Προέλευση και ιστορία σπόρων κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης, μέλος της οικογένειας των μουριών, είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο φυτό κάνναβης, όπως η μαριχουάνα, δεν έχει ψυχοδραστική δράση. Ο σπόρος θεωρείται η πιο εύκολα βρώσιμη και εύπεπτη μορφή πρωτεΐνης λόγω του υψηλού ποσοστού Εδεστίνης. Έχει μια λεπτή, ξηρή γεύση που μπορεί επίσης να περιγραφεί ως κρεμώδης.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων κάνναβης
Η παραγωγή κάνναβης ξεκινά με την καλλιέργεια της Cannabis Sativa. Η κάνναβη που καλλιεργείται περιέχει σχεδόν καθόλου ψυχοδραστικές ουσίες. Τα φυτά χωρίς αυτές τις ουσίες έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων κάνναβης και εφαρμογές
Οι βιολογικοί σπόροι κάνναβης περιέχουν πολλά αμινοξέα και είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα απαραίτητα αμινοξέα στους σπόρους κάνναβης είναι πολύ σημαντικά για το σώμα σας και μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο μέσω της διατροφής. Οι σπόροι κάνναβης είναι ένα από τα...
Ιστορία
Ο Κέδρος (Juniperus Communis) είναι ένα κωνοφόρο δέντρο από την οικογένεια των κυπαρισσιών. Εμφανίζεται φυσικά στη Βενελούξ. Το όνομα Juniperus είναι μια κελτική λέξη που σημαίνει αγκαθωτός. Και αγκαθωτός είναι ο θάμνος του κέδρου. Το Communis σημαίνει "κοινός."
Ο κέδρος έπαιξε ρόλο στην προϊστορία. Η γύρη των μούρων έχει βρεθεί σε στρώματα εδάφους, γύρω στο 13.500 - 12.100 π.Χ. Τα μούρα και οι σπόροι έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις και αυτό υποδηλώνει τη χρήση των μούρων ως μπαχαρικό.
Χρήση
Ο κέδρος έχει μια πικάντικη, πικρή γεύση με ξυλώδη και πικρή μυρωδιά. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Οι κωνοειδείς καρποί σε σχήμα μούρου χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση σε διάφορα ποτά. Εκτός από τη χρήση τους σε ποτά, ο κέδρος χρησιμοποιείται επίσης σε μαρινάδες και ξινολάχανο. Τα μούρα του κέδρου μπορούν επίσης να προστεθούν σε συμπληρώματα και προϊόντα αδυνατίσματος. Ολόκληρα μούρα κέδρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, σε γιαούρτια ή ως σνακ.
Προέλευση του Σιταριού
Οι νιφάδες σιταριού προέρχονται από το σιτάρι (Fagopyrum esculentum), ένα φυτό που ευδοκιμεί σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Το σιτάρι έχει λευκά έως ροζ άνθη. Το σιτάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρωινό, είναι κατάλληλο για ψήσιμο μπισκότων, περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και είναι εύπεπτο. Πιστεύεται ότι το σιτάρι έχει τις ρίζες του στην Κίνα και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1000 π.Χ. Στον 15ο αιώνα, η Ευρώπη ήρθε επίσης σε επαφή με το σιτάρι.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, παρακαλώ ανατρέξτε στην παρακάτω σελίδα: Άρθρο Σιτάρι
Επεξεργασία Νιφάδων Σιταριού
Οι αποφλοιωμένοι σπόροι του φυτού σιταριού πλένονται καλά πρώτα και τοποθετούνται σε δίσκους. Στη συνέχεια, οι σπόροι βλασταίνουν υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για 24 έως 48 ώρες, ή μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο βλαστός. Αυτοί οι αναπτυγμένοι βλαστοί μεταφέρονται σε διαφορετικούς δίσκους και ξηραίνονται σε ...
Προέλευση
Η ντομάτα είναι ένα φρούτο που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (solanum lycopersicum). Οι ντομάτες προήλθαν από τη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινα φρούτα, αλλά μετά από αρκετές διασταυρώσεις έγιναν κόκκινες.
Θρεπτικά Συστατικά
Οι ντομάτες περιέχουν πολλή βιταμίνη C, καροτένια, βιταμίνες B1, B2 και B6. Περιέχουν επίσης τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι καλές ποιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Αυτά μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα.
Εφαρμογές αποξηραμένων κόκκων ντομάτας:
Οι αποξηραμένοι κόκκοι ντομάτας έχουν πιο πλούσια και βαθιά γεύση ντομάτας από τις φρέσκες ντομάτες και προσφέρουν μια έκρηξη ουμάμι όταν αναμειγνύονται σε σάλτσες ζυμαρικών, σούπες, στιφάδο, ντιπ, ντρέσινγκ και αλείμματα. Είναι επίσης νόστιμοι όταν ψήνονται σε ψωμιά και μπέιγκελ.
Κύμινο (Cuminum cyminum): Οι σπόροι κύμινου είναι εξαιρετικοί για μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα για το γκριλ ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, το τσίλι, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν νόστιμα με κύμινο. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Το αλεσμένο κύμινο είναι επίσης γνωστό ως Djinten. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Ποιότητα καλαμποκάλευρου BIO: Το καλαμποκάλευρο BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα BIO εγγυάται 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Αγκάβε κάκτος
Η αγκάβε είναι ένα φυτό που μοιάζει με κάκτο και αναπτύσσεται σε μεγάλες ποσότητες στο Μεξικό. Το φυτό έχει μακρά ιστορία ως φαρμακευτικό φυτό και ως γλυκαντικό. Επιπλέον, ο χυμός του χρησιμοποιείται για την παρασκευή τεκίλας.
Τι είναι η Ινουλίνη;
Η ινουλίνη είναι μια διαλυτή ίνα που βρίσκεται συνήθως σε διάφορα λαχανικά. Η ινουλίνη έχει μια ιδιόμορφη αλλά θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επειδή η ινουλίνη δεν μπορεί να διασπαστεί από το σώμα μας, εξαρτόμαστε από μια ομάδα βακτηρίων στο παχύ έντερο που διαθέτουν το απαραίτητο ένζυμο για να το κάνουν αυτό. Η κατανάλωση ινουλίνης διεγείρει την ανάπτυξη αυτής της ομάδας εντερικών βακτηρίων. Και αυτό είναι ακριβώς το παράξενο. Η ινουλίνη κάνει τα εντερικά βακτήρια να αναπτύσσονται, αλλά με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την αντίστασή σας σε άλλες ομάδες βακτηρίων. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την ανάπτυξη των εντερικών βακτηρίων παράγονται αρκετά οργανικά οξέα και αυτά καθιστούν πιο δύσκολη την επιβίωση των 'κακών' βακτηρίων και μικροβίων. Επειδή η ινουλίνη έτσι διεγείρει την λεγόμενη βιδιφοφλόρα, ο…
Η καρύδα: Η καρύδα είναι ένας καρπός της καρύδας. Η σάρκα της δεν είναι σάρκινη, αλλά ινώδης. Οι καρποί περιβάλλονται από μια πράσινη φλούδα, η οποία αφαιρείται μετά τη συγκομιδή. Μετά την αφαίρεση, αποκαλύπτεται η τριχωτή ξυλώδης καρύδα. Ιστορία: Η καρύδα έχει την προέλευσή της στον Ειρηνικό και διαδόθηκε μέσω των ωκεανών. Ιδιαίτερα στη Νότια Ασία, η καρύδα χρησιμοποιείται για όλους τους δυνατούς σκοπούς. Πριν από την εποχή μας, η καρύδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή των Ασιατών. Οι καρύδες μεταφέρθηκαν από εξερευνητές στον δυτικό κόσμο, γεγονός που έκανε την καρύδα ευρέως γνωστή. Παρασκευή αλευριού καρύδας: Στην καρύδα υπάρχει σάρκα. Η σάρκα αφαιρείται από τις καρύδες και στη συνέχεια πιέζεται για να διαχωριστεί το λάδι καρύδας από τη σάρκα. Η υπόλοιπη σάρκα ξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται ή αλέθεται σε αλεύρι.
Μαύροι σπόροι chia
Το φυτό chia προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 4000 χρόνια. Οι Αζτέκοι, οι Μάγια και άλλες φυλές των Ινδιάνων εκμεταλλεύτηκαν εκτενώς αυτή την σημαντική καλλιέργεια. Οι σπόροι chia καταναλώνονταν ολόκληροι, αλεσμένοι σε αλεύρι ή πιεσμένοι για να απελευθερώσουν ένα πλούσιο, θρεπτικό λάδι για παραδοσιακή ιατρική. Η σύνθεση του σπόρου chia τον καθιστά ιδανική πηγή ενέργειας αργής απελευθέρωσης με περισσότερη πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη φυτική διατροφή.
Ιδιότητες σπόρου chia
Ο σπόρος chia περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και διάφορα μέταλλα. Οι σπόροι chia περιβάλλονται από διαλυτές ίνες και μπορούν να απορροφήσουν έως και 7 φορές το βάρος τους σε νερό, δημιουργώντας ένα κολλώδες τζελ. Αυτό μπορεί να εξηγήσει πώς οι σπόροι chia μπορούν να κορεστούν την όρεξη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι σπόροι διογκώνονται σε μέγεθος για να γεμίσουν το στομάχι. Οι σπόροι chia περιέχουν επίσης πρωτεΐνη, μέταλλα, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Σπανάκι (Spinacia oleracea): Το σπανάκι σε σκόνη είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου. Καλό για τα κόκαλά σας! Επιπλέον, η σκόνη σπανακιού βοηθά στο να διατηρείτε τον έλεγχο της πείνας σας. Περιέχει επίσης τις βιταμίνες A και C, ασβέστιο, σίδηρο και πολύ κάλιο, ώστε η αρτηριακή σας πίεση να παραμένει φυσιολογική. Δεδομένου ότι η σκόνη σπανακιού περιέχει πολύ περισσότερες καλές ουσίες από το φρέσκο σπανάκι, θα σας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα, ακριβώς όπως ο Πόπεϋ!
Προέλευση και ιστορία της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ένα αρχαίο καλλιεργημένο είδος ζαχαροκάλαμου. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Αυστρονησίους στη θαλάσσια Νοτιοανατολική Ασία περίπου 5000 χρόνια πριν από τον Χριστό. Χάρη σε μια προϊστορική μετανάστευση μέσω θάλασσας, οι Αυστρονησίοι επεκτάθηκαν από τη Μαδαγασκάρη στη Χαβάη μέχρι το 1500 π.Χ. Και κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστεύσεων, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήρθε μαζί τους. Η ζάχαρη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από ζαχαροκάλαμο στη βόρεια Ινδία. Από τον 8ο αιώνα και μετά, οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες έμποροι διασκόρπισαν τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια του Μεσαίωνα, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήταν ένα σύμβολο εξουσίας στην Ευρώπη και καταμετρήθηκε ανάμεσα στα σπάνια και ακριβά μπαχαρικά.
Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (σε σκόνη);
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μπορεί να έρθει σε διάφορες μορφές. Ανάλογα με την ποσότητα της μελάσας που φιλτράρεται από το πρωτογενές προϊόν, το χρώμα της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο γίνεται όλο και πιο ανοιχτό. Η μελάσα είναι ένα προϊόν που επεξεργάζεται σε ψωμί σίκαλης και γλυκόριζα, μεταξύ άλλων.
Υγιεινές ιδιότητες της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη και εφαρμογές…
Ιδιότητες του μανιταριού Schmetterlings-Tramete. Το Schmetterlings-Tramete (Trametes versicolor) είναι ένα μανιτάρι και ένας πολύ κοινός ετήσιος σαπρόφυτος (τρέφεται με νεκρό ξύλο) σε κομμένα δέντρα και κλαδιά φυλλοβόλων δέντρων. Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να βρεθεί σε έλατα. Αναπτύσσεται σε ομάδες και έχει λευκό περίγραμμα με διάφορες ζώνες χρώματος: καστανό-κόκκινο, γκρι, μαύρο, λευκό και μπεζ. Οι ανθεκτικοί, φτερωτοί καπέλοι του μανιταριού είναι 3-8 εκ. μεγάλοι και συνήθως δεν είναι παχύτεροι από 2 χιλιοστά. Επεξεργασία σε σκόνη Schmetterlings-Tramete. Το Schmetterlings-Tramete είναι ένα μανιτάρι που αναπτύσσεται όλο το χρόνο. Κατά τη συγκομιδή, το Schmetterlings-Tramete συλλέγεται σε διάφορα δάση. Μετά τη συγκομιδή, το Schmetterlings-Tramete κόβεται σε κομμάτια και αποξηραίνεται στον φούρνο. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μετατρέπεται σε μια λεπτή σκόνη Schmetterlings-Tramete.
Σπιρουλίνα Σκόνη Βιολογική
Τι είναι η σπιρουλίνα στην πραγματικότητα; Η σπιρουλίνα ή η χλωρέλλα είναι μια πολυκύτταρη κυανοβακτήριο. Αυτό ίσως να μην σας λέει πολλά, αλλά είναι μια μικρή μορφή ζωής που απαντάται φυσικά σε λίμνες και ποτάμια της Ασίας, καθώς και στη Νότια Αμερική και την Αφρική.
Η σπιρουλίνα είναι μια απλή μορφή ζωής που υπάρχει εδώ και αιώνες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σπιρουλίνας είναι ότι παράγει ενέργεια από το ηλιακό φως. Η σπιρουλίνα στα Λατινικά σημαίνει ‘μικρή σπείρα’. Αυτή είναι η μορφή που έχει το φύκι. Η σπιρουλίνα μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ επιτυχημένη ζωή…
Κανέλα Σκόνη Σρι Λάνκα
Η κανέλα (cinnamomum verum) χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρές συνταγές όπου η κανέλα ταιριάζει πολύ καλά.
Δύο τύποι κανέλας
Υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (μέχρι το 1972 ονομαζόταν ‘κανέλα Σειλόν’) και η κανέλα Κασσία, η οποία προέρχεται από την Κίνα. Η Σρι Λάνκα έχει πιο πλούσια, ήπια γεύση από την Κασσία, είναι ανοιχτό καφέ χρώματος και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που απελευθερώνει αυτή η κανέλα είναι γλυκιά και ιδιαίτερα ευχάριστη.
Παραγωγή κανέλας
Η κανέλα προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Αφού ο φλοιός στεγνώσει, τυλίγεται σε σωλήνες. Αυτοί οι σωλήνες πωλούνται στην αγορά ως ραβδιά κανέλας Σρι Λάνκα.
Ιδιότητες της κανέλας Σρι Λάνκα
κανέλα:
- προάγει την απώλεια βάρους σε άτομα με Διαβήτη τύπου II
- βοηθά στη μείωση των επιπέδων LDL-χοληστερόλης
- έχει θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση
Νιφάδες βρώμης
Για να παρασκευαστούν οι νιφάδες βρώμης, χρησιμοποιείται ολόκληρος ο κόκκος. Έτσι περιλαμβάνει το πίτουρο και το φύτρο και όχι μόνο το άμυλο του κόκκου. Οι νιφάδες βρώμης είναι επομένως πάντα ολικής αλέσεως. Οι νιφάδες βρώμης είναι πιο εύκολες και γρήγορες στην προετοιμασία από τον ολόκληρο κόκκο βρώμης. Επίσης, είναι πιο εύπεπτες. Σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι νιφάδες βρώμης είναι τόσο δημοφιλείς.
Οφέλη από τις Νιφάδες Βρώμης
Οι νιφάδες βρώμης παρέχουν στο σώμα σας πολλές βιταμίνες. Σας δίνουν τη δύναμη που χρειάζεστε για να περάσετε την ημέρα και ικανοποιούν την όρεξή σας. Οι νιφάδες βρώμης έχουν πολλά άλλα οφέλη: είναι χοληστερίνης-χαμηλωτικές, πηγή αντιοξειδωτικών, παρέχουν στο σώμα σας πολλή ενέργεια και είναι διουρητικές.
Αυτή η θρεπτική βρώμη είναι νόστιμη στο γιαούρτι, για παράδειγμα, ως πρωινό. Υποστηρίζει την καλή ανάπτυξη των δοντιών και των οστών και είναι επίσης εύπεπτη.
Ουσία
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι ονομάζεται επίσης "Sel de Guarande" και προέρχεται από τη Γαλλία. Το διάσημο θαλασσινό αλάτι από τη Γκεράντ συλλέγεται εδώ και περισσότερα από 2000 χρόνια σύμφωνα με την παλιά παράδοση από τους αλατιστές της Βρετάνης, στη Γαλλία. Αυτό το αλάτι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Οι αλατοχώραφοι αποτελούνται από γκρι-μπλε πηλό. Αυτή η πηλός απελευθερώνει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία στο αλάτι και αυτό δίνει στο ατλαντικό θαλασσινό αλάτι το μοναδικό γκρι χρώμα και τη χαρακτηριστική γεύση του.
Γεύση και χρήση
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι με την έντονη αλμυρή γεύση του είναι κατάλληλο για πολλά πιάτα. Λόγω της υψηλής υπολειμματικής υγρασίας του, δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε μύλο αλατιού. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το κοινό επιτραπέζιο αλάτι.
Ρόδι (Beta vulgaris) Το Ρόδι σε σκόνη Premium BIO από την VehGro είναι μια πολύ εκτιμημένη τροφή ενίσχυσης. Αυτό το κόκκινο χρωματισμένο σκόνη είναι γεμάτο από μέταλλα, βιταμίνες και πολλές άλλες καλές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ευημερία σας. Ανακαλύψτε το μόνοι σας και παραγγείλετε σήμερα τη δική σας Ρόδι σε σκόνη Premium BIO από την VehGro.
Οργανικός σπασμένος λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος είναι ο σπόρος του φυτού λινάρι. Για αυτό το λόγο, ο λιναρόσπορος ονομάζεται επίσης λιναρόσπορος. Ο λιναρόσπορος χρησιμοποιείται ως βάση για το λάδι λιναριού, το οποίο εξάγεται από τους σπόρους χρησιμοποιώντας ελαιοτριβείο.
Ο δέντρο Γκότζι. Ο δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται το μούρο Γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές, καμπυλωτές κλαδιά είναι καλυμμένα με αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα άνθη είναι μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σκάζουν γρήγορα. Ο δέντρο Γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, σχηματίζονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα Γκότζι καλλιεργούνται σε μια φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, που αναπτύσσονται σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα Γκότζι ανά σεζόν. Επεξεργασία σε κατεψυγμένη σκόνη. Η βιολογική μας σκόνη παρασκευάζεται από μούρα Γκότζι.
Προέλευση της Καρύδας
Η καρύδα (Cocos nucifera) προέρχεται από την καρυδιά. Οι καρυδιές αναπτύσσονται κυρίως σε τροπικές χώρες. Ο καρπός της καρύδας βρίσκεται σε μια πράσινη φλούδα. Μετά την αφαίρεση του πράσινου μέρους, μένει η τριχωτή, καφέ και ξύλινη καρύδα, που βρίσκεται στα καταστήματα. Η καφέ σφαίρα έχει διάμετρο 10 έως 15 εκατοστά και εδώ βρίσκεται η λευκή σάρκα. Οι καρύδες καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ασία και σήμερα οι περισσότερες καρύδες προέρχονται από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ινδία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, σας παραπέμπουμε στην επόμενη σελίδα: Άρθρο Καρύδας
Διαδικασία παραγωγής για Άοσμο Λάδι Καρύδας
Η σάρκα της καρύδας έχει γλυκιά, ξηρή γεύση. Μετά τη συγκομιδή της καρύδας, αυτή επεξεργάζεται σε λάδι. Το λάδι καρύδας εξάγεται από την αποξηραμένη σάρκα της ...
Τι είναι οι κόκκοι κακάο;
Οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τον καρπό του κακάο. Ο καρπός αναπτύσσεται απευθείας στον κορμό. Οι κόκκοι κακάο καλλιεργούνται σε χώρες γύρω από τον ισημερινό. Το κακάο χρησιμοποιείται για την παρασκευή σοκολάτας. Οι κόκκοι κακάο δεν μπορούν να συγκριθούν με τη σοκολάτα. Οι κόκκοι κακάο έχουν ελαφρώς πιο ξηρή γεύση και στην πραγματικότητα είναι μικρά κομμάτια ωμού και καθαρού κακάου.
Είναι οι κόκκοι κακάο υγιεινοί;
Οι κόκκοι κακάο είναι σίγουρα υγιεινοί γιατί δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Οι κόκκοι κακάο είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην υγιή καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες, ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνες B και βιταμίνες C και E, αυτό το προϊόν μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως σούπερ τροφή. Οι ωμοί, βιολογικοί κόκκοι κακάο είναι απαλλαγμένοι από πρόσθετα φυτοφάρμακα, ζάχαρη και λιπαρά. Ο ωμός κακάο περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και χρώμιο.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κόκκους κακάο;
Οι ωμοί κόκκοι κακάο είναι εύκολοι στην επεξεργασία σε smoothies, καφέ, επιδόρπια, κ.λπ...
Camu Camu: Το Camu Camu είναι ένας μικρός αμαζονιακός καρπός που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλες τις φυτικές πηγές στον κόσμο. Το θάμνο που φτάνει σε ύψος 2 έως 8 μέτρων ευδοκιμεί βαθιά στους βάλτους και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τους πλωτούς καρπούς από την επιφάνεια του νερού. Οι καρποί συλλέγονται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί ξεφλουδίζονται, πιέζονται και αποξηραίνονται. Οι υπόλοιποι θρυμματισμένοι καρποί Camu τοποθετούνται σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή αποξήρανσης, η οποία τους αφαιρεί σταδιακά την υγρασία σε σταθερή θερμοκρασία κάτω από 45 °C. Το αποξηραμένο Camu Camu μπορεί στη συνέχεια να αλεσθεί σε μια λεπτή σκόνη, η οποία ελέγχεται προσεκτικά πριν από τη συσκευασία για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένη από όλους τους δυνητικά επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Προέλευση και εξαγωγή
Αυτό το καθαρό φυσικό θαλασσινό αλάτι παράγεται στις ακτές της Μεσογείου. Οι αλυκές βρίσκονται σε μεγάλους φυσικούς πάρκους ή φυσικά καταφύγια, μακριά από τη βιομηχανία και τις μεγάλες πόλεις. Το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω αιώνιων καναλιών στις αλυκές.
Ο άνεμος και ο ήλιος αυξάνουν σταδιακά τη συγκέντρωση του αλατιού. Το αλάτι αρχίζει να κρυσταλλώνεται και βυθίζεται στον πυθμένα των αλυκών και στη συνέχεια συλλέγεται με ειδικά εργαλεία. Μετά την εξαγωγή, το αλάτι ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε διάφορα μεγέθη κόκκων.
Το θαλασσινό αλάτι της Μεσογείου είναι ένα καθαρά φυσικό προϊόν, χωρίς χημικά και πρόσθετα. Σήμερα, η παραγωγή αλατιού εξακολουθεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις στις αλυκές της Μεσογείου. Οι περιοχές εξαγωγής είναι καταφύγια για ζώα και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για πολλές απειλούμενες είδη πουλιών και φυτών. Εδώ, η εμπορευματοποίηση της εξαγωγής θαλασσινού αλατιού συμβάλλει στη διατήρηση ενός μοναδικού παράκτιου τοπίου.
Τα…
"Προέλευση Κελτικού θαλασσινού αλατιού
Το Κελτικό θαλασσινό αλάτι εξάγεται στη Γαλλία, στη Βρετάνη. Το αλάτι είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα και μαγνήσιο. Έχει μεγάλα γκρίζα κρύσταλλα. Το ανοιχτό γκρι χρώμα προέρχεται από την απορρόφηση των μετάλλων από τον πηλό στα αλατωρυχεία.
Διαδικασία παραγωγής Κελτικού θαλασσινού αλατιού
Μετά την εξαγωγή, το αλάτι ξηραίνεται, αλλά όχι πλήρως. Το αλάτι διατηρεί περίπου 5% υγρασία, κάτι που συμβάλλει στον χαρακτήρα του.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το Κελτικό θαλασσινό αλάτι περιέχει ένα πολύ σημαντικό μέταλλο, το μαγνήσιο (καθώς δεν πλένεται), το οποίο διατηρεί την αρτηριακή πίεση χαμηλή. Ενισχύει την παραγωγή του γαστρικού οξέος. Το γαστρικό οξύ είναι απαραίτητο για καλή πέψη. Με το Κελτικό θαλασσινό αλάτι απορροφάς καλύτερα τις βιταμίνες. Πρόσεξε όμως να καταναλώνεις καθημερινά και αρκετά υγιή λίπη."
Αυξήστε την ενέργειά σας, την ανοσία και την εστίαση με τη βιταμίνη Puori C3.
Στην αναζήτησή μας για μια αναζωογονητική εναλλακτική λύση για τα ροφήματα που είναι φορτωμένα με ζάχαρη και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ήταν φυσικό να δημιουργήσουμε το Puori C3 με βιταμίνη C από μούρα και ροδακινόμηλο. Για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά του, προσθέτουμε μεταλλικά ασκορβικά, που σημαίνει ότι το Puori C3 προσφέρει επίσης τα οφέλη του ψευδαργύρου. Η βιταμίνη C3 υποστηρίζει τις ανοσοποιητικές λειτουργίες και προσφέρει μια εξαιρετική ώθηση ενέργειας!
Περιεχόμενο και χρήση:
Κάθε συσκευασία περιέχει 20 δισκία. Χρειάζονται 6-10 λεπτά για να διαλυθεί αυτό το δισκίο, καθώς χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συστατικά για να ενεργοποιηθεί το αφρώδες αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πληρωτικά που να επιταχύνουν τη διαδικασία.
Συστατικά:
Κάθε δόση περιέχει 500mg βιταμίνης C, 10mg ψευδαργύρου, 50mg εκχύλισμα φυτού ματέ και 4mg εκχύλισμα γκίνγκο μπιλόμπα. Η βιταμίνη C προέρχεται από φυσικές πηγές όπως γκότζι, ασερόλα και ροδακινόμηλο. Είναι γλυκαντική με φυσικό...
Βιολογικά και μη γενετικά τροποποιημένα ή ακτινοβολημένα ΒΙΟ αμύγδαλα Βαλένθια. Υψηλής ποιότητας αμύγδαλα Βαλένθια ΒΙΟ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν κορυφαίας ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και κορυφαίας ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα ΒΙΟ σημαίνει 100% ελεγμένα βιολογικά και αξιόπιστα. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Προέλευση και εξόρυξη
Αυτό το φυσικό επιτραπέζιο αλάτι παράγεται στις ακτές της Μεσογείου. Οι αλατοκαλλιέργειες βρίσκονται σε μεγάλα φυσικά πάρκα ή φυσικά καταφύγια, μακριά από τη βιομηχανία και τις μεγάλες πόλεις. Το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω αρχαίων καναλιών στις αλμυρές λιμνοθάλασσες.
Ο άνεμος και ο ήλιος αυξάνουν σταδιακά τη συγκέντρωση του αλατιού. Το αλάτι αρχίζει να κρυσταλλώνεται και βυθίζεται στον πυθμένα της αλατοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια, το αλάτι συγκομίζεται με ειδικά εργαλεία. Μετά την εξόρυξη, το αλάτι ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε διάφορα μεγέθη κόκκων.
Το μεσογειακό αλάτι είναι ένα καθαρό φυσικό προϊόν, ελεύθερο από χημικά και πρόσθετα. Σήμερα, η εξόρυξη αλατιού εξακολουθεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις στις μεσογειακές αλμυρές λιμνοθάλασσες. Οι περιοχές εξόρυξης είναι καταφύγια για ζώα και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για πολλές απειλούμενες ειδών πουλιών και φυτών. Εδώ, η εμπορευματοποίηση της εξόρυξης θαλασσινού αλατιού τώρα ...
Προέλευση του Κάνναβη
Ο σπόρος κάνναβης (sativa) είναι εγγενής στην Κεντρική Ασία, αλλά έχει πλέον εξαπλωθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε κάθε οικοσύστημα στον κόσμο, καθιστώντας δυνατή την καλλιέργεια κάνναβης σε όλο τον κόσμο.
Μαζί με το μπαμπού, η κάνναβη είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στη Γη. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα φυτά που μετατράπηκαν σε χρήσιμες ίνες.
Διαδικασία Επιλογής Σπόρων Κάνναβης
Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κάνναβης επιλέγονται και καθαρίζονται για να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα μέρη. Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι σπόροι ξηραίνονται σε ξηραντήρες αέρα. Αυτό διασφαλίζει ότι παραμένουν ολόκληροι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι μπορούν να συσκευαστούν.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές Σπόρων Κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί και περιέχουν τις απαραίτητες υγιεινές χαρακτηριστικές για μια υγιεινή διατροφή. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Επιπλέον, οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη.
Προέλευση Ζάχαρης Παλένα. Η ζάχαρη Παλένα προέρχεται αρχικά από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η ευχάριστη γλυκύτητα της, με το ανοιχτό καραμέλ και τη ελαφριά φρεσκάδα, συμπληρώνεται από μια διακριτική γεύση γλυκόριζας. Διαδικασία παραγωγής ζάχαρης Παλένα: Η ζάχαρη Παλένα παράγεται από καθαρό χυμό ζαχαροκάλαμου, έτσι ώστε μια σειρά πολύτιμων συστατικών όπως βιταμίνες και μέταλλα να μην χάνονται. Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές: Η Παλένα δεν είναι απαιτητική. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα περιέχονται ακόμα σε αυτήν. Η ζάχαρη Παλένα έχει χρυσό κίτρινο έως καραμελένιο χρώμα. Στην Κολομβία, η βιολογική ζάχαρη Παλένα χρησιμοποιείται κυρίως σε ζεστά και κρύα ροφήματα. Ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα, η σωστή ποσότητα αναμειγνύεται με κρύο ή ζεστό νερό.