερμοκρασία 72°C. Αφού γεμίσουν τα κατάλληλα δοχεία, η ρικότα μεταφέρεται σε θάλαμο ψύξης για να μειωθεί η θερμοκρασία στους 2°C σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εξαιρετική για να την απολαύσετε φυσικά, καθώς και με ζάχαρη, σοκολάτα, αλκερμές και άλλα. Στην κουζίνα, μπορείτε να παρασκευάσετε εξαιρετικά γλυκά και επίσης νόστιμα αλμυρά πιάτα όπως ραβιόλια και κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι.
Διαθέσιμη σε θερμοσφραγισμένο δοχείο βάρους περίπου 1,2 κιλών και 2,00 κιλών.
Η επεξεργασία ακολουθεί φυσικά όλες τις οδηγίες που παρέχονται από τον φορέα πιστοποίησης, ο οποίος ελέγχει όλα τα στάδια του κύκλου παραγωγής μέχρι την τελική εμπορία του προϊόντος. Το επεξεργασμένο γάλα είναι αυστηρά από καθαρό πρόβειο γάλα.
Το βιολογικό μαρζολίνο, με 15/20 ημέρες ωρίμανσης, είναι ένα προϊόν σε οβάλ μορφή, με βάρος περίπου 0,800 κιλά;
Η ρικότα είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από τον ορό που μένει μετά την επεξεργασία του τυριού.
Για να αποκτήσουμε μια πιο τρυφερή και λεπτή ρικότα, ο ορός εμπλουτίζεται με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος.
Το προϊόν προκύπτει θερμαίνοντας τον ορό σε θερμοκρασία περίπου 80°C και συσκευάζεται σε θερμοσυστεγασμένο δοχείο βάρους περίπου 2 κιλών.
Εξαιρετική για να την απολαύσετε φυσικά, καθώς και με ζάχαρη, σοκολάτα, αλκερμές και άλλα. Στην κουζίνα, μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικά γλυκά και επίσης νόστιμα αλμυρά πιάτα
όπως ραβιόλια και κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι.
Βάρος φουσκέλας kg. 2,00 περίπου
Η ρικότα είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από τον ορό που μένει μετά την επεξεργασία του τυριού.
Για να αποκτήσουμε μια πιο τρυφερή και λεπτή ρικότα, ο ορός εμπλουτίζεται με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος και κρέμας.
Το προϊόν παρασκευάζεται θερμαίνοντας τον ορό σε θερμοκρασία περίπου 80° C και στη συνέχεια συσκευάζεται σε θερμομονωμένο δοχείο βάρους περίπου 2 κιλών.
Εξαιρετική για να την απολαύσετε φυσικά, καθώς και με ζάχαρη, σοκολάτα, αλκερμές και άλλα. Στην κουζίνα, μπορείτε να παρασκευάσετε εξαιρετικά γλυκά και επίσης νόστιμα αλμυρά πιάτα
όπως ραβιόλια και κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι.
Βάρος φουσκέλας kg. 2,00 περίπου
Είναι ένα τυρί που παράγεται από γάλα καθαρής πρόβας. Το βάρος του είναι περίπου 7,500 κιλά.
Ο Canestrato διατηρεί ακόμη πιο έντονα τη αρχαία γεύση του τυριού.
Η παράδοση είναι πάντα ζωντανή στην παραγωγή μας, χάρη στην αφοσίωσή μας στην αναζήτηση και φροντίδα αυτού που είναι πιο πολύτιμο και αξέχαστο, όπως έχει μεταδοθεί από την αρχαία αγροτική κουλτούρα στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Στην πραγματικότητα, στα προϊόντα μας μπορεί κανείς να ανακαλύψει αυτή τη γεύση και τη γεύση που ίσως σήμερα είναι λίγο ξεχασμένες και ο Canestrato μπορεί να είναι η απόδειξη αυτού.
Η ωρίμανσή του είναι τουλάχιστον 4 μήνες και μπορεί να είναι διαθέσιμο και σε συσκευασία κενού αέρος σε κομμάτια 1/2 1/4 1/8.
Στο τέλος της επεξεργασίας του τυριού, με τον υπόλοιπο βιολογικό ορό, παράγεται η βιολογική ρικότα.
Όπως και με τις άλλες ρικότες, ο ορός εμπλουτίζεται με φρέσκο βιολογικό γάλα, το οποίο είναι θεμελιώδες για την παραγωγή μιας πιο μαλακής και κρεμώδους ρικότας. Εξαιρετική φυσική, ή πολύ νόστιμη με προσθήκη σοκολάτας, ζάχαρης ή ρούμι. Στην κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εξαιρετικών γλυκών ή τάρτες, αλλά και νόστιμων αλμυρών πιάτων όπως ραβιόλια και κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι. Θερμοσφραγισμένο δοχείο βάρους περίπου 2,00 κιλών.