Οι πρωτεΐνες ρυζιού είναι μια πηγή φυτικών πρωτεϊνών που προέρχονται από καστανό ρύζι. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους ακολουθούν vegan ή χορτοφαγικές δίαιτες και για εκείνους που έχουν τροφικές αλλεργίες, καθώς είναι απαλλαγμένες από κοινά αλλεργιογόνα όπως η γλουτένη, η σόγια και τα γαλακτοκομικά.
Ο Σόργος (Sorghum vulgare Pers) ή αλλιώς σαγγίνα είναι ένα ετήσιο χόρτο που ανήκει στην οικογένεια των γρασιδιών. Ο αποφλοιωμένος σόργος καλλιεργείται στην Ιταλία από μια βιολογική αλυσίδα παραγωγής. Η εμφάνισή του είναι παρόμοια με αυτή του καλαμποκιού και το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος από ένα έως τρία μέτρα. Προερχόμενος από την Αφρική, ο σόργος είναι σήμερα διαδεδομένος σε όλο τον κόσμο: από την Ασία στην Ευρώπη, από την Αμερική στην Αυστραλία. Ο σόργος είναι μια είδος που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες και ιδιαίτερα εχθρικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο σόργος κατατάσσεται ως το πέμπτο σιτηρό σε σειρά σημασίας μετά το καλαμπόκι, το ρύζι, το σιτάρι και το κριθάρι. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο τον προτείνει στη σειρά βιολογικών σιτηρών. Ο βιολογικός σόργος είναι μια τροφή φυσικά χωρίς γλουτένη, ελαφριά και εύκολα εύπεπτη, ιδανική για τη σύγχρονη διατροφή. Εύκολα εύπεπτος και υποθερμιδικός, κατά την κατανάλωση αφήνει μια αίσθηση κορεσμού και ελαφρότητας.
Αυτό το βιολογικό κρασί, AGRIVERDE Passerina Terre di Chieti IGP Dharma, παράγεται από σταφύλια Passerina που καλλιεργούνται με βιώσιμο τρόπο. Η φιάλη των 75 cl περιέχει ένα νέκταρ με μοναδική γεύση και νότες τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Απολαύστε την ποιότητα και την αυθεντική γεύση αυτού του ιταλικού κρασιού από τη γη μας.
Φούτερ με φερμουάρ και κουκούλα, 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι, προσαρμόσιμο με κείμενο ή λογότυπο εκτυπωμένο ή κεντημένο, διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα έτοιμα σε απόθεμα. Επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε, στείλτε μας το λογότυπό σας και ζητήστε μια δωρεάν προσφορά. Από 30 κομμάτια.
Ποσότητα: 30 τεμ.
Μεγέθη: XS S M L XL XXL XXXL
Τιμές: κατόπιν προσφοράς
Το Ακάι είναι ένα μούρο που προέρχεται από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου, ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Βραζιλία. Επιστημονικά ονομάζεται Euterpe oleracea και έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα παγκοσμίως χάρη στις εξαιρετικές διατροφικές του ιδιότητες και τα οφέλη για την υγεία.
Gli spinaci sono noti per essere ricchi di nutrienti e offrire diversi benefici per la salute. Ecco alcune delle caratteristiche che li rendono un superfood:
Elevato contenuto di vitamine e minerali, in particolare ferro, vitamina K e vitamina A.
Ricchi di antiossidanti, come la luteina e la zeaxantina, benefici per la salute degli occhi.
Buona fonte di fibre, che favoriscono la digestione
Basso contenuto calorico ma alto valore nutritivo
Imballaggio:cartone 20 Kg
Οι σπόροι chia είναι μικροί σκούροι σπόροι που προέρχονται από ένα φυτό που ονομάζεται Salvia Hispanica και είναι γνωστοί για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε μέταλλα, βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Οι σπόροι chia είναι γνωστοί και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Αμερική, όπου ακόμη και σήμερα αποτελούν βασικό τρόφιμο στη διατροφή των πληθυσμών αυτών των περιοχών. Οι σπόροι chia είναι ένα πολύ χρησιμοποιούμενο συστατικό στη φυσική κουζίνα λόγω της ευελιξίας τους, των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών και των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Αυτοί οι μικροί σκούροι σπόροι ανήκουν στην κατηγορία των ελαιούχων σπόρων και παρουσιάζουν μια σειρά από ιδιότητες που τους καθιστούν πραγματικό superfood. Είναι επίσης χρήσιμοι σε υποθερμιδικές δίαιτες, καθώς η κατανάλωσή τους προάγει την αίσθηση κορεσμού, μειώνει την απορρόφηση των λιπαρών και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Η βιολογική αποφλοιωμένη βρώμη είναι μια τροφή που δεν είναι πολύ γνωστή και χρησιμοποιούμενη στην Ιταλία, ενώ στις αγγλόφωνες χώρες είναι ένα από τα κύρια συστατικά του πρωινού. Η βιολογική αποφλοιωμένη βρώμη πωλείται σε κόκκους για την παρασκευή νόστιμων vegan ή χορτοφαγικών συνταγών. Η βρώμη χρησιμοποιείται συχνά ωμή σε νιφάδες για να κάνει το πρωινό με γάλα ή γιαούρτι πιο νόστιμο, ενώ η ποικιλία σε κόκκους είναι εξαιρετική για την παρασκευή σούπας ή ζωμού. Αυτό το δημητριακό είναι επίσης συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών που είναι χρήσιμες για την ευημερία του οργανισμού, όπως ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B και διάφορα μέταλλα (σίδηρος, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορος, μαγνήσιο, χαλκός). Η βιολογική αποφλοιωμένη βρώμη, πριν μαγειρευτεί, πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρεθούν τυχόν ακαθαρσίες και στη συνέχεια πρέπει να μουλιάσει τουλάχιστον για 12 ώρες. Μετά μπορεί να βράσει ή να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για σαλάτες και συνοδευτικά, αλλά κυρίως για την παρασκευή μπισκότων, ψωμιού, αλμυρών και γλυκών κέικ.
Η συσκευασία οικονομίας 5 κιλών περιέχει βιολογικά αποξηραμένα κόκκινα φασόλια από επιλεγμένες καλλιέργειες. Τα κόκκινα φασόλια είναι μικρού μεγέθους και έχουν κόκκινο χρώμα. Ιδανικά για την παρασκευή νόστιμων πιάτων, τα κόκκινα φασόλια επιτρέπονται σε υποθερμιδικές δίαιτες και παίζουν σημαντικό ρόλο σε χορτοφαγικές και vegan διατροφές. Τα βιολογικά αποξηραμένα φασόλια καλλιεργούνται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και πρόσθετων ουσιών, ώστε να μην αλλοιώνεται η λεπτή γεύση τους και οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες. Ως ξηρός σπόρος, η διαδικασία μαγειρέματος θα είναι πιο χρονοβόρα: μουλιάστε τα για λίγες ώρες, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τις ακαθαρσίες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακά. Τα κόκκινα φασόλια μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους: κρύα σε συνοδευτικά και σαλάτες με προσθήκη αλατιού και λίγο ελαιόλαδο. Η γλυκιά αλλά έντονη γεύση τους τα καθιστά το ιδανικό συστατικό για σούπες και κρέμες από όσπρια.
Η ασερόλα, γνωστή επίσης ως κεράσι των Μπαρμπάντος ή κεράσι των Δυτικών Ινδιών, είναι ο καρπός ενός τροπικού θάμνου που ανήκει στην οικογένεια των Malpighiaceae. Το επιστημονικό της όνομα είναι Malpighia glabra. Προερχόμενη από τις τροπικές περιοχές της Αμερικής, ιδιαίτερα από τον Αμαζόνιο, τη Βραζιλία και τις Δυτικές Ινδίες, η ασερόλα είναι διάσημη για την εξαιρετική περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C και για τα πολλά οφέλη της για την υγεία.
Il cacao è un alimento derivato dai semi della pianta del cacao, scientificamente conosciuta come Theobroma cacao. Questa pianta è originaria delle regioni tropicali dell'America Centrale e Meridionale e viene coltivata principalmente in Africa occidentale, Asia e America Latina. I semi di cacao, comunemente chiamati fave di cacao, sono il principale ingrediente per la produzione del cioccolato e di vari altri prodotti a base di cacao.
Η βιολογική σκόνη μπανάνας είναι ένα προϊόν που προκύπτει από την αποξήρανση και άλεση ώριμων βιολογικών μπανανών. Η σκόνη μπανάνας είναι πλούσια σε βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη B6, το κάλιο και το μαγνήσιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την ηλεκτρολυτική ισορροπία στο σώμα. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες προάγουν την πέψη και βοηθούν στη διατήρηση ενός αισθήματος κορεσμού.
Ο μύρτιλλο είναι ο καρπός διαφόρων ειδών μικρών θάμνων του γένους Vaccinium, που ανήκουν στην οικογένεια των Ericaceae. Τα μύρτιλλα είναι γνωστά για το σκούρο μπλε ή μοβ χρώμα τους, τη γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση τους και τις εξαιρετικές διατροφικές και ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία.
Il guaranà è una pianta originaria della regione amazzonica, in particolare del Brasile. È conosciuta per i suoi semi, che contengono una quantità significativa di caffeina, spesso superiore a quella dei chicchi di caffè. Il guaranà è comunemente utilizzata come stimolante naturale per migliorare l'energia e la concentrazione. La guaranà è comunemente utilizzata come stimolante naturale per migliorare l'energia e la concentrazione.
Η χλόη σίτου, γνωστή επίσης ως "wheatgrass," είναι το νεαρό φυτό σίτου (Triticum aestivum). Είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, βιταμίνες A, C και E, μέταλλα όπως σίδηρος και ασβέστιο, και απαραίτητα αμινοξέα. Η χλόη σίτου είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, αποτοξινωτικές της ιδιότητες και τις πιθανές επιδράσεις της στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η αλφάλφα, γνωστή και ως μεδικάγκο, είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Είναι γνωστή για την πλούσια περιεκτικότητά της σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, ο χαλκός, το μάνγαν και τα φολικά.
Οι πρωτεΐνες από κάνναβη είναι μια πηγή φυτικών πρωτεϊνών που προέρχονται από τους σπόρους κάνναβης. Είναι γνωστές για το πλήρες διατροφικό τους προφίλ, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτές οι πρωτεΐνες χρησιμοποιούνται συχνά σε smoothies, πρωτεϊνές μπάρες και άλλα τρόφιμα για να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών.
Οι σπόροι chia θεωρούνται υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Πλούσιοι σε λιπαρά οξέα, ωμέγα-3, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πηγή αντιοξειδωτικών. Περιέχουν μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.
Η χλόη κριθαριού, γνωστή και ως "barley grass", είναι το νεαρό φυτό του κριθαριού (Hordeum vulgare). Είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, βιταμίνες (όπως η βιταμίνη A, C και K), μέταλλα (όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο) και απαραίτητα αμινοξέα. Η χλόη κριθαριού εκτιμάται για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, τις πιθανές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και την ικανότητά της να υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι σπόροι κολοκύθας διαθέτουν διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες: περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ πρόδρομο της σεροτονίνης, που προάγει τη διάθεση και τον ύπνο; είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, απαραίτητα λιπαρά οξέα ωμέγα 3; έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών από την κινεζική παράδοση, γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και τον μοναδικό του κύκλο ζωής. Διατίθεται σε μορφή σκόνης.
Η matcha είναι ένα είδος ιαπωνικού πράσινου τσαγιού που καλλιεργείται και επεξεργάζεται με ιδιαίτερο τρόπο. Η matcha είναι γνωστή για τη χαρακτηριστική της γεύση, ελαφρώς γλυκιά και umami, και για τα οφέλη της για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικά και της ικανότητάς της να αυξάνει τη συγκέντρωση και την ηρεμία, χάρη στην παρουσία της L-θεανίνης και της καφεΐνης.
Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι μια πηγή φυτικής πρωτεΐνης που προέρχεται από τους σπόρους κάνναβης. Είναι γνωστοί για το πλήρες διατροφικό τους προφίλ, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αυτές οι πρωτεΐνες χρησιμοποιούνται συχνά σε ροφήματα, μπάρες πρωτεΐνης και άλλα τρόφιμα για να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης.
Η πρωτεΐνη κολοκύθας είναι μια πηγή φυτικών πρωτεϊνών που προέρχεται από τους σπόρους κολοκύθας. Αυτή η πρωτεΐνη είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το ψευδάργυρο και το σίδηρο, και περιέχει ίνες.
Οι πρωτεΐνες από μπιζέλια είναι μια δημοφιλής πηγή φυτικών πρωτεϊνών, που προέρχονται από τα κίτρινα μπιζέλια. Εκτιμώνται για το διατροφικό τους προφίλ, το οποίο περιλαμβάνει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα αμινοξέα, όπως η λυσίνη, και καλή ποσότητα σιδήρου. Οι πρωτεΐνες από μπιζέλια είναι εύκολα εύπεπτες και είναι μια επιλογή χωρίς κοινά αλλεργιογόνα όπως η γλουτένη, η λακτόζη και η σόγια, καθιστώντας τις ιδανικές για όσους έχουν τροφικές ευαισθησίες. Αυτές οι πρωτεΐνες χρησιμοποιούνται συχνά σε συμπληρώματα διατροφής, πρωτεϊνικές μπάρες και smoothies για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Εκτός από τη χρήση τους στον αθλητισμό και τη διατροφή, οι πρωτεΐνες από μπιζέλια χρησιμοποιούνται επίσης σε vegan και χορτοφαγικά τρόφιμα για να εμπλουτίσουν την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Η μάκα είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις Άνδεις του Περού, επιστημονικά γνωστό ως Lepidium meyenii. Καλλιεργείται ευρέως για τις βρώσιμες ρίζες της, οι οποίες χρησιμοποιούνται τόσο ως τροφή όσο και ως συμπλήρωμα. Η μάκα προωθείται συχνά για τα υποτιθέμενα οφέλη της για την υγεία, που περιλαμβάνουν την αύξηση της ενέργειας. Η μάκα είναι διαθέσιμη σε διάφορες ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων, κίτρινων και μαύρων.
Η αλεύρι από Κόκκινες Φακές BIO είναι ένα πιστοποιημένο βιολογικό αλεύρι οσπρίων. Σε αντίθεση με το κοινό αλεύρι σίτου και άλλα είδη αλευριού όπως το αλεύρι σίκαλης, δεν περιέχει γλουτένη. Επιπλέον, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σε σύγκριση με τα αλεύρια δημητριακών. Έχει το πλεονέκτημα να εμπλουτίζει τις κοινές ζύμες που βασίζονται σε αλεύρια δημητριακών με χρήσιμες θρεπτικές ουσίες όπως οι φυτικές πρωτεΐνες, ο σίδηρος και τα μέταλλα που χαρακτηρίζουν αυτό το όσπριο. Το αλεύρι από φακές φέρνει μαζί του τις ευεργετικές ιδιότητες που είναι χαρακτηριστικές αυτών των οσπρίων. Το αλεύρι από Κόκκινες Φακές μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αλμυρά προϊόντα όσο και για γλυκά, κυρίως στην Ανατολή. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την παρασκευή φυτικών κεφτέδων και φαλάφελ, γκογκέρτι και ταλιατέλες. Στην Ινδία χρησιμοποιείται πολύ και παρασκευάζονται γκογκέρτι που ονομάζονται mangodi. Ή σε συνδυασμό με άλλα βραστά υλικά όπως ρεβίθια, κουκιά ή πατάτες.
Η Χλωρέλλα είναι ένας τύπος μονοκύτταρων πράσινων φυκιών που ανήκει στη διαίρεση Chlorophyta. Είναι ευρέως αναγνωρισμένη για το εξαιρετικό διατροφικό της προφίλ και τα οφέλη για την υγεία. Εγγενής σε γλυκό νερό, η χλωρέλλα έχει αποκτήσει δημοτικότητα λόγω των αποτοξινωτικών, θρεπτικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της.
Il kelp è un tipo di alga marina bruna appartenente all'ordine Laminariales. È una delle alghe più grandi e più nutrienti del mondo, crescendo nelle acque costiere fredde e poco profonde di tutto il mondo. Il kelp è noto per la sua rapida crescita e la sua capacità di formare foreste subacquee dense che supportano una vasta gamma di biodiversità marina.
Η πρωτεΐνη κολοκύθας είναι μια πηγή φυτικής πρωτεΐνης που προέρχεται από τους σπόρους κολοκύθας. Αυτή η πρωτεΐνη είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, τον ψευδάργυρο και τον σίδηρο, και περιέχει φυτικές ίνες.