Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και μυαλό. Η κυρίαρχη ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι η εξάλειψη των επιπτώσεων του άγχους και η προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες.
Η Jeżylava είναι ένα ιατρικό μύκητα που ανήκει στην κατηγορία των μακρομυκήτων (<em> basidomycota </em>) από την οικογένεια soplowy (<em> hericiaceae </em>). Για εκατοντάδες χρόνια, χρησιμοποιείται από την κινεζική ιατρική ως φάρμακο για ασθένειες του ήπατος, των νεφρών, της σπλήνας, του στομάχου, καθώς και για καρδιολογικές διαταραχές. Επιπλέον, η συμπλήρωση με Soplówka έχει θετική επίδραση στην ενίσχυση ολόκληρου του σώματος.
Η χαίτη του λιονταριού (lion's mane), το κεφάλι του προβάτου, το κεφάλι της αρκούδας, και το λευκό πομ-πομ είναι οικείες ονομασίες μιας θαλάσσιας soplówka. Η χαίτη του λιονταριού ή το κεφάλι του προβάτου, σχετίζονται με την εμφάνιση ενός καρποφόρου οργανισμού, του οποίου το μέγεθος κυμαίνεται από 10 έως 30 εκ. Έχει πολλές λεπτές ακίδες περίπου 2 χιλιοστά πλάτος και μήκος αρκετών εκατοστών.
Chickpeas are chickpeas or hair peas, it comes from a group of legumes. Chickpeas are an excellent source of protein and necessary amino acids, therefore it can replace meat. It is a source of complex carbohydrates, fiber. Chickpeas provides the body with various vitamins and minerals, including significant amounts of phosphorus, vitamin B9, iron, zinc, magnesium and potassium. It also contains unsaturated fatty acids. The cutter is low in calories and a low glycemic index, and the fiber it contains helps reduce the level of triglycerides and "bad" cholesterol. The chickpea is particularly appreciated by vegans and allergy sufferers. Chickpea flour forms from the legumes and thus this flour is characterized by a unique protein content, while the taste resembles the taste of Umami. The glycemic index of this flour is almost half as half as much than wheat poppies and is only 35. <Span class = "apple-converted- Space "> </span> & nbsp; <strong> Composition: </strong> chickpea flour & nbs
<Span Style = "Font-Weight: 400;"> Το μαλτιτόλη είναι ένα γλυκαντικό από την ομάδα των αλκοολών ζάχαρης που ονομάζονται πολυόλες από την οικογένεια ξυλιτόλης και ερυθριτόλης. Κατατάσσεται ως γλυκαντικά φυσικής προέλευσης, σε αντίθεση με τα συνθετικά γλυκαντικά, όπως η ασπαρτάμη. Το μαλτιτόλη εμφανίζεται φυσικά σε μικρές ποσότητες σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, σε καβουρδισμένο άχυρο, καθώς και στα φύλλα της κιχώριας. Μπορεί επίσης να παραχθεί μέσω χημικής διαδικασίας, που συνίσταται στην προσθήκη υδρογόνου σε μια ζάχαρη που ονομάζεται μαλτόζη, που βρίσκεται στο άμυλο πατάτας, σιταριού ή καλαμποκιού. Και είναι το καλαμπόκι που χρησιμοποιείται πιο συχνά για την παραγωγή μαλτιτόλης στη βιομηχανία τροφίμων.</span> & nbsp; <span style = "font -weight: 400;"> Το μαλτιτόλη (E965) είναι ένα γλυκαντικό μέσης απόχρωσης, που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης για τρόφιμα και γλυκά ποτά, αλλά όχι μόνο. Χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική βιομηχανία για την παραγωγή ορισμένων φαρμάκων και ενυδατικών παραγόντων δέρματος λόγω των υγροσκοπικών του ιδιοτήτων. Όταν προστίθεται σε τσίχλες ή γλυκά, προκαλεί μια αίσθηση ευχάριστης δροσιάς στο στόμα.
Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι το καθαρότερο και υγιέστερο αλάτι στη Γη. Προέρχεται μόνο από ένα μέρος - τη ζώνη των Ανατολικών Ιμαλαΐων στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400-600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι πιο καθαρό και υγιές από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικροστοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι Ιμαλαΐων χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για να καρυκεύει πιάτα. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης και σε μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλατιού ανά 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι. Είναι παρόν σε τα περισσότερα προϊόντα που επιλέγουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας: σε κονσέρβες, λουκάνικα, σαλάμια, μαρινάδες, σούπες σε σκόνη και ρ
Μια ράφια με φωτιζόμενα ράφια, τέλεια για οποιοδήποτε κατάστημα, φαρμακείο - Ένα εκθεσιακό νησί φτιαγμένο από MDF με λάκα και πλεξιγκλάς είναι ένας τέλειος τρόπος για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας με κομψότητα και επαγγελματισμό. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών και κλασικών χρωμάτων προσδίδει στο νησί έναν αποκλειστικό χαρακτήρα που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των πελατών.
Η ράφια είναι χωρισμένη σε τρία επίπεδα, το καθένα από τα οποία προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες έκθεσης προϊόντων. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι το τέλειο μέρος για μεγάλες φιάλες και δοχεία, το μεσαίο επίπεδο είναι ένας χώρος για μικρότερα είδη και το ανώτερο επίπεδο είναι ένα μέρος για να εκθέσετε προϊόντα όπως νέα προϊόντα ή προσφορές.
Το νησί είναι εξοπλισμένο με ένα συρτάρι που χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος. Χάρη σε αυτό, όλα τα προϊόντα είναι πάντα σε κοντινή απόσταση και ο εκθέτης είναι πάντα έτοιμος για την παρουσίαση.
Τα ράφια είναι φωτισμένα με LED, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφο φωτισμό των προϊόντων και τα καθιστούν ελκυστικά και σαφώς ορατά στους πελάτες.
Χειροτεχνία: Υλικά υψηλής ποιότητας MDF, πλεξιγκλάς
Εμφάνιση: κομψό, πολυτελές, επαγγελματικό, τραβάει την προσοχή.
Εξοπλισμός: αποθηκευτικός χώρος βάσης, οπίσθιος φωτισμός LED, οθόνη LED
Το ματσα είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες. Οι υποστηρικτές του ματσα λένε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού ματσα ισοδυναμεί με την κατανάλωση 10 ποτηριών άλλων πράσινων τσαγιών. Σήμερα, το τσάι ματσα είναι πολύ δημοφιλές. Η σκόνη του χρησιμοποιείται όχι μόνο για την παρασκευή τσαγιού, αλλά και ως συστατικό σε διάφορα προϊόντα ζαχαροπλαστικής (για παράδειγμα, τάρτες τυριού με ματσα), κέικ, ζελέ και καραμέλες.
Οι καρύδες καρυδιών κατατάσσονται ως ένα από τα πιο ευγενή είδη ξηρών καρπών. Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της διατροφής των ντόπιων κατοίκων της Βόρειας Αμερικής. Οι καρύδες έχουν μια ελαφρώς γλυκιά και βουτυρώδη γεύση, γι' αυτό ταιριάζουν τέλεια με όλες τις πίτες, τα επιδόρπια και τις σοκολάτες. Είναι ένα συστατικό της διάσημης πίτας καρυδιού, που παρασκευάζεται για την Ημέρα Ευχαριστιών. Το 90% των λιπαρών που περιέχονται στις καρύδες καρυδιών είναι υγιή και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και τη σωστή καρδιοαγγειακή λειτουργία. Μειώνουν την LDL (δηλαδή την κακή χοληστερόλη), χάρη στην οποία προστατεύουν από την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης. Οι καρύδες περιέχουν βιταμίνες: C, E, K και βιταμίνες του συμπλέγματος B, καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και τον χαλκό. Το μαγγάνιο υποστηρίζει το νευρικό σύστημα και επιταχύνει τη διαδικασία της χοληστερόλης, ενώ ο χαλκός είναι απαραίτητος για τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, που μεταφέρεται στην καλή.
Το χούμους είναι μια πάστα που, στις χώρες προέλευσης, παρασκευάζεται με βάση τα ρεβίθια ή άλλες κοινές οσπριοειδείς, συχνά με κάστανα. Φαίνεται ότι προέρχεται από την Αίγυπτο, ενώ τώρα είναι πιο δημοφιλές στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Υπάρχουν πολλές τρόποι παρασκευής χούμους και πολλές διαφορετικές προσθήκες για αυτή την νόστιμη και υγιεινή πάστα. Χούμους με κολοκύθα και τζίντζερ, παρασκευασμένο με βάση τα ρεβίθια, με προσθήκη κολοκύθας και ψητής καρότου, ταχίνι, χυμό λεμονιού, φρέσκο και αρωματικό σκόρδο. Οι μπαχαρικές είναι μια υγιεινή σνακ και μια νόστιμη προσθήκη στα πιάτα. Είναι εξαιρετικό ως προσθήκη σε ψωμί, σάντουιτς ή τοστ. Έχει ελαφριά υφή, απλώνεται εύκολα και έχει ευχάριστη γεύση. Περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. & NBSP; <strong> Σύνθεση: </strong> βρασμένα ρεβίθια 43%, κολοκύθα 14%, ψητό καρότο 14%, νερό, πάστα σουσαμιού, χυμός λεμονιού, σκόρδο.
Το ταχίνι είναι μια ψημένη πάστα σουσαμιού που είναι πολύ δημοφιλής στη Μέση Ανατολή. Κερδίζουμε όλο και περισσότερη δημοτικότητα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή πάστας ρεβιθιών που ονομάζεται χούμους, Μπάμπα Γκανούς (ένα πιάτο από μελιτζάνα), χαλβά, σάλτσα ταχινιού, ντιπ και ως προσθήκη σε κέικ και επιδόρπια. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν βιταμίνες: A, B1, B2, B3, B6 και B9 και E, καθώς και μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, καλίου, νατρίου, ασβεστίου και σιδήρου. Περιέχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, υγιή ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν δύο μοναδικές ουσίες: τη σεζαμίνη και τη σεσαμολίνη. Και οι δύο ανήκουν στους λιγνάνες, οι οποίοι έχουν ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης. Η σεζαμίνη είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το ήπαρ.
κορεσμένα λιπαρά οξέα 6.66g - 33%
υδατάνθρακες 10g - 4%, εκ των οποίων σάκχαρα 1.6g - 2%
πρωτεΐνη 23.2g - 46%
φυτικές ίνες 7.9g
αλάτι 0.033g - 1%*RWS - αναφορά διατροφικής αξίας
<strong> χρήση </strong> Υλικό για χούμους, μπάμπα γκανούς, χαλβά
Η αλεύρι ρυζιού είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη, με λεπτή, ουδέτερη γεύση. Προέρχεται από αλεσμένο ρύζι. Χρησιμοποιείται καθημερινά στην ασιατική κουζίνα για την παρασκευή ρυζογκοφρέτας και ρυζοχαρτιού, που είναι αργότερα συστατικό των γνωστών ρολών άνοιξης. Δεδομένου ότι το αλεύρι δεν περιέχει γλουτένη, η ζύμη μετά το ψήσιμο μπορεί να είναι πολύ εύθραυστη, σαν άμμος. Για να το αποτρέψετε, π.χ. συνδυάστε το αλεύρι ρυζιού με άλλο αλεύρι (π.χ. πατάτας, ταπιόκας, κάστανου), αυξήστε τον αριθμό των αυγών ή προσθέστε κατά το ψήσιμο μια ώριμη μπανάνα, καθώς και περισσότερα λιπαρά.
<strong> Σύνθεση: </strong> Αλεύρι ρυζιού
<strong> Διατροφική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1481KJ/349kcal - 18%RWS* Λιπαρά 0.7g - 1% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0.15g < 1% Υδατάνθρακες 76.9g - 30% εκ των οποίων 2g ζάχαρη - 2% Πρωτεΐνη 7.6g - 15% Ίνες 2.3g Αλάτι 0.1g - 2% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας
<strong> Χρήση </strong> συστατικό γλυκών αρτοσκευασμάτων, κέικ, τηγανίτες, κρέπες, χορτοφαγικά κεφτεδάκια, για πάχυνση σούπας και σαλτσών.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του λιναριού είναι γνωστές εδώ και πολλούς αιώνες. Οι σπόροι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες B, βιταμίνη E και K, αλουμίνιο και χολίνη, μακρο- και μικροστοιχεία: φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο. Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, επηρεάζει τέλεια την υγεία του πεπτικού συστήματος, καταπραΰνοντας τις ενοχλήσεις που σχετίζονται με τα στομαχικά έλκη, την υπεροξύτητα και την καούρα. Βελτιώνει την εντερική περισταλτική και βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το σώμα. Το λιναρόσπορο δείχνει χαλαρωτική ερεθιστικότητα και ενυδατική δράση για τις βλεννογόνους. Ένα από τα πιο υγιεινά έλαια πιέζεται από τους σπόρους λιναριού. Περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά οξέα 3.7 g - 18% υδατάνθρακες 29.1 g - 11% περιλαμβάνοντας σάκχαρα 1.5 g - 3% πρωτεΐνη 18.5 g - 37% αλάτι 0.01 g < 1% *RWS - Τιμή αναφοράς τροφίμων <strong> εφαρμογή </strong> Η ημερήσια πρόσληψη του λ
Πρώτη ύλη καλλυντικών από μακαντάμια με λάδι 100 ml Vivio - Το λάδι μακαντάμια χρησιμοποιείται ευρέως στη φυσική περιποίηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών και του δέρματος, για μασάζ και μπάνιο. Εξαιρετικά αποτελέσματα προσφέρει για τη φροντίδα του δέρματος σε όλο το σώμα, ειδικά σε περιοχές όπου αντιμετωπίζετε τα πρώτα συμπτώματα της κυτταρίτιδας και με λιγότερη σφριγηλότητα του δέρματος. Το λάδι εξάγεται από τους καρπούς μακαντάμια. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοπαλμιτικό οξύ και καρυοφυλλίνη, που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά, υποστηρίζει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, ενυδατώνει πλήρως, βελτιώνει την ελαστικότητα και προστατεύει τον τόνο του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις της ακτινοβολίας UV. Περιέχει, μεταξύ άλλων, βιταμίνες A, B και E, φαινόλες, λεκιθίνη και μέταλλα. Είναι μια εξαιρετική ενυδάτωση του δέρματος και είναι ελαφρύ - δεν αφήνει λιπαρή στρώση στο δέρμα και απορροφάται γρήγορα.
Οι σταφίδες ή οι σταφίδες που έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες, και η ποικιλία Thompson είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες αυτών των αποξηραμένων φρούτων. Οι σταφίδες περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου και φωσφόρου, οι οποίες έχουν θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα. , Ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο Οι γυναίκες περιέχουν πολύτιμες διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχουν: σίδηρο, χαλκό και τις βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Ως ένα από τα λίγα αποξηραμένα φρούτα, περιέχουν επίσης ιώδιο και βόριο. Το ιώδιο - ένα στοιχείο που επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ενώ το βόριο βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι σταφίδες είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών.
Η Ασβαγκάντα είναι ένα εκχύλισμα ρίζας του φυτού, από την οικογένεια των νυχτολούλουδων, που ονομάζεται Smalfish Witania, γνωστό και ως ινδικό τζίνσενγκ. Είναι ένα γνωστό και μακροχρόνια χρησιμοποιούμενο βότανο στην ινδική Αγιουρβέδα και έχει γίνει δημοφιλές συμπλήρωμα λόγω των υγειονομικών του πλεονεκτημάτων. Η Ασβαγκάντα έχει προσαρμογόνες ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης σε άτομα που βιώνουν χρόνια στρες, να μειώσει το επίπεδο του άγχους και της ανησυχίας. Έχει αποδειχθεί ότι η Ασβαγκάντα αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων NK του ανοσοποιητικού συστήματος, των λεγόμενων φυσικών δολοφόνων, και μειώνει τους δείκτες φλεγμονής. Η Ασβαγκάντα έχει θετική επίδραση στην καρδιά και το καρδιοαγγειακό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, υποστηρίζει κατά τη διάρκεια περιόδων ψυχικής και νευρικής έντασης, βελτιώνει την αντοχή του σώματος στο στρες και βοηθά στη βέλτιστη διατήρηση της αντοχής, των αισθημάτων ενέργειας και ζωτικότητας, της ευημερίας σωματικής και ψυχικής.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και μυαλό. Η γενική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι να εξαλείφουν τα αποτελέσματα του άγχους και να προσαρμόζουν το σώμα σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Είναι ένα μανιτάρι που εμφανίζεται στο βόρειο ημισφαίριο στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, γνωστό επίσης στην Πολωνία με το όνομα: Podkorowy Slottore. Αν και οπτικά δεν φαίνεται πολύ ελκυστικό στο πλαίσιο της κατανάλωσης, το μανιτάρι Chaga κερδίζει δημοτικότητα στον δυτικό κόσμο λόγω των πιθανών οφελών του για την υγεία. Η καμπίνα περιέχει μεγάλες ποσότητες χρωστικής μελανίνης. Μετά την έκθεση του μανιταριού στο ηλιακό φως, η εξωτερική πλευρά του μανιταριού γίνεται βαθύ μαύρο, ενώ το εσωτερικό παραμένει σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα. Στην Πολωνία, το Chaga προστατεύεται ως μερικώς απειλούμενο είδος. Το Chaga χρησιμοποιήθηκε ως παραδοσιακή ιατρική στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης, κυρίως για την ενίσχυση.
Ο λευκός μουριάς κερδίζει δημοτικότητα εδώ και κάποιο καιρό, ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων που θέλουν να προλάβουν την υψηλή γλυκόζη ή που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Για θεραπευτικούς σκοπούς, χρησιμοποιούνται οι καρποί, τα φύλλα και η ρίζα του λευκού μουριά, με κάθε μέρος του φυτού να έχει ελαφρώς διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Έχουν ευχάριστη και γλυκιά γεύση με μια ξινή νότα. Οι καρποί έχουν αντιοξειδωτικές, αποτοξινωτικές, αντιβακτηριακές και αντιϊικές ιδιότητες. Ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν πηκτίνες, τανίνες και φλαβονοειδή. Χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της νόσου του γαστροδωδεκαδακτύλου. Κορεσμένα λιπαρά 0g - 0% υδατάνθρακες 75g - 29%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 38g - 42% πρωτεΐνη 4,2g - 8% ίνες 5g - 0,18g - 3% * RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής <strong> Χρήση </strong> ιδανικό σνακ στο σπίτι, σε ταξίδια, στο σχολείο ή στη δουλειά. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός για μούσλι, κέικ, παγωτό και επιδόρπια.
Το βιολογικό λάδι καρύδας είναι το λάδι υψηλότερης ποιότητας από την πρώτη πίεση, ψυχρής πίεσης και μη καθαρισμένο. Προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες. Παράγεται ως αποτέλεσμα της πίεσης της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη σύσταση και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C, απαιτείται ημι-υγρή σύσταση. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά μέσης αλυσίδας, τα οποία το σώμα μετατρέπει άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινολεϊκό). Αυτά τα συστατικά είναι αυτά που κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο.
Η ινουλίνη είναι μια πολυάριθμη φυσική πηγή που δεν αφομοιώνεται από τον άνθρωπο, λειτουργώντας ως διαιτητικές ίνες. Παράγεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αχλάδι της Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες), και συνήθως εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλή θερμιδική γλυκύτητα και ευχάριστη γεύση. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, γενικά δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως ζελέ, πυκνωτικό και σταθεροποιητικό υλικό. Η προσθήκη ινουλίνης στα τρόφιμα μειώνει την θερμιδική τους περιεκτικότητα, αναστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Έτσι, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας τροφής που καταναλώνεται. Λειτουργεί σε άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει επομένως θετική επίδραση στην υγεία.
Η ινουλίνη είναι ένα φυσικό πολυμερές, που δεν αφομοιώνεται από τον άνθρωπο, χάρη στο οποίο λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αχλάδι της Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, μπαρντόκ, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες), συχνά εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και λεπτή γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, γενικά δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατό της. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως ζελέ, πυκνωτικό και σταθεροποιητική ουσία. Η προσθήκη ινουλίνης στα τρόφιμα μειώνει την περιεκτικότητα σε θερμίδες, αναστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας τροφής που καταναλώνεται. Λειτουργεί σε άτομα με δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη λειτουργεί ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και, επομένως, έχει θετική επίδραση στην υγεία.
Οι κάσιους είναι σπόροι ενός φρούτου δέντρου που ονομάζεται Δυτικός Νανοειδής ή καρύδι κάσιους Δυτικού. Είναι ξαδέλφια των μάνγκο και των φιστικιών και καλλιεργούνται στις περισσότερες χώρες της τροπικής περιοχής. Η απόκτηση κάσιους είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Η ομάδα Β και οι κάσιους σε μαγνήσιο έχουν θετική επίδραση στο, μεταξύ άλλων, νευρικό σύστημα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο σημαίνει ότι οι κάσιους έχουν θετική επίδραση στη διατήρηση της σωστής διαχείρισης του νερού και των ηλεκτρολυτών και αποτρέπουν τη συσσώρευση υπερβολικού νερού στο σώμα (χάρη στην οποία μειώνουν το πρήξιμο των ποδιών, των χεριών και του προσώπου, της κυτταρίτιδας του νερού κ.λπ.). Η περιεκτικότητα σε κάσιους σε βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο είναι σημαντική για όλους όσους ενδιαφέρονται για την κατάσταση του δέρματός τους ή έχουν προβλήματα ακμής - η τακτική κατανάλωση κάσιους μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος, και έτσι την τάση εμφάνισης σπυριών.
Η Χλωρέλλα είναι ένα γλυκό νερό άλγης πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πιο ακριβή από τη Σπιρουλίνα λόγω της μεγαλύτερης και πιο περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής της. Στη σύνθεσή της μπορούμε να βρούμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες C, D, E και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Είναι επίσης μια πολύτιμη πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και ιωδίου. Οφείλει το σκούρο πράσινο χρώμα της στην παρουσία χλωροφύλλης.
Η Χλωρέλλα, χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη B12 και σίδηρο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ χορτοφάγων, vegans, εγκύων γυναικών και ενεργών αθλητών. Περιέχει περισσότερα από διπλάσια ποσά νουκλεϊκού οξέος και χλωροφύλλης από τη σπιρουλίνα, αλλά λιγότερη πρωτεΐνη και λίγο βήτα-καροτένιο.
Η Χλωρέλλα είναι η μοναδική πράσινη πηγή ενός θρεπτικού συστατικού που ονομάζεται χλωρέλλα ανάπτυξης (CGF). Χάρη στο CGF, βελτιώνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στα παιδιά, διατηρεί την υγεία σε προχωρημένη ηλικία, θεραπεύει τραυματισμούς, και ξεκινά μια αύξηση όπου είχε σταματήσει από ασθένεια ή εκφυλιστική κατάσταση. Η ανανέωση και η αντιφλεγμονώδης δράση που παρέχει η χλωροφύλλη.
Η αλεύρι ρυζιού είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη, έχει μια λεπτή και ουδέτερη γεύση. Προέρχεται από το αλεσμένο ρύζι. Χρησιμοποιείται καθημερινά στην ασιατική κουζίνα για την παρασκευή ζυμαρικών και χαρτιού ρυζιού, το οποίο αργότερα είναι ένα συστατικό των πιο γνωστών ρολών άνοιξης. Επειδή το αλεύρι δεν έχει γλουτένη, η ζύμη μετά το ψήσιμο μπορεί να είναι πολύ εύθραυστη, σαν άμμος. Για να αποφευχθεί αυτό, για παράδειγμα, αναμείξτε το αλεύρι ρυζιού με άλλα αλεύρια (όπως πατάτας, ταπιόκα, κάστανο), αυξήστε τον αριθμό των αυγών ή προσθέστε κατά το ψήσιμο μια ώριμη μπανάνα, καθώς και περισσότερα λιπαρά.
<strong>Σύνθεση:</strong> Αλεύρι ρυζιού
<strong>Διατροφική αξία ανά 100 γ</strong>
Ενεργειακή αξία 1481KJ / 349Kcal - 18% RWS *
ΛΙΠΑΡΑ 0,7 γ - 1%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0,15 γ < 1%
ΥΔΑΤΑ 76,9 γ - 30%, εκ των οποίων σάκχαρα 2 γ - 2%
ΠΡΩΤΕΪΝΗ 7,6 γ - 15%
ΙΝΕΣ 2,3 γ
ΑΛΑΤΙ 0,1 γ - 2%
* RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής
Το γάλα καρύδας σχηματίζεται από τη σάρκα της καρύδας και περιέχει λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία έχουν θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Το γάλα καρύδας Wegane χαρακτηρίζεται από λευκό χρώμα και παχύρρευστη, κρεμώδη υφή. Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση καρύδας. Μερικές φορές συγχέεται με το νερό καρύδας. Σε ασιατικές χώρες, είναι ένα δημοφιλές συστατικό στη μαγειρική. Το πιο δημοφιλές είναι, μεταξύ άλλων, στην Ταϊλάνδη και την Ινδία. Στην Ευρώπη, κερδίζει δημοτικότητα. Η καρύδα περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων. Η μερίδα των 100 γρ περιέχει το 46% της ημερήσιας ανάγκης σε μαγγάνιο και το 13% σε φώσφορο. Το γάλα περιέχει επίσης μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, βιταμίνη C, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνες B.
Οι σπόροι ηλιάνθου έφτασαν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αμερική. Είναι πηγή πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το λάδι ηλιάνθου προέρχεται από σπόρους ηλιάνθου, μια πλούσια πηγή λινολεϊκού οξέος. Χρησιμοποιούνται επίσης ως συστατικό φαρμακευτικών παρασκευών (κρέμες, σαπούνια, θρεπτικά συστατικά) λόγω της πλούσιας θρεπτικής τους αξίας. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες: Ε, της ομάδας Β, C, Α και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύουν από τη φλεγμονή. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται σε αυτούς προστατεύουν από καρδιοπάθειες, βελτιώνουν τον μεταβολισμό, ενισχύουν το νευρικό σύστημα, ενισχύουν και σφραγίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, συμμετέχουν στη σύνθεση ελεύθερων ριζών (ιδιαίτερα η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος), επηρεάζουν θετικά την υγεία.
Το έλαιο τσαγιού έχει μια ευχάριστη, αρωματική μυρωδιά. Παράγεται από τα φύλλα του δέντρου τσαγιού που βρίσκονται στην Αυστραλία. Το όνομα του ελαίου, καθώς και το δέντρο από το οποίο παράγεται, δεν έχει καμία σχέση με το τσάι. Το φυτό ονομάστηκε δέντρο τσαγιού από τον καπετάνιο Κουκ, ο οποίος, όπως και οι Αβορίγινες, χρησιμοποιούσε τα φύλλα του για να παρασκευάσει ένα ρόφημα που αντικαθιστούσε το τσάι. Η καλή επίδραση των φύλλων του δέντρου τσαγιού χρησιμοποιήθηκε από τους Αβορίγινες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για να απολυμαίνουν και να θεραπεύουν πληγές. Σήμερα, αυτό το δέντρο καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος για το αιθέριο έλαιο που παράγεται από αυτή τη πρώτη ύλη, η οποία περιέχει πάνω από 90 ενεργά συστατικά. Τα έλαια παράγονται στη διαδικασία απόσταξης με ατμό από φρέσκα φύλλα και κλαδιά του δέντρου τσαγιού. Χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια, βοτανική μυρωδιά και έχει άχρωμο ή ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Το έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιϊκά, αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά συστατικά. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γι' αυτό και συνιστάται για κρυολογήματα, γρίπη και καταρροή.
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, όπως το βήτα-καροτένιο και οι βιταμίνες A, C και E, καθώς και το κάλιο. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και η παχυσαρκία. Η πρεβιοτική είναι μια εξαιρετική πηγή - που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους - και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τις βλάβες. Οι πρεβιοτικές είναι μια καλή πηγή διαλυτών ινών, που θρέφουν υγιείς εντερικές βακτήρια και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων όπως το χυλό ή το μούσλι.
Το γαϊδουράγκαθο σε διάφορες μορφές: αποξηραμένο, λάδι γαϊδουράγκαθου, αλεσμένο ή σε μορφή ολόκληρων σπόρων, είναι γνωστό για τις ιδιότητές του που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος. Το γαϊδουράγκαθο έχει μοναδική σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει φλαβονοειδή, οργανικά οξέα, βιταμίνες C και K, πρωτεΐνες, μεγάλη ποσότητα λινελαϊκού οξέος, μεταλλικά άλατα και σιλυμαρίνη. Το γαϊδουράγκαθο είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, έχει καθαριστική και αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την αναγέννηση και παραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων - χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις κίρρωσης του ήπατος και λιπώδους ήπατος, προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες, έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αυξάνει την έκκριση πεπτικών υγρών και βελτιώνει την πέψη. Τις θεραπευτικές του ιδιότητες τις οφείλει στη σιλυμαρίνη, η οποία σταθεροποιεί τις κυτταρικές μεμβράνες των ηπατοκυττάρων, προστατεύει το ήπαρ από τοξικές ενώσεις και διεγείρει τις αναγεννητικές του ικανότητες. Ιατρικά - σχήμα. Ιατρικό.
Η γύρη των μελισσών, συχνά αποκαλούμενη γύρη λουλουδιών, έχει πραγματική πλούτο ευεργετικών ιδιοτήτων. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά, έχει βρει χρήση ως φαρμακευτική ουσία. Πρόσφατα, η γύρη των μελισσών έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι μόνο της φυσικής ιατρικής, αλλά και της κοσμετολογίας. Η απεριόριστη θρεπτική αξία της γύρης των μελισσών προέρχεται από την πολύ πλούσια χημική της σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 250 διαφορετικές ενώσεις σε αυτήν. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, πάνω από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στη γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η γύρη λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: A, B1, B2, B3, E, C, PP και D. <strong> Σύνθεση: </strong> Γύρη λουλουδιών <strong> Θρεπτική αξία ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 1103KJ/ 261kcal - 13%RWS*λίπος 5g - 7%εκ των οποίων 3g κορεσμένα λιπαρά οξέα - 15%υδατάνθρακες 31g - 12%εκ των οποίων σάκχαρα 21g - 23%πρωτεΐνη 2
Η Chocorella είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός ρεβιθιών, χουρμάδων και κακάου, προσφέροντας μια νόστιμη κρέμα για άλειμμα σε σάντουιτς. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις ανθυγιεινές, δημοφιλείς σοκολατένιες κρέμες. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Μαγειρεμένα ρεβίθια 49%, χουρμάδες 19%, νερό, λάδι κανola, φιστίκια 4.4%, αποξηραμένο κακάο σε σκόνη 0.5%, αλάτι Ιμαλαΐων & nbsp; <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 955KJ/290kcal, πρωτεΐνες 11.3g, κορεσμένα λιπαρά οξέα 1.3g, υδατάνθρακες 22.9g <strong> Η Chocorella θα λειτουργήσει ως προϊόν για άλειμμα σε ψωμί, καθώς και ως προσθήκη σε ψησίματα και διάφορους τύπους επιδορπίων. Η πάστα μπορεί να προστεθεί σε τηγανίτες και βάφλες. Μια υγιεινή εναλλακτική λύση για τις δημοφιλείς σοκολατένιες κρέμες. & Nbsp; <strong> Σχόλια </strong> Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία έως 20 °C. Μετά το άνοιγμα, αποθηκεύστε στο ψυγείο και καταναλώστε εντός 48 ωρών.