... οποία παρέμεινε η γεωργία στις περισσότερες περιπτώσεις. Έτσι, είναι συνηθισμένο να βλέπουμε τους Ιταλούς να επιλέγουν τη γεωργία ως κύρια απασχόληση. Η επίσκεψη σε μια φάρμα και τα ξενοδοχεία της Μαντούα μπορεί να σας προσφέρει την ρεαλιστική εμπειρία να γευτείτε φρέσκες ελιές, εσπεριδοειδή, μήλα, σταφύλια κ.λπ. και πάνω από όλα την Ιταλία.
... εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με τις εξαιρετικές διατροφικές και οργανοληπτικές του χαρακτηριστικές, αναδεικνύοντας την περιοχή και προστατεύοντας το τοπίο και τη φύση. Το ελαιόλαδο Angimbe NATURES παράγεται από επιλεγμένες ελιές, που συλλέγονται με το χέρι στο ελαιώνα της Καλαταφίμι Σεγκέστα. Αλέθεται εντός της ημέρας και οι ελιές επιλέγονται πριν από την πλήρη ωρίμανση όταν υπάρχει ακόμη η επικράτηση...
... ελιές μας, που αλέθονται κρύες, παράγουν τόσο ένα "καθαρό" ελαιόλαδο όσο και ένα "Blend". Οι φάσεις καλλιέργειας, συγκομιδής, άλεσης, αποθήκευσης και εμφιάλωσης του ελαιόλαδου εκτελούνται όλες ακολουθώντας αυστηρά τα πρότυπα που ορίζονται από την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τις βιολογικές παραγωγές. Ήδη εκτιμημένα από εξαιρετικά εστιατόρια της περιοχής, η πρόθεσή μας είναι να γνωστοποιήσουμε τα προϊόντα μας σε όλη τη χώρα και διεθνώς.
...Η Fonte Torre παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ούμπρια χρησιμοποιώντας τις καλύτερες τεχνολογίες εξαγωγής και συγκομιδής, με στόχο την επίτευξη ενός προϊόντος της μέγιστης ποιότητας. Οι ελιές της κυρίαρχης ποικιλίας "Moraiolo", γνωστές για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες, επεξεργάζονται εντός 48 ωρών από τη συγκομιδή σε χαμηλές θερμοκρασίες (κατώτερες των 27°C). Παράγουμε...
... και των εγγονιών έχει αναλάβει τα ηνία της εταιρείας τροφίμων, προχωρώντας με πάθος αυτό που ήταν η αρχική πρόθεση των ιδρυτών: να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα γνήσιο, πλήρες, θρεπτικό και νόστιμο προϊόν. Από την «Tenuta Baccatani», που εκτείνεται σε περίπου 250 εκτάρια, ανάμεσα σε αιωνόβιες ελιές και αμπελώνες, προέρχονται τα λαχανικά που παρακολουθούμε προσεκτικά σε όλα τα στάδια τους: τα...
... παραγωγή μας ελιών βρίσκεται στην περιοχή D.O.P. Μόντε Έτνα, ακριβώς στα εδάφη, ηφαιστειακής προέλευσης, των δήμων Μπιανκαβίλα και Σάντα Μαρία ντι Λικοδία (υψόμετρο 555 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας), εδώ οι ελαιώνες μας καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών προϊόντων.
Οι ελιές, που ωριμάζουν στον ήλιο της Σικελίας και στις ζεστές ηφαιστειακές γαίες, συλλέγονται μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου αποκλειστικά με το χέρι μέσω της "Μπρουκάτουρας". Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο ελαιόλαδό μας να διατηρεί όλες τις ποιότητες και τις εξαιρετικές οργανωτικές ουσίες.
... Αναγέννησης. Από πάντα υπήρχε ισχυρός δεσμός μεταξύ γης και κρασιού. Ο ιστορικός Giovanni Antonio Pecci, στις αρχές του 18ου αιώνα, σε μια αναφορά για τον Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης, περιγράφει την τοποθεσία της σημερινής κάβας ως "σε έναν λόφο εύκολα προσβάσιμο, γεμάτο αμπέλια και ελιές, βρίσκεται το μικρό κάστρο". Το 1902, η Abbadia Ardenga λαμβάνει το πρώτο σημαντικό βραβείο για τα κρασιά που έχουν ωριμάσει πάνω από ένα χρόνο, αφιερωμένο σε επιχειρήσεις που ήδη εξάγουν εκτός Ιταλίας. Η σημερινή επιχείρηση ανανεώνεται το 1934 με την ενημέρωση του καταστατικού της.
... κέντρο της επιχείρησης, διευκολύνοντας τη λογιστική επεξεργασία και κυρίως την απόλυτη εγγύηση της ιχνηλασιμότητας των κονσερβών μας. Η γκάμα μας είναι ευρεία και πλήρης, με παραγωγή που επικεντρώνεται κυρίως σε: αγκινάρες, ελιές, σκόρδο, κάπαρη, ντομάτες και άλλα λαχανικά σε διάφορους τύπους επεξεργασίας. Διαθέτουμε τις πιο αναγνωρισμένες διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας.
επεξεργασία, μετατροπή και συσκευασία ελαιολάδου και ελιών από την ποικιλία Ντοτσελάρα του Μπελίτσε σε βάζα για τη μεγάλη διανομή και σε κουβάδες για τη μαζική εστίαση, συσκευασίες σε σακούλες για τουριστικά μέρη, πατέ από πράσινες ελιές, μαύρες ελιές, καρυκευμένες ελιές, πατέ από αγκινάρα, μανιτάρια και αποξηραμένη ντομάτα. Επίσης, κάνουμε τη συσκευασία αγκινάρας σε κομμάτια σε βάζο. Συσκευάζουμε και επεξεργαζόμαστε επίσης για λογαριασμό τρίτων με ετικέτα του πελάτη.
... οποίες προκύπτει κυρίως ένα φρουτώδες ελαιόλαδο με σημαντικές πικρές και πικάντικες νότες, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες που το χαρακτηρίζουν και το καθιστούν σύμμαχο για την υγεία. Επίσης, από ελιές της ποικιλίας "ογλιαρόλα" προκύπτει ένα πολύ ισορροπημένο, κομψό ελαιόλαδο με νότες αμυγδάλου και μερικές φορές μήλου και φρέσκου χόρτου. Ο "πυρήνας" της επιχείρησης είναι η εμπορία των...
Μια οικογενειακή παράδοση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η οικογένεια Κορνέλι εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες στον τομέα της ελαιοκομίας, ασκεί τη δραστηριότητά της στην παραγωγή ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με τη μέγιστη σοβαρότητα και με την εμπειρία εκείνου που ξέρει πώς να αποκτήσει ένα εξαιρετικό προϊόν. Παράγεται από ελιές εξαιρετικής ποιότητας που επιλέγονται με τη μέγιστη...
... ελαιοκομικής περιόδου, τα μέλη παραδίδουν τις ελιές καθημερινά και η άλεση τους πραγματοποιείται εντός 24 ωρών με μηχανικές διαδικασίες (ψυχρή εξαγωγή); αυτός ο τρόπος επιτρέπει την παραγωγή ενός εξαιρετικού ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας. Οπτικά, το ελαιόλαδό μας, που παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή του ΦΑΡΝΕΖΕ, παρουσιάζει ένα σμαραγδένιο πράσινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες και εκπέμπει μια...
Το Ξενοδοχείο Ulivi βρίσκεται στον δήμο Paratico, λίγα λεπτά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο της όμορφης πόλης Sarnico, με θέα στη θαυμάσια Λίμνη Iseo, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή Franciacorta. Περιτριγυρισμένο από έναν μεγάλο κήπο με φοινίκες και αιωνόβιες ελιές, το Ξενοδοχείο Ulivi προσφέρει μια κρυστάλλινη πισίνα και μια περιοχή μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά κοκτέιλ...
Παράγουμε και συσκευάζουμε, Στο λάδι, Ελιές, Κάππαρη, Σικελικούς Πέστο. Χονδρικοί προμηθευτές για παραδοσιακά καταστήματα, αλλαντοπωλεία, κάβες, παμπ, μπαρ, εστιατόρια. Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε ειδικές τιμές. Η GIURBA σικελικές κονσέρβες, ιδρύθηκε το 1995 στη Ρομέττα, από οικογενειακές αγροτικές γαστρονομικές παραδόσεις και συνταγές που μεταδίδονται μέσα από τις γενιές. Βρίσκεται στην...
...Από το 1953 δραστηριοποιούμαστε στον τομέα του ελαιολάδου. Δραστηριοποιούμαστε στη Σικελία, στην περιοχή της Ριμπέρα. Η περίοδος επεξεργασίας διαρκεί από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, όταν οι ελιές είναι ακόμα πράσινες και αφήνουν στο λάδι όλη τους τη φρεσκάδα. Οι ελιές αλέθονται εντός 24 ωρών. Το λάδι που επιλέγουμε, της καλύτερης ποιότητας, θα συσκευαστεί με την επωνυμία "λάδι του...
... οικονομίας, δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ του ανθρώπινου δημιουργήματος και του φυσικού κόσμου. Από αμνημονεύτων χρόνων στην Τοσκάνη, μετά τη συγκομιδή, προετοιμάζονται οι μακριές σκάλες που χρησιμοποιούνται για να μαζέψουν (“μπρουκάρε”) τις ελιές στο χέρι, για να τις τοποθετήσουν σε ειδικά καλάθια από ψάθα και σε λίγες...
Είμαστε παρόντες στην περιοχή του Γκροταμμάρε από τον XVII αιώνα. Στο τέλος του 19ου αιώνα, ο ιδρυτής της σημερινής εταιρείας, Αντώνιος, δίνει μια ιστορική στροφή στην παραγωγή, ξεκινώντας την καλλιέργεια διακοσμητικών φυτών. Ασχολούμαστε με χονδρική πώληση εσωτερικών φυτών, εξωτερικών φυτών, δέντρων κήπου, φυτών φράχτη, διακοσμητικών φυτών για εξωτερικούς χώρους, ροδιές, αλεξανδρινά, φοινίκες, ελιές, πητόσφορους και πολλές άλλες μεσογειακές φυτικές ποικιλίες.
Η Φάρμα Cuvea παράγει λιγουριανό ελαιόλαδο εντελώς βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης στην ιταλική Ριβιέρα. Κοντά στο ελαιόλαδο taggiasca, δημιουργούμε επίσης τυπικές ιταλικές σάλτσες (όπως πέστο βασιλικού, κόκκινο πέστο) και προϊόντα με ελιές taggiasca (όπως ελιές taggiasca χωρίς κουκούτσι, κρέμα ελιάς taggiasca και ελιές taggiasca χωρίς κουκούτσι) και τα πουλάμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Το...
Η Ceriellolive s.r.l διαθέτει πολυάριθμη εμπειρία που συνδέεται με μια ισχυρή οικογενειακή παράδοση που μεταδίδεται από πατέρα σε γιο εδώ και τρεις γενιές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1911 από την αγάπη και την αφοσίωση που είχε πάντα ο παππούς Giuseppe στις ελιές. Η οργανωτική δομή και το εκτενές δίκτυο πωλήσεων της Ceriellolive s.r.l επιτρέπουν σήμερα την ικανοποίηση οποιασδήποτε ανάγκης του πελάτη... από τον κλασικό έμπορο έως τη μεγάλη διανομή.
... Biologic-Oil ολοκληρώνει την παραγωγή ελαιολάδου με τη σειρά ελαιολάδου με τοπικά αρώματα, με πέστο Σικελίας, με παραδοσιακά πατέ, με προϊόντα σε ελαιόλαδο και με ελιές επιτραπέζιες σε άλμη, από την επιλεγμένη ποικιλία Νοτσελάρα του Μπελίτσε.
... τοποθεσία Περίλλο, στον δήμο Μοντεμιλόνε (Ποτέντσα). Καλλιεργούνται αρχαία σιτηρά, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, ρεβίθια, φακές, κόλιανδρος, ελιές, σταφύλια κρασιού Αγκλιανίκο και Μερλότ, διάφοροι τύποι ζωοτροφών. Εκτρέφονται πρόβατα, που βόσκουν στην επιχείρηση. Διαρκής προσοχή στο περιβάλλον, όχι μόνο με τη βιολογική καλλιέργεια, αλλά και με την πρακτική της σποράς σε σκληρό έδαφος, που δεν φτωχαίνει...
Με 70 χρόνια εμπειρίας, πάντα προσανατολισμένοι στην κατασκευή μηχανών και ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων για την εξαγωγή ελαιολάδου από ελιές, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ευέλικτες, αξιόπιστες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις εγκατάστασης. Η OMT, εκτός από την εθνική επικράτεια, δραστηριοποιείται και με χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, καθώς και με αναδυόμενες χώρες στον τομέα της παραγωγής...
...τη νοτσελάρα και τη τσερασούλα.
Οι ελιές συγκομίζονται αποκλειστικά με το χέρι, στη συνέχεια απογυμνώνονται από τα φύλλα και μεταφέρονται καθημερινά στο ελαιοτριβείο για άλεση εντός 24 ωρών.
Το λάδι εξάγεται κρύο και μεταφέρεται αμέσως σε ανοξείδωτους κάδους που εγγυώνται τέλεια συντήρηση για να αναδείξουν την κληρονομιά της περιοχής μας.
... εξαιρετικά προϊόντα και προσεγμένες υπηρεσίες, ικανές να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη για πράσινο. Στο Green Center μπορείτε να αγοράσετε φυτά κάθε είδους (φρούτα, υδρόβια και ελώδη, εξωτερικά, παχύφυτα, σαρκοφάγα, φοινίκες, ελιές, εμβολιασμένα μοσχεύματα και άλλα), αλλά και κιόσκια, μεταλλικά έπιπλα κήπου, καλλιτεχνικές πήλινες γλάστρες, λιπάσματα, χώματα, τεχνητά λουλούδια και πισίνες υπαίθρου...
... δυνατόν να εξαχθεί ένα κρύο λάδι εξαιρετικής ποιότητας. Οι ελιές, αφού φτάσουν τον κατάλληλο βαθμό ωρίμανσης, συλλέγονται άμεσα από το φυτό είτε με το χέρι είτε με μηχανικά μέσα; αυτός ο πολύτιμος καρπός αλέθεται μετά τη συγκομιδή εντός 12 ωρών. Αυτή η οργάνωση επιτρέπει την παραγωγή ενός λαδιού με εξαιρετικές οργανωληπτικές ιδιότητες, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "αρμονικό" με την τυπική χρυσόκίτρινη απόχρωση και ισορροπημένη γεύση με μια νότα αμυγδάλου ή το εξαιρετικό παρθένο "φρουτώδες" με έντονο άρωμα και πικάντικες αντιλήψεις και πικρές νότες φύλλου.
... είναι αφιερωμένη στη διάδοση της γνώσης των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στην Ιταλία, οργανώνοντας εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιών στις κύριες έδρες των συλλόγων σομελιέ της Ιταλίας. Ο Κώστας Λινάρδος, ιδιοκτήτης της Ellenikà, εμφανίζεται συχνά στους κύκλους του slow food και έχει παρουσιάσει κάποια ελληνικά κρασιά στην εκπομπή EAT PARADE στο Rai 2. Η επιλογή των ελληνικών προϊόντων...
... πολλές πρώτες ύλες καλλιεργημένες στην Ιταλία, για να εξασφαλίσει μια πιο σύντομη αλυσίδα εφοδιασμού, την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην Ιταλία και μια μικρότερη περιβαλλοντική επίπτωση λόγω των μεταφορών.
...εξαιρετικό για να ντύνει βραστά ή ψητά κρέατα, στιφάδο, σαλάτες, σούπες. Η τυπική του γεύση και το έντονο άρωμά του απολαμβάνονται καλύτερα βουτώντας λίγο ψωμί σε αυτό. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “OLIOTOLA”, ψυχρής έκθλιψης από ελιές που καλλιεργούνται στη Σικελία (Ιταλία) και μη φιλτραρισμένο είναι 100% ιταλικό προϊόν. Η περίοδος συγκομιδής είναι από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, οι ελιές...