... Taurasi. Το Παλάτι Troisi (πρώην κάστρο) είναι σήμερα η έδρα της Εταιρείας, η οποία προγραμματίζει την αποκατάσταση των αρχαίων κελαριών στις κοιλότητες του χωριού, χώρους που χρησιμοποιούνται πάντα για την παλαίωση του κρασιού. Στην Παντελερία, στον χαρακτηριστικό αμπελώνα με αμπέλια που έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, παράγονται οι σταφίδες zibibbo με τις οποίες...
...με περίπου 55 εκτάρια, είναι καλλιεργημένη με αμπέλια, όπου ξεχωρίζουν οι ποικιλίες Aragonez, Trincadeira, Touriga Nacional και Alicante Bouschet. Οι σταφίδες προέρχονται από εδάφη ασβεστολιθικής προέλευσης, φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, σε πλαγιές με σημαντική κλίση, γεγονός που, σε συνδυασμό με τις ποικιλίες, τις πολιτιστικές τεχνικές και το κλίμα της συγκεκριμένης υποπεριοχής (που βρίσκεται...
... δαμμούσια Ιβίσκος, Γαρδένια, Γέλσο και Γκινέστρα, και στο τρίτο μπλοκ, το πιο ψηλό, βρίσκονται τα δαμμούσια Μελόγρανο, Καρούμπ και Σίκας. Τα δαμμούσια των τριών διαφορετικών τμημάτων είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους σε μέγεθος, θέση και έπιπλα, είναι γειτονικά, αλλά πολύ ανεξάρτητα. Η ιδιοκτησία εκτείνεται σε βεράντες καλλιεργημένες με ελιές και αμπέλια που κατηφορίζουν προς τη θάλασσα, και τα σπίτια...
... και ένα πιο κομψό κρασί, σαφώς ένα κρασί terroir. Το VALE DE PIOS είναι ένα μεγάλο κρασί που παράγεται από προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια από τα καλύτερα αμπέλια μας. Οι ποικιλίες που το απαρτίζουν και η αναλογία τους στο τελικό μείγμα εξαρτώνται από τις συνθήκες της χρονιάς. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά μόνο σε εξαιρετικά χρόνια. Το PIOS είναι ένα κρασί terroir, που επιδιώκει να συνδυάσει αρχαίες τεχνικές αμπελουργίας και οινοποίησης με τα σύγχρονα πρότυπα των πιο αναγνωρίσιμων σχολών οινολογίας. Ένα μοναδικό κρασί που εκφράζει όλη μια ατμόσφαιρα, όλη μια ιστορία, όλη μια κουλτούρα.
Από το 1870, το DOMAINE DOLS που βρίσκεται στο Lot καλλιεργεί αμπέλια. Ο αμπελώνας, που αποτελείται από 75 εκτάρια αμπελιών, παράγει Côtes du Lot, λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά. Τα κρασιά του DOMAINE DOLS είναι κρασιά που προορίζονται για κοινή χρήση, εκφραστικά και χαρακτηριστικά, παρασκευασμένα με σεβασμό προς τα terroirs.
... επιχείρηση, στην οποία υπάρχουν: εκτροφές, αμπέλια, καλλιεργητικά πεδία και ελαιώνες. Η δομή προσφέρει τη δυνατότητα για ιππασία, βιολογικές θεραπείες στο Κέντρο Ευεξίας, επισκέψεις εντός της επιχείρησης και πολλά άλλα.
...Η Αγροτική Επιχείρηση Caretto Loris Livio βρίσκεται στο Σαν Τζόρτζιο Καναβέζε, στην Πιεμόντε, επαρχία του Τορίνο, μια περιοχή πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, βυθισμένη στο πράσινο του Καναβέζε. Από τη δεκαετία του '80, η Επιχείρηση, πιστεύοντας πολύ στην τοπικότητα των προϊόντων, έχει επενδύσει στην ανάπτυξη της εταιρικής δομής και των εκτάσεων που καλλιεργούνται με αμπέλια. Η σοβαρότητα και η...
... μας για την παραγωγή κρασιού ξεκινά από το αμπέλι πολύ πριν τη συγκομιδή. Σημαντικός χρόνος αφιερώνεται από τους αγρότες που εργάζονται στα αμπέλια για να εξασφαλίσουν την τέλεια ισορροπία στους καρπούς.
...Τα ξηρά κρασιά Silvaner, Scheurebe και Riesling είναι η ειδικότητα της οικογένειάς μας εδώ και γενιές! Το αρχαίο οινοποιείο της κτήματός μας βρίσκεται στο χωριό Iphofen, το 'ιστορικό θησαυροφυλάκιο' της Φρανκονίας. Είναι το έδαφος Gypsum Keuper που χαρακτηρίζει το terroir των Πρώτων Αμπελώνων μας, εκ των οποίων ο Julius-Echter-Berg είναι ο πιο διάσημος. Εκεί, καλλιεργούμε προσεκτικά τα αμπέλια...
... απαράμιλλες για την ανάπτυξη και παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Η υψηλή πυκνότητα φύτευσης (5000 αμπέλια / εκτάριο) και η μέθοδος κλαδέματος που στοχεύει στην επίτευξη χαμηλών αποδόσεων είναι επιπλέον εγγυήσεις για την ποιότητα των σταφυλιών που συλλέγονται σε πλήρη ωρίμανση αυστηρά με το χέρι και τοποθετούνται προσεκτικά σε κουτιά.
... κληρονομήσει όλα τα αμπέλια από τους γονείς μας και, όπως αυτοί, παράγουμε το κρασί μας με την ίδια ενθουσιασμό και αγάπη. Η μάρκα μας είναι Viña Clavidor, είναι ένα αφιέρωμα σε αυτόν, τον πατέρα μας, για το ότι μας μετέφερε όλα όσα πίστευε. Δημιουργούμε διάφορους τύπους οινοποίησης, πάντα σκεπτόμενοι τον τύπο εδάφους όπου βρίσκεται το αμπέλι, την κατεύθυνση και άλλες ειδικές παραμέτρους που εκτιμούμε, πάντα με στόχο να αποτυπώσουμε την μέγιστη έκφραση στα κρασιά μας.
Ο χούμος από σκουλήκια είναι το καλύτερο φυσικό και οικολογικό λίπασμα, κατάλληλο για κάθε τύπο γεωργίας, τόσο οικολογικής όσο και συμβατικής. Διατίθεται σε διάφορες μορφές: στερεά, πελλέτες, υγρή, τσάι κ.λπ. Αυτά τα προϊόντα συσκευάζονται σε σακούλες, big-bag και χύμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους καλλιέργειες: ελαιώνες, αμυγδαλιές, φιστικιές, καρυδιές, αμπέλια, κήπους, σιτηρά, σε...
Η επιχείρηση αποτελείται από ένα ενιαίο σώμα 5 εκταρίων, εκ των οποίων 2,0 καλλιεργούνται με αμπέλια, ενώ τα υπόλοιπα δύο και μισό εκτάριο καλλιεργούνται με ελιές, από τις οποίες ο Gianni συλλέγει τις ελιές για να παράγει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό του, που εξάγεται κρύο με πέτρινες μυλόπετρες. Από τα 2,0 εκτάρια αμπελιού, τα 1,5 παρέχουν τα σταφύλια για την παραγωγή του διάσημου Brunello...
Η εταιρεία Di Bello ασχολείται με τη γεωργία εδώ και πάνω από έναν αιώνα με πάθος και αφοσίωση, σεβόμενη το περιβάλλον και τις καλές γεωργικές πρακτικές. Ήδη από την αρχή του αιώνα, οι εκτάσεις γύρω από το οικογενειακό αγρόκτημα καλλιεργούνταν με αμπέλια και η συνολική παραγωγή μετατρεπόταν και διατηρούνταν πλήρως στην ιδιωτική κάβα ως βασικό αγαθό, καθώς αποτελούσε μέσο βιοπορισμού για την...
Στους πρόποδες των Προαλπών της Τρεβίζο, όπου ο λόφος βυθίζεται στα νερά του Πιάβε, αναδύεται ένα μικρό χωριό από καλά φροντισμένα αμπέλια, δίνοντας γέννηση στη συνοικία Σάκκολ της Βαλντομπιάντε, όπου έχουμε...