Τα φρούτα κράνμπερι είναι πλούσια πηγή βιταμινών (C, B, E, K), μετάλλων (νάτριο, κάλιο, φώσφορος, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος), φυτικών ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτίνης. Το κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές του κατά τη διάρκεια θερμικής επεξεργασίας, γι' αυτό, για τα οφέλη στην υγεία, μπορείτε να καταναλώσετε τις παρασκευές του, οι οποίες δεν είναι τόσο ξινές όσο τα φρέσκα φρούτα κράνμπερι. Η Cravina λειτουργεί εξαιρετικά στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί στην εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται στην κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στο κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, χάρη στα οποία εκκρίνονται στα ούρα. Τα οξέα που περιέχονται στο κράνμπερι είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και θεραπεία των νεφρολιθίασεων. Το αποξηραμένο κράνμπερι επίσης προλαμβάνει τις ασθένειες των ούλων και τον σχηματισμό πλάκας. Η Cravina έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωσή της μπορεί να μειώσει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης (LDL) και να αυξήσει το επίπεδο της καλής (HDL).
Ο κινόα, γνωστός επίσης ως κινόα ή περουβιανό ρύζι, είναι το λεγόμενο ψευδοσπόρο, δηλαδή ένα φυτό που παράγει αμυλούχους σπόρους, αλλά δεν είναι πραγματικά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου εκτιμάται για τη θρεπτική του αξία εδώ και αιώνες. Ονομάζεται «άγιος των Ίνκας». Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να δείξει αντιϊικές και ανοσοδιεγερτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικές, αντιϊικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά υψηλής ποσότητας φλαβονοειδών. Ο κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτος.%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 0,7 γρ - 3% υδατάνθρακες 57 - 22%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0 γρ - 0% πρωτεΐνη 14 γρ - 28% αλάτι 0,01 γρ & lt; 1% * RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Οι σπόροι κινόα πρέπει να ξεπλένονται σε νερό πριν από το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Το γαϊδουράγκαθο σε διάφορες μορφές: αποξηραμένο, λάδι γαϊδουράγκαθου, αλεσμένο ή σε μορφή ολόκληρων σπόρων, είναι γνωστό για τις ιδιότητές του που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος. Το γαϊδουράγκαθο έχει μια μοναδική σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει φλαβονοειδή, οργανικά οξέα, βιταμίνες C και K, πρωτεΐνες, μεγάλη ποσότητα λινελαϊκού οξέος, ανόργανα άλατα και σιλυμαρίνη. Το γαϊδουράγκαθο είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, έχει καθαριστική και αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την αναγέννηση και την παραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων - χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις κίρρωσης του ήπατος και λιπώδους ήπατος, προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες, έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αυξάνει την έκκριση πεπτικών υγρών και βελτιώνει την πέψη. Τις θεραπευτικές του ιδιότητες τις οφείλει στη σιλυμαρίνη, η οποία σταθεροποιεί τις κυτταρικές μεμβράνες των ηπατοκυττάρων, προστατεύει το ήπαρ από τοξικές ενώσεις και διεγείρει τις αναγεννητικές του ικανότητες. Ιατρικά - σχήμα. Ιατρικό.
Η αμάρανθος, επίσης γνωστή ως Τζαρκλάτ, είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά που ο άνθρωπος άρχισε να καλλιεργεί. Οι ευεργετικές του ιδιότητες εκτιμήθηκαν από τους Αζτέκους, τους Ίνκας και τους Μάγια. Σήμερα, ανήκει στην κατηγορία των τροφών που ονομάζονται "Super Foods". Ο αμάρανθος, όπως η κινόα, είναι η λεγόμενη ψευδοσπόρος. Περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πηγή φυτικών ινών και καλά απορροφημένης πρωτεΐνης που περιέχει ένα σύνολο εξωγενών αμινοξέων. Ο σπόρος περιέχει ακόρεστα λιπαρά οξέα, χάρη στα οποία μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και άλλων καρδιοαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι βιταμίνες της ομάδας Β, οι βιταμίνες A, C και E, καθώς και τα μέταλλα: σίδηρος, ασβέστιο και μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο. Ο αμάρανθος περιέχει σκαλενίου - ουσίες με μεγάλη δύναμη. Το σκαλενίου είναι μια οργανική ένωση, ένα φυσικό συστατικό των λιπιδίων στο σώμα.
Πάστα ξηρών καρπών, επίσης γνωστή ως φυστικοβούτυρο, στην εκδοχή "τραγανή", δηλαδή με κομμάτια ξηρών καρπών. Παρασκευάζεται με 100% φυστίκι, επίσης γνωστό ως Γη, χωρίς κανένα άλλο περιττό πρόσθετο. Η χρήση του φυστικιού, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, ξεχωρίζει με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Έχουν επίσης πολλή βιταμίνη B3, φυτικές ίνες και μέταλλα, ιδιαίτερα κάλιο. Είναι πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η ροζ-κόκκινη φλούδα τους περιέχει πολυφαινόλες, τοκοφερόλες και φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> ψημένα φυστίκια & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 2527KJ / 609kcal - 30% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 49G - 70%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 9,3 g - 46% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 16g - 6%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 4G - 4% ΠΡΩΤΕΪΝΗ 26g - 52% ΑΛΑΤΙ 0,018g & lt; 1% * RWS - Αναφορά Διατροφικής Αξίας & nbsp; <strong> εφαρμογή </strong>
Οι σταφίδες, ή σταφύλια που έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές, και η ποικιλία Thompson είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες αυτών των αποξηραμένων φρούτων.
Οι σταφίδες περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου και φωσφόρου, που έχουν θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα.
Είναι πλούσιες πηγές πολύτιμων βιταμινών: A, C, E, βιταμίνες του συμπλέγματος B, καθώς και μικρο- και μακροστοιχείων: κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.
Οι σταφίδες περιέχουν πολύτιμες διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Περιέχουν σίδηρο, χαλκό και βιταμίνες απαραίτητες για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα.
Ως μία από τις λίγες αποξηραμένες φρούτες, περιέχουν επίσης ιώδιο και βόριο.
Το ιώδιο - ένα στοιχείο που επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ενώ το βόριο βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Οι σταφίδες είναι πλούσια πηγή πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες από ελεύθερες ρίζες.
Ο Κινέρον, επίσης γνωστός ως κινόα ή περουβιανό ρύζι, είναι αυτό που ονομάζεται Ψευδοσπόρος, δηλαδή ένα φυτό που παράγει σπόρους με άμυλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου έχει εκτιμηθεί για τη διατροφική του αξία εδώ και αιώνες. Ονομάζεται "Άγιος των Ίνκας". Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να εμφανίζει αντι-αλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιϊικές και ανοσοδιεγερτικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύκολα εύπεπτη. Το κόκκινο ρύζι έχει πιο εκφραστική γεύση και άρωμα από το λευκό ρύζι. Έχει μια ελαφρώς τραγανή φλούδα και ταιριάζει καλά σε σαλάτες. Μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία που θα του δώσει γεύση καρυδιού και θα χρησιμοποιηθεί σε γλυκά. 6.1g - 9%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0.7g - 3% υδατάνθρακες 57 - 22% συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 14g - 28% αλάτι 0.
Η Vivio σε συνεργασία με την δημοφιλή influencer fitness Anka Dziedzic, ανέπτυξε μια φόρμουλα εξαιρετικής κρέμας keto βασισμένης σε αμύγδαλα. Η κρέμα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά πάνω απ' όλα περιέχει μηδενική επεξεργασμένη ζάχαρη. Τα συστατικά που περιέχονται στην κρέμα είναι της υψηλότερης ποιότητας, και η εισαγωγή τους σε μια βιώσιμη διατροφή και έναν ενεργό τρόπο ζωής συμβάλλει στην αύξηση της καθημερινής μας ευημερίας. Η κρέμα είναι κατάλληλη για άτομα που ακολουθούν κετογονική διατροφή. Στην κετογονική διατροφή, η επιλογή προϊόντων βασίζεται σε απλές αρχές - όσο περισσότερα υγιή λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των ακόρεστων λιπαρών οξέων, τόσο το καλύτερο. Αποφύγετε τα πιάτα που περιέχουν υδατάνθρακες - η ποσότητά τους στη διατροφή θα πρέπει να είναι ελάχιστη και να προέρχεται κυρίως από επιτρεπόμενα λαχανικά και φρούτα. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέγετε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η κρέμα αμυγδάλου keto έχει μια μοναδική, μεσαία γεύση αμυγδάλου. Ετοιμάστηκε με υλικά υψηλής ποιότητας.
Η αναδιπλούμενη βάση σνακ από κόντρα πλακέ είναι η τέλεια λύση για όσους εκτιμούν την ποιότητα, τη μοντέρνα αισθητική και την αισθητική. Είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας κόντρα πλακέ, που είναι ανθεκτικό. Η βάση διπλώνει εύκολα, χωρίς εργαλεία, και καταλαμβάνει λίγο χώρο.
Η βάση είναι διαθέσιμη σε διάφορες διαστάσεις και χρώματα, επομένως μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε προϊόν και εσωτερικό χώρο. Διαθέτει τέσσερις ράφια που προσφέρουν πολύ χώρο για να εκθέσετε μια ευρεία γκάμα σνακ.
Πλάτος: 43 εκ
Βάθος: 38 εκ
Ύψος: 180 εκ
Το μαύρο ρύζι, μετά το μαγείρεμα, αποκτά μια μωβ απόχρωση, γι' αυτό και ονομάζεται επίσης μωβ. Όπως το καστανό ρύζι, δεν σερβίρεται, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ειδικά βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Το μαύρο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και θα είναι πάντα ελαφρώς τραγανό. Χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, π.χ. επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντας έτσι από φλεγμονώδεις καταστάσεις και πολλές ασθένειες, ενώ καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων. : </strong> καστανό ρύζι & nbsp; <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1498KJ/354kcal - 18%RWS*Λίπος 3.2g - 5%εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0.8g - 4%υδατάνθρακες 72g - 28%εκ των οποίων σάκχαρα 0.7g & lt; 1%πρωτεΐνη 7.7g - 15%φυτικές ίνες 3.1g αλάτι 0.03g & lt; 1%*RWS - αναφορά διατροφικής αξίας & nbsp; <strong> χρήση </strong> ξεπλύνετε με κρύο νερό και μαγειρέψτε από 30 έως 60 λεπτά. Ιδανικό για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων.
Ο γύρη από μέλισσες, συχνά αποκαλούμενος γύρη λουλουδιών, έχει πραγματικά πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, έχει βρει χρήση ως ιατρική ουσία. Πρόσφατα, ο γύρη από μέλισσες έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι μόνο της φυσικής ιατρικής, αλλά και της κοσμετολογίας. Η διατροφική αξία του γύρη από μέλισσες χωρίς περιορισμούς προέρχεται από μια πολύ πλούσια χημική σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 250 διαφορετικές ενώσεις. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, περισσότερα από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στον γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως το κάλιο, ο φώσφορος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το νάτριο, το σίδηρο και τον ψευδάργυρο. Ο γύρη λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: α, β1, β2, β3, ε, γ, pp και δ. <strong> σύνθεση: </strong> γύρη λουλουδιών <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> Βαθμός
Οι φουντούκια, όπως και άλλοι ξηροί καρποί, έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες. Περιέχουν βιταμίνη Ε, που ονομάζεται "βιταμίνες της νεότητας και γονιμότητας". Επίσης, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών B, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου. Χάρη σε αυτά, βοηθούν στη μείωση της πίεσης, στην ενίσχυση των οστών και των δοντιών και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των περιττών κιλών. Οι φουντούκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου, που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, περίπου 680 mg ανά 100 g. Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών και ακόρεστων λιπαρών οξέων, που μειώνουν το επίπεδο της "κακής" χοληστερόλης και αυξάνουν το επίπεδο της "καλής". Επομένως, τα φουντούκια περιλαμβάνονται στη διατροφή που αποτρέπει καρδιοαγγειακές παθήσεις. %RWS*λίπος 63g - 90% περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά 4.5g - 22% υδατάνθρακες 6g - 2%, εκ των οποίων σάκχαρα 4g - 16% Φυτικές ίνες 8.9g βιαίκ 14g - 28% αλάτι 0g - 0% *Αξία αναφοράς τροφίμων <strong>χρησιμοποιήστε</strong> φουντούκια λόγω της μοναδικής αρωματικής γεύσης τους.
Οι φιστίκια, που ονομάζονται επίσης αραχίδες ή φιστίκια, διακρίνονται από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι αραχίδες δεν είναι ξηροί καρποί αλλά σπόροι οσπρίων, γεγονός που εξηγεί την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτοί οι ξηροί καρποί προέρχονται από τη Νότια Αμερική, πιθανώς από τη Βραζιλία. Οι αραχίδες είναι αρκετά θερμιδοφόρες - 100g περιέχουν σχεδόν 600 θερμίδες. Είναι πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζουν την πίεση. Οι φιστίκια περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Ε, που είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, και βιταμίνες Β, ιδιαίτερα φολικό οξύ και νιασίνη. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι θησαυρός φυτικών ινών και αργινίνης - ενός πολύ σημαντικού αμινοξέος κυρίως για τους αθλητές, καθώς αυξάνει την παροχή αίματος στους μύες και τη δύναμή τους κατά την προπόνηση.
Ο αιθέριος έλαιος λεβάντας προέρχεται από την λεβάντα, γνωστή και ως λεβάντα. Το φυσικό αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει διεγερτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην χαρακτηριστική, εσπεριδοειδή μυρωδιά του. Έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως αποτελεσματικό μέσο απώθησης κουνουπιών, καθώς και κρότωνων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από τσίμπημα κουνουπιού (εφαρμόζοντας στο δέρμα) για την ανακούφιση από την φαγούρα. Η παραδοσιακή χρήση του αιθέριου ελαίου λεβάντας περιλαμβάνει τη θεραπεία πυρετού, προβλημάτων περιόδου, και πεπτικών διαταραχών, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούνται από παράσιτα (έχει αποπαρασιτωτική δράση). Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στη φροντίδα φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος, ελκών, πληγών, δερματοζών, εκζέματος. Έχει διεγερτική και καθαριστική δράση. Στο δέρμα δρα κατά της ακμής, κατά των μυκήτων και κατά της φλεγμονής. Συνιστάται για διευρυμένους πόρους, μολυσμένο, θαμπό και χαλαρό δέρμα και ως έλαιο που προστίθεται σε μασάζ κατά της κυτταρίτιδας, ανακουφίζοντας.
Μίγμα αποξηραμένων λαχανικών, που περιλαμβάνει: καρότα, παστινάκι, σέλινο, κρεμμύδι και μαϊντανό. Πολύ αρωματικό, χωρίς προσθήκη αλατιού ή συντηρητικών. Πιάτα με μοναδική γεύση και άρωμα. Μια απαραίτητη προσθήκη σε κάθε κουζίνα. Έτοιμο σε έως 15 λεπτά.
Το Matcha, μια σμαραγδένια σκόνη, είναι ένα εξαιρετικά αποκλειστικό και υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι που παράγεται αποκλειστικά από φύλλα Tencha. Χρησιμοποιείται στην τελετή τσαγιού - Chanoyu. Αποκαλείται η βασίλισσα των πράσινων τσαγιών. Πώς διαφέρει από το κανονικό πράσινο τσάι; Είναι πιο γλυκό και φωτεινότερο από αυτό. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι οι θάμνοι που προορίζονται για την παραγωγή τσαγιού Matcha προστατεύονται από τον ήλιο με ειδικά πανιά πριν από τη συγκομιδή. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή αμινοξέων, που συμβάλλουν σε ένα βαθύτερο και μοναδικό άρωμα τσαγιού Matcha. Μέσω της σκίασης, παράγεται περισσότερη χλωροφύλλη στα φύλλα, η οποία με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε κατεχίνες. Τα φύλλα στη συνέχεια συγκομίζονται, ξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη.
Το λάδι αργκάν προέρχεται από τον καρπό του αργκάν (Argania spinosa), πιο συγκεκριμένα από τους μικρούς σπόρους του. Είναι μια πλούσια πηγή μικροστοιχείων και βιταμινών. Πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, περίπου 80%, κυρίως σε ωμέγα-6 λινολεϊκό και ωμέγα-9 ελαικό. Χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και προστατευτικές ιδιότητες, σφίγγει και τονώνει το δέρμα. Η περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα υποστηρίζει την φυσική αναγέννηση της υδρολιπιδικής στοιβάδας της επιδερμίδας, μειώνει την λιπαρότητα της, έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση. Το ελαιόλαδο επιπλέον υποστηρίζει την απορρόφηση των ενεργών συστατικών, τόσο αυτών που περιέχονται στο λάδι όσο και αυτών που περιέχονται στη σύνθεση των καλλυντικών με την προσθήκη λαδιού αργκάν. Το λάδι αργκάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή να προστεθεί σε άλλα καλλυντικά. Το λάδι αργκάν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ολόκληρο το σώμα.
Η μάκα είναι ένα φυτικό ρίζωμα, των οποίων οι ιδιότητες και η δράση έχουν χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους του Περού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η παραδοσιακή ιατρική του Περού συνιστά τη χρήση των ριζών MAC κυρίως για την ενίσχυση. Η Mac Shades είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Περιέχει σχεδόν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της αργινίνης. Η ρίζα MAC αποτελείται περίπου κατά 70% από υδατάνθρακες και 20% από διαιτητικές ίνες. Η σκόνη ρίζας περιέχει λίπος περίπου 4%, από το οποίο έως και το 70% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, η ρίζα Mac περιέχει ένα σύνολο βιταμινών όπως A, B1, B2, B6, C και E, καθώς και μεταλλικά στοιχεία - Ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, κάλιο και νάτριο. Οι κάτοικοι του Περού προετοίμασαν την αποξηραμένη ρίζα με γάλα ή νερό για να επιτύχουν την αρωματική πολτό. Επιπλέον, παράγουν αλεύρι από την αποξηραμένη ρίζα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούν για την προετοιμασία καθημερινών πιάτων και ψησίματος. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> οργανική μάκα σε σκόνη (lepidium meyenii walp.
Οι γύρες των μελισσών είναι η βασική τροφή των μελισσών που παράγεται μέσα στην κυψέλη. Δημιουργείται από ένα μείγμα γύρης λουλουδιών που συλλέγεται από εργάτριες μέλισσες με σάλιο και μέλι. Έτσι, οι σβώλοι γύρης που σχηματίζονται μεταφέρονται από τις μέλισσες στην κυψέλη, όπου στη συνέχεια συσκευάζονται σε ροδέλες, όπου ζυμώνουν παρουσία βακτηρίων γαλακτικού οξέος, δημιουργώντας γύρη. Οι μελισσοκόμοι επιλέγουν γύρη απευθείας από την κυψέλη. Φυσικά, δεν μπορούν να πάρουν πάρα πολύ, γιατί οι μέλισσες την χρησιμοποιούν ως τροφή. Στον Μελισσοκομείο, αποκτώνται μικρές ποσότητες γύρης που είναι πιο ακριβές από τη γύρη, γεγονός που την καθιστά πιο πολύτιμη. Η γύρη είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Επίσης, υπερβαίνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα της γύρης λόγω της πλουσιότερης σύνθεσης, της πιο εύκολης διαδικασίας απορρόφησης και συντήρησης. Η γύρη περιέχει πολλές βιταμίνες (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, Pp, K, E, H, D), καθώς και μικρο και μακροστοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο, φώσφορο ή νάτριο.
Οι σαπωνοειδείς ξηροί καρποί περιέχουν μια κολλώδη ουσία που ονομάζεται σαπωνίνη. Αυτή είναι υπεύθυνη για όλες τις καθαριστικές, απολυμαντικές και πλυντικές λειτουργίες. Η σαπωνίνη που περιέχεται στους φλοιούς των ξηρών καρπών, σε επαφή με ζεστό νερό, δημιουργεί ένα φυσικό σαπούνι. Αφού διαλυθούν στο νερό, οι ξηροί καρποί χάνουν τη μυρωδιά τους και τα ρούχα μας είναι άοσμα, μαλακά και φιλικά προς την ευαίσθητη επιδερμίδα.
Οι ινδικοί ξηροί καρποί είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για την παραδοσιακή οικιακή χημεία. Είναι κατάλληλοι για τον καθαρισμό παραθύρων, πιάτων, δαπέδων, αυτοκινήτων, καθώς και για τον καθαρισμό κοσμημάτων.
Ανάλογα με το αν χρησιμοποιούμε τους ξηρούς καρπούς ως καθαριστικό μέσο, υγρό μπάνιου, σαμπουάν ή εκχύλισμα πλυσίματος, ο τρόπος χρήσης διαφέρει.
Οι μούρες γκότζι μερικές φορές ονομάζονται "κόκκινοι διαμάντες" και περιλαμβάνονται στην κατηγορία των "σούπερ τροφών". Ο καρπός γκότζι καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ προς τιμήν του. Το γκότζι Τζάγκι είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμμετέχει επίσης στη διαδικασία απόκτησης σιδήρου. Οι καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνες B, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος. Εκτός από τις βιταμίνες, οι μούρες είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως: κάλιο, ψευδάργυρος, ασβέστιο, σίδηρος και σελήνιο. Οι μούρες παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το γκότζι περιέχει επίσης ένα σύμπλεγμα πολυσακχαριτών με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι υπεύθυνο για τη σωστή εντερική χλωρίδα.
Το λάδι καστορέλαιου, που μερικές φορές ονομάζεται λάδι χάντμπολ, προέρχεται από ένα φυτό που ονομάζεται κοινό καστορέλαιο (Ricinus communis). Χρησιμοποιείται στην Ινδία και την Αίγυπτο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αναπτύσσει και βελτιώνει την κατάσταση του προσώπου: ενυδατώνει, μαλακώνει και μειώνει τις ρυτίδες. Είναι κατάλληλο για την ενίσχυση των μαλλιών, των βλεφαρίδων και των φρυδιών. Είναι συστατικό πολλών καλλυντικών: κρεμών, σαπουνιών και άλλων προϊόντων περιποίησης σώματος, όπου χρησιμοποιείται ως ιατρικό και περιποιητικό συστατικό. Λειτουργεί καλά με πολύ ξηρό δέρμα, χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό του προσώπου. Ιδανικό ως μαλακτικό για τις άκρες των μαλλιών ή ως συστατικό μάσκας για τα μαλλιά. Τα μαλλιά γίνονται λαμπερά, μαλακά, πιο σκούρα και πιο πυκνά. Κλείνει τις λέπες των μαλλιών και μειώνει την ποσότητα της ψαλίδας, επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Με τακτική χρήση, μπορεί να μαλακώσει το σκληρό δέρμα στις φτέρνες, τα γόνατα ή τους αγκώνες. Θεραπεία.
Η αλεύρι κάστανου, από όλα τα αλεύρια χωρίς γλουτένη, έχει υφή πιο κοντά σε αυτή του αλεσμένου σιταριού. Λειτουργεί πολύ καλά σε οικιακούς φούρνους για κάθε είδους, γλυκά και αλμυρά. Η μυρωδιά του μοιάζει με αυτή των ξηρών καρπών, και η γεύση του αλευριού έχει μια ελαφριά γλυκιά νότα. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περιέχει πολύτιμες διαιτητικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος B.
<strong>Σύνθεση:</strong> βρώσιμα κάστανα
<strong>Διατροφικές αξίες ανά 100 γ:</strong>
Ενεργειακή αξία 1563kJ/371kcal - 19% RWS*
Λιπαρά 3.4g - 5%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0g - 0%
Υδατάνθρακες 70g - 27%
εκ των οποίων σάκχαρα 18g - 20%
Πρωτεΐνη 7g - 14%
Ίνες 16g
Αλάτι 0.03g < 1%
*RWS - Τιμή αναφοράς τροφίμων
<strong>Χρήση:</strong> Λόγω της παρόμοιας δομής του αλευριού κάστανου, μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία το αλεύρι σίτου. Θα λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, για: ψήσιμο ψωμιού, ψήσιμο κέικ, παρασκευή κεφτέδων, προετοιμασία τηγανίτας.
Η λευκή μουριά κερδίζει δημοτικότητα εδώ και κάποιο καιρό, ειδικά μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να προλάβουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα ή επιθυμούν να χάσουν βάρος. Για θεραπευτικούς σκοπούς, χρησιμοποιούνται οι καρποί, τα φύλλα και η ρίζα της λευκής μουριάς, με κάθε μέρος του φυτού να έχει ελαφρώς διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι κηλίδες της λευκής μουριάς μοιάζουν με το σχήμα του σμέουρου ή της μαύρης βατόμουρου. Έχουν ευχάριστη, γλυκιά γεύση με μια ξινή νότα. Οι καρποί έχουν αντιοξειδωτικές, αποτοξινωτικές, αντιβακτηριακές και αντιϊικές ιδιότητες. Ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν πηκτίνες, τανίνες και φλαβονοειδή. Χρησιμοποιούνται ως βοήθημα για την πεπτική έλκος. κορεσμένα λιπαρά οξέα 0g - 0% υδατάνθρακες 75g - 29% εκ των οποίων σάκχαρα 38g - 42% πρωτεΐνη 4.2g - 8% ίνες 5g αλάτι 0.18g - 3% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας <strong> χρήση </strong> τέλειο Σνακ στο σπίτι, σε ταξίδι, στο σχολείο ή στη δουλειά. Μια εξαιρετική προσθήκη σε μούσλι, κέικ, παγωτό και επιδόρπια. <strong> Σημειώσεις </strong> Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Η σκόνη MSM είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Στη φύση, μπορούμε να το βρούμε σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τσάι, φρέσκο γάλα αγελάδας καθώς και σε δημητριακά προϊόντα. Δυστυχώς, είναι πολύ ευαίσθητο και εύκολα "καταστρέφεται" από το μαγείρεμα ή την παστερίωση. Το MSM είναι μια συντομογραφία για το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, μια οργανική θειούχα ένωση. Το MSM είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπλήρωμα για το σώμα μας. Είναι μια άοσμη, λευκή σκόνη που διαλύεται πολύ καλά στο νερό. Ο θείο είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της καλής κατάστασης καθώς και της ελαστικότητας του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Υποστηρίζει την παραγωγή χόνδρου και συνδετικού ιστού και είναι απαραίτητο για υγιείς τένοντες και αρθρώσεις. Παρέχει διαπερατότητα στα τοιχώματα των κυττάρων για θρεπτικά συστατικά και την ικανότητα αποβολής τοξινών. Δόση - 2 ml) διαλύστε σε 100 ml νερού ή γάλακτος και καταναλώστε μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το γεύμα, καταναλώστε αμέσως μετά την προετοιμασία. Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δόση κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στην ιατρική, την κοσμετολογία και τη μαγειρική χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, ενώ στις κουζίνες συναντάμε πιο συχνά τους λευκούς και τους μαύρους. Οι σπόροι σουσαμιού προσδίδουν στα πιάτα ένα συγκεκριμένο άρωμα και γεύση καρυδιού. Είναι το κύριο συστατικό της πάστας ταχίνι - σουσάμι που προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο χούμους και στη χαλβά. Οι Σεζαμόλη, Σεζαμαμινόλη και το σουσάμι, τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στην οξείδωση. Οι σπόροι σουσαμιού είναι ένας θησαυρός ενίσχυσης του ασβεστίου. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες A, της ομάδας B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και μεταλλικά στοιχεία: ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και σίδηρο.
Η χλωρέλλα είναι ένα γλυκό νερό φύκι πλούσιο σε πολλούς θρεπτικούς συστατικούς. Είναι πιο ακριβό από τη σπιρουλίνα λόγω της πιο χρονοβόρας και περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής του. Στη σύνθεσή της, μπορούμε να βρούμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες C, D, E και B. Είναι επίσης μια πολύτιμη πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και ιωδίου. Οφείλει το σκούρο πράσινο χρώμα της στην παρουσία χλωροφύλλης. Η χλωρέλλα, χάρη στην περιεκτικότητα της σε βιταμίνη B12 και σίδηρο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των χορτοφάγων, των vegans, των εγκύων γυναικών και των ενεργών αθλητών. Περιέχει περισσότερα από δύο φορές περισσότερα νουκλεϊκά οξέα και χλωροφύλλη από τη σπιρουλίνα, αλλά λιγότερες πρωτεΐνες και λίγο βήτα-καροτένιο. Η χλωρέλλα είναι η μοναδική πράσινη πηγή ενός θρεπτικού συστατικού που ονομάζεται χλωρέλλα Growth (CGF). Χάρη στο CGF, βελτιώνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στα παιδιά, διατηρεί την υγεία σε προχωρημένη ηλικία, θεραπεύει τις πληγές και προκαλεί αύξηση όπου έχει συγκρατηθεί.
Το έλαιο ευκαλύπτου έχει γίνει δημοφιλές πρόσφατα. Παράγεται από το ψηλό και πράσινο δέντρο ευκάλυπτου. Αυτή η φυλή έχει ταξινομηθεί επιστημονικά ως <em> Eucalyptus globulus </em> και είναι πιο συχνά γνωστή ως <strong> ευκάλυπτος της περιφέρειας, </strong> επίσης ονομάζεται <strong> ευκάλυπτος σχετικός είναι μια άχρωμη ουσία με χαρακτηριστική γεύση και άρωμα. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Διεγείρει και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ο ευκάλυπτος έχει τα χαρακτηριστικά του αιθέριου ελαίου, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνταν στο μασάζ. Λίγα ήταν γνωστά σχεδόν μέχρι τον 20ό αιώνα.
Το έλαιο λεμονόχορτου προέρχεται από ένα δάχτυλο λεμονιού, γνωστό περισσότερο ως λεμονόχορτο. Το φυσικό έλαιο λεμονόχορτου έχει διεγερτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών. Έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως αποτελεσματικός παράγοντας κατά των κουνουπιών, καθώς και των τσιμπουριών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από τσίμπημα κουνουπιού (εφαρμόζοντας στην επιδερμίδα) για να ανακουφίσει την φαγούρα. Η δραματική χρήση του ελαίου λεμονόχορτου περιλαμβάνει τη θεραπεία του πυρετού, των εμμηνορροϊκών προβλημάτων, των γαστρεντερικών παθήσεων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούνται από παράσιτα (έχει αποτοξινωτική δράση). Λεμονόχορτο. Δέρμα, έλκη, πληγές, δερματοπάθειες, έκζεμα. Έχει διεγερτική και καθαριστική δράση. Η επιδερμίδα έχει αντι-ακνεϊκή, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Συνιστάται σε διευρυμένες, μολυσμένες και βρώμικες περιοχές και ως έλαιο που προστίθεται στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας, ανακουφίζει τους ρευματικούς πόνους.
Η αλάτι πέτρας από το ορυχείο αλατιού "Kłodawa" είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως τόσο στη μαγειρική όσο και στη φυσική ιατρική. Η Kłodawska είναι μια αλάτι πέτρας που εξάγεται εδώ και πολλά χρόνια από το ορυχείο αλατιού Kłodawa. Εξάγεται χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή μέθοδο εξόρυξης. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατή η διατήρηση όλων των θρεπτικών της αξιών. Η Kłodawska μετά την εξόρυξη δεν υπόκειται σε πλύση, γεγονός που της επιτρέπει να διατηρεί περισσότερα μικροστοιχεία. Η σύνθεσή της περιλαμβάνει πολλά στοιχεία απαραίτητα για την υγεία, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, κάλιο και ασβέστιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως μπαχαρικό, αλλά και στη θεραπεία του πονόλαιμου, της ρινίτιδας, της ιγμορίτιδας ή των δερματικών βλαβών, για παράδειγμα, στην ψωρίαση.