Το έλαιο argan εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου argan (λατ. Argania), και πιο συγκεκριμένα από τους μικρούς σπόρους τους. Είναι πλούσια πηγή μικροθρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, περίπου 80%, κυρίως σε λινολεϊκό ωμέγα-6 και ελαιϊκό ωμέγα-9. Χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και προστατευτικές ιδιότητες, σφίγγει και ελαστικοποιεί το δέρμα. Η περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα υποστηρίζει την φυσική αναγέννηση της υδρολιπιδικής μεμβράνης της επιδερμίδας, μειώνει την λιπαρότητά της, έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση. Το ελαιϊκό οξύ επιπλέον υποστηρίζει την απορρόφηση των ενεργών συστατικών – τόσο αυτών που περιέχονται στο ίδιο το έλαιο, όσο και αυτών που περιλαμβάνονται στη σύνθεση καλλυντικών με προσθήκη ελαίου argan. Το έλαιο argan μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή να προστεθεί σε άλλα καλλυντικά. <strong>Συστατικά:</strong> έλαιο argan <strong>Χρήση</strong> Μασάζ σύσφιξης - τρίψτε απαλά 3-4 σταγόνες
Η αλεύρι σίτου τύπου 750 προέρχεται από οικολογικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις των Βεσπών, οι οποίες διαθέτουν οικολογική πιστοποίηση. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους αλευριού, που προκύπτει από αλεσμένο σιτάρι. Το αλεύρι σίτου, χάρη στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (γλουτένη), προσφέρει ελαστικότητα στα ψημένα προϊόντα και μειώνει την θρυμματιστικότητα τους.
<strong>Συστατικά:</strong> σιτάρι
<strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>
Ενεργειακή αξία 1450kJ/342kcal - 17% ΣΗΔ*
Λίπος 1,8g - 2,6%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,7g - 3,5%
Υδατάνθρακες 68g - 26%
εκ των οποίων σάκχαρα 0,5g - 0,6%
Ίνες 2,9g
Πρωτεΐνη 12g - 24%
Αλάτι 0,01g - 0,2%
*Αναφορά Διατροφικής Αξίας
<strong>Χρήση</strong>
Το αλεύρι σίτου τύπου 750 είναι ιδανικό για την παρασκευή ψωμιού καθώς και για όλα τα αλμυρά και γλυκά ψημένα προϊόντα. Ιδανικό για κρέπες, βάφλες ή ως πυκνωτικό για σούπες και σάλτσες.
<strong>Σημειώσεις</strong>
Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος σε ερμητικά κλεισμένη συσκευασία.
Το βιολογικό λάδι καρύδας είναι λάδι υψηλής ποιότητας, ψυχρής έκθλιψης και μη επεξεργασμένο. Προέρχεται από βιολογικές καλλιέργειες. Παράγεται από την έκθλιψη της σάρκας των καρπών της καρύδας. Έχει σταθερή υφή και λευκό χρώμα σε θερμοκρασία έως περίπου 26°C. Κάτω από 26°C αποκτά ημιρευστή υφή. Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα. Το 93% της σύνθεσης του λαδιού αποτελείται από κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό, μυριστικό, παλμιτικό, στεατικό, καπρυλικό, καπρικό). Σε αντίθεση με τα ζωικά λίπη, αυτά είναι κορεσμένα λιπαρά μέσης αλυσίδας, τα οποία μετατρέπονται από τον οργανισμό άμεσα σε ενέργεια και δεν αποθηκεύονται ως αποθέματα λίπους ή καταθέσεις. Το υπόλοιπο 7% αποτελείται από ακόρεστα λιπαρά οξέα (ολεϊκό Omega-9 και λινολεϊκό Omega-6). Αυτά τα συστατικά είναι που κάνουν το λάδι τόσο πολύτιμο. Το λαυρικό οξύ, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του λαδιού (50%), έχει αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντι-
Ο ελαιόλαδο αβοκάντο εξάγεται από τη σάρκα και όχι από τους σπόρους, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έλαια. Ο κύριος συστατικός του παράγοντας είναι τα λιπαρά οξέα, κυρίως τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και τα πολυακόρεστα - ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Το λάδι αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες. Βιταμίνες της ομάδας B, C, E, A και K, καθώς και ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο. Είναι εξαιρετικό για την περιποίηση του δέρματος: ενυδατώνει αποτελεσματικά, έχει αντιρυτιδική δράση, λειαίνει το δέρμα και συνιστάται για δέρμα με ακμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του προσώπου. Το λάδι αβοκάντο, χάρη στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, καθυστερεί τις διαδικασίες γήρανσης του δέρματος. Δρα επίσης ως οργανικό και αποτελεσματικό αντηλιακό φίλτρο, προστατεύοντας το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV. Λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων, είναι ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών. <strong>Συστατικά:</strong> λάδι αβοκάντο <strong>Χρήση</strong> Δέρμα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορός, μόνο του ως ενυδατικό λάδι.
Η οργανική προετοιμασία ίνας από φαγόπυρο είναι μια χύδην σκόνη με ομοιόμορφη, εύκολα διασπώμενη σύσταση (επιτρέπονται μικρές σβώλοι). Καφέ χρώμα. Γεύση και άρωμα χαρακτηριστικά του φαγόπυρου, χωρίς ξένες οσμές και αρώματα.
Εφαρμογή: Η οργανική προετοιμασία ίνας από φαγόπυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για πυκνωτικές ουσίες στην παραγωγή κέτσαπ, σάλτσες ντομάτας.
Ο οργανωτής από κόντρα πλακέ σημύδας είναι μια πρακτική λύση για όσους αναζητούν έναν αισθητικά ευχάριστο και λειτουργικό τρόπο οργάνωσης του χώρου. Εξοπλισμένος με πέντε συρτάρια, είναι ιδανικός για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως κοσμήματα, αξεσουάρ γραφείου, εργαλεία χειροτεχνίας ή άλλα μικροαντικείμενα. Κατασκευασμένος από ακατέργαστο κόντρα πλακέ σημύδας, έχει μια φυσική, μινιμαλιστική εμφάνιση, καθιστώντας τον μια ευέλικτη προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η ακατέργαστη επιφάνειά του επιτρέπει την ατομική προσωποποίηση - μπορεί να βαφτεί, να βερνικωθεί ή να διακοσμηθεί κατά την προτίμησή σας. Ο οργανωτής είναι στιβαρός αλλά ελαφρύς, καθιστώντας τον μια πρακτική και ανθεκτική επιλογή για τα επόμενα χρόνια.
Διαστάσεις: 466x150x205mm
Αναζητάτε μια κομψή και λειτουργική ράφια για να εκθέσετε προϊόντα δημητριακών; Έχουμε την τέλεια λύση για εσάς! Ένας εκθέτης από κόντρα πλακέ είναι μια εξαιρετική επιλογή για καταστήματα φυσικών προϊόντων, delicatessen, καθώς και φούρνους και καταστήματα τροφίμων.
Το κόντρα πλακέ, ένα φυσικό και οικολογικό υλικό, είναι ανθεκτικό και ταιριάζει τέλεια σε διάφορες διατάξεις. Ο εκθέτης έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη έκθεση των προϊόντων δημητριακών. Διαθέτει ευρύχωρα ράφια που μπορούν να φιλοξενήσουν διάφορους τύπους προϊόντων, όπως δημητριακά, ζυμαρικά, αλεύρια, δημητριακά πρωινού και άλλα. Η ράφια είναι διαθέσιμη σε βαμμένη ή εκτυπωμένη έκδοση. Το βαμμένο κόντρα πλακέ θα δώσει στον εσωτερικό χώρο έναν ζεστό και φυσικό χαρακτήρα, ενώ το εκτυπωμένο κόντρα πλακέ μπορεί να είναι ένα ελκυστικό διακοσμητικό στοιχείο. Μπορούμε να κατασκευάσουμε οποιοδήποτε μέγεθος κατόπιν παραγγελίας, προσαρμόζοντας το μέγεθος και την εμφάνιση στις ατομικές σας ανάγκες.
Διαστάσεις: 600x400x1800 mm
Υλικό: Βαμμένο, εκτυπωμένο και βαμμένο κόντρα πλακέ.
Προορισμός: Οικολογικά τρόφιμα.
Ο οργανωτής με συρτάρι είναι μια πρακτική και κομψή λύση αποθήκευσης εγγράφων για να διατηρείτε το γραφείο σας σε τάξη. Το συρτάρι A4 είναι ιδανικό για την αποθήκευση σημαντικών εγγράφων, σημειώσεων ή γραφικών προμηθειών, καθώς και καθημερινών αντικειμένων που είναι πάντα χρήσιμα να έχετε κοντά σας. Ο οργανωτής είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικά υλικά, που εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια χρήση του και την αισθητική του εμφάνιση ακόμη και με εντατική χρήση. Ο σύγχρονος σχεδιασμός του θα ενσωματωθεί τέλεια σε οποιοδήποτε γραφείο ή χώρο εργασίας στο σπίτι, προσθέτοντας λειτουργικότητα και στυλ. Είναι η τέλεια λύση για όσους εκτιμούν την τάξη και την αισθητική.
Διαστάσεις: 250x70x330mm
Ο οργανωτής από κόντρα πλακέ σημύδας είναι μια πρακτική λύση για όσους αναζητούν έναν αισθητικά ευχάριστο και λειτουργικό τρόπο οργάνωσης του χώρου. Εξοπλισμένος με τέσσερα συρτάρια, είναι ιδανικός για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως κοσμήματα, αξεσουάρ γραφείου, εργαλεία χειροτεχνίας ή άλλα μικροαντικείμενα. Κατασκευασμένος από ακατέργαστο κόντρα πλακέ σημύδας, έχει μια φυσική, μινιμαλιστική εμφάνιση, καθιστώντας τον μια ευέλικτη προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η ακατέργαστη επιφάνειά του επιτρέπει την ατομική προσωποποίηση - μπορεί να βαφτεί, να βερνικωθεί ή να διακοσμηθεί κατά βούληση. Ο οργανωτής είναι στιβαρός αλλά ελαφρύς, καθιστώντας τον μια πρακτική και ανθεκτική επιλογή για τα επόμενα χρόνια.
Διαστάσεις: 360x190x205mm
Οι πλιγούρι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα ζυμαρικά, τις πατάτες ή το ρύζι. Φυσικά, η πρωτεΐνη από το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη, και παρ' όλα αυτά έχει κολλώδεις ιδιότητες. Αυτό το καθιστά μια κοινή προσθήκη σε ψωμί χωρίς γλουτένη. Το φαγόπυρο παρασκευάζεται από ένα όπλο, το οποίο υποβάλλεται σε καβούρδισμα. Αυτό γίνεται κυρίως για να του δώσει ένα νέο, ενδιαφέρον άρωμα. Το ωμό φαγόπυρο μπορεί να αλεστεί σε μύλο και έτσι η προκύπτουσα αλεύρι χρησιμοποιείται για γλυκά χωρίς γλουτένη, τηγανίτες και κρέπες. Το καβουρδισμένο και το ωμό φαγόπυρο έχουν συγκρίσιμες ποσότητες θρεπτικών αξιών, με το καβουρδισμένο να έχει λίγο λιγότερο, κάτι που προκαλείται από τη διαδικασία καβουρδίσματος. Στην πλιγούρι θα βρούμε πολλή πρωτεΐνη, όπως πρωτεΐνες από όσπρια και φυτικές ίνες. Περιέχει εξωγενείς αμινοξέα: λυσίνη που βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου που ενισχύει την ανοσία και τρυπτοφάνη απαραίτητη για την παραγωγή σεροτονίνης. Το φαγόπυρο περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου και μαγνησίου, βιταμίνες ομάδας Β - B1, B2, B6, PP, βιταμίνη Ε και σίδηρο, ψευδάργυρο, σιλικόνη.
Οι σπόροι ισπανικού φασκόμηλου, γνωστοί ως σπόροι τσία, περιλαμβάνονται στην λεγόμενη "Σούπερ τροφή" και κρύβουν μια μοναδική σύνθεση θρεπτικών συστατικών, όπως: ίνες, πρωτεΐνες, ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες B και μέταλλα. Αξίζει να τους εισάγουμε στο μενού. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στους σπόρους έχουν σημαντική επίδραση στη σωστή λειτουργία του καρδιοαγγειακού και του νευρικού συστήματος. Είναι υπεύθυνα για την οικονομία των λιπιδίων, ρυθμίζοντας τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Έχουν θετική επίδραση στο όργανο της όρασης. Ο ισπανικός φασκόμηλος χαρακτηρίζεται από ευνοϊκή αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 3:1. 1. 1. 1. 1 ομάδα από την ομάδα B, βιταμίνες A, C και E, οι οποίες επηρεάζουν την σωστή όραση, ενισχύουν την ανοσία και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Περιέχουν επίσης πολλά μέταλλα: ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο. Ο πλούτος βιταμινών και μετάλλων είναι μεγάλης σημασίας για την κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> Σπόροι τσία (Salvia Hispanica l.
Ένα σετ από κουτιά πεύκου φτιαγμένα από στενές σανίδες
Βάση από HDF ή κόντρα πλακέ.
Συμπεριλαμβάνονται στο σετ:
26 x 15 x 12,5 εκ
31 x 20,5 x 14 εκ
36 x 25 x 16 εκ
41 x 30 x 18 εκ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:6200 – φυσικό
Η μπαχαρική Jarzynka είναι ένα καθολικό μπαχαρικό για πολλά πιάτα. Βασίζεται σε αποξηραμένα λαχανικά, βότανα και κουρκουμά. Τονίζει τέλεια τη γεύση των πιάτων και τους δίνει ένα ευχάριστο άρωμα λαχανικών. Η Jarzynka δεν περιέχει κανένα περιττό χημικό πρόσθετο, μαγιά ή ενισχυτικά γεύσης. & Nbsp; <strong> σύνθεση: </strong> αλάτι, ζάχαρη, παστινάκι, καρότα, καλαμπόκι, κρεμμύδι, πράσο, λίπος, μαϊντανός, κουρκουμάς, φυσική χελώνα & nbsp; <strong> χρήση </strong> προστίθεται σε σούπες, σάλτσες, στιφάδο, σαλάτες και άλλα πιάτα, δίνοντάς τους ένα ευχάριστο άρωμα λαχανικών και τονίζοντας τη γεύση των παρασκευασμένων πιάτων.
Το λάδι κάνναβης είναι ακατέργαστο λάδι. Χαρακτηρίζεται από μια πολύ αυθεντική γεύση, με μια ελαφριά νότα καρυδιού και μια πικάντικη επίγευση. Το λάδι είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα EFA και περιέχει μια ιδανική αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3, δηλαδή 3:1, χάρη στην οποία συμβάλλει στη ρύθμιση των λιπιδίων του σώματος και υποστηρίζει την απομάκρυνση τοξινών από το σώμα. Η βιταμίνη Ε που περιέχεται σε αυτό έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, η Κ - υπεύθυνη για την κατάλληλη πήξη του αίματος, επιταχύνει την επούλωση των πληγών και συμβάλλει στην καλή όραση, η D και η ομάδα B - απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας. Η σύνθεση περιλαμβάνει: ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Περιέχει επίσης χλωροφύλλη που βρίσκεται φυσικά στους σπόρους, η οποία έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση. Το λάδι κάνναβης βελτιώνει τον μεταβολισμό, υποστηρίζει τη λειτουργία της καρδιάς, συμμετέχει στη δομή του οστικού ιστού, έχει αναλγητική δράση, αντιβ...
Ο βρώμη από κριθάρι, όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι φτιαγμένη από κόκκους κριθαριού. Ανάλογα με την κοπή, την διαχωρίζουμε σε κριθάρι μαργαρίτα, δηλαδή ολόκληρους κόκκους χωρίς φλούδες, βρασμένο κριθάρι - και θρυμματισμένο κριθάρι μαργαρίτα, το οποίο είναι συνθλιμμένο και γυαλισμένο. Είναι πλούσια πηγή ινών - έχει την μεγαλύτερη ποικιλία κριθαριού μαργαρίτα. Το κριθάρι είναι πηγή βιταμινών B - B1, B2, B6, βιταμίνη E, K, PP, φολικό οξύ και πυρίτιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγγάνιο και χαλκό. Η βιταμίνη K υποστηρίζει το κυκλοφορικό σύστημα και την πήξη του αίματος και ενισχύει τη δομή των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Τα ανόργανα συστατικά και η βιταμίνη E και το φολικό οξύ υποστηρίζουν την καταπολέμηση της αναιμίας. Οι βιταμίνες της ομάδας B που περιέχονται βοηθούν στην απομάκρυνση των επιπτώσεων του άγχους, στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, και υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. & NBSP; <strong> Σύνθεση: </strong> Χυλός & nbsp; <strong> Διατροφική αξία ανά 100 γρ </strong>
Ο Σλόπις είναι μια παλιά ποικιλία σίτου, που εκτιμάται λόγω των υγειονομικών του αξιών. Έχει ξεχαστεί εδώ και πολύ καιρό και τώρα ανακαλύπτεται ξανά. Η καλλιέργεια του ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα. Ήταν γεύμα των μονομάχων και των συμμετεχόντων στους αγώνες. Έδινε δύναμη, φυσική κατάσταση και, σύμφωνα με ορισμένους, ακόμη και νοημοσύνη. Η γραφή του σιταριού θεωρείται πολύ υγιεινή. Ενισχύει την ανοσία, απομακρύνει τις τοξίνες και υποστηρίζει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά στην φλεγμονή και τις αλλεργίες. Έχει θερμαντική δράση και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, κέικ, μπισκότων, σπιτικών ζυμαρικών, κεφτεδάκια ή κέικ από κρέπες.
Οι σταφίδες, ή σταφύλια που έχουν λιαστεί στον ήλιο, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές, και η ποικιλία Thompson είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες αυτών των αποξηραμένων φρούτων. Οι σταφίδες περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου και φωσφόρου, που έχουν θετική επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα. , ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο Οι σταφίδες περιέχουν πολύτιμες διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχουν επίσης: σίδηρο, χαλκό και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Ως ένα από τα λίγα αποξηραμένα φρούτα, περιέχουν επίσης ιώδιο και βόριο. Το ιώδιο: ένα στοιχείο που επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ενώ το βόριο βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι σταφίδες είναι πηγή πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από τη βλάβη των ελευθέρων ριζών.
Το αλάτι Χιμάλαϊ είναι το καθαρότερο και πιο υγιεινό αλάτι στη Γη. Προέρχεται μόνο από ένα μέρος - τη ζώνη των Ανατολικών Ιμαλαΐων στο Πακιστάν. Έχει χρώμα από λευκό έως ανοιχτό ροζ και σκούρο κόκκινο. Δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ωκεανών, και οι αποθέσεις του βρίσκονται σε βάθος 400-600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Το αλάτι Χιμάλαϊ είναι πιο καθαρό και υγιεινό από το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Περιέχει ένα σύνολο μακρο- και μικροστοιχείων. Το Himajalska Vivio είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μικρό και κοκκώδες. Το αλάτι Χιμάλαϊ χρησιμοποιείται πιο συχνά από το κοκκώδες στην κουζίνα, για την καρύκευση πιάτων. Το κοκκώδες αλάτι έχει την ίδια χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης και στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περίπου 10 γρ. αλατιού ανά 1 λίτρο νερού στο μπάνιο. Μετά από ένα μπάνιο με αλάτι, συνιστάται μισή ώρα ξεκούρασης. Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι καταναλώνουμε πάρα πολύ αλάτι. Είναι παρόν σε τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας: σε κονσέρβες, λουκάνικα, σαλάμια, μαρινάδες, σούπες σε σκόνη και ρ
Οι φακές, όπως όλα τα όσπρια, διαθέτουν μοναδικές ιδιότητες προώθησης της υγείας. Αποτελούν μια καλά απορροφήσιμη πηγή πρωτεϊνών. Η πρωτεΐνη φακής, αμέσως μετά την πρωτεΐνη σόγιας, είναι η πιο απορροφήσιμη φυτική πρωτεΐνη (85%). Υπάρχουν πολλοί τύποι φακών, όπως κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, καφέ, μαύρες, αλλά οι διατροφικές αξίες των επιμέρους ειδών είναι συγκρίσιμες. Οι κόκκινες φακές είναι πηγή βιταμινών B, βιταμίνης K, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγγανίου και χαλκού. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο προάγει την πρόληψη της υπέρτασης, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπαθειών και μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Είναι επίσης πλούσιες σε φολικό οξύ, το οποίο συνιστάται για γυναίκες που σχεδιάζουν να αποκτήσουν απογόνους και για εγκύους. Χάρη στην περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, υποστηρίζει την καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας, αποτρέπει τους μυϊκούς σπασμούς.
Ο γαϊδουράγκαθο σε διάφορες μορφές: σκόνη, λάδι γαϊδουράγκαθου, σκόνη ή σε μορφή ολόκληρων σπόρων, είναι γνωστό για τις ιδιότητές του να υποστηρίζει τη λειτουργία του ήπατος. Το γαϊδουράγκαθο έχει μοναδική σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει φλαβονοειδή, οργανικά οξέα, βιταμίνες C και K, πρωτεΐνες, μεγάλη ποσότητα λινολεϊκού οξέος, ανόργανα άλατα και σιλιμαρίνη. Το γαϊδουράγκαθο είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, έχει καθαριστική και αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την αναγέννηση και την παραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων. Χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις κίρρωσης του ήπατος και λιπώδους ήπατος, προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αυξάνει την έκκριση πεπτικών υγρών και βελτιώνει την πέψη. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες οφείλονται στη σιλιμαρίνη, η οποία σταθεροποιεί τις κυτταρικές μεμβράνες των ηπατοκυττάρων, προστατεύει το ήπαρ από τοξικά συστατικά και διεγείρει τη λειτουργία του.
Οι φακές, όπως όλα τα όσπρια, έχουν μοναδικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Είναι πηγή καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη των φακών, αμέσως μετά την πρωτεΐνη σόγιας, είναι η πιο απορροφήσιμη πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (85 τοις εκατό). Οι πράσινες φακές περιέχουν πολλή ίνα. Η ίνα όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει την καρδιά και το πεπτικό σύστημα, αλλά συμβάλλει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, απομακρύνει τοξίνες από το σώμα, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και επίσης από τον διαβήτη τύπου 2. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, που είναι ευεργετικός για άτομα που δεν τρώνε κρέας. Ένα φλιτζάνι πράσινες φακές περιέχει το 100 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης σιδήρου. Αυτό το μέταλλο παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και της μυοσφαιρίνης στους μύες, που είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Περιέχει επίσης πολύτιμο μαγγάνιο και φολικό οξύ. Υδατάνθρακες 52.65g - 20%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 2.03g - 2%, ίνα 10.7g, Βιταμίνη Α 24.63g - 49%, αλάτι 0.
Ο πράσινος καφές είναι άβολα φασόλια, από τα οποία προκύπτει επίσης ο παραδοσιακός καφές καβουρδισμένος. Έχει ένα λεπτό ανοιχτό πράσινο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συλλογή δεν υποβάλλεται στη διαδικασία καπνίσματος. Στη σύνθεσή του, εκτός από την καφεΐνη που διεγείρει, βρίσκουμε επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποδίδεται στις ιδιότητες επιτάχυνσης της καύσης λίπους. Ο πράσινος καφές είναι επίσης πλούσια πηγή πολύτιμων πολυφαινολών, σαλικυλικού οξέος, καθώς και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει φολικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, B12, καθώς και ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. <strong> Ενεργειακή αξία 1588kJ/381kcal - 19%RWS* λίπος 13G - 19% συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.8g - 4% υδατάνθρακες 40g - 15% συμπεριλαμβανομένων σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 11g - 22% ίνα 30g - 0g - 0% *RWS - Αξία αναφοράς τροφίμων <strong> χρήση </strong> του πράσινου καφέ, θυμηθείτε για τη σωστή θερμοκρασία του νερού (η βέλτιστη θερμοκρασία είναι περίπου...
Τα φρούτα του κράνμπερι είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών (C, B, E, K), μετάλλων (νάτριο, κάλιο, φώσφορος, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος), φυτικών ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτινών. Το κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές του κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, επομένως, για τα οφέλη στην υγεία, μπορείτε να καταναλώσετε τις παρασκευές του, οι οποίες δεν είναι τόσο ξινές όσο το φρέσκο φρούτο του κράνμπερι. Η κράνμπερι λειτουργεί πολύ καλά στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί σε βακτηριοκτόνα που βρίσκονται στην κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στο κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, χάρη στην οποία εκκρίνονται στα ούρα. Τα οξέα που περιέχονται στο κράνμπερι είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και τη θεραπεία των νεφρικών λίθων. Το αποξηραμένο κράνμπερι προλαμβάνει επίσης την ασθένεια των ούλων και τον σχηματισμό πλάκας. Η κράνμπερι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Η αλεύρι από κεχρί παρασκευάζεται από αλεσμένα σπόρους κεχρί - ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά με πολλαπλά υγιεινά οφέλη. Το κεχρί είναι ένα χωρίς γλουτένη δημητριακό που αποκαθιστά την φυσική οξύτητα του σώματος, το καθαρίζει, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τους μύκητες. Το αλεύρι είναι εύπεπτο, δεν προκαλεί αλλεργίες, έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι φθηνότερο από άλλα προϊόντα της κατηγορίας "Super Foods". Είναι πηγή διαιτητικών ινών, μαγνησίου, ακόρεστων λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου, σιδήρου και βιταμινών B. Το αλεύρι από κεχρί είναι επίσης πλούσια πηγή ινών, που είναι πλέον ευρέως γνωστή ως προϊόν που υποστηρίζει την απώλεια βάρους, καθώς ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα και επηρεάζει θετικά τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Όλα αυτά μεταφράζονται σε αίσθηση κορεσμού και λιγότερες επιθυμίες. - 5%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 0,7 γρ - 4% υδατάνθρακες 72,8 γρ - 28%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0 γρ - 0% πρωτεΐνη 12,1 γρ - 24% ίνες
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα της καρύδας, η οποία πρώτα ξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρά κομμάτια. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες: C, E, K και η ομάδα B, μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (κομμάτια, τσιπ καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα ζωικής προέλευσης θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, αλλά αυτά που προέρχονται από την καρύδα είναι κατασκευασμένα από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να συσσωρεύονται στο σώμα με τη μορφή λίπους. Λειτουργικό κατάλληλο πεπτικό σύστημα. Θα βρείτε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεϊνών και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν την ισορροπία της οξύτητας του σώματος. <strong> Σύνθεση: </strong> νιφάδες καρύδας <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία 26