Η καρύδα
Η καρύδα είναι ένας καρπός του φοίνικα καρύδας. Η σάρκα δεν είναι σάρκινη, αλλά ινώδης. Ο καρπός βρίσκεται σε μια πράσινη φλούδα που αφαιρείται μετά τη συγκομιδή. Μετά την αφαίρεση, βγαίνει ο τριχωτός ξύλινος καρπός.
Ιστορία
Η καρύδα έχει την προέλευσή της στον Ειρηνικό και διαδόθηκε μέσω των ωκεανών. Κυρίως στη Νότια Ασία, η καρύδα χρησιμοποιείται για κάθε είδους σκοπούς. Πριν από την εποχή μας, η καρύδα έπαιξε ρόλο στη ζωή των Ασιατών. Οι καρύδες μεταφέρθηκαν στον δυτικό κόσμο από εξερευνητές, κάνοντάς την ευρέως γνωστή.
Δημιουργία αλευριού καρύδας
Στην καρύδα υπάρχει σάρκα. Η σάρκα ξύνεται από τους καρπούς και στη συνέχεια πιέζεται για να διαχωριστεί το λάδι καρύδας από τη σάρκα. Η υπόλοιπη σάρκα ξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται ή αλέθεται σε αλεύρι. Το αλεύρι καρύδας είναι έτσι η ξηρή και αλεσμένη σάρκα της καρύδας.
Το αλεύρι καρύδας είναι χωρίς γλουτένη και μια καλή εναλλακτική λύση για το σιτάρι και άλλα δημητριακά. Το αλεύρι καρύδας είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και προσφέρει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση…
Η Βιολογική Αλεύρι Κινόα Χωρίς Γλουτένη είναι μια εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική μαγειρική εναλλακτική λύση. Παράγεται από την άλεση των σπόρων κινόα, ενός δημητριακού χωρίς γλουτένη που προέρχεται από τις Άνδεις. Πιστοποιημένο βιολογικό και χωρίς γλουτένη, το αλεύρι κινόα είναι ιδανικό για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη ή έχουν τροφικές ευαισθησίες. Η κινόα είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο πλούσιο σε πλήρεις πρωτεΐνες που παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την υγεία των μυών και τη γενική ευημερία. Επιπλέον, είναι μια πολύτιμη πηγή διαιτητικών ινών που προάγουν την πέψη και ενισχύουν μια αίσθηση κορεσμού που διαρκεί. Η Βιολογική Αλεύρι Κινόα Χωρίς Γλουτένη περιέχει επίσης μια σειρά από σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι θεμελιώδη για τη σωστή λειτουργία του σώματος και παίζουν κεντρικό ρόλο σε πολλές φυσιολογικές λειτουργίες.
Προέλευση: Ο δέντρο Moringa, γνωστός και ως δέντρο του τύμπανου, προέρχεται από την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Σήμερα καλλιεργείται και εκτός αυτών των περιοχών. Μπορεί να βρεθεί στην τροπική Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και σε μεγάλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Moringa oleifera είναι κυρίως γνωστή ως σημαντική πηγή τροφής. Αποκαλείται το "φυσικό τρόφιμο των τροπικών". Το δέντρο χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως στην παραδοσιακή ιατρική στην Ασία και τη Δυτική Αφρική και παράγει βρώσιμους λοβούς που έχουν γεύση παρόμοια με αυτή του σπαραγγιού.
Επεξεργασία: Τα φύλλα Moringa συλλέγονται από βιολογικά δέντρα στην Ινδία. Τα φύλλα ταξινομούνται, πλένονται, στραγγίζονται και ξηραίνονται στη σκιά. Τελικά, τα φύλλα αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη.
Γεύση και χρήση: Αυτή η σκόνη Moringa από την Ινδία έχει έντονο πράσινο χρώμα και φρέσκια γεύση.
Τι είναι η ζάχαρη από φοινικόδεντρο Arenga;
Η ζάχαρη από φοινικόδεντρο Arenga παρασκευάζεται από το νέκταρ του φοινικόδεντρου ζάχαρης (Arenga Pinnata). Το οργανικό νέκταρ Arenga διηθείται και εξατμίζεται μέχρι να κρυσταλλωθεί σε ζάχαρη. Η ζάχαρη από φοινικόδεντρο Arenga είναι λιγότερο γλυκιά από τη συνηθισμένη κρυσταλλική ζάχαρη.
Η ζάχαρη από φοινικόδεντρο Arenga είναι υγιεινή
Η ζάχαρη από φοινικόδεντρο Arenga περιέχει πολλές υγιεινές ουσίες. Περιέχει διάφορα μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες και αμινοξέα. Υπάρχουν επίσης πολλοί αντιοξειδωτικοί παράγοντες σε αυτήν. Είναι καλύτερη από τη φυσιολογική ζάχαρη, λόγω του χαμηλότερου γλυκαιμικού της δείκτη (30-35).
Αυτή η κρέμα γάλακτος από γάιδαρο είναι πλούσια και κρεμώδης, εμπνευσμένη από τις μοναδικές, ενυδατικές και επανορθωτικές ιδιότητες του γάλακτος γάιδαρου.
Το γάλα γάιδαρου περιέχει πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες που ενυδατώνουν και μαλακώνουν το δέρμα. Οι διάφορες βιταμίνες εξασφαλίζουν υγιέστερο δέρμα και βοηθούν στη βελτίωση της δομής του δέρματος και στην ανανέωση των κυττάρων, διασφαλίζοντας έτσι πιο λείο και νεανικό δέρμα. Τα λιπαρά οξέα του γάλακτος γάιδαρου έχουν καταπραϋντική δράση στο δέρμα, γεγονός που είναι ιδανικό για ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της κρέμας χεριών και σώματος βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, ώστε τα σημάδια της γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, να αναχαιτίζονται.
Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος από γάλα γάιδαρου βοηθούν στη θεραπεία του ξηρού δέρματος και στην ανακούφιση των δερματικών προβλημάτων που προκαλούνται από την ακμή, τις αλλεργίες, το έκζεμα, την ψωρίαση ή την ατοπική δερματίτιδα.
Λίγη ιστορία για το Ρύζι
Το ρύζι είναι το πιο σημαντικό διατροφικό προϊόν για τον πληθυσμό της Ασίας. Καλλιεργείται και καλλιεργείται εδώ και 13.000 χρόνια. Στην Κίνα καλλιεργείται το περισσότερο ρύζι, αλλά η Ταϊλάνδη είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού, ακολουθούμενη από το Βιετνάμ. Το ρύζι είναι ένα δημητριακό και υπάρχουν γενικά δύο τύποι: το ρύζι Japonica (κολλώδες και κοντό) και το ρύζι Indica (ξηρό και μακρύ). Από κάθε τύπο υπάρχουν ποικιλίες ρυζιού με διάφορα χρώματα, λευκό, καφέ, μαύρο και κόκκινο. Μόνο το λευκό ρύζι διαφέρει από τα υπόλοιπα, καθώς το λευκό ρύζι είναι μια πιο επεξεργασμένη έκδοση ενός από τα άλλα χρώματα. Στην παραγωγή του λευκού ρυζιού δεν αφαιρείται μόνο η εξωτερική φλούδα, αλλά και το στρώμα ίνας και ο σπόρος. Στην παραγωγή όλων των άλλων χρωμάτων ρυζιού διατηρούνται το στρώμα ίνας και ο σπόρος. Αυτές οι ποικιλίες ρυζιού ονομάζονται επίσης καστανό ρύζι.
Αλεύρι ρυζιού από καφέ ρύζι
Αυτό το αλεύρι ρυζιού είναι φτιαγμένο από καφέ ρύζι. Η εξωτερική σ…
Πιπεριά (Capsicum annuum)
Η Κόκκινη Πιπεριά Εδέσματος Σκόνη Λεπτή χωρίς σπόρους είναι ένα προϊόν χωρίς σπόρους, που σημαίνει ότι έχει διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σπαρθεί αυτό το προϊόν. Η Κόκκινη Πιπεριά Εδέσματος Σκόνη Λεπτή χωρίς σπόρους είναι επομένως μόνο για χρήση στην κουζίνα.
Σκόνη μπαομπάμπ
Ο μπαομπάμπ είναι ο καρπός του δέντρου μπαομπάμπ, το οποίο ονομάζεται επίσης Adansonia Digitata ή δέντρο του πιθήκου. Το τελευταίο όνομα οφείλεται στους πολλούς τύπους πιθήκων που ζουν από τους καρπούς του μπαομπάμπ. Το δέντρο μπορεί να ζήσει πολύ καιρό και είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Αφρική. Όχι μόνο ο καρπός είναι χρήσιμος για τη ζωή στην Αφρική. Σχεδόν όλα τα μέρη του δέντρου είναι χρήσιμα, γι' αυτό και ονομάζεται συχνά «Δέντρο της ζωής». Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα είναι ότι χρησιμοποιεί τον κορμό του ως δεξαμενή νερού. Κατά την περίοδο των βροχών, το δέντρο του πιθήκου εξασφαλίζει επαρκή αποθέματα, ώστε να μπορεί να επιβιώσει τις ξηρές περιόδους. Ο κορμός στη συνέχεια χρησιμοποιείται από τον πληθυσμό ως κατάστημα, στάβλος για ζώα ή περίπτερο. Ο καρπός έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Επίσης, η σκόνη μπαομπάμπ είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Αφού ο καρπός επεξεργαστεί σε σκόνη, αποτελείται κατά περίπου 50% από ίνες (π…
Αυτή η ρευστή κρέμα έχει αναπτυχθεί με μια ειδική και μοναδική φόρμουλα: είναι ένα μείγμα μεταξύ ορού και ρευστής κρέμας που περιέχει τις εξαιρετικά αποδοτικές ιδιότητες του ελαίου Argan, με υφή ευχάριστα κρεμώδη αλλά όχι λιπαρή. Η φόρμουλα απαιτούσε χρόνο και πολύπλοκες διαδικασίες ανάπτυξης για να δημιουργηθεί ένας ορός που να μπορεί να εγγυηθεί την κρεμώδη και ελαστική υφή που είναι χαρακτηριστική ενός ελαιώδους γαλακτώματος, με την ενυδάτωση και την καθαρότητα του Υαλουρονικού Οξέος. Η λεπτή υφή αποτελείται πράγματι από Υαλουρονικό Οξύ σε υψηλή συγκέντρωση (1%) και διπλό μοριακό βάρος (400-1.700 kDa) για ισχυρή αντιγηραντική και ενυδατική δράση, εμπλουτισμένη INCI: Νερό; Έλαιο Argania Spinosa; Γλυκερίνη; Στεατικό.
Από το 2021, η YOOKA SHILAJIT ειδικεύεται στην προμήθεια χειροποίητου Shilajit υψηλής ποιότητας από το Πακιστάν, που συλλέγεται σε μεγάλα υψόμετρα στα Ιμαλάια, εξασφαλίζοντας καθαρότητα και αποτελεσματικότητα χάρη σε προσεκτικές παραδοσιακές μεθόδους επεξεργασίας. Το Shilajit μας διατίθεται σε διάφορες μορφές:
- ρητίνες,
- δισκία,
- κάψουλες,
- γλυκά,
- υγρά.
Μπορείτε να προσωποποιήσετε το εμπορικό σας σήμα με την υπηρεσία μας για τη δημιουργία μιας σειράς white-label Shilajit.
Η ομάδα μας από ειδικούς σας συμβουλεύει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από τη διαμόρφωση μέχρι τη συσκευασία.
Αναζητούμε ενεργά διανομείς στη Γαλλία, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα μας και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή την ευκαιρία με όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας εμπορικό σήμα Shilajit είτε να γίνετε λιανοπωλητής, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε.
Τι είναι το Καρδάμωμο;
Τα φυτά καρδάμωμου (Elettaria cardamomum) αναπτύσσονται κυρίως σε υψηλότερες και σκιασμένες περιοχές κοντά σε τροπικά δάση με σχετικά υψηλές βροχοπτώσεις. Αυτές οι συνθήκες βρίσκονται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και την Κεντρική Αμερική. Το καρδάμωμο είναι επίσης γνωστό ως πράσινο καρδάμωμο και σχετίζεται με το τζίντζερ. Το καρδάμωμο έχει μια νόστιμη γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά. Η γεύση του είναι παρόμοια με αυτή του βερβερίνου, του λεμονιού και του καμφορά. Οι κάψουλες αποξηραίνονται μετά τη συγκομιδή και γίνονται ματ πράσινου χρώματος. Έχουν μήκος 1,5 έως 2 εκ.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων καρδάμωμου και εφαρμογές
Το καρδάμωμο περιέχει πολλά μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο. 1 κουταλιά της σούπας περιέχει ήδη το 80% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας μαγγανίου. Το καρδάμωμο χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα για να προσθέσει μια εκλεπτυσμένη γεύση, για παράδειγμα σε ψητό κιμά και μαγειρεμένες λουκάνικες. Είναι επίσης ένα κοινά χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό σε πολλά ανατολικά και αφρικανικά πιάτα. Το καρδάμωμο έχει μια πολύ συγκεκριμένη γεύση. Αν χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να δώσει μια κυρίαρχη...
Ποιοτική Πρωτεΐνη Σπόρων Λιναριού GD ανοιχτό κίτρινο 33% ΒΙΟ
Η Πρωτεΐνη Σπόρων Λιναριού GD ανοιχτό κίτρινο 33% ΒΙΟ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (Βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το σήμα ΒΙΟ σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Άλλες συσκευασίες ΧΟΝΔΡΙΚΑ και ΣΑΚΙΑ: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - Το μείγμα 4 Mendiants αποτελείται από σταφίδες Sultanine, σύκα Calabacita, αμύγδαλα και αποφλοιωμένα φουντούκια. Θα ενθουσιάσει τα σνακ και τα ορεκτικά.
Αναφορά:32202
Το έλαιο από ροδακινόσπορο προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη σπόρων Rosa canina.
Η Rosa Mosqueta είναι ένας συλλογικός όρος για τους διάφορους τύπους άγριων τριαντάφυλλων: Rosa Moschata, Rosa rubiginosa (Eglanteria) και Rosa canina. Υπάρχει μια γενική άποψη ότι το όνομα Rosa Canina προορίζεται να υποδείξει μια ευρωπαϊκή προέλευση του ροδακινόσπορου, αν και σύμφωνα με την ιστορία όλα τα είδη άγριων τριαντάφυλλων προέρχονται από τη Χιλή. Παρά το γεγονός ότι η ακριβής ονομασία INCI συγχέεται από την ταξινομική σύγχυση διαφορετικών ονομάτων, σε καλλυντικούς όρους όλα τα είδη θεωρούνται ισοδύναμα.
Το έλαιο από ροδακινόσπορο είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, με πολλαπλές καλλυντικές εφαρμογές χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες για το δέρμα.
Το ελάχιστο ποσοστό λινολενικού οξέος είναι 20%.
INCI: ROSE CANINA FRUIT OIL
CAS: 84603-93-0 / 84696-47-9
EINECS: 283-652-0
Ο πλούσιος και θρεπτικός ορός ελαίου ελιξίριο ελληνικού γιαουρτιού είναι κατάλληλος για το σώμα και τα μαλλιά. Τα ενεργά συστατικά του αργκάν, της μακαντάμια και του ελαίου καρότου, μεταξύ άλλων, έχουν συνδυαστεί με ελληνικό γιαούρτι και βασιλικό πολτό. Αυτή η συνδυαστική φυσικών συστατικών προσφέρει άμεση απαλότητα και μακροχρόνια θρέψη στην επιδερμίδα. Ο ορός ελαίου ελληνικού γιαουρτιού είναι επίσης κατάλληλος για δέρμα που υποφέρει από σπυράκια και ραγάδες. Το έλαιο απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα και δεν κολλάει, έτσι μπορείτε να συνεχίσετε αμέσως την ημέρα σας!
Ο ορός ελαίου ελιξίριο ελληνικού γιαουρτιού δεν είναι μόνο ιδανικός για ξηρή επιδερμίδα, αλλά προστατεύει και αναζωογονεί τα κατεστραμμένα μαλλιά. Τα μαλλιά καταστρέφονται γρήγορα από τον ήλιο, κατά το styling ή τη βαφή. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά πριν το styling για να τα προστατεύσετε για το υπόλοιπο της ημέρας. Ο ορός ελαίου ελιξίριο είναι κατάλληλος για κάθε τύπο δέρματος και μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων, ξηρών ή κατεστραμμένων δερμάτων.
Βάρος: 0,4 κιλά
Προέλευση: Ελλάδα
Μάρκα: Bodyfarm, ελληνικό γιαούρτι & βασιλικός πολτός
Περιεχόμενο σε ml: 100
Ηλικιακή ομάδα: Ενήλικες
Φύλο: Unisex
SKU: 5204702021119
Διαδικασία και Προέλευση
Αυτή η ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι 100% φυσική ζάχαρη από την Κολομβία. Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο. Ο χυμός αυτού του ζαχαροκάλαμου βράζεται, κρυσταλλώνεται, αλέθεται σε ζάχαρη και κοσκινίζεται. Η ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο παραλείπει ένα βήμα στη διαδικασία παραγωγής, καθώς δεν είναι επεξεργασμένη.
Εκτός από αυτή τη καφέ/χρυσή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, υπάρχουν και άλλοι διαφορετικοί τύποι: λευκή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και σκούρα καφέ ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Το χρώμα εξαρτάται από την ποσότητα της προστιθέμενης μελάσας.
Στη Μεσαία Εποχή, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ανήκε στις ακριβές και σπάνιες μπαχαρικές. Η ακατέργαστη ζάχαρη μεταφερόταν στη Δυτική Ευρώπη με τη μορφή ζαχαροκαλάμων και εκεί καθαριζόταν σε ζαχαροπλαστεία.
Χρήση
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο της ζάχαρης από παντζάρι. Είναι νόστιμη σε διάφορα πιάτα και ποτά.
Προέλευση του Χαρουπιού
Το χαρουπόσκοντο προέρχεται από το δέντρο χαρουπιά (Ceratonia siliqua), το οποίο απαντά κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου. Το φυτό είναι γνωστό για τους λοβούς του με υψηλή θρεπτική αξία. Το χαρουπόσκοντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κακάου, καθώς οι γεύσεις είναι αρκετά παρόμοιες, το χαρούπι είναι μόνο πιο γλυκό και έχει μια ήπια γεύση ξηρού καρπού.
Το δέντρο χαρουπιάς φτάνει μέχρι 15 μέτρα ύψος. Η κόμη του είναι πλατιά και ημισφαιρική, υποστηριζόμενη από έναν παχύ κορμό με τραχιά καφέ φλοιό και γερά κλαδιά. Το δέντρο χαρουπιάς καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα, αλλά εξακολουθεί να αναπτύσσεται και άγρια σε ανατολικές μεσογειακές περιοχές. Οι χαρουπιές μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλες περιόδους ξηρασίας, αλλά για να παράγουν καρπούς για το χαρουπόσκοντο, χρειάζονται 500 έως 550 χιλιοστά βροχής ετησίως.
Επεξεργασία σε Χαρουπόσκοντο
Το χαρουπόσκοντο παρασκευάζεται από τους σκούρους καφέ σπόρους στους λοβούς του δέντρου χαρουπιάς. Οι λοβοί φτάνουν μέχρι 20 εκ. μήκος και είναι περίπου...
Εδώ ο Αβραάμ βρίσκει τη μουστάρδα του!
Η λευκή μουστάρδα ή κίτρινη μουστάρδα (Sinapis alba) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών (Sinapis). Το φυτό προέρχεται πιθανότατα από μεσογειακές περιοχές, αλλά τώρα έχει διαδοθεί παντού. Καλλιεργείται ως πρώτη ύλη για μουστάρδα ή ως πράσινη λίπανση σε ένα ακαλλιέργητο κομμάτι γεωργικής γης.
Οι εφαρμογές του σπόρου μουστάρδας
Ολόκληρος ο σπόρος χρησιμοποιείται για την τουρσί λαχανικών (όπως τα αγγούρια) και ως σκόνη για την παρασκευή μουστάρδας (για χοντρή μουστάρδα συχνά σε συνδυασμό με κομμάτια σπόρων μουστάρδας). Οι σπόροι μουστάρδας περιέχουν σιναλβίνη, την ουσία που δίνει στη μουστάρδα την πικάντικη γεύση της. Αλλά στους κίτρινους σπόρους μουστάρδας υπάρχει λιγότερη σιναλβίνη από ότι στους μαύρους σπόρους μουστάρδας, με αποτέλεσμα οι μουστάρδες που παρασκευάζονται από κίτρινους σπόρους μουστάρδας να είναι συνήθως ήπιες στη γεύση.
Απολίπανση; Ένα εύκολο έργο
Αυτό το αλεύρι μουστάρδας έχει απολιπανθεί μέσω μιας ψυχρής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να περιέχει μόνο έως 15% υπολειμματικό λίπος (σε σύγκριση με 20%...
Προέλευση και εξαγωγή
Αυτό το καθαρό φυσικό επιτραπέζιο αλάτι παράγεται στις ακτές της Μεσογείου. Οι αλυκές βρίσκονται σε μεγάλους φυσικούς πάρκους ή φυσικά καταφύγια, μακριά από τη βιομηχανία και τις μεγάλες πόλεις. Το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω αιώνιων καναλιών στις αλυκές.
Ο άνεμος και ο ήλιος αυξάνουν σταδιακά τη συγκέντρωση του αλατιού. Το αλάτι αρχίζει να κρυσταλλώνεται και βυθίζεται στον πυθμένα των αλυκών και στη συνέχεια συλλέγεται με ειδικά εργαλεία. Μετά την εξαγωγή, το αλάτι ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε διάφορα μεγέθη κόκκων.
Το θαλασσινό αλάτι της Μεσογείου είναι ένα καθαρά φυσικό προϊόν, χωρίς χημικά και πρόσθετα. Σήμερα, η παραγωγή αλατιού εξακολουθεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις στις αλυκές της Μεσογείου. Οι περιοχές εξαγωγής είναι καταφύγια για ζώα και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για πολλές απειλούμενες είδη πουλιών και φυτών. Εδώ, η εμπορευματοποίηση της εξαγωγής θαλασσινού αλατιού συμβάλλει στη διατήρηση ενός μοναδικού παράκτιου τοπίου.
Τα…
Άλλες συσκευασίες VRAC και ΣΑΚΟΥΛΕΣ: 125g, 250g, 500g, 1 kg, 5 kg - Η VIJAYA σας προτείνει διάφορες ποικιλίες σπόρων κολοκύθας. Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, προέλευσης Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από σκούρο πράσινο χρώμα και επίπεδη, οβάλ μορφή. Μεταξύ αυτής της γκάμας, η VIJAYA προσφέρει έναν γαλλικό και τοπικό σπόρο κολοκύθας. Ο σπόρος κολοκύθας VIJAYA, ποικιλίας Shine Skin, προέρχεται από την Κίνα. Είναι σπόρος "Grade AA", κριτήριο ανώτερης ποιότητας που υποδηλώνει έναν σπόρο κολοκύθας που έχει υποβληθεί σε επιλεκτική διαλογή για να αποκτήσει τελικά ένα όμορφο ομοιόμορφο πράσινο χρώμα. Πολύ θρεπτικός και ενεργειακός, ο σπόρος κολοκύθας είναι εύκολος στη χρήση.
Αναφορά: 22370.1
Τι είναι το Kala Namak
Το Kala Namak είναι επίσης γνωστό ως Ινδικό Μαύρο αλάτι. Το αλάτι εξάγεται από μια μαύρη πέτρα, στις στοές στη βάση του Ινδικού Ιμαλαΐου. Μετά την άλεση, ελάχιστο από το μαύρο χρώμα παραμένει.
Εφαρμογή του Kala Namak
Αυτό το αλάτι είναι πολύ αγαπητό στους χορτοφάγους. Το αλάτι αυτό έχει, λόγω των θειούχων ιδιοτήτων του, μια μυρωδιά και γεύση που θυμίζει βραστά αυγά. Έτσι, οι χορτοφάγοι μπορούν να προσθέσουν τη γεύση των αυγών σε ένα πιάτο χωρίς να χρησιμοποιήσουν πραγματικό αυγό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως υποκατάστατο αυγού σε vegan μαγιονέζα ή σε τόφου. Το Kala Namak χρησιμοποιείται επίσης πολύ ως πρόσθετο σε κάρυ, τσάτνι και πασπαλίζεται σε τηγανητά πιάτα. Πηγαίνει επίσης πολύ καλά με πιάτα κοτόπουλου και ρυζιού.
Το Δέντρο Γκότζι
Το Δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το μούρο γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές καμπύλες κλαδιά έχουν αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα λουλούδια μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σπάνε γρήγορα.
Το δέντρο γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, παράγονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα γκότζι καλλιεργούνται σε φυτεία κατά μήκος του ποταμού Κίτρινου στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, όπου αναπτύσσονται σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα γκότζι ανά σεζόν.
Θρεπτικά συστατικά και χρήσεις
Αυτά τα μούρα γκότζι είναι αποξηραμένα και 100% βιολογικά. Έχουν κόκκινο χρώμα και γεύση γλυκιά και ξινή. Με την αποξήρανση, τα μούρα γκότζι έχουν πολύ συγκεντρωμένα θρεπτικά συστατικά. Τα μούρα γκότζι είναι πλούσια σε αντιοξειδ...
Ίσως τόσο παλιό όσο οι πυραμίδες
Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα βολβώδες φυτό της οικογένειας των ναρκισσών και σχετίζεται με τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα σχοινόπρασα. Οι παλαιότερες καταγραφές χρήσης του σκόρδου χρονολογούνται γύρω στο 1500 π.Χ., από την Αίγυπτο.
Υγιεινές Ιδιότητες του Σκόρδου
Το σκόρδο έχει αποδεδειγμένη χοληστερίνη και υποτασική δράση. Επίσης, έχει βακτηριοκτόνο δράση λόγω της παρουσίας αλικίνης στο σκόρδο. Υπάρχουν και άλλες επιδράσεις που αποδίδονται στο σκόρδο, αλλά δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Το σκόρδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη B6, βιταμίνη C και τα μέταλλα Μαγγάνιο και Φώσφορο.
Η Χρήση του Σκόρδου
Το σκόρδο είναι ένα δημοφιλές βότανο σε μεσογειακές και κεντροευρωπαϊκές χώρες και χρησιμοποιείται τόσο φρέσκο όσο και σε μορφή σκόνης (ξηρό και θρυμματισμένο). Οι κόκκοι σκόρδου είναι εξαιρετικοί για χρήση σε σαλάτες. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στο λάδι στο τηγάνι όταν τηγανίζετε κρέας, ψάρι, θηράματα ή πουλερικά. Το σκόρδο είναι ένα βότανο με έντονη γεύση και άρωμα. Η μυρωδιά του είναι αποτελεσματική κατά των κουνουπιών σύμφωνα με έρευνες στο...