Περιέχει πολλή πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και, το πιο σημαντικό, αργούς υδατάνθρακες, χάρη στους οποίους το σώμα χωνεύει την τροφή σταδιακά και δεν υπάρχει ξαφνική αύξηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, το ανθρώπινο σώμα αποκτά αίσθηση κορεσμού και μπορεί να αντέξει αρκετές ώρες χωρίς τροφή, πλήρως ικανοποιημένο από τις χρήσιμες ουσίες που περιέχονται στα ρεβίθια.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Παλέτα: Ξύλινη παλέτα, τεντωμένη
Εξαγόμενο από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλίανθου με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία.
Χρώμα: Χρυσό
Διακρίνεται για τις θρεπτικές του ποιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών και των ινών, οι οποίες είναι πολλές φορές υψηλότερες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
έχει ευεργετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα
Κατάλληλο για:
παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλή γεύση και είναι ελαφρώς πιο γλυκό από το συνηθισμένο. Δίνει μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση στα ψημένα προϊόντα. Οφέλη του einkorn - διευκολύνει την πέψη, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την υγεία των οστών, ενισχύει την ανοσία, μειώνει τις πιθανότητες διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο χοληστερόλης.
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιάνθου με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
- χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
- προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
- γεύσεις σαλατών
Το ψυχρής πίεσης λάδι ηλιάνθου παράγεται πρώτα με την απομάκρυνση της φλούδας των σπόρων και στη συνέχεια με την πίεση τους σε μια πρέσα. Με αυτή τη μέθοδο εξαγωγής του λαδιού, ένα μεγάλο μέρος του λαδιού παραμένει στους σπόρους, αλλά η γεύση, οι βιταμίνες και τα μέταλλα διατηρούνται. σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα όταν αυτά κρυώνουν. Αυτός ο τύπος θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμος επειδή υπόκειται μόνο σε φιλτράρισμα. Διατηρεί πλήρως τα φωσφατίδια, τα στερόλες, τα τοκοφερόλες και άλλα χρήσιμα συστατικά. Έχει ευχάριστη γεύση και άρωμα.
Διακρίνεται για τις διατροφικές του αξίες, μεταξύ των οποίων οι πρωτεΐνες και οι ίνες, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
- δρα ευεργετικά στην πέψη
Κατάλληλο για:
- παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλές γευστικές ιδιότητες. Σε αντίθεση με το σιτάρι, η σπέλτα περιέχει 2 φορές περισσότερες πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, καθώς και πλήθος βιταμινών, έχει χαμηλότερα επίπεδα γλουτένης και είναι ευχάριστη στη γεύση. Οφέλη της σπέλτας - διευκολύνει την πέψη, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την υγεία των οστών, αυξάνει την ανοσία, ελέγχει τον διαβήτη.
Φυσική και καθαρή σκόνη πρωτεΐνης ηλιόσπορου σε χύμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι παράγεται από ηλιόσπορους χωρίς γενετική τροποποίηση. Χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία υγείας καθώς είναι καλή πηγή φωσφολιπιδίων, χολίνης και ινοσιτόλης.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Παλέτα: Ξύλινη παλέτα, τεντωμένη 1000 κιλά
Οι ωμές οργανικές σπόροι ηλιάνθου είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών - 6 γραμμάρια ανά μερίδα. Περιέχουν επίσης απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το ελαικό και το λινολεϊκό οξύ, τα οποία σχετίζονται με τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τη μείωση της "κακής" χοληστερόλης και τη βελτίωση του μεταβολισμού.
Παραγωγή με πιστοποιημένη βιολογική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας βιολογικούς σπόρους ηλιάνθου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και άρωμα: Ευχάριστο
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλίανθου. Κατάλληλο για θερμική και ψυχρή επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση
Κατάλληλο για:
προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
γευστική προσθήκη σε σαλάτες
Τα έλαια υψηλής ελαιικής προέρχονται από έναν ειδικό τύπο ηλίανθου που είναι πλούσιος σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τέτοια λιπαρά υπάρχουν στο ελαιόλαδο, αλλά περιέχει επίσης πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για μαγείρεμα. Η περιεκτικότητα σε ελαιικό οξύ καθιστά το λάδι κατάλληλο για τηγάνισμα και ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος ενισχύει την ανοσολογική άμυνα του σώματος.
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλιάνθου.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση
Κατάλληλο για:
θερμική επεξεργασία
καρύκευμα σαλατών
Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος αυξάνει την ανοσοποιητική άμυνα του σώματος. Υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη κυττάρων στο στομάχι, τους πνεύμονες, το δέρμα, το στήθος και το παχύ έντερο. Κανονικοποιεί την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο της κακής χοληστερόλης.
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλιάνθου.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση
Κατάλληλο για:
θερμική επεξεργασία
καρύκευμα σαλατών
Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος αυξάνει την ανοσοποιητική άμυνα του σώματος. Υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη κυττάρων στο στομάχι, τους πνεύμονες, το δέρμα, το στήθος και το παχύ έντερο. Κανονικοποιεί την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο της κακής χοληστερόλης.
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιάνθου, μέσω ψυχρής πίεσης, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
- ήπια αρωματική γεύση και ευχάριστη γεύση
- χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
- καρύκευμα σαλατών
- παρασκευή σαλτσών
Δεν περιέχει τοξικά υπολείμματα (οξέα) από χημικές επεξεργασίες, καθώς κατά τη διαδικασία παραγωγής δεν χρησιμοποιούνται τέτοια. Χρησιμοποιείται μόνο και αποκλειστικά στην κρύα κουζίνα – σαλάτες, λαχανικά ή προστίθεται σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όταν κρυώσουν.
Η σπέλτη έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες B και απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα. Μπορεί να αλεσθεί σε αλεύρι ή να μαγειρευτεί ως υποκατάστατο του ρυζιού ή των πατατών ή να προστεθεί σε σούπες και σαλάτες.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Η σίκαλη έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες B και απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα. Μπορεί να αλεσθεί σε αλεύρι ή να μαγειρευτεί ως υποκατάστατο του ρυζιού ή των πατατών ή να προστεθεί σε σούπες και σαλάτες.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Υγρασία: Χαμηλή (50 - 60% RH)
Παραγωγή με πιστοποιημένη βιολογική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας βιολογικούς σπόρους ηλιάνθου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και άρωμα: Ευχάριστο
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλιόσπορου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για πολλαπλή χρήση
Κατάλληλο για:
προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
αρωματισμό σαλατών
Τα έλαια υψηλής ελαιικής προέρχονται από έναν ειδικό τύπο ηλίανθου που είναι πλούσιος σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τέτοια λιπαρά υπάρχουν στο ελαιόλαδο, αλλά περιέχει επίσης πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για μαγείρεμα. Η περιεκτικότητα σε ελαιικό οξύ καθιστά το λάδι κατάλληλο για τηγάνισμα και ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος ενισχύει την ανοσολογική άμυνα του σώματος.
Οι πράσινες μπιζέλες είναι ένα μικρό όσπριο που είναι εύκολο να μαγειρευτεί και μια νόστιμη προσθήκη σε κυρίως πιάτα. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την υγεία σας. Οι βιολογικές μας πράσινες μπιζέλες έχουν παραδοσιακή γεύση και τρυφερή υφή. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν σούπα μπιζελιών και στιφάδο.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και άρωμα: Ευχάριστο
Παρασκευάζεται με πιστοποιημένη βιολογική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας βιολογικούς σπόρους ηλιόσπορου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
Πλεονεκτήματα:
- κατάλληλο για επαναχρησιμοποίηση
Κατάλληλο για:
- παρασκευή σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
- καρύκευμα σαλατών
Τα υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιόλαδο έλαια παράγονται από ειδικό τύπο ηλιόσπορου, ο οποίος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τέτοια λιπαρά υπάρχουν στο ελαιόλαδο, αλλά αυτό περιέχει επίσης πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για μαγείρεμα. Η περιεκτικότητα σε ελαιώδη οξύ καθιστά το λάδι κατάλληλο για τηγάνισμα και ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στο λινολεϊκό οξύ στη σύνθεσή του, το λίπος ενισχύει την ανοσολογική προστασία του οργανισμού.
Οι σπόροι κόλιανδρου έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία, καθώς βοηθούν χάρη στην περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες K, C, B, μαζί με αντιοξειδωτικά και άλλα μέταλλα. Χρησιμοποιούνται ευρέως ως σημαντικό συστατικό σε προϊόντα μπαχαρικών. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε μείγματα για τη βελτίωση της γεύσης και χρησιμοποιούνται ευρέως στη φαρμακευτική και τη βιομηχανία τροφίμων.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιόσπορου με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
αρωματισμό σαλατών
Το ψυχρής πίεσης λάδι ηλιόσπορου παράγεται πρώτα με την απομάκρυνση της φλούδας των σπόρων και στη συνέχεια με την πίεση τους σε μια πρέσα. Με αυτόν τον τρόπο εξαγωγής του λαδιού, ένα μεγάλο μέρος του λαδιού παραμένει στους σπόρους, αλλά η γεύση, οι βιταμίνες και τα μέταλλα διατηρούνται. σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα όταν αυτά ψύχονται. Αυτός ο τύπος θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμος.
Εξαγόμενο από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιοτροπίου με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία
Οι σπόροι κόλιανδρου έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία, καθώς βοηθούν χάρη στην περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες K, C, B, καθώς και σε αντιοξειδωτικά και άλλα μέταλλα. Χρησιμοποιούνται ευρέως ως σημαντικό συστατικό σε προϊόντα μπαχαρικών. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε μείγματα για να βελτιώσουν τη γεύση και χρησιμοποιούνται ευρέως στη φαρμακευτική και τη βιομηχανία τροφίμων.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιάνθου μέσω ψυχρής πίεσης, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
παρασκευή σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
καρύκευμα σαλατών
Το ψυχρής πίεσης ηλιέλαιο παράγεται, αφού πρώτα οι σπόροι αποφλοιωθούν και στη συνέχεια υποβληθούν σε πίεση. Με αυτή τη μέθοδο εξαγωγής του ελαίου, μεγάλο μέρος του ελαίου παραμένει στους σπόρους, αλλά διατηρούνται η γεύση, οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Χρησιμοποιείται μόνο και αποκλειστικά στη κρύα κουζίνα – σαλάτες, λαχανικά ή προστίθεται σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όταν αυτά κρυώσουν. Αυτός ο τύπος θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμος, καθώς υποβάλλεται μόνο σε φιλτράρισμα. Διατηρεί πλήρως τα φωσφατίδια, τα στερόλια, τα τοκοφερόλια και άλλα ωφέλιμα συστατικά. Διακρίνεται για την ευχάριστη γεύση και άρωμά του.
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιάνθου, με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
- ήπια μυρωδιά και ευχάριστη γεύση
- χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
- γεύσεις σαλατών
- παρασκευή σαλτσών
Δεν περιέχει τοξικούς υπολειμματικούς παράγοντες (οξέα) από χημική επεξεργασία, καθώς δεν χρησιμοποιούνται στη διαδικασία εξαγωγής. Χρησιμοποιείται μόνο και μόνο στην κρύα κουζίνα - σαλάτες, λαχανικά ή προστίθεται σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα όταν κρυώσουν.
Παρασκευασμένο με πιστοποιημένη βιολογική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας βιολογικούς σπόρους ηλιάνθου.
Πλεονεκτήματα:
- κατάλληλο για επαναχρησιμοποίηση
Κατάλληλο για:
- θερμική επεξεργασία
- καρύκευμα σαλατών
Χάρη στο λινολεϊκό οξύ που περιέχει, το λάδι ενισχύει την ανοσοποιητική προστασία του οργανισμού. Υποστηρίζει την υγιή κυτταρική ανάπτυξη στο στομάχι, τους πνεύμονες, το δέρμα, το στήθος και το παχύ έντερο. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στον διαβήτη μειώνοντας τα επίπεδα της επιβλαβούς χοληστερόλης.
Οι πράσινες φακές είναι ένα μικρό όσπριο που είναι εύκολο να μαγειρευτεί και μια νόστιμη προσθήκη σε κυρίως πιάτα. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την υγεία σας. Οι βιολογικές μας πράσινες φακές έχουν παραδοσιακή γεύση και τρυφερή υφή. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν σούπα με φακές και στιφάδο.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και άρωμα: Ευχάριστο
Διακρίνεται για τις θρεπτικές του ποιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών και των ινών, οι οποίες είναι πολλές φορές υψηλότερες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
έχει ευεργετική επίδραση στην πέψη
Κατάλληλο για:
παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλή γεύση. Σε αντίθεση με το σιτάρι, το σπέλτ έχει 2 φορές περισσότερη πρωτεΐνη και ψευδάργυρο, καθώς και πλήθος βιταμινών, έχει χαμηλότερα επίπεδα γλουτένης και είναι ευχάριστο στη γεύση. Οφέλη του σπέλτ - διευκολύνει την πέψη, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την υγεία των οστών, ενισχύει την ανοσία, μειώνει τις πιθανότητες διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο χοληστερόλης.
Οι ωμές βιολογικές σπόροι ηλιάνθου είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης - 6 γραμμάρια ανά μερίδα. Περιέχουν επίσης απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το ελαικό και το λινελαϊκό οξύ, τα οποία σχετίζονται με τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τη μείωση της χοληστερόλης και τη βελτίωση του μεταβολισμού.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και οσμή: Ευχάριστη
Λιπαρά: 48.2 γρ
Υδατάνθρακες: 12.4 γρ
Ίνες: 5.6 γρ
Ζάχαρα: 0.22 γρ
Αλάτι: 0.04 γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 5.69 γρ
Διακρίνεται για τις διατροφικές του αξίες, με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που είναι πολλαπλάσιες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
- δρα ευεργετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα
Κατάλληλο για:
- παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλές γευστικές ιδιότητες και είναι ελαφρώς πιο γλυκό από το κανονικό. Δίνει λίγο πιο σκούρο χρώμα στα αρτοσκευάσματα. Οφέλη του λειμώνα - διευκολύνει την πέψη, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την υγεία των οστών, αυξάνει την ανοσία, ελέγχει τον διαβήτη.