Η κόκκινη άργιλος είναι ένα φυσικό λάδι, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που την καθιστά ιδανική για εντατικό καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Αποτελούμενη από μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο, επαναμεταλλώνει, επισκευάζει και καθαρίζει την επιδερμίδα για να σας προσφέρει μια τέλεια επιδερμίδα. Η ικανότητά της να απορροφά, της επιτρέπει να εξαλείφει όλες τις ακαθαρσίες και να καθαρίζει τους πόρους. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, θα αποκαταστήσει την ισορροπία και τη ζωτικότητα. Η Najel προτείνει αυτή τη σκόνη που, όταν αναμειγνύεται με νερό, δίνει μια φυσικά αποτελεσματική μάσκα.
Τι είναι η Ασβαγκάντα;
Η σκόνη Ασβαγκάντα παρασκευάζεται από τις ρίζες του φυτού Withania Somnifera. Το φυτό απαντάται σε όλη την Αφρική, τη Μεσόγειο, τη Νότια Ασία και το Μαυρίκιο. Η Ασβαγκάντα ονομάζεται επίσης Ινδικό τζίνσενγκ και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως σκόνη για καλή ή καλύτερη υγεία.
Οφέλη για την υγεία
Η Ασβαγκάντα έχει αντιστρες, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει αλκαλοειδή, χολίνη, λιπαρά οξέα, αμινοξέα και σάκχαρα. Επίσης, περιέχει ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν υγιή οφέλη, όπως η μείωση της χοληστερόλης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η αύξηση της μυϊκής μάζας.
Χρήση της Ασβαγκάντα
Η Ασβαγκάντα έχει ήπια αλλά ελαφρώς πικρή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής και ως λειτουργικό συστατικό σε τρόφιμα και ποτά.
Ιστορία και Προέλευση
Ο κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε για πρώτη φορά από τους Ολμέκους στο Μεξικό το 1000 π.Χ. Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν κυρίως για την ενίσχυση ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Ο κακάο έγινε μέρος τελετουργικών και οι κόκκοι κακάο ήταν μέσο πληρωμής. Στον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν τον κακάο στην Ευρώπη.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Τα δέντρα κακάο εισήχθησαν στην Ασία και τη Δυτική Αφρική μέσω αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη.
Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τα τροπικά κλίματα της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Το δέντρο Theobroma cacao είναι ιερό για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο από το δέντρο συλλέγονται με το χέρι και οι ωμοί κόκκοι καθαρίζονται στη συνέχεια σε φυσικό νερό και επιλέγονται για την καλύτερη ποιότητα. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι η διατροφή...
Προέλευση
Η Acerola (Malpighia emarginata) προέρχεται από την Καραϊβική και το βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής, και αναπτύσσεται σε υψόμετρα 1500 μ. Η Acerola είναι ένα τροπικό φρούτο. Ονομάζεται επίσης κεράσι Μπαρμπάντος ή κεράσι Δυτικών Ινδιών.
Αν και η acerola προέρχεται από την Καραϊβική, αυτό το φυτό συναντάται επίσης στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, η acerola καλλιεργείται στη Χαβάη, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην πολιτεία της Φλόριντα και σε άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής.
Η Acerola ανήκει στην οικογένεια Malpighiaceae και εμφανίζεται ως ευρέως διακλαδισμένος θάμνος ή δέντρο με ελαφρώς τριχωτούς κλάδους. Οι ώριμοι καρποί έχουν φλούδα πορτοκαλί έως σκούρο κόκκινο και έχουν μέγεθος περίπου 2 επί 2,5 εκατοστά. Από μέσα, ο καρπός είναι κίτρινος έως πορτοκαλί και έχει χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση. Οι κερασιές Acerola αποξηραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε λεπτή σκόνη.
Υγιεινές ιδιότητες της Acerola:
Βεβα…
Ακάι: Ένα εκπληκτικό φρούτο του Αμαζονίου
Το ακάι είναι ένα εκπληκτικό μωβ μούρο που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής – μπορείτε να το πείτε ‘Αμαζόνιο’. Το ακάι είναι τώρα διαθέσιμο και σε μορφή σκόνης μούρων ακάι. Είναι ένα superfood που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Διεθνώς, το ακάι είναι γνωστό ως μέσο εξωτερικής αντιγήρανσης.
Το ακάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ελέγχουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι αυτές που προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και στους ιστούς, επιταχύνοντας τη διαδικασία της εξωτερικής γήρανσης...
Προέλευση
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι ονομάζεται επίσης "Sel de Guarande" και προέρχεται από τη Γαλλία. Το διάσημο θαλασσινό αλάτι Γκεραντ έχει συλλεχθεί εδώ και πάνω από 2000 χρόνια σύμφωνα με την αρχαία παράδοση από τους αλατιστές της Βρετάνης, Γαλλία. Αυτό το αλάτι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Οι αλατοχώραφοι αποτελούνται από γκρι-μπλε πηλό. Αυτός ο πηλός προσφέρει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία στον κρυστάλλο του αλατιού και αυτό δίνει στο θαλασσινό αλάτι του Ατλαντικού το μοναδικό γκρι χρώμα και τη χαρακτηριστική γεύση του.
Γεύση και χρήση
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι με την έντονη αλμυρή γεύση του είναι κατάλληλο για πολλά πιάτα. Λόγω της υψηλής υπολειμματικής υγρασίας του, δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε μύλο αλατιού. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι.
Προέλευση
Η στέβια, γνωστή και ως μέλι φυτού, είναι ένα φυσικό γλυκαντικό ερυθριτόλης που προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Stevia rebaudiana της Νότιας Αμερικής. Οι ουσίες που κάνουν το φυτό γλυκό είναι οι συγκεντρωμένοι γλυκοζίτες στέβιας.
Οφέλη της στέβιας σε μορφή ζάχαρης
Η στέβια σε μορφή ζάχαρης είναι έως 300 φορές πιο γλυκιά από τη συνηθισμένη ζάχαρη και δεν περιέχει θερμίδες. Είναι μια τέλεια εναλλακτική της κανονικής ζάχαρης, καθώς δεν έχει επιβλαβή επίδραση στα επίπεδα του αίματος. Γι' αυτό, η ζάχαρη ερυθριτόλης στέβιας είναι κατάλληλη για άτομα με διαβήτη και για όσους θέλουν να καταναλώνουν λιγότερη ζάχαρη.
Συστατικά και χρήση
Η ζάχαρη στέβιας αποτελείται κατά 99% από σκόνη ερυθριτόλης, τη βάση/κρυσταλλική δομή. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι το γλυκαντικό γλυκοζίτης στέβιας (95% καθαρότητα). Αυτή η γλυκαντική ουσία στέβιας ερυθριτόλης είναι απαλλαγμένη από ζάχαρη, μαγιά, γλουτένη σίτου, σόγια, γάλα, αυγό, χρωστικές, αρώματα και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η στέβια σε μορφή ζάχαρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ίδια δοσολογία (1:1) για...
Σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ενεργειακά ποτά, το Matcha Superfood ποτό δεν έχει την τυπική γεύση και άρωμα από ζελεδάκια / γλυκά, αλλά μια ευχάριστη φρεσκάδα από μάνγκο και εσπεριδοειδή. Η φυσική καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά στο Matcha Energydrink αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσης για πολλές ώρες. Προσφέρει καθαρότητα και εγρήγορση.
Αυτή η έκδοση superfood περιέχει λιγότερη ενέργεια από την έκδοση Energydrink, αλλά διπλάσια ποσότητα Matcha.
Η φυσική δύναμη του Matcha Superfood Ποτού διασφαλίζεται για έως 6 ώρες. Σε κουτάκια των 250 ml.
Matcha Superfood ποτό Βιολογικό
Το Matcha Superfood ποτό Βιολογικό από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Ξέρετε χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, ότι αυτό που αγοράζετε έχει παραχθεί με φροντίδα για τον άνθρωπο και τη φύση.
Η VehGro υποστηρίζει προϊόντα που είναι υγιεινά και της υψηλότερης ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές σε...
Λευκό μουριά
Η λευκή μουριά (Morus alba) είναι ένα φυτό που είναι εγγενές στην Κίνα. Η μουριά είναι ένα από τα τελευταία δέντρα που ανθίζουν το καλοκαίρι. Το φυτό έχει σημαντική αξία, καθώς είναι απαραίτητο για την παραγωγή μεταξιού. Ο σκουλήκι του μεταξιού είναι ντροπαλός και τρώει μόνο τα φύλλα αυτού του φυτού. Οι καρποί της μουριάς χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση.
Οφέλη για την υγεία
Οι μουριές είναι χωρίς λιπαρά, χαμηλές σε νάτριο και γεμάτες με διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Για παράδειγμα, η μουριά περιέχει βιταμίνες A, B6, C, E, K και τα μέταλλα ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο. Βοηθά στην ενίσχυση της όρασης και στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης. Λόγω των πολλών ινών που περιέχει ο καρπός, η μουριά σας κάνει να νιώθετε κορεσμένοι γρήγορα.
Χρήση της μουριάς
Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένες μουριές στο γιαούρτι ή σε μια φρουτοσαλάτα. Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε ένα smoothie για επιπλέον γεύση και θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης νόστιμες για να τις τρώτε απευθείας ή να τις προσθέσετε σε ένα...
Προέλευση
Το κοκκώδες φλοιό λεμονιού παρασκευάζεται από τον φλοιό του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένα φρούτο του λεμονόδεντρου (Citrus Limonum). Το λεμόνι είναι εγγενές στην Ασία, αλλά τώρα είναι κοινό γύρω από τη Μεσόγειο και την Αμερική. Αυτό το κοκκώδες φλοιό λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή. Ο φλοιός λεμονιού περιέχει έως και 10 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήσεις
Το κοκκώδες φλοιό λεμονιού περιέχει βιταμίνες A και C καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, ο φλοιός λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Το κοκκώδες αυτό έχει ξινή και φρέσκια γεύση, ωστόσο δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο ο φρέσκος φλοιός λεμονιού. Όταν ξεφλουδίζετε ένα λεμόνι, είναι σημαντικό να ξεφλουδίσετε μόνο το μέρος του φλοιού που είναι κίτρινο. Η λευκή στρώση από κάτω περιέχει πολλές ουσίες που έχουν πικρή γεύση.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα παρόντα φλαβονοειδή διασφαλίζει ότι αυτό το προϊόν είναι μια υγιεινή προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα. Αυτό το κοκκώδες φλοιό λεμονιού μπορεί να προστεθεί σε πολλές διαφορετικές...
Περιγραφή Σαπούνι Αλεppo 40%
Πολύ πλούσιο σε λάδι δάφνης.
Συστατικά Σαπούνι Najel
Σαπούνι Αλεppo - κανονικό 40% Λάδι Δάφνης, Νερό, Ελαιόλαδο, Γλυκερίνη, Χλωριούχο Νάτριο & Υδροξείδιο του Νατρίου
Οδηγίες:
Κατάλληλο για καθημερινή χρήση για το δέρμα και τα μαλλιά
Συσκευασία:
Σαπούνι Αλεppo 185 γραμμάρια σε περιτύλιγμα.
Προσοχή:
Το σαπούνι Najel Αλεppo είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο ξηραίνεται φυσικά. Το πραγματικό βάρος μπορεί να αποκλίνει ελαφρώς!
Η βιολογική σόγια σε μορφή αλευριού προέρχεται από καβουρδισμένα φασόλια σόγιας από βιολογική καλλιέργεια. Το αλεύρι σόγιας ανοιχτού χρώματος είναι φυσικά χωρίς λακτόζη και έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες καθιστά το αλεύρι σόγιας δημοφιλές και στη vegan κουζίνα. Ως υποκατάστατο αυγού, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας νερού με 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό αλεύρι σόγιας. Αυτό καθιστά τις vegan τούρτες επιτυχημένες, αρκεί να μην είναι συνταγή με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε αυγά. Κατά το ψήσιμο, περίπου το 20% του δημητριακού αλευριού που αναφέρεται στη συνταγή μπορεί να αντικατασταθεί με το βιολογικό αλεύρι σόγιας.
Αυτό το προϊόν είναι ελεγχόμενη βιολογική τροφή σύμφωνα με το DE-ÖKO-006.
Η μπάγκα (Δέντρο Γκότζι)
Η μπάγκα είναι ένας θάμνος/δέντρο από το οποίο μεγαλώνει το γκότζι και προέρχεται από την Κίνα. Στον 18ο αιώνα, αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη. Οι μακριές καμπύλες κλαδιά είναι εφοδιασμένα με αγκάθια. Τα φύλλα έχουν γκρι-πράσινο χρώμα και τα λουλούδια είναι μωβ. Οι καρποί είναι περίπου 2 εκ. μήκους και έχουν πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι πλούσιοι σε χυμό και σπάνε γρήγορα.
Το δέντρο γκότζι αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται από -26 ℃ το χειμώνα έως 40 ℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, παράγονται οι πρώτοι καρποί. Οι καρποί γκότζι καλλιεργούνται σε φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή έχουν φυτευτεί 3000 δέντρα ανά εκτάριο, όπου μεγαλώνουν σε πλάτος. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν ανά σεζόν 1 κιλό καρπούς γκότζι.
Επεξεργασία σε κατεψυγμένη σκόνη
Η βιολογική μας σκόνη παρασκευάζεται από καρπούς γκότζι, που καλλιεργούνται στο οροπέδιο Κινχάι-Τιβέτ σε...
Μπανάνες
Η σκόνη μπανάνας παρασκευάζεται από μπανάνες Cavendish που έχουν ωριμάσει στη βινιέτα, καλλιεργημένες οργανικά στον Ισημερινό. Συνήθως υπάρχει μια περίοδος 18 μηνών μεταξύ της γονιμοποίησης και της συγκομιδής, αν και το σταθερά ζεστό κλίμα, οι συχνές βροχοπτώσεις και το γόνιμο έδαφος επιτρέπουν στις μπανάνες να αναπτύσσονται όλο το χρόνο.
Οι μπανάνες συλλέγονται προσεκτικά στο χέρι, μετά τις οποίες ξηραίνονται χωρίς τη χρήση θερμότητας. Αυτό διασφαλίζει ότι η θρεπτική αξία διατηρείται βέλτιστα. Η σκόνη μπανάνας είναι ένα superfood και η σκόνη δεν περιέχει πρόσθετη γεύση, άρωμα, χρώμα ή άλλες προσθήκες.
Βόμβα βιταμινών σκόνης μπανάνας
Στις μπανάνες υπάρχουν φυσικά μεγάλες ποσότητες βιταμινών C και B6, καθώς και το μέταλλο κάλιο και η ουσία καροτένιο. Λόγω της μεγάλης ποσότητας θρεπτικών συστατικών, η σκόνη μπανάνας λειτουργεί καλά με τους vegans. Επιπλέον, η σκόνη είναι πλούσια σε άμυλο. Ασβέστιο, ιώδιο, σίδηρος, χαλκός, ψευδάργυρος και φώσφορος βρίσκονται σε μικρότερες ποσότητες.
Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων αμύλου, η μπανάνα είναι γνωστή ότι είναι υψηλή…
Μπανάνες: Η σκόνη μπανάνας παρασκευάζεται από ώριμες μπανάνες Cavendish που καλλιεργούνται βιολογικά στο Εκουαδόρ. Συνήθως, μεταξύ της γονιμοποίησης και της συγκομιδής μεσολαβούν 18 μήνες, αν και το σταθερά ζεστό κλίμα, οι συχνές βροχοπτώσεις και το γόνιμο έδαφος επιτρέπουν στις μπανάνες να αναπτύσσονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι μπανάνες συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι και στη συνέχεια αποξηραίνονται χωρίς θερμική επεξεργασία. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι η θρεπτική αξία διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο. Σκόνη μπανάνας - Βόμβα βιταμινών: Οι μπανάνες περιέχουν φυσικά μεγάλες ποσότητες βιταμινών C και B6, καθώς και του μεταλλικού στοιχείου καλίου και της ουσίας καροτίνης. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά, η σκόνη μπανάνας είναι κατάλληλη για χορτοφάγους. Επιπλέον, η σκόνη είναι πλούσια σε άμυλο, ασβέστιο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και φώσφορο.
Σκόνη Πρωτεΐνης Χάντζα
Η σκόνη πρωτεΐνης χάντζα είναι πηγή πρωτεΐνης, αμινοξέων και ωμέγα λιπαρών. Τα απαραίτητα αμινοξέα δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα και πρέπει να αποκτώνται μέσω της διατροφής. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας. Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση ισχυρών οστών.
Ιδιότητες
Η σκόνη πρωτεΐνης χάντζα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Με άλλα λόγια, η χάντζα είναι πολύ υγιεινή και μπορεί να προσφέρει θετικές επιδράσεις στο σώμα σας. Η χάντζα έχει ξηρή γεύση και είναι εύπεπτη. Αυτό είναι πολύ κατάλληλο για αθλητές, χορτοφάγους και βίγκαν.
Χρήση
Μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη πρωτεΐνης χάντζα σε smoothies, γιαούρτι, ροφήματα ή συστατικά ζύμης.
Μπορείτε να προσθέσετε 2-4 κουταλιές της σούπας 1-2 φορές την ημέρα στο smoothie, γιαούρτι ή στο ρόφημα.
Διαδικασία παραγωγής: Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν μια λευκή εξωτερική φλούδα και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση της φλούδας. Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους εξάγεται λάδι. Η πάστα των σπόρων, που απομένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη. Χρήση. Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε. Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τρόφιμα όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Μια εξαιρετική ευκαιρία να εμπλουτίσετε διάφορα πιάτα με επιπλέον υγιεινά συστατικά.
Τεχνητή Ρέβιθου (Beta vulgaris)
Η Σκόνη Ρέβιθου Premium Βιολογική από την VehGro είναι μια ευρέως εκτιμημένη τροφή ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η κόκκινη σκόνη είναι γεμάτη από μέταλλα, βιταμίνες και πολλές άλλες καλές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ευημερία σας. Ανακαλύψτε την μόνοι σας και παραγγείλετε τη δική σας Σκόνη Ρέβιθου Premium Βιολογική από την VehGro σήμερα.
Προέλευση και ιστορία
Η μάκα, γνωστή και ως περουβιανό ginseng. Είναι ένα βενθικό φυτό που προέρχεται από τα βουνά των Άνδεων στο Περού. Η καλλιέργεια της ξεκίνησε περίπου 2.000 χρόνια πριν. Η μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα.
Η μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί χρησιμοποιούσαν για να ταΐζουν τα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Τρώγεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους επενδεδυμένους με καυτές πέτρες (πατσαμάνκας), ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα συγκεκριμένο ποτό που παρασκευάζεται από μάκα ονομάζεται δημοφιλώς 'μάκα τσίκα'. Μια άλλη χρήση είναι η άλεση της αποξηραμένης ρίζας σε αλεύρι μάκας για ψήσιμο.
Επεξεργασία
Ο σπόρος μάκας σπέρνεται τον Σεπτέμβριο, περίπου...
Ιστορία
Οι άγριες κυπαρίσσιες (Juniperus Communis) είναι ένα κωνοφόρο δέντρο από την οικογένεια των κυπαρισσιών. Φυσικά απαντάται στη Βενελούξ. Το λατινικό όνομα Juniperus είναι μια κελτική λέξη που σημαίνει αγκαθωτός. Και αγκαθωτός είναι ο θάμνος της άγριας κυπαρίσσιας. Το Communis σημαίνει ‘κοινός’.
Η άγρια κυπαρίσσια έπαιξε ρόλο στην προϊστορία. Η γύρη των μούρων έχει βρεθεί σε στρώματα εδάφους, γύρω στο 13.500 – 12.100 π.Χ. Τα μούρα και οι σπόροι έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις και αυτό υποδεικνύει τη χρήση των μούρων ως μπαχαρικό.
Η χρήση
Η άγρια κυπαρίσσια έχει μια πικάντικη, γλυκόπικρη γεύση. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Οι κωνοειδείς καρποί που μοιάζουν με μούρα χρησιμοποιούνται για την αρωματοποίηση διαφόρων ποτών. Εκτός από τη χρήση σε ποτά, η άγρια κυπαρίσσια επεξεργάζεται επίσης σε μαρινάδες και σε ξινολάχανο. Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί σε συμπληρώματα και σε προϊόντα αδυνατίσματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε γιαούρτια ή ως σνακ.
Βιολογική Σκόνη Μανιταριού Ρέισι
Τα μανιτάρια Ρέισι προέρχονται από τα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Ο ιδιαίτερος αυτός μύκητας αναπτύσσεται συνήθως στη βάση ενός σκληρού δέντρου, σε υγρές συνθήκες. Επίσης, το μανιτάρι Ρέισι χρειάζεται αρκετή σκιά.
Η επιστημονική ονομασία του μύκητα είναι Ganoderma lucidum, που είναι μια σύνθεση των λέξεων Ganos (‘φωτεινότητα’) και Derma (‘δέρμα’). Το ελληνικό όνομα Ganoderma σημαίνει ‘μανιτάρι με το φωτεινό δέρμα’. Η λατινική λέξη ludicum σημαίνει πάλι ‘καιρός…
Ένα γαστρονομικό αποκορύφωμα στην κουζίνα σας! Ανακατεμένο με νερό, η βιολογική σκόνη καρύδας μας σας προσφέρει μια κρεμώδη και αρωματική γευστική εμπειρία - μια πραγματική εναλλακτική λύση στην κονσέρβα καρύδας. Είναι πολυδιάστατη στη χρήση και προσφέρει μια εξωτική νότα σε κάρυ, smoothies & shakes, σάλτσες & επιδόρπια καθώς και σε κέικ & αρτοσκευάσματα.
- από τη φύση της χωρίς λακτόζη & χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- κρεμώδης & vegan - μια τροπική απόλαυση
- εύκολα διαλυτή, απλή δοσολογία
Συνιστώμενη προετοιμασία: 2 κουταλιές της σούπας (20 γρ.) σε 200 ml ζεστό νερό, ανάλογα με την επιθυμητή ένταση γεύσης. Η σκόνη μπορεί επίσης να ανακατευτεί απευθείας σε φαγητά κατά το μαγείρεμα.
Για βιολογικά προϊόντα: DE-ÖKO-006
Προέλευση: Γεωργία εκτός ΕΕ
Συσκευασία: Σακούλες 20 κιλών
"Προέλευση και ιστορία των Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια είναι επίσης γνωστά ως φασόλια Γκαρμπάνζο. Κυρίως γύρω από τη Μεσόγειο, τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 8000 χρόνια στην Ανατολία. Υπάρχουν πολλά ανατολίτικα πιάτα που παρασκευάζονται με αλεύρι ρεβιθιού, όπως χούμους, φαλάφελ, τσιπς και πατάτες. Σήμερα, εξακολουθούν να καλλιεργούνται πολλά ρεβίθια στην Τουρκία, αλλά πλέον το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στα χέρια της Ινδίας.
Καλλιέργεια Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια συλλέγονται όταν οι λοβοί σπάνε και στη συνέχεια τοποθετούνται για να στεγνώσουν. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής, τα ρεβίθια μεταφέρονται σε αεριζόμενο χώρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξηρασίας.
Υγιεινές ιδιότητες των Ρεβιθιών και εφαρμογές
Τα ρεβίθια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και προκαλούν λιγότερη μετεωρισμό από άλλα φασόλια. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Ρεβίθι…"
Κύμινο (Cuminum cyminum)
Αν και οι βιολογικοί σπόροι Νιγέλας (σπόροι νιγέλας) ονομάζονται επίσης μαύρο κύμινο, δεν έχουν καμία σχέση με το παραδοσιακό ολλανδικό κύμινο. Οι σπόροι μαύρου κύμινου καλλιεργούνται κυρίως στην Ινδία και γύρω από αυτήν. Το έλαιο σπόρων αυτού του τύπου κύμινου χρησιμοποιείται κυρίως στον Ισλαμικό κόσμο.
Ο προέλευση της κολοκύθας
Οι κολοκύθες προέρχονται αρχικά από τη Μέση και Νότια Αμερική. Η κολοκύθα αναπτύσσεται ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Ορισμένα είδη είναι βρώσιμα, αλλά οι κολοκύθες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο διακοσμητικά.
Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι επίπεδοι, ωοειδείς σπόροι της κολοκύθας. Από μέσα είναι πράσινοι, αλλά έχουν ένα κέλυφος που είναι λευκού χρώματος. Οι σπόροι κολοκύθας παραδοσιακά είναι ένα εποχιακό σνακ και καταναλώνονταν συνήθως κατά την διάρκεια του φθινοπώρου.
Διατροφική αξία των σπόρων κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά (ωμέγα 3). Τα άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν είναι ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκός, φώσφορος, ψευδάργυρος, σίδηρος και βιταμίνες K και A.
Σκόνη Χλωρέλλας
Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο μικροάλγος που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο δισεκατομμύρια χρόνια και αναπτύσσεται φυσικά σε γλυκά νερά σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα είδος φυτοπλαγκτού (ελεύθερα πλωτά υδρόβια φυτά που παράγουν τη δική τους ενέργεια από το ηλιακό φως χρησιμοποιώντας την πράσινη φωτοσυνθετική χρωστική χλωροφύλλη). Το όνομα χλωρέλλα προέρχεται από την ελληνική λέξη χλωρός που σημαίνει πράσινο-κίτρινο.
Ιδιότητες της χλωρέλλας
Γιατί να αγοράσετε χλωρέλλα; Οι αποικίες χλωρέλλας μπορούν να δώσουν σε υδάτινα σώματα ένα ζωντανό πράσινο χρώμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χλωροφύλλη. Η χλωρέλλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και κάλιο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση φυσιολογικών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην κόπωση. Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, της μυϊκής λειτουργίας και στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Προέλευση και εξαγωγή
Αυτό το καθαρό φυσικό επιτραπέζιο αλάτι παράγεται στις ακτές της Μεσογείου. Οι αλυκές βρίσκονται σε μεγάλους φυσικούς πάρκους ή φυσικά καταφύγια, μακριά από τη βιομηχανία και τις μεγάλες πόλεις. Το θαλασσινό νερό διοχετεύεται μέσω αιώνιων καναλιών στις αλυκές.
Ο άνεμος και ο ήλιος αυξάνουν σταδιακά τη συγκέντρωση του αλατιού. Το αλάτι αρχίζει να κρυσταλλώνεται και βυθίζεται στον πυθμένα των αλυκών και στη συνέχεια συλλέγεται με ειδικά εργαλεία. Μετά την εξαγωγή, το αλάτι ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε διάφορα μεγέθη κόκκων.
Το θαλασσινό αλάτι της Μεσογείου είναι ένα καθαρά φυσικό προϊόν, ελεύθερο από χημικά και πρόσθετα. Σήμερα, η παραγωγή αλατιού εξακολουθεί να πραγματοποιείται σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις στις αλυκές της Μεσογείου. Οι περιοχές εξαγωγής είναι καταφύγια για ζώα και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για πολλές απειλούμενες είδη πουλιών και φυτών. Εδώ, η εμπορευματοποίηση της εξαγωγής θαλασσινού αλατιού συμβάλλει στη διατήρηση ενός μοναδικού παράκτιου τοπίου.
Τα…
Αυθεντικό κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλατιέρα στο Πακιστάν. Η αλατιέρα ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν παλαιότερα "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις αλατίες που διατίθενται στην αγορά έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει πλύνει...
Προέλευση του Cordyceps
Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Ophiocordyceps. Το όνομα Cordyceps προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει ρόπαλο. Στα Λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές στην περίπτωση του Cordyceps είναι έντομα και αρθρόποδα. Ο Cordyceps απαντάται κυρίως σε υγρά περιβάλλοντα.
Στην Κίνα, ο Cordyceps είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι, που βρίσκεται σε υψόμετρα από 3000 έως 5000 μέτρα.
Ποιότητα Αλεύρι Βρώμης Χωρίς Γλουτένη BIO: Το αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγχόμενα βιολογικά και αξιόπιστα. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα χωρίς πρόσθετα όπως ζάχαρη και λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.