...Η πιο δημοφιλής χρήση της αλεύρου σίκαλης είναι η παρασκευή ψωμιού από αυτό. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά για την παρασκευή πίτας, τηγανίτες, μάφινς, κέικ και άλλων αρτοσκευασμάτων. Το αλεύρισίκαλης διακρίνεται από το μοναδικό του άρωμα και τις λιγότερες θερμίδες, γι' αυτό και απέκτησε δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων που ακολουθούν δίαιτα απώλειας βάρους. Το αλεύρισίκαλης περιέχει βιταμίνες B, PP και βιταμίνη E, πηγή νεότητας και ομορφιάς. Η τεχνολογία ψυχρής άλεσης (t < 40°C) επιτρέπει τη διατήρηση των περισσότερων βιταμινών και μετάλλων.
Βάρος: 500 γ...
...Η σίκαλη είναι μια τυπική καλλιέργεια δημητριακών. Το κβας σίκαλης παρασκευάζεται από σπόρους, παράγεται αλεύρι που πηγαίνει κυρίως για ψωμί, εξάγεται άμυλο και χρησιμοποιείται επίσης ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αλκοόλ. Η σίκαλη είναι μία από τις πιο κοινές (μετά τη μουστάρδα) και τις πιο πολύτιμες πράσινες λιπάνσεις. Καταστέλλει αποτελεσματικά τα ζιζάνια και τις φυτικές ασθένειες, ξεπερνώντας...
...Χαμηλής θερμιδικής αξίας πανάρισμα, φτιαγμένο από μείγμα πίτουρου. Εξαιρετικό ως υποκατάστατο της παραδοσιακής πανάρισμα από ψίχουλα και αλεύρι σίτου. Πηγή διαιτητικών ινών.
Βάρος: 150 γρ.
...Τα ζυμαρικά παρασκευάζονται από τα βασικά συστατικά: αλεύρι σίτου, αλεύρι βρώμης, αλεύρισίκαλης, αλεύρι κριθαριού, νερό και αλάτι. Όλες οι θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες των δημητριακών παραμένουν αμετάβλητες. Λόγω της πορώδους υφής τους, τα ζυμαρικά απορροφούν τις γεύσεις ενός ζωμού. Μαγειρεύονται γρήγορα, γεγονός που εξοικονομεί σημαντικά χρόνο.
Σύγχρονος εξοπλισμός, πλήρως...