Προέλευση
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι ονομάζεται επίσης "Sel de Guarande" και προέρχεται από τη Γαλλία. Το διάσημο θαλασσινό αλάτι Γκεραντ έχει συλλεχθεί για πάνω από 2000 χρόνια σύμφωνα με την αρχαία παράδοση από τους αλατιστές της Βρετάνης, Γαλλία. Αυτό το αλάτι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Οι αλατοχώραφοι αποτελούνται από γκρι-μπλε πηλό. Αυτός ο πηλός προσφέρει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία στον κρυστάλλο αλατιού και αυτό δίνει στο θαλασσινό αλάτι του Ατλαντικού το μοναδικό γκρι χρώμα και τη χαρακτηριστική γεύση του.
Γεύση και χρήση
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι με τη δυνατή αλμυρή γεύση του είναι κατάλληλο για πολλά πιάτα. Λόγω της υψηλής υπολειμματικής υγρασίας του, δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε μύλο αλατιού. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι.
Κόκκινη πιπεριά σε κόκκους
Η κόκκινη πιπεριά σε κόκκους παρασκευάζεται από κόκκινες πιπεριές. Οι κόκκινες πιπεριές προέρχονται αρχικά από τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη, η οποία καθιστά τις πιπεριές καυτερές, επομένως όσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει η πιπεριά, τόσο πιο καυτερό είναι το κόκκωμα. Η καυτερότητα μετριέται σε SCU (κλίμακα Scoville). Αυτή η σκόνη έχει SCU 25000 και είναι επομένως μέτρια καυτερή.
Εφαρμογές για την υγεία
Η κόκκινη πιπεριά έχει αντιβακτηριακή δράση και βοηθά στην παραγωγή σάλιου και στη διαδικασία της πέψης. Η κόκκινη πιπεριά διαθέτει καλή ποσότητα βιταμίνης Α. Περιέχει ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη C.
Χρήση της κόκκινης πιπεριάς σε κόκκους
Σε όλες τις πιπεριές, η πικάντικη γεύση αναδεικνύεται περισσότερο κατά το μαγείρεμα, ωστόσο, κατά το μαγείρεμα χάνονται οι πιο λεπτές αρωματικές νότες. Προσθέστε την στο τέλος.
Το δώρο της φύσης
Η γύρη των μελισσών είναι το τέλειο δώρο από τη φύση. Η γύρη μας συλλέγεται από μελισσοκόμους στην Ισπανία. Όταν συλλέγεται, ξηραίνεται απαλά για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Η γύρη των μελισσών καλλιεργείται με σεβασμό προς τη φύση και ειδικά προς τη μέλισσα.
Οι μέλισσες αναμειγνύουν το νέκταρ με τη γύρη για να φτιάξουν μπάλες. Η γύρη περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι μικρές, αλλά η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη. Περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επιπλέον, θα βρείτε στη γύρη λιγότερους σακχάρες από ό,τι στο μέλι, για παράδειγμα.
Πόροι
Η γύρη των μελισσών είναι πολυανθική (πολλαπλών λουλουδιών) φυτικής προέλευσης, γεγονός που καθιστά αυτή τη γύρη υψηλής ποιότητας. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που το χρώμα των κόκκων ποικίλλει. Η γύρη προέρχεται από περισσότερα από 120 διαφορετικά είδη φυτών και γύρης. Μόνο αυτοί οι τύποι γύρης μπορούν να συμβάλουν σε ένα ισορροπημένο διατροφικό προφίλ. Αυτή η γύρη των μελισσών είναι 100% φυσική και δεν περιέχει πρόσθετα…
Αυτή η ειδική μίξη βοτάνων είναι 100% καθαρή φύση, χωρίς πρόσθετα. Υψηλής ποιότητας μίγμα μπαχαρικών κάρυ, χαμηλής περιεκτικότητας σε μικροοργανισμούς, BIO κάρυ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα BIO εγγυάται 100% ελεγχόμενη βιολογική παραγωγή και αξιοπιστία. Αυτά τα συστατικά είναι επομένως εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Οι σπόροι ισπανικής φασκομηλιάς, γνωστοί ως σπόροι chia, περιλαμβάνονται στην λεγόμενη "Σούπερ Τροφή" και κρύβουν μια μοναδική σύνθεση θρεπτικών συστατικών, όπως: ίνες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και 6, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες B και μέταλλα. Αξίζει να τους συμπεριλάβετε στο μενού.
Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στους σπόρους έχουν σημαντική επίδραση στη σωστή λειτουργία των καρδιοαγγειακών και νευρικών συστημάτων. Είναι υπεύθυνα για την οικονομία των λιπιδίων, ρυθμίζοντας τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Έχουν θετική επίδραση στο όργανο της όρασης.
Η ισπανική φασκομηλιά χαρακτηρίζεται από αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 3:1. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, καθώς και βιταμίνες A, C και E, οι οποίες επηρεάζουν την κατάλληλη όραση, ενισχύουν την ανοσία και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχουν επίσης πολλά μέταλλα: ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο. Ο πλούτος βιταμινών και μετάλλων είναι μεγάλης σημασίας για την κατάσταση των μαλλιών και του δέρματος.
Ο μαύρος κύμινος (Nigella Sativa L.) ονομάζεται επίσης μαύρος κύμινος, μαύρο κύμινο, μαύρο σουσάμι ή μαύρος κύμινος. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται όλο το χρόνο με μπλε ή λευκά άνθη. Οι μικροί μαύροι σπόροι του κύμινου είναι πλούσιοι σε φυσικά συστατικά που βοηθούν στη φροντίδα του σώματος. Αυτοί δεν είναι μόνο μια υγιεινή, αλλά και μια νόστιμη προσθήκη σε πιάτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικά για πολλά πιάτα, για παράδειγμα ως πασπαλίσματα για σαλάτες και αρτοσκευάσματα, και το λάδι μαύρου κύμινου σε διάφορα πιάτα ή να καταναλωθούν απευθείας. Στους σπόρους του μαύρου κύμινου θα βρούμε ουσίες όπως: θυμοκινόνη - μια ένωση με ισχυρή αντι-αλλεργική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιακή και βακτηριοκτόνο δράση. Το φυτό είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιοτίνη - για υγιή δέρμα και μαλλιά, καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και πλήθος ανόργανων αλάτων - ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και άλλα.
Προέλευση
Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονη εσπεριδοειδή γεύση και άρωμα. Το βότανο χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο.
Χρήση
Η αλεσμένη λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται ευρέως σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, βοδινό και ψάρι. Έχει μια φρέσκια-ξινή γεύση που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Η ξήρανση και η άλεση των στελεχών του φυτού παράγει μια μαλακή πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη λεμονόχορτο είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από τη φρέσκια λεμονόχορτο, οπότε προσέξτε την ποσότητα της σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι απολαμβάνεται εδώ και δεκαετίες. Επίσης, ανανεώνει την αναπνοή σας σε μεγάλο βαθμό!
Η σόδα ψησίματος - διττανθρακικό νάτριο - έχει βρει ευρεία χρήση στην ιατρική, την κουζίνα, τα καλλυντικά και άλλα. Έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Νομίζω ότι είναι πιο γνωστή ως πρόσθετο σε όλες τις μορφές ψησίματος. Είναι επίσης συστατικό πολλών καλλυντικών και καθαριστικών προϊόντων. Προστίθεται σε σαμπουάν μαλλιών, σε κραγιόν, σε οδοντόκρεμες. Στα καλλυντικά, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. & Nbsp; <strong> Η χρήση της σόδας είναι ιδανική όταν πρόκειται για εξουδετέρωση οσμών και καθαρισμό. Ο παράγοντας μπορεί να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες, να εξαλείψει δυσάρεστες οσμές και να βοηθήσει στον καθαρισμό του φούρνου ή του φούρνου μικροκυμάτων. Η σόδα έχει ελαφρώς διαβρωτικές ιδιότητες, που την καθιστούν ικανή να απομακρύνει τη βρωμιά από διάφορες επιφάνειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση αλάτων από το βραστήρα, τις κατσαρόλες ή την καφετιέρα. Λειτουργεί εξαιρετικά ως σκόνη για τον καθαρισμό επιφανειών στην κουζίνα και το μπάνιο. Για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό δοχείο με σόδα μέσα σε αυτό.
Ο λευκός παπαρούνας είναι λιγότερο γνωστός από τους μπλε σπόρους παπαρούνας, αν και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε διάφορους τύπους ψησίματος και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά και λεπτή γεύση. Περιέχει πολύτιμες θρεπτικές αξίες. Είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Είναι πολύ δημοφιλής στις ανατολικές κουζίνες. & Nbsp; Ο λευκός παπαρούνας περιέχει μέταλλα όπως χαλκό, ασβέστιο και φώσφορο καθώς και σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. : Οι σπόροι λευκού παπαρούνας θα είναι εξαιρετικοί ως ποικιλία πιάτων για την παραμονή των Χριστουγέννων, όπως η κουτία, οι μακαβίτσες ή διάφοροι τύποι ζυμαρικών. Θα διαφοροποιήσει επίσης τέλεια τη γεύση κέικ, γλυκών και σπιτικού ψωμιού. Μετά από αποξηρασία, μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε σαλάτες, σάντουιτς, μούσλι, χυλό ή κοκτέιλ. Είναι ένα απαραίτητο συστατικό των κρουασάν του Αγίου Μαρτίνου. Σημειώσεις: Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Προέλευση Μπρόκολου
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που σχετίζεται με το κουνουπίδι. Η λέξη μπρόκολο είναι ο πληθυντικός του ιταλικού όρου 'broccolo'. Το broccolo σημαίνει "η ανθισμένη κορυφή ενός λάχανου". Το μπρόκολο έχει τις ρίζες του σε πρωτόγονους πολιτισμούς που καλλιεργούνταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και πιθανότατα βελτιώθηκε μέσω τεχνητής επιλογής σε μια νότια ιταλική χερσόνησο ή στη Σικελία.
Διαδικασία Παραγωγής Σκόνης Μπρόκολου
Μετά την καλλιέργεια, οι καλές ιδιότητες του μπρόκολου συγκεντρώνονται και επεξεργάζονται σε σκόνη μπρόκολου. Η σκόνη έχει σκούρο πράσινο χρώμα και μια λεπτή και ελαφρώς πικάντικη γεύση μπρόκολου.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές Ιδιότητες Μπρόκολου
Το μπρόκολο έχει υγιεινές χαρακτηριστικές ιδιότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη του σώματος. Το μπρόκολο περιέχει σχετικά υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών, βήτα-καροτίνης, ασβεστίου και βιταμίνης C, αυτές οι θρεπτικές ουσίες έχουν σημαντικές λειτουργίες για την υποστήριξη του σώματος από μέσα, όπως η πέψη, κ…
Η ερυθριτόλη είναι ένα ολοένα και πιο γνωστό και χρησιμοποιούμενο γλυκαντικό. Προέρχεται από μια ομάδα αλκοολών ζάχαρης - πολυόλες, έχει μηδενική θερμιδική περιεκτικότητα και γλυκαιμικό δείκτη. Συνιστάται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με διαβήτη ή σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Έχει την εμφάνιση της συνηθισμένης λευκής ζάχαρης - κρυσταλλική, άοσμη, παρόμοια στη γεύση. Στη φύση, απαντάται σε γύρη λουλουδιών, φρούτα (αχλάδια, πεπόνια, σταφύλια), μανιτάρια, θαλασσινά, ζυμωμένα ποτά όπως το κρασί, καθώς και σε θαλάσσιες άλγες. Η ερυθριτόλη, που διατίθεται στα καταστήματα, αποκτάται συνήθως μέσω ζύμωσης γλυκόζης από διάφορα είδη ζυμών ή συντίθεται από απορρίμματα γλυκερίνης ζυμών. Είναι απολύτως ασφαλής για χρήση στην κουζίνα και όχι μόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε την ερυθριτόλη ως μια εντελώς ασφαλή τροφική προσθήκη. Μπορείτε να τη βρείτε στις ετικέτες με την ένδειξη E968. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά γλυκαντικά - δεν μεταβολίζεται από το ανθρώπινο σώμα, ο άνθρωπος την απελευθερώνει σε αμετάβλητη μορφή μαζί με τα ούρα.
Οι φιστίκια, που ονομάζονται επίσης φιστίκια ή φιστίκια, διακρίνονται από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, τα φιστίκια δεν είναι ξηροί καρποί αλλά σπόροι οσπρίων, γεγονός που εξηγεί την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτοί οι ξηροί καρποί προέρχονται από τη Νότια Αμερική, πιθανότατα από τη Βραζιλία. Οι φιστίκια είναι αρκετά θερμιδοφόροι - 100g περιέχουν σχεδόν 600 θερμίδες. Είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζουν την πίεση. Τα φιστίκια περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Ε, οι οποίες είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα φολικό οξύ και νιασίνη. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι ένας θησαυρός διαιτητικών ινών και αργινίνης - ενός αμινοξέος πολύ σημαντικού κυρίως για τους αθλητές, καθώς αυξάνει την αιμάτωση των μυών και τη δύναμή τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> φιστίκια Αραχίδη ψημένα χωρίς αλάτι % περιλαμβανομένων των σακχάρων 6.41g - 7% πρωτεΐνη 28.92g - 58% ίνες 10.87g αλάτι 0.
Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι το πιο καθαρό και υγιεινό αλάτι στη Γη. Προέρχεται από ένα μόνο μέρος - την ανατολική ομάδα του Χιμάλαϊ στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400 έως 600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικρο-στοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι του Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για την καρύκευση των πιάτων. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλάτι για 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι.
Βρώμη Βιολογική: Η βρώμη προέρχεται από το φυτό βρώμης (Avena sativa). Το φυτό έχει ύψος περίπου 1,2 μέτρα. Η βρώμη είναι εγγενής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία και καλλιεργείται ως δημητριακό από το 7000 π.Χ. Οι νιφάδες βρώμης περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και είναι επομένως ένα ευρέως διαδεδομένο προϊόν για την προετοιμασία ενός πρωινού.
Διαδικασία παραγωγής βρώμης: Μετά τη συγκομιδή, ο κόκκος βρώμης πλένεται αρχικά και απομακρύνεται η φλούδα, καθώς αυτά τα εξωτερικά φύλλα του κόκκου δεν είναι βρώσιμα. Στη συνέχεια, οι κόκκοι θερμαίνονται και κόβονται σε κομμάτια. Τα κομμένα κομμάτια ενώνονται και σχηματίζουν τις νιφάδες βρώμης.
Υγειονομικές ιδιότητες των νιφάδων βρώμης: Οι νιφάδες βρώμης περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και έχουν ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, οι νιφάδες βρώμης περιέχουν πολλούς αργούς υδατάνθρακες, οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι το σώμα βιώνει ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Προέλευση του φαγόπυρου
Οι νιφάδες φαγόπυρου προέρχονται από το φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum), ένα φυτό που ευδοκιμεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Το φαγόπυρο έχει λευκά έως ροζ άνθη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρωινό, είναι κατάλληλο για το ψήσιμο μπισκότων, περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και είναι εύπεπτο. Πιστεύεται ότι το φαγόπυρο προέρχεται αρχικά από την Κίνα και καλλιεργήθηκε εκεί για πρώτη φορά γύρω στο 1000 π.Χ. Στον 15ο αιώνα, το φαγόπυρο εισήχθη επίσης στην Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το προϊόν μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω άρθρο.
Φαγόπυρο.
Επεξεργασία νιφάδων φαγόπυρου.
Οι αποφλοιωμένοι σπόροι του φυτού φαγόπυρου πλένονται καλά και τοποθετούνται σε πιατάκια. Στη συνέχεια, οι σπόροι βλασταίνουν για 24 έως 48 ώρες ή μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο βλαστός.
Προέλευση: Το ρύζι είναι βασική τροφή για περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο. Η πλειονότητα καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους. Επεξεργασία σε πρωτεϊνική σκόνη: Μετά τη συγκομιδή, το ρύζι αλέθεται σε αλεύρι ρυζιού. Στη συνέχεια, αναμιγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, έπειτα φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη πρωτεΐνης ρυζιού παρασκευάζεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται η πλειονότητα της πρωτεΐνης. Πρωτεΐνη: Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα κύριο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες αναρρώνουν και γι' αυτό απαιτούν πρώτες ύλες όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης). Αυτή η σκόνη είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Η διαφορά μεταξύ των Φλοιών Βρώμης, Νιφάδων Βρώμης, Βρώμης και Αλευριού Βρώμης
Η διαφορά έγκειται στο βαθμό επεξεργασίας της βρώμης. Οι φλοιές βρώμης προέρχονται από το εξωτερικό στρώμα του κόκκου βρώμης. Οι νιφάδες βρώμης είναι επίπεδοι κόκκοι βρώμης, η βρώμη είναι κομμένες νιφάδες βρώμης και το αλεύρι βρώμης είναι ο κόκκος βρώμης που έχει αλεστεί σε σκόνη.
Αλεύρι Βρώμης Χωρίς Γλουτένη, και καλή εναλλακτική για το αλεύρι σίτου.
Συγκρίσιμη ως προς την εφαρμογή, το μεγάλο πλεονέκτημα του αλευριού βρώμης σε σχέση με το αλεύρι σίτου είναι ότι είναι χωρίς γλουτένη και πολύ υγιεινό.
Υγιεινές Ιδιότητες Αλευριού Βρώμης Χωρίς Γλουτένη
Η βρώμη περιέχει πολλές πρωτεΐνες και λιπαρά, περισσότερα ακόμη και από άλλα δημητριακά. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και καλά μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, καθώς και πολλές βιταμίνες B1. Οι ίνες βρώμης μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη στο αίμα σας. Η βρώμη περιέχει επίσης λίγο λάδι, το οποίο αποτελείται κατά 80% από ακόρεστα λιπαρά οξέα.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στη ιατρική, τα καλλυντικά και την κουζίνα χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, ενώ πιο συχνά στις κουζίνες συναντάμε τους λευκούς και τους μαύρους. Οι σπόροι σουσαμιού προσφέρουν στα πιάτα μια συγκεκριμένη αρωματική γεύση και ξηρούς καρπούς. Είναι το κύριο συστατικό του Ταχίνι - πάστα σουσαμιού που προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο χούμους και το χαλβά. Οι σεζαμόλη, σεζαμαμινόλη και το σουσάμι, φυσικοί αντιοξειδωτικοί παράγοντες που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στο να χαλάσει. Οι σπόροι σουσαμιού είναι θησαυρός ασβεστίου που ενισχύει τα οστά. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν βιταμίνες A, από την ομάδα B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και μεταλλικά στοιχεία: ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και σίδηρο. Τα μέταλλα στους σπόρους τους καθιστούν εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Οι μούρες γκότζι ονομάζονται μερικές φορές "κόκκινοι διαμάντες" και περιλαμβάνονται στην κατηγορία "Σούπερ Τροφές". Ο καρπός γκότζι καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ προς τιμήν τους. Οι μούρες γκότζι είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμμετέχει επίσης στη διαδικασία απόκτησης σιδήρου. Οι καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνες B, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος. Εκτός από τις βιταμίνες, οι μούρες είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως: το κάλιο, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, ο σίδηρος και το σελήνιο. Οι μούρες παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι γκότζι περιέχουν επίσης ένα πολυσακχαρίτη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι υπεύθυνες για την καλή βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου.
Τι είναι το Kala Namak
Το Kala Namak είναι γνωστό και ως Ινδικό Μαύρο Αλάτι. Το αλάτι εξάγεται από μια μαύρη πέτρα, στις λατομείες στη βάση των Ινδικών Ιμαλαΐων. Μετά την άλεση, παραμένει λίγο από το μαύρο χρώμα.
Εφαρμογή του Kala Namak
Αυτό το αλάτι είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των χορτοφάγων. Το ροκ αλάτι έχει μια μυρωδιά και γεύση που θυμίζει βραστά αυγά λόγω των θειούχων ιδιοτήτων του. Αυτό επιτρέπει στους χορτοφάγους να προσθέσουν τη γεύση των αυγών σε ένα πιάτο χωρίς να χρησιμοποιήσουν πραγματικό αυγό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο αυγού σε vegan μαγιονέζα ή με τόφου. Το Kala Namak χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως πρόσθετο σε κάρυ, τσάτνι και πασπαλισμένο σε τηγανητά πιάτα. Ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πιάτα κοτόπουλου και ρυζιού.
Μάκα, η πηγή μιας αυτοκρατορίας
Η μάκα μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως το 'ντόπινγκ' των Ίνκας: μπορείς να χτίσεις μια ολόκληρη αυτοκρατορία με αυτήν. Η μάκα είναι ένα ριζικό λαχανικό, που αρχικά μεγαλώνει στο Περού. Η μάκα καλλιεργούνταν κυρίως σε αφιλόξενα εδάφη, τα οποία αποδείχθηκαν ακατάλληλα για τις περισσότερες άλλες καλλιέργειες.
Καλλιέργεια μάκας σε υψηλά υψόμετρα
Το ιδιαίτερο με τη μάκα είναι ότι καλλιεργείται σε υψόμετρα άνω των 3.500 μέτρων. Οι πολεμιστές των Ίνκας χρησιμοποιούσαν την καλλιέργεια για να αισθάνονται πιο δυνατοί. Λέγεται επίσης ότι η μάκα προλαμβάνει τη γήρανση, αυξάνει την ανοσία και βελτιώνει τη λίμπιντο. Έτσι, η μάκα είναι παρόμοια με το φενγκρέεκ.
Η γεύση της μάκας
Η μάκα έχει γεύση σαν ένα μείγμα ξηρών καρπών και βουτύρου καραμέλας. Στη ωμή μάκα, η ξηρή γεύση είναι έντονη, ενώ στη ξηρή μάκα κυριαρχεί μια πιο γήινη γεύση. Η οργανική σκόνη μάκας είναι καλή για χρήση ως ενισχυτής γεύσης, συμπεριλαμβανομένων των χυμών, με κακάο και γάλα ξηρών καρπών.
Ιδιότητες της μάκας
Οι δραστικές ουσίες στη σκόνη της μάκας περιλαμβάνουν αμινοξέα, τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ...
Μίγμα μανιταριών Βιολογικό. Αυτό το μίγμα περιέχει τα καλά όλων των μανιταριών μας: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες, βιταμίνες και μέταλλα όπως το χρώμιο, τον χαλκό, το σελήνιο και το βόριο και το γερμάνιο. Το Chaga χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μανιτάρι, κυρίως λόγω των αντικαρκινικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Το Shiitake έχει πολλά οφέλη, όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Το μανιτάρι Maitake χρησιμοποιείται κυρίως στην ασιατική κουζίνα. Το Lion's mane. Το μανιτάρι περούκας υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει θετική επίδραση στην ικανότητα συγκέντρωσης. Το Cordyceps διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το επιβραδύνει όταν είναι υπερδραστήριο. Tremella / Μανιτάρι ασημένιου αυτιού. Το μανιτάρι ασημένιου αυτιού περιέχει περισσότερη βιταμίνη D από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής και είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Κόκκινη πιπεριά σε κόκκους
Η κόκκινη πιπεριά σε κόκκους παρασκευάζεται από πιπεριές τσίλι. Οι πιπεριές τσίλι προέρχονται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη, η οποία καθιστά τις πιπεριές καυτερές, επομένως όσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει η πιπεριά, τόσο πιο καυτερός είναι ο κόκκος. Η πικάντικη γεύση μετριέται σε SCU (κλίμακα Scoville). Αυτή η σκόνη έχει SCU 25000 και είναι επομένως μέτρια καυτερή.
>
Εφαρμογές για την υγεία
Η πιπεριά τσίλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην παραγωγή σάλιου και στην πέψη. Η πιπεριά τσίλι περιέχει καλή ποσότητα βιταμίνης Α. Περιέχει ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, καθώς περιέχει πολλή βιταμίνη C.
Χρήση της κόκκινης πιπεριάς σε κόκκους
Με όλες τις πιπεριές, η πικάντικη γεύση γίνεται πιο έντονη μετά το μαγείρεμα, ωστόσο, κατά το μαγείρεμα, οι πιο λεπτές γεύσεις εξαφανίζονται. Έτσι, προσθέστε την στο τέλος.
Ένα ενυδατικό αφρόλουτρο, και συγκεκριμένα το βιολογικό αφρόλουτρο αλόης βέρα, είναι ένα προϊόν που χαρακτηρίζεται ως «πολυλειτουργικό». Θα δράσει σε όλα τα μέρη του σώματος με τη φόρμουλά του με ουδέτερο pH, που σας εγγυάται μια πολύ απαλή φροντίδα, η οποία δεν αλλοιώνει το δέρμα σας και δεν βλάπτει τα κύτταρά σας.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν επιθυμείτε αποτελέσματα μακροχρόνια. Η DÔM LABS σας προσφέρει αφρόλουτρα με τουλάχιστον 95% φυσικά συστατικά για να προστατεύσει το δέρμα σας.
Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι πρωταρχικής σημασίας, γι' αυτό σας συμβουλεύουμε να μην αναθέτετε αυτήν την εργασία σε ένα αφρόλουτρο που είναι πολύ επιθετικό ή του οποίου η σύνθεση είναι αμφίβολη.
Ένα ενυδατικό αφρόλουτρο πρέπει να μπορεί να καταπολεμά τις επιθέσεις που δέχεται το δέρμα σας. Πρέπει να γίνεται πιο απαλό και πιο ελαστικό. Χάρη στις φόρμουλές μας, τέλος οι ξηρές επιδερμίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες που υποφέρουν από ερυθρότητα και φαγούρα.
Πάρτε την πρωτοβουλία με ένα αφρόλουτρο υψηλής ποιότητας!
SKU: COS0031458
Όγκος: 100ml, 250ml
Αυθεντικό Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλατιέρα στο Πακιστάν. Η αλατιέρα ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλαΐων ορεινό σύστημα. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, η οποία έχει πλύνει...
Το οργανικό μαύρο σαπούνι παπαρούνας και γενικότερα το μαύρο σαπούνι χρησιμοποιείται ως ήπια απολέπιση πριν από την χειροκίνητη απολέπιση με το γάντι «Kess» κατά τη διάρκεια του τελετουργικού του χαμάμ στο Μαρόκο. Χρησιμοποιείται επίσης για μια ποικιλία δερματικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων της ακμής, του εκζέματος και της ψωρίασης. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σαπουνιού το καθιστούν αξιόπιστο προϊόν σε πολλές περιπτώσεις. Τα οργανικά συστατικά όπως το ελαιόλαδο, το βούτυρο καριτέ και το λάδι αργκάν προάγουν την ενυδάτωση του δέρματος και προσφέρουν αίσθηση απαλότητας άμεσα.
Τα οφέλη του μαύρου σαπουνιού:
• Απολεπίζει αποτελεσματικά το σώμα και το πρόσωπο
• Πλένει απαλά το δέρμα
• Εξαιρετικό κατά των ρυτίδων
• Βοηθά στην καταπολέμηση δερματικών καταστάσεων
SKU: COS00148
Βάρος: 0.3 κιλά
Ένα ενυδατικό αφρόλουτρο και συγκεκριμένα το οργανικό αφρόλουτρο μανταρινιού μας είναι ένα "όλα σε ένα" προϊόν. Θα δράσει σε όλα τα μέρη του σώματος με τη φόρμουλα ουδέτερου pH που εγγυάται πολύ απαλή φροντίδα, η οποία δεν αλλοιώνει το δέρμα σας και δεν βλάπτει τα κύτταρά σας.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν επιθυμείτε μακροχρόνια αποτελέσματα. Η DÔM LABS σας προσφέρει αφρόλουτρα με τουλάχιστον 95% φυσικά συστατικά για να προστατεύσετε το δέρμα σας.
Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι απαραίτητη, στην πραγματικότητα σας συμβουλεύουμε να μην αναθέσετε αυτήν την εργασία σε ένα αφρόλουτρο που είναι πολύ επιθετικό ή της σύνθεσης του οποίου είναι αμφίβολη.
Ένα ενυδατικό αφρόλουτρο πρέπει να είναι ικανό να καταπολεμά τις επιθέσεις που υφίσταται το δέρμα σας. Πρέπει να είναι πιο απαλό και πιο ελαστικό. Χάρη στις φόρμουλές μας, δεν θα έχετε πια ξηρό δέρμα, ευαίσθητο δέρμα που υποφέρει από ερυθρότητα και κνησμό.
SKU:COS0031457-5
όγκος:100ml, 250ml
Προέλευση
Η ντομάτα είναι ένας καρπός, προερχόμενος από το φυτό ντομάτας (solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Οι ντομάτες προέρχονται από τη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές παραλλαγές. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμη κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από διάφορους σταυρούς έγιναν κόκκινες.
Θρεπτικά συστατικά
Οι ντομάτες περιέχουν πολλές βιταμίνες C, καροτένια, βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν και τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Αυτά μπορούν να προστεθούν σε πολλές συνταγές.
Εφαρμογές σκόνης αποξηραμένης ντομάτας:
Ως superfood
Μπορείς να προσθέσεις σκόνη ντομάτας σε σάλτσες, σούπες και σε υγιεινές (αλμυρές) smoothies. Το καλό με τη σκόνη ντομάτας είναι ότι αναμειγνύεται ιδανικά με μια σειρά από μεσογειακά βότανα…
Προέλευση της χουρμά. Ο χουρμάς είναι ένας πυρηνόκαρπος καρπός της χουρμαδιάς (Phoenix dactylifera), που μπορεί να καταναλωθεί φρέσκος ή αποξηραμένος. Οι πυρηνόκαρποι είναι φρούτα με σκληρό, πέτρινο πυρήνα ή κέλυφος. Ο χουρμάς είναι ένας κυλινδρικός καρπός μήκους 5 έως 7 εκατοστών. Το χρώμα του κυμαίνεται από φωτεινό κόκκινο έως φωτεινό κίτρινο. Οι χουρμάδες αναπτύσσονται σε μεγάλες τσαμπιά σε αυτά τα δέντρα και συγκομίζονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Περίπου 30 χουρμάδες μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτές τις τσαμπιά, και ανά δέντρο μπορούν να συγκομιστούν από 20 έως 150 κιλά χουρμάδων. Η καλλιέργεια ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή πριν από περίπου 3.000 χρόνια. Οι χουρμαδιές προτιμούν ένα ξηρό κλίμα με υγρό έδαφος. Υπάρχουν έως και 400 διαφορετικές ποικιλίες χουρμά. Αυτά τα αποξηραμένα κομμάτια χουρμά από το Πακιστάν είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Οι αποξηραμένοι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε βιταμίνες A και B, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.
{"Description":"Περιγραφή:\nΡοζ κομμάτια αλατιού Ιμαλαΐων\n\nIngredients:\n100% αλάτι Ιμαλαΐων - κρυσταλλικό αλάτι\n\nInstruction manual:\nΡοζ κομμάτια αλατιού Ιμαλαΐων\nΚατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση ή ως διακόσμηση σε π.χ. αλατισμένο δωμάτιο ή αλατισμένη σπηλιά.\n.{{customVar code=himalayazout-en}}"}