Ιταλία, Milano
...Παραγόμενο μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, είναι ένα μέλι που τείνει να κρυσταλλώνεται πολύ γρήγορα. Έχει ανοιχτό, αχνό πορτοκαλί χρώμα. Το άρωμα είναι αρκετά έντονο και θυμίζει το μπαχαρικό από το οποίο προέρχεται. Η γεύση είναι γλυκιά και αναζωογονητική με μια τελική νότα καρύδας. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ Νόστιμο για να συνοδεύει τα κρέατα, κυρίως το βόειο και το κοτόπουλο. Χάρη στην υφή του με ελαφρώς χοντρούς κρυστάλλους, ταιριάζει καλά με τα ωριμασμένα τυριά. Είναι ένα ιδανικό γλυκαντικό για τσάι και διάφορους τύπους ροφημάτων. Χρησιμοποιείται συχνά στην παραγωγή τορρόν.
Χαρτοφυλάκιο (116)
Ιταλία, Nave
...ένα εξαιρετικό Μπαρόλο. Προτεινόμενοι συνδυασμοί Κόκκινα κρέατα, θηράματα, μανιτάρια πορτσίνι, τρούφες και ωριμασμένα τυριά. Σημειώσεις Περιέχει θειώδη. Χωρητικότητα: 0.75l Κωδικός: 07003 Κατηγορία: Κόκκινα Αλκοολικός βαθμός: 15% vol. Χώρα: Ιταλία Περιοχή: Πιεμόντε Ποικιλίες: Νεμπιόλο 100% Χρώμα: Έντονο ρουμπινί...
Χαρτοφυλάκιο (46)
Ιταλία, Monteu Roero
...Βαθμός: 100% Arneis. Οινοποίηση: ζύμωση σε γαλλικά και ακακία βαρέλια. Ωρίμανση: παραμονή "sur lies" σε βαρέλια μέχρι την επόμενη συγκομιδή. Χρώμα: έντονο κίτρινο χρώμα. Άρωμα: κομψό και πολύπλοκο, με νότες ώριμου φρούτου καλά συνδυασμένες με αρώματα ακακίας και γλυκών μπαχαρικών. Γεύση: αλμυρή και γεμάτη, με μακρύ και επίμονο φινάλε. Αλκοολικός βαθμός: ±13,5%. Γαστρονομικός συνδυασμός: είναι κατάλληλο για ορεκτικά, ελαφριά πιάτα, πιάτα με ψάρι και λευκά κρέατα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία περίπου 8°C.
Χαρτοφυλάκιο (10)
Ιταλία, Castelfidardo
...Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο φρουτώδες με άρωμα φρέσκιας πράσινης αμυγδάλου. Σύνθετη και εκλεπτυσμένη γεύση με φυτικές νότες από αγκινάρα, μαρούλι και αμύγδαλο. Έχει μια πικάντικη επίγευση καλά ισορροπημένη και αρμονική. Κατάλληλο για ψητά κρέατα, σούπες από όσπρια, φρυγανισμένο ψωμί με αλάτι, ντομάτες, σκόρδο και ρόκα.
Χαρτοφυλάκιο (4)
Ιταλία, Venezia
...Μια ικανοποιητική μπύρα, με ελαφρύ και καθαρό σώμα. Ζυθοποιημένη με δίσειρο βυνοποιημένο κριθάρι άνοιξης, είναι μια μη φιλτραρισμένη Helles Lager με έντονες χρυσές αντανακλάσεις. Η γεύση είναι καλά ισορροπημένη, με αρωματική βυνοποιημένη γλυκύτητα. Δροσιστική και εύκολη στην κατανάλωση, είναι εξαιρετική επιλογή με αλλαντικά, ψητά κρέατα, φρέσκα τυριά, ψητό ψάρι.
Χαρτοφυλάκιο (4)
Ιταλία, Mirabella Imbaccari
... κάτω, αποσπασμένη χειροκίνητα, περνά μέσα από κόσκινα σύμφωνα με την τοπική σικελική παράδοση και τελικά συσκευάζεται. Ιδανική για να προσθέσει γεύση σε κρέατα, γεμιστά και στιφάδο. Η χειροποίητη επεξεργασία είναι αυτό που επιτρέπει να διατηρηθούν ανέπαφες οι οργανοληπτικές και ευεργετικές ιδιότητες που καθιστούν αυτή τη μπαχαρική μοναδική και πολύ διαφορετική από αυτές που παράγονται βιομηχανικά. Οι μηχανικές επεξεργασίες που περιορίζονται στο ελάχιστο, επιπλέον, επιτρέπουν τη διατήρηση της δομής του εδάφους και της φυσικής θρέψης του φυτού.
Ιταλία, Dorgali
... Sorella προσφέρει με τη νεότητα και τη φρεσκάδα του τα αρώματα της Σαρδηνίας, με νότες από μεσογειακή βλάστηση, μύρτο και μαρασκίνο, ενσωματωμένα σε μια γκάμα ορυκτότητας. Στο στόμα ξεχωρίζει για την καλή φρεσκάδα και για μια λεπτή και γευστική τανίνη. Διακρίνεται για την ευελιξία του, προσαρμόζεται καλά τόσο σε πικάντικα ορεκτικά όσο και σε κόκκινες κρέατα, ίσως εμπλουτισμένα με τα αρώματα των μεσογειακών βοτάνων. Εξαιρετικό και με ημι-ωριμασμένα τυριά.
Χαρτοφυλάκιο (5)
...Βιτίνιο: 60% Μερλό, 40% Καμπερνέ Σαβινιόν | Χρώμα: κόκκινο ρουμπινί, με βιολετί ανταύγειες και τείνει προς το γρανάτη με την παλαίωση | Οσμή: κρασί μεγάλης κομψότητας. Ανιχνεύονται φρουτώδεις αρώματα όπως το μύρτιλο και η βατόμουρο, με καβουρδισμένες και βανιλιές νότες υψηλής ποιότητας | Γεύση: στο στόμα παρουσιάζεται ξηρό, ζεστό και γεμάτο. Οι τανίνες είναι αισθητές, αλλά με απαλό τρόπο χάρη στη διάρκεια παραμονής σε βαρέλι. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Εξαιρετικό κρασί με ψητά κρέατα, ιδιαίτερα χοιρινό, αρνί και κατσίκι. Συμπληρώνει καλά την κυνηγετική τροφή. Κρασί και για διαλογισμό.
Αντίστοιχα προϊόντα
Altropasso
Altropasso
Χαρτοφυλάκιο (1)
Ιταλία, Maruggio
...Πορφυρό κόκκινο Μπουκέτο: Λεπτό, πολύ χαρακτηριστικό Γεύση: Καλά τανίνες και δομή, μαλακό και περιβάλλων Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 16° - 18° C Συνιστάται: Κόκκινα κρέατα, αγριογούρουνο, πικάντικα τυριά, κρέατα, αρνί, σάλτσα κρέατος, κρέας στη φωτιά, βόδι, λουκάνικο, Τυριά.
Χαρτοφυλάκιο (8)
Δημοφιλείς χώρες για αυτό το κριτήριο αναζήτησης