... να χρησιμοποιήσετε τον μαϊντανό σε νιφάδες
Το πικρό του προφίλ ταιριάζει καλά με άλλα λαχανικά. Απλά ανακατέψτε τις νιφάδες με σκόρδο για να τρίψετε τα ψητά κρέατα. Οι νιφάδες μαϊντανού θα προσθέσουν επίσης μια πινελιά πικρίας και αρωματικές νότες στις μαρινάδες σας. Σε σωστές ποσότητες, προσθέτει μια γλυκιά, σχεδόν πικάντικη, βοτανική γεύση, αλλά μπορεί να προσφέρει υπερβολική πικρία αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά. Ο μαϊντανός ταιριάζει καλά με βασιλικό, πιπέρι, ρίγανη, πιπέρι, δεντρολίβανο, σουμάκ και estragon.
Αναφορά:ART0062...
...Είναι αλάτι από τη γη (και όχι από τη θάλασσα)
Είναι το αλάτι που πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί το προσούτο Bayonne IGP.
Είναι ένα μη ιωδιωμένο αλάτι με διαφορετικές ιδιότητες από το θαλασσινό αλάτι. Έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση και είναι 10 φορές πιο αλμυρό. Έτσι, βάζετε λιγότερο.
Πολλά γαστρονομικά εστιατόρια το χρησιμοποιούν για τις γευστικές του ιδιότητες. Τα κρέατα είναι πολύ καλύτερα με αυτό το αλάτι.
...Η Agromaya σας προσφέρει ολόκληρο λευκό ή ποικιλόχρωμο σουσάμι.
Εξαιρετικό πασπαλισμένο σε σαλάτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τα κρέατα, τα πουλερικά, τα φρούτα και τα λαχανικά. Το σουσάμι, σε όλες του τις μορφές (σε σπόρους, σε λάδι, σε πάστα) έχει απίστευτη διατροφική αξία. Όταν καβουρδίζεται, χάνει λίγο από τις διατροφικές του ποιότητες, ενώ κερδίζει σε γεύση. Οι βιταμίνες, ειδικότερα, δεν αντέχουν καλά το μαγείρεμα και βρίσκονται σε μειωμένη ποσότητα σε σχέση με τον ωμό και λευκό σπόρο.
... να είναι εξίσου υγιεινή με το καθημερινό του γεύμα. Μπράβο! Οι λιχουδιές Cernunos® είναι 100% κρέας και παρασκευάζονται από φυσικά κρέατα και όργανα, χωρίς δημητριακά.
"Μόνο τα καλά πράγματα! Οι σκύλοι έχουν φυσικά επιθυμία για κρέας, όπως έτρωγαν στην άγρια φύση. Γι' αυτό κάθε βάζο από τις λιχουδιές μας αποτελείται κατά 100% από πάπια, για να διασφαλίσουμε ότι το κατοικίδιο σας τρώει όπως η φύση...
...Κονφί ντουκάν με το λίπος του, αλάτι. Κρέατα προέλευσης Γαλλίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ:
Ανοίξτε το κουτί και βάλτε το σε μπεν μαρί για να λιώσει το λίπος.
Ψήστε τα μπούτια στον φούρνο ή σε τηγάνι και απολαύστε τα με μανιτάρια ή πατάτες τηγανητές στο λίπος.
Το κονφί είναι το πιάτο του Νότου! Ένα μπούτι από κονφί ντουκάν που έχει ψηθεί καλά στον φούρνο γίνεται τραγανό. Είναι υψηλή γαστρονομία που είναι προσιτή σε όλους μας.
Για αυτό το κονφί, αναθέτω ειδικά την εκτροφή των ντουκάν στον κ. Μάρτι στην Πλαίν, ένα μικρό χωριό χαμένο στις λόφους γύρω από το Καστελνοδάρι.
...τις σαλάτες… θα ταιριάξει επίσης πολύ καλά με τα φρουτώδη ή σοκολατένια επιδόρπια σας!
Συλλεγμένο στο χέρι κατά μήκος των δέντρων στη Μαδαγασκάρη, το πιπέρι Voatsiperifery μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 20 μέτρα, καθιστώντας την πρόσβαση ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι ένα απαραίτητο μπαχαρικό που κάνει περήφανη τη Μαδαγασκάρη και φέρνει χαρά στους σεφ σε όλο τον κόσμο!
...Αυτό το chutney θα εκτιμηθεί πολύ με λευκά κρέατα ή μερικές από τις πάστες πουλερικών και θα ταιριάξει καλά με υδατάνθρακες και φρέσκα τυριά.
Συστατικά: Ανανάς - Σταφίδες - Σπόροι μουστάρδας - Κανέλα - Τζίντζερ - Καφέ ζάχαρη
Αλλεργιογόνα: Μουστάρδα...
...Αυτό το μικρό ποτήρι νερού με διακόσμηση από αμπέλι της Αλσατίας αρέσει σε όλες τις γενιές!
Η παραδοσιακή μουστάρδα της Αλσατίας εκτιμάται τόσο για τη γλυκύτητά της όσο και για την λεπτή και κρεμώδη υφή της.
Συνδυάστε την με τα καθημερινά σας πιάτα για μια δημιουργική κουζίνα. Η γλυκιά μουστάρδα της Αλσατίας ταιριάζει εξίσου καλά με ψάρι όσο και με λευκά κρέατα.
Συστατικά: Νερό, σπόροι μουστάρδας, ξίδι, αλάτι, μπαχαρικά, φυσικά αρώματα, συντηρητικό: βισουλφίτης νατρίου.
...Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που παρουσιάζει στην αρχή αρώματα φρούτων από εσπεριδοειδή και ροδάκινο, ενώ οι οξειδωτικοί δείκτες κάνουν την εμφάνισή τους στη μέση και στο τέλος της γεύσης με νότες καρυδιού, φουντουκιού και κάρυ. Το σύνολο είναι πολύ καλά ισορροπημένο, γευστικό και θα αποτελέσει ιδανικό σύντροφο για τυρί Comté, λευκά κρέατα και κρεμώδη ψάρια ή ακόμα και για εξωτική κουζίνα!
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό Κρασί
Ποικιλίες: 75% Chardonnay, 25% Savagnin
AOC: Arbois
Φύλαξη: Έτοιμο προς κατανάλωση και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το 2033
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 11-13°C...
...κρέατα σε σάλτσα, θηράματα, μεγάλες πατάτες κομμένες με μαχαίρι, πιατέλα τυριών, crumble αχλάδι σοκολάτα.
Οινοποίηση
χειροποίητη συγκομιδή. Η οινοποίηση, που διεξάγεται με τρόπο τμηματικό, γίνεται σε δεξαμενές inox και ξύλου θερμορυθμισμένων. Η ωρίμανση διαρκεί από 14 έως 20 μήνες σε βαρέλια δρυός (60 έως 100% νέα, το υπόλοιπο σε βαρέλια 1 έτους).
Μάτι: βαθύ μπορντώ χρώμα.
Η συμβουλή του οινολόγου...
...Κύκλοι και δομημένα Καχόρ
Εντατικά και λεπτομερώς ισορροπημένα. Βαθύ, λαμπερό κόκκινο, πολύ αρωματικό (μούρα, χούμους...), με καλά ισορροπημένα τανίνες και μια όμορφη τελική εντύπωση στο στόμα.
Σερβίρετε σε καράφα (ή ανοιγμένο αρκετές ώρες νωρίτερα) πριν απολαύσετε στους 15-16°.
Προτεινόμενη συνοδεία: ψητό πουλερικό, ψητά κρέατα, ψάρι σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.
Βραβεία :
• Ασημένιο Μετάλλιο στον Διαγωνισμό Παγκόσμιου Βρυξελλών 2013.
...Είναι το ισοδύναμο ενός μεγάλου κρασιού από το Muscadet. Σε τυφλή δοκιμή, η μακρά ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες θυμίζει ένα όμορφο, καλά ωριμασμένο λευκό Bourgogne. Ιδανικό ως απεριτίφ, αυτό το μεγάλο κρασί της Λίγηρας θα ταιριάξει τέλεια με όλα τα ψάρια σε σάλτσες, τα λευκά κρέατα και θα συνοδεύσει επίσης το φουά γκρα.
Domaine: DOMAINE DE L'EPINAY
Appellation: MUSCADET SÈVRE ET MAINE
Région: VAL DE LOIRE
Couleur: Λευκό
Cépages: 100% Melon de Bourgogne
Mode de culture: Βιολογικό
Contenance: 75cl
Poids: 1 kg
Caractère: Ξηρό
Millésime: 2017...
... αλμυρό φαγητό, το κάρυ εκφράζει καλύτερα τον πλούτο των αρωμάτων του: Κρέατα, ψάρια, αυγά, σούπες ή τηγανητά λαχανικά, γκρατέν, κέικ…
Κάρυ αρνιού, κοτόπουλου, ψαριού… τόσα πολλά νόστιμα πιάτα που μπορούν να παρασκευαστούν με αυτό το τυπικό μείγμα. Το κάρυ εκφράζει επίσης πολύ καλά τον πλούτο των αρωμάτων του με κρέμα γάλακτος, στη σούπα ψαριών ή μύδια, με ψάρια και θαλασσινά, λευκά κρέατα, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, ομελέτες, μαγιονέζα, αυγό σε κατσαρόλα.
Συμπληρώνει επίσης τέλεια τα λαχανικά ή τα φρούτα.
...Ο γλυκός πιπεριάς είναι μια μικρή κόκκινη πιπεριά με πικάντικη γεύση, ελαφρώς πικρή και πολύ αρωματική.
Χρήσεις του γλυκού πιπεριά στην κουζίνα:
Συμβαδίζει επίσης καλά με βασιλικό, φενγκρέκ, μάραθο, γαρίφαλο, τζίντζερ, σκόρδο, κόλιανδρο, κύμινο, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, κανέλα και κρεμμύδι.
Αρωματίζει και ενισχύει διακριτικά τα ελαιόλαδα, τις σούπες, τις σάλτσες, τις γαρνιτούρες λαχανικών, τα κόκκινα κρέατα, πουλερικά και ψάρια…
Τα οφέλη του γλυκού πιπεριά:
Πλούσιος σε βιταμίνες C και A, φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνη E.
... φιλτραρισμένο).
ΣΗΜΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ
Αυτό το κρασί έχει μια κομψή ρουμπινί-μωβ απόχρωση. Η μύτη του αποκαλύπτει αρώματα
μαύρης σταφίδας και κερασιού.
Η γεύση είναι καλά ισορροπημένη με γεμάτους τανίνες και νότες μαύρων φρούτων
και γλυκόριζας.
Εξαιρετική συνοδεία με μεσογειακά πιάτα, λευκά κρέατα, ελαφρώς καρυκευμένα
φαγητά (π.χ. παέγια ή κάρυ) και κόκκινα κρέατα.
...Συστατικά :
- 97 % Ξύδι από Παλιό Λευκό Κρασί από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας
- 3 % Φυσικό Άρωμα
- Χωρίς Αλλεργιογόνα, Χωρίς Συντηρητικά
- Μη Παστεριωμένο
Συμβουλές Χρήσης :
Αυτό το ξύδι λευκού κρασιού με καρύδι ταιριάζει πολύ καλά με ρόκα ή αντίδια.
Είναι επίσης κατάλληλο για σαλάτες, μαρινάδες και καρυκεύματα. Τα πιάτα, και ειδικά τα λευκά κρέατα, θα αρωματιστούν ευχάριστα από αυτό το ξύδι.
Αυτό το προϊόν είναι διαθέσιμο σε 25 cl. Επίσης σε δοχεία των 3-5-10 λίτρων, σε βαρέλια των 220 λίτρων και σε κοντέινερ κατόπιν αιτήματος.
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFICATION : Ροζέ που αποκτήθηκε μέσω μακράς εκχύλισης.
ΔΕΓΚΑΣΤΙΚΕΣ : Σπάνιο κρασί με μοναδική γεύση.
Η μύτη είναι εκπληκτική, πλούσια και πολύπλοκη με νότες από μικρούς κόκκινους καρπούς και μπαχαρικά. Η λεπτή του γεύση, καλά ισορροπημένη, συνδυάζει φρεσκάδα και κομψότητα.
Είναι ένα κρασί για γεύμα, ταιριάζει τέλεια με λευκά κρέατα και τυριά.
ΜΕΤΑΛΛΙΟ : 1 αστέρι στον Οδηγό Hachette des Vins 2021...
... γύρω από ένα τραπέζι. Μόνο φυσική διατροφή για τα κουνέλια και τα κατσίκια μας. Μια διατροφή για την οποία φροντίζουμε ιδιαίτερα: την προμηθευόμαστε από εκείνους που ξέρουν να την ετοιμάζουν. Από εκτροφείς που είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους και μοιράζονται τις αξίες και την αγάπη μας για τα καλά πράγματα. Ελπίζουμε να μεταδώσουμε το πάθος και την αγάπη μας για τα κρέατα κουνελιού και κατσικιού...