Περιέχει πολλή πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και, το πιο σημαντικό, αργούς υδατάνθρακες, χάρη στους οποίους το σώμα χωνεύει την τροφή σταδιακά και δεν υπάρχει ξαφνική αύξηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, το ανθρώπινο σώμα αποκτά αίσθηση κορεσμού και μπορεί να αντέξει αρκετές ώρες χωρίς τροφή, πλήρως ικανοποιημένο από τις χρήσιμες ουσίες που περιέχονται στα ρεβίθια.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Παλέτα: Ξύλινη παλέτα, τεντωμένη
Εξαγόμενο από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλίανθου με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία.
Χρώμα: Χρυσό
Διακρίνεται για τις θρεπτικές του ποιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών και των ινών, οι οποίες είναι πολλές φορές υψηλότερες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
έχει ευεργετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα
Κατάλληλο για:
παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλή γεύση και είναι ελαφρώς πιο γλυκό από το συνηθισμένο. Δίνει μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση στα ψημένα προϊόντα. Οφέλη του einkorn - διευκολύνει την πέψη, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την υγεία των οστών, ενισχύει την ανοσία, μειώνει τις πιθανότητες διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο χοληστερόλης.
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιάνθου με ψυχρή πίεση, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
- χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
- προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
- γεύσεις σαλατών
Το ψυχρής πίεσης λάδι ηλιάνθου παράγεται πρώτα με την απομάκρυνση της φλούδας των σπόρων και στη συνέχεια με την πίεση τους σε μια πρέσα. Με αυτή τη μέθοδο εξαγωγής του λαδιού, ένα μεγάλο μέρος του λαδιού παραμένει στους σπόρους, αλλά η γεύση, οι βιταμίνες και τα μέταλλα διατηρούνται. σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα όταν αυτά κρυώνουν. Αυτός ο τύπος θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμος επειδή υπόκειται μόνο σε φιλτράρισμα. Διατηρεί πλήρως τα φωσφατίδια, τα στερόλες, τα τοκοφερόλες και άλλα χρήσιμα συστατικά. Έχει ευχάριστη γεύση και άρωμα.
Διακρίνεται για τις διατροφικές του αξίες, μεταξύ των οποίων οι πρωτεΐνες και οι ίνες, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από αυτές του σιταριού.
Πλεονεκτήματα:
- δρα ευεργετικά στην πέψη
Κατάλληλο για:
- παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων
Εύκολο στην επεξεργασία, έχει καλές γευστικές ιδιότητες. Σε αντίθεση με το σιτάρι, η σπέλτα περιέχει 2 φορές περισσότερες πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, καθώς και πλήθος βιταμινών, έχει χαμηλότερα επίπεδα γλουτένης και είναι ευχάριστη στη γεύση. Οφέλη της σπέλτας - διευκολύνει την πέψη, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την υγεία των οστών, αυξάνει την ανοσία, ελέγχει τον διαβήτη.
Φυσική και καθαρή σκόνη πρωτεΐνης ηλιόσπορου σε χύμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι παράγεται από ηλιόσπορους χωρίς γενετική τροποποίηση. Χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία υγείας καθώς είναι καλή πηγή φωσφολιπιδίων, χολίνης και ινοσιτόλης.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Παλέτα: Ξύλινη παλέτα, τεντωμένη 1000 κιλά
Οι ωμές οργανικές σπόροι ηλιάνθου είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών - 6 γραμμάρια ανά μερίδα. Περιέχουν επίσης απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το ελαικό και το λινολεϊκό οξύ, τα οποία σχετίζονται με τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τη μείωση της "κακής" χοληστερόλης και τη βελτίωση του μεταβολισμού.
Παραγωγή με πιστοποιημένη βιολογική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας βιολογικούς σπόρους ηλιάνθου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και άρωμα: Ευχάριστο
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλίανθου. Κατάλληλο για θερμική και ψυχρή επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση
Κατάλληλο για:
προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
γευστική προσθήκη σε σαλάτες
Τα έλαια υψηλής ελαιικής προέρχονται από έναν ειδικό τύπο ηλίανθου που είναι πλούσιος σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τέτοια λιπαρά υπάρχουν στο ελαιόλαδο, αλλά περιέχει επίσης πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για μαγείρεμα. Η περιεκτικότητα σε ελαιικό οξύ καθιστά το λάδι κατάλληλο για τηγάνισμα και ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος ενισχύει την ανοσολογική άμυνα του σώματος.
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλιάνθου.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση
Κατάλληλο για:
θερμική επεξεργασία
καρύκευμα σαλατών
Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος αυξάνει την ανοσοποιητική άμυνα του σώματος. Υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη κυττάρων στο στομάχι, τους πνεύμονες, το δέρμα, το στήθος και το παχύ έντερο. Κανονικοποιεί την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο της κακής χοληστερόλης.
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλιάνθου.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για επαναλαμβανόμενη χρήση
Κατάλληλο για:
θερμική επεξεργασία
καρύκευμα σαλατών
Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος αυξάνει την ανοσοποιητική άμυνα του σώματος. Υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη κυττάρων στο στομάχι, τους πνεύμονες, το δέρμα, το στήθος και το παχύ έντερο. Κανονικοποιεί την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μειώνοντας το επίπεδο της κακής χοληστερόλης.
Εξάγεται από υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένους σπόρους ηλιάνθου, μέσω ψυχρής πίεσης, χωρίς θέρμανση και χωρίς χημική επεξεργασία.
Πλεονεκτήματα:
- ήπια αρωματική γεύση και ευχάριστη γεύση
- χωρίς χημική επεξεργασία
Κατάλληλο για:
- καρύκευμα σαλατών
- παρασκευή σαλτσών
Δεν περιέχει τοξικά υπολείμματα (οξέα) από χημικές επεξεργασίες, καθώς κατά τη διαδικασία παραγωγής δεν χρησιμοποιούνται τέτοια. Χρησιμοποιείται μόνο και αποκλειστικά στην κρύα κουζίνα – σαλάτες, λαχανικά ή προστίθεται σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όταν κρυώσουν.
Η σπέλτη έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες B και απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα. Μπορεί να αλεσθεί σε αλεύρι ή να μαγειρευτεί ως υποκατάστατο του ρυζιού ή των πατατών ή να προστεθεί σε σούπες και σαλάτες.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Η σίκαλη έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες B και απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα. Μπορεί να αλεσθεί σε αλεύρι ή να μαγειρευτεί ως υποκατάστατο του ρυζιού ή των πατατών ή να προστεθεί σε σούπες και σαλάτες.
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Υγρασία: Χαμηλή (50 - 60% RH)
Παραγωγή με πιστοποιημένη βιολογική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας βιολογικούς σπόρους ηλιάνθου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό μέρος προστατευμένο από άμεσο ηλιακό φως
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Βουλγαρία
Χρώμα: Ανοιχτό κίτρινο
Γεύση και άρωμα: Ευχάριστο
Παραγωγή με πιστοποιημένη οργανική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας οργανικούς σπόρους ηλιόσπορου. Κατάλληλο για θερμική επεξεργασία και κρύα κατανάλωση.
Πλεονεκτήματα:
κατάλληλο για πολλαπλή χρήση
Κατάλληλο για:
προετοιμασία σαλτσών, μαρινάδων και μαγιονέζας
αρωματισμό σαλατών
Τα έλαια υψηλής ελαιικής προέρχονται από έναν ειδικό τύπο ηλίανθου που είναι πλούσιος σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τέτοια λιπαρά υπάρχουν στο ελαιόλαδο, αλλά περιέχει επίσης πολλά πολυακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για μαγείρεμα. Η περιεκτικότητα σε ελαιικό οξύ καθιστά το λάδι κατάλληλο για τηγάνισμα και ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στο λινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το λίπος ενισχύει την ανοσολογική άμυνα του σώματος.