Ο DOMAINE GRAIN D’ORIENT βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό που είναι κρυμμένο στις βόρειες πλαγιές των Πυρηναίων, στο βάθος της κοιλάδας του Agly. Η μωσαϊκή των εδαφών του Roussillon επιτρέπει στους Aliette και Patrice BOURG, ανεξάρτητους οινοπαραγωγούς, να παράγουν ασυνήθιστα λευκά και κόκκινα κρασιά, καταταγμένα ως IGP Côtes Catalanes.
Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 10 εκτάρια γύρω από το χωριό Caudiès d...
Μικρή οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην καρδιά των Aspres, κοντά στα ισπανικά σύνορα, ιδανικά τοποθετημένη κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα, τα Albères, το Canigou και τις Πυρηναίες. Όλα μας τα κρασιά προέρχονται από βιολογική γεωργία, καλλιεργημένα στις κοινότητες Passa, Bages, St Jean Lasseille, Brouilla, Laroque des Albères, St Genis des Fontaines, Ortaffa.
Με 57 εκτάρια αμπελώνων στις κοινό...
...{"CÉPAGES":"ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ\n50% Γκρενάς 15% Σιρά 15% Μουρβέντρε 15% Καρινιάν 5% Σινσό\nΒαθμός 12,5°\n\nVINIFICATION\nΟι σταφύλια συλλέγονται σε ιδανική ωριμότητα για μια τέλεια ισορροπία μεταξύ τανινών και σακχάρων. Πατιούνται και αποβλασώνονται, στη συνέχεια μακεύονται για έναν μήνα. 21 μήνες οινοποίησης χωρίς παρέμβαση σε τσιμεντένιες δεξαμενές.\n\nDÉGUSTATION\nΩραίο σκούρο ρουμπινί χρώμα, νεανική...
...Κορμπιέρες
Συνδυασμός :
Σιρά - Γκρενάς - Καριγιάν
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 10 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Σταφύλια από τους πιο ποιοτικούς αμπελώνες. Μακράς διάρκειας εκχύλιση 3 εβδομάδων. Η εξαγωγή, πιο έντονη στην καρδιά της εκχύλισης, μαλακώνει καθώς προχωρά η αλκοολική ζύμωση, για περισσότερη ακρίβεια. Τα κρασιά ωριμάζουν για 12 μήνες, 40% σε βαρέλια 500 λίτρων από 1 ή 2 κρασιά.
...
Τύπος: Κόκκινο κρασί
Ποικιλίες: 40% Γκρενάς, 20% Σιρά, 20% Μουρβέν, 15% Μαρσέλαν, 5% Μερλότ
AOC: Κρασί Γαλλίας
Φύλαξη: Έτοιμο προς κατανάλωση από τώρα και για φύλαξη μέχρι το 2029
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C...
...ΤΕΡΡΟΥΑ & ΚΤΗΜΑ
Αμμώδης μαρμαρυγία και κοβάλτιο, πετρώδες έδαφος.
Μεσογειακό κλίμα, επηρεασμένο από τον άνεμο Μιστράλ.
Βιολογικός αμπελώνας κοντά στο χωριό Βισάν.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Γκρενάς 85%
Μουρβιέδρε 10%
Σιρά 5%
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Χειρονακτική συγκομιδή, μερικώς αποσπασμένα.
Μακράνωση περίπου 2 εβδομάδες.
Πλήρης ωρίμανση σε δεξαμενές πάνω σε λεπτά οινολάσπης πριν την εμφιάλωση (μη...
... Minervois και 10 εκτάρια Pays d’Oc. Είναι μια πρόκληση να πετύχουμε την αλχημεία μεταξύ του αμπελιού και των κρασιών μας και γι' αυτό στηριζόμαστε στην εμπειρία του Πιερ, έμπειρου οινολόγου με περισσότερα από 25 χρόνια οινοποίησης.
Ο αμπελώνας εκφράζεται μέσα από διάφορες ποικιλίες:
- Κόκκινα και Ροζέ: Γκρενάς για τη δύναμη, παλιός Καριγιάν για την αυθεντικότητα, Σιρά για την κομψότητα, Μουρβέντρε...
... ποικιλίες Ντούρας, Φερ Σερβαδου (Μπραουκόλ), Σιρά, Μερλότ και Γκαμέ. Η οινοποίηση, η ωρίμανση και η εμφιάλωση των κρασιών πραγματοποιούνται στο Κάστρο. Η ομάδα του ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΟΥΡΣ συνδυάζει παράδοση, τεχνογνωσία και μοντέρνα στοιχεία προκειμένου να παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας.