...Ελιές Γκαέτα, αποπυρηνωμένες ιταλικές ελιές τύπου Γκαέτα, γιγάντιες ιταλικές πράσινες ελιές, παπατσέλες (πιπεριές) σε κουβάδες 5 κιλών. Σκαρόλες, φριαρέλι, μελιτζάνες και αγκινάρες σε λάδι σε βάζα 1 κιλού, ιδανικές για γέμιση ή ως ορεκτικά.
... λαχανικών και οσπρίων.
Σημασία του μονοποικιλιακού:
Όταν μιλάμε για μονοποικιλιακό ή μονοκαλλιεργητικό ελαιόλαδο, αναφερόμαστε σε λάδι που προέρχεται από ελιές που καλλιεργούνται από μια μόνο, αποκλειστική σοδειά. Ο όρος μονοκαλλιεργητικό, στην πραγματικότητα, έχει ελληνική ρίζα, "μόνος" που σημαίνει μοναδικός και "καλλιέργεια" που αναφέρεται στη σοδειά. Το μονοποικιλιακό ελαιόλαδο είναι πολύτιμο γιατί, καθώς προέρχεται από μια μόνο σοδειά, δεν παράγεται σε μεγάλες ποσότητες και, πάνω απ' όλα, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες της χρονιάς.
...Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από την εταιρεία Oro di Calamigna είναι ένα λάδι που παρασκευάζεται αποκλειστικά από ιταλικές ελιές που προέρχονται από την Ventimiglia της Σικελίας.
Η έκθλιψη αυτού του λαδιού πραγματοποιείται εντός 12 ωρών από τη συγκομιδή, αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως "ψυχρή έκθλιψη".
Το χρώμα του λαδιού είναι σμαραγδένιο με χρυσές ανταύγειες. Η γεύση αυτού...
...Η Clizia είναι η λεπτή λαχανική μαγιονέζα μας, φτιαγμένη με Σικελικές αμυγδάλες.
Ο αμυγδαλένιος είναι ο πρωταγωνιστής μιας νόστιμης, μαλακής και λεπτής κρέμας, εναλλακτικής της κλασικής μαγιονέζας. Όλη η αρωματική γεύση των Σικελικών αμυγδάλων μας και η έντονη γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από τις ελιές μας συναντιούνται στην επανεξέταση της διάσημης σάλτσας με φιλικό προς τους vegan στυλ.
...Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από προσεκτικά επιλεγμένες ελιές, ψυχρής έκθλιψης, με έντονο πράσινο χρώμα και χρυσές ανταύγειες. Έχει έντονη και διαρκή γεύση, ευχάριστη αρμονία φρουτώδους και βοτανικής νότας, με λεπτή ισορροπία μεταξύ γλυκιάς και πικάντικης επίγευσης. Συνοδεύει πιάτα με λεπτές γεύσεις, καθώς και ωμά λαχανικά ή θαλασσινά.
...Η κατσιότα φιορ ντι μποντά είναι ένα φρέσκο τυρί με προσθήκη γαλακτικών βακτηρίων, που υποβάλλεται σε μια σύντομη περίοδο ξηρασίας.
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα τυρί με ημι-σκληρή κρούστα, στο εσωτερικό του είναι κρεμώδες με γλυκιά/ελαφρώς ξινή γεύση και εξαιρετικά νόστιμο. Το παράγουμε επίσης σε παραλλαγές με πιπεριά και ελιές.
Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να το απολαύσετε μόνο του ή συνοδευόμενο από ψωμί ή κρουτόν, ή σε συνδυασμό με σαλάτες ή ορεκτικά.
... οι οργανοληπτικές χαρακτηριστικές αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από τον τύπο της καλλιεργούμενης γης, τις μεθόδους καλλιέργειας, την προσοχή που δίνεται στην έγκαιρη άλεση και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το κλίμα. Στην πραγματικότητα, οι μέσες-χαμηλές θερμοκρασίες της φθινοπωρινής περιόδου ευνοούν τον σχηματισμό ελαϊκού οξέος στις ελιές.
...Η ιδέα αυτής της κρέμας προέρχεται από μια αρχική χρωματική αντίληψη. Τα δύο προϊόντα, με σχεδόν αντίθετα χρώματα αλλά που και τα δύο τραβούσαν την προσοχή. Η ένωση των καρδιών αγκινάρας με το μαύρο τρούφα, όλα σε ελαιόλαδο, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό προϊόν ως γέμιση για ταρτίνες, πίτσες και φocacce.
Συστατικά: αγκινάρες (65%), ελαιόλαδο, ελιές, μαύρη καλοκαιρινή τρούφα (tuber aestivum Vitt.) 5%, αλάτι, αρώματα.
Συμβουλές: Εξαιρετική σάλτσα για ζυμαρικά, λευκά κρέατα ή ως βάση για σάλτσες.
...Επιλογή αλλαντικών και τυριών της ιταλικής παράδοσης. Προσούτο ωρίμανσης 30 μηνών, φιλέτο από λαιμό, σαλάμι με κόκκινο σκόρδο και τυριά πεκορίνο με μαύρη τρούφα, ελιές, πιπεριά και αγελαδινό τυρί. Έτοιμα προς απόλαυση ως σνακ ή για απεριτίφ με φίλους.
...Επιλεγμένα προϊόντα πρώτης ποιότητας, καλλιεργημένα με παραδοσιακό τρόπο χωρίς χημικές ουσίες, ντυμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Σικελίας.
Μπορούμε να προτείνουμε κονσέρβες σε λάδι όπως: ντοματίνια τσέρι από το Πακίνο, αγκινάρες, μελιτζάνες, μαύρες ελιές, πατέ αγκινάρας, πατέ μαύρης ελιάς, πιπεριές,...
...Συστατικά: Καλλιεργημένα μανιτάρια (Agaricus bisporus), λάδι σπόρων ηλίανθου, πράσινες ελιές, Λευκή τρούφα 1% (Tuber magnatum Pico), αλάτι, άρωμα, ασκορβικό οξύ: E300.
Ημερομηνία λήξης: 36 μήνες.
Τρόπος χρήσης: Είναι ιδανικό ως καρύκευμα για κρουτόν και γέμιση για ορεκτικά, κυρίως και δευτερεύοντα πιάτα, ομελέτες και ως βάση για όλα τα πιάτα με τρούφα.
Αλλεργιογόνα: Το προϊόν δεν περιέχει...
...Η Φοκάτσια Μπαρέζε παρασκευάζεται από μια ζύμη που αποτελείται από τις εξής πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας: αλεσμένο σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αλεύρι μαλακού σίτου, λεκιθίνη σόγιας, ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, λάδι ηλιόσπορου, αλάτι, μαγιά μπύρας, νερό, βελτιωτικό. Περιέχει γλουτένη και σόγια.
Γαρνιτούρα: ντοματίνια από λόφο, μαύρες ελιές, ρίγανη.
Επεξεργάζεται χειροποίητα, συσκευάζεται σε ATM και τοποθετείται σε πλαστική μεμβράνη για τρόφιμα.
Η Αγροτική Επιχείρηση Due Palmenti βρίσκεται στην Πεντάρα, στην καρδιά της ανατολικής Σικελίας, και ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία αρωματικών βοτάνων που, χάρη στην εγγύτητά τους με το Έτνα, καταφέρνουν να απελευθερώσουν χαρακτηριστικά οργανοληπτικής αξίας και αρωματικότητας, αλλά και τυπικών σικελικών προϊόντων όπως ενισχυτικά γεύσης, ελιές και ξηρούς καρπούς.
Κάθε φάση της παραγωγής των ...
...Στην προστατευόμενη περιοχή που είναι γνωστή ως "μονοπάτι του πετρελαίου" στην Ουμπρία, στους κυματιστούς λόφους των Αμερίνων, καλλιεργούνται οι ελιές μας. Εξάγουμε το λάδι FenOlio αποκλειστικά από τις δικές μας ελιές.
Το λάδι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ισχυρούς φυσικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, ικανούς να αντισταθούν στις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων...
Το Ελαιοτριβείο Σαν Τζοβάνι Μπατίστα είναι μια συνεταιριστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1969 και σήμερα αριθμεί 139 μέλη ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί προμηθευτές των ελιών που αλέθονται. Αυτές οι ελιές παράγονται αποκλειστικά στην περιοχή του Κολλετόρτο, ένα χωριό του Μολίζε που βρίσκεται σε μια μεσαία ορεινή γεωγραφική θέση, ιδιαίτερα κατάλληλη για την ελαιοκαλλιέργεια. Κοιτάζοντα...
...Σάλτσα με καλοκαιρινό τρούφο και μανιτάρια. Χωρίς συντηρητικά και χωρίς γλουτένη. Ιδανική για ζυμαρικά, ριζότι, αυγά, τοστ, ορεκτικά. Δεν περιέχει μαύρες ελιές για αληθινή γεύση τρούφας!
Σάλτσα με μαύρους τρούφους και μανιτάρια. Ιδανική για να εμπλουτίσει διάφορα πιάτα όπως ορεκτικά, τοστ, κυρίως πιάτα, σάλτσες, κρέας, πιάτα με γκρατέν και ομελέτες.
...Το λάδι "Prezioso" προέρχεται από μια ιδιαίτερη ποικιλία ελιάς, την "Nocellara Etnea", που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στις πλαγιές του Έτνα. Οι ελιές, που προέρχονται από βιολογική γεωργία, συλλέγονται χειροκίνητα μέχρι τον μήνα Νοέμβριο, όταν είναι ακόμα πράσινες, θυσιάζοντας την απόδοση για να αποκτήσουν ένα λάδι με πιο φρουτώδη γεύση. Η έκθλιψη, που πραγματοποιείται εντός 6/12 ωρών από...
... και ελιές, μυρίστε τα αρώματα που αναδύονται από τα παραδοσιακά σικελικά εστιατόρια και ακούστε τη μουσική των ζωντανών καλλιτεχνών, πριν επισκεφθείτε τον Δημόσιο Κήπο. Σταματήστε στην Πλατεία Μπελβεντέρε κατά μήκος της κύριας οδού, Κορσού Ουμπέρτο, για να απολαύσετε την υπέροχη θέα της γραφικής ακτής.
... ποιότητας ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές και αρωματισμένα λάδια με λεμόνι, κόκκινο μανταρίνι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τρούφα.
Δεν συνεργαζόμαστε με τη μεγάλη διανομή αλλά με μικρά καταστήματα, εστιατόρια και καταστήματα gourmet υψηλής ποιότητας.
Μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες για τα προϊόντα μας στο συνημμένο και περισσότερα στο www.essenzadipuglia.it...
...μια πραγματικότητα που έχει ως αναπόσπαστους πυλώνες την ποιότητα και την αυθεντικότητα.
Από δεκαετίες, το κύριο προϊόν μας είναι η αγκινάρα Brindisi, νόστιμη φυσική, ή συντηρημένη σε άλμη ή σε λάδι.
Τα χρόνια αποφασίσαμε να αφιερωθούμε με πάθος και σε άλλα προϊόντα: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, μανιτάρια, ελιές και άλλα λαχανικά.
Οι κονσέρβες μας είναι ο καρπός της παθιασμένης εργασίας...
Ο Σαν Μάουρο ντελ Τσιλέντο είναι το χωριό του ελαιόλαδου. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την αναγνωρισμένη τουριστική τοποθεσία Ατσιάρολι, αυτό το χωριό είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Τσιλέντο και Βάλλο Ντιάνου. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από παλιούς νερόμυλους, από μονοπάτια βυθισμένα στη μεσογειακή βλάστηση και από ελαιώνες. Η Azienda Agricola Botti, ισχυρή από την ανήκειν της και την αγάπη που την συνδέει με τη γη της, παράγει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της από τις ελιές της με παραδοσιακό τρόπο.
...Στο Σάννιο Μπενεβέντο, περιοχή όπου η παράδοση της ελιάς είναι από τις πιο αρχαίες στην Ιταλία, η εταιρεία μας παράγει στη Σαντ'Αγκατά ντε' Γκότι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής προέλευσης "Terre Caudine", χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελιές που συλλέγονται από τους ελαιώνες μας. Στους πρόποδες του όρους Ταμπούρνο, σε υψόμετρο περίπου 200 μ., παράγουμε ένα ιταλικό ελαιόλαδο που...
Ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία, από την καλλιέργεια της βλάστησης μέχρι την αναπαραγωγή των θηλυκών, πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία και, συγκεκριμένα, στην τοποθεσία Τερανόβα ντα Σιμπάρι (CS), μια αμόλυντη περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του ποταμού Κράτι και των απομακρυσμένων προεκτάσεων της Σίλα Γκρέκα. Οι γύρω περιοχές χαρακτηρίζονται από σειρές εσπεριδοειδών και αιωνόβιες ελιές...