... στις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης.
Το château Picon βρίσκεται στην κοινότητα Eynesse, κοντά στη μπατίστα Sainte-Foy-la-Grande. Η επιβλητική ιδιοκτησία 81 εκταρίων είναι κρυμμένη σε μια πλαγιά που υπερέχει τηςκοιλάδαςτης Dordogne.
Απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir, αποτελούμενη από μια επιφανειακή αμμώδη γη και αργιλώδη-ασβεστολιθική γη σε βάθος. Οι αμπελώνες, με μέση ηλικία 35 ετών, είναι κυρίως εκτεθειμένοι προς νότο. Είναι τοποθετημένοι σε ένα ενιαίο κομμάτι γύρω από το château και τα οινοποιεία.
...Γευστικός λευκός οίνος CA' ERNESTO Muller Thurgau TreVenezie, με 6 φιάλες των 75 cl. Παραγωγή από τους λόφους τηςΚοιλάδας του Άντιτζε, αυτός ο οίνος προσφέρει μια φρέσκια και φρουτώδη αίσθηση στον ουρανίσκο, με νότες μήλου, αχλαδιού και πεπονιού. Ιδανικός για να συνοδεύσει ορεκτικά, ψάρι και ελαφριά πιάτα.
...Ανοιχτό χρυσό με πράσινες-ασημένιες αντανακλάσεις.
Ανθώδεις νότες (ακακία, κρίνος τηςκοιλάδας) και φρουτώδεις νότες (αχλάδι, λευκό ροδάκινο, φρέσκα σταφύλια).
Φρέσκο, πλούσιο, ο ουρανίσκος είναι μεταλλικός με πολύ όμορφη επίγευση.
Ανακαλύψτε την επιλογή μας από θεϊκά κόκκινα, λευκά, ροζέ και αφρώδη κρασιά! Φιλοδοξία μας είναι να διευκολύνουμε τη συνεργασία μεταξύ των Γάλλων οινοπαραγωγών και των εθνικών και διεθνών αγοραστών. Ιδρυμένη το 2018, η DIXVINS είναι το B2B κατάστημά σας που προσφέρει την online πώληση κρασιών και αποσταγμάτων made in France για εστιατόρια, κάβες και χονδρέμπορους σε όλο τον κόσμο. Σας προσφέρουμε ...
...Ονομασία: IGP Côtes Catalanes
Ποικιλία: 100% Chardonnay
Έδαφος: Τα σταφύλια προέρχονται από τους αργιλοασβεστολιθικούς λόφους στο βάθος τηςκοιλάδαςτης Boulzane. Σε ορισμένα σημεία, ο σχιστόλιθος προσθέτει πολυπλοκότητα στο κρασί.
Ηλικία των αμπελιών: Τα αμπέλια φυτεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ήταν τα πρώτα Chardonnay που φυτεύτηκαν στο Ρουσιγιόν!
Επεξεργασία: Μετά από μια ψυχρή...
...CÉPAGES
Grenache 60 %
Syrah 30 %
Mourvèdre 10 %
VINIFICATION
Οι τρύγοι γίνονται σε στάδια: η Syrah συλλέγεται και οινοποιείται πρώτη, ακολουθούμενη από το Grenache και το Mourvèdre. Η οινοποίηση ακολουθεί τις παραδοσιακές αρχές τηςκοιλάδας του Ροδανού: η ζύμωση και η εκχύλιση διαρκούν από 4 έως 5 εβδομάδες με έλεγχο της θερμοκρασίας, η διαδικασία ολοκληρώνεται με μια ζεστή εκχύλιση. Τα κρασιά...
...Όπως η μικρή της αδελφή Infiniment, το Secret de Schistes είναι επίσης μια cuvée 100% Syrah, της οποίας η ωρίμανση γίνεται αποκλειστικά σε βαρέλια για περισσότερο από ένα χρόνο. Η διαφορά έγκειται στο terroir: οι αμπελώνες είναι εδώ περιτριγυρισμένοι από γαρίγκα και καλλιεργούνται σε μωσαϊκούς σχιστόλιθους της Υψηλής Κοιλάδας του Agly, σε υψόμετρο 325μ. Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό, πολύπλοκο...
... premium, Grands Crus Classés και δεύτερα κρασιά του Μπορντό, κάστρα του Μπορντό, κρασιάτης Βουργουνδίας, κρεμάντες και κρασιά του Λίγηρα, κρασιάτηςκοιλάδας του Ροδανού και κρασιά από τις Côte de Provence, κονιάκ Grande Champagne και αποστάγματα, μεζκάλ, βότκα, σκωτσέζικο ουίσκι. Αναφορές διαθέσιμες σε γυμνό μπουκάλι και σε συσκευασία δώρου.
...δεν σταματούν να αποτίουν φόρο τιμής στην Προβηγκία. Τα κρασιά τους είναι αντάξια της εικόνας τους, ισχυρά, ηλιόλουστα αλλά ταυτόχρονα λεπτά και ευαίσθητα. Αληθινή ωδή στην κοιλάδα του Ροδανού, το Domaine du Bois de Saint Jean διαθέτει πλέον περισσότερα από 50 εκτάρια αμπελώνα, εκ των οποίων 21 εκτάρια Côtes du Rhône Villages Gadagne, 20 εκτάρια Côtes du Rhône, 4,5 εκτάρια Vacqueyras και 0,5 εκτάριο Châteauneuf-du-Pape.
... άρχισαν να δημιουργούν μίγματα από cabernet sauvignon, cabernet franc και merlot, που μοιάζουν εκπληκτικά με τα Médoc... Η syrah αποδίδει πολύ καλά, αλλά χρησιμοποιείται ακόμα σπάνια. Ομοίως, οι ευγενείς λευκοί ποικιλίες (chardonnay, sémillon, sauvignon) φαίνεται να έχουν βρει εδώ έναν από τους εκλεκτούς terroirs τους. Βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, οι αμπελώνες τηςκοιλάδας McLaren είδαν τα πρώτα...
Ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση B2C σε όλη την Ευρώπη των γαστρονομικών ειδών της Ιταλικής Κοιλάδας, που παράγονται από επιλεγμένες εταιρείες της Εμίλια-Ρομάνια σε απόσταση 0 χιλιομέτρων. Οι γευσιγνώστες μας έχουν επιλέξει τις καλύτερες γαστρονομικές ειδικότητες από την παραδοσιακή γεύση της Εμίλιας. Είναι τα γαστρονομικά προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά στα τραπέζια της...
... ευχαριστήσουν το μάτι αλλά και τον ουρανίσκο, και στο τέλος της ξενάγησης η συγκίνηση θα είναι εγγυημένη!
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Ξεναγήσεις γεύσεων και κρασιών μέσα από τους λόφους της Βαλπολιτσέλα, τηςΚοιλάδας του Ιλάσι ή του Σοάβε, καθώς και τους λόφους του Κουστόζα και του Τρεντίνο με τη Διαδρομή Κρασιού του, για να ανακαλύψουμε τους πιο διάσημους αμπελώνες που παράγουν τα πιο αναγνωρίσιμα κρασιά σε όλο τον κόσμο.
Δυνατότητα κράτησης επισκέψεων σε οινοποιεία και αγροκτήματα, καθώς και σε καλύβες και αγροικίες για να δοκιμάσετε τα καλύτερα κρασιά συνοδευόμενα από κάποια καλή παραδοσιακή πιάτο.
... να ξεχνάμε το Κέντρο Παραγωγής των Crémants POLL-FABAIRE στο Wormeldange.
Τα Domaines Vinsmoselle, ηγέτες στην αγορά των λουξεμβουργιανών κρασιών, εκμεταλλεύονται την ποικιλία των εδαφών τηςΚοιλάδας του Μοζέλ για να παράγουν πλούσια και ποικιλόμορφα κρασιά, με μοναδικές γεύσεις.
... περιλαμβάνει αργεντίνικα κρασιά και διάφορες ισπανικές προελεύσεις. Τις ήσυχες καλοκαιρινές νύχτες μπορείτε να εκτιμήσετε από την μεγάλη μας βεράντα τις όμορφες θέες τηςκοιλάδας του ποταμού Γκουανταλμίν και του εμβληματικού και επιβλητικού βουνού La Concha της Μαρμπέγια. Τους χειμερινούς μήνες διαθέτουμε έναν διακεκριμένο κλιματιζόμενο χώρο εστίασης, εξαιρετική μουσική και την εστία της αίθουσας υποδοχής...
Η γέννηση της Ambiance Rhône Terroirs έχει ως πλεονέκτημα οκτώ ανεξάρτητους οινοπαραγωγούς που προσφέρουν σε έναν μοναδικό χώρο μια γκάμα:
11 AOC τηςΚοιλάδας του Ροδανού, εκ των οποίων
8 Crus των Côtes du Rhône
40 Cuvées τηςΚοιλάδας του Ροδανού
Και επίσης 7 αναφορές από πηγές κρασιού.
Όλα αυτά τα κρασιά είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα τους, που βρίσκεται στο Château L’Ermitage στο Saint Gilles...
...Η Tomada de Castro ιδρύθηκε το 1998 στη Ribadumia, στην καρδιά τηςκοιλάδας του Salnés, μια προνομιούχα περιοχή για την παραγωγή κρασιού Albariño. Η οινοποιία μας είναι οικογενειακή, με μια εκτενή παράδοση στον τομέα του κρασιού που ξεπερνά τον έναν αιώνα. Γι' αυτό, η φιλοσοφία μας είναι να παρακολουθούμε προσεκτικά την επιλογή των σταφυλιών μας, διατηρώντας την παραγωγή όσο το δυνατόν πιο...
... κοιλάδας του Λίγηρα: Ackerman-Laurance, Rémy Pannier και De Neuville, και ανήκει σήμερα σε σημαντικές συνεταιριστικές οργανώσεις του αμπελώνα τηςκοιλάδας του Λίγηρα, που συνεργάζονται για να προωθήσουν από κοινού τα κρασιά του Λίγηρα και να διασφαλίσουν την εμπορία τους. Ισχυρά ριζωμένοι στον αμπελώνα τους και πλούσιοι από την κουλτούρα των αμπελουργών, αυτοί οι συνεταιρισμοί παρέχουν στο σπίτι Ackerman τα μέσα για μια στρατηγική μεγάλων μαρκών. Μια στρατηγική βασισμένη στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και την καινοτομία.
Στην καρδιά τηςκοιλάδας του Λοτ, το DOMAINE DU PEYRIE παράγει κρασιά Cahors υψηλής ποιότητας. Τα κρασιά του Domaine du Peyrié έχουν βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς (Castelsarrasin, Mâcon, Balais,…) και αναφέρονται σε οδηγούς ή περιοδικά αφιερωμένα στα κρασιά.
Το ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΖΙΕΡ είναι μια αμπελουργική έκταση που βρίσκεται στις βεράντες τηςκοιλάδας του Λοτ. Η έκταση εκτείνεται σε 55 εκτάρια αμπελιών, με κύριο σταφύλι που χρησιμοποιείται για τα κρασιά AOP CAHORS να είναι το Malbec, το οποίο παράγει πλούσια, χρωματιστά και κομψά κρασιά. Τα συμπληρωματικά σταφύλια που χρησιμοποιούνται είναι το Merlot και το Tannat, ένα σταφύλι που προέρχεται από την περιοχή του Madiran. Το κάστρο παράγει επίσης κρασιά IGP Côtes du Lot με διαφορετικά σταφύλια όπως το Sauvignon blanc ή το Chardonnay.
Το Domaine Château Bizard βρίσκεται στην καρδιά τηςκοιλάδας του Ροδανού. Πώληση online μέσω της ιστοσελίδας ή στο κτήμα μετά από επίσκεψη στις κάβες μας και γευστική δοκιμή των διαφόρων κόκκινων, λευκών και ροζέ κρασιών μας υπό την ονομασία Grignan-Les-Adhémar AOP και AOC. Προερχόμενα από βιώσιες γεωργικές πρακτικές, τα κρασιά μας θα σας ταξιδέψουν μέσω των ποικιλιών Grenache και Syrah.
Ο ξίδι του Ορλεάν, είναι ένας συνδυασμός τριών στοιχείων: της θερμοκρασίας, του αέρα και του χρόνου. Στην Martin Pouret, ένας άλλος παράγοντας μπαίνει στην εξίσωση, η ποιότητα των κρασιών που χρησιμοποιούνται ή πώς ένα κρασί γίνεται καλό ξίδι. Χρησιμοποιούμε μόνο κρασιά που προέρχονται από τις καλύτερες ποικιλίες του γαλλικού αμπελώνα, όπως αυτές τηςκοιλάδας του Λίγηρα (Cabernet franc, ...), του...