Η ινουλίνη είναι μια πολυάριθμη φυσική πηγή που δεν αφομοιώνεται από τον άνθρωπο, λειτουργώντας ως διαιτητικές ίνες. Παράγεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αχλάδι της Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες), και συνήθως εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλή θερμιδική γλυκύτητα και ευχάριστη γεύση. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, γενικά δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως ζελέ, πυκνωτικό και σταθεροποιητικό υλικό. Η προσθήκη ινουλίνης στα τρόφιμα μειώνει την θερμιδική τους περιεκτικότητα, αναστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Έτσι, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας τροφής που καταναλώνεται. Λειτουργεί σε άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει επομένως θετική επίδραση στην υγεία.
Η ινουλίνη είναι ένα φυσικό πολυμερές, που δεν αφομοιώνεται από τον άνθρωπο, χάρη στο οποίο λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αχλάδι της Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, μπαρντόκ, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες), συχνά εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και λεπτή γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, γενικά δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατό της. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως ζελέ, πυκνωτικό και σταθεροποιητική ουσία. Η προσθήκη ινουλίνης στα τρόφιμα μειώνει την περιεκτικότητα σε θερμίδες, αναστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας τροφής που καταναλώνεται. Λειτουργεί σε άτομα με δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη λειτουργεί ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και, επομένως, έχει θετική επίδραση στην υγεία.
Οι κάσιους είναι σπόροι ενός φρούτου δέντρου που ονομάζεται Δυτικός Νανοειδής ή καρύδι κάσιους Δυτικού. Είναι ξαδέλφια των μάνγκο και των φιστικιών και καλλιεργούνται στις περισσότερες χώρες της τροπικής περιοχής. Η απόκτηση κάσιους είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Η ομάδα Β και οι κάσιους σε μαγνήσιο έχουν θετική επίδραση στο, μεταξύ άλλων, νευρικό σύστημα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο σημαίνει ότι οι κάσιους έχουν θετική επίδραση στη διατήρηση της σωστής διαχείρισης του νερού και των ηλεκτρολυτών και αποτρέπουν τη συσσώρευση υπερβολικού νερού στο σώμα (χάρη στην οποία μειώνουν το πρήξιμο των ποδιών, των χεριών και του προσώπου, της κυτταρίτιδας του νερού κ.λπ.). Η περιεκτικότητα σε κάσιους σε βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο είναι σημαντική για όλους όσους ενδιαφέρονται για την κατάσταση του δέρματός τους ή έχουν προβλήματα ακμής - η τακτική κατανάλωση κάσιους μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος, και έτσι την τάση εμφάνισης σπυριών.
Η Χλωρέλλα είναι ένα γλυκό νερό άλγης πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πιο ακριβή από τη Σπιρουλίνα λόγω της μεγαλύτερης και πιο περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής της. Στη σύνθεσή της μπορούμε να βρούμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες C, D, E και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Είναι επίσης μια πολύτιμη πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και ιωδίου. Οφείλει το σκούρο πράσινο χρώμα της στην παρουσία χλωροφύλλης.
Η Χλωρέλλα, χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη B12 και σίδηρο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ χορτοφάγων, vegans, εγκύων γυναικών και ενεργών αθλητών. Περιέχει περισσότερα από διπλάσια ποσά νουκλεϊκού οξέος και χλωροφύλλης από τη σπιρουλίνα, αλλά λιγότερη πρωτεΐνη και λίγο βήτα-καροτένιο.
Η Χλωρέλλα είναι η μοναδική πράσινη πηγή ενός θρεπτικού συστατικού που ονομάζεται χλωρέλλα ανάπτυξης (CGF). Χάρη στο CGF, βελτιώνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στα παιδιά, διατηρεί την υγεία σε προχωρημένη ηλικία, θεραπεύει τραυματισμούς, και ξεκινά μια αύξηση όπου είχε σταματήσει από ασθένεια ή εκφυλιστική κατάσταση. Η ανανέωση και η αντιφλεγμονώδης δράση που παρέχει η χλωροφύλλη.
Η αλεύρι ρυζιού είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη, έχει μια λεπτή και ουδέτερη γεύση. Προέρχεται από το αλεσμένο ρύζι. Χρησιμοποιείται καθημερινά στην ασιατική κουζίνα για την παρασκευή ζυμαρικών και χαρτιού ρυζιού, το οποίο αργότερα είναι ένα συστατικό των πιο γνωστών ρολών άνοιξης. Επειδή το αλεύρι δεν έχει γλουτένη, η ζύμη μετά το ψήσιμο μπορεί να είναι πολύ εύθραυστη, σαν άμμος. Για να αποφευχθεί αυτό, για παράδειγμα, αναμείξτε το αλεύρι ρυζιού με άλλα αλεύρια (όπως πατάτας, ταπιόκα, κάστανο), αυξήστε τον αριθμό των αυγών ή προσθέστε κατά το ψήσιμο μια ώριμη μπανάνα, καθώς και περισσότερα λιπαρά.
<strong>Σύνθεση:</strong> Αλεύρι ρυζιού
<strong>Διατροφική αξία ανά 100 γ</strong>
Ενεργειακή αξία 1481KJ / 349Kcal - 18% RWS *
ΛΙΠΑΡΑ 0,7 γ - 1%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0,15 γ < 1%
ΥΔΑΤΑ 76,9 γ - 30%, εκ των οποίων σάκχαρα 2 γ - 2%
ΠΡΩΤΕΪΝΗ 7,6 γ - 15%
ΙΝΕΣ 2,3 γ
ΑΛΑΤΙ 0,1 γ - 2%
* RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής
Το γάλα καρύδας σχηματίζεται από τη σάρκα της καρύδας και περιέχει λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία έχουν θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Το γάλα καρύδας Wegane χαρακτηρίζεται από λευκό χρώμα και παχύρρευστη, κρεμώδη υφή. Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση καρύδας. Μερικές φορές συγχέεται με το νερό καρύδας. Σε ασιατικές χώρες, είναι ένα δημοφιλές συστατικό στη μαγειρική. Το πιο δημοφιλές είναι, μεταξύ άλλων, στην Ταϊλάνδη και την Ινδία. Στην Ευρώπη, κερδίζει δημοτικότητα. Η καρύδα περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων. Η μερίδα των 100 γρ περιέχει το 46% της ημερήσιας ανάγκης σε μαγγάνιο και το 13% σε φώσφορο. Το γάλα περιέχει επίσης μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, βιταμίνη C, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνες B.
Οι σπόροι ηλιάνθου έφτασαν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αμερική. Είναι πηγή πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το λάδι ηλιάνθου προέρχεται από σπόρους ηλιάνθου, μια πλούσια πηγή λινολεϊκού οξέος. Χρησιμοποιούνται επίσης ως συστατικό φαρμακευτικών παρασκευών (κρέμες, σαπούνια, θρεπτικά συστατικά) λόγω της πλούσιας θρεπτικής τους αξίας. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες: Ε, της ομάδας Β, C, Α και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύουν από τη φλεγμονή. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται σε αυτούς προστατεύουν από καρδιοπάθειες, βελτιώνουν τον μεταβολισμό, ενισχύουν το νευρικό σύστημα, ενισχύουν και σφραγίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, συμμετέχουν στη σύνθεση ελεύθερων ριζών (ιδιαίτερα η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος), επηρεάζουν θετικά την υγεία.
Το έλαιο τσαγιού έχει μια ευχάριστη, αρωματική μυρωδιά. Παράγεται από τα φύλλα του δέντρου τσαγιού που βρίσκονται στην Αυστραλία. Το όνομα του ελαίου, καθώς και το δέντρο από το οποίο παράγεται, δεν έχει καμία σχέση με το τσάι. Το φυτό ονομάστηκε δέντρο τσαγιού από τον καπετάνιο Κουκ, ο οποίος, όπως και οι Αβορίγινες, χρησιμοποιούσε τα φύλλα του για να παρασκευάσει ένα ρόφημα που αντικαθιστούσε το τσάι. Η καλή επίδραση των φύλλων του δέντρου τσαγιού χρησιμοποιήθηκε από τους Αβορίγινες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για να απολυμαίνουν και να θεραπεύουν πληγές. Σήμερα, αυτό το δέντρο καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος για το αιθέριο έλαιο που παράγεται από αυτή τη πρώτη ύλη, η οποία περιέχει πάνω από 90 ενεργά συστατικά. Τα έλαια παράγονται στη διαδικασία απόσταξης με ατμό από φρέσκα φύλλα και κλαδιά του δέντρου τσαγιού. Χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια, βοτανική μυρωδιά και έχει άχρωμο ή ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Το έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιϊκά, αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά συστατικά. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γι' αυτό και συνιστάται για κρυολογήματα, γρίπη και καταρροή.
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, όπως το βήτα-καροτένιο και οι βιταμίνες A, C και E, καθώς και το κάλιο. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και η παχυσαρκία. Η πρεβιοτική είναι μια εξαιρετική πηγή - που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους - και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τις βλάβες. Οι πρεβιοτικές είναι μια καλή πηγή διαλυτών ινών, που θρέφουν υγιείς εντερικές βακτήρια και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων όπως το χυλό ή το μούσλι.
Το γαϊδουράγκαθο σε διάφορες μορφές: αποξηραμένο, λάδι γαϊδουράγκαθου, αλεσμένο ή σε μορφή ολόκληρων σπόρων, είναι γνωστό για τις ιδιότητές του που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος. Το γαϊδουράγκαθο έχει μοναδική σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει φλαβονοειδή, οργανικά οξέα, βιταμίνες C και K, πρωτεΐνες, μεγάλη ποσότητα λινελαϊκού οξέος, μεταλλικά άλατα και σιλυμαρίνη. Το γαϊδουράγκαθο είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, έχει καθαριστική και αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την αναγέννηση και παραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων - χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις κίρρωσης του ήπατος και λιπώδους ήπατος, προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες, έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αυξάνει την έκκριση πεπτικών υγρών και βελτιώνει την πέψη. Τις θεραπευτικές του ιδιότητες τις οφείλει στη σιλυμαρίνη, η οποία σταθεροποιεί τις κυτταρικές μεμβράνες των ηπατοκυττάρων, προστατεύει το ήπαρ από τοξικές ενώσεις και διεγείρει τις αναγεννητικές του ικανότητες. Ιατρικά - σχήμα. Ιατρικό.
Η γύρη των μελισσών, συχνά αποκαλούμενη γύρη λουλουδιών, έχει πραγματική πλούτο ευεργετικών ιδιοτήτων. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά, έχει βρει χρήση ως φαρμακευτική ουσία. Πρόσφατα, η γύρη των μελισσών έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι μόνο της φυσικής ιατρικής, αλλά και της κοσμετολογίας. Η απεριόριστη θρεπτική αξία της γύρης των μελισσών προέρχεται από την πολύ πλούσια χημική της σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 250 διαφορετικές ενώσεις σε αυτήν. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, πάνω από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στη γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η γύρη λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: A, B1, B2, B3, E, C, PP και D. <strong> Σύνθεση: </strong> Γύρη λουλουδιών <strong> Θρεπτική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1103KJ/ 261kcal - 13%RWS*λίπος 5g - 7%εκ των οποίων 3g κορεσμένα λιπαρά οξέα - 15%υδατάνθρακες 31g - 12%εκ των οποίων σάκχαρα 21g - 23%πρωτεΐνη 2
Η Chocorella είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός ρεβιθιών, χουρμάδων και κακάου, προσφέροντας μια νόστιμη κρέμα για άλειμμα σε σάντουιτς. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις ανθυγιεινές, δημοφιλείς σοκολατένιες κρέμες. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Μαγειρεμένα ρεβίθια 49%, χουρμάδες 19%, νερό, λάδι κανola, φιστίκια 4.4%, αποξηραμένο κακάο σε σκόνη 0.5%, αλάτι Ιμαλαΐων & nbsp; <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 955KJ/290kcal, πρωτεΐνες 11.3g, κορεσμένα λιπαρά οξέα 1.3g, υδατάνθρακες 22.9g <strong> Η Chocorella θα λειτουργήσει ως προϊόν για άλειμμα σε ψωμί, καθώς και ως προσθήκη σε ψησίματα και διάφορους τύπους επιδορπίων. Η πάστα μπορεί να προστεθεί σε τηγανίτες και βάφλες. Μια υγιεινή εναλλακτική λύση για τις δημοφιλείς σοκολατένιες κρέμες. & Nbsp; <strong> Σχόλια </strong> Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία έως 20 °C. Μετά το άνοιγμα, αποθηκεύστε στο ψυγείο και καταναλώστε εντός 48 ωρών.
Το μέλι ή το λάδι μαύρου κύμινου σκούρου καφέ έχει μια ελαφρώς πικρή γεύση και μια έντονη και πικάντικη οσμή. Πιέζεται κρύα από το μαύρο κύμινο (Nigella sativa). Το λινολεϊκό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο λάδι μαύρου κύμινου έως 55%, είναι ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ της ομάδας ωμέγα-6, το οποίο έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Το ελαιικό οξύ είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ και είναι το πιο κοινό ωμέγα-9. Το EFA δεν ανήκει στο EFA - το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να παράγει αυτό το οξύ από άλλα λιπαρά οξέα. Το ελαιικό οξύ παίζει προστατευτικό ρόλο στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και των καρδιοαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι πλούσιοι σε πολλές πολύτιμες ουσίες και βιταμίνες. Η σύνθεση περιέχει κυρίως: τη θυμαχινόνη; Τη βιταμίνη Ε και το βήτα-καροτένιο, καθώς και τις βιταμίνες Β; Βιοτίνη - ανεκτίμητη για το δέρμα και τα μαλλιά, καθώς και για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος; πολύτιμα φλαβονοειδή και στερόλες και αλκαλοειδή της φύσης.
Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι το πιο καθαρό και υγιεινό αλάτι στη γη. Προέρχεται μόνο από ένα μέρος: τη ζώνη του ανατολικού Χιμάλαϊ στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και τα κοιτάσματά του βρίσκονται σε βάθος 400-600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικροστοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρή και κοκκώδη. Το αλάτι του Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για να καρυκεύσει τα πιάτα. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ αλατιού ανά 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές δείχνουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι.
Η Vivio, σε συνεργασία με την δημοφιλή influencer fitness Anka Dziedzic, ανέπτυξε μια φόρμουλα για μια εξαιρετική κρέμα κέτο με βάση τα αμύγδαλα. Η κρέμα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά περιέχει κυρίως μηδενική επεξεργασμένη ζάχαρη. Τα συστατικά που περιέχονται στην κρέμα είναι της υψηλότερης ποιότητας, και η εισαγωγή τους σε μια βιώσιμη διατροφή και έναν ενεργό τρόπο ζωής είναι ευνοϊκή για την αύξηση της καθημερινής μας ευημερίας. Η κρέμα είναι κατάλληλη για άτομα με κετογονική διατροφή. Στην κετογονική διατροφή, η επιλογή προϊόντων βασίζεται σε απλές αρχές: όσο περισσότερα υγιή λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των ακόρεστων λιπαρών οξέων, τόσο το καλύτερο. Αποφύγετε τα πιάτα που περιέχουν υδατάνθρακες: η ποσότητά τους στη διατροφή πρέπει να παρακολουθείται και να προέρχεται κυρίως από επιτρεπόμενα λαχανικά και φρούτα. Είναι επίσης απαραίτητο να αναζητάτε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η κρέμα αμυγδάλου κέτο έχει μοναδική γεύση αμυγδάλου. Ετοιμάστηκε με υλικά υψηλής ποιότητας.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και μυαλό. Η κυρίαρχη ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι η εξάλειψη των επιπτώσεων του άγχους και η προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες.
Ο Ρέισι αναπτύσσεται κυρίως σε νεκρά ή ζωντανά δέντρα και τους κορμούς τους. Οι περισσότερες φορές βρίσκεται σε φυλλοβόλα δέντρα, όπως οι βελανιδιές και οι φτελιές. Στο παρελθόν, αυτό το μανιτάρι αναπτυσσόταν μόνο σε φυσικές συνθήκες και ήταν πολύ ακριβό επειδή είναι πολύ σπάνιο. Για αρκετές δεκαετίες, καλλιεργείται εμπορικά, γεγονός που το καθιστά πιο προσιτό.
Πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί όπου έχει αποδειχθεί η ικανότητα του Ρέισι να ρυθμίζει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, να σκοτώνει καρκινικά κύτταρα ή να αντιστρατεύεται την ανάπτυξη πολιτισμικών ασθενειών.
Ο Ρέισι περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ άλλων. σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και γερμάνιο. Η παρουσία των λεγόμενων πολυσακχαριτών (βήτα-γλυκάνες) και τριγκενοσών, οι οποίες έχουν μεγάλη σημασία στη θεραπεία πολλών ασθενειών, είναι επίσης σημαντική.
Εσπεριλίνα 250mg 1000 δισκία + χλωρέλλα 250mg 1000 δισκία - σετ - Η εσπεριλίνα είναι μια μπλε μικροάλγη που περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Περιέχει περισσότερη χλωροφύλλη από άλλες φυτικές πηγές. Έχει επίσης 8 εξωγενή αμινοξέα και 10 ενδογενή, καθώς και τα πιο β-καροτενικά και νουκλεϊκά οξέα (DNA και RNA) από όλα τα ζωικά και φυτικά τρόφιμα. Επιπλέον, περιέχει λινολεϊκό οξύ, αραχιδονικό οξύ και βιταμίνες της ομάδας B. Η χλωρέλλα είναι μια μικροάλγη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και εξωγενή αμινοξέα. Περιέχει επίσης χλωροφύλλη.
Οι χουρμάδες είναι μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή. Είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες από τις ομάδες B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις υψηλότερες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το οποίο βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο ηλεκτρολύτη για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει γνωστή επίδραση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Όλοι αυτοί οι τρεις παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι χουρμάδες είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχουν μαγγάνιο και σίδηρο. Το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο, απαραίτητο συστατικό των οστών και των δοντιών και απαιτείται από το σώμα για τη συστολή των μυών.
Ο καστανός ρύζι είναι ένα ολόκληρο σι grain της φυλής Ορίζα σάτιβα, της ίδιας από την οποία προέρχεται το δημοφιλές λευκό ρύζι. Ο καστανός ρύζι καθαρίζεται από τις μη βρώσιμες εξωτερικές φλούδες, αφήνοντας την φλούδα, το πίτουρο και το έμβρυο ανέπαφα. Η γεύση του καστανού ρυζιού έχει μια λεπτή νότα καρυδιού, είναι λίγο πιο σκληρό από το λευκό, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, αλλά έχει επίσης πολύ περισσότερες υγιεινές ιδιότητες από το καθαρισμένο λευκό ρύζι. Ο καστανός ρύζι έχει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, περιέχει πίτουρο πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και πήζει πιο αργά. Είναι ιδανικό για άτομα που ενδιαφέρονται για τη γραμμή τους. Περιέχει κυρίως: φώσφορο, απαραίτητο για την οικοδόμηση οστών και δοντιών, κάλιο, υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, μαγνήσιο που μας προστατεύει από το άγχος, σίδηρο, απαραίτητο στη διαδικασία της κυτταρικής αναπνοής και χαλκό, ο οποίος, για παράδειγμα, φροντίζει για την κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών μας.
Η σκόνη MSM είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Στη φύση, θα το βρούμε σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τσάι, φρέσκο γάλα αγελάδας και προϊόντα δημητριακών. Δυστυχώς, είναι πολύ ευαίσθητο και εύκολα "καταστρέφεται" από το μαγείρεμα ή την παστερίωση. Το MSM είναι μια συντομογραφία για το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, μια οργανική ένωση θείου. Το MSM είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπλήρωμα για το σώμα μας. Είναι μια λευκή, άοσμη σκόνη που διαλύεται πολύ καλά στο νερό. Το θείο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση καλών συνθηκών, καθώς και για την ελαστικότητα του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Υποστηρίζει την παραγωγή χόνδρου και συνδετικού ιστού και είναι απαραίτητο για υγιείς τένοντες και αρθρώσεις. Παρέχει διαπερατότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων για τα θρεπτικά συστατικά και την ικανότητα αποβολής των τοξινών. Μέτρηση - 2 ml) Διαλύστε σε 100 ml νερού ή γάλακτος προς κατανάλωση μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση μετά από ένα γεύμα, καταναλώστε αμέσως μετά την προετοιμασία.
Το λάδι από δέντρο τσαγιού έχει ευχάριστη και αρωματική οσμή. Παράγεται από φύλλα δέντρου τσαγιού που βρίσκονται στην Αυστραλία. Το όνομα του λαδιού, καθώς και το δέντρο από το οποίο παράγεται, δεν έχει καμία σχέση με το τσάι. Ο Καπετάνιος Κουκ, που, όπως οι αυτόχθονες, χρησιμοποίησε τα φύλλα του για να παρασκευάσει ένα ρόφημα, αντικαθιστώντας το τσάι. Η καλή επίδραση των φύλλων των δέντρων τσαγιού χρησιμοποιήθηκε από τους αυτόχθονες που τα χρησιμοποίησαν για να απολυμάνουν και να θεραπεύσουν πληγές. Σήμερα, αυτό το δέντρο καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος για το αιθέριο έλαιο που προκύπτει από αυτή τη πρώτη ύλη, η οποία περιέχει περισσότερες από 90 δραστικές ενώσεις. Χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια, βοτανική οσμή και ένα άχρωμο ή ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά κατά των ιών, των βακτηρίων και των μύκητων. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γι' αυτό συνιστάται για κρυολογήματα, γρίπη και καταρροή. Χρησιμοποιείται επίσης σε ιατρικά μασάζ, έχει ηρεμιστική δράση.
Η πάστα ξηρών καρπών, γνωστή και ως φυστικοβούτυρο, στην "τραγανή" εκδοχή της, δηλαδή με κομμάτια ξηρών καρπών. Παρασκευάζεται με 100% φυστίκι, επίσης γνωστό ως γη, χωρίς άλλες περιττές προσθήκες. Η αραχίδα, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, ξεχωρίζει για την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχουν επίσης πολλή βιταμίνη B3, φυτικές ίνες και μέταλλα, ειδικά κάλιο. Είναι πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η ροζ-κόκκινη φλούδα τους περιέχει πολυφαινόλες, τοκοφερόλες και φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> ψημένα φυστίκια & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 2527kj/609kcal - 30%RWS*Λιπαρά 49g - 70%Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 9.3g - 46%υδατάνθρακες 16g - 6%Συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 4g - 4%πρωτεΐνη 26g - 52%αλάτι 0.018g & lt; 1%*RWS - αναφορά διατροφικής αξίας & nbsp ; <strong> Χρήση </strong> για άλειμμα σε σάντουιτς, τοστ, τηγανίτες και βάφλες.
Οι σταφίδες είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται στη παγκόσμια κουζίνα εδώ και αιώνες. Οι αποξηραμένοι σταφίδες δεν είναι μόνο νόστιμοι, αλλά και υγιεινοί. Οι σταφίδες Σουλτάν από άλλες ποικιλίες σταφίδας διακρίνονται για την εξαιρετική γλυκιά γεύση τους, η οποία απουσιάζει από την άλλη ομάδα, που χαρακτηρίζει άλλες ποικιλίες αυτού του γκρουπ, την ξινή. Με τη βοήθεια του ήλιου, κατά την ωρίμανση των σταφυλιών, η φυσική τους ζάχαρη, η φρουκτόζη, κρυσταλλώνεται, χάρη στην οποία οι σταφίδες μας χαρίζουν γλυκύτητα και μοναδική γεύση. Οι δίσκοι περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου και φωσφόρου, που έχουν θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα. Είναι πηγή πολύτιμων βιταμινών: βιταμίνες A, C, E, B καθώς και μικρο και μακροστοιχεία: κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Στο πεπτικό σύστημα περιέχουν: σίδηρο, χαλκό και τις απαραίτητες βιταμίνες για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα.
Το μέλι ή το μαύρο λάδι κύμινου είναι ελαφρώς πικρό στη γεύση και έχει έντονη, πικάντικη μυρωδιά. Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη από το μαύρο κύμινο (Nigella sativa). Το λινολεϊκό οξύ, το οποίο περιέχεται στο λάδι μαύρου κύμινου έως 55%, είναι ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ της ομάδας ωμέγα-6, το οποίο έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Το ελαιικό οξύ είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ και είναι το πιο κοινό οξύ ωμέγα-9. Το EFA δεν ανήκει στα EFA - το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να παράγει αυτό το οξύ από άλλα λιπαρά οξέα. Το ελαιικό οξύ παίζει προστατευτικό ρόλο στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και των καρδιοαγγειακών παθήσεων. Οι σπόροι μαύρου κύμινου είναι πλούσιοι σε πολλές πολύτιμες ουσίες και βιταμίνες. Η σύνθεση περιέχει κυρίως: θυμοκινόνη; βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β; βιοτίνη - ανεκτίμητη για το δέρμα και τα μαλλιά, καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος; πολύτιμα φλαβονοειδή και στερόλες και αλκαλοειδή σπάνια στη φύση; Πολλούς μεταλλικούς αλάτες - ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό.
Το έλαιο ευκαλύπτου έχει γίνει δημοφιλές πρόσφατα. Παράγεται από το πράσινο δέντρο και τον ψηλό ευκάλυπτο. Αυτό το φυτό έχει επιστημονικά ταξινομηθεί ως <em> eucalyptus globulus </em> και συχνά ονομάζεται <strong> knob eucalyptus, </strong> επίσης γνωστό ως <strong> eucalyptus pertinent. </strong> Είναι μια άχρωμη ουσία με χαρακτηριστική γεύση και οσμή. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Διεγείρει και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ο ευκάλυπτος έχει τα χαρακτηριστικά του αιθέριου ελαίου, αλλά σπάνια έχει χρησιμοποιηθεί στο μασάζ. Γνωρίζουμε λίγα πράγματα σχεδόν μέχρι τον 20ο αιώνα.
Ο Σλόπις είναι μια παλιά ποικιλία σίτου, που εκτιμάται λόγω των υγειονομικών του αξιών. Ήταν ξεχασμένος για πολύ καιρό και αυτή τη στιγμή ανακαλύπτεται ξανά. Η καλλιέργεια του ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Ήταν τροφή για μονομάχους και συμμετέχοντες στους Αγώνες. Έδινε δύναμη, φυσική κατάσταση και, σύμφωνα με ορισμένους, ακόμη και νοημοσύνη. Η ορθογραφία της ορθογραφίας θεωρείται πολύ υγιής. Ενισχύει την ανοσία, απομακρύνει τις τοξίνες και υποστηρίζει τη ροή του αίματος. Βοηθά στην φλεγμονή και τις αλλεργίες. Έχει θερμαντική δράση και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε ψωμί για ψήσιμο, κέικ, μπισκότα, σπιτική ζυμαρικά, κεφτεδάκια ή κέικ τηγανίτας.
Η ερυθριτόλη είναι ένα γλυκαντικό που γίνεται ολοένα και πιο γνωστό και χρησιμοποιούμενο. Προέρχεται από μια ομάδα σακχαροαλκοόλων - τους πολυόλες, έχει μηδενική θερμιδική περιεκτικότητα και γλυκαιμικό δείκτη. Συνιστάται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με διαβήτη ή σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Μοιάζει με τη συνηθισμένη λευκή ζάχαρη - κρυσταλλική, άοσμη, με παρόμοια γεύση. Στη φύση, απαντάται στη γύρη των λουλουδιών, στα φρούτα (αχλάδια, πεπόνια, σταφύλια), στα μανιτάρια του καπέλου, στα θαλασσινά, σε ζυμωμένα ποτά όπως το κρασί, καθώς και σε θαλάσσιες άλγες. Η ερυθριτόλη, που είναι διαθέσιμη στα καταστήματα, αποκτάται συχνά μέσω ζύμωσης γλυκόζης από διάφορα είδη ζυμών ή συντίθεται από ζυμώσεις γλυκερίνης αποβλήτων. Είναι εντελώς ασφαλής για χρήση στην κουζίνα και όχι μόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αναγνωρίσει την ερυθριτόλη ως μια εντελώς ασφαλή προσθήκη τροφίμων.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοστοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, προλαμβάνει την υπερδραστηριότητα του αίματος ή τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφήσιμο. Απορροφάται μόνο από το 15-40% των τροφίμων, σπόρους, προϊόντα δημητριακών, δημητριακά, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αναφερόμενα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος παρέχει την καλύτερη απορρόφηση.