Η Di Majo Norante βρίσκεται βόρεια του Γκαρντάνο, στο Μολίζε, στο αρχαίο φέουδο των μαρκησίων Νοράντε της Σάντα Κριστίνα. Η εταιρεία παράγει κρασιά από δικά της σταφύλια από το 1800.
Η Di Majo Norante δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή, τη συγκομιδή των σταφυλιών και τις τεχνικές οινοποίησης, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της υγιεινής του κρασιού. Ο αμπελώνας αντιμετωπίζεται...
Το CHÂTEAU FONTESTEAU βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια-δυτικά του Μπορντό. Ο αμπελώνας αποτελείται από 32 εκτάρια αμπελιών μέσης ηλικίας 25 ετών σε ένα εδάφος από άμμο και χαλίκι πάνω σε ασβεστόλιθο, φυτεμένα με ευγενείς ποικιλίες του Μεντόκ: 60% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot noir, 10% Cabernet Franc και 1% Petit Verdot. Τα κρασιά πωλούνται κατά 80% στο εξωτερικό υπό διάφορες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Château Fontesteau (Crû bourgeois) και Messire de Fontesteau (Haut Médoc).
... προσφορά στους αμπελώνες, ενώ περιορίζει σημαντικά τις επεμβάσεις. Έτσι, τα εδάφη αποκτούν ισορροπία και ενισχύονται φυσικά απέναντι στις επιθέσεις. Ο αμπελώνας, όπως και τα σταφύλια, επωφελούνται πλήρως από αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες. Η απογύμνωση και οι πράσινες συγκομιδές επιτρέπουν επίσης τον έλεγχο των αποδόσεων και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του κρασιού, το οποίο ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Το κρασί Château TAYAC διατίθεται μέσω του εμπορίου του Μπορντό, σε κάβες, εστιατόρια καθώς και απευθείας για εξαγωγή.
Η IVBD (ΔΙΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΝΩΝ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ ΚΑΙ ΝΤΥΡΑΣ) συγκεντρώνει 150 εμπόρους και 900 αμπελουργούς.
Αυτή η δια-επαγγελματική ένωση ιδρύθηκε το 2014 από τη συγχώνευση του CIVRB (Δια-Επαγγελματικός Σύλλογος Οίνων της Περιοχής Μπερζεράκ) και του CID (Δια-Επαγγελματικός Σύλλογος Οίνων του Ντυράς). Η IVBD είναι υπεύθυνη για την προώθηση, την τήρηση των τεχνικών προτύπων, την ποιότητα των προϊόντων και την εμπορία των κρασιών στην αγορά.
Ολόκληρος ο αμπελώνας της IVBD εκτείνεται σε 12.000 εκτάρια, δηλαδή 13 ονομασίες, το 13% του αμπελώνα είναι πιστοποιημένο βιολογικής γεωργίας.
Βρίσκεται στο γραφικό χωριό Κάρα, στο Δαλματικό νησί της Κορτσούλας, αυτός ο μικρός αμπελώνας παράγει ένα από τα πιο εντυπωσιακά λευκά κρασιά στην Ευρώπη. Η ιστορία του νησιού Κορτσούλα, γενέτειρας του διάσημου ταξιδιώτη Μάρκο Πόλο, χρονολογείται από τους ομηρικούς χρόνους. Η παράδοση της οινοποίησης εισήχθη από τους Έλληνες πριν από 3.000 χρόνια. Το Πόσιπ είναι μια ντόπια δαλματική ποικιλία που παράγει αρωματικά κρασιά μέσου έως πλήρους σώματος. Το Πόσιπ Κάρα ταιριάζει πολύ καλά με παραδοσιακά θαλασσινά, αλλά και με μια χορταστική χοιρινή μπριζόλα και άλλα ψητά κρέατα.
... οίνοι, Côtes du Jura, Château-Chalon, Λευκοί οίνοι, Κόκκινοι οίνοι, Βιολογικοί οίνοι, Βιολογικά κρασιά, Αμπελώνας, Οίνοι από την περιοχή Franche-Comté, Οίνοι Franche-comté, Crémants du Jura, Οίνοι από άχυρο...
Το CLOS DU CHENE είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία που βρίσκεται στο Duravel κοντά στο Cahors στην περιοχή Lot. Η ιδιοκτησία εκτείνεται σε 17 εκτάρια και παράγει κρασιά Cahors και IGP Côtes du Lot ροζέ. Ο εμβληματικός αμπελώνας του Cahors, το Malbec, είναι προτιμώμενος, ενώ το merlot επιλέγεται για να προσφέρει στρογγυλάδα σε ορισμένες από τις cuvées.
Οικογενειακή οινοποιία που ιδρύθηκε το 1900. Αμπελώνας 9 εκταρίων που καλλιεργείται βιολογικά. Παράγουμε, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο, 9 μεγάλες ονομασίες: Bourgogne rouge, Bourgogne Aligoté, Bourgogne Haute-Côtes de Nuits rouge, Ladoix λευκό και κόκκινο, Ladoix 1er cru λευκό και κόκκινο, Pernand-Vergelesses λευκό και Aloxe-Corton κόκκινο. Το κελάρι μας είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα, εκτός από την Κυριακή, από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. Με μεγάλη χαρά θα σας υποδεχτούμε στα κελάρια μας για μια ξενάγηση και στη συνέχεια για μια δωρεάν γευσιγνωσία.
Ο αμπελώνας Pascal Leblond-Lenoir βρίσκεται στην Côte des Bars, νότια της Σαμπάνιας, σε ένα μικρό χωριό της Σαμπάνιας: το Buxeuil. Ιδιοκτήτες αμπελουργοί εδώ και πολλές γενιές, η οικογένειά μας έχει αφιερωθεί με πάθος στο αμπέλι και το κρασί της Σαμπάνιας. Εργαζόμαστε για να σας προσφέρουμε την ποιότητα ενός μεγάλου Σαμπάνια.
Αμπελώνας VINCENZO TORTORA
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ…
Η οικογένεια Tortora ασχολείται με την παραγωγή κρασιού εδώ και πάνω από εκατό χρόνια… Η ιστορική επιχείρηση έχει τις ρίζες της σε μια μικρή κάβα όπου έγιναν τα πρώτα βήματα στην παραγωγή χύμα κρασιού και κρασιού σε μπουκάλι. Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά μετά από σχεδόν εκατό χρόνια ιστορίας στον κόσμο του κρασιού, η Κάβα Tortora...
Ο αμπελώνας μας εκτείνεται σήμερα σε σχεδόν 56 εκτάρια, με το 80% να είναι φυτεμένο με την ευγενή και πολύ παλιά ποικιλία Sauvignon, και το υπόλοιπο με την πιο λεπτή και κομψή από τις κόκκινες ποικιλίες, το Pinot Noir. Στο Domaine, ακολουθούμε μια παραδοσιακή και χειροποίητη καλλιέργεια του αμπελιού. Προσπαθούμε να σεβόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβάλλον, ως εκ τούτου, πάνω από τα ¾ της δουλειάς μας γίνεται χειροκίνητα.