Βυθισμένες στις ρίζες του αμπελώνα του Μπορντό, η Maison Le Star, με 5 κάστρα και σχεδόν 600 εκτάρια αμπελώνων, είναι σήμερα μια σημαντική αναφορά στο Μπορντό. Ιδρύθηκε το 2016 μετά τη συγχώνευση δύο ιστορικών οίκων εμπορίας, και διευθύνεται από τον Guillaume Brochard, λάτρη του κρασιού και επιχειρηματία προερχόμενο από τον τομέα της πολυτέλειας.
Η Maison Le Star συνδυάζει μια σύγχρονη προσέγγιση...
...Σιράχ 40% - Γκρενάς 40% - Σινσό 20%
ΓΕΥΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Ένα ευχάριστο κρασί στο οποίο τα αρώματα προσφέρουν μια ιδιαίτερα φρουτώδη μπουκέτο. Στον ουρανίσκο, η ισορροπία των αρωμάτων παράγει μια βελούδινη και φρέσκια γεύση, στην οποία κυριαρχεί η ένταση των άγριων φραουλών. Μια φρέσκια και αρωματική συνδυαστική.
... ποιότητας των κρασιών μας.
Η καπάκι με βίδα εξασφαλίζει απόλυτη στεγανότητα για αυτό το κρασί χωρίς θειώδη, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον αέρα.
Σημειώσεις γευσιγνωσίας: Είναι ένα κρασί ελαφρώς αρωματισμένο που συνδυάζει τις νότες φράουλας και φραγκοστάφυλου. Η γεύση είναι φρέσκια και λεπτή.
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Απολαύστε το κρύο στους 8-10°C ως απεριτίφ. Αυτό το ροζέ συνοδεύει ψητά, εξωτική κουζίνα, γαρίδες με τζίντζερ και φιλέτα κοτόπουλου.
Συσκευασία: Κουτί 3L
Χρονιά: 2020
Ποικιλία: Γκρενάς
Καλλιέργεια: Βιολογική...
...Λανγκεντόκ Ροζέ
Συγκέντρωση :
Γκρενάς - Σινσό
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 2 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Σταφύλια από τους πιο ποιοτικούς αμπελώνες. Φτάνουν σε αρωματική ωριμότητα, με καλή οξύτητα για να διατηρούν τη φρεσκάδα, πραγματοποιείται άμεση ψυχρή πίεση και ακολουθεί επιλογή των χυμών για να επιτευχθεί μια αρωματική πολυπλοκότητα, φρέσκια και δομημένη. Τα κρασιά ωριμάζουν για 3 μήνες σε δεξαμενές inox.
Το Château Montana ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Jean Jonquères d’Oriola, προερχόμενος από μια οικογένεια αγροτών που έχει εγκατασταθεί στα Πυρηναία ανατολικά εδώ και πάνω από 5 αιώνες, εργάζεται, καθοδηγούμενος από το πάθος του, για να αναπτύξει μαζί με την οικογένειά του την κομψότητα και τη δύναμη αυτού του terroir καθώς και το δυναμικό αυτών των τόπων.
Ο αμπελώνας καλύπτει εξήντα εκτάρι...
Η ιστορία των Κελαριών Kandler ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια όταν η γαλλο-γερμανική οικογένειά μας αποφάσισε να αγοράσει χαμένες εκτάσεις στην ενδοχώρα του Minervois στη Roubia, ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα, ανάμεσα στην μεσαιωνική πόλη της Carcassonne και το Canal du Midi. Το Château Tourril πήρε το όνομά του από την «Πέτρα του Tourril», έναν παλιό γαλλο-ρωμαϊκό πύργο σήμανσης που δεσπόζει σε αυτό...
Μικρή οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην καρδιά των Aspres, κοντά στα ισπανικά σύνορα, ιδανικά τοποθετημένη κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα, τα Albères, το Canigou και τις Πυρηναίες. Όλα μας τα κρασιά προέρχονται από βιολογική γεωργία, καλλιεργημένα στις κοινότητες Passa, Bages, St Jean Lasseille, Brouilla, Laroque des Albères, St Genis des Fontaines, Ortaffa.
Με 57 εκτάρια αμπελώνων στις κοινό...
...
Τύπος: Κόκκινο κρασί
Ποικιλίες: 40% Γκρενάς, 20% Σιρά, 20% Μουρβέν, 15% Μαρσέλαν, 5% Μερλότ
AOC: Κρασί Γαλλίας
Φύλαξη: Έτοιμο προς κατανάλωση από τώρα και για φύλαξη μέχρι το 2029
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C...
... λιμάνι ΝΑΡΜΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ (Ναρβόν) προς το λιμάνι της Ρώμης (Οστίε).
Αυτό το ποτό παρασκευάζεται από μια επιλογή κρασιών από ποικιλίες: Καριγιάν, Γκρενάς και Σιράχ, χαρακτηριστικός συνδυασμός του εδάφους μας στις Κορμπιέρ.
...ΤΕΡΡΟΥΑ & ΚΤΗΜΑ
Αμμώδης μαρμαρυγία και κοβάλτιο, πετρώδες έδαφος.
Μεσογειακό κλίμα, επηρεασμένο από τον άνεμο Μιστράλ.
Βιολογικός αμπελώνας κοντά στο χωριό Βισάν.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Γκρενάς 85%
Μουρβιέδρε 10%
Σιρά 5%
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Χειρονακτική συγκομιδή, μερικώς αποσπασμένα.
Μακράνωση περίπου 2 εβδομάδες.
Πλήρης ωρίμανση σε δεξαμενές πάνω σε λεπτά οινολάσπης πριν την εμφιάλωση (μη...
... για τον άγριο χαρακτήρα του, Μαρσέλαν για την πρωτοτυπία και την ανακάλυψη.
- Λευκά: Σαρντονέ για τον καρπό του, Βιόνιε για την απαλότητά του και Ρουσάν.
Δεν υπάρχει παλαίωση σε ξύλο για τα κρασιά μας, παλαίωση σε ολικές οινολάσπες για τα λευκά (6 μήνες) και εκχυλίσεις άνω των 6 εβδομάδων για τα κόκκινα. Εργασία του σταφυλιού με βαρύτητα, μείωση των θειωδών.
Ο χαρακτήρας των κρασιών μας...