Στις νότιες και ανατολικές πλαγιές αυτού του μεγάλου εδάφους από αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη σχηματίζεται ένα πραγματικό φυσικό αμφιθέατρο. Το ασβεστολιθικό οροπέδιο και ο αργιλώδης λόφος που σχηματίζουν το κτήμα επιβάλλουν υψηλό βαθμό απαιτήσεων. Οι ομάδες εργάζονται σύμφωνα με μεθόδους αποκλειστικά φυσικές μιας ορθολογικής αμπελουργίας για να εκφράσουν το καλύτερο από την ποικιλία τους (85% Merlot, 10% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon). Το 2012, επτά χρόνια μετά την απόκτηση του Silvio Denz, το Château Faugères γίνεται Grand Cru Classé του Saint-Emilion. Στην αναζήτησή του για την αριστεία, το κτήμα έχει αποκτήσει ένα οινοποιείο βαρύτητας σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mario Botta. Ένα αξιοσημείωτο αρχιτεκτονικό έργο, που αποτελεί επίσης ένα τεχνολογικό εργαλείο σχεδιασμένο για να εξυπηρετήσει μια εξειδικευμένη οινοποίηση. Πραγματικός ναός του κρασιού, οι υποδομές του εξαιρετικές, και ειδικότερα το οινοποιείο βαρύτητας.
Ιστορία: 61 εκτάρια παλιών αμπελιών επιλεγμένων μαζικά, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είναι μερλότ και καμπερνέ που είναι άνω των 50 ετών και παράγουν κυρίως εξαιρετικό κρασί, Château Laroque. Οι Πύργοι του Laroque είναι μια επιλογή από αμπέλια 30 ετών και κάτω.
Ποικιλίες: 96 % Merlot, 4 % Cabernet franc
Οινοποίηση: χειρονακτική συγκομιδή, δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και τσιμέντο
Ωρίμανση: σε βαρέλια από δρυ
Γευσιγνωσία: φωτεινό κρασί με ανθώδεις και μπαχαρένιες αρωματικές νότες, που ξεχωρίζει για τη φρέσκια αλμυρότητα και τη μεγάλη ευγένεια. Αυτό το Δεύτερο Κρασί του Saint-Émilion γοητεύει με την κρεμώδη υφή του καθώς και με την φρουτώδη του δομή.
Κόκκινο κρασί ονομασία Saint-Julien
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ανήκοντας στην διάσημη οικογένεια Meffre, το Château Lalande κόκκινο κρασί βρίσκεται στο Saint-Julien de Beychevelle κατά μήκος της πολύ γνωστής Διαδρομής των Μεγάλων Κρασιών. Μέχρι την απόκτησή του το 1964, το αμπέλι του αποτελούσε μέρος του Château Lagrange, Grand Cru Classé το 1855. Το château καλύπτει 15,5 εκτάρια.
VINIFICATION
Περιορισμένες αποδόσεις
Χειρονακτική συγκομιδή σε βέλτιστη ωριμότητα
Προζυμωτική εκχύλιση σε κρύο για 48 ώρες
Παρτίδα οινοποίησης
Μακρά ζύμωση 3 εβδομάδων
Μαλακτική ζύμωση σε δεξαμενές
Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες
CÉPAGES
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
ΔΟΚΙΜΗ
Με μια όμορφη διαυγή ρόμπα με ανταύγειες γρανάτη, το Château Lalande κόκκινο αποκαλύπτει στη μύτη ένα νόστιμο μπουκέτο από κόκκινα φρούτα και κακάο, με νότες καπνιστού ξύλου. Η επίθεση είναι απαλή και στρογγυλή, εξελισσόμενη σε φρουτώδεις νότες με τανίνες που έχουν απαλή υφή.
Ιστορία: Οι αμπελώνες του Château de Fonbel βρίσκονται νότια του χωριού Saint-Emilion. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 16 εκτάρια σε αργιλώδεις και αμμώδεις εδάφους. Το Château de Fonbel ανήκει στην οικογένεια Vauthier, η οποία είναι επίσης ιδιοκτήτης του Château Ausone.
Ποικιλίες: Merlot - Cabernet Sauvignon - Petit Verdot - Carmenère
Οινοποίηση: χειρονακτική συγκομιδή, θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox
Ωρίμανση: 10 μήνες σε βαρέλια από δρυ (30% νέα)
Γευσιγνωσία: Ωραία ρουμπινί απόχρωση, ισχυρή και φρουτώδης μύτη, πολύ γευστική, νότες από μαύρη κερασιά και μαύρο φραγκοστάφυλο. Στόμα με αξιοσημείωτη τανική δομή, μακρά και αρμονική επίγευση.
Η Cuvée των μικρών αντικειμένων είναι ένα απεριτίφ κρασί. Αυτό το κρασί είναι απαλό, φρουτώδες, ρευστό και του αρέσει να μοιράζεται με φίλους. Απολαύστε το κρύο για ακόμη περισσότερη γεύση!
75 cl -14°
CÉPAGES : 75% Merlot ; 20% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
SITUATION : Sainte Terre.
SUPERFICIE : 20 Ha
CULTURE ET ÉLEVAGE : Πολιτισμός με μέτρο, χειροποίητο ξεφύλλισμα,
πράσινη συγκομιδή. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Ετικέτα HVE
ΔΕΓΚΑΣΤΗΣΗ :
Η αρμονική ισορροπία αυτών των ποικιλιών του προσδίδει μεγάλη κομψότητα. Η μόνιμη εργασία που γίνεται στο αμπέλι με την πιο καθαρή παράδοση του Μπορντό επιτρέπει την παραγωγή ενός κρασιού με ισορροπημένα, φρουτώδη τανίνες και μεγάλη φρεσκάδα στο στόμα.
2016 : ΧΡΥΣΟ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΓΚΑΙΓΙΑΡ 2018
« Ανοιχτό κόκκινο χρώμα. Διακριτικά φρουτώδης μύτη (φράουλα, φραγκοστάφυλο). Στο στόμα εμφανίζεται μια λεπτή υφή, ένας τρυφερός και απλός καρπός, μια φρεσκάδα καλής ποιότητας. Ένας τρύγος έτοιμος προς χρήση με ψητό κρέας. »
2015 : Χρυσό Μετάλλιο Διαγωνισμού Λυών 2019
« Ωραίο σκούρο ρουμπινί χρώμα. Βαθιά μύτη, ανθισμένες νότες και μικροί κόκκινοι καρποί. Στο στόμα, ένα μαλακό, ευχάριστο Μπορντό που δίνει προτεραιότητα στον καρπό.
Με ένα αμπελώνα που εκτείνεται σε 58,60 εκτάρια, είναι ακριβώς αυτή η ασυνήθιστη επιφάνεια που προσδίδει στο terroir του μια μοναδική τυπικότητα… Μια τυπικότητα στη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα των εδαφών αλλά και πληθώρα εκθέσεων που προσδίδουν στο κρασί της Fombrauge την πολυπλοκότητα και την ταυτότητά του.
Σήμερα, για να εκφράσει όλο τον πλούτο αυτού του terroir, ο Bernard Magrez, ιδιοκτήτης από το 1999, συνδυάζει στη Fombrauge, την αρχαία τεχνογνωσία και την ακριβή αμπελουργία.
Το αποτέλεσμα; Ένα υπέροχο κρασί, Grand Cru Classé του Saint-Emilion.
Το Domaine de Mont-Aigu σας προτείνει την πώληση κρασιών με χαρακτήρα όπως το côtes-du-rhône και το Châteauneuf-du-pape. Παραγγείλετε online και ελάτε να παραλάβετε τις αγορές σας στο αμπέλι μας μέσω της υπηρεσίας Click & Collect.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΑΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.
Σας προτείνουμε Άζωτο ή Αργό ποιότητας τροφίμων.
Οι μικρού μεγέθους κυλίνδροι μας είναι ο τέλειος σύμμαχος του διανομέα κρασιού στο ποτήρι Duo. Με αυτούς, τελειώνει η ταλαιπωρία ενός πιο ογκώδους κυλίνδρου, διατηρώντας παράλληλα μια σημαντική αυτονομία περίπου 80 μπουκαλιών κρασιού που σερβίρονται!
Για τον ψηφιακό διανομέα κρασιού στο ποτήρι, προσφέρουμε φιάλες αερίου μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Ιστορία: Ο Βαρόνος ντε Μπράν είναι το δεύτερο κρασί του κάστρου Μπράν-Καντενάκ.
Το όνομά του τιμά τον άνθρωπο που ήταν ο ιδιοκτήτης των εδαφών τον 19ο αιώνα. Ο αμπελώνας εκτείνεται σε έδαφος με βαθιά χαλίκια του τεταρτογενούς.
Ποικιλίες: 60% Μερλό, 34% Καμπερνέ Σαβινιόν, 4% Καμπερνέ Φραν, 2% Καρμενέρ.
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή. Ζύμωση σε τσιμεντένιες και ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμανση: βαρέλια από δρυ.
Γευσιγνωσία: Βαθύ πορφυρό με βιολετί ανταύγειες. Η αρωματική μύτη από λουλούδια πικραγγουριάς και βιολέτας που συνδυάζονται με αρώματα φράουλας, μαύρης κερασιάς και μαυροκέρασου. Μια αρωματική πολυπλοκότητα που τονίζεται λεπτομερώς από μια ξυλώδη νότα. Η απαλή και βελούδινη επίθεση εξελίσσεται σε μια γεμάτη και φρέσκια μέση γεύση, οι μεταξένιοι και ήδη λιωμένοι τανίνες το καθιστούν ένα κρασί μεγάλης κομψότητας. Ένα κρασί με όμορφη ισορροπία και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.
Η δημιουργία ενός νόστιμου, αρωματικού και αυθεντικού προϊόντος βασισμένου σε παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές είναι η ουσία της δέσμευσής μου, για την μοναδική σας απόλαυση. Η επιλογή 100% βιολογικών συστατικών είναι επομένως μια απόλυτη απαίτηση. Αυτό το ρούμι με μια λεπτή γεύση, σε συνδυασμό με φρούτα αυστηρά επιλεγμένα, είναι μια όμορφη πρόσκληση για απόδραση.
Ιστορία: Αγοράζοντας τα 12 εκτάρια του κάστρου Le Thil το 2012, οι ιδιοκτήτες του κάστρου Smith Haut Lafitte ανασυγκρότησαν αυτόν τον μεγάλο ιστορικό αμπελώνα. Αυτός, που είναι επίσης στην κατοχή του κάστρου Smith Haut Lafitte, πραγματικά βάζει την αγάπη του για τα κρασιά στην υπηρεσία του Grand Cru Classé του. Οι αμπελώνες του κάστρου Le Thil εκτείνονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη που είναι διάσπαρτα με βότσαλα, τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη της αμπέλου.
Ποικιλίες: 85 % Merlot και 15 % Cabernet Franc
Οινοποίηση: Θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox
Ωρίμανση: 15-20% σε καινούργιες δρύινες βαρέλες
Γευσιγνωσία: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Άρωμα από μικρούς κόκκινους καρπούς και μπαχαρικά. Στο στόμα, το κρασί είναι στρογγυλό και φρουτώδες με όμορφη φινέτσα και κομψότητα.
[terdézom] είναι ένα ελαφρύ και ισορροπημένο βιολογικό ροζέ κρασί. Είναι εύκολο να το ανακαλύψει κανείς, ταιριάζει τέλεια σε ένα ευρύ κοινό. "Είναι ένα κρασί που πίνουμε με ευχαρίστηση."
Γευσιγνωσία
Αυτό το κρασί έχει μια όμορφη ανοιχτόχρωμη ρόμπα με λαμπερούς τόνους και ένα μπουκέτο από φρέσκα φρούτα και ελαφρές νότες εσπεριδοειδών. Μια φρεσκάδα στο στόμα, φρουτώδες, ισορροπημένο και ζωηρό.
Συσκευασία 3 λίτρα
Το κρασί: Η cuvée Les Quatre Terroirs του κτήματος Pertois-Moriset είναι ένα λευκό σαμπάνιας από λευκά σταφύλια που προέρχεται από την ανάμειξη σταφυλιών από 4 χωριά που είναι καταχωρημένα ως Grand Cru στην Côte des Blancs, περιοχή όπου βρίσκονται τα πιο όμορφα Chardonnay του αμπελώνα της Σαμπάνιας. Η ισορροπία είναι τόσο ακριβής που αγγίζει την τελειότητα μεταξύ στρογγυλότητας, γευστικότητας και κομψότητας. Αρώματα βουτύρου, μπριός και φουντουκιού συνδυάζονται με νότες ώριμων φρούτων (ροδάκινο, αχλάδι) για να καταλήξουν σε μια επίγευση που θυμίζει λευκά λουλούδια. Οι φυσαλίδες είναι εξαιρετικά λεπτές και μας μεταφέρουν σε μια σπουδαία στιγμή γευσιγνωσίας. Υπέροχο, απλά! Το κτήμα: Η οικογένεια Pertois-Moriset βρίσκεται στο Mesnil-sur-Oger, στην καρδιά της Côte des Blancs. Ιδρύθηκε από τον Yves Pertois και την Janine Moriset το 1951, το οικογενειακό κτήμα διευθύνεται σήμερα από την Cécile, την εγγονή τους, μαζί με τον σύζυγό της Vincent.
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δοσολογία: Brut (3g/L)
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Champagne Grand Cru
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2030
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Αυτή η μακρά εκχύλιση προήλθε από τη σύνθεση πολλών κόκκινων φρούτων που προέρχονται από άγριες ποικιλίες, οι οποίες επεξεργάζονται ανεξάρτητα για να εκφράσουν όλα τα αρώματά τους.
Μια αρωματική πολυπλοκότητα δανεισμένη από το Pineau des Charentes ρουμπίνι ή το κρασί από αγκάθια, με τη δύναμη του ρούμι.
Μια εκπληκτική ανακάλυψη…
Το κρασί: Η Cuvée R (όπως ο Roger, ένας από τους ιδρυτές της οικογένειας Fourny) είναι ένα σαμπάνιας με υπέροχη οπτικότητα και πλούτο, που έχει ωριμάσει για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Γευστική και γενναιόδωρη, αρώματα βουτύρου συνδυάζονται με χάρη με μια βανιλιώδη νότα καθώς και με ώριμα λευκά φρούτα. Νότες φουντουκιού και μια προυνέλα ολοκληρώνουν την πολυπλοκότητα αυτής της νόστιμης φιάλης με πλούσια υφή. Μια γευστική έκπληξη της οποίας ο πλούτος θα σας θυμίσει ορισμένα όμορφα λευκά της Βουργουνδίας!
Ο τομέας: Οι δύο αδελφοί Charles-Henry και Emmanuel Fourny είναι επικεφαλής του κτήματος Veuve Fourny από το 1993. Αντιπροσωπεύουν την 5η γενιά της οικογένειας σε αυτήν την υπέροχη επιχείρηση, των αμπελώνων της οποίας βρίσκονται κυρίως στο Vertus (Côte des Blancs). Οι εδάφη είναι ασβεστολιθικά, κρητινώδη και η οινοποίηση είναι πολύ λίγο παρεμβατική (εγγενείς ζύμες, χαμηλές δόσεις που γίνονται μόνο με ζάχαρη από σταφύλια κ.λπ.).
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δόση: Extra Brut (3-4g/L)
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Champagne 1er Cru
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2033
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Ιστορία: Βρίσκεται βόρεια της AOC Médoc, το Clos Manou αρχίζει να αποκτά μια ισχυρή φήμη. Ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν, οι Françoise και Stéphane Dief ξεκίνησαν το 1998 μια εμπιστευτική παραγωγή 600 φιαλών από σταφύλια που συλλέχθηκαν από την ιδιοκτησία τους των 12 στρεμμάτων. Σήμερα, το αμπέλι του Clos Manou καλύπτει μια έκταση 19 εκταρίων αμπελιών που καλλιεργούνται με παραδοσιακές μεθόδους, σεβόμενοι τα εδάφη και τη βιοποικιλότητα.
Ποικιλίες: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή, ξύλινες και τσιμεντένιες δεξαμενές
Ωρίμανση: 18 μήνες σε βαρέλια (70% νέα και σε τσιμεντένιο αυγό)
Γευσιγνωσία: Ωραίο σκούρο πορφυρό χρώμα με άκρες που τείνουν προς το γκρενάτ. Λεπτό, με κομψότητα σε μια λεπτή και ραφιναρισμένη ορισμό, αυτό το 2017 αποκαλύπτει μια ανθισμένη παλέτα και μια αέρινη υφή. Με μεταξένιους τανίνες, ευκαμψία στη δομή, μήκος, φρεσκάδα και μια τελική γεύση από αίμα πορτοκαλιού που είναι πολύ αναζωογονητική.
Ποικιλία: Σκιακαρέλλου και Νιελούτσιο 15 ετών 25 hl/hec
Συγκομιδή: χειρονακτική
5 000 φιάλες
Οινοποίηση: άμεση πίεση ακολουθούμενη από ελαφρύ κρύο καθαρισμό.
Τοποθέτηση σε δεξαμενή ζύμωσης με προσθήκη ζυμών.
Ζύμωση 14-16°C.
Απαλή φιλτράρισμα σε πλάκα κυτταρίνης και ελαφρύ θειωτισμό πριν την εμφιάλωση.
Εμφιάλωση την άνοιξη του 2023.
Φελλός Diam 3 με σήμανση Enclos des Anges.
Ωρίμανση 4 μήνες σε λεπτές οινολάσπες.
Γευσιγνωσία: Το ροζέ χρώμα του με μπλε αποχρώσεις θυμίζει πέταλο ροζ. Τα αρώματα είναι εκπληκτικά έντονα σε σχέση με την ελαφρότητα του χρώματος του. Επικαλούνται μικρούς κόκκινους καρπούς και κομμένο χόρτο. Η γεύση είναι στρογγυλή, δροσιστική.
Το Rosé Fraticello είναι ένα κρασί που ενδείκνυται για κατανάλωση, ως απεριτίφ που συνοδεύει τάπας, σαλάτες και αλλαντικά.
Δοκιμάστε το συνδυασμό με φιλέτο μινιόν με φασκόμηλο, τηγανιά μοσχαριού με ελιές, ψητές αρνίσιες μπριζόλες ή ψητό κοτόπουλο.
Καλλιεργημένη κουλτούρα, χειροκίνητο ξεφύλλισμα, πράσινες συγκομιδές. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες τσιμεντένιες δεξαμενές. Ωρίμανση σε βαρέλια.
2016: Ασημένιο Μετάλλιο, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2019 / WINE ENTHUSIAST: 91/100
«Μια υποψία Cabernet Franc σε αυτό το κρασί έχει επιτρέψει να αναδειχθούν αρώματα που αντιπαρατίθενται στην πλούσια γεύση του Merlot. Ένα κρασί με σώμα, συμπυκνωμένο με όμορφη δομή, χρειάζεται χρόνο. Να το απολαύσετε από το 2022»
JAMES SUCKLING: 91/100
2015: Χρυσό Μετάλλιο ΠΑΡΙΣΙ 2018 / WINE ENTHUSIAST: 90/100
«Πλούσιο και πυκνό κρασί που λάμπει χάρη σε ένα ώριμο merlot, προϊόν μιας ζεστής χρονιάς. Γεύσεις γλυκόριζας και μαύρων φρούτων, στις οποίες προστίθενται μπαχαρικά λόγω της ωρίμανσης σε βαρέλι, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ώριμου και γενναιόδωρου κρασιού.»
2014: Ασημένιο Μετάλλιο, ΜΠΟΡΝΤΟ 2017 / JAMES SUCKLING: 92-93/100
«Υπάρχει κάτι ελαφρώς μεταλλικό. Παρόλο που αυτό το κρασί έχει ελαφρύ σώμα, οι τανίνες παραμένουν αρκετά αυστηρές. Είναι ένα κρασί με έντονη επίγευση όπου αναμειγνύονται γεύσεις.
Ιδιοκτήτες: Jean Pierre & Philippe Rivière
Σύμβουλος: Stéphane Derenoncourt
Τοποθεσία: Βρίσκεται στην κοινότητα του Saint Emilion
Έκταση: 25 εκτάρια
Έδαφος: αργιλοασβεστολιθικό, κυρίως αργιλοσαθρικό με υποστρώματα αλίων και σιδηρούχα κρούστα
Το Domaine de Mont-Aigu σας προτείνει την πώληση κρασιών με χαρακτήρα όπως το côtes-du-rhône και το Châteauneuf-du-pape. Παραγγείλετε online και ελάτε να παραλάβετε τις αγορές σας στο αμπέλι μας μέσω της υπηρεσίας Click & Collect.
Ιστορία: Τέλη του 2010, η ιδιοκτησία πωλήθηκε στην πατρωνική του Ομίλου Pichet. Το κάστρο χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, ταυτόχρονα με το πάρκο 3 εκταρίων που σχεδιάστηκε από τον τοπιογράφο Fischer. Διατηρημένο από τότε, περιφραγμένο με τοίχους, η ιδιοκτησία αντιπροσωπεύει ένα καταφύγιο ειρήνης στην καρδιά του ιστορικού αμπελώνα του Μπορντό και προσφέρει ένα μικροκλίμα εκπληκτικά «ζεστό» που προστατεύει τον αμπελώνα από τους παγετούς της άνοιξης και ευνοεί την πρώιμη ωρίμανση των σταφυλιών.
Ποικιλίες: 37% Cabernet Franc 34% Cabernet Sauvignon 29% Merlot
Οινοποίηση: Επιλεκτική συγκομιδή, θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, τσιμέντο και ξύλο
Ωρίμανση: 18 έως 24 μήνες σε βαρέλια από δρυ (75% νέα βαρέλια, 16% σε φούντες, 9% σε πήλινα αγγεία)
Γευσιγνωσία: Λαμπερό γκρανάτ χρώμα. Άρωμα από μικρούς κόκκινους καρπούς και μπαχαρικά. Στο στόμα, το κρασί είναι στρογγυλό και φρουτώδες με όμορφη φινέτσα και κομψότητα.
ORIGINES
Vin Blanc appellation Francs Côtes de Bordeaux
Οι ρίζες του Château Ad Francos χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, όταν ο Κλοβίς, ο πρώτος χριστιανός βασιλιάς της Γαλλίας, νίκησε τους Βησιγότθους και κατέκτησε τη γη της Ακουιτανίας. Μια φράγκικη φρουρά εγκαταστάθηκε εκείνη την εποχή σε αυτόν τον στρατηγικό λόφο που ονομάστηκε «Ad Francos» (σημαίνει κυριολεκτικά «στους Φράγκους»), δίνοντας έτσι το όνομά του στο σημερινό χωριό, Francs.
Το κάστρο, η κατασκευή του οποίου εκτείνεται από τον 9ο έως τον 18ο αιώνα, είναι ένα πολύτιμο ετερόκλητο κομμάτι ρομανικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Οι μεγάλες επιδημίες, ο Εκατονταετής Πόλεμος, οι μεγάλες εισβολές, οι θρησκευτικοί πόλεμοι και η Επανάσταση έχουν σημαδέψει την ιστορία του κάστρου. Οι διάφορες οικογένειες που διαδέχθηκαν η μία την άλλη έχουν επεκτείνει το κάστρο με την πάροδο των χρόνων και η καθεμία έχει αφήσει το αποτύπωμά της.
Το κρασί των φίλων του Artahe μοιράζεται με όλους όσους αγαπούν τη φιλική ατμόσφαιρα ενός στρογγυλού και ισχυρού κρασιού, που περιβάλλει και είναι βελούδινο.
75 cl -14°
Ιστορία: Ο Πατρίκ Μουνς και η σύζυγός του Σιλβί εγκαταλείπουν την περιοχή του Παρισιού το 2008 για να εγκατασταθούν στην περιοχή του Μπορντό, αναλαμβάνοντας αυτόν τον μικρό αμπελώνα 4 εκταρίων που βρίσκεται στο τοποθεσία Μπερτινό, μεταξύ Λυσάκ και Νεάκ. Με τη συμβουλή του Ομπέρ ντε Μπουάρ, έχουν γρήγορα καθιερωθεί ως μια εξαιρετική αναφορά στο Λυσάκ.
Ποικιλίες: 70% Μερλό, 30% Καμπερνέ Φρανκ
Οινοποίηση: Χειρονακτικός τρύγος και στη συνέχεια οινοποίηση σε μικρές θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές με συχνές πιέσεις και ανυψώσεις για την εξαγωγή των μέγιστων αρωμάτων.
Ωρίμανση: βαρέλια από δρυ
Γευσιγνωσία: Το χρώμα είναι ρουμπινί, η μύτη είναι έντονη, συνδυάζοντας αρώματα μαύρων φρούτων με καπνιστές νότες. Η επίθεση είναι απαλή με καλό όγκο στο κέντρο του στόματος. Η επίγευση είναι φρέσκια, μακρά, με απαλές τανίνες και καλή τανική δομή.
Ποικιλίες: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot, Merlot
Γευσιγνωσία: Ένα ισχυρό κρασί με όμορφη ισορροπία μεταξύ οξύτητας και τανινών. Αυτό το κρασί συνδυάζεται γενικά καλά με πουλερικά, βοδινό ή θηράματα.
Παραδοσιακή οινοποίηση: πίεση, απολάσπωση, ωρίμανση σε λεπτά οινολάσπης σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου δώδεκα μήνες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Ωραίο χρυσό κίτρινο χρώμα, διαυγές, με λαμπερούς τόνους. Η μύτη αποκαλύπτει ένα έντονο μπουκέτο που συνδυάζει με λεπτότητα αρώματα εξωτικών φρούτων (μανγκό, ανανάς) και ξηρών καρπών (φουντούκι, αμύγδαλο). Η επίθεση στο στόμα είναι πυκνή και προσφέρει τέλεια ισορροπία, καθώς και αναζωογονητική μεταλλικότητα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 13°C με μια τάρτα λαχανικών, μια πιατέλα θαλασσινών, ένα φιλέτο ρογέ με μάραθο, πάπια με κάρυ ή μια ποικιλία τυριών.
Περιοχή: Μαγωνάς
Ποικιλία: Σαρντονέ - Αμπέλια 50 ετών κατά μέσο όρο
Cépages: Niellucco, Scaccarrellu, Vermentinu
Récolte: manuelle
Vinification: Cuve inox thermoregulées
Ροζέ από σάκισμα μετά από μια νύχτα εκχύλισης της συγκομιδής.
Μέσα σε δεξαμενή ζύμωσης με προσθήκη ζυμών.
Ζύμωση 16-18°C.
Αφαίρεση των χονδρών καταλοίπων και ωρίμανση πάνω σε λεπτά καταλείμματα για 6 μήνες.
Απαλή φιλτράρισμα σε πλάκα κυτταρίνης και ελαφρύ θειωτισμό.
Εμφιάλωση την άνοιξη του 2023 σε βαριές διαφανείς μπουκάλες βουργουνδίας με τετράγωνη φλάντζα.
Φελλός Diam 3 24*45.
Ωρίμανση 6 μήνες πάνω σε λεπτά καταλείμματα.
Γευσιγνωσία:
χαρακτηριστικά οπτικά: Ροζέ χρώμα, έντονο με μπλε ανταύγειες.
χαρακτηριστικά οσφρητικά: Η μύτη είναι καθαρή και ευδιάκριτη. Αποκαλύπτει αρώματα από φρέσκα κόκκινα φρούτα: άγρια φράουλα, βατόμουρο, στα οποία προστίθενται μπαχαρικά.
χαρακτηριστικά γευστικά: στην κατηγορία του λευκού, στο στόμα, η επίθεση είναι στρογγυλή και στη συνέχεια ζωντανή. Εδώ εκφράζεται και πάλι η τυπική στρογγυλότητα των κρασιών του Enclos des Anges. Μεταξύ των αρωμάτων που γίνονται αντιληπτά στη μύτη, τα μπαχαρικά εκφράζονται πιο καθαρά.
Από τον 17ο αιώνα, η Sociando-Mallet καταλαμβάνει την κορυφή του Baleyron, μία από τις πιο όμορφες περιοχές αμμοχάλικου του Médoc. Βρίσκεται στην κοινότητα του Saint-Seurin-de-Cadourne, βόρεια του Pauillac, και το αμπέλι της κυριαρχεί στην εκβολή της Γαρονής.
Ένα έγγραφο που χρονολογείται από τον Μάρτιο του 1633 αναφέρεται σε ευγενείς γαίες σε αυτήν την κοινότητα, που ανήκαν σε έναν αριστοκράτη βασκικής καταγωγής με το όνομα Sociondo, του οποίου ένα μέλος της οικογένειας ήταν επίσκοπος του Bayonne. Με την πάροδο των χρόνων, το « Sociondo » (ή « Sossiondo ») έγινε « Sociando » λόγω ενός ορθογραφικού λάθους. Το μπουκέτο τους είναι πολύπλοκο, συνήθως κυριαρχούμενο από νότες μαύρων φρούτων, μια πινελιά ορυκτότητας και μια καλά ενσωματωμένη ξυλώδης νότα. Συχνά λίγο « ανδρικά » στην νεότητά τους, τα κρασιά κερδίζουν σε αρμονία και πολυπλοκότητα με την ηλικία. Χαρακτηρίζονται από τη φρεσκάδα τους, την ευθύτητά τους και την όμορφη διάρκεια.