Η ασερόλα είναι μια πηγή βιταμίνης C, η οποία αυτή τη στιγμή λείπει. Είναι κυρίως υπεύθυνη αυτή η μονότονη και άβολη διατροφή, με πολύ λίγα λαχανικά και φρούτα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν αποθηκεύει βιταμίνη C και, επομένως, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματά της. Επομένως, η βιταμίνη C πρέπει να παρέχεται συνεχώς, ειδικά κατά τις περιόδους της μεγαλύτερης ζήτησής της, δηλαδή το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη. Η ασερόλα περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες L-ασκορβικού οξέος, δηλαδή γης. Κατά μέσο όρο, η ασερόλα περιέχει περίπου 1500 mg βιταμίνης C (έως 4000 mg) ανά 100 g φρέσκου βάρους, δηλαδή περίπου 30 φορές περισσότερη από το λεμόνι. Η φυσική βιταμίνη C, που προέρχεται από την ασερόλα, είναι πιο εύκολα απορροφήσιμη και απορροφάται καλύτερα από, για παράδειγμα, αυτή που είναι διαθέσιμη στα φαρμακεία με τη μορφή δισκίων. Στη Βραζιλία, ο χυμός ασερόλας είναι πολύ δημοφιλής, χρησιμοποιούμενος ως συμπλήρωμα για την ανεπάρκεια βιταμίνης C.
Προέλευση και ιστορία
Η μάκα, γνωστή και ως περουβιανό ginseng. Είναι ένα βενθικό φυτό που προέρχεται από τα βουνά των Άνδεων στο Περού. Η καλλιέργεια της ξεκίνησε περίπου 2.000 χρόνια πριν. Η μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα.
Η μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί χρησιμοποιούσαν για να ταΐζουν τα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Τρώγεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους επενδεδυμένους με καυτές πέτρες (πατσαμάνκας), ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα συγκεκριμένο ποτό που παρασκευάζεται από μάκα ονομάζεται δημοφιλώς 'μάκα τσίκα'. Μια άλλη χρήση είναι η άλεση της αποξηραμένης ρίζας σε αλεύρι μάκας για ψήσιμο.
Επεξεργασία
Ο σπόρος μάκας σπέρνεται τον Σεπτέμβριο, περίπου...
Προέρχονται από τα δημητριακά που έχουν αποσπαστεί, τα οποία στην πολωνική κουζίνα είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Για πολύ καιρό είχαν ξεχαστεί, και τώρα επιστρέφουν στη μόδα. Τα αποσπασμένα δημητριακά καταναλώνονται μετά από βράσιμο ή ωμά. Προστίθενται σε γάλα, γιαούρτι και φρούτα.
"Προέλευση και ιστορία των Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια είναι επίσης γνωστά ως φασόλια Γκαρμπάνζο. Κυρίως γύρω από τη Μεσόγειο, τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 8000 χρόνια στην Ανατολία. Υπάρχουν πολλά ανατολίτικα πιάτα που παρασκευάζονται με αλεύρι ρεβιθιού, όπως χούμους, φαλάφελ, τσιπς και πατάτες. Σήμερα, εξακολουθούν να καλλιεργούνται πολλά ρεβίθια στην Τουρκία, αλλά πλέον το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στα χέρια της Ινδίας.
Καλλιέργεια Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια συλλέγονται όταν οι λοβοί σπάνε και στη συνέχεια τοποθετούνται για να στεγνώσουν. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής, τα ρεβίθια μεταφέρονται σε αεριζόμενο χώρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξηρασίας.
Υγιεινές ιδιότητες των Ρεβιθιών και εφαρμογές
Τα ρεβίθια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και προκαλούν λιγότερη μετεωρισμό από άλλα φασόλια. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Ρεβίθι…"
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.
Ο προέλευση της κολοκύθας
Οι κολοκύθες προέρχονται αρχικά από τη Μέση και Νότια Αμερική. Η κολοκύθα αναπτύσσεται ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Ορισμένα είδη είναι βρώσιμα, αλλά οι κολοκύθες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο διακοσμητικά.
Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι επίπεδοι, ωοειδείς σπόροι της κολοκύθας. Από μέσα είναι πράσινοι, αλλά έχουν ένα κέλυφος που είναι λευκού χρώματος. Οι σπόροι κολοκύθας παραδοσιακά είναι ένα εποχιακό σνακ και καταναλώνονταν συνήθως κατά την διάρκεια του φθινοπώρου.
Διατροφική αξία των σπόρων κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά (ωμέγα 3). Τα άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν είναι ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκός, φώσφορος, ψευδάργυρος, σίδηρος και βιταμίνες K και A.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων λιναριού είναι γνωστές εδώ και πολλούς αιώνες. Οι σπόροι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες B, βιταμίνη E και K, αλουμίνιο και χολίνη, μακρο- και μικροστοιχεία: φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο. Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, επηρεάζει τέλεια την υγεία του πεπτικού συστήματος, καταπραΰνοντας ασθένειες που σχετίζονται με έλκη στομάχου, υπεροξέωση, καούρες. Βελτιώνει την περισταλτική του εντέρου και βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το σώμα. Οι σπόροι λιναριού δείχνουν καταπραϋντική δράση και ενυδατική δράση στη βλεννογόνο. Ένα από τα πιο υγιεινά έλαια πιέζεται από τους σπόρους λιναριού. Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 3,7 γρ - 18% υδατανθράκων 29,1 γρ - 11%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 1,5 γρ - 3% πρωτεΐνης 18,5 γρ.
Σκόνη Χλωρέλλας
Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο μικροάλγος που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο δισεκατομμύρια χρόνια και αναπτύσσεται φυσικά σε γλυκά νερά σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα είδος φυτοπλαγκτού (ελεύθερα πλωτά υδρόβια φυτά που παράγουν τη δική τους ενέργεια από το ηλιακό φως χρησιμοποιώντας την πράσινη φωτοσυνθετική χρωστική χλωροφύλλη). Το όνομα χλωρέλλα προέρχεται από την ελληνική λέξη χλωρός που σημαίνει πράσινο-κίτρινο.
Ιδιότητες της χλωρέλλας
Γιατί να αγοράσετε χλωρέλλα; Οι αποικίες χλωρέλλας μπορούν να δώσουν σε υδάτινα σώματα ένα ζωντανό πράσινο χρώμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χλωροφύλλη. Η χλωρέλλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και κάλιο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση φυσιολογικών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην κόπωση. Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, της μυϊκής λειτουργίας και στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Αυθεντικό κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλατιέρα στο Πακιστάν. Η αλατιέρα ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν παλαιότερα "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις αλατίες που διατίθενται στην αγορά έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει πλύνει...
Προέλευση του Cordyceps
Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Ophiocordyceps. Το όνομα Cordyceps προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει ρόπαλο. Στα Λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές στην περίπτωση του Cordyceps είναι έντομα και αρθρόποδα. Ο Cordyceps απαντάται κυρίως σε υγρά περιβάλλοντα.
Στην Κίνα, ο Cordyceps είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι, που βρίσκεται σε υψόμετρα από 3000 έως 5000 μέτρα.
Το εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας είναι το λάδι της υψηλότερης ποιότητας από την πρώτη πίεση, ψυχρής πίεσης και απρόβλεπτο. Παράγεται από την πίεση της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη υφή και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C, έχει ημι-υγρή υφή. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού αποτελείται από κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά με μέτρια μήκος αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λιπαρών ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινολεϊκό). Αυτά τα συστατικά είναι που καθιστούν το λάδι τόσο πολύτιμο.
Προέλευση και εξόρυξη
Αυτό το φυσικό επιτραπέζιο αλάτι παράγεται στις ακτές της Μεσογείου. Οι αλατοκαλλιέργειες βρίσκονται σε μεγάλα φυσικά πάρκα ή φυσικά καταφύγια, μακριά από τη βιομηχανία και τις μεγάλες πόλεις. Το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω αρχαίων καναλιών στις αλμυρές λίμνες.
Ο άνεμος και ο ήλιος αυξάνουν σταδιακά τη συγκέντρωση του αλατιού. Το αλάτι αρχίζει να κρυσταλλώνεται και βυθίζεται στον πυθμένα της αλατοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια, το αλάτι συγκομίζεται με ειδικά εργαλεία. Μετά την εξόρυξη, το αλάτι ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε διάφορα μεγέθη κόκκων.
Το μεσογειακό αλάτι είναι ένα καθαρό φυσικό προϊόν, ελεύθερο από χημικά και πρόσθετα. Σήμερα, η εξόρυξη αλατιού συνεχίζεται σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις στις μεσογειακές αλμυρές λίμνες. Οι περιοχές εξόρυξης είναι καταφύγια για ζώα και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για πολλές απειλούμενες ειδών πουλιών και φυτών. Εδώ η εμπορευματοποίηση της εξόρυξης θαλασσινού αλατιού τώρα ...
Η καριτέ είναι ένα λάδι που προέρχεται από τη διαδικασία επεξεργασίας των καρυδιών καριτέ. Η καριτέ αναπτύσσεται στην Αφρική και χρησιμοποιείται εκεί εδώ και αιώνες. & NBSP; είναι εξαιρετικά πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Είναι ένα βασικό συστατικό για την αναζωογόνηση και την ενυδάτωση του δέρματος. Η καριτέ παρέχει επίσης όλες τις πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεται το δέρμα για να φαίνεται νέο και απαλό, και το πιο σημαντικό, υγιές. Αυτές οι βιταμίνες υποστηρίζουν την προστασία του δέρματος από τον άνεμο, το κρύο, τον έντονο ήλιο, καθώς και από πληγές και εγκαύματα. Επιπλέον, τα συστατικά που περιέχονται στη βούτυρο υποστηρίζουν τη δραστηριότητα των κυττάρων, καταπολεμούν τα αποτελέσματα της γήρανσης και βελτιώνουν ορατά την κατάσταση του δέρματος. Ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα, αναγεννά το δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, θρέφει και αναγεννά τέλεια το δέρμα, ανακουφίζει από τη γήρανση, υποστηρίζει την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και των ραγάδων, και ανακουφίζει από το πρήξιμο.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών μας, και με γνώμονα τους νεότερους θαυμαστές των κρεμών γλυκού ψωμιού, η Vivio σε συνεργασία με την δημοφιλή influencer fitness Anka Dziedzic, ανέπτυξε μια φόρμουλα εξαιρετικής κρέμας βασισμένης σε καρύδα. Η κρέμα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά πάνω απ' όλα περιέχει μηδενική επεξεργασμένη ζάχαρη. Τα συστατικά που περιέχονται στην κρέμα είναι της υψηλότερης ποιότητας, και η εισαγωγή τους σε μια βιώσιμη διατροφή και έναν ενεργό τρόπο ζωής συμβάλλει στην αύξηση της καθημερινής μας ευημερίας. Έλαιο καριτέ και γάλα. Η λευκή ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από το Maltol, το οποίο έχει όχι μόνο χαμηλότερη θερμιδική αξία, αλλά και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Αυτή είναι η κρέμα καρύδας Coco Spread, που ξεχωρίζει από τις άλλες κρέμες σάντουιτς όχι μόνο για τη εξαιρετικά θρεπτική της σύνθεση, αλλά πάνω απ' όλα για την υψηλή ποιότητα των συστατικών. Η μους καρύδας αξίζει ιδιαίτερη προσοχή εδώ. Είναι μια αλεσμένη σάρκα καρύδας, η οποία περιέχει πολλά πολύτιμα συστατικά (όπως και το λάδι καρύδας), και είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες.
Βιολογικές Νιφάδες Πατάτας
Η πατάτα (solanum tuberosum) είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται υπόγεια. Η πατάτα προέρχεται αρχικά από τη Νότια Αμερική, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι πατάτες κόβονται και αποξηραίνονται μετά τη συγκομιδή, αφήνοντας νιφάδες.
Πουρές Πατάτας
Οι νιφάδες πατάτας είναι επίπεδα κομμάτια αποξηραμένου πουρέ πατάτας. Οι πατάτες πρώτα βράζονται και στη συνέχεια πολτοποιούνται, μετά τις οποίες ισοπεδώνονται από μεγάλους κυλίνδρους σε ένα τύμπανο. Επειδή οι νιφάδες πατάτας αποξηραίνονται γρήγορα στην επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία, οι αποξηραμένες νιφάδες πουρέ πατάτας στη συνέχεια ξύνονται από το τύμπανο και περνούν μέσα από ένα κόσκινο μύλου.
Δεδομένου ότι οι νιφάδες απορροφούν εύκολα (κρύο) νερό, αυτές οι νιφάδες πατάτας χρησιμοποιούνται συχνά σε τρόφιμα. Το άμυλο πατάτας διατηρεί την υψηλή ικανότητα απορρόφησής του επειδή οι νιφάδες αποξηραίνονται γρήγορα.
Το βιολογικό μαύρο σαπούνι με αργανέλαιο και πορτοκαλιά χρησιμοποιείται γενικά ως απολεπιστικό πριν από την χειροκίνητη απολέπιση με το γάντι "Kess" κατά τη διάρκεια του τελετουργικού του χαμάμ στο Μαρόκο. Χρησιμοποιείται επίσης για μια ποικιλία δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σαπουνιού το καθιστούν αξιόπιστο προϊόν σε πολλές περιπτώσεις. Τα βιολογικά συστατικά όπως το ελαιόλαδο, το βούτυρο καριτέ και το αργανέλαιο προάγουν την ενυδάτωση του δέρματος και προσφέρουν άμεση αίσθηση απαλότητας.
Τα οφέλη του μαύρου σαπουνιού:
• Απολεπίζει αποτελεσματικά το σώμα και το πρόσωπο
• Καθαρίζει το δέρμα απαλά
• Εξαιρετικό κατά των ρυτίδων
• Βοηθά στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων
SKU: COS00153
Βάρος: 0.3 kg
Το MSM είναι ένας σύντομος όρος για το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, δηλαδή, την οργανική ένωση του θείου. Θείο στο σώμα: • είναι συστατικό πρωτεϊνών, ορμονών και οργανικών οξέων • Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου • Είναι υπεύθυνο για την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών • Συμβάλλει στην αναγέννηση της ανεπάρκειας θείου: • Προβλήματα όρασης • Απώλεια μαλλιών, κακή κατάσταση δέρματος και νυχιών • Αίσθηση χρόνιας κόπωσης • Απώλεια ελαστικότητας στις αρθρώσεις.
Το Matcha είναι σκόνη πράσινου τσαγιού, των ιδιοτήτων του οποίου είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρόσφατα, κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα στην Πολωνία. Αυτό το τσάι θεωρείται το πιο υγιεινό από όλα τα είδη πράσινου τσαγιού. Όπως το πράσινο τσάι, το Matcha προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis. Ωστόσο, αναπτύσσεται διαφορετικά και έχει ένα μοναδικό προφίλ θρεπτικών συστατικών. Οι καλλιεργητές Matcha καλύπτουν τα φυτά τσαγιού 20-30 ημέρες πριν από τη συγκομιδή για να αποτρέψουν την άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό αυξάνει την παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων και δίνει στο φυτό έναν πιο σκούρο πράσινο τόνο. Μετά τη συλλογή των φύλλων τσαγιού, οι μίσχοι και οι φλέβες αφαιρούνται, και τα φύλλα αλέθονται σε μια λεπτή σκόνη γνωστή ως matcha. Γενικά, βρίσκεται στο πράσινο τσάι. Οι έρευνες σχετικά με το matcha και τα συστατικά του έχουν ανακαλύψει μια σειρά από οφέλη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος, να προάγει την υγεία της καρδιάς και ακόμη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αυξάνοντας τον μεταβολισμό και την καύση λίπους.
Οι σπόροι γκότζι ονομάζονται μερικές φορές "κόκκινοι διαμάντες" και περιλαμβάνονται στην κατηγορία των "σούπερ τροφών". Ο καρπός γκότζι καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ προς τιμήν τους. Οι σπόροι γκότζι είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμμετέχει επίσης στη διαδικασία απόκτησης σιδήρου. Οι καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνες B, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος. Εκτός από τις βιταμίνες, οι σπόροι είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως: κάλιο, ψευδάργυρος, ασβέστιο, σίδηρος και σελήνιο. Οι σπόροι παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος του γκότζι και περιέχουν επίσης τον λεγόμενο πολυσακχαρίτη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνο για τη σωστή εντερική βακτηριακή χλωρίδα. <strong> </strong> <strong> Σύνθεση: </strong> Ξηροί σπόροι γκότζι & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 1386kj/
Προέλευση
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι ηλικίας περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Χωρίς χημικές προσθήκες και/ή υγρά μέσα και εξορύσσεται όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες του Θιβέτ. Παλαιότερα, το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν επίσης "αλάτι του βασιλιά", επειδή το αλάτι υψηλής ποιότητας πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Τα περισσότερα άλατα που διατίθενται στην αγορά είναι επεξεργασμένα...
Καρύδι σε μορφή καρφίτσας
Η καρυδιά μεγαλώνει αρχικά στις Μολούκες. Ακόμα και σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα όλων των γαρίφαλων συγκομίζονται στην Ινδονησία. Τα γαρίφαλα είναι οι αποξηραμένοι, ανθοφόροι μπουμπούκια του δέντρου. Το όνομα γαρίφαλο προέρχεται από το γεγονός ότι έχει τη μορφή ενός (συρμάτινου) καρφιού ή καρφίτσας.
Η συγκομιδή και η αποξήρανση των γαρίφαλων
Η συγκομιδή του γαρίφαλου είναι μια τεράστια εργασία. Κάποιος σκαρφαλώνει στο δέντρο και μαζεύει χειροκίνητα όλους τους, ακόμα μη ανοιγμένους, ανθοφόρους μπουμπούκια. Κάτω, η συγκομιδή ταξινομείται καλύτερα και στη συνέχεια οι μπουμπούκια απλώνονται και αποξηραίνονται στον τροπικό ήλιο.
Υγιεινές ιδιότητες του γαρίφαλου
Το γαρίφαλο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και τις βιταμίνες: C, B12, K και E. Τα γαρίφαλα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πέψης, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση των οστών.
Χρήση του γαρίφαλου
Το γαρίφαλο έχει τόσο ολόκληρο όσο και αλεσμένο μια ζεστή χειμερινή...
Το φυτικό λαρδί έχει παρασκευαστεί με βάση τα ρεβίθια και το φαγόπυρο, με την προσθήκη μήλου και ψητού κρεμμυδιού. Είναι 100% φυτικό και είναι ιδανικό ως προσθήκη σε κάθε είδους ψωμί. Είναι πλούσιο σε υγιείς υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το ελικό, γνωστό επίσης ως ρεβίθια ή ιταλικά μπιζέλια, είναι ένας πραγματικός θησαυρός υψηλής διατροφικής πρωτεΐνης. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών B, βιταμίνης C, φολικού οξέος, καθώς και φυτικών ινών και πολλών μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο ή ψευδάργυρο. Τα συστατικά που περιέχονται στα ρεβίθια προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ρυθμίζουν τον ρυθμό των κοπράνων και μειώνουν επίσης την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Στη βρώμη, θα βρούμε πολλές πρωτεΐνες, οι οποίες είναι παρόμοιες με τις πρωτεΐνες των οσπρίων και τις φυτικές ίνες.
Η οργανική μας κρέμα κατά της γήρανσης με Αργκάν ανακουφίζει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τη δύναμη και τη νεανικότητα του δέρματος. Όταν οι λεπτές γραμμές κάνουν την εμφάνισή τους, η κρέμα μας εμπλουτισμένη με ενεργά συστατικά κατά της γήρανσης δεν δρα μόνο προληπτικά αλλά και επισκευάζει την ελαστικότητα του δέρματος!
Με την πάροδο των ετών, το δέρμα τείνει να ξηραίνεται, η επιδερμίδα είναι λιγότερο ζωντανή και οι ρυτίδες εμφανίζονται σιγά σιγά. Αυτό εξηγείται από τη μείωση της ενδογενούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης που παρέχουν στο δέρμα σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Οι κρέμες DÔM LABS με οργανικά ενεργά συστατικά θα δράσουν για να διορθώσουν και να προλάβουν αυτό το είδος φαινομένου.
SKU: COS0044
Βάρος: 0.2 kg
{"volume":"όγκος: 100 ml, 30 ml","healing":"θεραπευτικό: το λινολεϊκό οξύ αυτού του λαδιού επιτρέπει στο δέρμα να ανακτήσει τον τόνο και την σφριγηλότητα, καθιστώντας το σύμμαχο στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και της εμφάνισης ρυτίδων.","antioxidant":"αντιοξειδωτικό: φυσικά δραστικά συστατικά κατά των ελεύθερων ριζών όπως οι τοκοφερόλες (συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε), η σκουαλένη ή οι καροτενοειδείς καθιστούν αυτό το λάδι εξαιρετική πηγή κατά της γήρανσης. Αυτό το όφελος, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση και προστασία της επιδερμίδας, επιτρέπει σε αυτό το λάδι να καταπολεμά τα σημάδια ξηρότητας και γήρανσης του δέρματος. Αυτό το λάδι είναι επίσης αποτελεσματικό στην πρόληψη των ραγάδων, ειδικά σε έγκυες γυναίκες.","softener":"μαλακτικό: Το λάδι αργκάν έχει σύνθεση παρόμοια με αυτή των λιπιδίων του δέρματος. Επομένως, διεισδύει γρήγορα στο δέρμα για ενυδατική και θρεπτική δράση. Οι προσλήψεις ωμέγα-3, 6 και 9 βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση της καλής ελαστικότητας του δέρματος. Το λάδι αργκάν χρησιμοποιείται επίσης ως περιποίηση μαλλιών για να θρέψει τα ξηρά μαλλιά από τη ρίζα μέχρι την άκρη και έτσι να αποκτήσει ευλύγιστα και λαμπερά μαλλιά.","SKU":"SKU:COS0074-ARG","nourishing":"πολύ ενυδατικό","Weight":"Βάρος: 0.3 kg"}
Nutadella ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Vivio της Anka Dziedzic. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις σοκολατένιες κρέμες, δεν περιέχει ζάχαρη ή φοινικέλαιο. Τα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά καθιστούν το προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ως γλυκαντική ουσία. Smitly Shea (γνωστός και ως βούτυρο καριτέ), συνεργαζόμαστε με τη φροντίδα του σώματος, ωστόσο. Το βούτυρο καριτέ δίνει στην κρέμα μια εξίσου κρεμώδη και μεταξένια υφή όπως το φοινικέλαιο, αλλά είναι προτιμότερο λόγω της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που απειλείται με εξαφάνιση. Το καριτέ χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για το βούτυρο από τους χορτοφάγους και, σε αντίθεση με το βούτυρο από γάλα αγελάδας, έχει έως και 50% περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το berskin περιέχει βιταμίνη E, γνωστή ως «βιταμίνη της νεότητας και της γονιμότητας».
Ο Salspiro είναι ένας πρακτικός εισπνευστήρας που φέρνει την αναζωογονητική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα μιας σπηλιάς αλατιού στο σπίτι σας. Ο Salspiro είναι γεμάτος με περίπου 60-80g κρυστάλλων αλατιού Χιμάλαϊ από το Πακιστάν.
Εισπνευστήρας Αλατιού Salspiro
Ο Εισπνευστήρας Αλατιού Salspiro από την VehGro είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Τα (οργανικά) φυσικά προϊόντα που έχουμε επιλέξει προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί.
Η οργανική σήμανση σημαίνει 100% ελεγχόμενο οργανικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ότι είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πρόσθετα όπως ζάχαρες και λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχετικά με τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Ψάχνετε για χονδρέμπορο ή εισαγωγέα του Εισπνευστήρα Αλατιού Salspiro;
Η VehGro είναι χονδρέμπορος του Εισπνευστήρα Αλατιού Salspiro
Τα μανιτάρια Στρογκόνοβ της Vivio είναι υλικά υψηλής ποιότητας που έχουν επιλεγεί προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων ντοματών, ρεβιθιών, μανιταριών, μανιταριών στρειδιών, σέλινου και κρεμμυδιών. Το Στρογκόνοβ είναι ελαφρώς καρυκευμένο με σκόρδο, θυμάρι και μαύρο πιπέρι. Το πιάτο είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά μέταλλα. Απλά ζεστάνετε το, προσθέστε δημητριακά, ρύζι ή ψωμί ολικής αλέσεως και ένα νόστιμο υγιεινό δείπνο είναι έτοιμο. Το κομμένο, γνωστό επίσης ως ρεβίθια ή ιταλικά μπιζέλια, είναι ένας πραγματικός θησαυρός πρωτεϊνών με υψηλή διατροφική αξία. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών B, βιταμίνης C, φολικού οξέος καθώς και διαιτητικών ινών και πολλών μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο ή ψευδάργυρο. Τα συστατικά που περιέχονται στα ρεβίθια προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ρυθμίζουν τον ρυθμό των κοπράνων και μειώνουν επίσης την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.
Προέλευση και ιστορία του ελαίου καρύδας
Το έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας έχει λιπαρή δομή. Η σύγκριση του οργανικού ελαίου καρύδας με κάποιο άλλο φυσικό προϊόν είναι σχεδόν αδύνατη. Μερικές φορές η μυρωδιά μιμείται τεχνητά (και χημικά), αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το αυθεντικό.
Διαδικασία παραγωγής, συγκομιδή και επεξεργασία του ελαίου καρύδας
Το ψυχρής έκθλιψης έλαιο καρύδας εξάγεται απευθείας από τον καρπό. Το έλαιο καρύδας έχει λευκό χρώμα και μια μάλλον μυστηριώδη μυρωδιά.
Υγιεινές ιδιότητες του ελαίου καρύδας και εφαρμογές
Το έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και αυτό έχει προφανείς λόγους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια στον κόσμο. Το οργανικό έλαιο καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αμέτρητους τρόπους: επεξεργασμένο σε πιάτα ή, για παράδειγμα, ως ένα υπέροχα χαλαρωτικό λάδι μασάζ. Το λίπος του ελαίου καρύδας έχει εντελώς διαφορετική δομή και σύνθεση από το λίπος που βρίσκετε σε τηγανητά σνακ ή σε γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας. Co…
Ποιοτικές κάψουλες μανιταριού Pompom Lionsmane Hericium BIO. Οι κάψουλες μανιταριού Pompom Lionsmane Hericium BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Να είστε σίγουροι ότι τα προϊόντα μας παράγονται με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το βιολογικό σήμα ποιότητας εγγυάται 100% ελεγχόμενη βιολογική και αξιόπιστη καλλιέργεια. Αυτά τα συστατικά είναι επομένως εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα.
Το παρθένο εξαιρετικό λάδι καρύδας είναι το λάδι υψηλότερης ποιότητας από την πρώτη πίεση, πιεσμένο κρύο και απρόβλεπτο. Παράγεται ως αποτέλεσμα της πίεσης της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη υφή και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C, απαιτείται ημι-υγρή υφή. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά μέσης αλυσίδας, τα οποία το σώμα μετατρέπει άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινελαϊκό). Αυτά τα συστατικά είναι αυτά που κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο.