Το χούμους είναι μια πάστα που στις χώρες προέλευσης παρασκευάζεται με βάση τα πιο κοινά ρεβίθια ή άλλα όσπρια, συχνά με βερίκοκα. Φαίνεται ότι προέρχεται από την Αίγυπτο, ενώ τώρα είναι πιο δημοφιλές στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι παρασκευής χούμους και πολλές διαφορετικές προσθήκες για αυτή την νόστιμη και υγιεινή πάστα. Χούμους με κολοκύθα και τζίντζερ, παρασκευασμένο με βάση τα ρεβίθια, με προσθήκη κολοκύθας και ψητής καρότου και ταχίνι, χυμό λεμονιού, φρέσκο σκόρδο και αρωματικά μπαχαρικά είναι ένα υγιεινό σνακ και μια νόστιμη προσθήκη σε πιάτα. Είναι εξαιρετικό ως προσθήκη σε ψωμί, σάντουιτς ή τοστ. Έχει ελαφριά υφή, απλώνεται εύκολα, έχει ευχάριστη γεύση. Περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Μαγειρεμένα ρεβίθια 43%, κολοκύθα 14%, ψητό καρότο 14%, νερό, πάστα σουσαμιού, χυμός λεμονιού, φρέσκο σκόρδο, θαλασσινό αλάτι, αλεσμένο πιπέρι, κάρυ, πιπέρι, τζίντζερ & nbsp; <strong> διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> Ενεργειακή αξία 5
Τα κάσιους είναι σπόροι ενός φρούτου δέντρου που ονομάζεται Δυτικός Νανοκαρπός ή κάσιους δυτικά. Είναι ξαδέλφια του μάνγκο και των φιστικιών και καλλιεργούνται σε πολλές χώρες της τροπικής ζώνης. Η απόκτηση κάσιους είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Τα κάσιους είναι μια πραγματική πηγή μετάλλων: μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο, σελήνιο, κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες: οι βιταμίνες της ομάδας K1, E και B. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας B, τα κάσιους με μαγνήσιο έχουν θετική επίδραση, μεταξύ άλλων, στο νευρικό σύστημα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο σημαίνει ότι τα κάσιους έχουν θετική επίδραση στη διατήρηση κατάλληλης υγρασίας και στη διαχείριση ηλεκτρολυτών και αποφεύγουν την υπερβολική συσσώρευση υγρού στο σώμα (χάρη στην οποία μειώνουν το πρήξιμο στα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπο, την κυτταρίτιδα του νερού κ.λπ.). Η περιεκτικότητα των κάσιους σε βιταμίνη E και ψευδάργυρο είναι σημαντική για όλους όσους ανησυχούν για την κατάσταση του δέρματός τους ή
Η βιταμίνη C, ή το ασκορβικό οξύ, είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα σε ελεύθερη μορφή. Η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται όχι μόνο στην ιατρική. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά: ως ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει βιταμίνη C, πρέπει να της παρέχουμε διατροφικά και διαιτητικά συμπληρώματα. Οι ελλείψεις βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά συμπτωμάτων: αυξημένη τάση για κούραση, μυϊκό και αρθρικό πόνο, τάσεις μελανιάσματος, μαλακά και αδύναμα ούλα, μείωση της ανοσίας και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, σκορβούτο. Πώς σχετίζεται το σώμα μας; Η βιταμίνη C συνδέεται συχνότερα με το κρυολόγημα, όπου συνήθως σερβίρεται. Δυστυχώς, δεν εκπληρώνει τον προστατευτικό ρόλο όταν η λοίμωξη έχει ήδη αναπτυχθεί, ενώ η τακτική πρόσληψή της μειώνει τον κίνδυνο κρυολογημάτων και λοιμώξεων.
Η βιταμίνη C, ή ασκορβικό οξύ, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε χαλαρή μορφή. Η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται όχι μόνο στην ιατρική. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στα καλλυντικά - ως ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει βιταμίνη C, επομένως πρέπει να της παρέχουμε συμπληρώματα διατροφής και τροφές. Οι ελλείψεις βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά συμπτωμάτων: αυξημένη τάση για κόπωση, μυϊκούς και αρθρικούς πόνους, τάσεις μελανιάσματος, μαλακά και αδύναμα ούλα, μείωση της ανοσίας και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Η βιταμίνη C συχνά συνδέεται με το κρυολόγημα, όπου συνήθως προσφέρεται. Δυστυχώς, δεν πληροί τον προστατευτικό ρόλο όταν η λοίμωξη έχει ήδη αναπτυχθεί, ενώ η τακτική πρόσληψή της μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος και λοιμώξεων.
Η σπιρουλίνα είναι μια μπλε-πράσινη μικροάλγη από τη σειρά, η οποία περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Περιέχει περισσότερη χλωροφύλλη από άλλα φυτά. Έχει επίσης 8 εξωγενή και 10 ενδογενή αμινοξέα και την περισσότερη βήτα-καροτίνη και νουκλεϊκά οξέα (DNA και RNA) από όλες τις ζωικές και φυτικές τροφές. Επιπλέον, περιέχει λινολεϊκό οξύ, αραχιδονικό οξύ και βιταμίνες της ομάδας B. Η χλωρέλλα είναι μια μικροάλγη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και εξωγενή αμινοξέα. Περιέχει επίσης χλωροφύλλη.
Αλεύρι από κάστανα, από όλα τα αλεύρια χωρίς γλουτένη, η υφή του μοιάζει περισσότερο με αλεύρι σίτου. Λειτουργεί πολύ καλά στην οικιακή ψησίματα κάθε είδους, γλυκά και αλμυρά. Η μυρωδιά του μοιάζει με ξηρούς καρπούς, και η γεύση του αλευριού μπορεί να έχει μια ελαφριά νότα. , φωσφόρος, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β. <strong> Σύνθεση: </strong> βρώσιμα κάστανα <strong> διατροφικές αξίες ανά 100 γ </strong> ενεργειακή αξία 1563KJ / 371kcal - 19% RWS * Λίπος 3,4 γ - 5%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0γ - 0% Υδατάνθρακες 70γ - 27%, εκ των οποίων σάκχαρα 18γ - 20% πρωτεΐνη 7γ - 14% ίνες 16γ αλάτι 0,03γ < 1% * RWS - Αναφορά διατροφικής αξίας <strong> Χρήση </strong> λόγω της παρόμοιας δομής του, το αλεύρι κάστανου μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία το αλεύρι σίτου. Αυτό θα λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, για: να φτιάξετε ψωμί, να ψήσετε κέικ, να φτιάξετε ζυμαρικά, να ετοιμάσετε κρέπες και διάφορους τύπους πίτας, να παχύνετε σούπες ή
Τα ρεβίθια είναι ρεβίθια ή μπιζέλια για τα μαλλιά, προέρχονται από μια ομάδα οσπρίων. Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων, επομένως μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τα ρεβίθια παρέχουν στο σώμα πολλές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ποσοτήτων φωσφόρου, βιταμίνης B9, σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και καλίου. Περιέχουν επίσης ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο κόφτης είναι χαμηλός σε θερμίδες και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και της «κακής» χοληστερόλης. Το ρεβίθι εκτιμάται ιδιαίτερα από τους vegans και όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Η αλεύρι ρεβιθιού σχηματίζεται από τα όσπρια και, επομένως, αυτό το αλεύρι χαρακτηρίζεται από μοναδική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ η γεύση του μοιάζει με τη γεύση του ουμάμι. Ο γλυκαιμικός δείκτης αυτού του αλευριού είναι σχεδόν μισός από αυτόν του σιταριού και έχει μόνο 35.
Οι προσαρμογόνοι είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και μυαλό. Η κυρίαρχη ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων είναι η εξάλειψη των επιπτώσεων του στρες και η προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Οι μανιτάρια Σιτάκε <em>(lentinus edodes)</em>, στην Πολωνία γνωστά και ως Ιαπωνικά σκληρά, έχουν εξαιρετικές υγειονομικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται στην ιατρική εδώ και αιώνες στην Άπω Ανατολή. Σε αυτές τις περιοχές, τα μανιτάρια Σιτάκε ονομάζονται ακόμη και "Ελιξίριο της Ζωής", καθώς πιστεύεται ότι προσφέρουν στον άνθρωπο υγεία και ακόμη και μακροχρόνια ζωή. Δεν είναι περίεργο - αυτά τα καφέ και σάρκινα μανιτάρια με το καμπυλωτό καπέλο είναι ένας θησαυρός συστατικών που έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του σώματος. Όλοι έχουν καταγραφεί περιεχόμενο που μειώνει την πίεση του καλίου και καταπραΰνει τη νιασίνη (βιταμίνη B3), ειδικά οι αποξηραμένες. Υπάρχει επίσης ενισχυτική βιταμίνη D καθώς και ασβέστιο και φώσφορος.
Η βιοτίνη, ή βιταμίνη B7, που παράγεται από τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου, είναι ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τη σωστή μετατροπή της γλυκόζης. Για αυτόν τον λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντική για τα άτομα που παλεύουν με τον διαβήτη. Επιπλέον, η βιοτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση λιπαρών οξέων και στον μεταβολισμό της λευκίνης, η οποία ανήκει στην ομάδα των εξωγενών αμινοξέων και επηρεάζει επίσης την κατάλληλη ανάπτυξη του σώματος και την κατάσταση του δέρματος. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειάς της περιλαμβάνουν: <ul> <li> Υπνηλία </li> <li> Απάθεια </li> <li> Ευερεθιστότητα </li> <li> Άγχος και κατάθλιψη </li> <li> Απώλεια μαλλιών </li> <li> Μπορεί να παρατηρηθούν σπασμένα νύχια </li> <li> Επιπεφυκίτιδα </li> </ul> Η βιταμίνη B7 βρίσκεται σε κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά), λάδι ηλιόσπορου, καθώς και σε φρούτα: μπανάνες, πεπόνια, γκρέιπφρουτ, σταφύλια και ροδάκινα. Οι τεχνολογικές διαδικασίες και η θερμική επεξεργασία προκαλούν μερική ή ολική κατανομή της βιοτίνης που περιέχεται σε τρόφιμα, λόγω
Ο Ακάι είναι οι καρποί της βραζιλιάνικης παλμής. Έχουν ένα όμορφο μωβ χρώμα, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών C, E, B1, B2, B3, φωσφόρου, ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, πρωτεϊνών, ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολυφαινολών. Ο ΑΚΑΪ είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των ελευθέρων ριζών που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Το εκχύλισμα των καρπών ακάι δημιουργεί μια προστατευτική στρώση στο δέρμα, κάνοντάς το να φαίνεται πιο υγιές. Το εκχύλισμα έχει ελαφρύ στυπτικό αποτέλεσμα και βοηθά στην επούλωση ήπιων βλαβών στο δέρμα. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> 90 % εκχύλισμα (10: 1) ακάι (euterpe oleracea), 10 % μαλτοδεξτρίνη & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 3-4 κουταλάκια του γλυκού φρούτου την ημέρα. Οι καρποί ακάι μπορούν να καταναλωθούν όπως επιθυμείτε, για παράδειγμα, με γιαούρτι ή κοκτέιλ λαχανικών και φρούτων. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να προσθέσετε στην αγαπημένη σας κρέμα ή βάλσαμο.
Το λάδι κάνναβης είναι μη επεξεργασμένο λάδι. Χαρακτηρίζεται από μια πολύ αυθεντική γεύση, με μια ελαφριά νότα φουντουκιού και μια πικάντικη επίγευση. Το λάδι είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα EFA και περιέχει μια ιδανική αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3, δηλαδή 3:1, χάρη στην οποία συμβάλλει στη ρύθμιση των λιπιδίων του σώματος και υποστηρίζει την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Η βιταμίνη Ε που περιέχεται σε αυτό έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, η Κ - υπεύθυνη για την καλή πήξη του αίματος, επιταχύνει την επούλωση των πληγών και - συμβάλλει σε μια σωστή όραση, η D και η ομάδα Β - απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας. Η σύνθεση περιλαμβάνει: ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Περιέχει επίσης χλωροφύλλη που βρίσκεται φυσικά στους σπόρους, η οποία έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση. Το λάδι κάνναβης βελτιώνει τον μεταβολισμό, υποστηρίζει τη λειτουργία της καρδιάς, συμμετέχει στη δομή του ιστού.
Η ψυλλium γιαγιά, επίσης γνωστή ως μεσογειακή γιαγιά, είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, οι ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού. Μετά την επαφή με το νερό, οι σπόροι καλύπτονται με βλέννα και σχηματίζουν ένα ζελέ, το οποίο βοηθά σε εντερικές παθήσεις. Βελτιώνει την εντερική βακτηριακή χλωρίδα, προσφέροντας προστασία και αντιφλεγμονώδη δράση.
3G - 10%
Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 1g - 5%
Υδατάνθρακες 13g - 5%
Συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων < 0.6g < 1%
Πρωτεΐνη 14g - 28%
Ίνες 51g
Σόλο < 0.01g < 1%
*RWS - Αναφορά τροφίμου
<strong> Χρήση </strong>
Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά την προετοιμασία: 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψυλλium θα πρέπει να ρίχνονται σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό, να αφήνονται για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να καταναλώνονται. Κατά την κατανάλωση του προϊόντος, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού, τουλάχιστον 1.5l.
Ο ρύζι γιασεμί είναι μια ποικιλία ρυζιού μακρού κόκκου, που καλλιεργείται κυρίως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Εκτός από την Ταϊλάνδη, που είναι ο κύριος προμηθευτής της, το ρύζι γιασεμί καλλιεργείται σήμερα στην Καμπότζη, στο νότο του Βιετνάμ και στο Λάος. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η γλυκιά και ελαφρώς διακριτή αρωματική του μυρωδιά που θυμίζει γιασεμί: από εδώ προέρχεται και το όνομά του. Έχει επίσης μια συγκεκριμένη γεύση, πολύ ελαφρώς γλυκιά, που μερικές φορές αποκαλείται μέλι. Το ρύζι γιασεμί έχει πολλές διατροφικές αξίες. Καταρχάς, είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπαρά, γι' αυτό και συχνά επιλέγεται από άτομα που ασκούνται ή προσπαθούν να χάσουν βάρος. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί από εκείνους που έχουν πεπτικά προβλήματα: το ρύζι γιασεμί είναι εύπεπτο και δεν επιβαρύνει το στομάχι, αν και αφήνει μια αίσθηση κορεσμού. Το ρύζι είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη.
Η αλεύρι από κεχρί είναι φτιαγμένο από αλεσμένους σπόρους κεχρί, ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά με πολλές υγιεινές ωφέλειες. Το κεχρί είναι ένα χωρίς γλουτένη δημητριακό και βασικό σχηματιστή, αποκαθιστά την ισορροπία του φυσικού όξινου-αλκαλικού περιβάλλοντος στο σώμα, το καθαρίζει, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τους μύκητες. Το αλεύρι είναι εύπεπτο, μη αλλεργιογόνο, έχει μια ελαφρώς ξηρή γεύση και είναι πιο φθηνό από άλλα προϊόντα της κατηγορίας "Super Foods". Είναι πηγή διαιτητικών ινών, μαγνησίου, ακόρεστων λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου και βιταμινών σιδήρου και Β. Το αλεύρι από κεχρί είναι μια πραγματική ένεση ευεργετικών ουσιών και μια σταθερή αποτοξίνωση για το σώμα. Το αλεύρι από κεχρί είναι επίσης πλούσια πηγή ινών, που τώρα είναι ευρέως γνωστό ως προϊόν που υποστηρίζει την απώλεια βάρους, καθώς ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα και επηρεάζει θετικά τη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Όλα αυτά μεταφράζονται σε αίσθηση κορεσμού και λιγότερες επιθυμίες. - 5% περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά οξέα 0.
Οι αμύγδαλοι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο όχι μόνο χάρη στην εξαιρετική γεύση τους, αλλά κυρίως για την εξαιρετική περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το προϊόν καταναλώνεται συχνά από άτομα που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή τους και στην εμφάνιση της σιλουέτας τους. Επιπλέον, επιλέγεται από άτομα που παλεύουν με υπερβολικό άγχος καθημερινά. Οι ψημένοι αλμυροί αμύγδαλοι έχουν παρασκευαστεί για τους λάτρεις των αλμυρών και υγιεινών σνακ. Δεδομένου ότι οι αμύγδαλοι είναι αρκετά θερμιδογόνοι, υποτίθεται ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 40 γρ. αμυγδάλων καθημερινά. <Span Class = "Apple-Space" Convertido " > </span> Οι αμύγδαλοι είναι ένας εξαιρετικός θησαυρός βιταμινών. Σε αυτούς βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες B, όπως: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη B6. Επιπλέον, οι αμύγδαλοι παρέχουν στο σώμα μας πολύτιμες βιταμίνες E και A. Εκτός από το γεγονός ότι οι αμύγδαλοι μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη δόση ενέργειας και βιταμινών B (απαντούν
Ο φαρμακευτικός μαγνήσιος είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα σε ελεύθερη μορφή. Ο μαγνήσιος βοηθά στη διατήρηση της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας, συμβάλλει στη διατήρηση ενός κατάλληλου ενεργειακού μεταβολισμού και στη διατήρηση υγιών οστών. Συμβάλλει στη μείωση της αίσθησης κούρασης και της κόπωσης. Ο Μαγνήσιος Jabel είναι μια πολύ καλά απορροφήσιμη οργανική μορφή μαγνησίου. Περιέχει ένα μόριο μηλικού οξέος, στο οποίο συνδέονται δύο μόρια μαγνησίου. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί μια μεγάλη πηγή μαγνησίου και υψηλή βιοδιαθεσιμότητα μηλικού οξέος. 3000mgw περιλαμβάνοντας: μαγνήσιο - 350mg - 93% RWS ** Αναφορά διατροφικών αξιών <strong> εφαρμογή </strong> περίπου 3 g (3 κουταλιές των 1g) του μείγματος συμπληρωμάτων με περίπου 100-150 ml κρύου νερού ή το αγαπημένο σας ρόφημα, ανακατέψτε καλά. Καταναλώστε αμέσως μετά την προετοιμασία. <strong> Σχόλια </strong> αποθηκεύστε σε μέρος μη προσβάσιμο σε μικρά παιδιά.
Το ρύζι γιασεμί είναι ένα είδος μακρύκοκκου ρυζιού, το οποίο καλλιεργείται κυρίως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Εκτός από την Ταϊλάνδη, η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής του, το ρύζι γιασεμί καλλιεργείται αυτή τη στιγμή στην Καμπότζη, στο νότιο Βιετνάμ και στο Λάος. Ένα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η ελαφρώς αισθητή, γλυκιά μυρωδιά που θυμίζει γιασεμί - από αυτό προήλθε και το όνομά του. Έχει επίσης μια συγκεκριμένη, πολύ ελαφρώς γλυκιά γεύση, που μερικές φορές αναφέρεται ως μέλι. Το ρύζι γιασεμί έχει πολλές θρεπτικές αξίες. Πρώτα απ' όλα, είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα έχει λίγα λιπαρά, γι' αυτό και συχνά επιλέγεται από άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή προσπαθούν να αδυνατίσουν. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί από εκείνους που έχουν πεπτικά προβλήματα - το ρύζι γιασεμί είναι εύπεπτο και δεν επιβαρύνει το στομάχι, αν και αφήνει μια αίσθηση κορεσμού. Το ρύζι είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και καλίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου και φωσφόρου.
Η υπερνόστιμη και εξαιρετικά υγιεινή βρώμη θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε κουζίνα. Είναι πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους παρέχει στο σώμα μεγάλες ποσότητες καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βελτιώνουν τις πεπτικές διαδικασίες και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, καθώς και βήτα-γλυκάνης, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στη διαχείριση των λιπιδίων και των υδατανθράκων. Η βιταμίνη B1 και το παντοθενικό οξύ καταπολεμούν την αυξανόμενη κόπωση και την ευερεθιστότητα, τόσο κατά τη διάρκεια σωματικής όσο και πνευματικής προσπάθειας. Η βρώμη περιέχει επίσης αντικαταθλιπτικές και αποτοξινωτικές ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση (οι αναφερόμενες βιταμίνες B, καθώς και το σελήνιο και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα). Η τακτική κατανάλωση βρώμης μειώνει την ποσότητα χοληστερόλης που απορροφάται στο αίμα. 1G - 10% Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 1.2g - 6% Υδατάνθρακες 63g - 24%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0.9g - 1% Πρωτεΐνη 7g - 24% Ίνες 11.9g
Οι βιολογικές χουρμάδες, από οικολογικές καλλιέργειες, είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή διατροφής. Προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες και είναι προϊόν υψηλής ποιότητας. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες: της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις πιο υψηλά καταταγμένες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο ηλεκτρολύτη για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστή επίδραση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Όλοι αυτοί οι τρεις παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι καρποί των χουρμάδων είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο.
Η Ασβαγκάντα είναι ένα εκχύλισμα ρίζας του φυτού, της οικογένειας των αριθμών, που ονομάζεται Smalfish Witania, γνωστό και ως ινδικό τζίνσενγκ. Είναι ένα γνωστό βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην ινδική ιατρική Αγιουρβέδα και έχει γίνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα λόγω των οφελών του για την υγεία. Η Ασβαγκάντα έχει προσαρμογόνο δράση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης σε άτομα που βιώνουν χρόνια άγχος, μειώνοντας το επίπεδο άγχους και ανησυχίας. Η Ασβαγκάντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος NK, των λεγόμενων φυσικών δολοφόνων και μειώνει τους δείκτες φλεγμονής. Η Ασβαγκάντα έχει θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, υποστηρίζει κατά τις περιόδους ψυχικής και νευρικής έντασης, βελτιώνει την αντοχή του σώματος στο άγχος και βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης αντοχής, στα συναισθήματα ενέργειας και
Η κινόα, γνωστή και ως κινόα ή περουβιανό ρύζι, είναι τα λεγόμενα ψευδοσπόρια, δηλαδή ένα φυτό που παράγει αμυλώδη σπόρους, αλλά δεν είναι πραγματικά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου εκτιμάται για τη θρεπτική της αξία εδώ και αιώνες. Αποκαλείται "άγιος των Ίνκας." Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να επιδείξει αντι-αλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, ιογενείς και ανοσοδιεγερτικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτη. %Περιλαμβάνοντας κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,7g - 3% υδατάνθρακες 57 - 22% περιλαμβάνοντας σάκχαρα 0g - 0% πρωτεΐνη 14g - 28% αλάτι 0,01g < 1% *RWS - αναφορά τροφίμου αξίας <strong>χρήση</strong> Οι κόκκοι κινόας θα πρέπει να ξεπλένονται σε νερό πριν το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Θα ξέρουμε ότι η κινόα είναι έτοιμη όταν εμφανιστούν οι χαρακτηριστικές "ουρές" που θα προκύψουν από τους κόκκους κινόας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Η Ασβαγκάντα είναι ένα εκχύλισμα ρίζας από το φυτό της οικογένειας των Σολανίδων, Smalfish Witania, γνωστό και ως Ινδικό Τζίνσενγκ. Είναι ένα καλά γνωστό και μακροχρόνιο βότανο στην ινδική α Ayurvedic ιατρική και έχει γίνει δημοφιλής συμπλήρωμα λόγω των οφελών για την υγεία του. Η Ασβαγκάντα έχει προσαρμογόνες ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης σε άτομα που βιώνουν χρόνια στρες, μειώνοντας το επίπεδο άγχους και στρες. Έχει αποδειχθεί ότι η Ασβαγκάντα αυξάνει τη δραστηριότητα των NK -ανοσοκυττάρων, γνωστών ως φυσικοί φονείς (Natural Killers), και μειώνει τους δείκτες φλεγμονής. Η Ασβαγκάντα έχει θετική επίδραση στην καρδιά και το καρδιοαγγειακό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, υποστηρίζει σε περιόδους πνευματικής και νευρικής έντασης, βελτιώνει την αντοχή του σώματος στο στρες και βοηθά στη βέλτιστη διατήρηση της ενέργειας.
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα-καροτένιου και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, καθώς και της παχυσαρκίας. Το βερίκοκο είναι μια εξαιρετική πηγή, που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους, και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τη βλάβη. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, που θρέφει τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα βερίκοκα αποξηραίνονται για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικά των
Ο άγαρ, επίσης γνωστός ως άγαρ-άγαρ, είναι ένα φυσικό πυκνωτικό φυτικής προέλευσης. Παράγεται από φύκια - Krasnorostów. Ο άγαρ δεν έχει ούτε οσμή ούτε γεύση. Περιέχει πολλά πολύτιμα συστατικά όπως: μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Είναι μια ουσία που πυκνώνει πιο ισχυρά από τη ζελατίνη. Στις ετικέτες, θα τον βρούμε με το σύμβολο E-406. Χρησιμοποιείται στην vegan κουζίνα ως υποκατάστατο της ζελατίνης. Διαλύεται στους 85-95 βαθμούς Κελσίου, ενώ πυκνώνει στους 32-35 βαθμούς. Έτσι, δεν χρειάζεται να τον βάλετε στο ψυγείο. Για να επιτευχθεί η μέση σκληρότητα του ζελέ, χρησιμοποιείται η αναλογία: 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού άγαρ ανά 1 φλιτζάνι υγρού. Διαλύστε τη ζελατίνη σε μικρή ποσότητα κρύου νερού και προσθέστε την σε βραστό νερό, βράστε για μερικά λεπτά. Ο άγαρ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μαρμελάδα. Για 1,5 κιλό φρούτων και 500 γρ. ζάχαρης, προσθέστε 1-1,5 κουταλάκι του γλυκού άγαρ.
Η βανίλια είναι ένα φυτό της οικογένειας των ορχιδεών που βρίσκεται στην τροπική ζώνη. Προέρχεται από τα τροπικά δάση του νότου και της Κεντρικής Αμερικής. Αυτή τη στιγμή, καλλιεργείται κυρίως στη Μαδαγασκάρη και την Ινδονησία. Οι δακτύλιοι βανίλιας συλλέγονται σε πράσινο χρώμα και παρουσιάζουν φυσική ζύμωση. Στη συνέχεια, σκουραίνουν και αρχίζουν να μυρίζουν γλυκά και έντονα. Η καλλιέργεια της βανίλιας απαιτεί πολύ χρόνο και είναι περίπλοκη. Είναι η δεύτερη πιο ακριβή μπαχαρικό στον κόσμο μετά την κολόνια. Η βανίλια στο Λάσκι είναι πολύ πιο αρωματική από το λάδι, το εκχύλισμα ή τη σκόνη βανίλιας. & Nbsp; <strong> Η χρήση της </strong> βανίλιας είναι ένα γλυκό και εξαιρετικά αρωματικό, γλυκό μπαχαρικό. Είναι ιδανική για να αρωματίσει κέικ και άλλα γλυκά, χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή σοκολάτας ή παγωτού. Η βανίλια συνδυάζεται επίσης με αλμυρά πιάτα. Ιδιαίτερα ως συστατικό στις σάλτσες ψαριού και κρέατος. Συνδυάζεται καλά με κανέλα και γαρίφαλο.
Πρώτη ύλη καλλυντικών με λάδι κανέλας 100 ml Vivio - Το λάδι κανέλας είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τη διαδικασία απόσταξης με ατμό από τον καφέ γκρι φλοιό ή τα φύλλα του δέντρου κανέλας Σρι Λάνκα. Έχει μια πολύ ευχάριστη, έντονη και πικάντικη μυρωδιά. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στην κανέλα έχουν θετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Η δαμασκηνιά έχει καταστροφική επίδραση στα βακτήρια και τους μύκητες, γι' αυτό χρησιμοποιείται ως παράγοντας ερεθισμού και για δερματικές παθήσεις. & Nbsp; <strong> Χρήση </strong> Το λάδι κανέλας είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σπιτικές καλλυντικές μάσκες για το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως προστατευτικός παράγοντας κατά των τσιμπημάτων κουνουπιών. Η κανναμόλη χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία και το μπάνιο. & Nbsp; <strong> Σχόλια </strong> Αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος. Μην εκθέτετε άμεσα στο ηλιακό φως. Για εξωτερική χρήση.
Τα ρεβίθια είναι ρεβίθια ή μπιζέλια για τα μαλλιά, προέρχονται από μια ομάδα οσπρίων και έχουν πολλές ιδιότητες για την υγεία. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων, επομένως μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τα ρεβίθια παρέχουν στο σώμα πολλές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ποσοτήτων φωσφόρου, βιταμίνης B9, σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και καλίου. Περιέχουν επίσης ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το ρεβίθι είναι χαμηλό σε θερμίδες και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και «κακής» χοληστερόλης. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε πολλά πιάτα, σούπες, χορτοφαγικά ζυμαρικά και γλυκά, και το τέλειο και εξαιρετικό σνακ. Πολύ ενδιαφέρον, το Aquafaba, το νερό μετά το μαγείρεμα των ρεβιθιών (τα κονσερβοποιημένα ρεβίθια έχουν τις ίδιες ιδιότητες) είναι φυσικά γεμάτο πρωτεΐνες και σαπωνίνες, και μπορεί να χτυπηθεί, όπως τα ασπράδια αυγών.