Ο μαύρος κύμινο (Nigella sativa L.) ονομάζεται επίσης μαύρο κύμινο, μαύρο σουσάμι ή μαύρο κύμινο. Είναι ένα ετήσιο φυτό με μπλε ή λευκά άνθη. Οι μικροί μαύροι σπόροι του μαύρου κύμινου περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα φυσικών συστατικών που βοηθούν στη φροντίδα του σώματος. Αυτό δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη, αλλά και μια νόστιμη προσθήκη στα πιάτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικά για πολλά πιάτα, για παράδειγμα, ως πασπαλίσματα σε σαλάτες και κέικ, και το λάδι μαύρου κύμινου σε διάφορα πιάτα ή καταναλώνονται απευθείας. Στους σπόρους μαύρου κύμινου θα βρούμε ουσίες όπως: θιμοκινόνη, μια ένωση με ισχυρές αντι-αλλεργικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Το φυτό είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο, καθώς και βιταμίνες B, βιοτίνη, για υγιή δέρμα και μαλλιά, καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και πολλές ανόργανες άλατα: ασβέστιο,
Το λάδι κανέλας είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τη διαδικασία απόσταξης με ατμό της γκρίζας φλούδας ή των φύλλων του δέντρου κανέλας. Έχει μια πολύ ευχάριστη, έντονη και πικάντικη μυρωδιά. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στην κανέλα έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Ο δινάμωνας έχει καταστροφική επίδραση στα βακτήρια και τους μύκητες, γι' αυτό χρησιμοποιείται ως παράγοντας για ερεθισμούς και δερματικές παθήσεις.
<strong> Χρήση </strong> Το λάδι κανέλας είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σπιτικές καλλυντικές μάσκες για το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως προστατευτικός παράγοντας κατά των τσιμπημάτων κουνουπιών. Ο κινναμωλός χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία και το μπάνιο.
<strong> Σχόλια </strong> Αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Μην εκθέτετε άμεσα στο ηλιακό φως. Για εξωτερική χρήση.
Το λάδι καρύδας είναι το λάδι της υψηλότερης ποιότητας από την πρώτη πίεση, ψυχρής έκθλιψης και μη καθαρισμένο. Προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες. Παράγεται από την πίεση της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη σύσταση και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C, έχει ημι-υγρή σύσταση. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού αποτελείται από κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά με μέτρια μήκος αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λιπών ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινολεϊκό). Αυτά τα συστατικά είναι που καθιστούν το λάδι τόσο πολύτιμο.
Το έλαιο μπεργαμότου είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από την φλούδα των πορτοκαλιών μπεργαμότου, ενός διασταύρωσης μεταξύ πικρού πορτοκαλιού και λεμονιού. Συνδέεται κυρίως με το τσάι Earl Grey που χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία, κάνοντάς το άρωμα του αέρα όμορφο και ταυτόχρονα απολυμαίνοντάς το, αφήνοντας μια φρέσκια εσπεριδοειδή μυρωδιά στο δωμάτιο. Το έλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση από τις νευρικές εντάσεις, το άγχος, τη φλεγμονή του δέρματος ή του λαιμού. Επιπλέον, έχει αντισηπτικές και αντιϊικές ιδιότητες. Χρήσιμο στη φροντίδα του έρπητα, της φλεγμονής του δέρματος, του λειχήνα, της ακμής και της σμηγματόρροιας. Αναμειγμένο με φυτικό έλαιο, υποστηρίζει την επούλωση πληγών και την αναγέννηση του δέρματος. Συνιστάται κυρίως για λιπαρό δέρμα με τάση προς ατέλειες και ρύπανση. Θα είναι επίσης τέλειο για μασάζ και στην αρωματοθεραπεία.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιολογικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, κυκλοφορικού, πεπτικού, οστικού συστήματος, προλαμβάνει την υπερδραστηριότητα του αίματος ή τον σχηματισμό πέτρων στα νεφρά, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα αφομοιώσιμο. Απορροφάται μόνο από το 15-40% των τροφών, τα δημητριακά, τα προϊόντα δημητριακών, το καστανό ρύζι, τα αποξηραμένα φρούτα, τα φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και η σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για όσους η διατροφή τους δεν είναι πλούσια στα προαναφερθέντα προϊόντα, η συμπλήρωση μπορεί να είναι απαραίτητη. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος παρέχει την καλύτερη απορρόφηση.
Η αμυγδαλόσκονη σχηματίστηκε 100% ως αποτέλεσμα της άλεσης σπάνιων αμυγδάλων. Έχει χαρακτηριστική γεύση αμυγδάλου και είναι πολύ χορταστική. Περιέχει φυσικά ακόρεστα λιπαρά οξέα, πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο και βιταμίνες E και B. Δεν περιέχει γλουτένη. Έχει χαμηλό IG και είναι πολύ λιγότερο θερμιδική από το αλεύρι σίτου. Η αμυγδαλόσκονη συνιστάται για άτομα σε δίαιτα χωρίς γλουτένη. , 52g - 75% περιλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 3.95g - 20% υδατάνθρακες 18.67g - 7%, περιλαμβανομένων των σακχάρων 4.63g - 5% πρωτεΐνη 21.4g - 43% ίνες 9.9g αλάτι 0.048g < 1% * RWS - αναφορά τροφίμου αξίας <strong> χρήση </strong> Η αμυγδαλόσκονη είναι κατάλληλη για πολλά πιάτα, κυρίως για γλυκά πιάτα: τηγανίτες, μάφιν, βάφλες, γλυκά ομελέτες, διάφορους τύπους ψησίματος. Μπορεί επίσης να είναι προσθήκη σε κρέατα. Δεδομένου ότι μπορείτε να την καταναλώσετε ωμή, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κοκτέιλ, μούσλι και νιφάδες πρωινού. <strong> Σημειώσεις </strong> Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος, σε σφιχτά κλεισμένη συσκευασία.
Les gruau sont une excellente alternative aux pâtes, aux pommes de terre ou au riz. Naturellement, la protéine de sarrasin ne contient pas de gluten, et pourtant elle a des propriétés collantes. Cela en fait un ajout courant au pain sans gluten. Le sarrasin est fait d'un pistolet, rôti est soumis à la torréfaction. Cela se fait principalement pour lui donner un nouvel arôme intéressant. Le sarrasin brut peut être broyé dans un broyeur et donc la farine résultante est utilisée pour les pâtisseries, les crêpes et les crêpes sans gluten. Les gruaus de sarrasin rôtis et les malades ont des quantités comparables de valeurs nutritionnelles, avec un peu moins de rôti, ce qui est causé par le processus de rôtissage. Dans la bouillie, nous trouverons beaucoup de protéines, qui sont des chiffres comme les protéines des légumineuses et des fibres. Il contient des acides aminés exogènes: lysine qui améliore l'absorption du calcium qui renforce l'immunité et le tryptophane nécessaires à la production.
Οι νιφάδες ζύμης μοιάζουν με ψίχουλα ψωμιού, παρασκευάζονται από ανενεργή ζύμη, μια φυσική πηγή βιταμινών B (B1, B2, B3 και B8), H και D και πολλών μικρο- και μακροστοιχείων. Έχουν μια αυθεντική γεύση καρυδιού και τυριού, ταιριάζουν πολύ καλά με ρίζες και όσπρια. Χρησιμοποιούνται συχνά στην κουζίνα από άτομα με vegan και χορτοφαγικές δίαιτες. Οι νιφάδες είναι μια πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών που ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και εμπλουτίζει τη βακτηριακή χλωρίδα των εντέρων. Οι βιταμίνες της ομάδας B έχουν θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών και ενισχύουν το νευρικό σύστημα. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> ζύμη (Saccharomyces cerevisiae) & nbsp; <strong> θρεπτική αξία ανά 100G </strong> ενεργειακή αξία 1387kJ /331kcal - 17%RWS*λίπος 5G - 7%συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 1.7g - 9%υδατάνθρακες 9G - 3%συμπεριλαμβανομένων σακχάρων 8G - 9%πρωτεΐνη 49G - 98%Ίνες 27GS 27GS - 5G - - 8%*RWS - Αναφορά τροφίμων και nbsp; <strong> χρήση </strong>
Το matcha είναι πράσινο τσάι σε σκόνη, των ιδιοτήτων του οποίου είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τελευταία, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα στην Πολωνία. Αυτό το τσάι θεωρείται το πιο υγιεινό από όλα τα είδη πράσινου τσαγιού. Όπως και το πράσινο τσάι, το matcha προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis. Ωστόσο, αναπτύσσεται διαφορετικά και έχει μοναδικό προφίλ θρεπτικών συστατικών. Οι αγρότες καλλιεργούν το matcha καλύπτοντας τα φυτά τσαγιού 20–30 ημέρες πριν από τη συγκομιδή, ώστε να αποφευχθεί η άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό αυξάνει την παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων και δίνει στο φυτό πιο σκούρο πράσινο χρώμα. Μετά τη συγκομιδή, οι μίσχοι και οι φλέβες των φύλλων τσαγιού αφαιρούνται και τα φύλλα αλέθονται σε λεπτή σκόνη που είναι γνωστή ως matcha. Το matcha περιέχει θρεπτικά συστατικά από ολόκληρο το φύλλο τσαγιού, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερη καφεΐνη και αντιοξειδωτικά από ό,τι συνήθως συναντάται στο πράσινο τσάι. Μελέτες σχετικά με το matcha και τα συστατικά του έχουν ανακαλύψει μια σειρά από οφέλη, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος, να προάγει την υγεία της καρδιάς και ακόμη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Η Nutadella ιδρύθηκε σε συνεργασία με τη Vivio από την Άνκα Ντζέντιτς. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις κρέμες σοκολάτας, δεν περιέχει ζάχαρη ή φοινικέλαιο. Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες καθιστούν το προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Η κρέμα περιλαμβάνει λίπος καριτέ, φουντούκια, κακάο και ερυθριτόλη ως γλυκαντικό. Το καριτέ (γνωστό και ως βούτυρο καριτέ ή βούτυρο shea) το συνδέουμε με την περιποίηση του σώματος, ωστόσο. Το λάδι καριτέ δίνει στην κρέμα μια παρόμοια κρεμώδη, μεταξένια υφή όπως το φοινικέλαιο, αλλά είναι καλύτερο λόγω της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που κινδυνεύει από την εξαφάνιση ειδών. Το καριτέ χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση του βουτύρου από τους βέγκαν και, σε αντίθεση με το βούτυρο αγελάδας, έχει έως και 50% περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Περιέχουν βιταμίνη Ε, γνωστή ως "βιταμίνη της νεότητας και της γονιμότητας." Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών B, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου.
Οι φέτες αμυγδάλου, όπως και τα αμύγδαλα, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γι' αυτό έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι ένα αναγκαίο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Πιστεύεται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, μια ουσία που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, καθαρίζοντας τις φλέβες και προλαμβάνοντας τις καρδιοπάθειες, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Πιστεύεται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω της σύνθεσης ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Κ, πρωτεΐνης και ψευδαργύρου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες B, φυτικές ίνες και φώσφορο. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> αμύγδαλα & nbsp; <strong> θρεπτική αξία ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 2489kJ/602kcal - 30% RWS* λιπαρά 50,6g - 72% περιλαμβανομένων των α
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων λιναριού είναι γνωστές εδώ και πολλούς αιώνες. Οι σπόροι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες B, βιταμίνη E και K, αλουμίνιο και χολίνη, μακρο- και μικροστοιχεία: φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο. Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, επηρεάζει τέλεια την υγεία του πεπτικού συστήματος, καταπραΰνοντας τις ασθένειες που σχετίζονται με έλκη στομάχου, υπεροξέωση, καούρες. Βελτιώνει την εντερική περισταλτική και βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το σώμα. Οι σπόροι λιναριού δείχνουν καταπραϋντική δράση και ενυδατώνουν την βλεννογόνο. Ένα από τα πιο υγιεινά έλαια πιέζεται από τους σπόρους λιναριού. Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 3,7 γρ - 18% υδατανθράκων 29,1 γρ - 11%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 1,5 γρ - 3% πρωτεΐνης 18,5 γρ.
Ο μαύρος κύμινο (Nigella sativa L.) είναι επίσης γνωστός ως μαύρο κύμινο, μαύρο σουσάμι ή μαύρο κύμινο. Πρόκειται για ένα φυτό που ανθίζει για ένα χρόνο με μπλε ή λευκά άνθη. Οι μικροί σπόροι του μαύρου κύμινου είναι μια πληθώρα φυσικών συστατικών που βοηθούν στη φροντίδα του σώματος. Δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη, αλλά και νόστιμη στα πιάτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικά για πολλά πιάτα, για παράδειγμα ως αντι-αλλεργικό, αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό. Το φυτό είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο, καθώς και σε βιταμίνες B, βιοτίνη - για υγιή δέρμα και μαλλιά, καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και πολλών ανόργανων αλάτων - ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και μεταξύ 0% υδατάνθρακες 31g - 12%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 20g - 40% ίνες 31g 0g - 0% * RWS - Διατροφική αξία αναφοράς.
Τα κάσιους είναι σπόροι ενός φρούτου δέντρου που ονομάζεται Δυτικός Καρπός ή Δυτικό Κάσιους. Είναι ξαδέλφια του μάνγκο και των φιστικιών και καλλιεργούνται σε πολλές χώρες της τροπικής περιοχής. Η απόκτηση κάσιους είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Τα κάσιους είναι μια πραγματική πηγή μετάλλων - μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγγανίου, χαλκού, σιδήρου, σεληνίου, καλίου, ασβεστίου και βιταμινών - K1, E και βιταμινών της ομάδας B. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας B και μαγνήσιο, τα κάσιους έχουν θετική επίδραση, μεταξύ άλλων, στο νευρικό σύστημα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο σημαίνει ότι τα κάσιους έχουν θετική επίδραση στη διατήρηση σωστής διαχείρισης νερού και ηλεκτρολυτών και προλαμβάνουν την υπερβολική συσσώρευση νερού στο σώμα (χάρη στην οποία μειώνουν το πρήξιμο των ποδιών, των χεριών και του προσώπου, το νερό κυτταρίτιδας κ.λπ.). Η περιεκτικότητα των κάσιους σε βιταμίνη E και ψευδάργυρο είναι σημαντική για όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την κατάσταση του δέρματός τους ή έχουν προβλήματα ακμής - η τακτική κατανάλωση κάσιους μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος και έτσι την τάση για...
Το προϊόν προορίζεται για περιποίηση προσώπου και μαλλιών. Είναι ένα παχύ, διαυγές τζελ. Μια μοναδική συνδυαστική φόρμουλα συστατικών εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη και συμπληρωματική δράση. Δεν ερεθίζει το δέρμα. Μια λύση υαλουρονικού οξέος 3% σε μορφή τζελ είναι ορός αναζωογόνησης, που εξερευνά και αναγεννά το πρόσωπο και τα μαλλιά. Ο μοναδικός συνδυασμός τριών τύπων μορίων δείχνει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στο δέρμα, χάρη στην οποία η περιποίηση είναι σε βάθος και μακροχρόνια. <ul> <li> Λειαίνει το δέρμα κατά μέσο όρο 27% </li> <li> Σφίγγει το δέρμα κατά μέσο όρο 5% </li> <li> Το προϊόν μειώνει το μήκος των ρυτίδων κατά μέσο όρο 5% και το βάθος τους κατά μέσο όρο 4% </li> </ul> Η δράση έχει επιβεβαιωθεί δερματολογικά. <strong> Σύνθεση: </strong> Αποσταγμένο νερό 96%, Υψηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ, 1,5% χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ, 1% συντηρητικά: γλυκονόλη, βενζοϊκό οξύ και <strong> Χρήση: </strong>
Ένα μείγμα αποξηραμένων λαχανικών, που περιλαμβάνει: καρότα, παστινάκι, σέλινο, κρεμμύδια και μαϊντανό. Πολύ αρωματικό, χωρίς την προσθήκη αλατιού ή συντηρητικών. Πιάτα με μοναδική γεύση και άρωμα. Είναι μια απαραίτητη προσθήκη σε κάθε κουζίνα. Έτοιμο σε έως 15 λεπτά.
Το γάλα καρύδας σχηματίζεται από την σάρκα της καρύδας και περιέχει βραχείας αλυσίδας λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Το γάλα καρύδας της Wegane χαρακτηρίζεται από λευκό χρώμα και παχύρρευστη, κρεμώδη υφή. Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση καρύδας. Μερικές φορές συγχέεται με το νερό καρύδας. Στις ασιατικές χώρες, είναι ένα δημοφιλές συστατικό στην κουζίνα. Το πιο δημοφιλές είναι, μεταξύ άλλων, στην Ταϊλάνδη και την Ινδία. Στην Ευρώπη, μόλις αρχίζει να κερδίζει δημοτικότητα. Η καρύδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποσότητα μετάλλων. Η μερίδα των 100 γρ περιέχει το 46% της ημερήσιας ανάγκης σε μαγγάνιο και το 13% σε φώσφορο. Το γάλα περιέχει επίσης μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, βιταμίνη C, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνες B.
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα της καρύδας, η οποία πρώτα ξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρά κομμάτια. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες: C, E, K και η ομάδα B, μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (κομμάτια, τσιπ καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα ζωικής προέλευσης θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, αλλά αυτά που προέρχονται από την καρύδα είναι κατασκευασμένα από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να συσσωρεύονται στο σώμα με τη μορφή λίπους. Λειτουργικό κατάλληλο πεπτικό σύστημα. Θα βρείτε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεϊνών και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν την βασική ισορροπία του οξέος του σώματος. % RWS * ΛΙΠΑΡΑ 63G - 90%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 53g - 265% Υδατάνθρακες 5,9g - 3%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 5,9 g - 7% ίνες 2
Ο ρύζι γιασεμί είναι μια ποικιλία ρυζιού μακράς διάρκειας, που καλλιεργείται κυρίως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Εκτός από την Ταϊλάνδη, που είναι ο κύριος προμηθευτής της, το ρύζι γιασεμί καλλιεργείται αυτή τη στιγμή στο Καμπότζη, στο νότιο Βιετνάμ και στο Λάος. Μία από τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες είναι ένα ελαφρώς αντιληπτό και γλυκό άρωμα που θυμίζει γιασεμί - από εκεί προέρχεται και το όνομά του. Έχει επίσης μια συγκεκριμένη γεύση, πολύ ελαφρώς γλυκιά, που μερικές φορές ονομάζεται μέλι. Το γιασεμί έχει πολλές θρεπτικές αξίες. Πρώτα απ' όλα, είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών, και ταυτόχρονα έχει λίγα λιπαρά, γι' αυτό συχνά επιλέγεται από άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή την απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί από εκείνους που έχουν πεπτικά προβλήματα - το ρύζι γιασεμί είναι εύπεπτο και δεν επιβαρύνει το στομάχι, αν και αφήνει μια αίσθηση κορεσμού. Το ρύζι είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και το πνεύμα. Η συνολική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι να εξαλείφουν τις επιπτώσεις του στρες και την προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Ο Reishi αναπτύσσεται κυρίως σε νεκρά ή ζωντανά δέντρα και τους κορμούς τους. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε φυλλοβόλα δέντρα, όπως οι βελανιδιές και οι φτελιές. Στο παρελθόν, αυτό το μανιτάρι αυξανόταν μόνο σε φυσικές συνθήκες και ήταν πολύ ακριβό, καθώς είναι πολύ σπάνιο. Τα τελευταία αρκετές δεκαετίες, έχει εκτραφεί εμπορικά, γεγονός που το καθιστά πιο προσιτό. Πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί όταν αποδείχθηκε η ικανότητα του Reishi να ρυθμίζει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, να σκοτώνει καρκινικά κύτταρα ή να αντιστρέφει την ανάπτυξη των ασθενειών του πολιτισμού. Οι reishi περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ άλλων.
Το λάδι jojoba είναι μια ουσία που βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών. Βοηθά στη διατήρηση ενός κατάλληλου επιπέδου ενυδάτωσης, καθιστά το δέρμα λείο και σφιχτό, ενώ τα μαλλιά είναι λαμπερά και δυνατά. Είναι ένα προϊόν που δεν φράσσει τους πόρους, γι' αυτό συνιστάται για όλους τους τύπους δέρματος. Το jojoba περιέχει σκευάσματα με βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητες, βιταμίνες A και E, λιπαρά οξέα, μυριστικό οξύ και φυτοστερόλες. Ενυδατώνει, ενυδατώνει και ενυδατώνει και λαδώνει το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους δέρματος. Το ξηρό δέρμα παράγει πολύ λίγο σμήγμα. Το λάδι jojoba θα αντικαταστήσει τέλεια αυτές τις ελλείψεις και θα αποτρέψει την ξηρότητα του δέρματος. Θα το θρέψει και θα το ενυδατώσει. Διατηρεί μια φυσική όξινη αντίδραση του δέρματος. Το λιπαρό δέρμα απελευθερώνει υπερβολικά το σμήγμα και είναι επιρρεπές σε σπυράκια. Το λάδι jojoba ρυθμίζει (αναστέλλει) την έκκριση σμήγματος. Σε πιτυρίδα, έκζεμα και ψωρίαση, έχει ενυδατική και καταπραϋντική δράση.
Ο σιρόπι βιολογικής αγαύης είναι ένα φυσικό προϊόν της βιολογικής γεωργίας. Η αγαύη καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Έχει παχιά και σαρκώδη φύλλα, διατεταγμένα σε ροζέτα, καλυμμένα με αιχμηρές άκρες. Η αγαύη θα πρέπει να είναι μια εναλλακτική λύση για τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Η γεύση της είναι πιο λεπτή από αυτή του μελιού. Το σιρόπι αγαύης είναι σχεδόν 1,5 φορές πιο γλυκό από τη συνηθισμένη ζάχαρη. Η γεύση του σιροπιού αγαύης σκούρου είναι πιο έντονη, με μια νότα καραμέλας, σε σύγκριση με ένα ελαφρύ, λεπτό και πιο ουδέτερο σιρόπι. Ο λαχανικός αγαύης είναι ένα φυσικό γλυκαντικό φυτικής προέλευσης σε ημι-υγρή μορφή. Οι φυτοφάγοι το χρησιμοποιούν πρόθυμα ως αντικατάσταση του μελιού. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέλι και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική. & NBSP; <strong> Σύνθεση: </strong> Βιολογικό σιρόπι αγαύης (Agave Salmeana) & NBSP; <strong> Διατροφική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία: 1253KJJ / 296Kcal - 15% RWS * FAC: 0G
Οι σταφίδες είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική του κόσμου εδώ και αιώνες. Οι αποξηραμένες σταφίδες δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και υγιεινές. Οι σταφίδες σουλτάν από άλλες ποικιλίες σταφίδας διακρίνονται για την εξαιρετική τους γλυκιά γεύση, η οποία απουσιάζει από την άλλη χαρακτηριστική ομάδα, που είναι οι ξινές ποικιλίες. Με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός, στα σταφύλια που ωριμάζουν, η φυσική τους ζάχαρη, η φρουκτόζη, καταβυθίζεται, χάρη στην οποία οι σταφίδες μας χαρίζουν γλυκύτητα και μοναδική γεύση. Οι μονάδες περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου και φωσφόρου, που έχουν θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα. Είναι πλούσια πηγή πολύτιμων βιταμινών: βιταμίνες A, C, E, B, καθώς και μικρο και μακροστοιχείων: κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Οι σταφίδες περιέχουν πολύτιμες διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχουν επίσης: σίδηρο, χαλκό και βιταμίνες απαραίτητες για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Η Vivio, σε συνεργασία με την δημοφιλή προπονήτρια και influencer Anka Dziedzic, δημιούργησε μια εξαιρετική κρέμα μπισκότων - μια λιχουδιά για τους λάτρεις των γλυκών. Η κρέμα βασίζεται σε κρέμα από ξηρούς καρπούς (φιστίκι) και μπισκότα σίτου. Τα φιστίκια που περιέχονται στην κρέμα μπισκότων είναι πλούσια σε πολύτιμες πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες. Επιπλέον, είναι επίσης πηγή υγιών λιπαρών, με τα ακόρεστα λιπαρά οξέα να κυριαρχούν. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως το λινολεϊκό οξύ (ωμέγα-6) και το μονοακόρεστο λιπαρό οξύ (ελαικό οξύ). Τα φιστίκια περιέχουν επίσης άλφα-λινολενικό οξύ από την οικογένεια ωμέγα-3. Τα φιστίκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες μετάλλων, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. Η κρέμα που προστέθηκε βασίζεται σε αλεύρι σίτου και λάδι καρύδας. Το αλεύρι σίτου είναι μια καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων.
Οι νιφάδες μαγιάς μοιάζουν με ψίχουλα, παρασκευάζονται από ανενεργή μαγιά, μια φυσική πηγή βιταμινών B (B1, B2, B3 και B8), H και D και πολλών μικρο- και μακροστοιχείων. Έχουν γεύση που θυμίζει τυρί και είναι νόστιμες με ρίζες και όσπρια. Χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική από άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική και vegan διατροφή. Οι νιφάδες είναι πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών που ρυθμίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και εμπλουτίζουν τη βακτηριακή χλωρίδα των εντέρων. Οι βιταμίνες της ομάδας B έχουν θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών και ενισχύουν το νευρικό σύστημα.
<strong> Σύνθεση: </strong> μαγιά (Saccharomyces cerevisiae)
<strong> Διατροφική αξία ανά 100 γρ </strong> Ενεργειακή αξία 1387KJ / 331kcal - 17% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 5G - 7%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 1,7 g - 9% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9g - 3%, εκ των οποίων σάκχαρα 8 g - 9% ΠΡΩΤΕΪΝΗ 49g - 98% ΙΝΕΣ 27g - 27g 0,5 g - 8% * RWS - Τρόφιμα
Η ινουλίνη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη πολυ-δημητριακή ουσία, η οποία δεν αφομοιώνεται από τον άνθρωπο, χάρη στην οποία λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους κονδύλους ορισμένων φυτών (ραδίκι, αχλάδι της Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες), και τις περισσότερες φορές εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και λεπτή γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, συνήθως δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως γέλη, πυκνωτική και σταθεροποιητική ουσία. Η ινουλίνη που προστίθεται σε τρόφιμα μειώνει την θερμιδική τους περιεκτικότητα, αναστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας τροφής που καταναλώνεται. Λειτουργεί σε άτομα που ακολουθούν δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη λειτουργεί ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη φυσιολογικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έτσι έχει θετική επίδραση στην υγεία. <strong> Χρήση </strong> Καταναλώστε 20g την ημέρα - αναμείξτε τη σκόνη με περίπου 100-150ml κρύου νερού ή το αγαπημένο σας ρόφημα, ανακατέψτε καλά.
Η πάστα από φουντούκια παρασκευάστηκε με 100% φουντούκια, χωρίς κανένα άλλο περιττό πρόσθετο. Η παρουσία μεγάλης ποσότητας βιταμίνης Ε στα φουντούκια με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υποστηρίζει την άμυνα του σώματος κατά των επιβλαβών επιδράσεων των ελευθέρων ριζών. Η βιταμίνη Ε που περιέχεται στα φουντούκια προστατεύει από την κακή χοληστερόλη, αποτρέποντας τις αθηροσκληρωτικές αλλαγές, κάτι που είναι σημαντικό στην πρόληψη του εμφράγματος του μυοκαρδίου. Επιπλέον, τα φουντούκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών B που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, βιταμίνη C, A, K, φολικό οξύ, κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Οι ξηροί καρποί είναι πηγή υγιών λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> ψημένα φουντούκια & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 2900kJ/702kcal - 35% RWS*λίπος*λίπος*λίπος*λίπος* 63g - 90% περιλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 4.51g - 23% υδατάνθρακες 14.9g - 6% περιλαμβανομένων των σακχάρων 3.