Μίγμα μανιταριών Βιολογικό. Αυτό το μίγμα περιέχει τα καλά όλων των μανιταριών μας: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες, βιταμίνες και μέταλλα όπως το χρώμιο, τον χαλκό, το σελήνιο και το βόριο και το γερμάνιο. Το Chaga χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μανιτάρι, κυρίως λόγω των αντικαρκινικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Το Shiitake έχει πολλά οφέλη, όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Το μανιτάρι Maitake χρησιμοποιείται κυρίως στην ασιατική κουζίνα. Το Lion's mane. Το μανιτάρι περούκας υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει θετική επίδραση στην ικανότητα συγκέντρωσης. Το Cordyceps διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το επιβραδύνει όταν είναι υπερδραστήριο. Tremella / Μανιτάρι ασημένιου αυτιού. Το μανιτάρι ασημένιου αυτιού περιέχει περισσότερη βιταμίνη D από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής και είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Η οργανική αλευρόσπορος λιναριού παρασκευάζεται από χρυσό λιναρόσπορο σε πιστοποιημένη βιολογική ποιότητα. Το πολύτιμο αλεύρι λιναριού είναι μερικώς ελαιώδες και φυσικά πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ο αλευρόσπορος λιναριού υποστηρίζει την πέψη με φυσικό τρόπο. Οι φυτικές ίνες που περιέχει και η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καθιστούν τον αλευρόσπορο λιναριού πολύ δημοφιλή στη χορτοφαγική και vegan κουζίνα. Με τη χαρακτηριστική, αρωματική γεύση του, με μια ελαφρώς ξηρή νότα, το αλεύρι λιναριού είναι πολύ κατάλληλο για την παρασκευή ψωμιών και κέικ. Κατά το ψήσιμο, περίπου το 20% της ποσότητας του δημητριακού αλευριού που αναφέρεται στη συνταγή μπορεί να αντικατασταθεί με οργανικό αλεύρι λιναριού. Συνιστώμενη κατανάλωση: Για βάρος σώματος 65 κιλών, συνιστάται μέγιστη ημερήσια κατανάλωση 3 γευμάτων των 15 γρ. οργανικού αλευρόσπορου λιναριού.
Αυτό το προϊόν είναι ελεγχόμενη βιολογική τροφή σύμφωνα με το DE-ÖKO-006.
Κόκκινη πιπεριά σε κόκκους
Η κόκκινη πιπεριά σε κόκκους παρασκευάζεται από πιπεριές τσίλι. Οι πιπεριές τσίλι προέρχονται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη, η οποία καθιστά τις πιπεριές καυτερές, επομένως όσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει η πιπεριά, τόσο πιο καυτερός είναι ο κόκκος. Η πικάντικη γεύση μετριέται σε SCU (κλίμακα Scoville). Αυτή η σκόνη έχει SCU 25000 και είναι επομένως μέτρια καυτερή.
>
Εφαρμογές για την υγεία
Η πιπεριά τσίλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην παραγωγή σάλιου και στην πέψη. Η πιπεριά τσίλι περιέχει καλή ποσότητα βιταμίνης Α. Περιέχει ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, καθώς περιέχει πολλή βιταμίνη C.
Χρήση της κόκκινης πιπεριάς σε κόκκους
Με όλες τις πιπεριές, η πικάντικη γεύση γίνεται πιο έντονη μετά το μαγείρεμα, ωστόσο, κατά το μαγείρεμα, οι πιο λεπτές γεύσεις εξαφανίζονται. Έτσι, προσθέστε την στο τέλος.
Η φυσική Power Berry από την Ασία. Λεπτή γλυκιά γεύση. Για μαγείρεμα, ψήσιμο και σνακ.
Οι γκοτζιμπέρες (Lycium barbarum) είναι ένα φρουτώδες και πολυδιάστατο "superfood". Οι γκοτζιμπέρες, γνωστές και ως λύκοι ή μούρα της τύχης, είναι οι καρποί του θάμνου μπάκσντορν, που είναι εγγενής από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι την Ασία. Στις ορεινές περιοχές της Κίνας και του Θιβέτ, ωριμάζουν εξαιρετικά. Σε ύψος έως 3.000 μέτρων, οι γκοτζιμπέρες αποξηραίνονται αργά και προσεκτικά στον τόπο παραγωγής. Έτσι διατηρούνται το πλήρες άρωμα και τα πολλά συστατικά των μούρων. Οι γκοτζιμπέρες είναι από καιρό αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής κουζίνας και της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Οι βιολογικές γκοτζιμπέρες εντυπωσιάζουν με τη λεπτή γλυκιά γεύση τους και το υπέροχα αναζωογονητικό άρωμα. Οι βιολογικές γκοτζιμπέρες είναι πιστοποιημένα premium φρούτα σε εξαιρετική βιολογική ποιότητα! Χωρίς θειώδη και χωρίς συντηρητικά.
Για βιολογικά προϊόντα: DE-ÖKO-006
Προέλευση: Μη ΕΕ γεωργία
Συσκευασία: 5 κιλά πολυεστερική σακούλα
Αυθεντικό Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλατιέρα στο Πακιστάν. Η αλατιέρα ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο Ιμαλαΐων ορεινό σύστημα. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, η οποία έχει πλύνει...
Ακάι: Ένα εκπληκτικό φρούτο του Αμαζονίου
Το ακάι είναι ένα εκπληκτικό μωβ μούρο που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής - πιο συγκεκριμένα, τον 'Αμαζόνιο'. Το ακάι είναι πλέον διαθέσιμο και ως σκόνη μούρου ακάι. Είναι ένα superfood που αξίζει το όνομά του. Διεθνώς, το ακάι είναι γνωστό ως εξωτερικό αντιγηραντικό φάρμακο.
Το ακάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να εξισορροπούν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και στους ιστούς, επιταχύνοντας τη διαδικασία της εξωτερικής γήρανσης. Το ακάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη ακάι;
Το ακάι είναι ένα θαυματουργό μούρο και superfood με αμέτρητους τρόπους. Η σκόνη ακάι δεν είναι μόνο πολύ νόστιμη, αλλά και γεμάτη υγιεινές ουσίες. Ο 'απαγορευμένος' καρπός δεν προσφέρει αιώνια ζωή, αλλά είναι μόνιμα νόστιμος και μόνιμα υγιεινός. Το ακάι είναι φρούτο με εξωτική πινελιά: φρούτο που δεν θα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
Με λίγα λόγια: το ακάι είναι ο τρόπος να είστε αυθεντικοί και υγιείς...
Η ταπιόκα, γνωστή και ως αλεύρι μανιόκας, προέρχεται από το φυτό μανιόκας (φυτό μανιόκας, φυτό γιούκα). Σε αντίθεση με το είδος (φυτό), είναι περισσότερο ένας θάμνος ύψους 2 έως 5 μέτρων. Το φυτό προέρχεται αρχικά από τη Νότια Αμερική, αλλά διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο από τους Ευρωπαίους εξερευνητές. Σήμερα, το φυτό καλλιεργείται κυρίως στη Βραζιλία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, το Ζαΐρ και τη Νιγηρία. Το αλεύρι ταπιόκας χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό (σε σούπες και σάλτσες), αλλά και ως σημαντικό συστατικό στα κράκερ γαρίδας. Βιολογική ταπιόκα: Η βιολογική ταπιόκα της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει παραχθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro υποστηρίζει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Προέλευση και ιστορία
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κανέλας. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι η κανέλα Ceylon και η κανέλα Cassia. Από αυτές, η κανέλα Cassia είναι πιο καυτερή και γλυκιά από την κανέλα Ceylon.
Όλοι οι τύποι σκόνης κανέλας καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες. Η σκόνη κανέλας Cassia προέρχεται από την Ινδονησία. Το όνομα κανέλα προέρχεται από τη λατινική λέξη canella, που σημαίνει ραβδί. Γύρω στο 2800 π.Χ. η κανέλα αναφέρεται ήδη. Η κανέλα ήταν επίσης γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο και χρησιμοποιούνταν σε αρώματα.
Γύρω στο 1580, οι Πορτογάλοι κυριαρχούσαν στη Σρι Λάνκα, που τότε ονομαζόταν Ceylon. Αυτό τους έδωσε επίσης μονοπώλιο στο εμπόριο κανέλας. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ιδρύσουν φυτείες κανέλας στην Ινδονησία και από τότε η Ινδονησία εξάγει 8000 τόνους κανέλας ετησίως.
Γεύση και χρήση
Η κανέλα Cassia, που ονομάζεται επίσης αληθινή κανέλα, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονη και πικρή γεύση. Είναι...
Ο δέντρο Γκότζι: Ο δέντρο Γκότζι είναι ένας θάμνος/δέντρο, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται το μούρο Γκότζι και είναι εγγενές στην Κίνα. Αυτό το δέντρο εισήχθη στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Οι μακριές, καμπυλωτές κλαδιά είναι καλυμμένα με αγκάθια. Τα φύλλα είναι γκρι-πράσινα και τα λουλούδια μωβ. Τα μούρα είναι περίπου 2 εκ. μακριά και έχουν πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Πριν αποξηρανθούν, είναι ζουμερά και σκάζουν γρήγορα. Ο δέντρο Γκότζι μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες που κυμαίνονται μεταξύ -26℃ το χειμώνα και 40℃ το καλοκαίρι. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 2 ετών, σχηματίζονται τα πρώτα μούρα. Τα μούρα Γκότζι καλλιεργούνται σε μια φυτεία κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή φυτεύονται 3000 δέντρα ανά εκτάριο, τα οποία αναπτύσσονται πλατιά. Τα δέντρα φτάνουν περίπου 1 μέτρο ύψος και παράγουν 1 κιλό μούρα Γκότζι ανά σεζόν. Θρεπτικά συστατικά και χρήση: Αυτά τα μούρα Γκότζι είναι αποξηραμένα και 100% βιολογικά.
Προέλευση
Το δέντρο Μoringa, γνωστό και ως δέντρο του ντραμστίκ, προέρχεται από την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Σήμερα καλλιεργείται επίσης εκτός αυτών των περιοχών. Βρίσκεται στην τροπική Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η Moringa oleifera είναι πιο γνωστή ως μια σημαντική πηγή τροφής. Έχει περιγραφεί ως η 'φυσική τροφή των τροπικών'. Το δέντρο έχει πολλές χρήσεις στην παραδοσιακή ιατρική στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, και παράγει βρώσιμες λοβούς, οι οποίοι έχουν γεύση παρόμοια με αυτή του σπανακιού.
Επεξεργασία
Τα φύλλα της moringa συλλέγονται από βιολογικά δέντρα στην Ινδία. Τα φύλλα ταξινομούνται, πλένονται, στραγγίζονται και ξηραίνονται στη σκιά. Τέλος, τα φύλλα αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη.
Γεύση και χρήση
Αυτή η σκόνη moringa από την Ινδία έχει έντονο πράσινο χρώμα και φρέσκια γεύση. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτή του σπανακιού. Η σκόνη moringa είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες Ε και Α. Αυτή η σκόνη χρησιμοποιείται σε στιφάδο, σάλτσες και κάρυ.<br /…
Προέλευση
Η ντομάτα είναι ένας καρπός, προερχόμενος από το φυτό ντομάτας (solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Οι ντομάτες προέρχονται από τη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές παραλλαγές. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμη κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από διάφορους σταυρούς έγιναν κόκκινες.
Θρεπτικά συστατικά
Οι ντομάτες περιέχουν πολλές βιταμίνες C, καροτένια, βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν και τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Αυτά μπορούν να προστεθούν σε πολλές συνταγές.
Εφαρμογές σκόνης αποξηραμένης ντομάτας:
Ως superfood
Μπορείς να προσθέσεις σκόνη ντομάτας σε σάλτσες, σούπες και σε υγιεινές (αλμυρές) smoothies. Το καλό με τη σκόνη ντομάτας είναι ότι αναμειγνύεται ιδανικά με μια σειρά από μεσογειακά βότανα…
Προέλευση της χουρμά. Ο χουρμάς είναι ένας πυρηνόκαρπος καρπός της χουρμαδιάς (Phoenix dactylifera), που μπορεί να καταναλωθεί φρέσκος ή αποξηραμένος. Οι πυρηνόκαρποι είναι φρούτα με σκληρό, πέτρινο πυρήνα ή κέλυφος. Ο χουρμάς είναι ένας κυλινδρικός καρπός μήκους 5 έως 7 εκατοστών. Το χρώμα του κυμαίνεται από φωτεινό κόκκινο έως φωτεινό κίτρινο. Οι χουρμάδες αναπτύσσονται σε μεγάλες τσαμπιά σε αυτά τα δέντρα και συγκομίζονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Περίπου 30 χουρμάδες μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτές τις τσαμπιά, και ανά δέντρο μπορούν να συγκομιστούν από 20 έως 150 κιλά χουρμάδων. Η καλλιέργεια ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή πριν από περίπου 3.000 χρόνια. Οι χουρμαδιές προτιμούν ένα ξηρό κλίμα με υγρό έδαφος. Υπάρχουν έως και 400 διαφορετικές ποικιλίες χουρμά. Αυτά τα αποξηραμένα κομμάτια χουρμά από το Πακιστάν είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Οι αποξηραμένοι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε βιταμίνες A και B, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.
{"Description":"Περιγραφή:\nΡοζ κομμάτια αλατιού Ιμαλαΐων\n\nIngredients:\n100% αλάτι Ιμαλαΐων - κρυσταλλικό αλάτι\n\nInstruction manual:\nΡοζ κομμάτια αλατιού Ιμαλαΐων\nΚατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση ή ως διακόσμηση σε π.χ. αλατισμένο δωμάτιο ή αλατισμένη σπηλιά.\n.{{customVar code=himalayazout-en}}"}
Ρύζι: Το ρύζι είναι μια καλλιεργούμενη φυτική ποικιλία. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα είδος φυτού που καλλιεργείται για ανθρώπινη χρήση και προέρχεται από άγρια φυτά. Το ρύζι (Oryza) είναι ένα δημητριακό, με την Κίνα να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής και την Ταϊλάνδη ο μεγαλύτερος εξαγωγέας. Το ρύζι αναπτύσσεται ως διακλαδισμένη σημαία. Η ταξιανθία περιέχει μεταξύ 50 και 500 στάχυα, καθένα από τα οποία περιέχει ένα άνθος. Ο ωοθήκης και αργότερα οι σπόροι περιβάλλονται από κάλυκες. Η διαδικασία ανάπτυξης του ρυζιού διαρκεί κατά μέσο όρο μεταξύ 3 και 6 μηνών.
Ιστορία του ρυζιού. Η προέλευση του ρυζιού βρίσκεται στην Ασία. Πριν από περίπου 9000 χρόνια, οι άνθρωποι στις τροπικές περιοχές άρχισαν την καλλιέργεια ρυζιού. Οι κόκκοι ρυζιού ανακαλύφθηκαν στο χωριό Σανγκσάν. Η καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων επέτρεψε στους ανθρώπους να ζουν σε ένα μέρος. Το ρύζι βρέθηκε στο Σανγκσάν σε αμφορείς και πέτρες, μαζί με εργαλεία για το άλεσμα του ρυζιού.
Βιολογικός Σπόρος Μάραθου
Ο αποξηραμένος μάραθος της VehGro είναι 100% φυσικός και επιπλέον βιολογικός. Η VehGro διαθέτει μόνο τους καλύτερους σπόρους μάραθου, με υψηλή θρεπτική αξία και πολλαπλά θετικά οφέλη για την υγεία. Η λατινική ονομασία του φυτού μάραθου είναι Foeniculum Vulgare. Ο μάραθος ανήκει στην οικογένεια των σκιαδιών, όπως επίσης ο καρότος, ο μαϊντανός, ο άνηθος και ο σέλινος.
Η εμφάνιση του μάραθου μπορεί να παραπλανήσει, καθώς φαίνεται να είναι ρίζα, αλλά αυτό είναι παραπλανητικό. Ο μάραθος είναι ένα βολβοειδές φυτό με νηματοειδείς διακλαδώσεις στα φύλλα. Αυτές οι διακλαδώσεις είναι η πηγή των μπαχαρικών. Οι σπόροι του φυτού χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό.
Από πού προέρχεται ο μάραθος;
Ο μάραθος προέρχεται αρχικά από την Ασία, αλλά από τον Μεσαίωνα ήταν γνωστός στις ευρωπαϊκές αγορές. Σήμερα, ο μάραθος χρησιμοποιείται τακτικά σε διάφορες κουζίνες. Ο βιολογικός μάραθος της VehGro έχει μια υπέροχη γεύση γλυκάνισου, που προστίθεται σε πολλές συνταγές ...
Σπιρουλίνα-Δισκία: Η σπιρουλίνα είναι ένα πολυκύτταρο κυανοβακτήριο που απαντάται σε λίμνες και ποτάμια στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η σπιρουλίνα είναι μια απλή και αρχαία μορφή ζωής, παράγει τη δική της ενέργεια από το ηλιακό φως. Η σπιρουλίνα έχει υψηλή αντοχή στο αλάτι και ευδοκιμεί σε αλκαλικά ύδατα. Η σπιρουλίνα καλλιεργείται σε μια χερσόνησο στη Θάλασσα της Κίνας. Αυτή η τοποθεσία προσφέρει σταθερά ζεστό κλίμα και πολλές ώρες ηλιοφάνειας, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή της. Η σπιρουλίνα είναι εύπεπτη και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ενώ περιέχει όλες τις απαραίτητες αμινοξέα. Χρήση: Η σπιρουλίνα μπορεί να αναμειχθεί με νερό ή να πασπαλιστεί σε σαλάτες ή σούπες.
Μάραθος (Petroselinum Crispum) Απαραίτητο για κάθε λάτρη της μαγειρικής: Βιολογική σκόνη μαϊντανού από την VehGro. Ο μαϊντανός προέρχεται από τη Μεσόγειο και έχει μια φρέσκια και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός για αυτό το βότανο είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το φυτό του μαϊντανού προήλθε από το αίμα του Άρχιμου, ενός από τους ήρωές τους. Για τους Έλληνες, αυτό το βότανο είχε επίσης σημαντική λειτουργία: Για να στεφανώσουν τους νικητές τους, ο μαϊντανός πλέκονταν με φύλλα δάφνης σε μορφή στεφάνου. Σήμερα, ο μαϊντανός είναι κυρίως γνωστός ως ένα νόστιμο βότανο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα.
Ουσία
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι ονομάζεται επίσης "Sel de Guarande" και προέρχεται από τη Γαλλία. Το διάσημο θαλασσινό αλάτι από την Γκεραντ έχει συγκομιστεί εδώ και περισσότερα από 2000 χρόνια σύμφωνα με την παλιά παράδοση από τους αλατιστές της Βρετάνης, στη Γαλλία. Αυτό το αλάτι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Οι αλατοχώραφοι αποτελούνται από γκρι-μπλε πηλό. Αυτή η πηλός απελευθερώνει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία στο αλάτι και αυτό δίνει στο ατλαντικό θαλασσινό αλάτι το μοναδικό γκρι χρώμα και τη χαρακτηριστική γεύση του.
Γεύση και χρήση
Το κελτικό θαλασσινό αλάτι με την έντονη αλμυρή γεύση του είναι κατάλληλο για πολλά πιάτα. Λόγω της υψηλής υπολειμματικής υγρασίας του, δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε μύλο αλατιού. Είναι όμως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το κοινό επιτραπέζιο αλάτι.
Η οργανική αλεύρι κάνναβης είναι ένα λεπτό αλεύρι που προέρχεται από ολόκληρους σπόρους κάνναβης. Λόγω της φύσης του, το οργανικό αλεύρι κάνναβης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι επομένως ιδανικό για αθλητές, καθώς και για τη χορτοφαγική και vegan κουζίνα. Στο ψήσιμο, περίπου το 10% του αλευριού σιτηρών μπορεί να αντικατασταθεί με οργανικό αλεύρι κάνναβης.
Αυτό το προϊόν είναι ελεγχόμενη οργανική τροφή σύμφωνα με το DE-ÖKO-006.
προέλευση: ΕΕ - γεωργία
χώρα επεξεργασίας: Λιθουανία
συσκευασία: σακούλα 15KG
Οι σπόροι ψύλλου είναι οι σπόροι της φυτικής ποικιλίας Plantago ovata, που είναι εγγενής στην Ινδία. Οι σπόροι συλλέγονται με το χέρι, κοσκινίζονται και αποξηραίνονται προσεκτικά. Ο ινδικός σπόρος ψύλλου περιέχει πολύτιμες διαλυτές φυτικές ίνες που διογκώνονται όταν έρθουν σε επαφή με υγρό. Οι βιολογικοί σπόροι ψύλλου Golden Peanut Premium 99% είναι ένα πιστοποιημένο προϊόν ποιότητας, στο οποίο δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Οι βιολογικοί σπόροι ψύλλου Golden Peanut προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή του Γκουτζαράτ, την μεγαλύτερη καλλιεργούμενη περιοχή της Ινδίας με 35% μερίδιο στην παγκόσμια παραγωγή ψύλλου. Η υψηλή ποιότητα, η καθαρότητα και οι αισθητικές τους ιδιότητες οφείλονται στις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για τη βιολογική καλλιέργεια στην περιοχή αυτή. Οι βιολογικοί σπόροι ψύλλου Golden Peanut διατίθενται σε ποιότητα φαρμακοποιίας. Το προϊόν πληροί τις προδιαγραφές των φαρμακοποιών ΗΠΑ, Βρετανίας και Ευρώπης (USP, BP, Ph. Eur).
Η διαφορά μεταξύ "Βιολογικού" και συμβατικού...
Προέλευση της Σανούκας
Οι νιφάδες σανούκας προέρχονται από τη σανούκα (Fagopyrum esculentum), ένα φυτό που ανθίζει σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Η σανούκα έχει λευκά έως ροζ λουλούδια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωινό, είναι κατάλληλη για το ψήσιμο μπισκότων, περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και είναι εύπεπτη. Πιστεύεται ότι η σανούκα έχει την προέλευσή της από την Κίνα και καλλιεργήθηκε εκεί για πρώτη φορά γύρω στο 1000 π.Χ. Στον 15ο αιώνα, η Ευρώπη γνώρισε επίσης τη σανούκα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν, σας παραπέμπουμε στην επόμενη σελίδα: Άρθρο Σανούκα
Επεξεργασία Νιφάδων Σανούκας
Οι αποφλοιωμένοι σπόροι του φυτού σανούκας πλένονται καλά και τοποθετούνται σε πιάτα. Στη συνέχεια, οι σπόροι βλασταίνουν υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για 24 έως 48 ώρες, ή μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο βλαστός. Αυτοί οι αναπτυγμένοι βλαστοί μεταφέρονται...
Ιστορία και προέλευση της Κινόα
Η κινόα (Chenopodium quinoa) προέρχεται φυσικά από τη Νότια Αμερική και καλλιεργείται ως το κύριο διατροφικό φυτό εδώ και 6000 χρόνια. Οι Ίνκας την χρησιμοποιούσαν ήδη ως γεωργικό προϊόν. Είναι δυνατό για το φυτό να αναπτύσσεται σε κρύες, φτωχές σε θρεπτικά συστατικά και ξηρές συνθήκες. Η διάρκεια ανάπτυξης είναι περίπου 5-6 μήνες.
Με τη διασταύρωση έχουν προκύψει ποικιλίες κινόας που μπορούν να αναπτυχθούν σε ευρωπαϊκές και βόρειοαμερικανικές συνθήκες. Στις αρχές Απριλίου, η κινόα σπέρνεται στην Ευρώπη και η συγκομιδή πραγματοποιείται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Διαδικασία παραγωγής νιφάδων κινόας
Μετά τη συγκομιδή, η κινόα καθαρίζεται πρώτα. Στη συνέχεια, πλένεται για να αφαιρεθεί η σαπωνίνη. Έπειτα, ξηραίνεται και τα καλύτερα κομμάτια επιλέγονται με το χέρι. Αυτά τα κομμάτια μουλιάζονται για να γίνει η κινόα επίπεδη. Μετά την ξήρανση, η κινόα κοσκινίζεται και στη συνέχεια επεξεργάζεται σε νιφάδες κινόας.
Υγιεινή…
Φέντσελ (Foeniculum vulgare): Το Φέντσελ Ganz BIO από την VehGro είναι 100% φυσικός σπόρος φέντσελ. Το Foeniculum Vulgare, ή φέντσελ, είναι μέλος της οικογένειας των Σκιαδοφόρων. Εκτός από το φέντσελ, στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων ανήκουν επίσης ο μαϊντανός, το καρότο, το σέλινο και ο άνηθος. Λόγω της εμφάνισής του στη βάση των φύλλων, το φέντσελ μοιάζει με βολβό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φουσκωτή ποικιλία. Οι λεπτές κλαδώσεις των φύλλων χρησιμοποιούνται ως πηγή βοτάνων και οι σπόροι του φυτού ως μπαχαρικό. Ο φέντσελ προέρχεται αρχικά από την Ασία, αλλά κατά τον Μεσαίωνα αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιήθηκε και στην Ευρώπη. Σήμερα, οι σπόροι χρησιμοποιούνται τακτικά σε πολλές κουζίνες. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στη νόστιμη γεύση που μοιάζει με άνηθο που έχει αυτός ο σπόρος.
Προέλευση
Η Ασερόλα (Malpighia emarginata) είναι εγγενής στην Καραϊβική και τη βόρεια Νότια Αμερική, αναπτύσσεται σε υψόμετρα 1500 μ. Η Ασερόλα είναι ένα τροπικό φρούτο. Ονομάζεται επίσης κεράσι Μπαρμπάντος ή κεράσι Δυτικών Ινδιών.
Αν και η ασερόλα είναι εγγενής στην Καραϊβική, βρίσκεται επίσης στη βόρεια πλευρά της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, η ασερόλα καλλιεργείται στη Χαβάη, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην πολιτεία της Φλόριντα των Η.Π.Α. και σε άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής.
Η ασερόλα ανήκει στην οικογένεια Malpighiaceae και εμφανίζεται ως ένας ευρέως διακλαδισμένος θάμνος ή δέντρο με ελαφρώς τριχωτούς κλάδους. Ο ώριμος καρπός έχει φλούδα πορτοκαλί έως σκούρο κόκκινο και έχει διαστάσεις περίπου 2 επί 2,5 εκατοστά. Μέσα, ο καρπός είναι κίτρινος έως πορτοκαλί και έχει μια χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση. Το κεράσι Ασερόλα αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Υγιεινά Οφέλη της Ασερόλα:
Περιέχει ασερόλα Βιολογική βιταμίνη C;
Ο καρπός είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C και περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Περιέχει επίσης βιταμίνη…
7 Μίγμα Μανιταριών Βιολογικό
Η απόλυτη ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος αποτελείται από αυτά τα 7 μανιτάρια σε σκόνη:
Reishi
Το Reishi περιέχει αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες, βιταμίνες και τα μέταλλα σελήνιο, βόριο και γερμάνιο.
Chaga
Το Chaga είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και διάφορα στερόλες. Οι στερόλες είναι φυτικά στεροειδή που ισορροπούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Shiitake
Το Shiitake είναι γεμάτο βιταμίνες, κάλιο και μαγνήσιο και περιέχει 13 γρ. πρωτεΐνης ανά 100 γρ.
Maitake
Το Maitake είναι πλούσιο σε αμινοξέα και περιέχει το αντιοξειδωτικό L-εργοθειονίνη, το οποίο υποστηρίζει το ήπαρ.
Lion's mane
Η κόμη του λιονταριού (Hericium erinaceus) υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει θετική επίδραση στην ικανότητα συγκέντρωσης.
Cordyceps
Ο Cordyceps ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το επιβραδύνει όταν είναι υπερδραστήριο.
Snow Fungus
Ο Snow Fungus περιέχει περισσότερη βιταμίνη D από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά.
Προέλευση: Η ντομάτα είναι ένας καρπός που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (Solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Η προέλευση της ντομάτας βρίσκεται στη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από πολλές διασταυρώσεις, απέκτησαν κόκκινο χρώμα. Θρεπτικά συστατικά: Οι ντομάτες περιέχουν πολύ βιταμίνη C, καροτίνες, καθώς και τις βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται μέσω αποξήρανσης και επεξεργασίας σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα. Χρήσεις της αποξηραμένης σκόνης ντομάτας: Ως superfood: Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη ντομάτας σε σάλτσες, σούπες και σε υγιεινές (αλμυρές) smoothies.
Ποιότητα Βρώμης Χονδρής Χωρίς Γλουτένη BIO
Η χονδρή βρώμη χωρίς γλουτένη BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι επομένως εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Απογεωμένη ηλιέλαιο
Το βιολογικό ηλιέλαιο μας εξάγεται από σπόρους ηλίανθου, προερχόμενους από την Ευρώπη.
Διαδικασία παραγωγής απογεωμένου ηλιέλαιου
Το βιολογικό ηλιέλαιο φιλτράρεται και απογεωμάται και αποχρωματίζεται μέσω επεξεργασίας ατμού και με τη χρήση φυσικής λευκαντικής άργιλου, ενεργού άνθρακα και κιτρικού οξέος.
Ιδιαίτερες ιδιότητες του απογεωμένου ηλιέλαιου
Το ηλιέλαιο είναι ουδέτερο σε άρωμα και γεύση και είναι επομένως πολύ κατάλληλο για το τηγάνισμα και το ψήσιμο. Επίσης, είναι ιδανικό ως λάδι μαγειρέματος για χορτοφάγους και βίγκαν. Το ηλιέλαιο περιέχει πολλές βιταμίνες Ε.
Το πράσινο τσάι - σε αντίθεση με το μαύρο τσάι - δεν ζυμώνεται. Έτσι, αντικατοπτρίζει καλύτερα το σχήμα των φύλλων του φυτού προέλευσης Camellia sinensis.
Μέσω της ήπιας επεξεργασίας διατηρούνται πολλές ανόργανες ουσίες και βιταμίνες στα φύλλα του τσαγιού. Το πράσινο τσάι περιέχει την πικρή ουσία θεΐνη, η οποία μας διεγείρει και μας ενεργοποιεί μέσω του νευρικού συστήματος.
Τα ξηρά φύλλα τσαγιού περιέχουν παρόμοια ποσότητα θεΐνης με την καφεΐνη στον καφέ. Ωστόσο, η απελευθέρωση της ουσίας στο σώμα γίνεται πιο αργά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι παραμένουμε σε εγρήγορση και ξύπνιοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η περιεκτικότητα σε θεΐνη εξαρτάται από την ποικιλία του τσαγιού, την εποχή, τη συγκομιδή, τη θερμοκρασία του νερού και τον χρόνο εκχύλισης.
Από πολλές χιλιάδες χρόνια, το φυτό τσαγιού καλλιεργείται στην Κίνα και επεξεργάζεται σε πράσινο τσάι. Έτσι, η Κίνα είναι η παλαιότερη χώρα παραγωγής τσαγιού στον κόσμο και ηγέτης στον πολιτισμό του τσαγιού. Κανένα άλλο κράτος δεν καλλιεργεί σχεδόν τόσα πολλά τσάγια.