Οι γύρες των μελισσών είναι η βασική τροφή των μελισσών που παράγεται μέσα στην κυψέλη. Δημιουργείται από ένα μείγμα γύρης λουλουδιών που συλλέγεται από εργάτριες μέλισσες με σάλιο και μέλι. Έτσι, οι σβώλοι γύρης που σχηματίζονται μεταφέρονται από τις μέλισσες στην κυψέλη, όπου στη συνέχεια συσκευάζονται σε ροδέλες, όπου ζυμώνουν παρουσία βακτηρίων γαλακτικού οξέος, δημιουργώντας γύρη. Οι μελισσοκόμοι επιλέγουν γύρη απευθείας από την κυψέλη. Φυσικά, δεν μπορούν να πάρουν πάρα πολύ, γιατί οι μέλισσες την χρησιμοποιούν ως τροφή. Στον Μελισσοκομείο, αποκτώνται μικρές ποσότητες γύρης που είναι πιο ακριβές από τη γύρη, γεγονός που την καθιστά πιο πολύτιμη. Η γύρη είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Επίσης, υπερβαίνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα της γύρης λόγω της πλουσιότερης σύνθεσης, της πιο εύκολης διαδικασίας απορρόφησης και συντήρησης. Η γύρη περιέχει πολλές βιταμίνες (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, Pp, K, E, H, D), καθώς και μικρο και μακροστοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο, φώσφορο ή νάτριο.
Οι σαπωνοειδείς ξηροί καρποί περιέχουν μια κολλώδη ουσία που ονομάζεται σαπωνίνη. Αυτή είναι υπεύθυνη για όλες τις καθαριστικές, απολυμαντικές και πλυντικές λειτουργίες. Η σαπωνίνη που περιέχεται στους φλοιούς των ξηρών καρπών, σε επαφή με ζεστό νερό, δημιουργεί ένα φυσικό σαπούνι. Αφού διαλυθούν στο νερό, οι ξηροί καρποί χάνουν τη μυρωδιά τους και τα ρούχα μας είναι άοσμα, μαλακά και φιλικά προς την ευαίσθητη επιδερμίδα.
Οι ινδικοί ξηροί καρποί είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για την παραδοσιακή οικιακή χημεία. Είναι κατάλληλοι για τον καθαρισμό παραθύρων, πιάτων, δαπέδων, αυτοκινήτων, καθώς και για τον καθαρισμό κοσμημάτων.
Ανάλογα με το αν χρησιμοποιούμε τους ξηρούς καρπούς ως καθαριστικό μέσο, υγρό μπάνιου, σαμπουάν ή εκχύλισμα πλυσίματος, ο τρόπος χρήσης διαφέρει.
Οι μούρες γκότζι μερικές φορές ονομάζονται "κόκκινοι διαμάντες" και περιλαμβάνονται στην κατηγορία των "σούπερ τροφών". Ο καρπός γκότζι καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ προς τιμήν του. Το γκότζι Τζάγκι είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C συμμετέχει επίσης στη διαδικασία απόκτησης σιδήρου. Οι καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνες B, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος. Εκτός από τις βιταμίνες, οι μούρες είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως: κάλιο, ψευδάργυρος, ασβέστιο, σίδηρος και σελήνιο. Οι μούρες παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το γκότζι περιέχει επίσης ένα σύμπλεγμα πολυσακχαριτών με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι υπεύθυνο για τη σωστή εντερική χλωρίδα.
Το λάδι καστορέλαιου, που μερικές φορές ονομάζεται λάδι χάντμπολ, προέρχεται από ένα φυτό που ονομάζεται κοινό καστορέλαιο (Ricinus communis). Χρησιμοποιείται στην Ινδία και την Αίγυπτο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αναπτύσσει και βελτιώνει την κατάσταση του προσώπου: ενυδατώνει, μαλακώνει και μειώνει τις ρυτίδες. Είναι κατάλληλο για την ενίσχυση των μαλλιών, των βλεφαρίδων και των φρυδιών. Είναι συστατικό πολλών καλλυντικών: κρεμών, σαπουνιών και άλλων προϊόντων περιποίησης σώματος, όπου χρησιμοποιείται ως ιατρικό και περιποιητικό συστατικό. Λειτουργεί καλά με πολύ ξηρό δέρμα, χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό του προσώπου. Ιδανικό ως μαλακτικό για τις άκρες των μαλλιών ή ως συστατικό μάσκας για τα μαλλιά. Τα μαλλιά γίνονται λαμπερά, μαλακά, πιο σκούρα και πιο πυκνά. Κλείνει τις λέπες των μαλλιών και μειώνει την ποσότητα της ψαλίδας, επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Με τακτική χρήση, μπορεί να μαλακώσει το σκληρό δέρμα στις φτέρνες, τα γόνατα ή τους αγκώνες. Θεραπεία.
Η αλεύρι κάστανου, από όλα τα αλεύρια χωρίς γλουτένη, έχει υφή πιο κοντά σε αυτή του αλεσμένου σιταριού. Λειτουργεί πολύ καλά σε οικιακούς φούρνους για κάθε είδους, γλυκά και αλμυρά. Η μυρωδιά του μοιάζει με αυτή των ξηρών καρπών, και η γεύση του αλευριού έχει μια ελαφριά γλυκιά νότα. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περιέχει πολύτιμες διαιτητικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος B.
<strong>Σύνθεση:</strong> βρώσιμα κάστανα
<strong>Διατροφικές αξίες ανά 100 γ:</strong>
Ενεργειακή αξία 1563kJ/371kcal - 19% RWS*
Λιπαρά 3.4g - 5%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0g - 0%
Υδατάνθρακες 70g - 27%
εκ των οποίων σάκχαρα 18g - 20%
Πρωτεΐνη 7g - 14%
Ίνες 16g
Αλάτι 0.03g < 1%
*RWS - Τιμή αναφοράς τροφίμων
<strong>Χρήση:</strong> Λόγω της παρόμοιας δομής του αλευριού κάστανου, μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία το αλεύρι σίτου. Θα λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, για: ψήσιμο ψωμιού, ψήσιμο κέικ, παρασκευή κεφτέδων, προετοιμασία τηγανίτας.
Η λευκή μουριά κερδίζει δημοτικότητα εδώ και κάποιο καιρό, ειδικά μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να προλάβουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα ή επιθυμούν να χάσουν βάρος. Για θεραπευτικούς σκοπούς, χρησιμοποιούνται οι καρποί, τα φύλλα και η ρίζα της λευκής μουριάς, με κάθε μέρος του φυτού να έχει ελαφρώς διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι κηλίδες της λευκής μουριάς μοιάζουν με το σχήμα του σμέουρου ή της μαύρης βατόμουρου. Έχουν ευχάριστη, γλυκιά γεύση με μια ξινή νότα. Οι καρποί έχουν αντιοξειδωτικές, αποτοξινωτικές, αντιβακτηριακές και αντιϊικές ιδιότητες. Ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν πηκτίνες, τανίνες και φλαβονοειδή. Χρησιμοποιούνται ως βοήθημα για την πεπτική έλκος. κορεσμένα λιπαρά οξέα 0g - 0% υδατάνθρακες 75g - 29% εκ των οποίων σάκχαρα 38g - 42% πρωτεΐνη 4.2g - 8% ίνες 5g αλάτι 0.18g - 3% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας <strong> χρήση </strong> τέλειο Σνακ στο σπίτι, σε ταξίδι, στο σχολείο ή στη δουλειά. Μια εξαιρετική προσθήκη σε μούσλι, κέικ, παγωτό και επιδόρπια. <strong> Σημειώσεις </strong> Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Η σκόνη MSM είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Στη φύση, μπορούμε να το βρούμε σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τσάι, φρέσκο γάλα αγελάδας καθώς και σε δημητριακά προϊόντα. Δυστυχώς, είναι πολύ ευαίσθητο και εύκολα "καταστρέφεται" από το μαγείρεμα ή την παστερίωση. Το MSM είναι μια συντομογραφία για το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, μια οργανική θειούχα ένωση. Το MSM είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπλήρωμα για το σώμα μας. Είναι μια άοσμη, λευκή σκόνη που διαλύεται πολύ καλά στο νερό. Ο θείο είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της καλής κατάστασης καθώς και της ελαστικότητας του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Υποστηρίζει την παραγωγή χόνδρου και συνδετικού ιστού και είναι απαραίτητο για υγιείς τένοντες και αρθρώσεις. Παρέχει διαπερατότητα στα τοιχώματα των κυττάρων για θρεπτικά συστατικά και την ικανότητα αποβολής τοξινών. Δόση - 2 ml) διαλύστε σε 100 ml νερού ή γάλακτος και καταναλώστε μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το γεύμα, καταναλώστε αμέσως μετά την προετοιμασία. Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δόση κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η γλυκιά αλεύρι λούπινου είναι ιδανική ως εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο αλεύρι, ως συστατικό στην παραγωγή ψωμιού, μπισκότων, ζυμαρικών ή τηγανίτων. Δείχνει ιδιότητες γαλακτωματοποίησης, δεσμεύει το νερό και αυξάνει τη φρεσκάδα των προϊόντων. Εκτός από άλλους τύπους αλευριού, αυξάνει τη θρεπτική αξία των προϊόντων στα οποία προστίθεται.
Επιπλέον οφέλη από την κατανάλωση αλευριού λούπινου:
• έχει θετική επίδραση στη ρύθμιση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης
• έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη Gl15 και βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα1
• είναι μία από τις καλύτερες πηγές αργινίνης - ενός αμινοξέος που έχει θετική επίδραση στην αποτελεσματικότητα των αιμοφόρων αγγείων
• είναι καλή πηγή φολικού οξέος
Το σουσάμι έχει βρει χρήση στην ιατρική, την κοσμετολογία και τη μαγειρική χάρη στην πλούσια διατροφική του αξία. Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να είναι λευκοί, κόκκινοι, καφέ ή μαύροι, ενώ στις κουζίνες συναντάμε πιο συχνά τους λευκούς και τους μαύρους. Οι σπόροι σουσαμιού προσδίδουν στα πιάτα ένα συγκεκριμένο άρωμα και γεύση καρυδιού. Είναι το κύριο συστατικό της πάστας ταχίνι - σουσάμι που προστίθεται, μεταξύ άλλων, στο χούμους και στη χαλβά. Οι Σεζαμόλη, Σεζαμαμινόλη και το σουσάμι, τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στους σπόρους, καθιστούν το σουσάμι εξαιρετικά ανθεκτικό στην οξείδωση. Οι σπόροι σουσαμιού είναι ένας θησαυρός ενίσχυσης του ασβεστίου. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοστερολών, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες A, της ομάδας B (B1, B2, B3, B6 και B9), E και μεταλλικά στοιχεία: ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και σίδηρο.
Η χλωρέλλα είναι ένα γλυκό νερό φύκι πλούσιο σε πολλούς θρεπτικούς συστατικούς. Είναι πιο ακριβό από τη σπιρουλίνα λόγω της πιο χρονοβόρας και περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής του. Στη σύνθεσή της, μπορούμε να βρούμε, μεταξύ άλλων, βιταμίνες C, D, E και B. Είναι επίσης μια πολύτιμη πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και ιωδίου. Οφείλει το σκούρο πράσινο χρώμα της στην παρουσία χλωροφύλλης. Η χλωρέλλα, χάρη στην περιεκτικότητα της σε βιταμίνη B12 και σίδηρο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των χορτοφάγων, των vegans, των εγκύων γυναικών και των ενεργών αθλητών. Περιέχει περισσότερα από δύο φορές περισσότερα νουκλεϊκά οξέα και χλωροφύλλη από τη σπιρουλίνα, αλλά λιγότερες πρωτεΐνες και λίγο βήτα-καροτένιο. Η χλωρέλλα είναι η μοναδική πράσινη πηγή ενός θρεπτικού συστατικού που ονομάζεται χλωρέλλα Growth (CGF). Χάρη στο CGF, βελτιώνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στα παιδιά, διατηρεί την υγεία σε προχωρημένη ηλικία, θεραπεύει τις πληγές και προκαλεί αύξηση όπου έχει συγκρατηθεί.
Το έλαιο ευκαλύπτου έχει γίνει δημοφιλές πρόσφατα. Παράγεται από το ψηλό και πράσινο δέντρο ευκάλυπτου. Αυτή η φυλή έχει ταξινομηθεί επιστημονικά ως <em> Eucalyptus globulus </em> και είναι πιο συχνά γνωστή ως <strong> ευκάλυπτος της περιφέρειας, </strong> επίσης ονομάζεται <strong> ευκάλυπτος σχετικός είναι μια άχρωμη ουσία με χαρακτηριστική γεύση και άρωμα. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Διεγείρει και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ο ευκάλυπτος έχει τα χαρακτηριστικά του αιθέριου ελαίου, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνταν στο μασάζ. Λίγα ήταν γνωστά σχεδόν μέχρι τον 20ό αιώνα.
Το έλαιο λεμονόχορτου προέρχεται από ένα δάχτυλο λεμονιού, γνωστό περισσότερο ως λεμονόχορτο. Το φυσικό έλαιο λεμονόχορτου έχει διεγερτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών. Έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως αποτελεσματικός παράγοντας κατά των κουνουπιών, καθώς και των τσιμπουριών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από τσίμπημα κουνουπιού (εφαρμόζοντας στην επιδερμίδα) για να ανακουφίσει την φαγούρα. Η δραματική χρήση του ελαίου λεμονόχορτου περιλαμβάνει τη θεραπεία του πυρετού, των εμμηνορροϊκών προβλημάτων, των γαστρεντερικών παθήσεων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούνται από παράσιτα (έχει αποτοξινωτική δράση). Λεμονόχορτο. Δέρμα, έλκη, πληγές, δερματοπάθειες, έκζεμα. Έχει διεγερτική και καθαριστική δράση. Η επιδερμίδα έχει αντι-ακνεϊκή, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Συνιστάται σε διευρυμένες, μολυσμένες και βρώμικες περιοχές και ως έλαιο που προστίθεται στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας, ανακουφίζει τους ρευματικούς πόνους.
Η αλάτι πέτρας από το ορυχείο αλατιού "Kłodawa" είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως τόσο στη μαγειρική όσο και στη φυσική ιατρική. Η Kłodawska είναι μια αλάτι πέτρας που εξάγεται εδώ και πολλά χρόνια από το ορυχείο αλατιού Kłodawa. Εξάγεται χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή μέθοδο εξόρυξης. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατή η διατήρηση όλων των θρεπτικών της αξιών. Η Kłodawska μετά την εξόρυξη δεν υπόκειται σε πλύση, γεγονός που της επιτρέπει να διατηρεί περισσότερα μικροστοιχεία. Η σύνθεσή της περιλαμβάνει πολλά στοιχεία απαραίτητα για την υγεία, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, κάλιο και ασβέστιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως μπαχαρικό, αλλά και στη θεραπεία του πονόλαιμου, της ρινίτιδας, της ιγμορίτιδας ή των δερματικών βλαβών, για παράδειγμα, στην ψωρίαση.
Τα φρούτα των κράνμπερι είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών (C, B, E, K), μετάλλων (νάτριο, κάλιο, φώσφορος, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος), ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτίνης. Η κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές της κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, γι' αυτό, για οφέλη για την υγεία, μπορείτε να καταναλώσετε τις παρασκευές της, οι οποίες δεν είναι τόσο όξινες όσο τα φρέσκα φρούτα κράνμπερι. Η κράνμπερι λειτουργεί πολύ καλά στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί στο θάνατο των βακτηρίων που βρίσκονται στην κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στην κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, χάρη στην οποία εκκρίνονται στα ούρα. Τα οξέα που περιέχονται στην κράνμπερι είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και θεραπεία των νεφρικών λίθων. Η αποξηραμένη κράνμπερι προλαμβάνει επίσης την ασθένεια των ούλων και τον σχηματισμό πλάκας.
Οι αμύγδαλα είναι σπόροι αμυγδαλιάς που αναπτύσσονται σε περίπου 30 διαφορετικές ποικιλίες. 8 από τα 10 αμύγδαλα προέρχονται από καλλιέργειες στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές για την καλλιέργεια αμυγδάλων. Οι αμύγδαλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις κερασιές, τα ροδάκινα και τα μάνγκο. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, επομένως έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά δεν αυξάνουν την απειλή της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, πιστεύεται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης. Οι αμύγδαλα είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, μια ουσία που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, καθαρίζει τις φλέβες και προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Πιστεύεται ότι οι αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω της σύνθεσης ασβεστίου, μαγνησίου και μαγγανίου.
Η οργανική ίνα κακάου είναι μια παρασκευή που προέρχεται από το καβουρδισμένο φλοιό κακάου BIO/ΟΡΓΑΝΙΚΟ, μέσω καθαρισμού, αποστείρωσης και μικροποίησης.
Περιγραφή της παρασκευής: η οργανική ίνα κακάου είναι μια χαλαρή σκόνη με ομοιόμορφη, εύκολα διασπώμενη σύσταση (επιτρέπονται μικρές σβώλοι). Χρώμα καφέ. Γεύση και άρωμα χαρακτηριστικά του κακάου, χωρίς ξένες γεύσεις και οσμές.
Εφαρμογή: η οργανική ίνα κακάου μπορεί να αντικαταστήσει από 50% έως 100% σκόνη κακάου σε αρτοσκευάσματα και προϊόντα σοκολάτας.
Η μάκα είναι ένα ριζικό λαχανικό, των οποίων οι ιδιότητες και η δράση έχουν χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους του Περού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η παραδοσιακή ιατρική του Περού συνιστά τη χρήση των ριζών μάκα κυρίως για ενίσχυση. Οι σκιές μάκα είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Περιέχει σχεδόν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της αργινίνης. Η ρίζα μάκα αποτελείται κατά περίπου 70% από υδατάνθρακες και 20% από διαιτητικές ίνες. Η σκόνη της ρίζας περιέχει περίπου 4% λίπος, εκ των οποίων το 70% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, η ρίζα μάκα περιέχει ένα σύνολο βιταμινών όπως A, B1, B2, B6, C και E, καθώς και μέταλλα - ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, κάλιο και νάτριο. Οι κάτοικοι του Περού παρασκευάζουν την αποξηραμένη ρίζα με γάλα ή νερό για να επιτύχουν αρωματική πολτό. Επιπλέον, παράγουν αλεύρι από την αποξηραμένη ρίζα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούν για την προετοιμασία καθημερινών πιάτων και ψησίματος. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Βιολογική σκόνη μάκα (Lepidium meyenii Walp.
Οι μπανάνες, που παρασκευάζονται από μπανάνες και περιέχουν πολύ κάλιο, είναι ένα εξαιρετικό σνακ στο σπίτι, σε ταξίδι, στο σχολείο ή στη δουλειά. Αντικαθιστούν τέλεια τα γλυκά, είναι νόστιμες και τραγανές. Όπως και οι ωμές μπανάνες, οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή βιταμινών όπως: A, B, D, E και K. Χάρη σε αυτή τη σύνθεση, οι μπανάνες έχουν θετική επίδραση στην πίεση του αίματος, καταπολεμούν τους κακούς σπασμούς και βελτιώνουν τη διάθεση και την ευημερία μας. Οι αποξηραμένες μπανάνες περιέχουν επίσης σεροτονίνη, μια ουσία που επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας και εξασφαλίζει ευημερία. Η σεροτονίνη επηρεάζει επίσης το νευρικό σύστημα, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και διευκολύνει τον ύπνο. Επομένως, αξίζει να προτείνουμε τις μπανάνες σε άτομα που υποφέρουν από αϋπνία και γενικά αντιμετωπίζουν το άγχος. <strong> Διατροφική αξία ανά 100 γ </strong> ενεργειακή αξία 2225kJ/533kcal - 26%RWS* λιπαρά 31G - 44% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 13G -
Η ασερόλα είναι μια πηγή βιταμίνης C, η οποία αυτή τη στιγμή λείπει. Είναι κυρίως υπεύθυνη αυτή η μονότονη και άβολη διατροφή, με πολύ λίγα λαχανικά και φρούτα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν αποθηκεύει βιταμίνη C και, επομένως, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματά της. Επομένως, η βιταμίνη C πρέπει να παρέχεται συνεχώς, ειδικά κατά τις περιόδους της μεγαλύτερης ζήτησής της, δηλαδή το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη. Η ασερόλα περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες L-ασκορβικού οξέος, δηλαδή γης. Κατά μέσο όρο, η ασερόλα περιέχει περίπου 1500 mg βιταμίνης C (έως 4000 mg) ανά 100 g φρέσκου βάρους, δηλαδή περίπου 30 φορές περισσότερη από το λεμόνι. Η φυσική βιταμίνη C, που προέρχεται από την ασερόλα, είναι πιο εύκολα απορροφήσιμη και απορροφάται καλύτερα από, για παράδειγμα, αυτή που είναι διαθέσιμη στα φαρμακεία με τη μορφή δισκίων. Στη Βραζιλία, ο χυμός ασερόλας είναι πολύ δημοφιλής, χρησιμοποιούμενος ως συμπλήρωμα για την ανεπάρκεια βιταμίνης C.
Προέρχονται από τα δημητριακά που έχουν αποσπαστεί, τα οποία στην πολωνική κουζίνα είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Για πολύ καιρό είχαν ξεχαστεί, και τώρα επιστρέφουν στη μόδα. Τα αποσπασμένα δημητριακά καταναλώνονται μετά από βράσιμο ή ωμά. Προστίθενται σε γάλα, γιαούρτι και φρούτα.
Το λάδι jojoba είναι μια ουσία που βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών. Βοηθά στη διατήρηση κατάλληλου επιπέδου υγρασίας, καθιστώντας το δέρμα λείο και ελαστικό, ενώ τα μαλλιά γυαλιστερά και δυνατά. Είναι ένα προϊόν που δεν φράσσει τους πόρους, γι' αυτό συνιστάται για κάθε τύπο δέρματος.
Το λάδι jojoba περιέχει σκελετίνη με βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητες, βιταμίνες A και E, λιπαρά οξέα, μυριστικό οξύ και φυτοστερόλες.
Η jojoba θρέφει, μαλακώνει, ενυδατώνει και λιπαίνει το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο δέρματος.
Το ξηρό δέρμα παράγει πολύ λίγο σμήγμα. Το λάδι jojoba αντικαθιστά τέτοιες ελλείψεις και προλαμβάνει την ξηρότητα του δέρματος. Θα το θρέψει και θα το ενυδατώσει. Διατηρεί το φυσικό όξινο pH του δέρματος.
Το λιπαρό δέρμα εκκρίνει υπερβολικά σμήγμα και είναι επιρρεπές σε σπυράκια. Το λάδι jojoba ρυθμίζει (αναστέλλει) την έκκριση σμήγματος. Επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, καταπραΰνει τις φλεγμονές. Σε περιπτώσεις πιτυρίδας, εκζέματος και ψωρίασης, έχει ενυδατική και καταπραϋντική δράση.
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων λιναριού είναι γνωστές εδώ και πολλούς αιώνες. Οι σπόροι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες B, βιταμίνη E και K, αλουμίνιο και χολίνη, μακρο- και μικροστοιχεία: φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο. Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, επηρεάζει τέλεια την υγεία του πεπτικού συστήματος, καταπραΰνοντας ασθένειες που σχετίζονται με έλκη στομάχου, υπεροξέωση, καούρες. Βελτιώνει την περισταλτική του εντέρου και βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το σώμα. Οι σπόροι λιναριού δείχνουν καταπραϋντική δράση και ενυδατική δράση στη βλεννογόνο. Ένα από τα πιο υγιεινά έλαια πιέζεται από τους σπόρους λιναριού. Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων 3,7 γρ - 18% υδατανθράκων 29,1 γρ - 11%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 1,5 γρ - 3% πρωτεΐνης 18,5 γρ.
Το βιολογικό σιρόπι αγαύης είναι ένα φυσικό προϊόν από οικολογικές καλλιέργειες. Η αγαύη καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Έχει σαρκώδη και παχιά φύλλα, διατεταγμένα σε ροζέτα, καλυμμένα με αιχμηρές ακίδες. Το ελαφρύ σιρόπι αγαύης θα πρέπει να είναι μια εναλλακτική λύση για τη λευκή ζάχαρη και το μέλι. Η γεύση του είναι πιο λεπτή από αυτή του μελιού. Το σιρόπι αγαύης είναι σχεδόν 1,5 φορές πιο γλυκό από τη συνηθισμένη ζάχαρη. Η γεύση του ελαφρού σιροπιού αγαύης είναι πιο λεπτή και πιο ουδέτερη από την ελαφρώς καραμελένια γεύση του σκούρου σιροπιού. Η αγαύη είναι ένα φυσικό γλυκαντικό φυτικής προέλευσης σε ημι-υγρή μορφή. Οι χορτοφάγοι το χρησιμοποιούν πρόθυμα ως υποκατάστατο του μελιού. Έχει χαμηλότερο IG από το μέλι και έχει ευρεία μαγειρική χρήση. 15% RWS* Λίπος: 0g - 0% Συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών οξέων: 0g - 0% Υδατάνθρακες: 71g - 27%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων: 69g - 77% Ίνες: 5.8g BIALKO: 0g - 0% Αλάτι: 0.05g - 1% * αναφορά διατροφικής αξίας & nbsp; <strong> Η χρήση του σιροπιού αγαύης </strong> χρησιμοποιείται πιο συχνά για την γλυκάνση κέικ και γλυκών, καθώς και ως γλυκαντικό για τσάι.
Το μαγνήσιο Forte είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε χαλαρή μορφή. Το μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας, συμβάλλει στη διατήρηση ενός κατάλληλου ενεργειακού μεταβολισμού και στη διατήρηση υγιών οστών. Συμβάλλει στη μείωση της αίσθησης κόπωσης και εξάντλησης. Ο τύπος μαγνησίου είναι μια πολύ καλά απορροφήσιμη οργανική μορφή μαγνησίου. Περιέχει ένα μόριο οξέος μήλου, στο οποίο είναι συνδεδεμένα δύο μόρια μαγνησίου. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου και υψηλής βιοδιαθεσιμότητας οξέος μήλου. 3000 mgw, συμπεριλαμβανομένων: Μαγνήσιο - 350 mg - 93% RWS ** Τιμή αναφοράς διατροφής & NBSP; <strong> εφαρμογή </strong> περίπου 3 g (3 κουταλιές των 1 g) του μείγματος συμπληρώματος με περίπου 100-150 ml κρύου νερού ή το αγαπημένο σας ρόφημα, ανακατέψτε καλά. Καταναλώστε αμέσως μετά την προετοιμασία. & Nbsp; <strong> σχόλια </strong> Αποθηκεύστε σε μέρος μη προσβάσιμο σε μικρά παιδιά.
Σακίδιο από βιολογικό βαμβάκι πλεκτό (μοιάζει με πιο παχύ πουλόβερ),
πλεχτό, φυσικό μπεζ χρώμα.
Κλείσιμο με τράβηγμα των γραμμών του υφάσματος.
Μπορεί να φορεθεί στην πλάτη, αλλά και από τις λαβές.
Ο σκοπός του προϊόντος είναι να συσκευάζει πράγματα για την παραλία,
ή για τα μαθήματα γιόγκα.
Το προϊόν απευθύνεται σε γυναίκες που εκτιμούν την οικολογία και
είναι σωματικά δραστήριες.
Υλικό: πλεκτό ύφασμα
Σύνθεση: πολυαμίδιο 20% ακρυλικό 80%.
Τύπος μοτίβου: πλέξη
Βάρος: 2kg
Διαστάσεις: 61 × 41 × 19 cm
Η αλεύρι σίτου τύπου 750 προέρχεται από αγροκτήματα των Βεσχάδων, τα οποία διαθέτουν οικολογικό πιστοποιητικό. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη αλευριού που προέρχεται από αλεσμένο σιτάρι. Το σιτάρι, χάρη στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (γλουτένη), προσφέρει ελαστικότητα στο ψήσιμο και μειώνει την θρυμματιστικότητα.
<strong>Σύνθεση:</strong> σιτάρι
<strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>
Ενεργειακή αξία 1450KJ/342kcal - 17% RWS*
λίπος 1.8g - 2.6%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0.7g - 3.5%
υδατάνθρακες 68g - 26%
εκ των οποίων σάκχαρα 0.5g - 0.6%
ίνες 2.9g
πρωτεΐνη 12g - 24%
αλάτι 0.01g - 0.2%
*αναφορά διατροφικής αξίας
<strong>Χρήση</strong>
Το αλεύρι σίτου τύπου 750 είναι ιδανικό για ψήσιμο ψωμιού και όλων των αλμυρών και γλυκών αρτοσκευασμάτων. Ιδανικό για τηγανίτες, βάφλες ή ως πυκνωτικό για σούπες και σάλτσες.
<strong>Σημειώσεις</strong>
Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος σε καλά κλεισμένη συσκευασία.
Το εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας είναι το λάδι της υψηλότερης ποιότητας από την πρώτη πίεση, ψυχρής πίεσης και απρόβλεπτο. Παράγεται από την πίεση της σάρκας του καρπού της καρύδας. Έχει μόνιμη υφή και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26 °C. Κάτω από 26 °C, έχει ημι-υγρή υφή. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού αποτελείται από κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά με μέτρια μήκος αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από το σώμα άμεσα σε ενέργεια και δεν συσσωρεύονται με τη μορφή λιπαρών ή καταθέσεων. Το υπόλοιπο 7% είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-9 ελαικό και ωμέγα-6 λινολεϊκό). Αυτά τα συστατικά είναι που καθιστούν το λάδι τόσο πολύτιμο.