D-γλυκόζη
Η γλυκόζη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη χημική ένωση. Αυτή η σκόνη γλυκόζης ονομάζεται επίσης D-γλυκόζη. Η D-γλυκόζη είναι επίσης γνωστή ως ζάχαρη σταφυλιού ή δεξτρόζη. Η D-γλυκόζη είναι ένα μονοσακχαρίδιο (μονάδα ζάχαρης), μια υποκατηγορία υδατανθράκων. Είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας. Η γλυκόζη παράγεται από φυτά και τις περισσότερες άλγες μέσω της φωτοσύνθεσης (μετατροπή του φωτός σε υδατάνθρακες).
Δείκτης Δεξτρόζης (DE)
Ο αριθμός DE της γλυκόζης λέει κάτι για τη δύναμη σύνδεσης και τη γλυκύτητα της γλυκόζης και εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο έχει εφαρμοστεί η υδρόλυση. Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη μέσω της υδρόλυσης. Σε μια κλίμακα από 0 - 100, το 0 είναι καθαρό άμυλο και το 100 καθαρή γλυκόζη. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερη είναι η δύναμη σύνδεσης του προϊόντος. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερη είναι η γλυκύτητα.
Χρήση
Η γλυκόζη μπορεί να απορροφηθεί άμεσα από το λεπτό έντερο μέσω του αίματος. Όταν κυκλοφορεί στο αίμα, η γλυκόζη απορροφάται σε...
Προέλευση
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι των Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι των Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες περιοχές του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι επεξεργασμένα...
Προέλευση Ιμαλαΐων Κρυσταλλικού Αλατιού
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλάια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις Τιβετιανές υψίπεδες. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά…
Προέλευση και ιστορία του Λαδιού Καρύδας
Το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας έχει μια λιπαρή υφή. Η σύγκριση του βιολογικού λαδιού καρύδας με κάποιο άλλο φυσικό προϊόν είναι σχεδόν αδύνατη. Μερικές φορές η μυρωδιά αναπαράγεται τεχνητά (και χημικά), αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με το αυθεντικό.
Διαδικασία παραγωγής, Συγκομιδή και Επεξεργασία του Λαδιού Καρύδας
Το ψυχρής έκθλιψης λάδι καρύδας εξάγεται άμεσα από τον καρπό. Το λάδι καρύδας έχει λευκό χρώμα και μια αρκετά μυστηριώδη μυρωδιά.
Υγιεινές ιδιότητες του Λαδιού Καρύδας και εφαρμογές
Το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και αυτό έχει σαφείς λόγους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή λάδια στον κόσμο. Το βιολογικό λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αμέτρητους τρόπους: ενσωματωμένο σε πιάτα ή, για παράδειγμα, ως υπέροχο χαλαρωτικό λάδι μασάζ. Το λίπος του λαδιού καρύδας έχει μια εντελώς διαφορετική δομή και σύνθεση από το λίπος που συναντάτε σε τηγανητά σνακ ή σε γαλακτοκομικά και κρέας. Κοκ…
Εξαγόμενο Λάδι Ηλιόσπορου
Το οργανικό λάδι ηλιόσπορου μας πιέζεται από σπόρους ηλιόσπορου, που προέρχονται από την Ευρώπη.
Διαδικασία παραγωγής αποσμημένου λαδιού ηλιόσπορου
Το οργανικό λάδι ηλιόσπορου φιλτράρεται, αποσμείται και αποχρωματίζεται μέσω επεξεργασίας με ατμό και τη χρήση φυσικής λευκαντικής γης, ενεργού άνθρακα και κιτρικού οξέος.
Ειδικά χαρακτηριστικά του αποσμημένου λαδιού ηλιόσπορου
Το λάδι ηλιόσπορου είναι ουδέτερο σε γεύση και άρωμα και επομένως είναι πολύ κατάλληλο για ψήσιμο και τηγάνισμα. Είναι επίσης ιδανικό ως λάδι μαγειρικής για χορτοφάγους και vegans. Το λάδι ηλιόσπορου περιέχει πολλές βιταμίνες Ε.
Προέλευση Ιμαλαΐων Κρυσταλλικού Αλατιού
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλαΐων όρος. Το Ιμαλαΐων κρυσταλλικό αλάτι είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το Ιμαλαΐων κρυσταλλικό αλάτι σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά…
Σπόροι Chia Μαύρο Βιολογικό
Οι σπόροι Chia είναι μικροί και μαύροι. Αν τους μουλιάσετε σε νερό, γίνονται κολλώδεις ή ζελέ. Η επιστημονική ονομασία του φυτού από το οποίο συλλέγονται οι βιολογικοί σπόροι Chia είναι Salvia Hispanica. Αν και το όνομα υποδηλώνει διαφορετικά, προέρχονται από τη Νότια Αμερική και το Μεξικό (Λατινική Αμερική).
Αυτή τη στιγμή, τα φυτά καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι Chia καταναλώνονται από τον 16ο αιώνα, κυρίως για ενέργεια και αντοχή. Είναι πλέον σαφές ότι οι σπόροι Chia έχουν πράγματι υψηλή θρεπτική αξία.
Η χρήση των σπόρων Chia
Οι σπόροι Chia είναι συνήθως καφέ χρώματος, αν και συχνά είναι και μαύροι και μερικές φορές ακόμη και λευκοί. Επειδή γίνονται ζελέ όταν προστεθεί νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα ως υποκατάστατο αυγών ως πυκνωτικό και γαλακτωματοποιητή. Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους Chia χύμα από την Vehgro. Οι σπόροι Chia έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι οικονομικά προσιτοί. Μπορείτε να αλέσετε τους σπόρους Chia ή να τους χρησιμοποιήσετε ολόκληρους...
Προέλευση Ζάχαρης Panela
Η ζάχαρη panela προέρχεται αρχικά από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η ευχάριστη γλυκύτητα, με την καθαρή καραμέλα και την ελαφριά φρεσκάδα, συμπληρώνεται από μια υποτονική γεύση γλυκόριζας.
Διαδικασία παραγωγής ζάχαρης Panela
Η ζάχαρη panela προέρχεται από καθαρό χυμό ζαχαροκάλαμου, διασφαλίζοντας ότι μια σειρά πολύτιμων συστατικών όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα δεν χάνονται.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Η panela δεν είναι εκλεπτυσμένη. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα παραμένουν. Η ζάχαρη panela έχει χρυσό κίτρινο έως καραμελένιο καφέ χρώμα. Στην Κολομβία, η βιολογική ζάχαρη panela χρησιμοποιείται κυρίως σε ζεστά και κρύα ροφήματα. Ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα, η κατάλληλη ποσότητα αναμειγνύεται με κρύο ή ζεστό νερό.
Προέλευση και ιστορία
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κανέλας. Οι πιο γνωστές παραλλαγές είναι η κανέλα Ceylon και η κανέλα Cassia. Από αυτές, η κανέλα Cassia είναι πιο καυτερή και γλυκιά από την κανέλα Ceylon.
Όλοι οι τύποι σκόνης κανέλας καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες. Η σκόνη κανέλας Cassia μας προέρχεται από την Ινδονησία. Το όνομα κανέλα προέρχεται από τη λατινική λέξη canella, που σημαίνει ραβδί. Γύρω στο 2800 π.Χ. η κανέλα αναφέρεται ήδη. Επίσης, στην αρχαία Αίγυπτο η κανέλα ήταν γνωστή και χρησιμοποιούνταν σε αρώματα.
Γύρω στο 1580 οι Πορτογάλοι είχαν την κυριαρχία στη Σρι Λάνκα, πρώην Ceylon. Έτσι είχαν και το μονοπώλιο στο εμπόριο κανέλας. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να δημιουργήσουν φυτείες κανέλας στην Ινδονησία και από τότε η Ινδονησία εξάγει 8000 τόνους κανέλας ετησίως.
Γεύση και χρήση
Η κανέλα Cassia, γνωστή και ως αληθινή κανέλα, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και ε…
παλμική ζάχαρη
Το ζαχαρόχυμο εξάγεται από τα άνθη των Παλμών. Η Παλμική Αρέγκα εκτιμάται ιδιαίτερα για την υψηλή ποιότητα του ζαχαρόχυμου.
Διαδικασία επεξεργασίας
Οι παλμοί καλλιεργούνται από μια συνεταιριστική οργάνωση, στην οποία συμμετέχουν πολλοί αγρότες. Οι παλμοί καλλιεργούνται σε μια περιοχή που στο παρελθόν είχε καεί και τώρα έχει μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη βιώσιμη παραγωγή ζάχαρης με νέα ανάπτυξη παλμών. Μέσω μιας σύνθετης μεθόδου, το παχύρρευστο χυμό επεξεργάζεται σε ζάχαρη Αρέγκα. Αυτή η ζάχαρη παρέχεται από το ίδρυμα Masarang. Αυτό εγγυάται τους υψηλότερους μισθούς και εργάζεται συνεχώς για μια βιώσιμη καλλιέργεια. Επιπλέον, οι φυτείες που έχουν δημιουργηθεί προσφέρουν ένα νέο βιότοπο για απειλούμενα είδη. Η παλμική ζάχαρη μοιάζει με καστανή ζάχαρη, αλλά σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη, η παλμική ζάχαρη περιέχει πολύ περισσότερα μέταλλα, όπως μαγνήσιο και κάλιο. Η δομή της παλμικής ζάχαρης είναι παρόμοια με αυτή της ζάχαρης καστανής και έτσι...
Τσουκνίδα (Urtica dioica). Κατά την επεξεργασία αποξηραμένων τσουκνίδων, είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα επεξεργασμένα μέρη του φυτού. Μπορείτε να αποκτήσετε τα φύλλα, τις ρίζες, τους σπόρους και το βότανο (φύλλο και στέλεχος) ξεχωριστά από την τσουκνίδα. Κάθε μέρος έχει πολύ διαφορετικές υγιεινές ιδιότητες. Η σκόνη τσουκνίδας παρασκευάζεται από βότανα. Η τσουκνίδα περιέχει πολλές διαφορετικές υγιεινές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και διαφόρων βιταμινών B, βιταμινών E και K. Ορυκτά, ιδιαίτερα σίδηρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Είναι μια σημαντική πηγή χλωροφύλλης. Αλλά περιέχει επίσης τανίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά), βλέννες και ίνες.
Αυθεντικό κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλατιέρα στο Πακιστάν. Η αλατιέρα ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, κάτι που ήταν...
Ιστορία: Ο κέδρος (Juniperus Communis) είναι ένα κωνοφόρο δέντρο από την οικογένεια των κυπαρισσιών. Φυσικά απαντάται στις χώρες της Βενελούξ. Το όνομα Juniperus είναι μια κελτική λέξη που σημαίνει αγκαθωτός. Και αγκαθωτός είναι ο θάμνος του κέδρου. Το Communis σημαίνει "κοινός". Ο κέδρος είχε ήδη ρόλο στην προϊστορία. Οι σπόροι των μούρων βρέθηκαν σε στρώματα εδάφους που χρονολογούνται από την περίοδο μεταξύ 13.500 και 12.100 π.Χ. Τα μούρα και οι σπόροι βρέθηκαν σε λάκκους, κάτι που υποδηλώνει τη χρήση των μούρων ως μπαχαρικό. Χρήση: Ο κέδρος έχει μια πικάντικη, γλυκόπικρη γεύση και μια ξυλώδη και γλυκόπικρη μυρωδιά. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Οι καρποί σε σχήμα μούρου χρησιμοποιούνται για την αρωματοποίηση διαφόρων ποτών. Εκτός από τη χρήση σε ποτά, ο κέδρος χρησιμοποιείται επίσης σε μαρινάδες και ξινολάχανο.
Προέλευση
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις οροσειρές του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά είναι επεξεργασμένα...
Προέλευση Μπρόκολου
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που σχετίζεται με το κουνουπίδι. Η λέξη μπρόκολο είναι ο πληθυντικός της ιταλικής λέξης 'broccolo'. Το broccolo σημαίνει "η ανθισμένη κορυφή ενός λάχανου". Το μπρόκολο προήλθε από πρωτόγονες κουλτούρες που καλλιεργούνταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και πιθανώς βελτιώθηκε μέσω τεχνητής επιλογής σε μια νότια ιταλική χερσόνησο ή στη Σικελία.
Διαδικασία Παραγωγής Σκόνης Μπρόκολου
Μετά την καλλιέργεια, οι καλές ιδιότητες του μπρόκολου συγκεντρώνονται και επεξεργάζονται σε σκόνη μπρόκολου. Η σκόνη έχει σκούρο πράσινο χρώμα και μια λεπτή και ελαφρώς πικάντικη γεύση μπρόκολου.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές του Μπρόκολου
Το μπρόκολο έχει υγιεινές χαρακτηριστικές που μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη του σώματος. Το μπρόκολο περιέχει σχετικά υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών, βήτα-καροτίνης, ασβεστίου και βιταμίνης C, αυτές οι θρεπτικές ουσίες έχουν σημαντικές λειτουργίες για την υποστήριξη του σώματος από το εσωτερικό, όπως η πέψη, η αποκατάσταση κυττάρων και η προστασία των κυττάρων.
BIO Criollo Κάκαο σε σκόνη: Η σκόνη κακάου παράγεται από τον κόκκο κακάου, τον καρπό του δέντρου κακάου. Το δέντρο κακάου αναπτύσσεται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό και παρέχει κόκκους κακάου, από τους οποίους παράγεται, μεταξύ άλλων, σοκολάτα. Για την παραγωγή σκόνης κακάου χρησιμοποιείται η μάζα κακάου του κόκκου κακάου. Η μάζα πιέζεται υπό υψηλή πίεση, με αποτέλεσμα να προκύψει σκόνη κακάου. Οι κόκκοι κακάου περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και 3 φορές περισσότερα από το πράσινο τσάι, ενώ είναι πλούσια πηγή μετάλλων. Οι λοβοί συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Ο κακάο μας υποβάλλεται επίσης σε ζύμωση για να μειωθεί η αρχική του πικρία. Μέσω της διαδικασίας παραγωγής διατηρείται ένα σημαντικό μέρος της θρεπτικής αξίας των κόκκων, χωρίς καμία πρόσθετη ουσία. Κόκκοι Criollo: Ο κακάο μας παράγεται από 100% βιολογικά καλλιεργημένους κόκκους Criollo.
Ιστορία
Η Νεκρά Θάλασσα είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Βρίσκεται μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας και περιορίζεται από την κοιλάδα του Ιορδάνη στα βόρεια και την κοιλάδα Αράβα στα νότια. Η λίμνη βρίσκεται σε μια κοιλάδα 429 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που καθιστά την ακτή της Νεκράς Θάλασσας την χαμηλότερη χερσαία περιοχή στη Γη. Με μέση ημερήσια θερμοκρασία 40 βαθμούς, σχεδόν δεν πέφτει βροχή και ο αέρας είναι καθαρός και ελεύθερος από καπνό και ρύπους.
Η Νεκρά Θάλασσα ονομάζεται «νεκρή» λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι, που καθιστά αδύνατη τη ζωή οργανισμών στο νερό. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι καθιστά το μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα μια ευεργετική δραστηριότητα για άτομα με δερματικά προβλήματα. Το αλμυρό νερό έχει θεραπευτική δράση στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Η Νεκρά Θάλασσα συνεχίζει να βυθίζεται κάθε χρόνο, με όλο και λιγότερο νερό να υπάρχει σε αυτήν. Υπάρχουν μεγάλες περιοχές που έχουν σχεδόν μόνο αλάτι. Αυτό το αλάτι σχεδόν κόβεται και στη συνέχεια εμπορεύεται ως λουτρό…
Κριθάρι
Το κριθάρι, γνωστό και ως κριθάρι, είναι ένα αρχαίο προϊόν που ήδη καταναλωνόταν από τους Αιγυπτίους και τους Ρωμαίους. Έχει πολλές επιδράσεις στο σώμα που το καθιστούν τόσο πολύτιμο. Ο Κολόμβος το πήρε μαζί του στην Αμερική και από τότε χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε διάφορα προϊόντα. Για παράδειγμα, είναι συστατικό του ουίσκι και της μπύρας. Το κριθάρι μοιάζει με το χόρτο σίτου, αλλά περιέχει ελαφρώς περισσότερη χλωροφύλλη και αντιοξειδωτικά. Παράγεται από τα άγουρα φύλλα του κοινού κριθαριού, του οποίου το κριθάρι χρησιμοποιείται σε δημητριακά προϊόντα. Όταν το φυτό προετοιμάζεται για τη αναπαραγωγική φάση μετά από πρώιμη συγκομιδή, όλα τα θρεπτικά συστατικά συσσωρεύονται στους βλαστούς. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους θρεπτικούς βλαστούς σε σκόνη κριθαριού. Η εκδοχή από τη Νέα Ζηλανδία είναι γνωστή για την υψηλότερη ποιότητα σε σύγκριση με το κριθάρι από άλλες περιοχές του κόσμου.
Κανέλα σε σκόνη Κεϋλάνης Βιολογική
Βιολογική κανέλα Κεϋλάνης; Μια καλή επιλογή. Η κανέλα είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει τόσο σε κρύα όσο και σε ζεστά πιάτα. Το μπαχαρικό (με την λατινική ονομασία "cinnamomum verum" - γι' αυτό και η αγγλική "cinnamon") προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Στη δυτική κουζίνα, η κανέλα χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματική ουσία σε γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρά πιάτα που ταιριάζουν καλά με την κανέλα Κεϋλάνης.
Δύο κύριοι τύποι κανέλας
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (που ονομάζεται 'κανέλα Κεϋλάνης' μέχρι το 1972) και η κανέλα Κάσια, που προέρχεται από την Κίνα. Η Κεϋλάνη έχει πιο πλούσια και ήπια γεύση από την κανέλα Κάσια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για να αγοράσετε κανέλα Κεϋλάνης. Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ανοιχτό καφέ χρώματος και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που εκπέμπει αυτή η μορφή κανέλας είναι γλυκιά και συχνά περιγράφεται ως ιδιαίτερα ευχάριστη.
Παραγωγή κανέλας
Η κανέλα εξάγεται …
Τι είναι η Μαλτοδεξτρίνη;
Η Μαλτοδεξτρίνη είναι ένα πολυσακχαρίτη (υδατάνθρακας) και έχει την μοναδική ιδιότητα να μπορεί να δεσμεύει λίπη και έλαια. Χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την υφή τροφίμων και ποτών. Επίσης, χρησιμοποιείται σε κάποια σνακ, όπως για παράδειγμα σε πατατάκια. Η Μαλτοδεξτρίνη χρησιμοποιείται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής σε σκόνη από αθλητές.
DE-κατηγοριοποίηση
Οι Μαλτοδεξτρίνες κατηγοριοποιούνται με βάση την Ικανότητα Δεξτρόζης (DE) και μπορούν να έχουν τιμή DE από 3 έως 20. Οι Μαλτοδεξτρίνες με χαμηλές τιμές DE έχουν μακριές αλυσίδες γλυκόζης. Δεν είναι γλυκές και έχουν υψηλή αντοχή στη θερμότητα. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή DE, τόσο πιο σύντομες είναι οι αλυσίδες γλυκόζης και επομένως τόσο πιο γλυκιά είναι η μαλτοδεξτρίνη. Οι Μαλτοδεξτρίνες με τιμή DE έως και 10 θεωρούνται μη γλυκές. Πάνω από την τιμή DE 20 είναι τόσο γλυκιά που δεν μπορεί πλέον να ονομάζεται μαλτοδεξτρίνη. Τότε ονομάζεται Σιρόπι Γλυκόζης.
Μαλτοδεξτρίνη DE-10 από Άμυλο Ταπιόκας
Αυτή…
Σπανάκι (Spinacia oleracea)
Το σπανάκι σε σκόνη είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου. Καλό για τα κόκαλά σου! Επιπλέον, η σκόνη σπανακιού βοηθάει να ελέγξεις την αίσθηση της πείνας. Περιέχει επίσης βιταμίνες A και C, ασβέστιο, σίδηρο και πολλή κάλιο, διατηρώντας την αρτηριακή σου πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεδομένου ότι η σκόνη σπανακιού περιέχει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών ουσιών από το φρέσκο σπανάκι, στο τέλος θα γίνεις πραγματικά πιο δυνατός, όπως ο Πόπεϊ!
Κάψουλες Lion's Mane Βιολογικές Nutrikraft
Το Hericium erinaceus βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Το χρώμα της χαίτης του λιονταριού είναι λευκό έως ανοιχτό πορτοκαλί. Μετά τη συγκομιδή, επεξεργάζεται σε λεπτή σκόνη και στη συνέχεια ενσωματώνεται σε κάψουλες στην Ολλανδία.
Ο μύκητας Lion's Mane, γνωστός επίσης ως Monkey Head ή Hericium, περιέχει μια ποικιλία βιοδραστικών ουσιών. Περιέχει όλα τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα. Το φρουτώδες σώμα περιέχει 19 ελεύθερα αμινοξέα και πλήθος μικροθρεπτικών συστατικών. Με τα στοιχεία ψευδάργυρος, σίδηρος, σελήνιο και γερμάνιο, είναι μια φυσική πηγή πολλών σημαντικών ουσιών.
Ο μύκητας Lion's Mane συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου μέσω της ρυθμιστικής του δράσης κατά τη διάρκεια και μετά από μια αντίδραση στρες στον εγκέφαλο. Μπορεί επίσης να προάγει τη μυελίνωση, η οποία είναι η διαδικασία με την οποία μεταδίδονται τα σήματα μέσω των νεύρων.
Το σελήνιο είναι ένας σημαντικός παράγοντας προστασίας των κυττάρων, η αντιοξειδωτική του ικανότητα είναι υψηλή.
Το βούτυρο καριτέ εξάγεται με παραδοσιακές μεθόδους από τους καρπούς του δέντρου καριτέ. Στη Δυτική Αφρική, χρησιμοποιείται για την περιποίηση ομορφιάς εδώ και αιώνες.
Προέλευση και ιστορία σπόρων κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης, μέλος της οικογένειας των μουριών, είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο φυτό κάνναβης, όπως η μαριχουάνα, δεν έχει ψυχοδραστική δράση. Ο σπόρος θεωρείται η πιο εύκολα βρώσιμη και εύπεπτη μορφή πρωτεΐνης λόγω του υψηλού ποσοστού Εδεστίνης. Έχει μια λεπτή, ξηρή γεύση που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως κρεμώδης.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων κάνναβης
Η παραγωγή κάνναβης ξεκινά με την καλλιέργεια της Cannabis Sativa. Η κάνναβη που καλλιεργείται περιέχει σχεδόν καθόλου ψυχοδραστικές ουσίες. Τα φυτά χωρίς αυτές τις ουσίες έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων κάνναβης και εφαρμογές
Οι βιολογικοί σπόροι κάνναβης περιέχουν πολλά αμινοξέα και είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα απαραίτητα αμινοξέα στους σπόρους κάνναβης είναι πολύ σημαντικά για το σώμα σας και μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο μέσω της διατροφής. Οι σπόροι κάνναβης είναι ένα από τα...
Ιστορία
Ο Κέδρος (Juniperus Communis) είναι ένα κωνοφόρο δέντρο από την οικογένεια των κυπαρισσιών. Εμφανίζεται φυσικά στη Βενελούξ. Το όνομα Juniperus είναι μια κελτική λέξη που σημαίνει αγκαθωτός. Και αγκαθωτός είναι ο θάμνος του κέδρου. Το Communis σημαίνει "κοινός."
Ο κέδρος έπαιξε ρόλο στην προϊστορία. Η γύρη των μούρων έχει βρεθεί σε στρώματα εδάφους, γύρω στο 13.500 - 12.100 π.Χ. Τα μούρα και οι σπόροι έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις και αυτό υποδηλώνει τη χρήση των μούρων ως μπαχαρικό.
Χρήση
Ο κέδρος έχει μια πικάντικη, πικρή γεύση με ξυλώδη και πικρή μυρωδιά. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Οι κωνοειδείς καρποί σε σχήμα μούρου χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση σε διάφορα ποτά. Εκτός από τη χρήση τους σε ποτά, ο κέδρος χρησιμοποιείται επίσης σε μαρινάδες και ξινολάχανο. Τα μούρα του κέδρου μπορούν επίσης να προστεθούν σε συμπληρώματα και προϊόντα αδυνατίσματος. Ολόκληρα μούρα κέδρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, σε γιαούρτια ή ως σνακ.
Προέλευση του Σιταριού
Οι νιφάδες σιταριού προέρχονται από το σιτάρι (Fagopyrum esculentum), ένα φυτό που ευδοκιμεί σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Το σιτάρι έχει λευκά έως ροζ άνθη. Το σιτάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρωινό, είναι κατάλληλο για ψήσιμο μπισκότων, περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και είναι εύπεπτο. Πιστεύεται ότι το σιτάρι έχει τις ρίζες του στην Κίνα και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1000 π.Χ. Στον 15ο αιώνα, η Ευρώπη ήρθε επίσης σε επαφή με το σιτάρι.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, παρακαλώ ανατρέξτε στην παρακάτω σελίδα: Άρθρο Σιτάρι
Επεξεργασία Νιφάδων Σιταριού
Οι αποφλοιωμένοι σπόροι του φυτού σιταριού πλένονται καλά πρώτα και τοποθετούνται σε δίσκους. Στη συνέχεια, οι σπόροι βλασταίνουν υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για 24 έως 48 ώρες, ή μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο βλαστός. Αυτοί οι αναπτυγμένοι βλαστοί μεταφέρονται σε διαφορετικούς δίσκους και ξηραίνονται σε ...
Προέλευση
Η ντομάτα είναι ένα φρούτο που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (solanum lycopersicum). Οι ντομάτες προήλθαν από τη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινα φρούτα, αλλά μετά από αρκετές διασταυρώσεις έγιναν κόκκινες.
Θρεπτικά Συστατικά
Οι ντομάτες περιέχουν πολλή βιταμίνη C, καροτένια, βιταμίνες B1, B2 και B6. Περιέχουν επίσης τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι καλές ποιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Αυτά μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα.
Εφαρμογές αποξηραμένων κόκκων ντομάτας:
Οι αποξηραμένοι κόκκοι ντομάτας έχουν πιο πλούσια και βαθιά γεύση ντομάτας από τις φρέσκες ντομάτες και προσφέρουν μια έκρηξη ουμάμι όταν αναμειγνύονται σε σάλτσες ζυμαρικών, σούπες, στιφάδο, ντιπ, ντρέσινγκ και αλείμματα. Είναι επίσης νόστιμοι όταν ψήνονται σε ψωμιά και μπέιγκελ.
Κύμινο (Cuminum cyminum): Οι σπόροι κύμινου είναι εξαιρετικοί για μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα για το γκριλ ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, το τσίλι, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν νόστιμα με κύμινο. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Το αλεσμένο κύμινο είναι επίσης γνωστό ως Djinten. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Ποιότητα καλαμποκάλευρου BIO: Το καλαμποκάλευρο BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα BIO εγγυάται 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.