Σπόροι ηλιοτροπίου: Οι σπόροι ηλιοτροπίου προέρχονται από το ηλιοτρόπιο (Helianthus annuus), το οποίο αναπτύσσεται παγκοσμίως. Οι σπόροι ηλιοτροπίου έχουν πικάντικη γεύση και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι σπόροι ηλιοτροπίου μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, αλλά προστίθενται επίσης σε ψωμί και σαλάτες.
Η Χία (Salviahispanica) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών και είναι, μεταξύ άλλων, χωρίς γλουτένη. Η Χία καλλιεργούνταν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τους Ίνκας, τους Αζτέκους και τους Μάγια στην Λατινική Αμερική.
Οι σπόροι Χίας αποτελούνται περίπου κατά 20% από πρωτεΐνες, προσφέροντας έτσι ενέργεια και αντοχή, με χαμηλή επιβάρυνση του σώματος.
Οι σπόροι Χίας είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 (περίπου 18%) από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο. Οι σπόροι Χίας είναι χωρίς γλουτένη.
Σας προσφέρουμε σπόρους chia ως άμεσος εισαγωγέας σε συμβατική ποιότητα (μαύρο) και σε βιολογική ποιότητα (μαύρο και λευκό).
Συσκευασία: σακούλες 25 κιλών; Παλέτα: 30 σακούλες; και: συσκευασίες για λιανική πώληση.
Για την τελειοποίηση πιάτων, αρτοσκευασμάτων ή σαλατών, ευχάριστα πικάντικη γεύση. Ελεγκτικός φορέας: DE ÖKO-001 Συστατικά: Σπόροι μαύρου κύμινου (από Nigella sativa L.) (Αίγυπτος).
Ο αθλητικός χλοοτάπητας της Farm Winkel είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και αντέχει σε πατήματα χάρη στην μοναδική του μίξη.
Ιδιαίτερα η σύντομη περίοδος βλάστησης των σπόρων και η αντοχή του χλοοτάπητα ακόμη και σε εντατική χρήση πείθουν τους πελάτες μας. Ο αθλητικός μας χλοοτάπητας είναι ιδανικός ως πολυλειτουργικός για αθλητικούς χώρους και κήπους.
φυσική καταπολέμηση οσμών
Συμπαγής καταπολέμηση οσμών από την Ona. Στερεή ουσία, απλά ανοίξτε και ξεχάστε. Πολύ καλή και για το αυτοκίνητο, (παπουτσο-)ντουλάπες και αθλητικές τσάντες. Περιέχει μια σύνθετη φόρμουλα από αιθέρια έλαια βιομηχανικής ποιότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια κοντά σε κατοικίδια, φυτά και φυσικά και σε ανθρώπους.
Η Pro-έκδοση έχει πρακτικά καμία ιδιότυπη οσμή και είναι επομένως διακριτική στη χρήση. Η οσμή μοιάζει περισσότερο με αυτήν των εμπορικών καθαριστικών μπάνιου και είναι επομένως πολύ κατάλληλη για υγειονομικές εγκαταστάσεις και κουζίνες.
Βάρος: 0,23
Προέλευση σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού (Sesam indicum) προέρχονται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αφρική. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται συχνά για την εμπλουτισμένη γεύση ψωμιού, μπισκότων και κέικ. Οι σπόροι σουσαμιού είναι επίσης βασικό συστατικό για το ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να δώσει γεύση στο χούμους.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται με τη φλούδα τους, γεγονός που ενισχύει τη γεύση τους. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων σουσαμιού: Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά.
Λουλούδι που ονομάζεται από τον ήλιο
Ο ηλίανθος είναι ιθαγενής στη Βόρεια Κεντρική Αμερική. Ο ηλίανθος ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Σε ηλιόλουστες μέρες, η κεφαλή του λουλουδιού γυρίζει με τον ήλιο.
Θρεπτικά συστατικά στους σπόρους ηλίανθου
Ο σπόρος ηλίανθου είναι ο καρπός ενός ηλίανθου. Είναι βρώσιμοι όταν αφαιρεθούν από το κέλυφος. Οι σπόροι ηλίανθου περιέχουν κυρίως βιταμίνες B και E, φώσφορο, χαλκό, μαγνήσιο και το ισχυρό αντιοξειδωτικό σελήνιο.
Κατανάλωση σπόρων ηλίανθου
Φάτε αυτούς τους υγιεινούς σπόρους σκέτους ή ανακατέψτε τους με άλλους σπόρους και καρπούς σε ένα μείγμα σούπερ τροφίμων, το οποίο μπορείτε να προσθέσετε στο γιαούρτι ή να πασπαλίσετε στη σαλάτα σας.
Σπόροι Chia Μαύρο Βιολογικό
Οι σπόροι Chia είναι μικροί και μαύροι. Αν τους μουλιάσετε σε νερό, γίνονται κολλώδεις ή ζελέ. Η επιστημονική ονομασία του φυτού από το οποίο συλλέγονται οι βιολογικοί σπόροι Chia είναι Salvia Hispanica. Αν και το όνομα υποδηλώνει διαφορετικά, προέρχονται από τη Νότια Αμερική και το Μεξικό (Λατινική Αμερική).
Αυτή τη στιγμή, τα φυτά καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι Chia καταναλώνονται από τον 16ο αιώνα, κυρίως για ενέργεια και αντοχή. Είναι πλέον σαφές ότι οι σπόροι Chia έχουν πράγματι υψηλή θρεπτική αξία.
Η χρήση των σπόρων Chia
Οι σπόροι Chia είναι συνήθως καφέ χρώματος, αν και συχνά είναι και μαύροι και μερικές φορές ακόμη και λευκοί. Επειδή γίνονται ζελέ όταν προστεθεί νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα ως υποκατάστατο αυγών ως πυκνωτικό και γαλακτωματοποιητή. Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους Chia χύμα από την Vehgro. Οι σπόροι Chia έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι οικονομικά προσιτοί. Μπορείτε να αλέσετε τους σπόρους Chia ή να τους χρησιμοποιήσετε ολόκληρους...
Μαύροι σπόροι chia
Το φυτό chia προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 4000 χρόνια. Οι Αζτέκοι, οι Μάγια και άλλες φυλές των Ινδιάνων εκμεταλλεύτηκαν εκτενώς αυτή την σημαντική καλλιέργεια. Οι σπόροι chia καταναλώνονταν ολόκληροι, αλεσμένοι σε αλεύρι ή πιεσμένοι για να απελευθερώσουν ένα πλούσιο, θρεπτικό λάδι για παραδοσιακή ιατρική. Η σύνθεση του σπόρου chia τον καθιστά ιδανική πηγή ενέργειας αργής απελευθέρωσης με περισσότερη πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη φυτική διατροφή.
Ιδιότητες σπόρου chia
Ο σπόρος chia περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και διάφορα μέταλλα. Οι σπόροι chia περιβάλλονται από διαλυτές ίνες και μπορούν να απορροφήσουν έως και 7 φορές το βάρος τους σε νερό, δημιουργώντας ένα κολλώδες τζελ. Αυτό μπορεί να εξηγήσει πώς οι σπόροι chia μπορούν να κορεστούν την όρεξη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι σπόροι διογκώνονται σε μέγεθος για να γεμίσουν το στομάχι. Οι σπόροι chia περιέχουν επίσης πρωτεΐνη, μέταλλα, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Προέλευση του Κάνναβη
Ο σπόρος κάνναβης (sativa) είναι εγγενής στην Κεντρική Ασία, αλλά έχει πλέον εξαπλωθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε κάθε οικοσύστημα στον κόσμο, καθιστώντας δυνατή την καλλιέργεια κάνναβης σε όλο τον κόσμο.
Μαζί με το μπαμπού, η κάνναβη είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στη Γη. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα φυτά που μετατράπηκαν σε χρήσιμες ίνες.
Διαδικασία Επιλογής Σπόρων Κάνναβης
Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κάνναβης επιλέγονται και καθαρίζονται για να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα μέρη. Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι σπόροι ξηραίνονται σε ξηραντήρες αέρα. Αυτό διασφαλίζει ότι παραμένουν ολόκληροι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι μπορούν να συσκευαστούν.
Υγιεινές Χαρακτηριστικές Σπόρων Κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί και περιέχουν τις απαραίτητες υγιεινές χαρακτηριστικές για μια υγιεινή διατροφή. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Επιπλέον, οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη.
Ο προέλευση της κολοκύθας
Οι κολοκύθες προέρχονται αρχικά από τη Μέση και Νότια Αμερική. Η κολοκύθα αναπτύσσεται ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Ορισμένα είδη είναι βρώσιμα, αλλά οι κολοκύθες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο διακοσμητικά.
Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι επίπεδοι, ωοειδείς σπόροι της κολοκύθας. Από μέσα είναι πράσινοι, αλλά έχουν ένα κέλυφος που είναι λευκού χρώματος. Οι σπόροι κολοκύθας παραδοσιακά είναι ένα εποχιακό σνακ και καταναλώνονταν συνήθως κατά την διάρκεια του φθινοπώρου.
Διατροφική αξία των σπόρων κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά (ωμέγα 3). Τα άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν είναι ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκός, φώσφορος, ψευδάργυρος, σίδηρος και βιταμίνες K και A.
Μαύροι σπόροι chia: Το φυτό chia προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 4000 χρόνια. Οι Αζτέκοι, οι Μάγια και άλλες ινδιάνικες φυλές χρησιμοποίησαν εκτενώς αυτό το σημαντικό καλλιεργούμενο φυτό. Οι σπόροι chia καταναλώνονταν ολόκληροι, αλέθονταν σε αλεύρι ή πιέζονταν για να απελευθερώσουν ένα πλούσιο, θρεπτικό λάδι για την παραδοσιακή ιατρική. Η σύνθεση του σπόρου chia τον καθιστά ιδανική πηγή ενέργειας που απελευθερώνεται αργά, με περισσότερη πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη φυτική τροφή. Χαρακτηριστικά του σπόρου chia: Ο σπόρος chia περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και διάφορα μέταλλα. Οι σπόροι chia περιβάλλονται από διαλυτές ίνες και μπορούν να απορροφήσουν έως και 7 φορές το βάρος τους σε νερό, δημιουργώντας ένα κολλώδες ζελέ. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει πώς η chia μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι σπόροι διογκώνονται σε μέγεθος για να γεμίσουν το στομάχι.
Σπόροι Σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού (sesame indicum) προέρχονται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει καταγωγή από την Αφρική. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται ευρέως στη βελτίωση του ψωμιού, των μπισκότων και των κέικ. Οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται επίσης ως βασικό συστατικό για το Ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να καρυκεύσει το Χούμους.
Διαδικασία παραγωγής σπόρων σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται χωρίς φλούδα, γεγονός που ενισχύει τη γεύση του ξηρού καρπού. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης γεμάτοι από αντιοξειδωτικά.
Σπόροι κολοκύθας: Οι σκούροι πράσινοι κολοκύθες είναι εγγενείς στη Μέση και Νότια Αμερική. Αργότερα, οι κολοκύθες εισήχθησαν και στην Ευρώπη. Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κολοκύθας αφαιρούνται και καθαρίζονται. Οι πράσινοι σπόροι κολοκύθας μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή να προστεθούν σε σαλάτες. Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Λουλούδι που ονομάζεται από τον ήλιο
Η ηλιοτρόπιο προέρχεται αρχικά από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Η ηλιοτρόπιο ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Σε ηλιόλουστες μέρες, η κεφαλή του λουλουδιού περιστρέφεται μαζί με τον ήλιο.
Θρεπτικά συστατικά στους σπόρους ηλιοτροπίου
Ο σπόρος ηλιοτροπίου είναι ο καρπός ενός ηλιοτροπίου. Είναι βρώσιμοι όταν αφαιρεθούν από τη φλούδα. Οι σπόροι ηλιοτροπίου περιέχουν κυρίως βιταμίνη B και E, φώσφορο, χαλκό, μαγνήσιο και το ισχυρό αντιοξειδωτικό σελήνιο.
Κατανάλωση σπόρων ηλιοτροπίου
Φάε αυτούς τους υγιεινούς σπόρους απευθείας από το χέρι ή ανακάτεψέ τους με άλλους σπόρους και σπόρους για να δημιουργήσεις ένα μείγμα superfood, το οποίο μπορείς να ρίξεις σε γιαούρτι ή πάνω από τη σαλάτα σου.
Τι είναι η Κάρδαμο;
Η καρυδιά (Elettaria cardamomum) αναπτύσσεται κυρίως σε πιο ψηλές και σκιερές περιοχές κοντά σε τροπικά δάση όπου πέφτει σχετικά πολύ βροχή. Αυτές οι συνθήκες βρίσκονται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Κεντρική Αμερική. Η κάρδαμο είναι επίσης γνωστή ως πράσινη κάρδαμο και ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Η κάρδαμο έχει μια υπέροχη γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά. Η γεύση της κάρδαμου θυμίζει μπεργαμότο, λεμόνι και καμφορά. Οι κάψουλες αποξηραίνονται μετά τη συγκομιδή και αποκτούν τότε ένα θαμπό πράσινο χρώμα. Έχουν μήκος 1,5 έως 2 εκ.
Υγιεινές ιδιότητες σπόρων κάρδαμου και εφαρμογές
Η κάρδαμο περιέχει πολλά μέταλλα, όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο. 1 κουταλιά της σούπας περιέχει ήδη το 80% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας μαγγανίου. Η κάρδαμο χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα για να προσφέρει μια εκλεπτυσμένη γεύση, όπως σε ψητό κιμά και σε είδη λουκάνικου. Είναι επίσης ένα πολύ χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό σε πολλά ανατολίτικα και αφρικανικά πιάτα. Η κάρδαμο...
Ουσία Σουσαμιού
Το σουσαμέλαιο (sesamum indicum) προέρχεται από το φυτό σουσαμιού, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αφρική. Το σουσαμέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στην επεξεργασία ψωμιού, μπισκότων και γλυκών. Επίσης, οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό για το Ταχίνι, μια πικάντικη σάλτσα. Αυτή η σάλτσα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να αρωματίσει το Χούμους.
Διαδικασία παραγωγής Σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού καβουρδίζονται χωρίς φλούδα, ενισχύοντας τη γεύση τους. Οι καβουρδισμένοι σπόροι σουσαμιού έχουν έντονη γεύση.
Υγιεινές ιδιότητες Σουσαμιού
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης γεμάτοι αντιοξειδωτικά.
Προέλευση του Κάνναβη
Το σπόροι κάνναβης (sativa) προέρχονται αρχικά από την Κεντρική Ασία, αλλά σήμερα έχουν επεκταθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε κάθε οικοσύστημα στον κόσμο, γεγονός που καθιστά δυνατή την καλλιέργεια κάνναβης σε παγκόσμια κλίμακα.
Μαζί με το μπαμπού, η κάνναβη είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στη Γη. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα φυτά που μετατράπηκαν σε χρήσιμες ίνες.
Διαδικασία Επιλογής Σπόρων Κάνναβης
Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι κάνναβης επιλέγονται και καθαρίζονται για να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα μέρη. Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι σπόροι ξηραίνονται σε αερόψυκτες συσκευές. Αυτό διασφαλίζει ότι παραμένουν ολόκληροι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι μπορούν να συσκευαστούν.
Υγιεινά Χαρακτηριστικά των Σπόρων Κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν ωμοί και περιέχουν τα απαραίτητα υγιεινά χαρακτηριστικά για μια υγιεινή διατροφή. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ακόρεστα λιπαρά και ...
Διαδικασία παραγωγής
Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν λευκά εξωτερικά κέλυφη και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση του κελύφους.
Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους εξάγεται λάδι. Η πάστα των σπόρων, που απομένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Χρήση
Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας περιέχει ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροφές, όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον υγιεινά συστατικά σε διάφορα πιάτα.
Κόλιαντρο (Coriandrum sativum): Κόλιαντρο Ολόκληρο με χαμηλή περιεκτικότητα σε σπόρους BIO από την VehGro. Το κόλιαντρο είναι γνωστό και ως Κετοεμπάρ στις Κάτω Χώρες. Είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό στην ινδική, ασιατική, λατινοαμερικανική και βορειοαφρικανική κουζίνα. Η γεύση του φρέσκου κόλιαντρου είναι αμφιλεγόμενη. Πιθανώς τα γονίδιά σας καθορίζουν αν ανήκετε στους λάτρεις ή στους μισούντες του κόλιαντρου. Ωστόσο, σχεδόν όλοι μισούν τα φύλλα του κόλιαντρου όπως τη γεύση των σπόρων του κόλιαντρου! Και αυτό είναι καλό, γιατί το κόλιαντρο είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα! Αποθηκεύστε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος και αποφύγετε την άμεση ηλιακή ακτινοβολία.