Ιδρυμένο το 1895, το CHÂTEAU LA CAMINADE είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο εδώ και τέσσερις γενιές.
Βρίσκεται στην περιοχή της Απαίτησης Cahors στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, το αμπέλι των 35 εκταρίων αποτελείται κυρίως από την εμβληματική ποικιλία MALBEC καθώς και από τις δύο συμπληρωματικές ποικιλίες MERLOT και TANNAT.
Το κάστρο παράγει 5 διαφορετικά κρασιά, εκ των οποίων τρία είναι...
...διασφαλίζοντας παράλληλα ομοιογενή παραγωγή. Η εμφιάλωση γίνεται επίσης χειροποίητα, μπουκάλι προς μπουκάλι.
Το Armagnac AOC Βιολογικό μας προέρχεται από τις Landes, πιο συγκεκριμένα από μια έκταση που είναι εγκατεστημένη από το 1860 στο Bas-Armagnac, το πρώτο αμπέλι που έχει πιστοποιηθεί ως Βιολογικό για το Armagnac, εκφράζοντας όλη την φυσική κληρονομιά της περιοχής. Το βιολογικό μας ρούμι παρασκευάζεται...
... βραχοκιρκίνεζος, το γεράκι, ο φαλακρός αετός και θα τρομάξει τα επιβλαβή πτηνά και θα προστατεύσει τις καλλιέργειές σας, τα οπωροφόρα δέντρα, τον κήπο, το αμπέλι... Σε αντίθεση με τα στατικά συστήματα τρομακτικών, η συσκευή SCARYBIRD πετάει τυχαία, επομένως τα επιβλαβή πτηνά δεν συνηθίζουν την παρουσία της γιατί την βλέπουν ως έναν θηρευτή. Το ύψος των 6 μέτρων του πόλου είναι το ελάχιστο ύψος για να...
Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την διάσημη πόλη της ΚΑΡΚΑΣΣΟΝΗΣ, στην νότια πλαγιά του Μαύρου Βουνού, το αμπέλι είναι φυτεμένο στις πλαγιές της ΛΑ ΛΙΒΙΝΙΕΡ (περιοχή του Μικρού Κάους της AOC MINERVOIS). Το αμπέλι εκτείνεται σε τε terraces (κλίσεις 5 έως 10%), σε υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 225 και 260μ, στραμμένο προς τον νότο και προστατευμένο από τους βόρειους ανέμους. Τα εδάφη είναι πολύ...
Η επιχείρηση Boulachin-Chaput εκμεταλλεύεται ένα αμπέλι 8 εκταρίων με σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις αρχές της ορθολογικής αμπελουργίας.
Παράγουμε: σαμπάνια Brut Sélection, Brut Carte Noire και τη νέα μας κουβέ 100% Pinot Noir: Dame Noire.
Οι DOMAINES ALAIN AUBERT προέρχονται από μια οικογενειακή γραμμή αμπελουργών. Σήμερα, οι DOMAINES ALAIN AUBERT διαθέτουν ένα αμπέλι 250 εκταρίων που βρίσκεται γύρω από το Μπορντό, το Καστιγιόν λα Μπαταγίλ και το Σεν Εμιλιόν. Διαθέτουν τα κρασιά τους στη Γαλλία και στο εξωτερικό.
...λικέρ κίμμελ. GUIGNOLET d’ANJOU, σούπες σαμουρικών, κρέμες ροδάκινου από αμπέλι, κρέμες κόκκινων φρούτων, κρέμες γκρέιπφρουτ, triple sec ORIGINAL COMBIER, ROYAL COMBIER. Κατασκευαστής σιροπιών από κόκκινα φρούτα, σιροπιών από ξηρούς καρπούς, μπαχαρικών και φυτών, σιροπιών εσπεριδοειδών, εξωτικών σιροπιών, αναζωογονητικών σιροπιών. Κατασκευαστής βιολογικής τσίπουρου, βιολογικών σιροπιών. Κρέμα καραμέλας, γλυκό από εσαλότα, μαρμελάδες πορτοκαλιού. Επίσκεψη στο αποστακτήριο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Προσοχή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία.
Ο τομέας CAUSSE MARINES διαθέτει ένα αμπέλι 12 εκταρίων με βιοδυναμική γεωργία. Σε αυτό το αμπέλι των 12 εκταρίων βρίσκονται οι παρακάτω ποικιλίες: Syrah, Duras, Braucol, Prunelard και Jurançon Mauzac, Ondenc, Loin de l’œil, Muscadelle, Sémillon και Chenin.
Ο τομέας παράγει έτσι ροζέ, κόκκινα, λευκά κρασιά καθώς και αφρώδη και ανθρακούχα κρασιά. Πολλά από τα κρασιά που παράγονται από τον τομέα CAUSSE MARINES είναι κρασιά τραπεζιού, αλλά ο τομέας προσφέρει επίσης κρασιά AOC GAILLAC.
ΤΟ DOMAINE DE LA GARDE είναι ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 16 εκτάρια. Η κύρια ποικιλία σταφυλιών του κτήματος είναι η εμβληματική ποικιλία Cahors, το MALBEC. ΤΟ DOMAINE DE LA GARDE παράγει λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, καθώς και ratafia.
Βρίσκεται στο Μεντόκ κοντά στο Μπορντό, το Château BARATEAU ειδικεύεται στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Το Château διαθέτει ένα αμπέλι 24 εκταρίων, με τις ποικιλίες που υπάρχουν να είναι το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Petit Verdot. Ως εγγύηση ποιότητας, το Château βραβεύεται τακτικά σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Château BARATEAU είναι στην κορυφή των καλύτερων της ονομασίας.
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΣΙΛΑΚ μεταδίδεται από πατέρα σε γιο από το 1848. Κάθε γενιά έχει καταφέρει να μεταφέρει την εμπειρία της, την τεχνογνωσία της και κυρίως την αγάπη της για το αμπέλι και το κρασί στους απογόνους της. Ο τομέας, με έκταση 12 εκταρίων, αποτελείται από τις πιο ευγενείς ποικιλίες ερυθρού και παράγει ροζέ κρασιά και ερυθρό κρασί AOC CAHORS.
Η εταιρεία CHÂTEAU PIQUE-SEGUE ασκεί δύο δραστηριότητες: μια δραστηριότητα αμπελοκαλλιέργειας και μια δραστηριότητα εκτροφής βοοειδών.
Το αμπέλι της 60 εκταρίων της επιτρέπει να παράγει σπουδαία κρασιά όπως το Bergerac και το Montravel. Όσον αφορά τη δραστηριότητα εκτροφής, η εταιρεία εκτρέφει βοοειδή Limousin υψηλής γενετικής αξίας. Τα κρασιά του CHÂTEAU PIQUE-SEGUE βραβεύονται τακτικά, ενώ η εταιρεία διαθέτει επίσης πολλές διακρίσεις για τη δραστηριότητά της στην εκτροφή.
Το CHATEAU VIEUX CHEVROL είναι ένα οικογενειακό αμπέλι έκτασης 21 εκταρίων. Το château διαθέτει την ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης LALANDE DE POMEROL. Οι ποικιλίες σταφυλιών είναι 80% Merlot, 10% Cabernet Franc και 10% Cabernet Sauvignon.
Το DOMAINE LA BERANGERAIE διαθέτει ένα αμπέλι 30 εκταρίων σε υψόμετρο 174 μέτρων. Η BERANGERAIE παράγει και προσφέρει τρεις διαφορετικές σειρές: Cahors tradition (χωρίς βαρέλι), Cahors élevage (με βαρέλι) και κρασί από την περιοχή του Lot, ροζέ και κόκκινο.
Δημιουργημένη στις αρχές του αιώνα, η Alexandre Bonnet είναι ένα σπίτι σαμπάνιας που έχει διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου για να αποκτήσει τη σημερινή της σημασία. Φυτεμένο αποκλειστικά με Pinot Noir, στην περιοχή των Riceys, το αμπέλι της εκτείνεται σε περισσότερα από 42 εκτάρια.
Η εκμετάλλευση επιτρέπει την απόκτηση μιας συγκομιδής που καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών σε σταφύλια, η οποία...
Η εταιρεία CHEVAL QUANCARD είναι ταυτόχρονα αμπελουργός και έμπορος-εκτροφέας. Η εταιρεία περιλαμβάνει το Château de Bordes, την έδρα της Maison στο Carbon-Blanc και την ιστορική ιδιοκτησία Terrefort στο Cubzac-les-Pont. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα ποιοτικό αμπέλι και επενδύει σε μια περιβαλλοντική προσέγγιση, μελετημένη και λογική. Η CHEVAL QUANCARD διαθέτει έτσι τις πιστοποιήσεις IFS σε ανώτατο επίπεδο, BIO ως μεταποιητής και ISO 14001.
...Από το 1724, η οικογένεια de MURET, κληρονόμος των CAUMALE de GAUBE, αξιοποιεί το αμπέλι της. Τα λευκά κρασιά της ιδιοκτησίας αποστάζονται σε άμβυκα και ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια. Αυτός ο οικογενειακός αμπελώνας είναι έτσι εξειδικευμένος στην παραγωγή Bas Armagnac. Αυτό το περίφημο armagnac ονομάζεται "Grand Bas-Armagnac" από τους γνώστες. Τα παραγόμενα armagnacs εκτιμώνται μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια σε βαρέλι, είναι μετά από 10 χρόνια σε βαρέλι που μπορούν επιτέλους να φύγουν από τις κάβες.
Το CHATEAU DE CAYX διαθέτει ένα αμπέλι 21 εκταρίων στραμμένο προς νοτιοδυτικά, κυρίως φυτεμένο με σταφύλια Malbec. Έτσι, το κάστρο παράγει AOP κόκκινα κρασιά και VDP λευκά και ροζ κρασιά.
Το CHATEAU DALEM διαθέτει ένα αμπέλι που απολαμβάνει βέλτιστη ηλιοφάνεια και βρίσκεται στην κορυφή των λόφων, αποφεύγοντας τις πρωινές παγωνιές. Για να επιτευχθεί η μέγιστη ποιότητα, το αμπέλι καλλιεργείται με πολύ προσοχή. Έτσι, το κάστρο παράγει αρκετά κόκκινα κρασιά που στη συνέχεια πωλούνται στη Γαλλία και στο εξωτερικό.
Το Château HAUT GRELOT βρίσκεται στην περιοχή Blaye Côtes de Bordeaux.
Το château διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 62 εκτάρια, ηλικίας περίπου 25 ετών. 24 εκτάρια είναι αφιερωμένα στην παραγωγή λευκών κρασιών και 38 εκτάρια στην παραγωγή κόκκινων κρασιών. Μεταξύ των κόκκινων ποικιλιών περιλαμβάνονται οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Malbec. Για την παραγωγή λευκών κρασιών, συναντάμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Muscadelle και Sémillon. Το Château HAUT GRELOT δεσμεύεται υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου που ονομάζεται Ιχνηλασιμότητα.
... εκτείνεται σήμερα σε περισσότερα από 35 εκτάρια αμπελιού σε παραγωγή, κατανεμημένα σε πέντε μεγάλα κρασιά και τέσσερις τοποθεσίες. Το οικογενειακό πνεύμα είναι μια πραγματικότητα στους Blanck. Η απόδειξη: δύο γενιές συνυπάρχουν στην επιχείρηση. Οι γιοι, Frédéric και Philippe εργάζονται συνεχώς για να τελειοποιήσουν τα κρασιά και να χαράξουν νέες κατευθύνσεις υπό την επίβλεψη των πατέρων τους, Bernard και Marcel. Η συνεχής τους ανησυχία είναι ο σεβασμός προς το αμπέλι και το terroir του.
... Varois. Υπάρχουν 8 αναφορές στη γκάμα: 3 ροζέ, 2 λευκά, 3 κόκκινα. Καλλιεργούμε την αριστεία και την αυθεντικότητα με τη θέληση να βελτιώνουμε συνεχώς τις πρακτικές μας και την ποιότητα των κρασιών μας: η καλλιέργεια του αμπελιού γίνεται με βιολογικές μεθόδους (μετάβαση σε βιολογική καλλιέργεια το 2019), προάγουμε την ανάπτυξη ενός ζωντανού και ευεργετικού οικοσυστήματος γύρω από το αμπέλι, κυρίως...
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΙΡΟΝ διαθέτει ένα αμπέλι που εκτείνεται σε 20 εκτάρια. Το αμπέλι παράγει 160.000 φιάλες κρασιού ετησίως. Το κάστρο συνδυάζει παράδοση και σεβασμό προς το περιβάλλον, παράγοντας έτσι κρασιά Bordeaux υψηλής ποιότητας. Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΙΡΟΝ εμπορεύεται μια ευρεία γκάμα κόκκινων, ροζέ και λευκών κρασιών.
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΤΩΝ ΧΑΜΠΣ είναι ένα οικογενειακό αμπέλι από την περιοχή Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι αμπελουργοί από πατέρα σε γιο από το 1675. Καλλιεργούν με μεγάλη φροντίδα και αγάπη το αμπέλι τους, που εκτείνεται σε 90 εκτάρια, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε αργιλώδεις και ασβεστολιθικούς εδάφους, ιδανικά εκτεθειμένο προς τον νότο. Τα κρασιά του Château...
Η Bourgogne Viti Service είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην προμήθεια και την τεχνική συμβουλευτική από το αμπέλι στο κρασί (BO 10205 διανομή φυτοφαρμακευτικών προϊόντων στους επαγγελματίες).
Η BVS προσφέρει πλήρη διανομή προϊόντων για το αμπέλι (φυτική υγεία, λίπανση, υποστήριξη) και προϊόντων οίνου (οινολογία, εκτυπωμένες και εξατομικευμένες συσκευασίες, συσκευασία, είδη γευσιγνωσίας).
Προσφέρει επίσης προσαρμοσμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες: υπηρεσία καιρού για το χωράφι, τεχνική υποστήριξη στο αμπέλι και στο κρασί, τεχνικό δελτίο.
Το CHÂTEAU SUAU διαθέτει ένα αμπέλι 65 εκταρίων που βρίσκεται στην ονομασία Cadillac Côtes de Bordeaux. Από το 2008, το CHÂTEAU SUAU έχει δεσμευτεί στην παραγωγή βιολογικών σταφυλιών προκειμένου να προστατεύσει τους υπαλλήλους του, το περιβάλλον του και τα εδάφη του. Το κάστρο παράγει μια ευρεία γκάμα κόκκινων, ροζέ και λευκών κρασιών σε AOC Bordeaux, AOC Cadillac Côtes de Bordeaux, AOC Côtes de Bordeaux και AOC Cadillac.
...Ο ΔΟΜΕΝΑΣ GRAND VENEUR ιδρύθηκε το 1979 από την Odile και τον Alain JAUME. Οι κάβες του βρίσκονται στον δρόμο προς το Châteauneuf du Pape. Με την πάροδο του χρόνου, το Domaine επεκτάθηκε και φτάνει τα 70 εκτάρια αμπελιών σε ονομασίες CHÂTEAUNEUF DU PAPE, LIRAC, COTES DU RHÔNE "Les Champauvins" και CÔTES DU RHÔNE. Το 2003, αποκτήθηκε ένα νέο αμπέλι 20 εκταρίων: το "CLOS DE SIXTE", Ονομασία...
Βρίσκεται κοντά στο Μπερζεράκ, το Αμπέλι των Βερντό παραγωγή κρασιών AOC BERGERAC, AOC MONBAZILLAC και AOC CÔTES DE BERGERAC.
Το αμπέλι εκτείνεται σε 45 εκτάρια, 19 εκτάρια προορίζονται για την παραγωγή λευκών κρασιών και 26 εκτάρια για την παραγωγή κόκκινων κρασιών.
Ολόκληρο το αμπέλι διαχειρίζεται με βιώσιμο τρόπο. Το Αμπέλι των Βερντό εφαρμόζει επομένως μια αμπελουργία που σέβεται το περιβάλλον.
Τα κρασιά του Αμπελιού των Βερντό διατίθενται στη Γαλλία και για εξαγωγή.
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ CAUQUELLE είναι ένα οικογενειακό αμπέλι που βρίσκεται σε κόκκινο και πετρώδες αργιλώδες έδαφος. Ο αμπελώνας περιλαμβάνει 25 εκτάρια αμπελιών, εκ των οποίων 21 εκτάρια αφιερωμένα στην παραγωγή κόκκινου κρασιού AOC Coteaux du Quercy και 4 εκτάρια προορισμένα για την παραγωγή ξηρού, γλυκού και ημίγλυκου λευκού κρασιού VDP du Lot. Ο τομέας παράγει περίπου 35.000 φιάλες ετησίως.
... των bourgeois crus. Το château είναι μια υπέροχη κατοικία σε στυλ αποκατάστασης, χτισμένη το 1860 και ανακαινισμένη το 1989 από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, Curt Eklund, έναν Σουηδό βιομήχανο. Το 1998 έγιναν σημαντικές επενδύσεις στο château, στους οινοποιητικούς χώρους και στις κάβες, αλλά και στο αμπέλι. Η ιδιοκτησία διαθέτει σήμερα όλα τα απαραίτητα εξοπλισμένα για την παραγωγή ενός μεγάλου κρασιού.