...Ιστορία: Εγκατεστημένοι στην αριστερή όχθη της Ντορντόν, οι Ντυμπουά έχουν διασχίσει τον ποταμό και καλλιεργούν αμπέλια στην περιοχή Λιμπουρνέ από τρεις γενιές. Εκμεταλλεύονται τέσσερα κάστρα: Μποζέλ, Μονμπρούν (AOC Πομερόλ), Κλος ντε Ρόι (Λαλάντ ντε Πομερόλ) και Μπελ Αιρ Λα Γκραβιέρ (Σεν Εμιλιόν Γκραν Κρου).
Ενσωμάτωση: 85% Μερλό, 15% Καμπερνέ Σαβινιόν.
Οινοποίηση: Προερχόμενη από τα καλύτερα...
...Βόρεια της περιοχής του terroir, στα "μεσαία βουνά".
Αυτός είναι ο υψηλότερος cru στο Beaujolais.
Το Chiroubles είναι εδώ και καιρό ένα σημείο στάσης για τους περιπατητές
που σταματούν για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα πάνω από τους λόφους του Beaujolais
και την κοιλάδα του Σαόν.
Έδαφος: αρκετά χοντρός γρανίτης και πορφυρίτης.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 αμπέλια/εκτάριο για τον...
...Πόσο νόστιμη επιτυχία είναι αυτό το Madiran Vieilles Vignes του Château Bouscassé! Προερχόμενο από αμπέλια μέσης ηλικίας 80 ετών, αυτό το 100% Tannat εντυπωσιάζει τόσο με τη δύναμή του όσο και με την κομψότητά του. Μια απίστευτη αρωματική συγκέντρωση είναι παρούσα, υπογραμμισμένη από ωρίμανση 16 μηνών σε καινούργιες δρύινες κάβες. Νότες από μαύρα φρούτα (μαύρη σταφίδα, κεράσι, μούρο, δαμάσκηνο...
...Τα αναρριχητικά φυτά ομορφαίνουν φences, τοίχους ή πέργκολες. Ορισμένα χρειάζονται υποστήριξη, ενώ άλλα τα καταφέρνουν χωρίς αυτήν. Είτε πρόκειται για αναρριχητικές τριανταφυλλιές, κληματίδες, αμπέλια, κισσό ή ακόμη και υπέροχα αναρριχητικά φρούτα.
...VIOGNIER
Σκληρός γρανίτης του οροπεδίου, νότια και νοτιοανατολική έκθεση
Αμπέλια 15 έως 20 ετών.
Αποδόσεις :
50 hl/ha
Χειρονακτική συγκομιδή.
Η συγκομιδή απομακρύνεται από τα σταφύλια για μια εκχύλιση 18 ωρών.
Οινοποίηση σε δεξαμενές με έλεγχο θερμοκρασίας
Γευσιγνωσία :
Λεπτό και πολύ ανθώδες άρωμα, στόμα με όμορφη πολυπλοκότητα και αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου. Ωραία στρογγυλότητα.
...Ποικιλία: Garnacha 100%
Έτος φύτευσης: 1917. 103 ετών αμπέλια που έχουν φτάσει σε ύψος 160 εκ.
Ρίζα: Rupestris du lot
Υψόμετρο: 542 μέτρα
Αλκοόλ: 15º
Επιφάνεια: 0,215 εκτάρια
Εκπαίδευση: Θάμνοι
Πλαίσιο φύτευσης: 1,60 x 1,60 μ
Φιάλη: 19 Σεπτεμβρίου 2019
Παραγωγή: 732 φιάλες, 800 κιλά. 3.700 κιλά/εκτάριο (η επιτρεπόμενη απόδοση Garnacha είναι 6.500 κιλά/εκτάριο)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Συλλέγεται με το χέρι...
... επεξεργασία σε φουντουκιές, οπωρώνες, αμπέλια κ.λπ. για να θρυμματίσει και να οξυγονώσει το έδαφος. Παράγεται σε διάφορες διαστάσεις και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για αγροτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λοφώδεις περιοχές.
...100% Καριγνάν
Αυτό το κρασί από καριγνάν προέρχεται από αμπέλια εκατοντάδων ετών, που συλλέγονται σε βέλτιστη ωριμότητα, από αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που βρίσκονται στους πρόποδες των Άλμπερς και της κορυφής του Κανονί. Άρωμα με πιπεράτες νότες. Μακρύ στο στόμα, στρογγυλό και ισορροπημένο. Να το απολαύσετε με ζεστές ορεκτικές, κόκκινες κρέατα, πιάτα με σάλτσες και πιατέλες τυριών.
Πιστοποίηση: βιολογικό...
...Ένα φρουτώδες και στρογγυλό λευκό Bordeaux, προερχόμενο από ένα μείγμα Sémillon, Sauvignon Blanc και Sauvignon Gris.
Γεννημένο σε ένα εδάφος λειμώνα-αργίλου, συγκομίζεται σε πλήρη ωριμότητα για να εξασφαλίσει ένα μπουκέτο αρωμάτων.
Ζυμωμένο σε δεξαμενές inox, η ωρίμανση δύο μηνών πάνω σε λεπτές οινολάσπες του προσφέρει ευκαμψία και στρογγυλότητα.
Χρώμα: Λευκό
AOC: Bordeaux λευκό ξηρό
Αμπέλια: Έδαφος λειμώνα-αργίλου
Ζυμωτική διαδικασία: Ωρίμανση 2 μηνών πάνω σε λεπτές οινολάσπες
Βραβεία και μετάλλια: 91-89/100 Wine Enthusiast...
...Εξαιρετικό κρασί που προέρχεται από προσεκτική επιλογή σταφυλιών Cannonau, κυρίως από αμπέλια άνω των 40 ετών και καλλιεργημένα σε αμπελώνες.
Μετά από αργή ζύμωση με τις φλούδες, που πραγματοποιείται σε μικρούς ανοξείδωτους κάδους για περίπου 20 ημέρες, ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες. Ακολουθεί μια ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για τουλάχιστον 8 μήνες.
Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα με...
... για ξηρή εφαρμογή και νωρίτερα στην εποχή.
Πλεονεκτήματα:
- Προλαμβάνει και καταπολεμά τη χλωρωσία σιδήρου σε αμπέλια, καρποφόρα δέντρα και ανθοκομικές καλλιέργειες.
- Υψηλή συγκέντρωση σε οξύ EDDHA.
- Αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους εδάφους.
- Σταθερό δραστικό συστατικό σε όλα τα pH.
Κατεβάστε το φύλλο προϊόντος...
ΚΕΡΚΥΡΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Είμαστε μια αξιόπιστη εταιρεία που ασχολείται με τη μικροποίηση (10µ, 45µ, 90µ και άνω) και το εμπόριο καθαρού θείου (κόκκων). Με τον στόλο μηχανημάτων μας που μπορεί να παράγει και να συσκευάζει σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, καθοδηγούμε την επιχείρησή μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά με βάση την ποιότητα των προϊόντων και την έγκαιρη παράδοση.
Η διεθνώς πιστοποιημένη...
...Το Château Dauzac, 5ο Grand Cru Classé του Margaux, είναι ένα από τα παλαιότερα αμπέλια του Médoc. Από την απόκτησή του το 1988 από την γαλλική ασφαλιστική εταιρεία MAIF, το κτήμα είναι ένα από τα κοσμήματα της ονομασίας. Ο Laurent Fortin, γενικός διευθυντής, στοχεύει να ενισχύσει την αναγέννηση του château δημιουργώντας ένα δεύτερο Grand Vin: AURORE DE DAUZAC. Αυτό το κρασί εκφράζει τέλεια την έκφραση του terroir του Dauzac και είναι χορηγούμενο από την γοητευτική Stéphanie Quellec, νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011 και σήμερα Executive Chef του ξενοδοχείου Prince de Galles στο Παρίσι.
... περιέχει παθογόνους παρασίτους, σπόρους ζιζανίων ή βαρέα μέταλλα. Είναι ΑΟΣΜΟΣ. Αυξάνει την ποσότητα οργανικής ύλης στο έδαφος.
Χάρη στη χουμώδη του δομή, εξοικονομεί νερό σε ποσοστό 40%. Στα φυτά που εφαρμόζεται, προσφέρει ΓΕΥΣΗ, ΑΡΩΜΑ και ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Το Rivasol® Οργανικό Λίπασμα από Κουνούπια προσφέρει αύξηση απόδοσης από 20% έως 60% και πρώιμη συγκομιδή έως 15 ημέρες.
Το Rivasol® Οργανικό Λίπασμα από Κουνούπια μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε γκαζόν, διακοσμητικά φυτά, θερμοκήπια, φυτά τοπίου, αμπέλια και οπωρώνες.
Διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα από βίδες (υψηλής αντοχής, ακατέργαστες, γαλβανισμένες από M 3 έως M 22), αυτοκόλλητες βίδες για ξύλο με κωνική κεφαλή και σταυρωτή υποδοχή, αυτοκόλλητες βίδες για μέταλλο TC+ και TPS+ τόσο γαλβανισμένες όσο και νικελωμένες. Αυτοτρυπητές βίδες TS+ και TC+ γαλβανισμένες από διάμετρο 2.9 mm έως 6.3 mm, γκάμα εργαλείων από τις καλύτερες μάρκες: Beta, Hazet, Bahco και πολλά...
...Ο αμπελώνας των Côtes du Rhône εκτείνεται στις κοινότητες Jonquières και Orange, όπου αμπέλια περίπου 35 ετών ευδοκιμούν σε αργιλώδεις-ασβεστολιθικούς εδάφους που αποτελούνται από αμμώδεις αργιλώδεις χαλίκια και μάρμαρα, προσφέροντας στη γη καφέ αποχρώσεις. Ο Mistral, ένας συχνά ισχυρός άνεμος, προστατεύει τα αμπέλια από τις κακές καιρικές συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξής τους...
... λίπασμα για Δένδρα, Αμπέλια, Ελιές, Πατάτα, Καρπουζι, Σιταρι, Εσπεριδοειδή, Άνθη, Οπωροφόρα, Κηπευτικα, Λαχανικά, Αρωματικά φυτά και πολλά αλλα! Δε μολύνει το φυσικό περιβάλλον, είναι μη τοξικό γι’ αυτό και κατάλληλο για τη βιολογική καλλιέργεια.
... προσφέρει μια γη και ηλιοφάνεια ιδιαίτερα γενναιόδωρα.
Το Σαμπάνια Γκερμάρ Μπρετόν παρασκευάζεται αποκλειστικά από σταφύλια που συλλέγονται από τα αμπέλια μας. Στη συνέχεια, πιέζονται και οινοποιούνται στις κάβες μας, όπου ωριμάζουν απαλά όλες οι κουβές μας για 3 χρόνια.
Η κυριαρχία της ποικιλίας Σαρντονέ στην παρασκευή των κουβών δίνει στο Σαμπάνια Γκερμάρ Μπρετόν την κομψότητα, την ελαφρότητα και την εκλεπτυσμένη αίσθηση που χαρακτηρίζει την ιδιαιτερότητά του.
ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΕΣΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ. Όλα ξεκίνησαν με τους προ-προπάπους μας, οι οποίοι ασχολούνταν με την καλλιέργεια δημητριακών και την κατασκευή βαρελιών για τη συντήρηση του κρασιού, καθώς στην Μπενικαρόλ καλλιεργούνταν αμπέλια για την παραγωγή του διάσημου κρασιού Carlón, μέχρι που η φυλλοξήρα κατέστρεψε τους αμπελώνες και...
Κατασκευαστής λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών με τύπους προσαρμοσμένους σε κάθε περίπτωση και μια πλήρη γκάμα για συμβατική και βιολογική γεωργία: βιολογικά λιπάσματα, διαλυτά λιπάσματα, λιπάσματα, θρεπτικές λύσεις, υπερκαλιούχα λιπάσματα, υπερφωσφορικά λιπάσματα, υγρά λιπάσματα για αμπέλια, συμπυκνωμένα υγρά λιπάσματα, φυλλώδη λιπάσματα, λιπάσματα με βάση φύκια κατά των ελλείψεων, οργανικά...
... πάντα αυτή την ισορροπία και τις αναζωογονητικές τελειώσεις. Από το 1614, η οικογένεια Jean-Baptiste ADAM εργάζεται ακούραστα στα αμπέλια και τα οινοποιεία. Λίγες είναι οι οικογένειες αμπελουργών που μπορούν να καυχηθούν για τέσσερις αιώνες πάθους για το κρασί. Αμπελουργός από πατέρα σε γιο εδώ και 14 γενιές, η Maison Jean-Baptiste ADAM καλλιεργεί την τέχνη του εμπορίου και της εμπορίας στο Ammerschwihr.
Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή του Κυρού, στους ίδιους λόφους που στο παρελθόν είδαν τους Έλληνες να μετατρέπουν το κρασί από απλό διατροφικό προϊόν σε εμπόρευμα και αντικείμενο λατρείας. Η Έκταση εκτείνεται σε μια επιφάνεια περίπου 500 εκταρίων, εκ των οποίων 100 εκτάρια καλλιεργούνται με αμπέλια σε εξειδικευμένη καλλιέργεια, 50 εκτάρια σε ελαιώνες αιωνόβιων ελιών, 100 εκτάρια σε σιτηρά και το...
Η Αγροτική Επιχείρηση La Torre βρίσκεται κοντά στο Σαντάντζελο ιν Κόλλε, στην νότια περιοχή του δήμου Μονταλτσίνο. Η επιφάνεια εκτείνεται σε τριάντα έξι εκτάρια, εκ των οποίων 5,6 είναι φυτεμένα με αμπέλια. Τα κρασιά της επιχείρησης είναι το Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο, το Ρόσσο ντι Μονταλτσίνο, το Άμππελιο, το Ρόσσο Τοσκάνου και σε εξαιρετικά χρόνια το Μπρουνέλο Ριζέρβα. Οι αμπελώνες που...
... Αναγέννησης. Από πάντα υπήρχε ισχυρός δεσμός μεταξύ γης και κρασιού. Ο ιστορικός Giovanni Antonio Pecci, στις αρχές του 18ου αιώνα, σε μια αναφορά για τον Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης, περιγράφει την τοποθεσία της σημερινής κάβας ως "σε έναν λόφο εύκολα προσβάσιμο, γεμάτο αμπέλια και ελιές, βρίσκεται το μικρό κάστρο". Το 1902, η Abbadia Ardenga λαμβάνει το πρώτο σημαντικό βραβείο για τα κρασιά που έχουν ωριμάσει πάνω από ένα χρόνο, αφιερωμένο σε επιχειρήσεις που ήδη εξάγουν εκτός Ιταλίας. Η σημερινή επιχείρηση ανανεώνεται το 1934 με την ενημέρωση του καταστατικού της.
... εμβολίου. Πρέπει να είναι πρώτης κατηγορίας. Για να το πετύχουμε αυτό, τα επιλέγουμε προσεκτικά μέσω μαζικής επιλογής ως βάση της κλωνικής επιλογής από αμπέλια σε όλη την κοιλάδα της Βιπάβα, τα Γκορίσκα Μπρντά, το Καρστ και την Κόπερ μέσα σε πέντε χρόνια.
Έτσι διασφαλίζουμε το καλύτερο γενετικό υλικό για τα εμβολιασμένα αμπέλια μας, το οποίο αργότερα φαίνεται στην καλή ανάπτυξη των αμπελιών και...
Η Amastuola ιδρύθηκε το 2003 με στόχο την αναβίωση και την ανάδειξη της περιοχής για να την προσανατολίσει προς μια βιώσιμη ανάπτυξη. Με αυτόν τον σκοπό, ανακτήθηκε μια γη που δεν ήταν πλέον παραγωγική και έγινε ξανά καλλιεργήσιμη, φυτεύοντας αυτόχθονα αμπέλια. Ο αμπελώνας, με επιφάνεια άνω των 100 εκταρίων, είναι πλήρως βιολογικός και βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στα 210 μέτρα πάνω από την...
... λιγότερο από 60.000 αμπέλια.
Η ευγενής ποικιλία Chardonnay παράγει ένα αφρώδες Blanc de Blanc, φτιαγμένο σύμφωνα με τη méthode traditionnelle. Αυτή είναι η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιείται και για την παραγωγή σαμπάνιας. Η τεχνική φύτευσης, η μέθοδος κλαδέματος και η φροντίδα του αμπελώνα γίνονται με υψηλή τεχνολογία. Το κρασί έχει έναν ήπιο χαρακτήρα με μια λεπτή αρωματική νότα από ανθούς της άνοιξης και ώριμα φρούτα.
... την περίπτωση στην γεωργία. Έχουμε ως σύνθημα ότι η εμπιστοσύνη δημιουργείται από την εμπειρία, γιατί για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μεταφέρουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια ότι βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι τρεις θεμελιώδεις πυλώνες των αγροτικών μας υπηρεσιών είναι η φύτευση με GPS, η μηχανοποιημένη συγκομιδή και μια ευρεία γκάμα εργασιών τόσο για αμπέλια όσο και για δέντρα.