Ουσία Μουνγκ Μπούνεν
Οι μουνγκ μπούνεν είναι άγνωστες για πολλούς ανθρώπους, χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και την Κίνα, και παρόλα αυτά σχεδόν όλοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους κάποια στιγμή.
Διαδικασία παραγωγής Μουνγκ Μπούνεν
Η ταυγέ είναι ο σπόρος που τελικά θα αναπτυχθεί σε ένα φυτό με λοβούς (γεμάτους με μουνγκ μπούνεν). Όχι μόνο η ταυγέ είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθατε σε επαφή με τις μουνγκ μπούνεν. Τρόφιμα όπως τα γυάλινα νουντλς παρασκευάζονται από τον σπόρο. Είναι ελαφρώς εύπεπτα αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά.
Υγιεινές ιδιότητες Μουνγκ Μπούνεν
Οι μουνγκ μπούνεν περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά λίγες θερμίδες. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε κάλιο (καλό για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία), φολικό οξύ, βιταμίνη B και μέταλλα.
Προέλευση
Το ρύζι είναι βασική τροφή για περισσότερα από τα μισά μέλη του παγκόσμιου πληθυσμού. Η συντριπτική πλειοψηφία καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους.
Επεξεργασία σε σκόνη πρωτεΐνης
Αφού συγκομιστεί το ρύζι, αλέθεται σε αλεύρι ρυζιού. Μετά από αυτή τη διαδικασία, αναμιγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, στη συνέχεια φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη ασπραδιού αυγού ρυζιού παράγεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται η πλειονότητα της πρωτεΐνης.
Πρωτεΐνη
Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα κύριο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες ανακάμπτουν και επομένως χρειάζονται πρώτες ύλες, όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης). Αυτή η σκόνη ασπραδιού αυγού ρυζιού είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Χρήση
Αυτή η σκόνη ρυζιού από την Κίνα μπορεί να είναι…
Πούδρα από σιτάρι
Το σιτάρι αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Γόνιμο έδαφος, πολύ ήλιος και καθαρός αέρας δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των χόρτων. Πριν η φυτεία γίνει ώριμη, συγκομίζεται. Τους χειμερινούς μήνες αναπτύσσονται αργά, συγκεντρώνοντας έτσι πολλές βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι κρίσιμο να συγκομιστεί σε αυτό το στάδιο της ζωής, καθώς αν συγκομιστεί αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θρεπτικών συστατικών.
Ιδιότητες
Το σιτάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ανά γραμμάριο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από το γάλα και τα αυγά. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη συντήρηση και την ανάπτυξη των μυών, ενώ το σιτάρι περιέχει επίσης πολύ ασβέστιο. Το ασβέστιο συμβάλλει στη διατήρηση των οστών, των δοντιών, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και της μυϊκής λειτουργίας.
Σιτάρι ΕΕ ή Νέα Ζηλανδία;
Πολλό σιτάρι προέρχεται από την Κίνα, η ποιότητα του οποίου είναι συνήθως χαμηλότερη από αυτή του Ευρωπαϊκού ή Νεοζηλανδικού σιταριού.…
Δισκία Σπιρουλίνας
Η σπιρουλίνα είναι ένα πολυκύτταρο κυανοβακτήριο, το οποίο απαντάται σε λίμνες και ποτάμια στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Παράγει τη δική της ενέργεια από το ηλιακό φως, έχει υψηλή αντοχή στο αλάτι και ευδοκιμεί σε αλκαλικά νερά. Η σπιρουλίνα καλλιεργείται σε μια χερσόνησο στη Θάλασσα της Κίνας. Αυτή η τοποθεσία προσφέρει σταθερά ζεστές θερμοκρασίες και πολλές ώρες ηλιοφάνειας, απαραίτητες για την ανάπτυξή της. Η σπιρουλίνα είναι εύπεπτη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Η δύναμη των δισκίων άλγης
Η σπιρουλίνα είναι γεμάτη πρωτεΐνη και καταναλωνόταν σε προηγούμενους αιώνες από τους Αζτέκους και τους Μάγια. Επιπλέον, η σπιρουλίνα περιέχει αρκετά λιπαρά οξέα και βήτα-καροτένιο, βιταμίνες B και μέταλλα. Τα οργανικά δισκία σπιρουλίνας μας παρέχουν μια αμόλυντη ώθηση ενέργειας και συμβάλλουν στην καύση λίπους. Για αυτόν τον λόγο, τα συμπληρώματα σπιρουλίνας καταναλώνονται από διάφορους αθλητές.
"Προέλευση και ιστορία Σακχαρόζη Ερυθριτόλη
Η ερυθριτόλη είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία που απαντάται σε ορισμένα φρούτα (όπως καρπούζι, σταφύλι και αχλάδι) και μανιτάρια. Η ερυθριτόλη είναι η μοναδική φυσική πολυόλη και παράγεται μέσω ζύμωσης γλυκόζης με φυσικά ένζυμα.
Διαδικασία παραγωγής, Συγκομιδή και επεξεργασία Ερυθριτόλης
Μετά τη ζύμωση, η ερυθριτόλη ξηραίνεται, φιλτράρεται και καθαρίζεται. Μετά από αυτή τη διαδικασία, είναι λευκοί κόκκοι που μοιάζουν με ζάχαρη. Η ερυθριτόλη είναι κατάλληλη ως υποκατάστατο της ζάχαρης.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Η ερυθριτόλη είναι κατάλληλη ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Η ερυθριτόλη απορροφάται γρήγορα στο αίμα, με μέγιστες ποσότητες σε λιγότερο από δύο ώρες; το μεγαλύτερο μέρος μιας από του στόματος δόσης (80 έως 90%) εκκρίνεται αμετάβλητο στα ούρα εντός 24 ωρών. Η ερυθριτόλη δεν έχει καμία επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή στα επίπεδα ινσουλίνης και μπορεί επομένως να είναι κατάλληλη για διαβητικούς…"
Maranta arundinacea: Το βιολογικό αλεύρι Arrowroot Pfeilwurzel από την VehGro είναι ένα εξαιρετικό συνδετικό υλικό για κρεμώδεις σάλτσες και βερνίκια με ουδέτερη γεύση. Χρησιμοποιήστε μόνο το μισό από την κανονική ποσότητα αλευριού από την πιλοτή, όπως θα κάνατε με το κανονικό αλεύρι. Η σωστή ποσότητα εξαρτάται από την επιθυμητή πυκνότητα του υγρού.
Η γλυκιά μεξικανική
Σιρόπι αγαύης προέρχεται από το μπλε-γκρι φυτό Agave Tequilana από το Μεξικό.
Παραγωγή ελαφρού σιροπιού αγαύης
Το σιρόπι αγαύης παρασκευάζεται από τον χυμό στον πυρήνα (πινα) του φυτού αγαύης. Αυτός ο χυμός θερμαίνεται και συγκεντρώνεται σε σιρόπι. Ανάλογα με τον βαθμό θέρμανσης και συγκέντρωσης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σιρόπι από ανοιχτό έως σκούρο κεχριμπάρι.
Εφαρμογές σιροπιού αγαύης ελαφρού τύπου
Τα σιρόπια αγαύης χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο ζάχαρης, ως υποκατάστατο μελιού (από χορτοφάγους) και σε διάφορες μπάρες δημητριακών ως συνδετικό υλικό. Το ανοιχτόχρωμο σιρόπι αγαύης έχει ήπια και σχεδόν ουδέτερη γεύση και γι' αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε πιάτα και ποτά με λεπτή γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες του σιροπιού αγαύης
Το σιρόπι αγαύης είναι πλούσιο σε φρουκτόζη, η οποία έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι επεξεργάζεται αργά από το σώμα σας. Έτσι, η κατανάλωση σιροπιού αγαύης δεν προκαλεί γρήγορες διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος. Ωστόσο, η κατανάλωση υπερβολικής φρουκτόζης δεν είναι τόσο υγιεινή, οπότε χρησιμοποιήστε το με μέτρο.
Σκόνη μπαομπάμπ
Ο μπαομπάμπ είναι ο καρπός του δέντρου μπαομπάμπ, που ονομάζεται επίσης Adansonia Digitata ή δέντρο του πιθήκου. Το τελευταίο όνομα το οφείλει στις πολλές ποικιλίες πιθήκων που ζουν από τους καρπούς του μπαομπάμπ. Το δέντρο μπορεί να ζήσει πολύ καιρό και είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Αφρική. Όχι μόνο ο καρπός είναι χρήσιμος για τη ζωή στην Αφρική. Σ σχεδόν όλα τα μέρη του δέντρου είναι χρήσιμα, γι' αυτό και ονομάζεται δημοφιλώς "Δέντρο της Ζωής". Ένα ωραίο παράδειγμα είναι ότι χρησιμοποιεί τον κορμό του ως δεξαμενή νερού. Κατά την περίοδο των βροχών, το δέντρο του πιθήκου παρέχει επαρκείς αποθέσεις ώστε να μπορεί να επιβιώσει τις ξηρές περιόδους. Η φυλή στη συνέχεια χρησιμοποιείται από τον πληθυσμό ως κατάστημα, στάβλος ή καταφύγιο λεωφορείου. Ο καρπός έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Η σκόνη μπαομπάμπ είναι επίσης εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Αφού ο καρπός επεξεργαστεί σε σκόνη, αποτελείται κατά περίπου 50% από ίνες (pectin), οι οποίες λειτουργούν ως πρεβιοτικά.
Μια εξαιρετική τροφή δύναμης<…
Πολυτελές Σκόνη Ψυλλίου 99% Βιολογικό
Η Σκόνη Ψυλλίου 99% Βιολογικό από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή και φροντίδα για τους ανθρώπους και τη φύση.
Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και της υψηλότερης ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που έχουμε επιλέξει προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί.
Η βιολογική σήμανση σημαίνει 100% ελεγχόμενο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ότι είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πρόσθετα όπως ζάχαρη και λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχετικά με τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Αναζητάτε χονδρέμπορο ή εισαγωγέα Σκόνης Ψυλλίου 99% Βιολογικό;
Η VehGro είναι χονδρέμπορος Σκόνης Ψυλλίου και χιλιάδων άλλων βιολογικών συστατικών που προσφέρουμε είτε ως μεμονωμένα συστατικά είτε σε μίγμα.
Προέλευση
Το καπνιστό αλάτι Σουαβίας παράγεται σύμφωνα με αιώνιες συνταγές σε μια μικρή καπνιστήρια στις Σουαβικές Άλπεις, στην καρδιά του Βρανδεμβούργου. Με πολλή αγάπη και εμπειρία, το παραδοσιακά συγκομισμένο θαλασσινό αλάτι καπνίζεται για 6 έως 7 ημέρες σε θερμοκρασία μεταξύ 15°C και 23°C. Έτσι δημιουργείται το καπνιστό αλάτι Σουαβίας. Το αποτέλεσμα είναι το καπνιστό αλάτι Σουαβίας με μια έντονη γευστική εμπειρία.
Μέγιστο 150 κιλά μπορούν να καπνιστούν ανά κύκλο καπνίσματος. Αυτό μπορεί να γίνει 2 έως 3 φορές, μετά από το οποίο η όλη εγκατάσταση πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί ώστε να αφαιρεθούν όλες οι καταθέσεις όπως πίσσα και καπνιά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αποτραπεί η παρουσία αυτών των σωματιδίων στο τελικό προϊόν.
Γεύση και χρήση
Ένα μείγμα ξύλου ελάτης και οξιάς παρέχει το έντονο άρωμα καπνού. Το καπνιστό αλάτι Σουαβίας συνδυάζεται τέλεια με πιάτα αυγών, στιφάδο και τυπικά πιάτα Σουαβίας όπως φακές και λουκάνικα. Το καπνιστό αλάτι μας είναι ένα φυσικό προϊόν. Φυσικές δια…
Προέλευση της καρύδας: Η καρύδα (Cocos nucifera) προέρχεται από την καρυδιά. Οι καρυδιές αναπτύσσονται κυρίως σε τροπικές χώρες. Ο καρπός της καρύδας βρίσκεται σε μια πράσινη φλούδα. Αφού αφαιρεθεί το πράσινο μέρος, μένει η τριχωτή, καφέ και ξυλώδης καρύδα. Η καφέ σφαίρα έχει διάμετρο 10 έως 15 εκατοστά και περιέχει τη λευκή σάρκα. Οι καρύδες καλλιεργήθηκαν πρώτα στη Νοτιοανατολική Ασία, και σήμερα οι περισσότερες καρύδες προέρχονται από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ινδία. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το προϊόν μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω άρθρο για το λάδι καρύδας. Διαδικασία παραγωγής λαδιού καρύδας χωρίς άρωμα: Η σάρκα της καρύδας έχει γλυκιά, ξηρή γεύση. Μετά τη συγκομιδή της καρύδας, αυτή επεξεργάζεται σε λάδι. Το λάδι καρύδας εξάγεται από τη ξηρή σάρκα της καρύδας.
Τι είναι η σκόνη MSM;
Η MSM είναι η συντομογραφία του Μεθυλοσουλφονυλομεθανίου, το οποίο μοιάζει με μια καθαρή λευκή κρυσταλλική σκόνη που διαλύεται εύκολα σε υγρά. Παράγεται με την εξάτμιση μικρών σωματιδίων από τον ωκεανό. Η εξ evaporated σκόνη ανυψώνεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και στη συνέχεια επιστρέφει στη γη μέσω της βροχής. Με τη βοήθεια της σκόνης MSM μπορείτε να αναπληρώσετε την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε θείο με φυσικό τρόπο. Η MSM βρίσκεται φυσικά στο νερό της βροχής, στα φρέσκα φρούτα, στα φρέσκα λαχανικά και στην πλουσιότερη πηγή της: το μητρικό γάλα. Κατά την επεξεργασία αυτών των τροφίμων (θέρμανση), η MSM εξαφανίζεται γρήγορα. Η σκόνη MSM έχει μια γεύση που χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθίσετε.
Λουλούδι που ονομάζεται από τον ήλιο
Ο ηλίανθος είναι ιθαγενής στη Βόρεια Κεντρική Αμερική. Ο ηλίανθος ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Σε ηλιόλουστες μέρες, η κεφαλή του λουλουδιού γυρίζει με τον ήλιο.
Θρεπτικά συστατικά στους σπόρους ηλίανθου
Ο σπόρος ηλίανθου είναι ο καρπός ενός ηλίανθου. Είναι βρώσιμοι όταν αφαιρεθούν από το κέλυφος. Οι σπόροι ηλίανθου περιέχουν κυρίως βιταμίνες B και E, φώσφορο, χαλκό, μαγνήσιο και το ισχυρό αντιοξειδωτικό σελήνιο.
Κατανάλωση σπόρων ηλίανθου
Φάτε αυτούς τους υγιεινούς σπόρους σκέτους ή ανακατέψτε τους με άλλους σπόρους και καρπούς σε ένα μείγμα σούπερ τροφίμων, το οποίο μπορείτε να προσθέσετε στο γιαούρτι ή να πασπαλίσετε στη σαλάτα σας.
Αυθεντικό Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλμυρή περιοχή στο Πακιστάν. Η αλμυρή περιοχή ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλαΐων όρος. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες αλάτες στην αγορά έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει πλύνει...
Ρεβίθια, γνωστά και ως ρεβίθια Garbanzo, είναι μια λοβοειδής καλλιέργεια που πιθανότατα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Τα ρεβίθια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, ίνες και μέταλλα. Έχουν μια ελαφρώς γλυκιά γεύση. Τα ρεβίθια είναι γνωστά ως κύριο συστατικό του χούμους και των φαλάφελ, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως λαχανικό σε ένα ζεστό γεύμα ή ως βάση για μια σαλάτα. Ρεβίθια Ολόκληρα ΒΙΟ: Τα Ρεβίθια Ολόκληρα ΒΙΟ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (Βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Σε σύγκριση με τα συμβατικά ροφήματα superfood/ενέργειας, το Matcha Magic Superfood Drink δεν έχει ούτε την τυπική μυρωδιά ή γεύση από ζελεδάκια, αλλά ευχάριστη φρεσκάδα από μάνγκο και εσπεριδοειδή. Η φυσική καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά στο Matcha Energydrink αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσης για ώρες. Διασφαλίζει καθαρότητα και εγρήγορση ενώ προσφέρει ηρεμία.
Αυτή η εκδοχή superfood περιέχει λιγότερη ενέργεια από την εκδοχή Energy Drink, αλλά διπλάσια ποσότητα Matcha.
Η φυσική δύναμη διασφαλίζεται για έως 6 ώρες, και όλα αυτά χωρίς καφεΐνη. Σε κουτάκια των 250 ml.
"Προέλευση
Η Μoringa, γνωστή και ως δέντρο του ντραμστικ, προέρχεται από την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Σήμερα καλλιεργείται και εκτός αυτών των περιοχών. Μπορεί να βρεθεί στην τροπική Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η Moringa oleifera είναι κυρίως γνωστή ως μια σημαντική πηγή τροφής. Περιγράφεται ως η 'φυσική τροφή των τροπικών'. Το δέντρο έχει πολλές εφαρμογές στην παραδοσιακή ιατρική στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, και παράγει βρώσιμους λοβούς, οι οποίοι έχουν γεύση παρόμοια με αυτήν των σπαραγγιών.
Επεξεργασία
Τα φύλλα της moringa συλλέγονται από βιολογικά δέντρα στην Ινδία. Τα φύλλα ταξινομούνται, πλένονται, στραγγίζονται και ξηραίνονται στη σκιά. Τέλος, τα φύλλα αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη.
Γεύση και χρήση
Αυτή η σκόνη moringa από την Ινδία έχει έντονο πράσινο χρώμα και φρέσκια γεύση. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτή του σπανακιού. Morin…"
Προέλευση και Ιστορία Σπόρου Κάνναβης
Ο σπόρος κάνναβης, που σχετίζεται με το μουριά, είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο φυτό κάνναβης, όπως η μαριχουάνα, δεν έχει ψυχοδραστική επίδραση. Ο σπόρος θεωρείται η πιο εύκολα βρώσιμη και εύπεπτη μορφή πρωτεΐνης λόγω του υψηλού ποσοστού Εδεστίνης. Έχει μια λεπτή ξηροκαρπάτη γεύση που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως κρεμώδης.
Διαδικασία Παραγωγής Σπόρου Κάνναβης
Έτσι, η παραγωγή ξεκινά με την καλλιέργεια της Κάνναβης Σάτιβα. Η κάνναβη που καλλιεργείται περιέχει σχεδόν καμία ψυχοδραστική ουσία. Στην πραγματικότητα, τα φυτά χωρίς αυτές τις ουσίες έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες.
Υγιεινές Ιδιότητες Σπόρου Κάνναβης και Εφαρμογές
Ο σπόρος κάνναβης περιέχει πολλά αμινοξέα και είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα απαραίτητα αμινοξέα στον σπόρο κάνναβης είναι πολύ σημαντικά για το σώμα σας και μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο από τη διατροφή. Ο σπόρος κάνναβης είναι μία από τις πλουσιότερες και καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεϊνών, βιταμίνης...
Προέλευση και ιστορία του Χόρτου Κριθαριού
Το χόρτο κριθαριού είναι ένα είδος γρασιδιού που αναπτύσσεται στην ΕΕ.
Συγκομιδή Χόρτου Κριθαριού
Όταν το φυτό προετοιμάζεται για την αναπαραγωγική φάση, όλες οι θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στους βλαστούς. Αυτή είναι η στιγμή για τη συγκομιδή. Αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς τους επεξεργαζόμαστε σε σκόνη χόρτου σιταριού. Το φυτό κριθαριού καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και ήταν μία από τις πρώτες καλλιέργειες που εξημερώθηκαν για ανθρώπινη χρήση. Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συγκομίζαν τόσο το κριθάρι όσο και τους νεαρούς βλαστούς, και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του φυτού κριθαριού ως σημαντική θρησκευτική προσφορά στη Βίβλο.
Υγιεινές ιδιότητες του Χόρτου Κριθαριού και εφαρμογές
Το χόρτο κριθαριού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, χαλκό, αμινοξέα, ένζυμα και χλωροφύλλη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση ισχυρών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τη γνωστική λειτουργία...
Προέλευση του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος είναι ο σπόρος του λιναριού, ενός φυτού που καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό. Ο λιναρόσπορος καλλιεργείται ως τροφή και ίνα σε περιοχές με εύκρατο κλίμα. Τα πιο κατάλληλα εδάφη για το λιναρί, εκτός από τα αλλουβιακά, είναι τα βαθιά αργιλώδη εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη. Το λιναρί συχνά αναπτύσσεται ακριβώς πάνω από τη γραμμή του νερού σε βάλτους με κράνμπερι. Η βαριά άργιλος δεν είναι κατάλληλη, όπως και τα εδάφη με χαλίκι ή ξηρή άμμο.
Διαδικασία παραγωγής ολόκληρου λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος που καλλιεργείται για ολόκληρο λιναρόσπορο επιτρέπεται να ωριμάσει μέχρι οι σπόροι να γίνουν κίτρινοι και να αρχίσουν να σπάνε, και στη συνέχεια συγκομίζεται. Αυτό μπορεί να γίνει κόβοντας μόνο τις κεφαλές των φυτών ή ολόκληρο το φυτό. Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι λιναριού καθαρίζονται και είναι έτοιμοι προς συσκευασία.
Υγιεινές ιδιότητες του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος περιέχει βιταμίνες B1 και B2, κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και ωμέγα 6. Επιπλέον, ο λιναρόσπορος, ως φυτικό προϊόν, περιέχει πολλές διαφορετικές και απαραίτητες...
Καταγωγή και Ιστορία Σπόρων Κάνναβης: Οι σπόροι κάνναβης, συγγενείς με τη μουριά, είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά θεραπευτικά φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο φυτό κάνναβης, όπως η μαριχουάνα, δεν έχει ψυχοδραστική επίδραση. Ο σπόρος θεωρείται η πιο εύπεπτη και εύκολα αφομοιώσιμη μορφή πρωτεΐνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε εδεστίνη. Έχει μια λεπτή ξηροκαρπάτη γεύση, που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως κρεμώδης. Διαδικασία Παραγωγής Σπόρων Κάνναβης: Η παραγωγή ξεκινά λοιπόν με την καλλιέργεια της Cannabis Sativa. Η καλλιεργημένη κάνναβη περιέχει σχεδόν καμία ψυχοδραστική ουσία. Στην πραγματικότητα, τα φυτά χωρίς αυτές τις ουσίες έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Υγειονομικές Ιδιότητες Σπόρων Κάνναβης και Εφαρμογές: Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν πολλές αμινοξέες και είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Προέλευση και ιστορία
Το Kala Namak, γνωστό και ως μαύρο αλάτι, είναι ένα αλατισμένο κοκκώδες προϊόν που προέρχεται από το Πακιστάν. Αυτό το αλάτι είναι φυσικά καθαρό και ακατέργαστο ηφαιστειακό ορυκτό αλάτι και επεξεργάζεται σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις. Το αλάτι χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε θειικό νάτριο και σίδηρο.
Παραδοσιακά, αυτό το αλάτι εξορύσσεται από ορυχεία στο Πακιστάν. Η πρώτη ύλη πρέπει να θερμαίνεται για 24 ώρες σε φούρνο, ενώ βρίσκεται σε κλειστό κεραμικό δοχείο μαζί με ξυλάνθρακα. Κατά τη διάρκεια αυτών των 24 ωρών, το θειικό νάτριο μετατρέπεται σε θειούχο υδρογόνο και θειούχο νάτριο, γεγονός που δίνει στο Kala Namak το σκούρο χρώμα του. Μετά τη θέρμανση, ψύχεται, αποθηκεύεται και ωριμάζει.
Γεύση και χρήση
Το Kala Namak προσφέρει στα τρόφιμα μια γεύση θείου που είναι παρόμοια με τη γεύση των βρασμένων αυγών. Στην ινδική κουζίνα, αυτό είναι πολύ επιθυμητό και το Kala Namak χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για φρουτοσαλάτες, τσάτνεϊ ή στα δημοφιλή Raitas. Το αλάτι χρησιμοποιείται...
Ιστορία και Προέλευση
Ο κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε για πρώτη φορά από τους Ολμέκους στο Μεξικό ήδη από το 1000 π.Χ. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν κυρίως για την ενίσχυση ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Ο κακάο έγινε μέρος τελετουργικών και οι κόκκοι κακάο ήταν μέσο πληρωμής. Στον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν τον κακάο στην Ευρώπη.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Τα δέντρα κακάο εισήχθησαν στην Ασία και τη Δυτική Αφρική μέσω αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη.
Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τα τροπικά κλίματα της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Το δέντρο Theobroma cacao είναι ιερό για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο από το δέντρο συλλέγονται με το χέρι και οι ωμοί κόκκοι καθαρίζονται στη συνέχεια σε φυσικό νερό και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι η διατροφή...
Ουσία
Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονη γεύση και άρωμα εσπεριδοειδών. Το βότανο χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο.
Χρήση
Το λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, βοδινό και ψάρι. Δίνει μια φρέσκια και ξινή γεύση, που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Αποξηραίνοντας και αλέθοντας τους μίσχους του φυτού, προκύπτει μια απαλό πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη σκόνη λεμονόχορτου είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από το φρέσκο λεμονόχορτο, οπότε προσέξτε την ποσότητα σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι πίνεται εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον, το λεμονόχορτο ανανεώνει την αναπνοή σας σε μεγάλο βαθμό!
Προέλευση θαλασσινού αλατιού Κέλτικης προέλευσης
Το θαλασσινό αλάτι Κέλτικης προέλευσης εξορύσσεται στη Γαλλία, στη Βρετάνη. Το αλάτι είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα και μαγνήσιο. Το αλάτι έχει μεγάλους γκρίζους κρυστάλλους. Το ανοιχτό γκρι χρώμα δημιουργείται από την απορρόφηση των μετάλλων από τον πηλό στα αλατωρυχεία.
Διαδικασία παραγωγής θαλασσινού αλατιού Κέλτικης προέλευσης
Μετά την εξόρυξη, το αλάτι ξηραίνεται, αλλά όχι εντελώς. Το αλάτι διατηρεί περίπου 5% υγρασία, κάτι που συμβάλλει στον χαρακτήρα του.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το θαλασσινό αλάτι Κέλτικης προέλευσης περιέχει ένα πολύ σημαντικό μέταλλο, το μαγνήσιο (επειδή δεν πλένεται), το οποίο διατηρεί την αρτηριακή σας πίεση χαμηλή. Διεγείρει την παραγωγή του γαστρικού σας οξέος. Το γαστρικό οξύ είναι απαραίτητο για καλή πέψη. Το θαλασσινό αλάτι Κέλτικης προέλευσης σας βοηθά να απορροφάτε καλύτερα τις βιταμίνες. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετά υγιή λίπη κάθε μέρα.
Προέλευση
Η σκόνη φλούδας λεμονιού παρασκευάζεται από τη φλούδα του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένας καρπός της λεμονιάς (Citrus Limonum). Το λεμόνι είναι εγγενές στην Ασία, αλλά τώρα είναι κοινό γύρω από τη Μεσόγειο και την Αμερική. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή. Η φλούδα λεμονιού περιέχει έως και 10 φορές περισσότερα βασικά θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήσεις
Η σκόνη φλούδας λεμονιού περιέχει βιταμίνες A και C καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, η φλούδα λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Και τα δύο μέρη, το κίτρινο και το λευκό της φλούδας λεμονιού, χρησιμοποιούνται σε αυτή τη σκόνη, γεγονός που μπορεί να της δώσει πικρή γεύση.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα παρόντα φλαβονοειδή διασφαλίζει ότι αυτό το προϊόν είναι μια υγιεινή προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού μπορεί να προστεθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές όπως σαλάτες, σε επιδόρπια, σε αρτοσκευάσματα και σε πιάτα με κρέας. Αυτό το φρέσκο μπαχαρικό χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε τσάι.
Προέλευση και ιστορία του τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι μια καλλιεργημένη ρίζα. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμφανίζεται φυσικά στην άγρια φύση. Ωστόσο, το τζίντζερ υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Αυστρονησίους στη ναυτική Νοτιοανατολική Ασία, περίπου 3000 χρόνια πριν από τον Χριστό. Χάρη σε μια προϊστορική μετανάστευση μέσω θάλασσας, οι Αυστρονησίοι επεκτάθηκαν από τη Μαδαγασκάρη στη Χαβάη μέχρι το 1500 π.Χ. Και κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστεύσεων, η ρίζα του τζίντζερ ήρθε μαζί τους. Γύρω στον πρώτο αιώνα π.Χ., το τζίντζερ έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη μέσω της Ινδίας. Σήμερα, η πλειονότητα της παγκόσμιας παραγωγής τζίντζερ πραγματοποιείται στην Ινδία.
Ιδιότητες του Τζίντζερ
Το τζίντζερ σχετίζεται με τον κουρκουμά, την κάρδαμο και τη γαλαγκα. Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως βότανο και ως πολύπλευρο μπαχαρικό. Χρησιμοποιείται σε τσάγια, ως γεύση για λαχανικά, σε γλυκά και αλκοολούχα ποτά, αλλά και επεξεργασμένο σε ξύδι (όπως τα τουρσιά).
Υγιεινές ιδιότητες του Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του και την θετική του επίδραση…
Πόροι και ιστορία
Το Kala Namak, γνωστό και ως μαύρο αλάτι, είναι ένα αλατισμένο κοκκώδες προϊόν από το Πακιστάν. Αυτό το αλάτι είναι φυσικά καθαρό και ακατέργαστο ηφαιστειακό ορυκτό αλάτι και επεξεργάζεται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους που χρονολογούνται αιώνες πίσω. Το αλάτι χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε θειούχο νερό και σίδηρο.
Παραδοσιακά, αυτό το αλάτι εξάγεται από ορυχεία στο Πακιστάν. Το πρώτο υλικό πρέπει να θερμανθεί σε μια κατσαρόλα για 24 ώρες ενώ βρίσκεται σε σφραγισμένο κεραμικό δοχείο μαζί με κάρβουνο. Κατά τη διάρκεια αυτών των 24 ωρών, το θειικό νάτριο μετατρέπεται σε υδρόθειο και θειούχο νάτριο, που δίνει στο Kala Namak το σκούρο χρώμα του. Μετά τη θέρμανση, ψύχεται, αποθηκεύεται και ωριμάζει.
Γεύση και Χρήση
Το Kala Namak προσφέρει στα τρόφιμα μια γεύση θείου παρόμοια με αυτή των βρασμένων αυγών. Στην ινδική κουζίνα, αυτό είναι ιδιαίτερα επιθυμητό και το Kala Namak χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για φρουτοσαλάτες, τσάτνεϊ ή στα δημοφιλή Raitas. Το αλάτι συνιστάται ιδιαίτερα με λαχανικά και εξωτικά φρούτα, αλλά και με...
Προέλευση του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος είναι ο σπόρος του λιναριού, ενός φυτού που καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό. Ο λιναρόσπορος καλλιεργείται ως τροφή και ίνα σε περιοχές με μέτριο κλίμα. Οι πιο κατάλληλες εκτάσεις για το λιναρί είναι οι βαθιές αργιλώδεις γαίες με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη, εκτός από τις αλλουβιακές. Το λινάρι συχνά αναπτύσσεται ακριβώς πάνω από τη γραμμή του νερού σε βάλτους με κράνμπερι. Οι βαριές αργίλοι είναι ακατάλληλες, όπως και οι πετρώδεις ή ξηρές αμμώδεις γαίες.
Διαδικασία παραγωγής ολόκληρου του λιναρόσπορου
Το λινάρι που καλλιεργείται για ολόκληρο λιναρόσπορο επιτρέπεται να ωριμάσει μέχρι οι σπόροι να γίνουν κίτρινοι και να αρχίσουν να σπάζουν, και στη συνέχεια συγκομίζεται. Αυτό μπορεί να γίνει κόβοντας μόνο τις κορυφές των φυτών ή ολόκληρο το φυτό. Μετά τη συγκομιδή, οι λιναρόσποροι καθαρίζονται και είναι έτοιμοι για συσκευασία.
Υγιεινές ιδιότητες του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος περιέχει βιταμίνες B1 και B2, κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, ο λιναρόσπορος περιέχει για ένα φυτικό...