Τα μανιτάρια Στρογκόνοβ της Vivio είναι υλικά υψηλής ποιότητας που έχουν επιλεγεί προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων ντοματών, ρεβιθιών, μανιταριών, μανιταριών στρειδιών, σέλινου και κρεμμυδιών. Το Στρογκόνοβ είναι ελαφρώς καρυκευμένο με σκόρδο, θυμάρι και μαύρο πιπέρι. Το πιάτο είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά μέταλλα. Απλά ζεστάνετε το, προσθέστε δημητριακά, ρύζι ή ψωμί ολικής αλέσεως και ένα νόστιμο υγιεινό δείπνο είναι έτοιμο. Το κομμένο, γνωστό επίσης ως ρεβίθια ή ιταλικά μπιζέλια, είναι ένας πραγματικός θησαυρός πρωτεϊνών με υψηλή διατροφική αξία. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών B, βιταμίνης C, φολικού οξέος καθώς και διαιτητικών ινών και πολλών μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο ή ψευδάργυρο. Τα συστατικά που περιέχονται στα ρεβίθια προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ρυθμίζουν τον ρυθμό των κοπράνων και μειώνουν επίσης την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.
Οι καρύδες πεκάν κατατάσσονται ως ένα από τα πιο ευγενή είδη ξηρών καρπών. Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της διατροφής των αυτόχθονων κατοίκων της Βόρειας Αμερικής. Οι ξηροί καρποί έχουν μια ελαφρώς γλυκιά και βουτυρώδη γεύση, επομένως ταιριάζουν τέλεια με όλες τις τούρτες, τα γλυκά και τις σοκολάτες. Είναι ένα συστατικό της διάσημης τάρτας πεκάν (Pecan Pie), που παρασκευάζεται για την Ημέρα Ευχαριστιών. Το 90% των λιπαρών που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς πεκάν είναι υγιή, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι αναγκαία για την υγεία του δέρματος και τη σωστή λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος. Μειώνουν την LDL (γνωστό ως κακή χοληστερόλη), χάρη στην οποία προστατεύουν από την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης. Οι καρύδες πεκάν περιέχουν βιταμίνες: C, E, K και βιταμίνες του συμπλέγματος B, καθώς και τα μέταλλα μαγνήσιο, μαγγάνιο και χαλκό. Το μαγγάνιο υποστηρίζει το νευρικό σύστημα και επιταχύνει τη διέλευση της χοληστερόλης, ενώ ο χαλκός είναι απαραίτητος για τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που συμβάλλουν στην καλή κατάσταση του δέρματός μας.
Το παρθένο εξαιρετικό λάδι καρύδας είναι το λάδι υψηλότερης ποιότητας από την πρώτη πίεση, πιεσμένο κρύο και απρόβλεπτο. Παράγεται ως αποτέλεσμα της πίεσης της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη υφή και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C, απαιτείται ημι-υγρή υφή. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά μέσης αλυσίδας, τα οποία το σώμα μετατρέπει άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινελαϊκό). Αυτά τα συστατικά είναι αυτά που κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο.
Το έλαιο μπεργαμότου είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το δέρμα των πορτοκαλιών μπεργαμότου - μια διασταύρωση μεταξύ του πικρού πορτοκαλιού και του λεμονιού. Συνδέεται κυρίως με το τσάι Earl Grey, χρησιμοποιούμενο στην αρωματοθεραπεία, καθιστώντας τον αέρα όμορφο και ταυτόχρονα απολυμασμένο, αφήνοντας μια φρέσκια μυρωδιά εσπεριδοειδών στον χώρο. Το έλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση από τις νευρικές εντάσεις, το άγχος, τη φλεγμονή του δέρματος ή του λαιμού. Επιπλέον, έχει αντισηπτικές και αντιϊικές ιδιότητες. Είναι χρήσιμο στη φροντίδα του έρπητα, της φλεγμονής του δέρματος, του λειχήνα, της ακμής και της σμηγματόρροιας. Αναμειγμένο με φυτικό έλαιο, υποστηρίζει την επούλωση των πληγών και την αναγέννηση του δέρματος. Συνιστάται κυρίως για λιπαρό δέρμα με τάση προς ατέλειες και ρύπανση. Θα είναι επίσης ιδανικό για μασάζ και αρωματοθεραπεία.
Οι σπόροι ισπανικής φασκομηλιάς, γνωστοί ως σπόροι chia, περιλαμβάνονται στην λεγόμενη "Σούπερ Τροφή" και κρύβουν μια μοναδική σύνθεση θρεπτικών συστατικών, όπως: ίνες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και 6, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες B και μέταλλα. Αξίζει να τους συμπεριλάβετε στο μενού.
Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στους σπόρους έχουν σημαντική επίδραση στη σωστή λειτουργία των καρδιοαγγειακών και νευρικών συστημάτων. Είναι υπεύθυνα για την οικονομία των λιπιδίων, ρυθμίζοντας τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Έχουν θετική επίδραση στο όργανο της όρασης.
Η ισπανική φασκομηλιά χαρακτηρίζεται από αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 3:1. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, καθώς και βιταμίνες A, C και E, οι οποίες επηρεάζουν την κατάλληλη όραση, ενισχύουν την ανοσία και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχουν επίσης πολλά μέταλλα: ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο. Ο πλούτος βιταμινών και μετάλλων είναι μεγάλης σημασίας για την κατάσταση των μαλλιών και του δέρματος.
Ο μαύρος κύμινος (Nigella Sativa L.) ονομάζεται επίσης μαύρος κύμινος, μαύρο κύμινο, μαύρο σουσάμι ή μαύρος κύμινος. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται όλο το χρόνο με μπλε ή λευκά άνθη. Οι μικροί μαύροι σπόροι του κύμινου είναι πλούσιοι σε φυσικά συστατικά που βοηθούν στη φροντίδα του σώματος. Αυτοί δεν είναι μόνο μια υγιεινή, αλλά και μια νόστιμη προσθήκη σε πιάτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικά για πολλά πιάτα, για παράδειγμα ως πασπαλίσματα για σαλάτες και αρτοσκευάσματα, και το λάδι μαύρου κύμινου σε διάφορα πιάτα ή να καταναλωθούν απευθείας. Στους σπόρους του μαύρου κύμινου θα βρούμε ουσίες όπως: θυμοκινόνη - μια ένωση με ισχυρή αντι-αλλεργική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιακή και βακτηριοκτόνο δράση. Το φυτό είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιοτίνη - για υγιή δέρμα και μαλλιά, καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και πλήθος ανόργανων αλάτων - ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και άλλα.
Η σόδα ψησίματος - διττανθρακικό νάτριο - έχει βρει ευρεία χρήση στην ιατρική, την κουζίνα, τα καλλυντικά και άλλα. Έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Νομίζω ότι είναι πιο γνωστή ως πρόσθετο σε όλες τις μορφές ψησίματος. Είναι επίσης συστατικό πολλών καλλυντικών και καθαριστικών προϊόντων. Προστίθεται σε σαμπουάν μαλλιών, σε κραγιόν, σε οδοντόκρεμες. Στα καλλυντικά, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. & Nbsp; <strong> Η χρήση της σόδας είναι ιδανική όταν πρόκειται για εξουδετέρωση οσμών και καθαρισμό. Ο παράγοντας μπορεί να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες, να εξαλείψει δυσάρεστες οσμές και να βοηθήσει στον καθαρισμό του φούρνου ή του φούρνου μικροκυμάτων. Η σόδα έχει ελαφρώς διαβρωτικές ιδιότητες, που την καθιστούν ικανή να απομακρύνει τη βρωμιά από διάφορες επιφάνειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση αλάτων από το βραστήρα, τις κατσαρόλες ή την καφετιέρα. Λειτουργεί εξαιρετικά ως σκόνη για τον καθαρισμό επιφανειών στην κουζίνα και το μπάνιο. Για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό δοχείο με σόδα μέσα σε αυτό.
Ο λευκός παπαρούνας είναι λιγότερο γνωστός από τους μπλε σπόρους παπαρούνας, αν και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε διάφορους τύπους ψησίματος και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά και λεπτή γεύση. Περιέχει πολύτιμες θρεπτικές αξίες. Είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Είναι πολύ δημοφιλής στις ανατολικές κουζίνες. & Nbsp; Ο λευκός παπαρούνας περιέχει μέταλλα όπως χαλκό, ασβέστιο και φώσφορο καθώς και σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. : Οι σπόροι λευκού παπαρούνας θα είναι εξαιρετικοί ως ποικιλία πιάτων για την παραμονή των Χριστουγέννων, όπως η κουτία, οι μακαβίτσες ή διάφοροι τύποι ζυμαρικών. Θα διαφοροποιήσει επίσης τέλεια τη γεύση κέικ, γλυκών και σπιτικού ψωμιού. Μετά από αποξηρασία, μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε σαλάτες, σάντουιτς, μούσλι, χυλό ή κοκτέιλ. Είναι ένα απαραίτητο συστατικό των κρουασάν του Αγίου Μαρτίνου. Σημειώσεις: Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Ο ξυλιτόλη είναι ένα ολοένα και πιο δημοφιλές γλυκαντικό που προσφέρει γλυκές γεύσεις χωρίς να αυξάνει την θερμιδική του περιεκτικότητα. Συνιστάται για διαβητικούς και άτομα με δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Το πλεονέκτημά του είναι ότι αυξάνει τη γλυκόζη στο αίμα πολύ αργά. Ο μεταβολισμός του γίνεται σχεδόν χωρίς ινσουλίνη. Παράγεται από την φινλανδική φλοιό σημύδας. Ο ξυλιτόλη σε 1G μας παρέχει 2.4 kcal, για σύγκριση - 1 g ζάχαρης έχει 4 kcal. Ο γλυκαιμικός δείκτης του ξυλιτόλης είναι μόλις 8, ενώ η ζάχαρη φτάνει μέχρι 70. Όχι μόνο βοηθά στη μείωση των θερμίδων στη διατροφή, αλλά επηρεάζει επίσης θετικά τα δόντια, καθώς αναστέλλει την επίδραση των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα και ενισχύει το σμάλτο. Παράγεται ολοένα και περισσότερο από το καλαμπόκι. Φυσικά, υπάρχει επίσης σε ορισμένα φρούτα και μανιτάρια. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ζάχαρη, αν και συνήθως αποκαλείται έτσι, αλλά όπως πολλά γλυκαντικά είναι αλκοόλη ζάχαρης. Και διατηρείται. & Nbsp; <strong> σημειώσεις </strong> σε ξηρό μέρος, σε πολύ κλειστά δοχεία.
Τα υπέροχα και πολύ υγιεινά νιφάκια βρώμης θα πρέπει να βρίσκονται στην κουζίνα όλων. Είναι πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους παρέχει στο σώμα μεγάλες ποσότητες καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βελτιώνουν τις διαδικασίες πέψης και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, καθώς και βήτα-γλυκάνης, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στη διαχείριση των λιπιδίων και των υδατανθράκων. Η βιταμίνη B1 και το παντοθενικό οξύ καταπολεμούν την αυξανόμενη κόπωση και ευερεθιστότητα, τόσο κατά τη διάρκεια σωματικής όσο και πνευματικής προσπάθειας. Η βρώμη περιέχει επίσης αντικαταθλιπτικές και αποτοξινωτικές ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση (οι αναφερόμενες βιταμίνες B, καθώς και το σελήνιο και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα). Η τακτική κατανάλωση νιφάκων βρώμης μειώνει την ποσότητα χοληστερόλης που απορροφάται στο αίμα.
Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, και ειδικότερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες, καθώς και η παχυσαρκία. Η πρελίνη είναι μια εξαιρετική πηγή - που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους - και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να την μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από βλάβες. Οι πρελίνες είναι καλή πηγή διαλυτών ινών, οι οποίες θρέφουν τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι σεξουαλικές σχέσεις είναι αποξηραμένες με ένα νόστιμο, υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικό κέικ, και ταιριάζουν υπέροχα για πρωινά όπως το χυλό ή το μούσλι.
Κρέμα καρύδας χωρίς προσθήκη ζάχαρης 330g anka héritier Vivio - Με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών μας, και λαμβάνοντας υπόψη τους νεότερους θαυμαστές των γλυκών κρεμών, η Vivio σε συνεργασία με την δημοφιλή influencer fitness Anka Dziedzic, ανέπτυξε μια εξαιρετική συνταγή κρέμας βασισμένης στην καρύδα. Η κρέμα είναι όχι μόνο νόστιμη, αλλά δεν περιέχει καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη. Τα συστατικά που περιέχονται στην κρέμα είναι της υψηλότερης ποιότητας, και η εισαγωγή τους σε μια βιώσιμη διατροφή και έναν ενεργό τρόπο ζωής συμβάλλει στην καθημερινή μας ευημερία. Το βούτυρο καριτέ και το γάλα. Η λευκή ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από το μαλτόλη, το οποίο έχει όχι μόνο χαμηλότερη θερμιδική αξία, αλλά και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Αυτή είναι η κρέμα καρύδας που διακρίνεται από τις άλλες κρέμες σάντουιτς, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικά θρεπτικής της σύνθεσης, αλλά κυρίως λόγω της υψηλής ποιότητας.
Η ερυθριτόλη είναι ένα ολοένα και πιο γνωστό και χρησιμοποιούμενο γλυκαντικό. Προέρχεται από μια ομάδα αλκοολών ζάχαρης - πολυόλες, έχει μηδενική θερμιδική περιεκτικότητα και γλυκαιμικό δείκτη. Συνιστάται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με διαβήτη ή σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Έχει την εμφάνιση της συνηθισμένης λευκής ζάχαρης - κρυσταλλική, άοσμη, παρόμοια στη γεύση. Στη φύση, απαντάται σε γύρη λουλουδιών, φρούτα (αχλάδια, πεπόνια, σταφύλια), μανιτάρια, θαλασσινά, ζυμωμένα ποτά όπως το κρασί, καθώς και σε θαλάσσιες άλγες. Η ερυθριτόλη, που διατίθεται στα καταστήματα, αποκτάται συνήθως μέσω ζύμωσης γλυκόζης από διάφορα είδη ζυμών ή συντίθεται από απορρίμματα γλυκερίνης ζυμών. Είναι απολύτως ασφαλής για χρήση στην κουζίνα και όχι μόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε την ερυθριτόλη ως μια εντελώς ασφαλή τροφική προσθήκη. Μπορείτε να τη βρείτε στις ετικέτες με την ένδειξη E968. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά γλυκαντικά - δεν μεταβολίζεται από το ανθρώπινο σώμα, ο άνθρωπος την απελευθερώνει σε αμετάβλητη μορφή μαζί με τα ούρα.
Οι φιστίκια, που ονομάζονται επίσης φιστίκια ή φιστίκια, διακρίνονται από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, τα φιστίκια δεν είναι ξηροί καρποί αλλά σπόροι οσπρίων, γεγονός που εξηγεί την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτοί οι ξηροί καρποί προέρχονται από τη Νότια Αμερική, πιθανότατα από τη Βραζιλία. Οι φιστίκια είναι αρκετά θερμιδοφόροι - 100g περιέχουν σχεδόν 600 θερμίδες. Είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζουν την πίεση. Τα φιστίκια περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Ε, οι οποίες είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα φολικό οξύ και νιασίνη. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι ένας θησαυρός διαιτητικών ινών και αργινίνης - ενός αμινοξέος πολύ σημαντικού κυρίως για τους αθλητές, καθώς αυξάνει την αιμάτωση των μυών και τη δύναμή τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> φιστίκια Αραχίδη ψημένα χωρίς αλάτι % περιλαμβανομένων των σακχάρων 6.41g - 7% πρωτεΐνη 28.92g - 58% ίνες 10.87g αλάτι 0.
Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι το πιο καθαρό και υγιεινό αλάτι στη Γη. Προέρχεται από ένα μόνο μέρος - την ανατολική ομάδα του Χιμάλαϊ στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400 έως 600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι του Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικρο-στοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι του Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για την καρύκευση των πιάτων. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλάτι για 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στη ιατρική, τα καλλυντικά και την κουζίνα χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, ενώ πιο συχνά στις κουζίνες συναντάμε τους λευκούς και τους μαύρους. Οι σπόροι σουσαμιού προσφέρουν στα πιάτα μια συγκεκριμένη αρωματική γεύση και ξηρούς καρπούς. Είναι το κύριο συστατικό του Ταχίνι - πάστα σουσαμιού που προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο χούμους και το χαλβά. Οι σεζαμόλη, σεζαμαμινόλη και το σουσάμι, φυσικοί αντιοξειδωτικοί παράγοντες που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στο να χαλάσει. Οι σπόροι σουσαμιού είναι θησαυρός ασβεστίου που ενισχύει τα οστά. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν βιταμίνες A, από την ομάδα B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και μεταλλικά στοιχεία: ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και σίδηρο. Τα μέταλλα στους σπόρους τους καθιστούν εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Οι μούρες γκότζι ονομάζονται μερικές φορές "κόκκινοι διαμάντες" και περιλαμβάνονται στην κατηγορία "Σούπερ Τροφές". Ο καρπός γκότζι καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ προς τιμήν τους. Οι μούρες γκότζι είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμμετέχει επίσης στη διαδικασία απόκτησης σιδήρου. Οι καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνες B, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος. Εκτός από τις βιταμίνες, οι μούρες είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως: το κάλιο, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, ο σίδηρος και το σελήνιο. Οι μούρες παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι γκότζι περιέχουν επίσης ένα πολυσακχαρίτη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι υπεύθυνες για την καλή βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου.
Ο βιολογικός σιρόπι αγαύης είναι ένα φυσικό προϊόν από τη βιολογική γεωργία. Η αγαύη καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Έχει σαρκώδη και παχιά φύλλα, τοποθετημένα σε ροζέτα, καλυμμένα με αιχμηρές ακίδες. Η αγαύη πρέπει να είναι μια εναλλακτική λύση για τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Η γεύση της είναι πιο λεπτή από αυτή του μελιού. Το σιρόπι αγαύης είναι σχεδόν 1,5 φορές πιο γλυκό από τη συνηθισμένη ζάχαρη. Η γεύση του σιροπιού αγαύης σκούρας είναι πιο έντονη, με μια νότα καραμέλας σε σύγκριση με το πιο λεπτό και ουδέτερο σιρόπι φωτεινής αγαύης. Το φυτό αγαύης είναι ένα φυσικό γλυκαντικό φυτικής προέλευσης σε ημι-υγρή μορφή. Οι χορτοφάγοι το χρησιμοποιούν εθελοντικά ως υποκατάστατο του μελιού. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το μέλι και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> βιολογικό σιρόπι αγαύης (αγαύη σαλεμάννα) & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία: 1253kJ/296kcal - 15%RWS*Λίπος: 0g - 0% περιλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων: 0g -
Ο ερυθριτόλη είναι ένα γλυκαντικό που γίνεται ολοένα και πιο γνωστό και χρησιμοποιούμενο. Προέρχεται από μια ομάδα αλκοολών ζάχαρης: τους πολυόλους, έχει μηδενική θερμιδική περιεκτικότητα και γλυκαιμικό δείκτη. Συνιστάται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με διαβήτη ή με δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Φαίνεται σαν μια κανονική λευκή ζάχαρη: κρυσταλλική, άοσμη, παρόμοια στη γεύση. Στη φύση, απαντάται στη γύρη των λουλουδιών, σε φρούτα (αχλάδια, πεπόνια, σταφύλια), μανιτάρια, θαλασσινά, ζυμωμένα ποτά όπως το κρασί, και σε θαλάσσιες άλγες. Η ερυθριτόλη, που διατίθεται στα καταστήματα, αποκτάται συχνότερα μέσω ζύμωσης γλυκόζης από διάφορα είδη ζυμών ή συντίθεται από τη γλυκερίνη υπολειμμάτων. Είναι απολύτως ασφαλής για χρήση στην κουζίνα και όχι μόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε την ερυθριτόλη ως μια προσθήκη τροφίμων απολύτως ασφαλή. Μπορείτε να τη βρείτε στις ετικέτες υπό την ένδειξη E968.
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στην ιατρική, τα καλλυντικά και τη μαγειρική χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, με τους λευκούς και τους μαύρους να είναι οι πιο συνηθισμένοι στις κουζίνες. Οι σπόροι σουσαμιού προσφέρουν στα πιάτα ένα συγκεκριμένο άρωμα και μια γεύση ξηρού καρπού. Είναι το κύριο συστατικό του Ταχίνι - πάστα σουσαμιού που προστίθεται, μεταξύ άλλων, σε χούμους και χαλβά. Οι σεζαμόλη, σεζαμινόλη και σουσαμίνη, φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στο ξίνισμα. Οι σπόροι σουσαμιού είναι ένας θησαυρός ενίσχυσης του ασβεστίου. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες A, της ομάδας B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και ανόργανα στοιχεία: Ψευδάργυρο, Φώσφορο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Χαλκό, Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο και Σίδηρο.
Το ταχίνι είναι μια πάστα από καβουρδισμένο σουσάμι που είναι πολύ δημοφιλής στη Μέση Ανατολή. Κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή της πάστας ρεβιθιών που ονομάζεται χούμους, μπαμπά γκανούς (ένα πιάτο από μελιτζάνα), χαλβά, σάλτσα ταχινιού, ντιπ, και χρησιμοποιείται ως προσθήκη σε κέικ και επιδόρπια. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν βιταμίνες: A, B1, B2, B3, B6 και B9 και E, καθώς και μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, καλίου, νατρίου, ασβεστίου και σιδήρου. Περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, υγιή ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν δύο μοναδικές ουσίες: τη σεζαμίνη και τη σεσαμολίνη. Και οι δύο ανήκουν σε λιγνάνες, οι οποίες έχουν ιδιότητες που μειώνουν τη χοληστερόλη. Η σεζαμίνη είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το ήπαρ.
Τα καρύδια κατατάσσονται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ξηρών καρπών όσον αφορά τον αριθμό των ΕFA, δηλαδή των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Προφανώς, 3 καρύδια καλύπτουν ήδη την ημερήσια ανάγκη για ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περιέχουν επίσης L-αργινίνη, μια ουσία που επηρεάζει την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων. Τα ιταλικά καρύδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, είναι πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, φυτικών ινών και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να είναι χρήσιμη στην πρόληψη της ανάπτυξης καρδιοπαθειών. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τα φυτικά στερόλες που περιέχονται στα καρύδια έχουν ευεργετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα - μειώνουν την LDL (κακή χοληστερόλη), έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνουν την ιξώδη του αίματος και την τάση σχηματισμού θρόιστων. Σε 100 γρ. Ενέργεια Μέσος όρος 2681KJ/692kcal - 34%RWS*Λίπος 60.3g - 86%Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 6.56g - 33%Υδατάνθρακες 18g - 7%Συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 2.2g - 2%Φυτικές ίνες 6.5gΠρωτεΐνη 16g - 32%Αλάτι 0.
Ο θειικός μαγνήσιος, επίσης γνωστός ως αλάτι του Έψομ, αγγλικό ή πικρό αλάτι, είναι μια ανόργανη χημική ένωση με υψηλή περιεκτικότητα σε δύο στοιχεία: το μαγνήσιο και το θείο. Το αλάτι του Έψομ πήρε το όνομά του από την αγγλική πόλη Έψομ, όπου τον 17ο αιώνα άρχισε να παράγεται με την εξάτμιση του μεταλλικού νερού από τοπικές πηγές. Το Έψομ διαλύεται πολύ καλά στο νερό και έχει πικρή γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική, τη φαρμακολογία, τη κτηνιατρική και την κοσμετολογία. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος. Ένα επαρκές επίπεδο μαγνησίου μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και αγγειακής νόσου. Η ράβδος εξασφαλίζει αντισηπτικά και αντιμυκητιασικά αποτελέσματα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και μειώνει τη φλεγμονή. Βοηθά στην απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων.
Η πάστα αμυγδάλου, γνωστή και ως βούτυρο αμυγδάλου, έχει παρασκευαστεί με 100% ψημένα αμύγδαλα, χωρίς κανένα περιττό πρόσθετο. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά δεν αυξάνουν την απειλή του «κακού» χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τη συνολική χοληστερόλη. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, μια ουσία που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, καθαρίζει έτσι τις φλέβες και προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Πιστεύεται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω του ασβεστίου, του μαγνησίου, του μαγγανίου, του χαλκού, της βιταμίνης Κ, των πρωτεϊνών και του ψευδαργύρου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> αμύγδαλα & nbsp; <strong> διατροφικές αξίες ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 2612kj / 630kcal - 31% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 52G - 74%, συμπεριλαμβανομένων των οξέων.
Οι καρύδες κασιού οφείλουν το όνομά τους σε μια συγκεκριμένη μορφή που θυμίζει το νεφρό. Σε αντίθεση με άλλες καρύδες, χαρακτηρίζονται από μια γλυκύτητα και μια καθαρή απαλότητα. Η πάστα καρυδιών κασιού, λόγω της απλής σύνθεσής της, είναι σε θέση να παρέχει μια σειρά από πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα για το ανθρώπινο σώμα. Οι υγιείς ακόρεστες λιπαρές ουσίες αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Επιπλέον, οι καρύδες κασιού μας παρέχουν μια δόση απαραίτητων βιταμινών: A, D, E και K, καθώς και μετάλλων όπως: ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σίδηρο. Οι καρύδες κασιού δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, βιταμινών και μετάλλων, αλλά και πρωτεϊνών. Επομένως, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο συμπλήρωμα στη διατροφή των ατόμων που αποφεύγουν καθημερινά το κρέας και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για σάλτσες και ντρέσινγκ σαλάτας και για την ξηρή ασιατική κουζίνα.
Ο αμάρανθος, επίσης γνωστός ως Jarłat, είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά που άρχισε να καλλιεργεί ο άνθρωπος. Οι ιδιότητές του για την υγεία εκτιμήθηκαν από τους Αζτέκους, τους Λακόβ και τους Μάγια. Σήμερα ανήκει στην κατηγορία τροφίμων που ονομάζονται "Super Foods". Ο αμάρανθος, όπως η κινόα, είναι το Pseudozybuż. Περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πηγή φυτικών ινών και μιας καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης που περιέχει ένα σύνολο εξωγενών αμινοξέων. Ο σπόρος περιέχει ακόρεστα οξέα, χάρη στα οποία μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και άλλων καρδιοαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι βιταμίνες της ομάδας B, οι βιταμίνες A, C και E, μέταλλα: ο προαναφερθείς σίδηρος, ασβέστιο και μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο. Ο αμάρανθος περιέχει σκουαλένιο - ουσίες με μεγάλη δύναμη. Το σκουαλένιο είναι μια οργανική ένωση, ένα φυσικό συστατικό των λιπιδίων στο σώμα. Προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες και διευκολύνει την απομάκρυνση τοξινών που παράγονται ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής ανθρώπινης δραστηριότητας.
Οι βιολογικές χουρμάδες από οικολογικές καλλιέργειες είναι μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή. Προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες και είναι προϊόντα της υψηλότερης ποιότητας. Είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, οι ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το οποίο βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες Dakpets παρέχουν κάλιο, ηλεκτρολύτη απαραίτητο για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστό αποτέλεσμα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Οι τρεις αυτοί παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς.
Το BIO λάδι καρύδας είναι το υψηλότερης ποιότητας λάδι από την πρώτη πίεση, ψυχρής πίεσης και μη καθαρισμένο. Προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες. Παράγεται ως αποτέλεσμα της πίεσης της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη σύσταση και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C αποκτά ημι-υγρή σύσταση. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού είναι κορεσμένα λιπαρά οξέα (Λαουρικό οξύ, μιρεστίνη, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λίπη μεσαίας αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα απευθείας σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινολεϊκό). Αυτά τα συστατικά κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο. Το λαουρικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του λαδιού (50%), έχει αντιβακτηριακές, αντιϊικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Οι προσαρμογόνοι παράγοντες είναι μη τοξικά φυτά, που χαρακτηρίζονται από μια συγκεκριμένη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και το πνεύμα. Η συνολική ιδιότητα όλων των προσαρμογόνων παράγοντων στοχεύει στην εξάλειψη των επιπτώσεων του άγχους και στην προσαρμογή του σώματος σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα μανιτάρι που εμφανίζεται στο βόρειο ημισφαίριο στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία, γνωστό επίσης στην Πολωνία ως: Podkorowy Slottore. Αν και οπτικά δεν φαίνεται πολύ ελκυστικό στο πλαίσιο της κατανάλωσης, το μανιτάρι Chaga κερδίζει δημοτικότητα στον δυτικό κόσμο λόγω των πιθανών οφελών του για την υγεία. Η παγίδα περιέχει τεράστιες ποσότητες χρωστικής μελανίνης. Μετά την έκθεση του μανιταριού στον ήλιο, η εξωτερική πλευρά του μανιταριού μετατρέπεται σε βαθύ μαύρο, ενώ το εσωτερικό παραμένει ανοιχτό πορτοκαλί. Στην Πολωνία, το Chaga είναι υπό μερική προστασία ειδών.
Η πάστα από φιστίκια, επίσης γνωστή ως βούτυρο φιστικιού στην "απαλή" εκδοχή της, παρασκευάζεται από 100% φιστίκια, επίσης γνωστά ως γη, χωρίς κανένα άλλο περιττό πρόσθετο. Η χρήση φιστικιών, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, ξεχωρίζει με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχουν επίσης πολύ βιταμίνη B3, φυτικές ίνες και μέταλλα, ειδικά κάλιο. Είναι πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η ροζ κόκκινη φλούδα τους περιέχει πολυφαινόλες, τοκοφερόλες και φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
<strong>Σύνθεση:</strong> ψημένα φιστίκια
<strong>Διατροφική αξία ανά 100 γρ</strong>
Ενεργειακή αξία 2527kJ/609kcal - 30% RWS*
Λίπος 49g - 70%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 9.3g - 46%
Υδατάνθρακες 16g - 6%
εκ των οποίων σάκχαρα 4g - 4%
Πρωτεΐνη 26g - 52%
Αλάτι 0.018g < 1%
*RWS - αναφορά αναφοράς - αναφορά αξίας τροφίμων
<strong>Εφαρμογή</strong> για άλειμμα σε σάντουιτς, τοστ, τηγανίτες και βάφλες.