Κάρδαμο (Elettaria cardamomum)
Ο κάρδαμος αναπτύσσεται σε τροπικές περιοχές, κυρίως σε ορεινές περιοχές της Ινδίας και των γειτονικών χωρών. Το μπαχαρικό ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ και χρησιμοποιείται κυρίως σε ινδικά και μεσανατολικά πιάτα. Είναι πράσινες λοβοί που περιέχουν μαύρους σπόρους που απελευθερώνουν αρώματα. Ο κάρδαμος έχει μια υπέροχη γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά.
Η γεύση του κάρδαμου
Ο κάρδαμος έχει φρέσκια γεύση, με νότες από μπεργαμότο, λεμόνι και καμφορά, με μια υποψία ευκαλύπτου. Όταν χρησιμοποιείται, απελευθερώνει μια υπέροχη, ανθώδη γεύση. Το μπαχαρικό κυριαρχεί γρήγορα, οπότε μην το χρησιμοποιείτε υπερβολικά.
Τι μπορείτε να κάνετε με τον κάρδαμο
Με τον κάρδαμο μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλούς τρόπους. Προσθέστε τον σε ένα στιφάδο ή κάρυ, χρησιμοποιήστε μια κουταλιά του γλυκού σε καρότο κέικ ή σε άλλο νόστιμο γλυκό.
Η σκόνη μελιού μας στην συμβατική παραλλαγή HALOGOLD 50 καθώς και στην οργανική ποιότητα ως HALOGOLD BIO είναι ελεύθερα ρέουσες, ανοιχτόχρωμες σκόνες, οι οποίες μετατρέπονται προσεκτικά σε σκόνη με τη βοήθεια μιας ειδικής διαδικασίας ψεκασμού ξηράνσεως, με σχεδόν ίσες αναλογίες καθαρού μελιού και μαλτοδεξτρίνης ποιότητας IP.
Έτσι προκύπτουν υψηλής ποιότητας, τυποποιημένα προϊόντα, τα οποία είναι ελεύθερα από τεχνητές γεύσεις, συντηρητικά ή χρωστικές. Και οι δύο πρώτες ύλες έχουν μακροχρόνια διάρκεια ζωής (24 μήνες ελάχιστης διάρκειας ζωής), είναι πολύ αρωματικές με έντονο άρωμα μελιού, ενώ είναι εύκολα και χωρίς προβλήματα αναμειγνύσιμες με άλλες ξηρές ουσίες και διαθέτουν εξαιρετικές ιδιότητες άμεσης χρήσης.
Έτσι, αυτές οι ειδικές πρώτες ύλες προσφέρουν καθολικές δυνατότητες χρήσης σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων (εκλεκτά τρόφιμα, convenience, μπαχαρικά, βιομηχανία γλυκών και γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοσκευάσματα, παγωτό, συμπληρώματα διατροφής κ.λπ.), στη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμάκων, αλλά και...
Η Buckton Scott είναι ο προμηθευτής σας για οργανική καφεΐνη, διαθέσιμη άμεσα. Η οργανική καφεΐνη μας είναι ιδανική για τις βιομηχανίες ποτών, τροφίμων, διατροφικών συμπληρωμάτων και καλλυντικών.
Από πολλά χρόνια έχουμε αποκτήσει τη φήμη ενός αξιόπιστου προμηθευτή μελιού. Εκτός από την αξιόπιστη παράδοση και τη συνεργασία σε πνεύμα εταιρικής σχέσης, μπορούμε να προσφέρουμε σχεδόν όλες τις διαθέσιμες ποιότητες στην αγορά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ανάμεσα σε αυτές φυσικά περιλαμβάνονται και τα ολοένα και πιο ζητούμενα βιολογικά μέλια, καθώς και ιδιαίτερα ανοιχτές ή σκούρες ποικιλίες.
Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να αναμειγνύουμε ειδικές ποιότητες από περίπου 500 κιλά, όσον αφορά τη σύνθεση της προέλευσης ή σύμφωνα με τις ατομικές επιθυμίες χρώματος των πελατών.
Για την παράδοση χρησιμοποιούμε μόνο καθαρό, φυσικό και άρα ανόθευτο μέλι, το οποίο φυσικά πληροί τις γερμανικές κανονιστικές διατάξεις για το μέλι, όπως για το μέλι τροφίμων, βιομηχανίας ή ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να επιλέξετε από όλες τις κοινές τυποποιημένες συσκευασίες, όπως για παράδειγμα κουβάδες των 12,5 ή 25 κιλών, το 290 κιλών μιας χρήσης ή έναν πρακτικό τυποποιημένο βιομηχανικό κοντέινερ με μια...
Καταγωγή και Ιστορία: Η Μάκα, γνωστή και ως περουβιανός ginseng. Πρόκειται για ένα χόρτο, διετές φυτό που είναι εγγενές στις Άνδεις του Περού. Το φυτό καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Η Μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η Μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η Μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της Μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα. Η Μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί συνήθιζαν να δίνουν στα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η Μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Καταναλώνεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους με ζεστές πέτρες (πατσαμάνκας) ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα ιδιαίτερο ποτό που παρασκευάζεται από τη Μάκα ονομάζεται λαϊκά "Μάκα τσίκα".
Τι είναι η βρώμη;
Η βρώμη είναι αποξηραμένα και αλεσμένα βρώμη. Είναι γεμάτη από υδατάνθρακες και επομένως ενέργεια. Χρησιμοποιείται ευρέως ως ζωοτροφή (άλογα) και ως πρώτη ύλη για χυλό, ψωμί, κέικ, μούσλι και γκρανόλα.
Πώς παρασκευάζεται η βρώμη;
Για να παρασκευαστεί η βρώμη, χρησιμοποιείται ολόκληρος ο σπόρος. Έτσι περιλαμβάνει το πίτουρο και το βλαστό και όχι μόνο το άμυλο του σπόρου. Η βρώμη είναι επομένως πάντα ολικής αλέσεως.
Υγιεινές ιδιότητες της βρώμης
Η βρώμη περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και είναι επομένως μια καλή πηγή ενέργειας για τους αθλητές. Η βρώμη περιέχει επίσης πολύ μαγγάνιο. Είναι γνωστό ότι η βρώμη έχει χοληστερίνη-χαμηλωτική δράση. Τέλος, η βρώμη είναι ο μόνος γνωστός τύπος δημητριακού που περιέχει πρωτεΐνη. Η ποιότητα αυτής της πρωτεΐνης Avenalin είναι συγκρίσιμη με αυτή της σόγιας.
Τι είναι η ζάχαρη από άνθη καρύδας;
Η ζάχαρη από άνθη καρύδας είναι ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, που προέρχεται από το νέκταρ των ανθέων της καρύδας. Η ζάχαρη από άνθη καρύδας ονομάζεται επίσης ‘ζάχαρη καρύδας’. Η βιολογική ζάχαρη από άνθη καρύδας παράγεται αποκλειστικά με το χέρι και προσφέρει σε πολλές οικογένειες ένα σταθερό, τακτικό εισόδημα.
Το γλυκό χυμό των ανθέων καρύδας θερμαίνεται πάνω από μια απαλή φωτιά, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα συμπαγές μπλοκ ζάχαρης. Η ζάχαρη καρύδας είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη τραπέζι, καθώς έχει την ίδια γλυκαντική δύναμη.
Πώς είναι η γεύση της ζάχαρης από άνθη καρύδας;
Η γεύση είναι ένας από τους λόγους για να αγοράσετε ζάχαρη από άνθη καρύδας. Η ζάχαρη έχει μια γεύση που θυμίζει καραμέλα. Αυτή η πλούσια, κρεμώδης γεύση είναι ιδιαίτερα αισθητή όταν η ζάχαρη λιώσει.
Λόγω της γεύσης καραμέλας, η ζάχαρη από άνθη καρύδας είναι μια ευπρόσδεκτη λιχουδιά για σχεδόν όλους τους τύπους γλυκών και τηγανίτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ζεστά ροφήματα ή κοκτέιλ. Οι δυνατότητες…
Προέλευση
Το αλάτι της ερήμου Καλαχάρι είναι ένα εξαιρετικό προϊόν. Το αλάτι εξάγεται από μια φυσική αλμυρή λίμνη στην έρημο Καλαχάρι στη Νότια Αφρική. Το αλάτι της ερήμου ξηραίνεται στον ήλιο και στη συνέχεια συσκευάζεται. Η περιοχή είναι πάντα ακατοίκητη και δεν έχει χρησιμοποιηθεί για βιομηχανικούς σκοπούς. Το αλάτι της ερήμου Καλαχάρι είναι ένα γκουρμέ αλάτι που είναι εντελώς απαλλαγμένο από αρνητικές περιβαλλοντικές επιρροές.
Η αρχική κατάσταση του αλατιού είναι χονδροειδής. Με τη βοήθεια ενός μύλου από ατσάλι, αλέθεται σε μεσαίο χοντρό και λεπτό αλάτι, όπως απαιτείται. Δεν προστίθενται άλλες τεχνητές ουσίες σε αυτό το αλάτι.
Συστατικά και Χρήση
Αυτό το προϊόν είναι πάνω από 280 εκατομμύρια ετών και περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι κορυφαίοι σεφ ορκίζονται σε αυτό το φυσικό αλάτι της ερήμου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα.
Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του αλατιού της ερήμου Καλαχάρι:
93.7% NaCl
0.03% Ca
0.008% Mg
4.0% θειικό
0.006% κάλιο
Κάκαο Σκόνη Αλκαλοποιημένο Βιολογικό
Οι κακαόδενδροι από τους οποίους παράγεται η σκόνη κακάο προέρχονται από τη Νότια Αμερική. Οι κακαόδενδροι (Theobroma) παράγουν λοβούς μήκους 15 έως 25 εκ. Κάθε λοβός περιέχει 20 έως 40 φασόλια σε μια μορφή πολτού. Τα ωμά φασόλια έχουν μήκος περίπου 2,5 εκ. Μετά τη συγκομιδή, οι λοβοί ανοίγονται και αδειάζονται. Ο απομακρυσμένος πολτός τοποθετείται στη συνέχεια στον ήλιο για μερικές ημέρες για να ζυμωθεί. Κατά την ξήρανση, τα φασόλια σπάζονται σε μικρά κομμάτια και περνούν από έναν μύλο, για να διαχωριστούν τα φασόλια από τις φλούδες τους. Τα κομμάτια κακάου στη συνέχεια αλέθονται για 10 ώρες με μια πέτρα μέχρι να γίνουν μια λεπτή πάστα. Η πάστα κοσκινίζεται για να διαχωριστούν τα υπολείμματα από το βούτυρο. Τα υπολείμματα αλέθονται περαιτέρω σε σκόνη κακάο.
Αλκαλοποιημένο
Η ολλανδική (αλκαλοποιημένη) κακάο διαφέρει από την κακάο άλλων χωρών, γι' αυτό και η αλκαλοποιημένη κακάο ονομάζεται επίσης Dutched cacao στις Η.Π.Α. Η φυσική κακάο καλλιεργείται...
Προέλευση Φασόλια Μουνγκ
Τα φασόλια Μουνγκ είναι άγνωστα σε πολλούς ανθρώπους, έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και την Κίνα, και παρόλα αυτά σχεδόν όλοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους κάποια στιγμή.
Διαδικασία παραγωγής Φασόλια Μουνγκ
Οι βλαστοί φασολιών είναι ο σπόρος που θα εξελιχθεί τελικά σε ένα φυτό με λοβούς (γεμάτους με φασόλια Μουνγκ). Όχι μόνο οι βλαστοί φασολιών είναι ο τρόπος που ήρθατε σε επαφή με τα φασόλια Μουνγκ. Τρόφιμα όπως τα γυάλινα νουντλς παρασκευάζονται από το φασόλι. Είναι εύπεπτα αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά.
Υγιεινές ιδιότητες Φασόλια Μουνγκ
Τα φασόλια Μουνγκ είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, αλλά με λίγες θερμίδες. Τα φασόλια είναι πλούσια σε κάλιο (καλό για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία), φολικό οξύ, βιταμίνη B και μέταλλα.
Ποιοτική Σκόνη Μπρόκολου BIO
Η σκόνη μπρόκολου BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Λίγη ιστορία για τα Παντζάρια
Το παντζάρι (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) είναι ένα ριζικό λαχανικό από την οικογένεια των αμαρανθών (Amaranthaceae) στο γένος παντζάρι και είναι στενά συγγενές με τη ζαχαρότευτλο. Η λέξη 'παντζάρι' είναι μια παλαιογερμανική δανεική λέξη από το λατινικό 'beta'. Τα παντζάρια καλλιεργούνταν στην αρχαιότητα από όλους τους ισχυρούς λαούς. Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για τα φύλλα τους και πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τελικά ότι το παντζάρι μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί.
Η χρήση των Παντζαριών
Χρησιμοποιούμε το παντζάρι (κομμένο) για να το κάνουμε τουρσί, για να φτιάξουμε προμαγειρεμένα λαχανικά, αλλά και για να φτιάξουμε Μπορς, το δημοφιλές συστατικό σε πολλές ανατολικοευρωπαϊκές σούπες.
Υγιεινές ιδιότητες Σκόνης Παντζαριού
Η σκόνη παντζαριού δίνει ένα όμορφο κόκκινο ή ροζ χρώμα σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η σκόνη παντζαριού προσφέρει μια απαλή, γλυκιά γεύση, ...
Τι είναι η Ξυλιτόλη (ζάχαρη σημύδας);
Η Ξυλιτόλη είναι ένα φυσικό αλκοόλ ζάχαρης που βρίσκεται σε πολλά λαχανικά, φρούτα και τον φλοιό διαφόρων δέντρων. Η ζάχαρη σημύδας μας παρασκευάζεται αποκλειστικά από ξύλο σημύδας και οξιάς από τη Σκανδιναβία. Η Ξυλιτόλη εξάγεται από τη ζάχαρη του ξύλου (ξυλόζη) με πολύ περίπλοκο τρόπο. Το ψιλοκομμένο ξύλο αναμειγνύεται με νερό. Το μείγμα ξύλου-νερού καθαρίζεται και φιλτράρεται μέχρι να απομακρυνθούν εντελώς όλες οι άλλες ουσίες από την ξυλιτόλη.
Η ζάχαρη σημύδας είναι κατάλληλη για διαβητικούς
Η ζάχαρη σημύδας έχει ελαφρώς λιγότερη γλυκαντική δύναμη από τη γνωστή επεξεργασμένη (λευκή) ζάχαρη, αλλά επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος μόνο ελαφρώς. Αυτή η ζάχαρη είναι πολύ κατάλληλη για διαβητικούς, η γλυκαιμική της αξία είναι μόνο 7.
Οφέλη της ζάχαρης μπύρας
Η Ξυλιτόλη έχει ενυδατική δράση στο δέρμα και μπορεί να αυξήσει την ποσότητα υαλουρονικού οξέος στο δέρμα. Η Ξυλιτόλη είναι μια φυσική εναλλακτική λύση στη ζάχαρη. Η Ξυλιτόλη μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε οδοντόκρεμα και συχνά βρίσκεται σε τσίχλες...
Τι είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Τα μπιζέλια, όλοι γνωρίζουν τα μπιζέλια: είναι μικρά, στρογγυλά και πράσινα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα βρίσκουν νόστιμα, ενώ κάποιοι τα θεωρούν άσχημα. Η πιο γνωστή χρήση των μπιζελιών είναι αυτή της σούπας μπιζελιών. Ωστόσο, τα μπιζέλια χρησιμοποιούνται επίσης ως βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή σκόνης πρωτεΐνης από μπιζέλια. Μια σκόνη πρωτεΐνης ονομάζεται επίσης σκόνη πρωτεΐνης. Έτσι, μια σκόνη πρωτεΐνης είναι γεμάτη με πρωτεΐνες. Οι αθλητές χρησιμοποιούν σκόνες πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μυών τους. Οι μύες χρειάζονται πρωτεΐνες για να αναπτυχθούν και να αναρρώσουν. Και μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες φυτικές πηγές πρωτεΐνης είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια.
Πώς παρασκευάζεται η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Μετά τη συγκομιδή, τα μπιζέλια επιλέγονται, καθαρίζονται και υγροποιούνται. Η πρωτεΐνη εξάγεται μέσω μιας διπλής διαδικασίας διαχωρισμού: το υγρό πρωτεΐνης αποστραγγίζεται και στη συνέχεια καθαρίζεται. Στη συνέχεια, ξηραίνεται, κοσκινίζεται, επιθεωρείται και συσκευάζεται για αποστολή.…
BIO Αγαυενζάχαρη / BIO Αγαυενσιρόπι
BIO Αγαυενδίκτυς ή BIO Αγαυενσιρόπι είναι κανονικά ένας χρυσό-καφέ, λεπτόρρευστος, καθαρός σιρόπι από αγαύη που προέρχεται από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια (DE-ÖKO-006). Εκτός από την χρυσό-καφέ τυπική ποικιλία, υπάρχουν για ειδικές εφαρμογές αγαυενσιρόπια από πολύ ανοιχτό έως πολύ σκούρο. BIO Αγαυενσιρόπι είναι ένα εναλλακτικό γλυκαντικό που καταναλώνεται συχνά από χορτοφάγους. Επίσης, στον τομέα της εστίασης, ο αγαυενδίκτυς χρησιμοποιείται ευρέως, για παράδειγμα, σε κοκτέιλ.
Ο πρώτος υλικός που παράγεται από διάφορες ποικιλίες αγαύης στο Μεξικό αποτελείται από γλυκόζη, αλλά κυρίως από φρουκτόζη (περίπου 80%) και διαθέτει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο αγαυενδίκτυς χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο της ζάχαρης, ενώ καταναλώνεται ιδιαίτερα από χορτοφάγους και ως υποκατάστατο του μελιού. Είναι ελαφρώς πιο γλυκός από το προϊόν των μελισσών.
BIO Αγαυενσιρόπι διαλύεται γρήγορα και μπορεί να βρεθεί σε διάφορες αποχρώσεις και διαφορετικά...
Ποιοτική Κομμένη Τζίντζερ ΒΙΟ Κομμένη Τζίντζερ ΒΙΟ από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το σήμα ΒΙΟ σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Οι κόκκινες φασόλες kidney οφείλουν το όνομά τους στο νεφροειδές σχήμα και το χρώμα τους. Οι φασόλες kidney περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά και ουσίες όπως βιταμίνη B, φολικό οξύ, σίδηρο και μαγνήσιο. Οι κόκκινες φασόλες kidney είναι ένα σημαντικό συστατικό της κουζίνας των βόρειων περιοχών της Ινδίας και του Πακιστάν. Εδώ επεξεργάζονται με την ονομασία Rajma. Ίσως να δοκιμάσετε την συνταγή Rajma chawal. Εκτός από το Rajma, οι φασόλες kidney είναι επίσης γνωστές από το Chili con Carne του Μεξικού / ΗΠΑ και το Montagskreol από τις ΗΠΑ. Οι κόκκινες φασόλες kidney μπορούν επίσης να καταναλωθούν μεμονωμένα ως χύμα φασόλια. Βιολογικές κόκκινες φασόλες kidney Οι βιολογικές κόκκινες φασόλες kidney από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει παραχθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση.
Προέλευση: Το Guarana είναι ο καρπός ενός σπόρου που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Εκεί, το Guarana χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και ενσωματώνεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ. Ακόμα και σήμερα, το Guarana αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής σε όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με την αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες, το Guarana έχει γίνει μια ιδανική καλλιέργεια για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου. Η σημασία της βιομηχανίας Guarana για τη Βραζιλία γιορτάζεται με το ετήσιο φεστιβάλ Guarana στην πόλη Maues. Ταυτόχρονα με τη συγκομιδή, πραγματοποιείται μια εβδομάδα με μουσική, παρελάσεις και εορτασμούς που προσελκύουν επισκέπτες από όλη την περιοχή του Αμαζονίου. Η δημοτικότητα του Guarana εξηγείται από το γεγονός ότι υποτίθεται ότι διεγείρει τα επινεφρίδια για την παραγωγή αδρεναλίνης.
Ιστορία και προέλευση: Ο κακάο (Theobroma) συλλέχθηκε ήδη το 1000 π.Χ. από τους Ολμέκους στο Μεξικό. Τότε χρησιμοποιούνταν κυρίως για την εμπλουτισμένη παρασκευή ποτών. Με την πάροδο των χρόνων, οι Μάγια και οι Αζτέκοι υιοθέτησαν αυτή τη χρήση στις κουλτούρες τους. Ο κακάο έγινε μέρος τελετουργικών ριτών, και οι κόκκοι κακάο χρησίμευαν ως μέσο πληρωμής. Τον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί έφεραν τον κακάο στην Ευρώπη. Μέσα του 17ου αιώνα, έγινε δημοφιλές ποτό. Οι κακαόδενδροι εισήχθησαν μέσω των αποικιών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών στην Ασία και τη Δυτική Αφρική, καθώς υπήρχε αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη. Ο κόκκος κακάο είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή σοκολάτας. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από τις τροπικές κλιματικές ζώνες της Νότιας Αμερικής (Εκουαδόρ). Ο κακαόδεντρος (Theobroma cacao) είναι ιερός για τους Μάγια και τους Αζτέκους. Οι κόκκοι κακάο συλλέγονται με το χέρι από το δέντρο και στη συνέχεια καθαρίζονται σε φυσικό νερό.
Σκόρδο (Allium sativum) Το βιολογικό σκόρδο σε σκόνη από την VehGro είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα. Η σκόνη σκόρδου είναι σκόρδο που έχει αποξηρανθεί και αλεστεί. Το σκόρδο δεν είναι μόνο μια εξαιρετική γεύση, αλλά είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία. Είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων. Η σκόνη σκόρδου έχει μια ελαφρώς πιο ήπια γεύση από το φρέσκο σκόρδο, αλλά είναι πολύ συμπυκνωμένη. Χρειάζεται λοιπόν μόνο λίγο για να αρωματίσετε ένα πιάτο! Διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Καταναλώστε εντός ενός έτους από την αγορά.
Σπόροι ηλιοτροπίου: Οι σπόροι ηλιοτροπίου προέρχονται από το ηλιοτρόπιο (Helianthus annuus), το οποίο αναπτύσσεται παγκοσμίως. Οι σπόροι ηλιοτροπίου έχουν πικάντικη γεύση και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι σπόροι ηλιοτροπίου μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, αλλά προστίθενται επίσης σε ψωμί και σαλάτες.
Προέλευση: Το βιολογικό μας αλεύρι βρώμης προέρχεται από βιολογικά καλλιεργημένες και συγκομισμένες βρώμες από τη Φινλανδία. Τι είναι το αλεύρι βρώμης; Το αλεύρι βρώμης αποτελείται από κόκκους βρώμης που αλέθονται σε αλεύρι. Δεν είναι το ίδιο με τις νιφάδες βρώμης, όπου οι κόκκοι βρώμης κόβονται και πλατύνονται. Το αλεύρι βρώμης είναι εξαιρετικό ως συστατικό για ψήσιμο σε κέικ, τηγανίτες, μπισκότα κ.λπ. Το αλεύρι βρώμης είναι υγιεινό Το αλεύρι βρώμης είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο αλεύρι σίτου. Περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες (βιταμίνες του συμπλέγματος B), μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου και του σιδήρου) και αντιοξειδωτικά. Η βρώμη περιέχει επίσης αργούς υδατάνθρακες, γεγονός που την καθιστά ιδανικό συστατικό για το πρωινό. Μετά την κατανάλωση αργών υδατανθράκων, διατηρείτε ένα αίσθημα ικανοποίησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Κινόα (Chenopodium quinoa) Το βιολογικό αλεύρι κινόας της VehGro παρασκευάζεται από αλεσμένα σπόρους κινόας. Πριν αλεστούν οι σπόροι, πλένονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα καθαρό αλεύρι κινόας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλά διαφορετικά πιάτα.
Προέλευση σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού (Sesam indicum) προέρχονται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αφρική. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται συχνά για την εμπλουτισμένη γεύση ψωμιού, μπισκότων και κέικ. Οι σπόροι σουσαμιού είναι επίσης βασικό συστατικό για το ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να δώσει γεύση στο χούμους.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται με τη φλούδα τους, γεγονός που ενισχύει τη γεύση τους. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά.
Οι φασόλια mung είναι άγνωστα σε πολλούς ανθρώπους, χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και την Κίνα, και παρ' όλα αυτά σχεδόν όλοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Το τaugé είναι ο βλαστός αυτού που τελικά γίνεται ένα φυτό με λοβούς (γεμάτους με φασόλια mung). Όχι μόνο οι βλαστοί φασολιών είναι ο τρόπος που έχετε έρθει σε επαφή με τα φασόλια. Από το φασόλι παράγονται τρόφιμα όπως τα γυάλινα νουντλς. Είναι εύπεπτα και ταυτόχρονα πολύ θρεπτικά. Τα φασόλια mung περιέχουν πολύ πρωτεΐνη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και μόνο λίγες θερμίδες. Τα φασόλια είναι πλούσια σε κάλιο (καλό για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία), φολικό οξύ, βιταμίνη B και μέταλλα. Φασόλια mung ολόκληρα BIO Τα ολόκληρα φασόλια mung BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση.
Η Κρέμα Καρύδας HMW superfein και η ΒΙΟ Κρέμα Καρύδας HMW είναι λευκές έως κρεμώδεις πρώτες ύλες, που έχουν πολύ αρωματική γεύση καρύδας. Τα τυποποιημένα, 100% καθαρά προϊόντα καρύδας υποβάλλονται σε αποξήρανση με μια ειδική διαδικασία, λεπτομερώς γαλακτωματοποιούνται και παραδίδονται σε σταθερό μπλοκ σε κουβάδες των 20 kg ή 18 kg. Αυτές οι πρώτες ύλες καρύδας έχουν εξαιρετική τήξη, μπορούν να επαναλειτουργηθούν με απλή θέρμανση για περαιτέρω επεξεργασία (η θερμοκρασία τήξης είναι περίπου 28° C) και είναι κατάλληλες ως φυσικά καθαρά προϊόντα για χορτοφάγους και vegans. Επιπλέον, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 24 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής και είναι ιδανικές για αποθήκευση.
Η Κρέμα Καρύδας HMW superfein και η ΒΙΟ Κρέμα Καρύδας HMW χρησιμοποιούνται σχεδόν σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων, όπως για παράδειγμα σε ποτά, σε γλυκά και αρτοσκευάσματα ή στον τομέα των εκλεκτών και convenience προϊόντων. Όποτε ο στόχος είναι η εξωτική ατμόσφαιρα των τροπικών, με αυτά τα προϊόντα είστε πάντα σε καλό δρόμο...
Απόσταση και Ιστορία του Σιτάκε. Ο Σιτάκε (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι που απαντάται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εκεί, το μανιτάρι καλλιεργείται εδώ και αιώνες και εκτιμάται για τη γεύση και την οσμή του. Στην ασιατική κουζίνα είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Ο Σιτάκε αναπτύσσεται σε σκληρό ξύλο όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η κάστανο. Ο Σιτάκε έχει καπάκι από ανοιχτό έως σκούρο καφέ και ανήκει, μαζί με το μανιτάρι Champignon, στα πιο καλλιεργούμενα μανιτάρια στον κόσμο. Επεξεργασία σε σκόνη μανιταριού Σιτάκε. Ο Σιτάκε συγκομίζεται όταν έχει αναπτυχθεί καλά, αλλά η άκρη του καπακιού είναι ακόμα ελαφρώς κυρτή. Το καπάκι θα πρέπει να έχει ήδη αποκολληθεί από το στέλεχος, αλλιώς ο Σιτάκε είναι ακόμα πολύ νέος. Αν το καπάκι είναι πολύ ανοιχτό, ο Σιτάκε είναι ήδη πολύ παλιός. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται στον φούρνο για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται σε λεπτή σκόνη μανιταριού Σιτάκε.
Προέλευση: Η ντομάτα είναι ένας καρπός που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (Solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Η προέλευση της ντομάτας βρίσκεται στη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από πολλές διασταυρώσεις, απέκτησαν κόκκινο χρώμα. Θρεπτικά συστατικά. Οι ντομάτες περιέχουν πολύ βιταμίνη C, καροτίνη, καθώς και τις βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι καλές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται με την αποξήρανση και την επεξεργασία της σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα. Εφαρμογές αποξηραμένου ντοματοκοκκίου: Ο αποξηραμένος ντοματοκοκκίος έχει πιο πλούσια και βαθιά γεύση ντομάτας από τις φρέσκες ντομάτες και προσφέρει μια έκρηξη umami.
Camu Camu
Camu Camu είναι ένας μικρός καρπός του Αμαζονίου που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλες τις φυτικές πηγές στον κόσμο. Ο θάμνος αυτός, που φτάνει από 2 έως 8 μέτρα ύψος, ευδοκιμεί βαθιά μέσα στα έλη και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τους πλωτούς καρπούς από την επιφάνεια του νερού. Ο καρπός συλλέγεται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, ο καρπός ξεφλουδίζεται, πιέζεται και αποξηραίνεται. Ο υπόλοιπος θρυμματισμένος καρπός Camu τοποθετείται στη συνέχεια σε μια προσαρμοσμένη...